- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Δεν νομιζω οτι μπορουμε να συγκρινουμε τα ναρκωτικα με τον τεκτονισμο η οποιαδηποτε αλλη ομαδα εσωτερισμου...
Τα ναρκωτικα αποδεδειγμενα και επιστημονικος ξερουμε τι ενεργειες και παρενεργειες εχουν, ξερουμε τους κινδυνους... μπορουμε λοιπον να μιλησουμε και να φερουμε γνωμη βαση στοιχειων και αποδειξεων... χωρις να μπορει να βγει κανεις και να πει "Οχι, δοκιμαστε το κανουν καλο"
Σε ολες αυτες τις σελιδες δεν μπορω να πω ομως πως εχουν δωθει τοσα στοιχεια που να αποδεικνυουν, χωρις αμφιβολια οτι ο τεκτονισμος κανει κακο... δεν εχουν δωθει ομως και στοιχεια που να αποδεικνυουν ακραδαντα οτι δεν κανει κανει και κακο...
Προσωπικα ομως ειναι σαν να συγκρινω πατατες με τουβλα... ουδεμια σχεση μεταξυ τους... και σαφως εντελως διαφορετικη η ποσοτητα πληροφοριας που εχουμε για το ενα και το αλλο (ναρκωτικα - τεκτονισμος) ...
quote:
Μυστικότητα,τάση επιβολής,κυριαρχίας ...είναι πράγματα που με οδηγούν σε αυτήν την άποψη.
Με τα μεχρι τωρα μπορω να δεχτω ανευ αντιρρησεων το θεμα μυστικοτητας...και ξανα - αναρωτιεμαι: μηπως τελικα αυτο ειναι που οδηγει σε φοβο?
Και σκεφτομαι φωναχτα(γραφωντας) ποιος καλυτερος τροπος απο το να αποδειξω σε μενα και στους γυρω μου τα οσα υποστηριζω κανωντας τα πραξη??
And I keep on wondering....
σχετικά με εμένα και εφ'όσον αναρωτιέσαι για την στάση μου ,την έχω εκφράσει στις προηγούμενες σελίδες. Με λίγα λόγια είναι η εξής :
Δεν εμπιστεύομαι ανθρώπους που δεν δέχονται τους πάντες (πρέπει λέει να έχεις καθαρό ποινικό μητρώο για να γίνεις Τέκτον , να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος και οι αναγνωρισμένες στοές δέχονται μόνο άντρες ... ) για τον απλό λόγο οτι ο δικός μου Δάσκαλος δέχτηκε τους πάντες .Μίλησε και συναλλαχθηκε ακόμα και με πόρνες γιατι ΤΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ... ΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΑ ....μεσα του.
Δεν μου αρέσουν τα σύμβολα...δεν είναι πνευματικά, είναι παιχνίδια για να παίζουν οι μπεμπέδες και να εξαντλούν εκεί την θρησκευτική τους έξη .... Ο Δασκαλος μου, κατήργησε τα σύμβολα (άλλο αν οι άσχετοι προσέτρεξαν να δημιουργήσουν καινούργια στο όνομα του).Ποτε δεν κατάλαβα πως ένα μάτι μέσα σε ένα τρίγωνο μπορεί να εκφράσει τον Θεό και οτι αυτή η απεικόνηση έχει κάποια δύναμη.... Μπούρδες έχει , και το big brother είχε ένα μάτι σε ένα κύκλο ...εκφράζει τίποτα ? Εκφράζει όσα οι άνθρωποι το κάνουν να εκφράζει.
Γέμισε ο κόσμος σύμβολα,ταρώ,αστρολογίες,ποδιές,άμφια,κορώνες,σκήπτρα.... και αποτέλεσμα ? μηδέν...
Ποιος μιλάει πια για προσφορά ? ποιός μιλάει για ένωση ?
Δοκιμάστηκαν φίλη Μάρα όλα αυτά , δοκιμάστηκαν απο τα αρχαία χρόνια ως τις μέρες μας και οδήγησαν σε αλεπάλληλους κύκλους τον άνθρωπο.
Τώρα πια πιστεύω οτι είναι η εποχή του φωτός και της απλότητας. Της κατευθείαν επικοινωνίας με το θείο μέσα μας χωρίς συμβολισμούς , χωρίς πλαίσια και κατεστημένα , χωρίς άμφια , χωρίς κορώνες ....
