- Θαυματα μυαλου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Θα συμφωνήσω με τον Dr Jekyll Mr Hyde, ούτε εγώ κατάλαβα το θέμα. Μάλλον μας χαιρετάς αρχικώς (κάτι τέτοιο κατάλαβα). Αν θες να συζητήσουμε όμως κάποιο συγκεκριμένο θέμα, π.χ. τα θαύματα του μυαλού - που λέει και ο τίτλος, θα πρέπει να κάνεις μια αρχική τοποθέτηση που να εισάγει στο αντικείμενο της συζήτησης.

quote:
tim
,ελπιζω κ σε αλλους εκτος αν ειμαι μονος μου σαυτο,θα χαρω να ακουσω οτιδηποτε
Και εμείς θα χαρούμε να τα πούμε και οχι άπαξ,αρκεί να γίνεις
πιο σαφής και τα νοήματά σου να εχουν συνοχή.
Πρέπει να αναπτύξεις το θέμα που πραγματεύεσαι αναλυτικά,με όσο
το δυνατόν,περισσότερα στοιχεία,είτε ερεύνης,είτε προσωπικών
εμπειριών,αλλά με σαφήνεια!
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΑΠΟ ΜΕΣΑ?
quote:
timχαιρομα που ακουει καποιος.ευχαριστω κ σου ευχομαι τα παντα φιλε μου.αναφερομαι σε θαυματα αυθυποβολης οσο κ αν συμφωνει η διαφωνει ο κοσμος.πιστευω πια κ πιστεψε με εχω ασχοληθει σε βαθος οτι ο παρραγοντας σκεψη κ συναισθημα οχι απαραιτητα με τον τροπο που μας τον παρουσιαζουν διαφορα βιβλια για λαικη καταναλωση βλεπε μυστικο διαμορφωνει απιστευτες πραγματικοτητες.χθες σκεφτικα τα ταξιδια στο χρονο κ αυριο παιζουν το απογευμα αναλογη ταινια.αστειο το παραδειγμα αλλα ολη μου η ζωη καπως ετσι διαμορφωνεται κ σε πιο σοβαρα θεματα,ελπιζω κ σε αλλους εκτος αν ειμαι μονος μου σαυτο,θα χαρω να ακουσω οτιδηποτε
Φίλε/η ΤΙΜ καλώς όρισες στην παρέα μας.
Στο παράδειγμα αυτό που αναφέρεις, δεν έχουμε περίπτωση αυθυποβολής. Πρόκειται για άλλο θέμα.
quote:
ΤΙΜδεν θα ξεχασω ποτε μια ηλικιωμενη γυναικα που θεραπευτηκε απο τελευταιο σταδιο νεφρικης ανεπαρκειας.η πιστη της στο θεο οπως ελεγε την βοηθησε.εχω υπαρξει κ μαλλον συνεχιζω να ειμαι αθεος,οφειλω ναπω βεβαια οτι τ γεγονος ταρακουνησε εμενα αλλα κ την ιατρικη κοινοτητα.αυτο που παρατηρησα κ ομολογουμενως ειναι θλιβερο ειναι οτι κανεις απο τους συναδελφους μου η απο τους γιατρους δεν εδειξε κανενος ειδους ενθουσιασμο,εκπληξη ναι οπως ανεφερα αλλα συνοδεβομενη απο καποιο ειδος δυσφοριας,σα να τους χαλασε τη συνηθεια η καλοσυνατη κυριουλα,τι να πω ...οπως κ να χει το πιστεψε η ιδια κ αυτο ειναι που μετραει κατα την ταπεινη μου αποψη...φιλοι μου χαρηκα κ μακαρι να συνεχισουμε εναν ομορφο διαλογο...οποτε...σας γλυκοφιλω προς το παρον
Στη περίπτωση αυτή, μπορεί να συμμετέχει και ο παράγοντας της αυθυποβολής.
Πρόκειται για μια δύναμη του μυαλού που ερευνάται, και αν μπορέσουμε να την κατανοήσουμε, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα.
Η πλήρης χαρτογράφηση όλων των δισεκατομμυρίων τρις εγκεφαλικών συνόψεων και η οργάνωση κατανόηση τους ίσως μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτή την εγκεφαλική λειτουργία / αντίδραση.
Δεν είναι θέμα πίστης σε κάποιο θεό, αλλά είναι καθαρά θέμα πίστη σε μια αιτία που μπορεί να δημιουργήσει το παραγόμενο αποτέλεσμα..
