ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Tachyon - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Tachyon - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

medtech30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
nkΜέλος
03/02/2006, 08:41:39
Γεια σας παιδιά!
Είμαι νέο μέλος και παρακολούθησα με ενδιαφέρον τα όσα λέγονται.Θα ήθελα να πω και εγώ τη γνώμη μου.
Συμφωνώ με τα μέλη που λένε ότι δεν υπάρχει απόδειξη για τα αποτελέσματα των εναλλακτικών θεραπειών(με μετρήσιμο τρόπο).Τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω για να είμαι πιο σαφής.Από την άλλη δεν γνωρίζω να έχει γίνει έρευνα τουλάχιστον στην Ελλάδα κι αν επιχειρηθεί δεν ξέρω αν θα της επιτρέψουν να ολοκληρωθεί(μιλάω κυρίως για κοινωνικές ομάδες οι οποίες θεωρούν αιρετικές(!) τέτοιου είδους θεραπείες κι όχι τόσο για τους κλασσικούς γιατρούς).Ετσι νομίζω πως δεν είναι λογικό να λέμε ότι ισχύουν ή όχι.
Το φαινόμενο placebo δεν μπορεί να ισχύσει όταν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δίνονται σε μωρά και αν δεν κάνω λάθος –κάποια- και σε ζώα.
Οσο αφορά την ανηθικότητα είναι πέρα από το ποια είναι η ασχολία καθενός.Το «φακελάκι» ζει και βασιλεύει και είναι κοινό μυστικό.Διάφοροι που εκμεταλλεύο-νται τις συναισθηματικές αδυναμίες του καθενός μέσω «μαγείας» είναι επίσης γεγονός.Ομως γιατί να διαγράφουμε τους πάντες -σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν- λες και όλοι είναι ψεύτες και ανήθικοι?Η πόλωση στην προκειμένη περίπτωση δεν νομίζει να εξυπηρετεί κανέναν πέρα από τον εγωισμό του καθενός. Όταν υπάρχει το ύφος «άκου τι σου λέω –με επιχειρήματα- για να μην δίνεις τα λεφτά σου τσάμπα» πέρα του ότι ακυρώνεις τα βιώματα και την αλήθεια του άλλου,προσπαθείς να ισχυροποιήσεις τη θέση σου και όχι να κάνεις καλό στο σύνολο.Αλλωστε όταν ένας άνθρωπος είχε πει ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο και κάποιοι άλλοι τον απείλησαν με τη ζωή του,επειδή δεν μπορούσε να το αποδείξει δεν σημαίνει ότι δεν έλεγε αλήθεια.Εχετε σκεφτεί πως απλώς μπορεί να μην έχουν ανακαλυφθεί οι τρόποι ή τα μέσα για τα εναλ φάρμακα και τις θεραπείες στο να αποδειχθούν τα οφέλη τους? Προσωπικά έχω θετικές εμπειρίες από την Ομοιοπαθητική και έχω γνωστά μου άτομα που δεν έχουν.Τι σημαίνει αυτό?Ποιός ο λόγος να υιοθετείσουμαι λογική γηπέδου του στυλ «οι από’δώ γ…… τους από’κει?»
Διακρίνω γνώσεις στο αντικείμενο των μελών που συμμετέχουν και πιστεύω πως είναι κρίμα να μην εμπλουτίζεται η συζήτηση από αυτές αλλά να χρησιμοποιούνται επιθετικά.Λόγω του ότι είμαστε κοινωνία νομίζω ότι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι μαζί δεν νομίζετε? Αυτό δεν νομίζω ότι αναιρεί ούτε τα πιστεύω μας ούτε τίποτε άλλο(εκτός αν αρχίσουμε και μιλάμε για τα απωθημένα και το υποσυνείδητο του καθενός όπου πάλι τελειωμός δεν θα υπάρχει!)
Πάντως η λέξη «θεραπεία» δεν θα ήταν καλό να λέγεται αν αυτή αφορά το σώμα λόγω της έλλειψης αποδείξεων.Από την άλλη η συμβολή της στην συναισθηματική ευεξία είναι αδιαμφισβήτητη.Κατά συνέπεια δεν ωφελείται κατά κάποιο βαθμό και η σωματική υγεία?
Φιλικότατα και με συνεργατικό πνεύμα
nk
03/02/2006, 09:47:12
quote:
ΥΓ.Θα σε παρακαλεσω να μην με αποκαλεις κοριτσακι σου.Εχω ηδη μαμα.