Αλλωστε ο Δάσκαλος είπε " Οπου δύο ομιλούν για εμένα ...εγώ είμαι ανάμεσά τους"
Ε δεν χρειάζεται να πώ τίποτα άλλο και ελπίζω να μην παρανοηθώ για ακόμα μια φορά ...
ΕοΝ ΕοΝ αχ δεν μίλησα για σένα αλλά για αυτόν που υπερασπίστηκες και ξεκίνησε η διαμάχη ανάμεσα μας .
Όλο αυτό που έβαλες ως quote αναφέρετε στο Λυκοπρόσωπο και ΟΧΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.
Ελπίζω τώρα να κατάλαβες τι εννοώ και για ποιόν ζητάω καταδίκη.
Ο Αναζητών
Apostolos
« Κάπου διάβασα “το να ζεις μέσα στην αγάπη είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής” και εσύ μου μαθαίνεις καθημερινά αυτό ακριβώς ! . Σ ευχαριστώ »
quote:
Και σκεφτομαι φωναχτα(γραφωντας) ποιος καλυτερος τροπος απο το να αποδειξω σε μενα και στους γυρω μου τα οσα υποστηριζω κανωντας τα πραξη??
Αυτό ακριβώς αγαπημένη μου Μάρα λέει η παραπάνω αφιέρωση που μου έκανε μια πολύ καλή και αγαπημένη φίλη .
Ότι διάβασα ότι πίστεψα ότι πάλεψα και παλεύω μέσα σε αυτή την αφιέρωση βρήκε δικαίωση και απάντηση .
Ο Αναζητών
Apostolos
επιτρεποντε πολλα αρκει να μην χαλουν το καλο κλιμα που δημηουργειτε στην στοα και ειναι υπερ των συμφεροντων της.... και του ελευθεροτεκτονισμου γενικοτερα...
καλο κλιμα και σημφερον της στοας...
....στοες με ωριμους τεκτονες και στοες με ανωριμους τεκτονες...καθε στοα ειναι διαφορετικη και μονο εαν υπαρξει διαφωνια ικανη να θεση σε κυνδηνο την στοα καταφευγουν στο τυπικο...
για αυτο και καθε στοα εχει το προνομιο της επιλογης των νεων με γνωμονα παντα το συμφερον της στοας...
το ιδιο σκεπτικο ισχυει και για την πιστη στο θεο και στην αθανασια της ψυχης οπως λεει το βιβλιο ειναι ..."ελαχιστος κοινος τοπος αληθειας..."
που σημενει οτι το αποδεχονται ολοι.... ασχετο τι πιστευουν τελικα και σε ποιανου θεου... ονομα..εφοσον μπουν δεν ξανατιθετε το θεμα για συζητηση ... το ιδιο ισχυει και για τις πολιτικες σηζητησεις...
το αναφερω αυτο γιατι καποιοι ρωτησαν τη γινεται με τους κουμουνιστες...
το καλο της στοας ειναι πανω απο ολα για να λειτουργησει μια στοα δεν φτανει μονο να εχει αρκετα μελη...πρεπει να υπαρχει καλο κλιμα μεταξυ τους...αδερφοτητα...
...και ενας νεοεισερχομενος μπορει να ταραξει ολο το "συμπαν" εκει μεσα...γιαυτο και η επιλογη ειναι..."σκληρη" για το καλο της στοας οταν ωριμασουν... υποθετω... και αισθανθουν σιγουροι για την ενοτητα τους τοτε ανοιγουν ποιο ευκολα τις πορτες στους νεους ως καινουργιο αιμα... καινουργια μυαλα
love for what is comming and forgivness for the past...
Εχθές παρέθεσα μερικά ιστορικά στοιχεία (για περισσότερη διερεύνηση απο όποιον τον απασχολεί το θέμα) για την ΓΥΝΑΙΚΑ μέσα στον Τεκτονικό Θεσμό.
Σήμερα λόγο της παραμονής της ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗΣ, της 25ης Μαρτίου 1821 λεώ να παραθέσω μερικά ακόμα ιστορικά στοιχεία περί του Τεκτονισμού και τη σχέση που είχε με την Εθνική Παλιγεννεσία.
Ελπίζω ΚΑΙ καλός μου φίλος ΑvatarGr, να μείνει ικανοποιημένος απο την ιστορική αναδρομή...
Πολλά λέγονται λοιπόν περί του ΑΝ υπήρξε ή ΟΧΙ σχέση με της Επαναστάσεως, με τον Τεκτονισμό.
