- AΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Το θέμα που έθεσες φίλη μου, μ' ενδιαφέρει πολύ και θα το παρακολουθώ στενά!
Δεν έχω το χρόνο τώρα να εκφέρω άποψη, θα ήθελα μόνο να πω ότι το να νοιώθεις με κάποιον "αδερφή ψυχή" είναι ανώτερο από φιλίες και έρωτες...
Σας Ευχαριστώ

Edited by - ananasss on 07/01/2003 14:01:52
Φιλε ΚΕΛΣΟ, ευχαριστω για τα καλα σου λογια αν και δεν βρισκω τον λογο να με ευχαριστεις, γιατι δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσω να συμμετασχω στη συζητηση παραπερα, αφου δεν εχω ειδικοτερες γνωσεις. Εξαλλου, το θεμα το ξεκινησα με σκοπο να ακουσω δικες σας αποψεις και να δωσω απαντησεις στον εαυτο μου. Ηδη οσα εχουν ειπωθει, μου εχουν δωσει τροφη για να ψαξω καποια πραγματα περισσοτερο και πολλα απο αυτα εχουν ενωσει ''κομματια του παζλ'', που με ταλαιπωρει απο τοτε που καταλαβα τον εαυτο μου. Η ευχαριστηση, λοιπον, ειναι δικη μου.![]()
Περιμενω με ενδιαφερον την εξελιξη αυτης της συζητησης, μιας και απο οσο καταλαβαινω, οι αποψεις ειναι-ευχαριστα-διαφορετικες.
Η ΑΙΤΙΑ, ξεπερνώντας το αποτέλεσμα, παραμένει ως έχει!
Εχείς κάτι υπόψιν σου που μιλάς για ΑΙΤΙΑ;;;
Και πώς γίνεται ΔΥΟ σώματα να έχουν ΜΙΑ ΨΥΧΗ;;;
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Όσο απόδειξες εσύ πως ΠΑΡΕΛΘΟΝ και ΠΑΡΟΝ είναι το ΙΔΙΟ, άλλο τόσο μια καθαρά υποκειμενική και *(άστοχη) ΕΝΝΟΙΑ, γίνεται αποδεχτή!
Για σένα το έγραψα φίλε μου…. ήξερα πως θα με ρωτήσεις….. έτσι δίνουμε καλύτερα εικόνα, στο τι είναι ΕΝΝΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ…και τι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ.
Να θυμάσαι φίλε πως ο χαζός νους έχει πάντα ΔΥΟ γνώμες! Τι δικιά του, και τη λαθεμένη των άλλων!
Με όλη μου την εκτίμηση, παντα φιλος σου!
«Η παλιά μας φυσική κατάσταση δεν ήταν σαν τούτη τη σημερινή, παρά διαφορετική. Πρώτα πρώτα, που λέτε, τα ανθρώπινα γένη ήταν τρία και όχι, όπως τώρα δύο, αρσενικό και θηλυκό, παρά υπήρχε και τρίτο, μείγμα κι από τα δυο τούτα που σήμερα το όνομα του μόνο έχει μείνει, ενώ το ίδιο έχει χαθεί. Τότε δηλαδή υπήρχε ο ανδρόγυνος, ενιαίο, που ήταν όνομα και πράγμα, μείγμα κι από τα δύο, κι από το αρσενικό κι από το θηλυκό», «κανόνισε ακόμα να γίνεται το γεννοβόλημα τους αναμεταξύ τους, αρσενικό και θηλυκό, για τους εξής λόγους, από την μία μεριά δηλ. αν σμίξει άνδρας με γυναίκα, με το αγκάλιασμα τους να γονιμοποιούνται και να διαιωνίζεται το ανθρώπινο γένος»
Ο Πλάτωνας μας περιγράφει επίσης μέσω της ιστορίας του Ήραντα την την κρίση της ψυχής (Το βασίλειο του Άδη ήταν ένας τόπος σκοτεινός όπου κυβερνούσε μαζί με τη σύζυγό του Περσεφόνη και δίκαζε τις ψυχές των νεκρών με τη βοήθεια τριών δικαστών, του Μίνωος, του Αιακού και του Ραδαμάνθυος):
«Σκοτώθηκε στη μάχη. Δέκα μέρες αργότερα, όταν απομάκρυναν τα πτώματα των νεκρών που ήδη είχαν σαπίσει, βρήκαν το πτώμα του, που ήταν εντελώς άθικτο και το μετέφεραν στην πατρίδα του για να ταφεί. Στη δωδέκατη μέρα μετά τον θάνατο του, καθώς ήταν ξαπλωμένο το πτώμα πάνω στην νεκρική πυρά, ο Ήραντας επέστρεψε στην ζωή και διηγήθηκε τι είδε στον άλλο κόσμο. Είπε ότι, όταν η ψυχή του εγκατέλειψε το σώμα του πήγε ταξίδι με πολυπληθή παρέα και έφτασε σε ένα μυστηριώδες μέρος όπου υπήρχαν δυο ανοίγματα στη γη. Ήταν κοντά το ένα στο άλλο και ακριβώς από πάνω τους ήταν άλλα δύο ανοίγματα στον ουρανό. Ανάμεσα στα δύο ζεύγη ανοιγμάτων, ήταν δικαστές καθισμένοι, που διέταζαν τους δίκαιους, αφού τους έκριναν και έγραφαν τις αποφάσεις στο στήθος τους, να ανέβουν στον ουρανό από τα δεξιά. Κατά ανάλογο τρόπο, οι άδικοι αναγκάζονταν να κατέβουν στη γη από αριστερά. Και εκείνοι είχαν γραμμένες τις αποφάσεις πάνω τους, αλλά στις πλάτες και όχι στα στήθη τους.»
