ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- <Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ> - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- <Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ> - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΑΤΜΑ61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
geolykΝέο Μέλος
18/02/2003, 11:45:16
gia xara se olous,
mou kinise to endiaferon to thema.. alla den mporo na katalabo kati..

giati na min katalabenoume oti o kathreptis mas tromazei i mas aresi giati mono me ayton mporoume na doume ton eayto mas alithina (tin eksoteriki emfanisi mas) kai na pistepsoume oti einai etsi giati to blepoume....ola ta alla erotimata gia piles kai allous kosmous pistevo oti den iparxoun aplos mas tromazei oti mporoume na doume tin alithia tis emfanisi mas se ayton....
oso anafora gia tis psixes epidi o kathreftis mporei kai antanakla to fos kai diafores energeies opos magnitika kimata ktl. giayto theorite oti einai epikindinos gia tis psixes...(to idio kai gia to ipnodomatio ...astriki proboli...)

an kapios kseri kati to opoio einai kai sigouro oti mpori na ginei opos to paradeigma me tous dio kathreptes pou eglobizeis to fos mesa se aytou as to pei

www.geoly.8m.net
www.spoilers.gr

www.geolyk.8m.net

18/02/2003, 14:24:09

"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΠΟΥ
ΑΕΝΑΑ
ΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...
ΨΑΞΕ ΜΕ...
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΕΣΑΣΟΥ ... AΛΗΘΕΙΕΣ."
ΑΤΜΑ

19/02/2003, 12:51:40

" Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εάν τα πουλιά της δυστυχίας πετάνε πάνω απο το κεφάλι σου . Μπορείς όμως σίγουρα να τα εμποδίσεις να κάνουν την φωλιά τους στο κεφάλι σου".

"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΠΟΥ
ΑΕΝΑΑ
ΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...
ΨΑΞΕ ΜΕ...
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
ΑΤΜΑ

19/02/2003, 12:53:05
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ
ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΙΕΙΣ
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ
ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΩ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ
ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΩ ΓΙΑ ΦΩΣ
ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΒΟΙΩΣΕΙΣ
ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΟΥ
ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ

"ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΠΟΥ
ΑΕΝΑΑ
ΓΥΡΙΖΕΙ
ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ...
ΨΑΞΕ ΜΕ...
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ
ΑΤΜΑ

ananasssΜέλος
19/02/2003, 12:55:07
Θαύμα!
...Νά 'σαι καλά ΑΤΜΑ...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

sofia7Μέλος
19/02/2003, 14:43:44
Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη απο την ΑΤΜΑ, αν διαβάζοντας τα γραφόμενα μου ήρθε η επιθυμία να συμπληρώσω κάτι στα γραφόμενα του ΠΛΑΤΩΝΑ. Δεν απαντώ απλά συμπληρώνω

quote:
Σε μια πρόσφατη έκθεση στην Βενετία της Ιταλίας με ΘΕΜΑ, ΑΛΧΗΜΕΙΑ, ΕΡΜΗΣ ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ, σε ένα σημείο είχε μια ΠΟΡΤΑ, και μια επιγραφή από έξω.

ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ!

Κάπου αλλού εχω δεί 2 επιγραφές

ΓΝΩΘΙ Σ'ΑΥΤΟΝ και ΜΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΥΠΕΙΣΕΛΘΗ ΤΡΟΜΟΣ

και όταν κάποια στιγμή αργότερα βρίσκεις μπροστά σου έναν καθρέφτη, ακούς ότι Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΟΥ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ

sofia7Μέλος
19/02/2003, 14:58:37
Όσο για τον καθρέφτη ως Πύλη θα συμφωνήσω ότι καταπολεμώντας την αμάθεια, την πλάνη, τις προκαταλήψεις και τα πάθη μας γνωρίζοντας τον εαυτόν περνάμε μέσα απο την πύλη του εγώ στην ανελικτική πορεία της ψυχής προς το ΦΩΣ.

20/02/2003, 12:52:52
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ sofia7 ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
ΜΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΥΠΕΙΣΕΛΘΗ ΤΡΟΜΟΣ

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΙΣΟΔΟ (ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ) ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΕ-ΦΟΥ (ΧΕΩΠΑ).