Η προσωπική μου άποψη (ΠΑΝΤΑ) είναι ότι ΚΑΠΟΙΑ σχέση υπήρχε, ΣΙΓΟΥΡΑ.
Την σιγουριά αυτή, την ελκύω απο τη προσωπική μου έρευνα και τρέχω να προλάβω ότι ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ, είναι και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ.
Ο Πρωτεργάτης της ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Εμμανουήλ Ξάνθος, συνέταιρος μιας μικρής εμπορικής επιχείρησης, στις αρχές του 1813 πήγε απο τη Κωσταντινούπολη όπου ήταν η εδρα του, στην Πρέβεζα για να αγοράσει λάδι. Απο εκεί πέρασε στη Λευκάδα (Αγία Μαύρα).
Απο τα ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ λοιπόν, διαβάζουμε:
" Μετά απο παρακίνησης φίλου, του ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, εισήχθηκα στην Εταιρία των Ελευθέρων Κτιστών (Μασόνων), με των οποίων οι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ συν το μίσος κατά της Τουρκικής τυραννίας, ΣΥΝΕΛΑΒΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, κατά τους κανόνες των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΤΙΣΤΩΝ, βάση της οποίας θα ήταν να ΕΝΩΣΕΙ τους Καπετανέους και Αρματολούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και αυτούς που βρίσκοταν εκτός Ελλάδας, με τους πάσης τάξεως ομογενής, επίσημους ή μη, ώστε να ενεργήσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ, για την πολυπόθητη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΟΣ ΜΑΣ"
Αυτό που φαίνεται λοιπόν είναι πώς ΑΦΟΥ ΕΜΥΗΘΗΚΕ στον Ελευθεροτεκτονισμό στη Στοά ΕΝΩΣΙΣ της Λευκάδας, συνέλλαβε την ΙΔΕΑ της ίδρυσης της ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, κατα το Τεκτονικά πρότυπα.
Αυτά για την ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και τη προπαρασκευή του Εθνικού Αγώνα για Ελευθερία.
Ο Αγώνας όμως αυτός είχε ΕΚΤΟΣ απο τους Πνευματικούς Αρχηγούς (Φιλικούς) και Στρατιωτικούς Αρχηγούς.
'Ενας απο αυτούς ήταν και ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ...
Για τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, απο μια ανακάλυψη μέσα στα αρχεία της βιβλιοθήκης του 'Ορενγκμπουργκ, έρχονται στοιχεία που αποδεικνύουν την ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ με τους Ελευθεροτέκτονες.
Σε χειρόγραφο που ανακαλύφθηκε με τίτλο "Επισκόπησης των γεγονότων Μολδαβίας και Βλαχίας το 1821 και των με αυτά συνδεόμενων συνθηκών" το οποίο και αναγνωρίσθηκε ότι συντάχθηκε μεταξύ των ετών 1824 και 1826 απο τον συνταγματάρχη Πάβελ Ιβάνοβιτς Πέστελ, τον οποίο ο σταρτηγός Κισέλιοφ επιτελάρχης της 2ας στρατιάς του Νότου, είχε επιφορτίσει (με εντολή του Τσάρου) για τη διενέργεια έρευνας σχετική με τη ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
Απο στο έγγραφο αυτό βρίσκουμε τα εξής:
"Πρίν ακόμα απο τον Γαλλορωσικό Πόλεμο του 1812, είχε αναπτυχθεί φιλία μεταξύ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ και του ΜΙΧΑΗΛ ΟΡΛΩΦ, που και οι δύο ήταν άνθρωποι σταρτιωτικής καριέρας, μορφωμένοι και παλικάρια.
Οι Στοές των Μασόνων, πλησίασαν τον ΥΨΗΛΑΝΤΗ μέσο των ΒΟΛΚΟΝΣΚΗ και ΤΡΟΥΜΠΕΤΣΚΗ.
Στη Στοά ΟΒΙΔΙΟΣ, Σεβάσμιος ήταν ο ΜΙΧΑΗΛ ΟΡΛΩΦ, υπα.αρ. 1 Τέκτον του Ρωσικού Στρατού και δοιηκητής συνάμα της 16ης Μεραρχίας.
Σε αυτή τη Στοά, συζητήθηκε και γεννήθηκε το όνειρο για τον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδος"
Θεωρώ ότι αυτά είναι άξια για μελέτη και έρευνα απο εκείνον που θα ήθελε να εισχωρίσει σε βάθος για το ΑΝ ή ΟΧΙ υπήρξε σχέση μεταξύ του Τεκτονισμού και της Ηρωικής Επαναστάσεως για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού, το 1821...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης

...και πολυ καλη η δουλεια σου..