Ανάμεσα στους μύθους που αναφέρονται στην ζωή μετά τον θάνατο, ήταν και ο μύθος του Ταντάλου. Ο Τάνταλος είχε καταδικαστεί να βασανίζεται από ακόρεστη δίψα στον Άδη. Νερό υπήρχε παντού γύρω του, όταν όμως προσπαθούσε να πιεί, το νερό απομακρύνονταν. Το ίδιο συνέβαινε και με τα φρούτα, όταν άπλωνε τα χέρια να τα πιάσει αυτά ανέβαιναν τόσο ψηλά που δεν τα έφτανε. Ο μύθος σήμαινε ότι όσοι πέθαιναν γεμάτοι επιθυμίες, μετά τον θάνατο οι ίδιες κατώτερες αυτές γήινες επιθυμίες τον κρατούσαν στα κατώτερα πεδία, αφού προσπαθούσε μάταια να τις ικανοποίησουν. Ο Πλάτων στον Φαίδων γράφει σχετικά με το θέμα:
«Κάθε ηδονή ή λύπη σαν με καρφί προσηλώνει την ψυχή εις το σώμα και οιονεί δια περόνης καρφώνει και καθιστά αυτήν σωματοειδή, και την κάνει να νομίζει ότι εκείνα είναι αληθή, όσα και το σώμα νομίζει αληθή.
Διότι εξ’ αιτίας του ότι φρονεί τα ίδια προς το σώμα και δια αυτά χαίρει, αναγκάζεται, νομίζω, και ομοίους τρόπους να έχει προς το σώμα και ομοίως να τρέφεται και αναγκάζεται να είναι τοιαύτη, ώστε να μην έλθει ποτέ καθαρά εις τον Άδη, αλλά να πίπτει εις άλλο σώμα και τρόπον τινά σπειρόμενη να φύεται αλλού, και ως εκ τούτου να στερείται της κοινωνίας του θείου, του καθαρού και του απλού».
Ο άνθρωπος λοιπόν κρίνεται για τις πράξεις του και δικάζεται, όπως διαβεβαιώνει και ο Δημόκριτος :
«Όποιος δεν δώσει σ' αυτόν που ζητά, δεν θα λάβει όταν ζητήσει».
Στην αρχαιο-Ελληνική μυθολογία οι 3 μοίρες αντιπροσώπευαν την δύναμη του πεπρωμένου η οποία κυριαρχούσε στην ανθρώπινη ζωή. Η Άτροπος αντιπροσώπευε το παρελθόν, η Λάχεσις το Μέλλον, και η Κλωθώ η οποία έκλωθε τις πράξεις και τις συνέπειες τους, το παρόν.. Η εξουσία τους ήταν τόσο μεγάλη ώστε ούτε ο Δίας δεν μπορούσε να την αμφισβητήσει.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 07/01/2003 18:06:18
quote:
«Κάθε ηδονή ή λύπη σαν με καρφί προσηλώνει την ψυχή εις το σώμα και οιονεί δια περόνης καρφώνει και καθιστά αυτήν σωματοειδή, και την κάνει να νομίζει ότι εκείνα είναι αληθή, όσα και το σώμα νομίζει αληθή.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που διάβασα στον ΠΛΑΤΩΝΑ! Καταλαβαίνεις φίλε ΠΛΩΤΙΝΕ τι πάει να πει αυτό?
ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ!!!
Χαριτολογώντας, ήθελα να σε ρωτήσω αν τελείωσες ποτέ το έργο του ΠΛΩΤΙΝΟΥ!!!![]()
….Μηδέ κατ επιστήμη η σύνεσης εκείνου,
μηδέ κατά Νοησιν, ώσπερ τα άλλα νοητά,
αλλά κατά παρουσία, επιστήμης κρείττονα.
............ θελει πολυ δουλεια!!![]()
![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 07/01/2003 19:10:32

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΨΕΛΛΙΣΩ ΛΕΞΗ.ΘΑΥΜΑΣΙΑ....
*ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΤΕΙ.....*
Αδυνατώ να κατανοήσω, είπαμε θα φταίει το χαμηλό (χαμηλότατο αρχίζω να πιστεύω τώρα) I.Q που διαθέτω, ΑΝ διαθέτω!!!