ΑΛΛΑ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΥΛΗ.
ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΥΣΤΟΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

sofia7Μέλος
20/02/2003, 13:34:48
Δεν μπορώ να ξέρω αν η επιγραφή που ανέφερα βρίσκεται σε κάποια πυραμίδα, μιά και δεν έχω πάει εκεί ακόμα, τουλάχιστον σε αυτήν την ζωή. Το σίγουρο είναι οτι βρίσκεται μαζί με την επιγραφή του ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ (είσοδος στους Δελφούς) σε κάποια άλλη είσοδο, που πιθανόν να εχει αντιγραφεί απο εκεί.
Οσο για την πύλη του καθρέφτη νομίζω ότι συμφώνησα και έδωσα την δική μου άποψη

quote:
Όσο για τον καθρέφτη ως Πύλη θα συμφωνήσω ότι καταπολεμώντας την αμάθεια, την πλάνη, τις προκαταλήψεις και τα πάθη μας γνωρίζοντας τον εαυτόν περνάμε μέσα απο την πύλη του εγώ στην ανελικτική πορεία της ψυχής προς το ΦΩΣ.

22/02/2003, 12:40:57
<<ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΛΟΥΣ>>

'manava seva, madhava seva'

Edited by - ΑΤΜΑ on 22/02/2003 12:42:11

beyondΜέλος
29/05/2003, 06:54:40
ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΗΤΑΝ TA:ΘΕΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ ;
ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΑΝ ?
TI ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΑΡΑΓΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΙΗΣΟΥΣ ?

29/05/2003, 09:05:01
Καλημέρα φίλε μου...

Δεν θα ήταν καλύτερα να μας έλεγες ΤΙ ΕΣΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ στα τελευταία λόγια του Ιησού επάνω στον Σταυρό;;;;
Γιατί είμαι σίγουρος ότι κάτι έχεις "ανακαλύψει"...

Πές μας ΤΙ, και πάνω σε αυτό να συζητήσουμε...
Στο λέω γιατί κατα την άποψή μου, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ...

Την καλημέρα μου και πάλι...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Just_A_ManΜέλος
29/05/2003, 10:05:54
Μα τι άλλο μπορούσε να υποδηλώνει, από τους φρικτούς πόνους που είχε ο γλυκός Χριστός μας πάνω στο σταυρό για την ανιδιοτελή Αγάπη του Θεού προς την ανθρωπότητα. Γιατί αν ήταν μόνο Θεός τότε γιατί να πονάει. Γιατί ο γλυκός Χρηστός μας έκτος ότι ήταν ο Τέλειος Θεός, ήταν και ο Τέλειος Άνθρωπος. Διαφορετικά θα έπαιζε θέατρο αν δεν πονούσε στην πραγματικότητα όπως κάθε κανονικός άνθρωπος που θα σταυρωνότανε.

Για αυτούς που πιστεύουν, δεν χρειάζεται αποδείξεις.
Για αυτούς που δεν πιστεύουν, δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Ο Θεός είναι ΑΓΑΠΗ, και όποιος μένει στην ΑΓΑΠΗ μένει στο Θεό και ο Θεός μένει Σε αυτών.

Από το Forum: Η Θρησκεία της Αγάπης.
Just A Man

“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”

Edited by - Just_A_Man on 29/05/2003 10:08:47

29/05/2003, 14:04:31
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ 0'(72)
" ΘΕΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ " ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΜΑΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ....

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΑΝΑΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

GhostΜέλος
29/05/2003, 14:44:40
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ Kelsoυ ΚΑΙ ΤΟΥ Just_A_Man. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ beyond ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ...

CronosΜέλος
29/05/2003, 15:14:15
Ελωΐ Ελωΐ, λιμά σαβαχθανί;

ο Θεός μου ο Θεός μου, εις τι με εγκατέλιπες;

Και μερικοί από εκείνους, που έστεκαν εκεί, όταν ήκουσαν αυτό, έλεγαν:

Ιδού φωνάζει τον Ηλίαν

Για άλλη μια φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας κάποιος μας δείχνει τα θαυμαστά και εμείς αντί να τα δούμε και να θαυμάσουμε, προσπαθούμε να δούμε το δάχτυλο...

Ελπίζω να σας βοήθησα λίγο. Ίσως πάλι, η ερώτηση να μην είναι η σωστή.

Γιατί η απάντηση κρύβεται στην ερώτηση. Ίσως να μην ρωτάμε σωστά. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε την σωστή ερώτηση και μετά η απάντηση θα έρθει...

Για όσους θέλουν να το μελετήσουν λίγο εγώ το βρήκα στο
κεφάλαιο ιε' στίχος 34 στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο

εγώ ειμί το Φως του κόσμου

29/05/2003, 16:52:51
Καλησπέρα φίλε beyond.

