- ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΚΟΤΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
schwabe
Μα τα λόγια αυτά που σου έγραψα πιο πάνω δεν είναι του Χρυσοστόμου αλλά του Ιαμβλίχου από το ΠΡΟΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΕΠΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΡΟΣ ΣΕΛ 347 ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΜΟΝΟ ΤΙ ΛΕΞΗ ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΝΟΗΜΑ..
Μην κατηγορείς λοιπόν αυτό που υπερασπίζεσαι είναι ανόητο.Αυτό βέβαια δείχνει και πόσο καλά γνωρίζετε όλοι εσείς που μάχεστε το Χριστό από φιλοσοφία.
Πέρα λοιπόν από το ανέραστος βλέπω ότι είσαι και αδιάβαστος.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ
Ξέρω πως ο ζβάμπε σε κανα δυο βδομάδες θα έχει σταματήσει να γράφει εδώ γιατι θα έχει ξεκ@#$σει όπως έκαναν και κάνουν πολλοί σαν και αυτόν.
Θα μου πείς γιατι ασχολούμαι μαζί του ? Ειλικρινά , μόνο για να περνάω την ώρα μου καθώς πίνω τον πρωινό καφέ στη δουλειά μου ή όταν κάνω κανα διαλειματάκι...
Προς θεού, θα ήταν κάποιος ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ βλάκας αν έπερνε όλα αυτά στα σοβαρά... και εμένα και το Ζβάμπε...και τον κάθε κοκοβιό που πάει να το παίξει εθνικιστής,βασιλικός,χουντικός,ελληναράς και όλα αυτά τα παλαβά και πολύ αστεία που όσοι κινούνται σε κάποιο σοβαρό εσωτερικό χώρο τα θεωρούν κάτι παραπάνω απο ΓΕΛΟΙΑ!!! (δεν νομίζω να διαφωνείς σε αυτό ε?)
Αν κάποιος περιμένει να διαμορφώσει άποψη απο αυτά που διαβάζει στο internet τότε ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ !!!
Για να διαμορφώσεις άποψη χρειάζεσαι άπειρες ώρες μελέτης (όχι διαβάσματος), άπειρες ώρες ζύμωσης των στοιχείων,άπειρες συγκρούσεις με τα κατεστημένα του μυαλού, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΩΤΗΣΗ (φώτηση εννοούμε για τους αδαής την διαδικασία εκείνη που αφηνόμαστε έξω απο τα πλαίσια των ήδη γνωστών δεδομένων του νού και αφουγκραζόμαστε το κάτι παραπάνω...)Εαν ο άνθρωπος δεν φωτηστεί τότε απλά θα βολοδέρνει και θα θαλασοπνίγεται στη γνώση που έχει συγκεντρώσει ανακυκλώνοντας τα ίδια και τα ίδια.
Είπαμε πως εδώ ,στον πολύ σημαντικό αυτό χώρο που λέγεται εσωτέρικα ,το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δίνουμε και να πέρνουμε ερεθίσματα και πληροφορίες.
λές ότι
quote:
Μια απαραίτητη διευκρίνηση. Το γκρι δεν είναι ο ΑΙΟΝ.
Αυτός είναι σίγουρα κατάμαυρος (ως... αναρχικός )
Θα σου επέτρεπα να με αποκαλείς αναρχικό (άναρχο καλύτερα) εαν έστω και λίγο είχες συλλάβει το επίπεδο απο το οποίο εκπέμπω αυτή τη δόνηση,επειδή όμως εσύ χαβαλεδιάζεις θα σε παρακαλούσα να μην με αποκαλέσεις ξανά έτσι... βρες κάτι άλλο... τρελλός,άσχετος,παλαβός,βλάκας,ζώον ειλικρινά δεν θα με πειράξει...
Σχετικά με το γκρί ή το μαύρο θα αποκαλούσα τον εαυτό μου διάφανο , όχι απο θέμα αγνότητας, αλλά απο θέμα διαφάνειας απόψεων και δεν θα το αναλύσουμε τώρα αυτό...
Αν έχεις δεί δεν προπαγανδίζω ούτε το χριστιανισμό ούτε κάτι άλλο (απο κουτσομπολιά συνεργατών σου κάτι θα ξέρεις και σύ
Απόδειξη της διαφάνειας είναι και το οτι δεν άλλαξα το ψευδωνυμο μου όπως πολύ συχνά γίνεται απο μερικούς, όπως και σύ ο ίδιος θα έχεις δεί καλύτερα...
