- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Την ιστορία του κομμουνισμού θα πρέπει να την αναζητήσεις κάπου βαθιά στο παρελθόν της Ινδίας. ..και όχι στην παράνοια του Στάλιν όπως κάνει ο περισσότερος κοσμος.
Μάθαμε μετά απο 10 σελίδες περίπου οτι επιτρέπονται οι πολιτικές συζητήσεις στις στοές πράγμα που είναι σωστό (γιατι ο πνευματικός άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ξέχωρος απο την κοινωνία). Αυτή η παραδοχή του Μίλων μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις τις σκέψεις πολλων που έχουν μπερδευτεί ...
καλο κλιμα και σημφερον της στοας...
....στοες με ωριμους τεκτονες και στοες με ανωριμους τεκτονες...καθε στοα ειναι διαφορετικη και μονο εαν υπαρξει διαφωνια ικανη να θεση σε κυνδηνο την στοα καταφευγουν στο τυπικο...
για αυτο και καθε στοα εχει το προνομιο της επιλογης των νεων με γνωμονα παντα το συμφερον της στοας...
love for what is comming and forgivness for the past...
quote:
Να δώσω όμως και μια ακόμα απάντηση στον φίλο ΕοΝ που αναρωτιέται για τους Κομμουνιστές και ΓΙΑΤΙ δεν μπορούν να γίνουν ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ μέσα στις Στοές, μιάς και δεν έχει απάντήσει και κανείς μέχρι τώρα...
Γιατί καλέ μου ΕοΝ, οι κομμουνιστές ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, δηλώνουν ΑΘΕΪΟΙ
Και πώς είναι δυνατόν ένας ΑΘΕΟΣ να αναζητήσει τη ΓΝΩΣΗ για την εσωτερική του ταύτιση - ΕΝΩΣΗ με το ΘΕΟ;;;
Αυτή είναι και πάι λέω η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ...
Δεκτές όπως ΠΑΝΤΑ κάθε επικρίσεις...
Συνήθησα πλέον...
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΑΠΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ" ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ......
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.....

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ....
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ...ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΛΕΠΩ+ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΗΔΗ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ :
[(ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ)]...
ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΝΕΝΟΕΙΣΤΕ...
ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ MEΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ..+ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ...
"ΑΠΟ ΕΞΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ "..."ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ"...
ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ
"ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ"
.......
'manava seva, madhava seva'
Edited by - ΑΤΜΑ on 22/03/2003 14:15:28
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΩΝ
ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΟΥΣ
ΜΙΛΩΝ
Ψάχνουμε ένα θέμα με τόσες πολλές πτυχές, είναι σίγουρο πως οι απορίες, οι εξωτερικές γνώσεις, οι εσωτερικές γνώσεις, οι προσωπικές απόψεις ανοίγουν πολλούς δρόμους συζήτησης.
Όλοι πιστεύω ωφελούμαστε απ αυτό, ο καθένας παίρνει και κάτι.
Ας συνεχίσουμε, μα ας βάλουμε ένα κανόνα, σεβασμός στο συνομιλητή μας, σεβασμός στην άποψη, στη γνώση.
Ας απομονώσουμε τα ζιζάνια με τη αδιαφορία μας.
Φίλε ΕοΝ
Πιστεύω τώρα να κατάλαβες γιατί δήλωσα εκνευρισμένος κάποια στιγμή. Ευτυχώς με δικαιώνει συνεχώς το συγκεκριμένο θαύμα της φύσης. Το θέμα είναι ότι η υπεράσπιση σου δυστυχώς δεν δικαιώνετε. Σε ότι και αν ρώτησα , σε ότι και αν ζήτησα την παράθεση στοιχείων , ουδέποτε πείρα σοβαρή απάντηση.
Αντίθετα συνεχίζετε η ρήψη βεγγαλικών και λάσπης.
Ας το καταδικάσουν οι υπόλοιποι .
Υ.Γ. Κέλσο θα ήθελα να μου πεις αν μπορείς που μπορώ να βρω το μύθο του Χιράμ ;
Ο Αναζητών
Apostolos
Edited by - Ramoglou on 22/03/2003 16:52:41
http://www.4masonry.com/education/files/STRUCTURE%20OF%20FREEMASONRY.htm
ματαιοτης..ματαιοτητων..
ταρατατζουμ..ταρατατζουμ ..μεγαλοι ανθρωποι..
love for what is comming and forgivness for the past...
Edited by - drumx13 on 22/03/2003 18:51:04
Καταρχάς θα ήθελα να βγάλουμε "ψεύτρα" την καλή μας ΑΤΜΑ!!!!