Είναι δηλαδή απόλυτα θέμα πίστης, σε περίπτωση ίασης ( όπως αυτή που αναφέρεις ) το άτομο μπορεί με την πίστη του να βοήθησε στην επιτάχυνση του αποτελέσματος.
Στην Αμερική, στις σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις ζητείται και η βοήθεια ψυχολόγων πριν και μετά την επέμβαση
Never give up without a fight.
quote:
Εγω καααπως καταλαβαινω τις "ασυναρτυσιες" σου.Γενικα αυτα που λες τα καταλαβαινω μια χαρα απλα κανε ποιο μικρες προτασεις αν σου ειναι ευκολο για να καταλαβαινουν και οι αλλοι ευκολοτερα τι λες.Σχετικα τωρα με τα θαυματα του μυαλου εχω να προσθεσω και εγω μια δικη μου εμπειρια.Δεν ξερω αν εχει καμια σχεση με αυτο που θες να πεις,προσπαθω να καταλαβω.Σημερα ειχα ανεβει στην ταρατσα να μαζεψω ρουχα.Ξαφνικα ενιωσα μια παρουσια.Εεε νταξει χεστηκα λιγακι μαζεψα γρηγορα και εκανα να φυγω.Οπως κατεβαινα τις σκαλες ενιωθα ακομα αυτο το κατι εκει.Τοτε σκεφτηκα οτι ισως προσπαθουσε να με ριξει απο τη σκαλα για να με σκοτωσει.Ε ακριβως εκεινη τη στιγμη πεφτω απο τη σκαλα.(Ακομα ποναει ο πισινος και η πλατη μου αλλα ενταξει κατα τα αλλα ειμαι καλα).ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!Never give up without a fight.
Καλή μου Sophie θα έλεγα πως η περίπτωση η δική είναι σοβαρή.
Ή θα πρέπει να φροντίσεις να απαλλαγείς από τις φοβίες σου, ή να αποφεύγεις τα ύψη.
Διαφορετικά σε βλέπω πολύ σύντομα να μας φεύγεις,
Θες από πέσιμο, θες από χέσιμο!!!!!.
Βεβαίως μπορεί να κάνεις χιούμορ, και να μην σε πονάει καθόλου ο ..... πισινός σου.
Τότε μάλλον τα θεεελει ο ... πισινός σου
quote:
TIMΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΘ ΣΥΝΕΒΗ ΧΘΕς ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΡΕΣΤΙΖ ΜΕ ΤΑΧΥΔΑΚΤΙΛΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΥ ΕΙΧΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ 3 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΑΝΤΕΥΕΙΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ.ΦΙΛΙΑ Κ ΑΝΑΜΕΝΩ
Φίλε ΤΙΜ σε κάθε μία σκέψη σου που επιβεβαιώνεται, υπάρχουν δεκάδες άλλες ανεπιβεβαίωτες οι οποίες περνάνε απαρατήρητες, ακριβώς γιατί δεν έγινε η σύνδεσή τους με κάποιο γεγονός.
Μήπως είσαι λιγάκι προληπτικός .
Μιλάμε για λιγάκι.
Όσο πατά η γάτα!!!
quote:
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ Κ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΣ ΤΟ ΦΟΒΟ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΚΕΨΗΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΓΧΟΣ,ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΣΤΕΝΑΧΟΧΩΡΙΑ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΤΗΚΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΗ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ.ΠΡΟΣΕΧΕ ΕΝ ΠΑΣΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΕΔΩ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΝΑΙ.Γ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟΣΟ ΓΕΝΙΚΑ ΑΝ Κ ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.ΟΠΩΣ ΚΝΑ ΧΕΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ.ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΘ ΣΥΝΕΒΗ ΧΘΕς ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΡΕΣΤΙΖ ΜΕ ΤΑΧΥΔΑΚΤΙΛΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΥ ΕΙΧΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ 3 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΑΝΤΕΥΕΙΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ.ΦΙΛΙΑ Κ ΑΝΑΜΕΝΩ
Οχι ρε συ τι εχει το θεμα σου μια χαρα ειναι.Για να καταλαβω λιγο το κανεις επιτηδες?Δηλαδη μπορεις επιτηδες να σκεφτεις κατι και να γινει η συμβαινει καταλαθος?
Never give up without a fight.