Αυτά για να ξεκαθαρίσουν μερικά πράγματα.
Αν περιμένετε να αναλύσουμε την αποκάλυψη ή τον Τιμαίο απο το internet τότε γνωρίζω έναν καλό ψυχίατρο να σας συστήσω...χχεxεχε εσωτεριστές δια αλληλογραφίας γίνεται ρε thoth?
Σύντομα σχόλια:
---Λίγο χιούμορ, νομίζω το σηκώνεις. Μάλλον, κόντεψα να βρεθώ στα... όρια χωρίς να το καταλάβω.
---Όσο για τα... κουτσομπολιά, σου έχω ξαναπεί ότι δεν θέλω να διαμορφώνω απόψεις από κουτσομπολιά ούτε για ανθρώπους, ούτε για ομάδες.
---Καλά θα σε λέω... Άσχετο
Περιμένω όμως να μου λες... ευχαριστώ ![]()
---Esoterica.gr announces new service.
Now the amazing service for Esoterica.gr Forum's members: "Commentaries to TIMAIOS" by e-mail !!! Yes. DOXASTE MAS ![]()

Θα μας τρελάνεις αδερφάκι μου! Δηλαδή ο…..συγγραφέας σε ενόχλησε? Το θέμα είναι ΠΟΥ οδήγησαν τον κοσμάκη οι απόψεις και οι κατευθυντήριες του συγκεκριμένου Ιουδαϊκού δόγματος, και προπάντων, μέσω των κυριοτέρων εκφραστών τους (όπως αυτοί οι «σοφοί» που σου παραθέτω) ΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ……«ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ».
Διότι, δεν μπορείς να πεις, παράδειγμα προς μίμηση αλλά και «οδό προς την θέωση του ανθρώπου» και αν δεν αποτελεί η….παραδειγματική ζωή και βίος του Συμεών του Στυλίτη πχ!!
Η, η επίσης «αγνή» και «απαλλαγμένη από σαρκικές ενασχολήσεις και υπερβολική τροφή» ζωή του Σύριου του Βαραδάτου, αυτή και αν δεν αποτελεί παράδειγμα ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!!
Αλήθεια, αυτές τις σχιζοφρενικές καταλήξεις που μπορεί να υποστεί κανείς ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΑΣ? ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ….ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ…ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ (!) ΟΤΙ «ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝΕ»? Τα είπατε?
Γιατί δεν μας λες ΞΕΚΑΘΑΡΑ την στάση σου στα παραπάνω αποβράσματα της κοινωνίας?
Γιατί δεν μας λες πού οδήγησε η στάση και το κίνημα του μοναχισμού το Βυζάντιο, όταν ο Τούρκος διαπραγματευόταν με τον Σχολάριο?
Καταδικάζεις τίποτα από τα παραπάνω ή είναι ….«υποφερτό λόγο του Θεού σας»?
ΕΣΥ λοιπόν που γνωρίζεις τον Χριστό, και γνωρίζεις και φιλοσοφία, θα μας πείς ποια δύναμη οδήγησε τον νού των παραπάνω ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ να τιμωρούν σε καθημερινή βάση τον εαυτό τους?
Διότι (μην ακούσω ΚΑΙ αυτό!) μην μας πεις ότι όλοι οι παραπάνω πιστοί του δόγματος ΔΕΝ αντιλήφθηκαν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ το «μήνυμα» του ενσαρκωμένου!
Επομένως, άσε τις υπεκφυγές Ιάμβλιχε ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ.
quote:
ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΑΣ? ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ….ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ…ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ (!) ΟΤΙ «ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝΕ»? Τα είπατε?
Στο δικό μου κατηχητικό είμαστε πιο εφευρετικοί !!!
Προτείνουμε τον αυτοακροτηριασμό, το σταμπάρισμα με καυτό μέταλλο,την αποτρίχωση με ζελοτειπ,το ομαδικό φατούρο,τον καθαρισμό μαυρομάτικων φασολιών με γάντια του μπόξ καθώς επίσης και πολλά άλλα.
Ακόμα,προσφέρουμε αμοιβή σε όποιον φέρει 4 κεφάλια "εθνικών", ένα γεύμα σε καλό restaurant με τον αρχιεπίσκοπο και τον Καρατζαφέρη.