Ας ΜΗΝ μετατρέψουμε ΚΑΙ ΑΥΤΟ το θέμα σε πολιτικό....
Αυτό που απλά ανέφερα είναι μια ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, η οποία ΔΕΝ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΒΑΣΗΣ και ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ...
Νομίζω πώς οι Τέκτονες φίλοι μπορούν να ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ...
Είναι ΡΗΤΗ ΕΝΤΟΛΗ και ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για να ενταχθεί κάποιος στην συντεχνία των Οικοδόμων του Ναού (ΤΕΚΤΟΝΕΣ), να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ...
Το ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, που έχει πέσει η πάλαι ποτέ ανατολική συμμαχία και που έχουν ανοίξει οι ναοί για την "ελευθερία του θρησκεύεσθαι", ΦΥΣΙΚΑ και αυτό οφείλει να αλλάξει, όπως μάλλον κατά εκεί πάει το πράγμα...
Δε νομίζω να είσαι αντίθετος σε αυτό που λέω φίλε μου Μίλωνα.
Φυσικά και υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ κομμουνιστές Τέκτονες, πράγμα που ΠΡΙΝ απο καμία 50 χρόνια, αυτό θα ήταν ΜΑΛΛΟΝ ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ....
Για να δικαιολογίσω το λόγο που ανέφερα το γεγονός, είναι γιατί τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ που παρέθεσε ο φίλος ΕοΝ απο το βιβλίο του Λαμπρόπουλου που "ξεσκέπασε" τη Μασονία, ΗΤΑΝ πάρα πολύ παλιά, που ΤΟΤΕ ίσχυε αυτό που ανέφερα....
Δεν είχα κανέναν σκοπό για ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ και ζητώ συγγνώμη ΑΝ προσέβαλα την πολιτική πεποίθηση κάποιου...
Ειληκρινά.
Φίλε μου Ράμογλου, ο Μύθος του Χιράμ, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, βρίσκεται μέσα σε πάρα πολλά (αν όχι όλα) τα βιβλία που σχετίζονται με τον Τεκτονισμό.
Πάντως αν βρέις μια πραγματεία του Ζεράρ Ανκώς, δηλαδή του μεγάλου και πολύ ΠΑΠΥΣ, να το προμηθετής ΠΑΡΑΥΤΑ!!!!!
Επίσης και στο Βιβλίο της Λαμπρότητας (αν δε κάνω λάθος) του μεγάλου Δασκάλου Αλφόνς Λουί Κονστάντ, δηλαδή του ΕΛΙΦΑΣ ΛΕΒΙ, υπάρχει μια καταπληκτική ανάλυση του Μύθου του Αρχιτέκτονα του ναού, του Χιράμ Αμπίφ.
Και αυτό να το προμηθευτής ΠΑΡΑΥΤΑ!!!!
Φίλε μου Drumx13, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ του link που μας παρέθεσες...
Είναι ΓΕΜΑΤΟ απο την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ...
Σε ευχαριστώ πολύ που μας το παρέθεσες...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης

"ΤΟ 'ΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΥΠΟΝΟΥΜΕΝΟ...
"ΨΕΥΤΡΑ" ...ΧΜΜΜ ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ!ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ +ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΜΑ ...Ο ΡΟΛΟΣ!!!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ
ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ "ΑΠΑΝΤΕΣ" ...
'manava seva, madhava seva'
Το μύθο το γνωρίζω την ανάλυση θέλω και ελπίζω να τη βρω.
Όσο για το άθεος και οι δικές μου γνώσεις λένε ότι έχεις δίκιο, είναι ένα από τα στοιχεία που πρέπει να πληρεί ο υποένταξη.
Άλλο ένα είναι και η αθανασία της ψυχής.
Φίλε ΕοΝ καλός ή κακός, ο υπαρκτός σοσιαλισμός είναι αυτός που μπορούμε να κρίνουμε ως εφαρμοσμένο κομουνισμό και όποιος δηλώνει κομουνιστής αυτό το πρότυπο εννοεί.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτοί που αποκαλούνται κομουνιστές ( στην Ελλάδα ) δηλώνουν και άθεοι απλά και μόνο διότι η θεωρεία τους λέει ότι η θρησκεία είναι το όπιο του λαού.
Θα ήθελα εδώ να θέσω και ένα ερώτημα για να πάμε ποιο κάτω την αναζήτηση μας.