Bρε κοπέλα μου πότε σου ζήτησε η Αvallon να πιστέψεις στα ταχυόνια???

Η τσίμπλες έχεις ή κάτι παίρνεις που σε χαλάει δεν εξηγείται διαφορετικά...

Διάλογο μαζί σου θα ανοίξω μόνο όταν θα μου κάνεις quote που σου είπα να πιστέψεις για την ύπαρξη tachyon...

Το δε παράδειγμα της ομοιοπαθητικής στο είπα γιατί δεν έχεις προσωπική άποψη ενώ εγώ έχω...δεν χρειάζεται να κάνω copy-paste από άλλες αναφορές γιατί δε μου χρειάζονται... έχω βλέπεις τη δική μου προσωπική εμπειρία. Αμα αποχτήσεις ποτέ σου τα ξαναλέμε...

Μέχρι τότε κάθε έξυπνος άνθρωπος οφείλει να είναι σκεπτικιστής αλλά και ανοιχτόμυαλος... Η μη ισορροπία αυτών των δυο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο. Οι τσίμπλες στους ανθρώπους και οι παρωπίδες στα γαϊδούρια βλάπτουν σοβαρά την υγεία μιας μακροχρόνια καταστρέφουν τα μάτια!! Αυτή ναι! Είναι επιστημονική άποψη!

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
03/02/2006, 13:29:14
Τα ταχυονια τα ανεφερα για να δειξω οτι τα αποριρριπτω οχι γιατι ειμαι στενοκεφαλη αλλα διοτι ενα πολυ λογικο συμπεραμα ειναι οτι ειναι αδυνατον να φτιαχνουν κρυσταλοι απο σωματιδια που ειναι ανυπαρκτα.

Ωραιος τρόπος Αβαλλον.
Να δουμε εαν καποιος απο τους διαχειριστες που ειναι τοσο γρηγοροι στις παρατηρησεις θα επετιμησει και σενα.
Τσιμπλες ε?
Ε βεβαια αμα δεν εχουμε επιχειρηματα το ριχνουμε στο βρισιδι.

Αγαπητη ΝΚ
Η επιστημη ψαχνει παντα για καινουργιες και αποτελεσματικες μεθοδους.Διαγραφει ομως τα αστηρικτα και αναποδεικτα πραγματα.
Στον τομεα της υγειας υπαρχει μια μεθοδος που ονομαζεται διπλη τυφλη μελετη.Αυτη χρησιμοποιειται για να ελεγξει για το αν μια θεραπεια ειναι αποτελεσματικη ή οχι.
Η ομοιοπαθητικη,το ρεικι,η αγιουβερδα και αλλες "θαυματουργες" μεθοδοι δεν καταφεραν ΠΟΤΕ να αποδειξουν την αποτελεσματικοτητα τους με αυτην την μεθοδο.
Γιαυτο ειναι αχρηστες.
Γιαυτο και εγω τις απορριπτω.Οχι επειδη εχω τσιμπλες στα ματια ή παρωπιδες αλλα επειδη απετυχαν στις μελετες.Για να μην μιλησω για το οτι η θεωρια τους δεν εχει καμια σχεση με οσα γνωριζουμε περι βιοχημειας,βιολογιας κτλ Διαβασε το αρθρο παραπανω για την ομοιοπαθητικη,που τονιζει οτι τα ομοιοπαθητικα φαρμακα ειναι τοσο αραιωμενα που δεν εχουν ιχνος δραστικης ουσιας μεσα.ΙΧΝΟΣ δραστικης ουσιας.
Η επιστημη δεν ειναι στενοκεφαλη.Γιαυτο και εξελισσεται.Καθε νεα θεωρια και καθε νεα μεθοδος ομως τιθεται σε ελεγχο.Δεν δεχεται πραγματα χωρις να τα υποβαλει σε ελεγχο.
Στον τομεα της θεραπειας η προσωπικη εμπειρια δεν πρεπει να λαμβανεται σαν αποδεικτικο στοιχειο οτι μια θεραπεια εχει αποτελεσμα ή οχι.
Χθες βγηκε καποιος στις εφημεριδες και ισχυριζονταιν οτι θεραπευει τον καρκινο με.. την κανελλα.Θα παμε να μπουκωθουμε κανελλα?
Ανοιχτο μυαλο εχουμε.Θελουμε ομως και αποδειξεις.Αν μια μεθοδος δεν εχει αποδειξεις δεν πρεπει να σπαταλας ουτε δραχμη απο τα λεφτα σου και ουτε λεπτό απο τον χρονο σου σε αυτην.