Για αθλητισμό έχουμε εφεύρει το εξής ωραίο... Φτιάχνουμε στόχους με φάτσες αρχαίων ελλήνων και παίζουμε βελάκια, ενώ ανεβάζουμε θέατρα (παραστάσεις... όχι θέατρα σαν κι εσένα) οπου αναπαριστούμε το πόσο ωραία σφάζαμε κάποτε τους Ελληνες...
Επίσης έχουμε καθιέρωσει τη βραδυά του Εβραίου. Τι είναι η βραδυά του Εβραίου ? Μια φορά το μήνα συγκεντρωνόμαστε και έρχεται ένας ραβίνος κατευθείαν απο τις σιωνιστικές στοές του Ισραήλ και μας βάζουν να τον προσκυνάμε,να του πλένουμε τα ρούχα,να τον σιδερώνουμε και να του λέμε όλοι μαζί φωνάζοντας "Είσαι ο πατέρας μας , τέρας μας , τέρας μας"
Περνάμε πολύ όμορφα στο κατηχητικό του μυαλού σου ζβάμπε !!!
(σοβαρά τώρα..λειτουργούν ακόμα τα κατηχητικά ?)
...άς τον τρελό στήν τρέλα του!
Κουράγιο.
ΙΑΜΒΛΙΧΕ!!
Θα μας τρελάνεις αδερφάκι μου! Δηλαδή ο…..συγγραφέας σε ενόχλησε? Το θέμα είναι ΠΟΥ οδήγησαν τον κοσμάκη οι απόψεις και οι κατευθυντήριες του συγκεκριμένου Ιουδαϊκού δόγματος, και προπάντων, μέσω των κυριοτέρων εκφραστών τους (όπως αυτοί οι «σοφοί» που σου παραθέτω) ΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ……«ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ».
Διότι, δεν μπορείς να πεις, παράδειγμα προς μίμηση αλλά και «οδό προς την θέωση του ανθρώπου» και αν δεν αποτελεί η….παραδειγματική ζωή και βίος του Συμεών του Στυλίτη πχ!!
Η, η επίσης «αγνή» και «απαλλαγμένη από σαρκικές ενασχολήσεις και υπερβολική τροφή» ζωή του Σύριου του Βαραδάτου, αυτή και αν δεν αποτελεί παράδειγμα ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ!!
Αλήθεια, αυτές τις σχιζοφρενικές καταλήξεις που μπορεί να υποστεί κανείς ΤΙΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΑΣ? ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ….ΜΑΣΤΙΓΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ…ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ (!) ΟΤΙ «ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝΕ»? Τα είπατε?
Γιατί δεν μας λες ΞΕΚΑΘΑΡΑ την στάση σου στα παραπάνω αποβράσματα της κοινωνίας?
Γιατί δεν μας λες πού οδήγησε η στάση και το κίνημα του μοναχισμού το Βυζάντιο, όταν ο Τούρκος διαπραγματευόταν με τον Σχολάριο?
Καταδικάζεις τίποτα από τα παραπάνω ή είναι ….«υποφερτό λόγο του Θεού σας»?
ΕΣΥ λοιπόν που γνωρίζεις τον Χριστό, και γνωρίζεις και φιλοσοφία, θα μας πείς ποια δύναμη οδήγησε τον νού των παραπάνω ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ να τιμωρούν σε καθημερινή βάση τον εαυτό τους?
Διότι (μην ακούσω ΚΑΙ αυτό!) μην μας πεις ότι όλοι οι παραπάνω πιστοί του δόγματος ΔΕΝ αντιλήφθηκαν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ το «μήνυμα» του ενσαρκωμένου!
Επομένως, άσε τις υπεκφυγές Ιάμβλιχε ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ.
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ
ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΣΙΑ.
Η ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ,ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ ,ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ.ΖΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΤΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΞΥΜΝΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΚΑΙ ΜΑΓΕΨΤΕ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΙ ΑΛΛΟ .
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ.
ΕΒΙΒΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ
ΕΒΙΒΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΠΡΟΣ SCHWABE
ΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΑΚΙ ΣΟΥ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ[ΨΗΝΕ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΜΑΣ].
ΑΝ ΘΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΥΓΕ ΡΕ ΦΥΤΟΥΜΠΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΒΑΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ [ΔΑΣΟΣ] ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΨΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
ΑΝΑΨΕ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΦΙΛΕΣ ΜΑΙΝΑΔΕΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΠΙΚΛΗΣΗ.
ΕΙΣΑΙ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΟ ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΣΜΑ,ΤΩΝ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΟΛΗ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΖΕΦΥΡΟΥ ΑΝΤΑΜΑ,
ΩΩΩΩΩΩΩ ΠΑΝΑ ΠΑΙΞΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΡΑΣ ΣΟΥ.[ΤΡΕΙΣ]
ΤΩΡΑ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ.ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.ΦΥΤΟΥΜΠΟ
Έτσι σε θέλω κύριε ποιμενάρχα. Με ΚΑΘΑΡΕΣ απαντήσεις και διαυγή νου. Δώσε τα «φώτα» σου στον βαθιά νυχτωμένο κοσμάκη. Δώσε του λίγο ηρεμιστικό ακόμα, κι’ας λέγεται αυτό χώρος του αοράτου, εσωτερισμός, αλληγορίες, διαλογισμός, εσωτερική φιλοσοφία και ότι άλλο θέλεις. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ!
Μόνο που έχετε ένα «προβληματάκι». Ουδέποτε κατά την διάρκεια της μακραίωνης παρουσίας σας στα θεοκρατικά και θεοφοβούμενα καθεστώτα που υπηρετήσατε υλοποιήσατε την έννοια του εσωτερικού λόγου.
Οι πομπώδεις επικλήσεις σας περί «πνευματικών αγαθών» και άλλων συμπορευόμενων «αξιών» που ευαγγελίζεστε, υπήρξαν πάντοτε απλά το δόλωμα. Από πίσω κρυβότανε (και κρύβεται) η ασιατική πολιτισμοκτόνος τοπική παράδοση που επαγγέλλεστε. Και αυτή η δυσοσμία σας χαρακτηρίζει.
Όταν τελειώνουνε τα επιχειρήματα σας (δεν χρειάζεται να κουραστεί κανείς και πολύ) τότε, ξαφνικά, αφήνετε κατά μέρος την κοσμική σας εκμετάλλευση και το γυρνάτε στο…καλαματιανό!
Είναι γεγονός: η μακραίωνη κοσμική σας ενασχόληση αλλά και οι ζυμώσεις σας με την πολιτική εξουσία (αυτήν την εικόνα άραγε να είχανε οι «πατέρες»…) σας μάθανε καλά το «ποίημα».
Όταν κινδυνεύουμε από τους Φράγκους (οι εξουσίες μας δηλαδή, ΟΧΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) πετάμε την ιστορία με το «είναι θέλημα θεού η Πόλη να τουρκέψει», και όταν (στα νεότερα) ενοχλείται η «στάμπα του Ταλιμπανισμού» βγάζουμε τα ψευδεπίγραφα λάβαρα!
Και οι «μορφές» αυτές φίλτατε Ταυροαββά είναι πάντοτε ίδιες. Μία από αυτές (έστω και ασήμαντη) είσαι και εσύ. Απλά η αιτία της «άμυνας» σου είναι διαφορετική, αλλά η επιδίωξη και τελικός στόχος ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.
Και όσον αφορά τον μυστικισμό και τις όποιες του εκφράσεις, θα σου υπενθυμίσω ότι και παλαιότερα στον ταλαίπωρο αυτό τόπο οι δεισιδαιμονία και ο σκοταδισμός σας ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΚΗΡΥΤΤΑΝΕ.
Οι «ησυχαστές» του μυστικιστή Γρηγορίου Παλαμά υποστήριζαν και αυτοί την δική τους (Χριστιανική) εσωτερική μύηση, και υποστήριζαν ότι με την κατάλληλη αυτοσυγκέντρωση και εστιάζοντας την προσοχή τους στον…..ομφαλό τους (!) έβλεπαν να αστράφτει μέσα από τον ομφαλό το….ΘΕΙΟ ΦΩΣ!! Το…..«Θείον και άκτιστον φώς»!!
Επομένως, φίλτατε Ταυροαββά της νέας εποχής, συνέχισε τις προσπάθειες σου και άσε τις αμπελοφιλοσοφίες σου για κανένα κατηχητικό.
Shalom!