Κόρυμβος
Τι είναι ;
Γιατί αν βάλουμε μια πυξίδα στο σημείο που αυτός κλείνει αυτή χάνει τον προσανατολισμό της ;
Περικλείει ενέργεια ; Και αν ναι από που αυτή δημιουργείτε ;
Ο Αναζητών
Apostolos
quote:
Κανένα μονοπάτι δεν είναι "λαθος"...σε καθε μονοπάτι βρίσκεις και από..."κάτι".
H "ομορφιά" του λάθους φίλοι μου...
Αφήστε με λοιπόν να κάνω και γω ένα λάθος...
Αφήστε με να πάρω ένα λάθος μονοπάτι...
Σίγουρα κάτι θα βγει και απ'αυτό...
Πάντα μέσα απ'τα λάθη μαθαίνουμε κάτι.
Η "Ιθάκη" ή "ο δρόμος για την Ιθάκη" ![]()
Η "ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ...
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟ - ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΚΟ -.
Fotini είσαι μέσα στο μυαλό μου. Είναι περίεργο τελικά πως κάποιες στιγμές κάποιοι από δω συντονιζόμαστε ακόμα και αν δεν "γνωριζόμαστε" ακόμα και αν ανήκουμε σε διαφορετικές ομάδες ή καθόλου σε "ομάδες" ![]()
"Τάδε έφη Avallon"
Καταρχάς καλή μου ΑΤΜΑ, ελπίζω (είμαι βεβαιος) να μην με παρεξήγησες, αλλά πραγματικά ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ να αναλωθούμε σε πολιτική συζήτηση...
Πολύ φοβάμαι όμως ότι ο ΨΕΥΤΗΣ, μάλλον εγώ θα είμαι....
Φίλε μου Ράμογλου...
Απο τα λίγα που γνωρίζω, ο ΚΟΡΥΜΒΟΣ είναι ένα αντικείμενο που χρησημοποιήται στην Τεκτονική Μυήση.
Φυσικά αυτό με παραπέμπει σε ειρμούς σκέψεων...
Θα μπορούσαμε να το συνδιάσουμε με τον ΑΡΓΥΡΟΥΝ ΣΧΟΙΝΙΟ...
Με το ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...
Δεν ξέρω, απλά φαντάζομαι.....
Καλή μου 'Αβαλλον, μαζί σου ΚΑΙ ΕΓΩ....
Καλύτερα να κάνουμε ΛΑΘΟΣ στη ΔΡΑΣΗ, παρά να μένουμε ΑΔΡΑΝΕΙΣ και υπο του "ΦΟΒΟΥ" μήπως και κάνουμε ΛΑΘΟΣ....
Βρήκα λίγο χρόνο και έψαξα για τον καλό μου φίλο ΕοΝ μερικά στοιχεία για τον ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ...
Καλέ μου φίλε ΕοΝ...
Καταρχάς στο "σύνταγμα" της ΠΡΩΤΗΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ, αυτή της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας που θεσπίστηκε το 1723, εκεί ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΝ οι γυναίκες απο την Μυητική διαδικασία των Τεκτόνων.
Να θυμίσω ότι ΤΟΤΕ (το 1723) ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΛΟ, ούτε κάν σε αυτό το δικαίωμα της μόρφωσης...
'Ομως στη ΓΑΛΛΙΑ, είχαν παρατηρηθή σε ορισμένες στοές στις οποίες ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
Σε μία απο αυτές τις Στοές, " ο Αγνωστος Δάσκαλος" (τίτλος βιβλίου του Μάρκ Χέηβεν, συνεργάτη του Παπύς), ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΟΣΤΡΟ μυήθηκε ΜΑΖΙ με την σύζηγό του, την ΛΑΥΡΕΝΤΙΑ ΦΕΛΙΤΣΙΝΙ...
Στις ΜΙΚΤΕΣ Στοές ή αλλιώς ΑΝΔΡΟΓΥΝΕΣ, οι μέν ΑΝΔΡΕΣ ήταν οι αξιωματούχοι και οι δε ΓΥΝΑΙΚΕΣ τα απλά μέλη.
Το 1730 υπήρξε το ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΥΤΥΧΩΝ (Ordre de Felicitaires), τάγμα το οποίο μάλλον ήταν και το πρώτο ανδρόγυνο. Παράξενο είναι ο χαιρετισμός των αδελφών του τάγματος, μια ΚΑΘΑΡΑ ΑΡΑΒΙΚΗ ΦΡΑΣΗ: SALOM ALECKEN (Ειρήνη Υμίν)!!!