Edited by - medtech on 03/02/2006 13:50:14

03/02/2006, 14:10:54
Καλημέρα παιδιά. Εδώ πάλι είμαστε, εσείς να συζητάτε το θέμα που σας ενδιαφέρει και εγώ να λέω τα δικά μου.

Όντως durden alie προσφέρουν μια διασκεδαστική νότα αρκεί να την αντιλαμβάνονται όλοι. Για παράδειγμα εγώ θα γέλαγα εάν κάποιος μου έλεγε «που πας κοπέλα μου αφού δεν καταλαβαίνεις τίποτα από ιατρική, ντιπ κατά ντιπ είσαι», εάν κρατάτε μυστικό να πω ότι όντως είμαι ντιπ κατά ντιπ από ιατρική.

Avallon μου δεν ξεχείλωσες εσύ το θέμα, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται που λέει και ο λαός.
Όμως πρέπει να σου πω ότι οι αναφορές σε τσίμπλες, κάτι σε χαλάει κ.λ.π. δεν είναι κι ότι καλύτερο για να μπορέσει και ο άλλος να σε ακούσει ήρεμα.

Τώρα για να είμαστε και δίκαιοι πρέπει να πούμε ότι αγύρτες που πουλάνε θαύματα υπάρχουν πολλοί, έχει ένα δίκιο η medtech.
Όπως και να συμπληρώσω ότι υπάρχουν και γιατροί που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα, από προσωπικά βιώματα να σας πω όσα θέλετε.
Αρκετές φορές νοιώθω τόσο αδύναμη, ειδικά όταν είναι άρρωστος ο γιός μου, δεν ξέρω τι κάνει ο γιατρός, δεν ξέρω το αποτέλεσμα της θεραπείας που μου προτείνει, δεν ξέρω εάν τα έχει σκεφτεί όλα, μόνο λέω από μέσα μου κάνε Θεέ μου να έχω πέσει σε καλό άνθρωπο και επιστήμονα.

Τι να σας πω παιδιά, όσοι έχετε σχέση με ιατρική να έχετε πάντα αυτό κατά νου, έχετε στα χέρια σας ζωές, κάντε το καλύτερο και αν δεν είστε σίγουροι καλύτερα να πείτε στον ασθενή να απευθυνθεί αλλού. Εσάς θα σας στοιχίσει κάτι από τον εγωισμό σας αλλά στον άλλον μπορεί να του κερδίσει την υγεία.

Lupercalia η άποψή μου, όχι ότι είσαι και υποχρεωμένη να με ακούσεις, είναι να επανέλθεις στο θέμα που άνοιξες, μην παρατάς τόσο εύκολα τα όπλα, ο καθένας από εμάς θα τραβήξει τον δρόμο που έχει αποφασίσει δώστου όμως την δυνατότητα μιάς ακόμα οπτικής, της δικής σου.

03/02/2006, 15:26:48
quote:
Εσυ Αβαλον εισαι επιρρεπης στον μεταφυσικο τρόπο σκεψης

Kαι συ είναι απορίας άξιον τι κάνεις σε ένα τέτοιο σάϊτ τη στιγμή που δεν έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ μεταφυσική σκέψη...
Μήπως είσαι μπερδεμένη ή μήπως ήρθες για να μας πουλήσεις γνώση?