<<Υπερασπισθείτε την Ελλάδα, διότι εις αυτήν οφείλομεν τα φώτα μας , τας επιστήμας ,τας τέχνας και όλας τας αρετάς μας.>>
ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ ( 1694- 1778 ) Γάλλος διανοητής
<< Οι 'Ελληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοι μου.Τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες της φράσεως και της γραμμής,καθώς και για τον ιδεώδη βίο τους.>>
<< Ηγόρασα μίαν τεραστίαν κεφαλή του Διός.Την έβαλα απέναντι στο κρεββάτι μου και άφησα το φως να πίπτει επάνω της κατά τρόπον κατάλληλον, ώστε να την βλέπω κάθε πρωίαν φωτιζόμενην και να της απευθύνω την προσευχήν μου.>>
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΑΙΤΕ ( 1749- 1832) Γερμανός ποιητής
<< Πιστεύω πως το δικό μου έργο είναι πιο κοντά στο έργο του Ομήρου. Με αυτήν την έννοια λοιπόν, λέω πως είμαι περισσότερο Έλληνας. Είμαι η συνέχεια του είδους που ξεκίνησε ο 'Ομηρος. Μια εποχή οι Τούρκοι διανοούμενοι με έλεγαν ''Ομέρογλου'' δηλαδή γιό του Ομήρου.>>
ΓΙΑΣΑΡ ΚΕΜΑΛ Σύγχρονος Τούρκος συγγραφέας κουρδικής καταγωγής
<< Γινόμαστε από μέρα σε μέρα περισσότερο Έλληνες, πρώτα στις αντιλήψεις και τις κλίσεις μας και ας ελπίσουμε πως μια μέρα θα γίνουμε και κατά φύσιν Έλληνες.>>
ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ ( 1844-1900) Γερμανός φιλόσοφος και ποιητής
<< Είναι ωραίο να κατάγεται κανείς από την Έλλάδα, την χώρα που έδωσε στον κόσμο το φώς, και να κρατάει σε αυτήν περήγανο και ολόφωτο το φλάμπουρο.>>
ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ (1802-1885) Γάλλος ποιητής
<<Καταγόμαστε από τους Έλληνες πολιτιστικά. Οι νόμοι μας, οι επιστήμες μας και οι τέχνες μας έχουν την ρίζα τους στην Ελλάδα. Είναι τέκνα φωτεινά της ένδοξης Ελλάδος .>>
ΠΕΡΣΥ ΣΕΛΛΕΥ (1792-1822) Άγγλος λυρικός ποιητής
<< Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ολόκληρο το Ισλάμ εκτός από την θρησκεία, ήταν Ελληνικό. Προδοσία προς το Ελληνικόν από τους ισλαμικούς λαούς ισοδυναμεί με προδοσίαν προς την ίδια τους την φύσιν.>>
ΙΜΠΝ ΧΑΛΝΤΟΥΝ ( 1332-1406 ) Άραβας ιστορικός
<< Το Ελληνικό έθνος είναι η άνοιξη και η αιώνια νεότητα, διότι από αυτό επήγασε και ο ανθρωπισμός και ο πόνος για τους δυστυχούντες και δυναστευομένους>>
ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΧΕΓΚΕΛ (1770-1831 ) Γερμανός φιλόσοφος
Κιόλας ο ελληνικός πολιτισμός επηρέασε την Ανθρωπότητα κατά πολύ: την έθρεψε και την ανέθρεψε επί πολλές χιλιετίες μέχρι σήμερα. Ο πολιτισμός άλλων λαών δεν επηρέασε καθόλου την Ανθρωπότητα. Μάλιστα μετά πάροδο κάποιου χρόνου άφησε ασυγκίνητους ακόμα κι εκείνους τούς ίδιους τούς λαούς, οι οποίοι τελικώς και ασπάστηκαν άλλον πολιτισμό, συχνά τον ελληνικό.
Πρέπει να τονιστεί ότι το ελληνικό έθνος σεβάσθηκε τούς άλλους - συνήθως κατώτερους [ή "ισότιμους βιολογικά αλλά λιγότερο προσαρμοσμένους στις κατά τόπους περιβαλλοντικές συνθήκες", όπως τούς θεωρεί μεγάλη μερίδα ανθρωπολόγων] - λαούς, και ουδέποτε έσφαξε έστω και την πιο μικρή φυλή. Δεν έβαλε ποτέ σκοπό του να σβήσει από τον χάρτη κάποιον λαό. Το αντίθετο μάλιστα, έδωσε τα φώτα τού πολιτισμού στους λαούς που βρέθηκαν στην πορεία του, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να τούς αφανίσει όλους από προσώπου Γης δεδομένου ότι την δύναμη για να το κάνει την είχε.
Ευχαριστώ και συγγνώμη για τους τόνους , αλλά με πίεζε ο χρόνος.