Το 1775 ιδρύθηκαν οι "Στοές Υιοθεσίας" που η κάθε μία τέτοια Στοά, ήταν εξαρτόμενη απο μία ΑΝΔΡΙΚΗ.
Αυτές οι στοές είχαν 4 βαθμούς, αυτούς της ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ, της ΕΤΑΙΡΙΔΑΣ, του ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ και του ΤΕΛΕΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ.
Μετά τη γαλλική Επανάσταση, οι ΜΙΚΤΕΣ ΣΤΟΕΣ έπαψαν να υφίσταντο και ξαναέκαναν την εμφάνισή τους περίπου το 1805 όταν η Αυτοκράτειρα ΙΩΣΗΦΙΝΑ προήδρευσε στην ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΣΤΟΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ, των Γάλλων Ιπποτών στο Στρασβούργο. Αυτές οι Στοές Υιοθεσίας, λειτούργησαν σε πολλές χώρες ΕΚΤΟΣ απο την Αγγλία, η οποία μάλιστα τις περιφρονούσε και μαζί της κάι όσες Στοές ακολουθούσαν τον Τύπο της Αγγλίας.
Ο ΜΙΚΤΟΣ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ (με τη σημερινή του μορφή) ήταν το επόμενο βήμα απο τις Στοές Υιοθεσίας. Το όνομα που έλαβε ο Μικτός Τεκτονισμός ήταν (και μάλλον ακόμα θα πρέπει να ισχύει), "ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΟ".
Η Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, θεωρεί ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ, "Ψευδοτεκτονικές" και μάλιστα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε Τέκτονες του δικού της Τύπου (εκείνου του 1723), να εργαστούν στις παραπάνω και μάλιστα με απειλή κυρώσεων...
Πάντα φίλος και εραστής της Σοφίας,
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Ερχεσαι πετάς ένα σπίρτο και εξαφανίζεσαι... ![]()
Ελπίζω να έρθεις τουλάχιστον στο τέλος να μαζέψεις τις στάχτες και τ'αποκαϊδια...
![]()
"Τάδε έφη Avallon"
Edited by - Avallon on 23/03/2003 20:23:54
Αυτόν τον Λαμπρόπουλο που ήταν πρώην Μασόνος και που έγραψε το βιβλίο αυτό για την Μασονία στην Ελλάδα, έμαθες την τύχη του?
Το πτώμα του το βρήκαν και τι έδειξε η νεκροψία?
Οτι βασανίστηκε ανελέητα ή μήπως είχε χαραγμένα πάνω στο κορμί του μασονικά σύμβολα?
Η μήπως τον είχαν κατακρεουργήσει αυτοί οι κακοί μασόνοι?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Είμαι ειλικρινά περίεργη αφού όπως είπες κανείς δε μπορεί να ξεφύγει από κει αμα μπει...
"Τάδε έφη Avallon"
quote:ναί ...να το καταδικάσουν 10 άτομα απο τους οποίους οι 4 παραδέχονται οτι είναι μέλη στοάς και οι υπόλοιποι μάλλον είναι wannabeδες ....
Φίλε ΕοΝ
Πιστεύω τώρα να κατάλαβες γιατί δήλωσα εκνευρισμένος κάποια στιγμή. Ευτυχώς με δικαιώνει συνεχώς το συγκεκριμένο θαύμα της φύσης. Το θέμα είναι ότι η υπεράσπιση σου δυστυχώς δεν δικαιώνετε. Σε ότι και αν ρώτησα , σε ότι και αν ζήτησα την παράθεση στοιχείων , ουδέποτε πείρα σοβαρή απάντηση.
Αντίθετα συνεχίζετε η ρήψη βεγγαλικών και λάσπης.
Ας το καταδικάσουν οι υπόλοιποι .
Μπράβο ρε ramoglou ...ωραίος είσαι!!!!χεχεχεχε είναι τρομερά αστείο αυτό που είπες....
Αν είναι βεγγαλικό η εφημερίδα της κυβερνήσεως....ε τι θές και σύ να πάω να τους τραβήξω με κάμερα σαν τον Τριανταφυλλόπουλο ?
Εγώ πιστεύω οτι τα μυνήματα που ήθελα τα πέρασα ωστε να υπάρχει η κατάλληλη ισσοροπία. Ακόμα δεν με έχεις καταλάβει ...
