ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Προτεινόμενα βιβλία. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Προτεινόμενα βιβλία. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

thoth31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
23/01/2003, 14:15:13
Επειδή ΠΟΛΛΑ μέλη κάνουν αναφορές σε βιβλία ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ και στα πλαίσια της Επιχείρησης :
"Να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι"

φέρνω στην επιφάνεια, απο την αφάνεια το παρόν τόπικ...

Ας συνεχίσουμε να το εμπλουτίζουμε...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

ΔΩΡΙΔΑΜέλος
28/01/2003, 00:17:18
Με καταπλήσσει το γεγονός που η τεράστια λίστα των βιβλίων δεν συμπεριλαμβάνει και τις εργασίες του Σρι Ορομπίντο ή του Σατπρήμ. Εάν κάποιος γνωρίζει για τον Σρι Ορομπίντο ή τον Σατρήμ θα τον παρακαλούσα ολόθερμα να με ενημερώσει όπως κι αν υπάρχουν βιβλία τους στην Ελληνική. Ναι, διαβάζω την Αγγλική αλλά με κουράζει.
Ευχαριστώ

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

thothΙδρυτικό Μέλος
28/01/2003, 01:39:29
Γεια σου Δωρίδα.

Νομίζω ότι αφού δεν υπάρχουν καν γνωστά βιβλία αυτών των συγγραφέων στο εμπόριο θα ήταν και αδιανόητο να τα αναφέρουμε.

Στα αγγλικά έχω διαβάσει πολλά ειδικά για τον Sri Aurobindo και είναι πολύ αξιόλογα. Στα ελληνικά έχω ένα πολύ σπάνιο βιβλίο του, πλέον, που μιλάει για τον Ηράκλειτο και τον προσεγγίζει ως έναν φωτισμένο πνευματικό δάσκαλο. Είναι μοναδική η προσέγγισή του.

Επίσης ο Ken Wilber έχει πολλές επιρροές από τον Aurobindo και κυκλοφορούν πολλά βιβλία του.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

28/01/2003, 20:04:04
Προτάσεις για βιβλία..

http://users.otenet.gr/~tetrakty/synisto2.html#ΘΕΟΣΟΦΙΚΗ%20ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

samanΝέο Μέλος
01/02/2003, 18:48:15
Φίλοι μου γεια σας
Θα ήθελα , αν κάποιος γνωρίζει , να μου προτείνει βιβλία
του Καρλ Γιουνγκ που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά .

.

ΦΟΣΜέλος
02/02/2003, 18:15:55
ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΣΑΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ.

ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΩ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΑ.

1]ΦΥΣΙΚΟΣ ΣΤΟ ΦΩΣ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ -ΑΝΩ ΛΥΣΗ. ΤΗΛ-6945-662826

2]ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΑΝΩ ΛΥΣΗ. ΤΗΛ-6945-662826
ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ--ΦΩΝΗ ΨΥΧΗΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΣ.

beyondΜέλος
04/02/2003, 08:39:00
ΦΙΛΕ SAMAN ΠΗΓΑΙΝΕ
http://www.greekbooks.gr/books/searchre.asp
ΚΑΙ ΨΑΞΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΡΛ ΓΙΟΥΝΓΚ

samanΝέο Μέλος
04/02/2003, 19:03:10

OK φίλε beyond βρήκα αρκετά ενδιαφέροντα βιβλία .
Σε ευχαριστώ

.

konoskΜέλος
10/02/2003, 03:22:48
quote:

Με καταπλήσσει το γεγονός που η τεράστια λίστα των βιβλίων δεν συμπεριλαμβάνει και τις εργασίες του Σρι Ορομπίντο ή του Σατπρήμ. Εάν κάποιος γνωρίζει για τον Σρι Ορομπίντο ή τον Σατρήμ θα τον παρακαλούσα ολόθερμα να με ενημερώσει όπως κι αν υπάρχουν βιβλία τους στην Ελληνική. Ναι, διαβάζω την Αγγλική αλλά με κουράζει.
Ευχαριστώ

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

Μια και ασχολείσαι με το διαδίκτυο, μπες σε μια μηχανη αναζήτησης και ψάξε λεπτομέρειες για την Auroville, την κοινότητα που ίδρυσε ο Σρι Αουρομπίντο. Δυστυχώς δεν το έχω πρόχειρο, αλλά υπάρχει και ένα άρθρο σε παλιό Ανεξήγητο για το όλο θέμα. Εκεί θα βρεις διάφορα που θα ικανοποιήσουν την περιέργειά σου επί του θέματος. Καλή τύχη στις αναζητήσεις σου!!!!

Ο Δικαιόπολις μαγειρεύει...αλλά ποιος σκότωσε τον Όμηρο τελικά;

thothΙδρυτικό Μέλος
10/02/2003, 10:31:53
Γεια σας.

Για τον Aurobindo ήδη έχω καλό μεταφρασμένο υλικό (άρθρα, μέρος βιογραφίας) που μου έστειλε η Κάθυ. Κάποια στιγμή θα το παρουσιάσουμε μέσα από το site.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

ΓιώργοςΜέλος
18/02/2003, 00:49:33
ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ....

“SORCERY AS VIRTUAL MECHANICS” STEPHEN MACE
-ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΙΤΙΑΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΙΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ.

“THE SEVEN FACES OF DARKNESS” DON WEBB
- ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΑ ΤΙΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ (ΣΕΤ) ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.

“THE BOOK OF PLEASURE” AUSTIN OSMAN SPARE **
- ΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΜΑΓΟΥ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΙΓΚΙΛΙΚΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ

“LIBER NULL & PSCHONAUT” PETER CARROLL.
ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

“THE SACRED MAGICK OF ABRAMELIN THE MAGE” **
ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΓΡΗΜΟΡΙΟ.

“KAOS” JOEL BIROCO **
ΤΟ ONLINE ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ/ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ/ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΓΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΗ , ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟ Ο.Τ.Ο.
http://members.madasafish.com/~joelbiroco/

** ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ INTERNET

Γιωργος