....αλλα δεν νομιζω οτι εξασκουσαν τον τεκτονισμο η φιλικοι στην εταιρια.... το οτι καποιοι απο τους οργανωτες ηταν μασωνοι δεν σημαινει οτι η φιλικοι εταιρια ηταν στοα μασωνικη με τυπικο και βαθμους...
ηταν μαλλον περισοτερο κινημα...οργανωση παρα στοα...
.......?
εκεινη την εποχη η στοες στην ελλαδα ελεγχονταν απο την "Μεγαλη Ανατολη" της Γαλιας και γενικα το ρευμα στην ευρωπη δεν ηταν υπερ επαναστασεων κλπ κλπ ...αρα αν πουμε οτι η Φιλικη εταιρια ηταν μασωνικη στοα θα πρεπει να δεχτουμε καποιοα επιροη πανω της απο την Μεγ. Ανατολη....
απο την αλλη το Γαλικο κομα στην μετεπαναστατικη Ελλαδα πως εξηγηται...???
χμμμμμ!!!!
love for what is comming and forgivness for the past...
Το 1880 μια Στοά που ανήκε στη Μεγάλη Σκωτική Στοά της Γαλλίας η Λίμπρ Πενσόρ στο Λε Πεγκ, ζήτησε να μυήσει και γυναίκες, παρά το Σύνταγμα του Αντερσεν που απέκλειε μεταξύ των δούλων , των ανήθικων και των ατιμασμένων και τις γυναίκες. Την εποχή που έγινε αυτό την γυναίκε τη θεωρούσαν χωρίς αξία... και επίσης φοβόντουσαν ότι από την φύση της ήταν ευάλωτη στην αποκάλυψη των μυστικών του Τεκτονισμού.
Ετσι η Μεγάλη Σκωτική Στοά απέρριψε το αίτημα και η Στοά Λιμπρ Πενσόρ ανεξαρτοποιήθηκε και στις 4 Ιανουαρίου 1882 εμύησε την φεμινίστρια της εποχής Μαρία Ντηρέζ και ίδρυσε το Μικτό Τεκτονικό Τάγμα με την επωνυμία "Το Ανθρώπινο Δίκαιο" πιστεύοντας πως η συνεργασία των γυναικών στις Τεκτονικές εργασίες ήταν και είναι απαραίτητη. Ετσι η γυναίκα πήρε τη θέση της στην Τεκτονική κοινωνία. Φωτεινά γυναικεία μυαλά γίνονται σταθμοί στην ιστορία του κόσμου. Στις 14 Μάρτη 1893 η Μαρία Ντηρέζ μύησε με τη συμμετοχή του μεγάλου διδασκάλου Γεωργίου Μαρτέν 13 γυναίκες στο νέο Τάγμα "Το Ανθρώπινο Δίκαιο". Στις 4 Απρίλη εγκαθιδρύεται η νέα Στοά με Σεβάσμια την Μαρία Ντηρέζ και ονομάζεται επίσημα "Μεγάλη Σκωτική Συμβολική Στοά της Γαλλίας, το Ανθρώπινο Δίκαιο". Πολλοί Τέκτονες του αμιγούς Σκωτικού Δόγματος προσχωρούν στη νέα Στοά και το 1901 ανακηρύσσεται το "Υπατο Συμβούλιο του Σκωτικού Δόγματος του 33ου".
Απότέλεσμα της ενέργειας αυτής ήταν μια σειρά παραιτήσεων από τις Στοές του Αμιγούς Τεκτονισμού και η προσχώρησή τους στο Μικτό Τεκτονικό Τάγμα (θυμάστε τι έγινε με την δημιουργία των πρώτων μικτών σχολείων? Ολοι σπεύσαν να αφήσουν τα σχολεία του και να εγγραφούν σε μικτό, γιατί η μάθηση έχει άλλη χάρη όταν συμμετέχει και το αντίθετο φύλο έτσι δεν είναι?) ![]()
Eτσι λοιπόν στις αρχές του 20ου αιώνα, γίνεται στο Παρίσι το Διεθνές Συνέδριο των Θεοσόφων.