Δεν μπορείτε να βγαίνετε και να λέτε οτι η Μασωνία δεν επηρεάζει τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα όταν οι μισοί Έλληνες έχουν τέτοιες εμπειρίες απο τους κοινωνικούς χώρους και τους χώρους της δουλειάς τους (μην αρχίσω και μιλάω για την Ολυμπιακή...)Πως γίνεται ρε σύ να τους υποπτεύεται όλος ο κόσμος ? Ολοι βλάκες και θύματα είναι ? Ολοι χαζοί είναι ? Δεν ξέρουν όλοι οτι ο Καραμανλής ηταν Μασώνος?(και τι έκανε ο Καραμανλής ? χμμμ...βία,νοθεία και παρακράτος μήπως ?)
Το τι γίνεται στις στοές όπως και όλοι εσείς είπατε δεν βγαίνει προς τα έξω , οπότε πως να αναλύσουμε την ουσία του Τεκτονισμού που ειλικρινά δεν αμφισβητώ οτι μπορεί να είναι θεία (αλλά πως να το ξέρω όταν απαγορεύεται να ξέρω ?...)
Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να "αξιολογήσουμε" τους καρπούς που έβγαλε το δέντρο ...
οι οποίοι... χμμμμμ είναι λίγο σάπιοι ...δεν είναι ?
quote:
Το τι γίνεται στις στοές όπως και όλοι εσείς είπατε δεν βγαίνει προς τα έξω , οπότε πως να αναλύσουμε την ουσία του Τεκτονισμού που ειλικρινά δεν αμφισβητώ οτι μπορεί να είναι θεία (αλλά πως να το ξέρω όταν απαγορεύεται να ξέρω ?...)
Να υποθεσω οτι θελησες να μπεις και σου απαντησανε "απαγορευτε"
Αν ναι για ποιους λογους σε αρνηθηκαν???...ας την απευθυνω σε οποιον μπορει να απαντησει. Ειναι τελικα τοσο δυσκολο να μπει κανεις μεσα σε μια στοα? Ακουστηκαν αποψεις του τι χρειαζεται να πιστευει κανεις για να ενταχθει σε μια στοα... ας υποθεσουμε οτι καποιος πληρη αυτα τα πρωτα χαρακτηριστικα...μπορει να μην του επιτραπει τελικα η ενταξη του στην στοα για καποιον λογο? Αν ναι για ποιον ενδεχομενο λογο ?
Λυπαμαι αν εχεις πει κατι σε προηγουμενη σελιδα αλλα μεσα στις 14 σελιδες που εχει φτασει το θεμα ολο και κατι θα εχει ξεφυγει ...ενα μυαλο ειναι αυτο :))
And I keep on wondering....
Ουδέποτε θέλησα, να διανοηθώ κάν, κάτι τέτοιο ...
Αλλωστε απο μικρός ήξερα οτι σε στοές μόνο τα ποντίκια πάνε και όσοι θέλουν να κρυφτούν ...εγώ είμαι παιδί του ήλιου και του βουνού.
Για αυτά που ρωτάς υπάρχουν πολλοί φίλοι που γνωρίζουν τα πράγματα ωστε να σε ενημερώσουν , πάντως μπορείς να βρείς κάποιες πληροφορίες στις προηγούμενες σελίδες ...
Εγω σαν ατομο προσπαθω να γνωριζω στην συνεχεια να κρινω και επειτα να δεχτω η να κατακρινω κα να αποριψω.
Απο τα λεγομενα σου συμπερενω (και αν κανω λαθος διορθωσε με) κρινεις και κατακρινεις καταστασεις που δεν δεχεσαι(ουτε καν διανοησε κατα τα λεγομενα σου) να γνωρισεις...μηπως υπαρχει προκαταληψη??
Μην ξεχνας πως ολη η ομορφια του εαυτου μας κρυβετε βαθεια μεσα μας...και για να φτασεις εκει δεν υπαρχει ηλιος στην διαδρομη...μονο σκοταδι.
Απο οσο γνωριζω ποντικια και αρουραιοι κυκλοφορουν στους υπονομους...και οχι σε στοες. Σε οποιο βιβλιο και αν εχω ανοιξει (φιλοτεκτονικο και μη) εχω δει παραθυρα...τωρα για θεα βουνο δεν μπορω να ξερω ![]()
And I keep on wondering....
Με το σκεπτικό σου δεν θα έπρεπε να μιλάει κάποιος για ναρκωτικά εαν δεν τα έχει δοκιμάσει ... βλέπεις όμως τι γίνεται γύρω σου , βλέπεις τους "καρπούς" και έτσι αναγνωρίζεις το δέντρο...
Μυστικότητα,τάση επιβολής,κυριαρχίας ...είναι πράγματα που με οδηγούν σε αυτήν την άποψη.