ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο φόβος... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Ο φόβος... - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

kouman30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
koumanΝέο Μέλος
05/01/2003, 01:32:36
φιλε morent11 επειδη δεν ξερω και πολλα για τον γκαντι μπορεις να με διαφοτισεις λιγακι?
φιλικα..............

almaΜέλος
06/01/2003, 23:51:20
Συμφωνω με οσους συνεδεσαν τον φοβο με την αγνοια.
Aκομη και στα πιο απλα πραγματα μπορουμε να καταλαβουμε την
σχεση αυτη.
(Φοβομαστε μια εξεταση που ειμαστε πολυ καλα προετοιμασμενοι?
οχι βεβαια, παμε και με χαρα ισα-ισα..)

Συμφωνω τελικα με την φιλη που ειπε "οταν αγαπας δεν φοβασαι"
αλλα μονο με την εννοια της Aγαπης αυτης της υπερβατικης,
της συμπαντικης αν μπορω να πω,
που πηγαζει απο την Γνωση.

"my pain is my castle"

ANTONIOS1997Μέλος
07/01/2003, 15:15:34
Αγαπητέ κουμαν

quote:
το να λες οτι δεν ειναι προοδος το να οργονεις την γη με τρακτερ κκαι οχι με βοδια πρεπει να εισαι αγροτης γεια να καταλαβεις την διαφορα.εσυ εισαι??????????????????
αν δεν εισαι δεν μπορεις να ανφερεσαι σε αφτο.

Δεν είπα αυτό. Εάν θέλεις να καταλάβεις ξαναδιάβασε να δεις τι ακριβώς λέω

quote:
ενα αλλο τωρα.
οι προσοπικες ελευθεριες του καθενος μας κερδιθικαν με ειρηνικες διαμαρτηριες?
τα δυκεωματα των γυναικων πως νομιζεις οτι κατωχυροθικαν?και αππαντω
με αιμα,πονο και ασταματητες συγρουσεις που κατεληγαν στην αποτυχια μεχρι την τελικη δικαιωση.
τα δικαιωματα των εργατων για καλυτερες σηνθυκες εργασιας,καλυτερα ωραρια,καλυτεροι μισθοι κατοχυροθικαν με πολυ αιμα και αγωνες εξαλου αφτο γιορταζουμε την προτομαγεια την μνημη οσον σκοτοθηκαν για να ζουμε εμεις καλυτερα.

Ποιος μίλησε για ειρηνικές διαμαρτυρίες;;; Μίλησα για καθόλου διαμαρτυρίες. Όλα αυτά που αναφέρεις τα σέβομαι. Η εκμετάλευση είναι βία. Μου λες λοιπόν βία στη βία. Και σε ρωτώ : σήμερα μετά από τόσους αγώνες και αίμα υπάρχει εκμετάλευση;;;; Η βία που προτείνεις γιατί δεν την σταμάτησε;;;;;

quote:
οποτε καταλιγω στο ιδιο συμπερασμα.
οτι η οποιαδηποτε χρηση βιας απαραιτητη γεια να ελενχουμε το εγω μας απο την λαιλαπα του οποιασδηποτε ελενχου μας επιβαλεται να σπασουμε διλαδη τα δεσμα μας.

Εάν σπάσεις με τη βία τα δεσμά σου πρόσεξε ποιοι θα σε δέσουν μετά. Οι μεγαλύτεροι επαναστάτες έγιναν οι μετέπειτα εξουσιαστές.

quote:
τωρα αν νομιζεις οτι οι ανθρωποι ζουν ευτυχισμενοι στα βουνα <και δεν διαφωνω εδω μαζι σου> δεν εχεις παρα να πας να ζεισης και εσυ εκει.

Εγώ μπορεί να πάω μπορεί και όχι. Εσύ τι θα περιμένεις;;; Την επόμενη μέρα που ο άνθρωπος θα πίνει καφέ στη σελήνη και θα κατασκευάζει ομαδικούς τάφους για τα παιδιά που θα πεθαίνουν από τη πείνα;;; Σου χαρίζω την εξέλιξη της βίας. Αυτή υπάρχει γιατί ο άνθρωπος ξέχασε ότι είναι Ανθρωπος.

ANTONIOS1997

""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

ΦΟΣΜέλος
08/01/2003, 14:29:44
ΧΑΙΡΕ ΑΝΤΩΝΙΕ .ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ.ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗ.ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΛΕΣ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ.ΛΕΣ ΕΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΚΟΤΗΤΑ ΜΆΣ. ΑΠΛΑ ΡΩΤΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΗ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΑΣ.

