- Ένα μικρό διάλειμμα στην τεκμηριωμένη γνώση. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Για τους μη γνωρίζοντες, η δύναμη coriolis είναι ας πούμε η αιτία που στο βόρειο (μαγνητικό) ημισφαίριο το νερό στον νυπτήρα στροβιλίζεται αριστερόστροφα, ενώ στο νότιο δεξιόστροφα.
Υπάρχει ο ισχυρισμός πως και το ρεύμα του Κόλπου του Μεξικού, υπακούει σε τέτοιου είδους δυνάμεις, κι όχι μόνο στη θερμοδυναμική λειτουργία βάση της διαφοράς θερμοκρασίας του νερού στην πορεία του.
Εδώ δυστυχώς οι γνώσεις μου στη μηχανική ρευστών δεν με βοηθάνε ικανοποιητικά. Έχεις κάποιο σχόλιο?
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
quote:
Δώσε μου σε παρακαλώ πληροφορίες για τις αντιδράσεις των ζωντανών.
Αυτο πρέπει να το κάνεις "ψιλά".
quote:
Υπάρχει ο ισχυρισμός πως και το ρεύμα του Κόλπου του Μεξικού, υπακούει σε τέτοιου είδους δυνάμεις, κι όχι μόνο στη θερμοδυναμική λειτουργία βάση της διαφοράς θερμοκρασίας του νερού στην πορεία του.
Δεν νομίζω ότι η "καριόλα" έχει σχέση με τα ρευστά.Με τους ανέμους ναι.Αν θεωρήσουμε ότι οι άνεμοι επηρρεάζουν το ρεύμα του κόλπου,τότε δυνητικά και η coriolis.
Αφου δεν γνωρίζουμε πέραν πάσης αμφιβολίας την πορεία της αντιστροφής,τότε θα μπορούσε να γίνει και σε 10 λεπτά απο τώρα.
Επικρατεί η άποψη,ότι κάτω ακριβώς απο τα σημεία του βόρειου μαγνητικού στην Ανταρκτική και του νότιου μαγνητικού στην Αρκτική,υπάρχουν τεράστιες στήλες εν είδει πηγαδιού,όπου ρέουν μεγάλες μάζες μάγματος και ευθύνονται για την εκτροπή της βελόνας των πυξίδων.Κανείς δεν ξέρει τον τρόπο δημιουργίας αυτών των "πηγαδιών",ούτε και τον χρόνο.Θα μπορούσε να ανοίξει ξαφνικά ένα τέτοιο πηγάδι με απρόβλεπτες συνέπειες.
Αυτη είναι άποψη,απο σοβαρό άτομο και δεν μπορώ να του αμφισβητήσω την πιθανότητα να συμβεί.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Μαζικούς αποπροσανατολισμούς μεταναστευτικών πληθυσμών εννοώ.
Τόσο η ατμόσφαιρα, όσο και το θαλάσσιο νερό, ρευστά είναι, βεβαίως με πολύ διαφορετική αγωγιμότητα. Πάντως, το θέμα εστιάζεται στο ρεύμα του Κόλπου, μιας και η ροή του αφορά τους πληθυσμούς και της Ευρώπης και της Αμερικής.
Εχει συμβεί τουλάχιστον 3 φορές μέσα στο 2012.
Με πτηνά και με ψάρια.
Βαρυέμαι να ψάχνω.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Επισήμανση:Τόσο η ατμόσφαιρα, όσο και το θαλάσσιο νερό, ρευστά είναι, βεβαίως με πολύ διαφορετική αγωγιμότητα. Πάντως, το θέμα εστιάζεται στο ρεύμα του Κόλπου, μιας και η ροή του αφορά τους πληθυσμούς και της Ευρώπης και της Αμερικής.
Ναι,αλλά η αγωγιμότητα κάνει την διαφορά.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Συγνώμη.There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Δεν τη δέχομαι!![]()
![]()
![]()
Τι συγνώμη βρέ?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Θέλεις να πεις κάτι?
Γνώμη μου,μη το συσχετίζεις με την αντιστροφή,επειδή η αντιστροφή το επηρεάζει και όχι το αντίθετο.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Η συγνώμη, ε?
Δεν έχει να κάνει με εσένα. Προσπάθησα εμπράκτως να επισημάνω, πως οι τρόποι αντίδρασης σε μια άρνηση κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, μπορούν να ποικίλουν. Αισθητικό ήταν το θέμα, για όσους παρακολουθούν.
Όταν μπροστά σου έχεις το πλουσιότερο τραπέζι του κόσμου και σε καλούν να συμμετέχεις, είναι μεγάλη αγένεια να ανεβαίνεις πάνω του και να κλωτσάς τα πιάτα και τα ποτήρια. Προσωπικά με πληγώνουν αυτές οι στιγμές.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Από όλους.