Τώρα για τελευταία φορά για να μην σκίζεσαι να μας αποδείξεις το αυταπόδεικτο να σου πω ότι αν δεν ήταν τεκμηριωμένη η ομοιοπαθητική ως τρόπος θεραπείας δε θα υπήρχε νόμος που θα έθετε όρο να είναι πρώτα κανείς κλασσικός ιατρός για να την εξασκεί!

Αυτή αγαπητή μου είναι η δική μου λογική η μη επιστημονική αλλά αρκετά τεκμηριωμένη που μου λέει ότι 1 + 1 = 2!!

Ελπίζω να σας κάλυψα!

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
ΜορφέαςΜέλος
03/02/2006, 15:38:32
Εγώ βασικά΄έχω μια απορία που απευθύνω στην Λουπερκαλία...

γιατί κάθεσαι ακόμα και ασχολείσαι με ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμία διάθεση συζήτησης; Είναι ξεκάθαρο οτι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρει την απόφασή τους να σκέφτονται με τον συγκεκριμένο τρόπο. Η συζήτηση μαζί τους, όχι μόνο δημιουργεί εντάσεις εφόσον οι απόψεις είναι απόλυτες, αλλά α που φτάσαμε σε λίγο να μπούμε στην 5η σελίδα του θέματος χωρίς να γίνεται κανένανς σοβαρός διάλογος για αυτό ακόμα.

Κι εγώ συμφωνώ με την Πύραμιντ, οτι ακόμα μπορείς να γυρίσεις το θέμα στον αρχικό του σκοπό.

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

nkΜέλος
03/02/2006, 16:13:20
Medtech πως μπορείς να λες κάτι άχρηστο από τη στιγμή που οφελεί το ψυχισμό του άλλου?Μάλλον εννοείς από σωματικής απόψεως μόνο αν κατάλαβα καλά? Γιατί ψυχολογικές προσεγγίσεις υποστηρίζουν μεθόδους σαν το Ρέικι,σιάτσου κ.α λόγω της συναισθηματικής βοήθειας που προσφέρουν.Από αυτή την άποψη δεν πιστεύω ότι είναι χάσιμο χρόνου.
Επίσης είπα στην ουσία πως μπορεί να είναι ανεπαρκείς οι γνώσεις και οι τρόποι του παρόντος για να δούμε μια αλήθεια στην ολότητά της.Πιστεύω πως η μεταφυσική είναι άγνωστοι φυσικοί νόμοι και οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτή δεν είναι στενόμυαλοι όπως και οι επιστήμονες.Ισως να γίνονται (και οι μεν και οι δε) όμως όταν είναι άκαμπτοι και δεν κοιτάζουν και τον αντίποδα.(Παρεπιπτόντως μου εξηγείς με απλά ελληνικά και εν συντομία αν σου είναι εύκολο την διπλή τυφλή μελέτη?).
Σαν εμπειρία -κι όχι για θεραπευτικούς λόγους- έχεις δοκιμάσει μεθόδους σαν το Ρέικι για να παρατηρήσεις τυχόν μεταβολές στη ψυχική σου κατάσταση? Ισως μια τέτοια εμπειρία να ήταν σημαντική(ως προσωπικό πείραμα) και πιθανό σημείο επαφής με κάποιους(περιλαμβάνω τον εαυτό μου) που μιλούν και για βιωματικές αλήθειες...
ΥΓ Είμαι ο nk και όχι η nk!

Xotchipilli2Μέλος
03/02/2006, 16:47:51
Τι είναι η διπλή τυφλή μελέτη λοιπον...

Μια μελετη ονομαζεται διπλη τυφλη αν ΚΑΙ ο ερευνητης ΚΑΙ οι ανθρωποι/πειραματόζωα που εξετάζωνται ΔΕΝ γνωριζουν τι διδουν (περιπτωση ερευνητου) και τι λαμβανουν (οι ασθενείς/άνθρωποι).