Διακρίνω μια ΕΜΜΟΝΗ σε μένα Πλάτωνα, τέτοια που θεωρείς ότι ΟΛΑ τα φόρουμς ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ!!!
Δέν είναι λοιπόν ίδια... Αυτά που λέμε και αναφερώμαστε αλλού, είναι για εκεί. Για εδώ λέμε άλλα, ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΑΝΤΑ...
Περιμένω λοιπόν, να ακούσω το ΠΩΣ ΜΙΑ Ψυχή βρίσκεται ΜΕΣΑ σε ΔΥΟ διαφορετικά Σώματα...
quote:
Διότι εξ’ αιτίας του ότι φρονεί τα ίδια προς το σώμα και δια αυτά χαίρει, αναγκάζεται, νομίζω, και ομοίους τρόπους να έχει προς το σώμα και ομοίως να τρέφεται και αναγκάζεται να είναι τοιαύτη, ώστε να μην έλθει ποτέ καθαρά εις τον Άδη, αλλά να πίπτει εις άλλο σώμα και τρόπον τινά σπειρόμενη να φύεται αλλού, και ως εκ τούτου να στερείται της κοινωνίας του θείου, του καθαρού και του απλού».
Αυτό το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ειληκρινά απόσπασμα του Πλάτωνα, είναι που με "οδηγεί" στην άποψή μου περί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ του ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΥ.
[Παραλλήλησε τον γνωστό μύθο της σπηλιάς (αν δε κάνω λάθος και αυτόν το μύθο ο Πλάτωνας μας τον διασώζει) και θα ανακαλύψεις ΠΟΛΛΑ που μέχρι τώρα ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως γνωρίζεις φίλε μου...]
Στον ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ εμπεριέχονται ΟΛΑ τα ΦΥΣΙΚΟΫΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ. Τέτοια είναι φυσικά και τα ΣΩΜΑΤΑ όπου ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ και ΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ η Ψυχή, μέσα στους διαρκούς κύκλους των επαναγεννήσεων...
Ο διαρκείς αυτός κύκλος, ΜΗΠΩΣ σχετίζεται και με την ΑΓΩΝΙΩΔΗ και ΔΙΑΡΚΕΙ αναζήτηση της ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ;;;;
Και για να επανέλθουμε στο ΠΑΡΟΝ θέμα, η ΗΔΟΝΗ είναι το γέννημα (το παιδί) του ΕΡΩΤΑ και της ΨΥΧΗΣ...
Τι είναι η ΗΔΟΝΗ λοιπόν;;;
Τι σχέση ΘΑ μπορούσε να έχει με το μυστήριο των ΑΔΕΛΦΩΝ ΨΥΧΩΝ;;;
Κέλσος ο Φιλαλήθης
ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ elixir ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΕ ΜΠΕΡΔΕΨΑΜΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΙ.
ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΣ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΙΣ ΑΔΛΕΦΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΙΑ ΦΙΛΗ Ο/Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΑΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ.
ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΟΔΙΞΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΝΙΩΣΕΙΣ.
ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ** ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ** ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ Η ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
Θα ηθελα να ρωτησω εαν κανεις σας γνωρίζει αν και που υπαρχει ενα βιβλιο η ιστοσελιδα ωστε να μπορεσω να μαθω για την μαγεια , οπως για παραδειγμα το Κλειδι του Σωλομοντα , The Book of Abramelin είτε οτιδηποτε να συσχετιζετε με αυτα.
Θα σας ημουνα υποχρεως.
Συγγνωμη για τα ορθογραφικα μου λαθοι!
Edited by - Cold on 04/08/2008 20:13:56
Edited by - Cold on 04/08/2008 20:14:11
Σου εύχομαι καλή συνέχεια.
Θα ήταν καλό προτού ανοίξουμε ένα νέο θέμα να συμβουλευτούμε την Αναζήτηση (επάνω αριστερά στην σελίδα).
Εκεί μπορούμε να υποβάλλουμε τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά για το θέμα που μας ενδιαφέρει και κλικάροντας στο Αναζήτησε! θα βρεις όλες τις παλιότερες σχετικές συζητήσεις.
Μπορείς να τις διαβάσεις κι αν κάποια είναι ενεργή να θέσεις εκεί τα ερωτήματα σου ώστε να αποφύγουμε τα διπλά θέματα.
Όσον αφορά τη μαγεία, την Σολομωνική κλπ υπάρχουν κάποια ενεργά θέματα οπότε μπορείς να συνεχίσεις εκεί την αναζήτηση σου.
Τα θέματα είναι τα εξής (κλίκαρε στους τίτλους για να μπεις κατευθείαν):
Οπότε το παρόν θέμα απενεργοποιείται εφόσον η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί σε κάποιο από τα προτεινόμενα θέματα.

In anticipation of my resurrection...