Και εμπράκτως ώς κατωτέρω:
quote:
2012
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 11.00 τη νύχτα, χιλιάδες μαυροπούλια άρχισαν να... πέφτουν βροχή στις στέγες και στους δρόμους της μικρής αμερικανικής πόλης Βeebe του Αρκάνσας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ορνιθολόγοι που εξέτασαν τα πτώματα αποφάνθηκαν ότι δεν πέθαναν από δηλητηρίαση ή ασθένεια, αλλά συνεπεία της πτώσης τους. Δηλαδή, ότι τα πουλιά αυτά- που πετούν σε σμήνη- στράφηκαν όλα μαζί προς... τη Γη! Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που τα αποπροσανατόλισε τόσο, και μάλιστα νυχτιάτικα, ώστε να ορμήσουν στο ναδίρ;
quote:
2012
Ο απροσδόκητος αυτός θάνατος των πουλιών δεν ήταν ο μόνος. Τις επόμενες ημέρες χιλιάδες νεκρά πουλιά βρέθηκαν στις Πολιτείες του Τενεσί, του Κεντάκι, του Ιλινόι, της Αριζόνας, του Τέξας, της Λουιζιάνας, της Καρολίνας... αλλά και της Ν. Αμερικής, της Αγγλίας, της Σουηδίας και της Ουγγαρίας. Ωστόσο οι μαζικοί αυτοί θάνατοι ήταν απλά οι τελευταίοι σε μια αλυσίδα ανεξήγητων θανατικών σε χιλιάδες ψάρια και καβούρια ανά τον πλανήτη, από το 2009: Ινδιάνα, Λουιζιάνα, Αρκάνσας, Μέριλαντ, Φλόριδα, Αϊτή, Βραζιλία, Ουαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Βιετνάμ και Νέα Ζηλανδία ήταν τα «πεδία μαχών» των θαλάσσιων οργανισμών με τον άγνωστο εχθρό τους. Τι να σκεφτεί κανείς, όταν οι ίδιοι οι επιστήμονες σήκωναν τα χέρια ψηλά; Ο μόνος κοινός τόπος των θανατικών που θα αιτιολογούσε τον αποπροσανατολισμό θα μπορούσε να ήταν μια σειρά σημαντικών και αιφνίδιων διαταραχών των γραμμών του «μαγνητικού χάρτη της Γης».
Δεν ψάχνω άλλο...!!!![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Δεν έχω καμία σοβαρή εκτίμηση στις γνωστικές και νοητικές μου ικανότητες. Έχω όμως, και πάντα θα έχω φροντίδα για το ηθικό μέρος της συμμετοχής μου.
Κάτι σε ρώτησα για τα καταφύγια τις προάλλες.Τι λές?Σχετίζονται?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Έχω όμως, και πάντα θα έχω φροντίδα για το ηθικό μέρος της συμμετοχής μου.
Συμφωνώ σε αυτο.
quote:
Δεν έχω καμία σοβαρή εκτίμηση στις γνωστικές και νοητικές μου ικανότητες.
Διαφωνώ οριζοντίως,καθέτως,εντός εκτός και επι τα αυτά,με αυτο.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Αυτό που πραγματικά με βάζει σε σκέψεις, είναι αυτή η περίφημη παγκόσμια τράπεζα σπόρων. Νομίζω κάπου στην Ισλανδία. Εδώ έχω όντως ένα θεματάκι Νικόμαχε.
Το 2010 ο Πούτιν διέταξε την κατασκευή 5.000 καταφυγίων,μόνο στην Μόσχα και άγνωστο αριθμό σε όλη την Ρωσσία.Και φυσικά δεν θα είναι μόνο αυτά.Πολλά δεν θα τα ξέρουμε καν.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Ευχαριστώ για τη διόρθωση και για τα ρωσικά καταφύγια. Το τελευταίο νομίζω θα το ψάξω και θα δώσω λεπτομέρειες.
Η Παγκόσμια τράπεζα σπόρων Σβάλμπαρντ είναι μια από τις τράπεζες σπόρων που συμμετέχουν στο παγκόσμιο δίκτυο αποθήκευσης σπόρων το οποίο δημιουργήθηκε με τη Διεθνή Συνθήκη Γενετικών Πόρων Φυτών του 2004.
Βρίσκεται στο νησί Σπίτσμπέργκεν του Νορβηγικού αρχιπελάγους Σβάλμπαρντ, το οποίο βρίσκεται αρκετά κοντά στον Βόρειο Πόλο, σε μια απόσταση 1120 χλμ.
Η λειτουργία της άρχισε στις αρχές του 2008 και στόχος της είναι να βοηθήσει στη συντήρηση της βιοποικιλότητας στον πλανήτη.
Η κατασκευή της κόστισε 8 εκ. δολάρια ΗΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από τη Νορβηγική κυβέρνηση. Διοικείται μετά από τριμερή συμφωνία της Νορβηγικής κυβέρνησης, του διεθνούς οργανισμού Global Crop Diversity Trust και του Nordic Genetic Resource Center (Κέντρο Γενετικών Πόρων των Σκανδιναυικών χωρών).
Κοντά στο Βόρειο Πόλο, ε?