ANTONIOS1997Μέλος
08/01/2003, 19:34:26
ΧΑΙΡΕ ΦΟΣ

quote:
ΛΕΣ ΕΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΚΟΤΗΤΑ ΜΆΣ

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ ΦΙΛΕ

ΜΕ ΑΓΑΠΗ

ANTONIOS1997

08/01/2003, 20:11:21
φιλε Kouman για τον Γκαντι θα μπορουσε καποιος να πει παρα πολλα.Το πληρες ονομα του ηταν Μοχαντας Καραμτσαντ Γκαντι.Γεννηθηκε στις 02/10/1869 και πεθανε(δολοφονηθηκε) στις 30/01/1948.Πολιτικος και πνευματικος ηγετης της Ινδιας υοθετησε σαν μεθοδο αντιστασης,δρασης,διεκδικησης την ειρηνικη δραση,την παθητικη αντισταση,την μη βια,την λεγομενη satyagraha οπως την ονομαζουν οι Ινδοι.Ελεγε οτι η πολιτικη του οφθαλμον αντι οφθαλμου θα δημιουργουσε εναν κοσμο απο τυφλους.Πιστευε οτι οι ανθρωποι θα ειναι ασφαλεις μονο οταν μαθουν να συμπεριφερονται ως ισοι και αδελφια.Οποιοδηποτε αλλο συστημα αμυνας και ασφαλειας ειναι ματαιο.Τον ονομασανε Μαχατμα(μεγαλη ψυχη)και απεδειξε με την ιδια του την ζωη οτι μπορει ο ανθρωπος να πετυχει πολλα πραγματα για το συνολο χωρις την χρηση βιας...
Αυτα τα λιγα για τον Γκαντι και σου τον ανεφερα ως σημειο αναφορας διοτι πιστευω οτι η βια ειναι μια πολυ χαμηλοκραδασμικη εκφραση της ανθρωπινης υποστασης,υποταγμενη σε κατωτερα ενστικτα και ως τετοια πρωτα την γευεται ο ιδιος που την ασκει.

ANTONIOS1997Μέλος
09/01/2003, 10:28:30
quote:
πιστευω οτι η βια ειναι μια πολυ χαμηλοκραδασμικη εκφραση της ανθρωπινης υποστασης,υποταγμενη σε κατωτερα ενστικτα και ως τετοια πρωτα την γευεται ο ιδιος που την ασκει.

ΦΙΛΕ MORENT11 ΣΥΜΦΩΝΩ, ΣΥΜΦΩΝΩ, ΣΥΜΦΩΝΩ.

ANTONIOS1997

ΦΟΣΜέλος
09/01/2003, 14:35:20
ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ .ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ Η ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ.ΟΤΙ ΣΠΕΙΡΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ -ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ-ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΗ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΣΑΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ.ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

astrofegiaΝέο Μέλος
11/01/2003, 10:30:28
καταρχάς καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία.

το θέμα τελικά εξελίχθηκε σε άλλο.Στη βία.
Θα μου επιτρέψετε να χω διαφορετική γνώμη. Και βέβαια δεν είναι λύση η βία.Αν κατάλαβα καλά κάποιοι υποστηρίζουν οτι χρειάζεται βία για να μην είμαστε αβουλα όντα.Για όνομα του θεού!!!!!!!!!!!!!!!!
δηλαδή ο 'φόβος είναι που φυλάει τα έρμα'!!!!!!???????????????
Θέλω να πιστεύω ότι δεν ανήκω σ΄αυτή την κατηγορία των ανθρώπων...
και το συμπέρασμα με αυτή τη ΄λογική΄ είναι ότι αν δεν υπάρχει βία να καταλαγιάσει τα πλήθη οδηγούμαστε στο χάος και στο μαύρο σκοτάδι!!!
δηλαδή ......
οι πολιτικοί και η πολιτική ....μας εκβιάζουν με τους νόμους και τις νομοθεσίες για να φτιάξουν μια ιδανική πολιτεία , κοινωνία, βέβαια με έμμεσο τρόπο και όχι με άμεσο.Λυπάμαι πολύ δεν θα πάρω!
Αυτό εμένα δεν μου λέει ότι φοβάμαι, ίσα ίσα εξαγριώνομαι και πολύ μάλιστα, γιατί είμαι και γω μέρος του συνόλου που τους επέλεξε (τους πολιτικούς) και είμαι αναγκασμένη να συμμεριστώ και να εφαρμόσω τους νόμους και τις αποφάσεις τους όσο κι αν δεν συμφωνώ με αυτές.
Αυτό εγω το ονομάζω βία, δεν το χειροκροτώ με κανένα τρόπο και φυσικά δεν το αποδέχομαι.
Αυτό λοιπόν πιστεύετε κάποιοι .....μάλλον δεν αντιληφθήκατε ακόμα την πραγματική έννοια τις βίας.
και κάτι ακόμα.Η βία δυστηχώς δεν πρόκειται να φύγει ποτέ απο αυτό τον κόσμο.Και αυτό γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο τρόπο σκέψης -και ιδίως αυτοί που έχουν την εξουσία-...
'Αυτή είναι η μεγαλειότητά τους'...
Πως να συμφωνήσω τη στιγμή που η Αμερική ετοιμάζετε να κάνει πόλεμο?????????????????
αυτό θέλουμε λοιπόν?
να έχουμε πάνω απο το κεφάλι μας ένα βούρδουλα?
κάποιον να μας χτυπάει και να μας 'επαναφέρει' στον ίσιο δρόμο?
το θέμα εχει πάρει άλλη διάσταση....χρειάζεται πολλές ώρες συζητησης και σκέψης για μερικούς απο μας.
και πιστεύω αν το δουμε λίγο πιο βαθιά ...είναι θέμα παιδείας , ιδιοσυγκρασίας, ιδανικών του κάθε ανθρώπου.
Ισως να μας κάνανε να σκέφτόμαστε-αν σκεφτόμαστε- έτσι αυτοί οι ίδιοι.

φιλικά

WolffacedΜέλος
11/01/2003, 15:31:26
quote:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ Η ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ.

Δυστηχώς έχεις άδικο. Πολλοί που έχουν πατήσει επί πτωμάτων (επιχειρηματίες, πολιτικοί κ.α.) έχουν φτάσει στην κορυφή.