Καταρχήν η συγκεκριμένη φράση που διάλεξες να σχολιάσουμε, είναι όντως κατά τη γνώμη μου μία φράση που δίνει αντικείμενο για σχολιασμό, δεν πιστεύω όμως ότι ο σχολιασμός θα αναφερόταν σε κάτι που ο Ιησούς Χριστός ανακάλυψε.
Δηλαδή τι θα μπορούσε να ανακαλύψει;
Οτι ο Θεός είναι εξωγήϊνος κι ότι πήρε το διαστημόπλοιό του να φύγει εγκαταλείποντας αυτόν, εξέχον μέλος του πληρώματος βορά στα δόντια των πεινασμένων για σταύρωση;
Να με συγχωρείς για το χιούμορ που κάνω, δεν έχω κάποιο σκοπό να ειρωνευτώ τη θέση ή απορία σου, απλά κάτι τέτοιο μου ήρθε στο μυαλό αυθόρμητα ερωτώμενη τι θα μπορούσε να είχε ανακαλύψει, και χαμογέλασα.

Κατά τη δική μου άποψη λοιπόν, η φράση αυτή τονίζει (όπως εξέφρασαν και άλλοι συνομιλητές) την ανθρώπινη φύση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Ενός ανθρώπου που πραγματικά θυσιάστηκε επάνω στον σταυρό, που ένιωσε πόνο ανθρώπινο, αλλά κυρίως αγωνία ανθρώπινη, φόβο απέναντι στον θάνατο, ένα μικρό ίσως ίχνος ανασφάλειας απέναντι στο απέραντο άγνωστο. Κι αυτό το γεγονός, αυτή η φράση, λεγόμενη από έναν άνθρωπο που ενσαρκώθηκε για να δείξει με τη ζωή και το έργο του ότι όλοι οι άνθρωποι είναι καθ'εικόνα και ομοίωσην Θεοί, τον φέρνει ακόμα πιο κοντά μας, τονίζει ακόμα περισσότερο το παράδειγμά του σε κάθε μέλος της ανθρωπότητας, σε κάθε "υποψήφιο φωτισμένο".

αυτή...που τα κατάφερε!

ΓιώργοςΜέλος
29/05/2003, 18:38:31
Πεθαινοντας εχοντας μια ερώτηση σαν τελευταια πράξη...!!?

χμ...Ενδιαφέρον... θα έλεγε κάνεις

Σε κάνει και σκέφτεσαι οτι μάλλον κατι ΔΕΝ ανακάληψε η οτι κάτι ισως κατι
ΕΛΕΙΠΕ απο το όλο έργο/σκηνίκο η ακομα να φοβοταν κατι (οταν εισαι σίγουρος δεν ρωτάς)

quote:
Για αυτούς που πιστεύουν, δεν χρειάζεται αποδείξεις.
Για αυτούς που δεν πιστεύουν, δεν υπάρχουν αποδείξεις.

Εχεις απολητο δίκαιο για τις αποδείξεις δικιο φίλε just a man ....αλλα βλέπεις..... παντα υπάρχουν απορείες , και ερωτήσεις οπως ο φιλος ο beyond έθεσε στην αρχη του φορουμ, ερωτησεις οπως έθεσε και ο γλυκος Χριστος πανω στο σταυρο....

Ερωτησεις οπως ...
Εισαι σίγουρος οτι απλα δεν τα σκάτωσε την τελευταια στιγμη..?

Γιώργος

LoucasΜέλος
29/05/2003, 19:01:53
ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

30/05/2003, 02:24:32
Γεια σας φίλοι μου.
Συμφωνώ με τον Γιώργο. Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι πρόκειται για ερώτηση και όχι για κατηγορία;
Το θέμα αυτό έχει τεράστιες προεκτάσεις. Θα το αναπτύξω στο τόπικ "Ήταν ο Ιησούς Χριστός Έλληνας;". Μέχρι τότε θα βλέπω τις διάφορες γνώμες εδώ. Όμως έτσι για να προβληματίσω λίγο: Σε ποιόν θεό αναφερόταν εκεί πέρα ο Ιησούς που υποτίθεται είναι ο ίδιος ο θεός;
Αλλά και με την υποτιθέμενη ανθρώπινη του υπόσταση να μίλαγε, αυτό δεν σημαίνει ότι με μια τέτοια ερώτηση-κατηγορία στο τέλος έχασε την πίστη του και στο θεό και σ'αυτά που δίδασκε;
Ναι μάλλον τα σκάτωσε στο τέλος-τέλος Γιώργο

Ελεύθερος