Μονη τυφλη μελέτη ονομάζεται η μελέτη στην οποία ο ερευνητής γνωρίζει τι δίνει ,όχι όμως οι ασθενείς!

Ενα σενάριο διπλής τυφλής μελέτης: Θέλουμε να μελετήσουμε πχ ποσο αποτελεσματική είναι μια καινουργια πολλα υποσχόμενοι ουσια που μπορεί να μειώσει το ιικό φορτίο σε ασθενείς με επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (AIDS).Πες οτι ήδη γνωρίζουμε και κάποιο άλλο αντιιικό και θα το συγκρίνουμε με αυτο. Τι κανουμε?

Χωρίζουμε το πλήθος των ασθενών που προσήλθαν για την μελέτη σε τρεις ομάδες. Ο ερευνητής δίνει στην κάθε ομάδα μπουκαλάκια με χάπι/κάψουλα που τα εχει ετοιμάσει άλλος ο οποιος δεν εχει επαφη με τους ασθενείς. Μετά την χορήγηση των χαπιών στο διάστημα πχ ενός μήνα θα μετρήσουν το ιικό φορτίο της κάθε ομάδας και θα βγάλουν συμπεράσματα. Τοτε και ΜΟΝΟ τοτε ο συνεργάτης ερευνητης θα αποκαλύψει ποια απο τα μπουκαλάκια περιείχαν την νέα ουσια,πυ περιείχαν την παλιά γνωστή δοκιμασμένη και ποια περιείχαν άμυλο ή ζαχαρίτσα (placebo).

Αυτή η μέθοδος εγγυάτε οτι οι προσδοκίες του ερευνητή δεν θα επηρεάσουν την έκβαση του πειράματος,δεν θα τον κάνουν πχ να μεροληπτήσει υπερ της καινούργιας ουσίας λόγω ενθουσιασμού,να εξετάσει καλύτερα τα άτομα που γνωρίζει οτι την λαμβάνοιυν ή άθελά του να τους προιδεάσει ωντας πιο "εντονος"/εντατικος στις ερωτήσεις του στην ομάδα που λαμβάνει την καινούργια ουσία.

Αυτή η μέθοδος πολλές φορές εφαρμόζετε και στα ζώα πειραματόζωα,εδώ για να αποκλειστεί σφάλμα απο την πλευρά του ερευνητού μιας που τα ζώα δεν μπορούν να έχουν γνώσει του τι σκευάσματος τους χορηγείται εκτός φυσικά αν αφήνουμε ανοιχτά τα κλουβάκια και περνάν οι μαιμούδες και τα πιθικάκια καυτά βράδια διαβάζωντας εργασίες στο Pubmed ή ανανεώνουν την συνδρομή τους σε επιστημονικά περιοδικά!. Το τελευταίο ειναι ιδιαίτερα επικίνδυνο επειδή πολλά πρωτεύωντα στην προσπάθειά τους αυτή χρεώνουν την πιστωτική κάρτα του ερευνητη που του εχουν κλέψει καθώς αυτός προσπαθούσε με μετρήση το ζαραρο τους/βιολογικούς δεικτές κτλ κτλ.

Περαν του αστειου,αρκετά ενδιαφέρον είναι οτι και σε ζώα παρουσιάζεται το φαινόμενο placebo!

Reality: A serotonine induced Hallucination?

nkΜέλος
03/02/2006, 20:32:58
Ευχαριστώ πολύ φίλε/η(?) Xotchipilli2!
Ήσουν πολύ κατατοπιστικός/ή!
geoxΜέλος
04/02/2006, 01:35:53

quote:
αλλά α που φτάσαμε σε λίγο να μπούμε στην 5η σελίδα του θέματος χωρίς να γίνεται κανένανς σοβαρός διάλογος για αυτό ακόμα.

Επειδή στο συγκεκριμένο τόπικ το μόνο που προσφέρεις είναι τα κακόψυχα σχόλια σου, ασχολείσου καλύτερα με το δικό σου στο οποίο οι 10 τελευταίες σελίδες έχουν γίνει chat room όπως λες και ο ίδιος.