Ετσι το 1921 βρίσκει το Μικτό Τεκτονικό Τάγμα "Το Ανθρώπινο Δίκαιο" του οποίου μέλος είχε γίνει και ο σοφός Κρισναμούρτι να είναιεξαπλωμένο σχεδόν σε όλες τις χώρες. Οι Στοές είναι αυτόνομες σε κάθε χώρα και αποτελούν δικαιοδοσίες με επίσημο εντεταλμένο του Υπατου Συμβουλίου που μόνιμα εδρεύει στο Παρίσι.
Στην Ελλάδα τώρα η Ελληνική Δικαιοδοσία του διεθνούς τεκτονικού Τάγματος ιδρύθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1926 με το σχηματισμό της Πρώτης Μικτής Τεκτονικής Στοάς "Η ΑΘΗΝΑ 815" και ακολούθησαν οι "ΕΛΛΑΣ", "ΘΕΜΙΣ", "ΘΗΣΕΑΣ", "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", "ΙΣΙΣ", "ΟΣΙΡΙΣ", "ΩΡΟΣ" "ΑΠΟΛΛΩΝ", "ΔΙΟΤΙΜΑ" και "ΚΑΒΕΙΡΟΙ". Η αναγνώριση όμως από τη Μεγάλη Στοά της Γαλλίας ήρθε μόλις το 1936.
"Τάδε έφη Avallon"
Το 1921 ο Κρισναμουρτι ήταν ο Μεσσίας… ο Θεόσοφος αρχηγός, και πιθανόν ότι γράφεις… μα όχι ΣΟΦΟΣ…εξάλλου ο ίδιος το λέει…
Σοφός, ( ΠΛΗΡΗΣ )…. μην σου φανεί παράξενο ότι ακούσεις… έγινε πολλά μα πολλά χρόνια μετά, ….γύρω στα 56 του….… all chakras is open…
Μπορεί κάποιος να ανοίξει ένα, δυο, η και περισσότερα chakras.... να έχει όση ενέργεια θέλει…. να λέει πάρα πολύ σωστά πράγματα….. μα το 7°...τετοιοι....μετριουνται στα δαχτυλα μας!!!![]()
Φιλικα.
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 24/03/2003 22:46:04
Ελπιζω να συνεχιστει η ροη των πληροφοριων :))
Ramoglou πιστευω πως πρεπει να "γνςρισω" τελικα την φιλη σου...σιγουρα θα εχει πολλα να μου μαθει :))
And I keep on wondering....
Η μαγεία είσαι ΕΣΥ και όχι τα λόγια που χρησιμοποιείς.
Edited by - Mysterynightmare on 24/07/2003 13:00:34
Δυστύχώς ο γραπτός λόγος μερικές φορε΄ς....ετσι και ξεχάσεις ενα κόμμα η μια τελία ...μπορεί πολύ ευκολα να παρεξηγηθεί ...
Και φυσικά δεν ειμαι κα΄θόλου κακιά ...η ζηλιάρα !!!!!!!
απλά δεν μαρέσουν οι χαρακτηρισμοί γενικώς ...!!!!
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
Δεν έκανε και κανένα έγκλημα ο άνθρωπος.

Μέγας Συντονιστής και Κλειδοκράτορ των Forums

Edited by - cyberhood on 25/07/2003 11:09:58
Αναρωτιέμαι: δεν έχεις διαβάσει τα παραπάνω, σχετικά μηνύματα...
Σε παραπέμπω και στη Συζήτηση: αα 1799
Όπως σου γράφω κι εκεί:
quote:
... η λειτουργία διαγραφής μηνυμάτων διατηρείται(για τα Μέλη) μόνον και μόνον για τις περιπτώσεις που κατά λάθος στέλνεται δύο φορές το ίδιο μήνυμα και γενικά για τέτοιες περιπτώσεις και όχι για να σβήνονται μηνύματα που ανήκουν σε μία Συζήτηση στην οποία συμμετέχουν (όπως είναι φυσικό βέβαια, αλλιώς τι συζήτηση θα ήταν;) και άλλα Μέλη και την οποία έχουν παρακολουθήσει και άλλοι που δεν έχουν συμμετάσχει σε αυτή.Όπως σε οποιαδήποτε Συζήτηση, ο λόγος έχει κάποιο βάρος πάντα, έστω και αν το θέμα αναφοράς του είναι πιο "ελαφρύ" ή χωρίς μεγάλη σημασία. Όλα καταγράφονται κάπου και στην ουσία τίποτα δεν γυρνάει πίσω στην ανυπαρξία από την στιγμή που έχει υπάρξει(σκέψη, λόγος, πράξη κ.ά.).
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------