ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- BULLING από τη Νέα Ακρόπολη - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- BULLING από τη Νέα Ακρόπολη - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

marina theodor31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
marina theodorΝέο Μέλος
23/03/2015, 11:29:07
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι η Μαρίνα από την Πάτρα και θα ήθελα να πω την εμπειρία μου για ένα θέμα που έχει ξανα αναφερθεί.Υπήρξα μέλος της Νέας Ακρόπολης στην Πάτρα και η εντύπωση μου είναι η χειρότερη.Ξεκίνησα θέλοντας να προσφέρω στο συνάνθρωπο και κατέληξα να κανω εργασίες άπειρες ώρες ,να αναγκάζομαι να περιορίσω φίλους,προσωπική ζωή και εργασία για κάτι που υποτίθεται πως ήταν εθελοντικό.Και σα να μην έφτανε αυτό δεν υπήρχε ελέυθερία λόγου.Κάθε φορά που μιλούσα για ελευθερία,πρωτοβουλία και δημοκρατία με χαρακτήριζαν επιθετική και πως δεν ακούω το δάσκαλο,η ακόμα και πως έχω αλλαζονεία.Πέρα από αυτό υπ΄ρχε και ρατσιστική συμπεριφορά απένταντι στις γυναίκες ξεχωριστά.Πως είναι αδύναμες,πως πρέπει να ακολουθούν τον άντρα και πως δεν μπορούν να έχουν άποψη.Κάτι που δεν ισχύει εδώ και πολλά χρόνια. Κατέριπταν κάθε είδους δημοκρατία και απέριπταν οτιδήποτε βρίσκεται έξω από αυτούς.Μετά από μικρό χρονικό διάστημα αποχώρησα από τη συγκεκριμένη σχολή μαζι με δύο ακόμα φίλες μου.Ενημερώσαμε τον κύκλο μας πως πρόκειται περι φασιστικής οργάνωσης και σαν αποτέλεσμα δεχτήκαμε απειλές από τους ανώτερους της Νέα Ακρόπολης.Έγινε μέχρι και επίθεση από τον αρχηγό στην Πάτρα σε εμάς,δύο νεαρές φοιτήτριες.
Οποιοσδήποτε βγαίνει για να πει την άποψη του έχει τέτοια προλήματα.Η φασιστική αυτή οργάνωση θέλει να μας πάρει κάθε ελευθερία λόγου.Προσοχή για όλους τους νέους που παραπλανεί αυτη η οργάνωση.Είναι ευθύνη μας να βγαίνουμε και να τα λέμε.Δεν μπορεί καμία οργάνωση να μας περιορίσει καμία ελευθερία μπροστά στο δημοκρατικό πολίτευμα που επικρατεί.Δεν έχουν κανένα δικαίωμα και εφόσον προσβάλλουν τη Δημοκρατία πρέπει η ίδια δια νόμου να τους αποβάλλει.
Θα ήθελα να μάθω και εμπειρίες άλλων και να ενημερώνουμε τον κόσμο.Ας μη φοβόμαστε καμία τέτοιου είδους οργάνωση.Ας μην αφήσουμε κανέναν να μας στερεί το ελεύθερο του λόγου.

23/03/2015, 11:50:37
Μια μεταφραση αυτού του "BULLING" διότι δεν το βρίσκω σε κανένα λεξικό παρακαλώ;

marina theodorΝέο Μέλος
23/03/2015, 11:59:07
Η λέξη bullying σημαίνει εκφοβισμός.Και αναφέρεται κυρίως στην προσπάθεια επιβολής της δύναμης κάποιου σε κάποιον ποιο αδύναμο.Η ακριβής σημασία της όμως είναι εκφοβισμός.

23/03/2015, 12:05:30
Δηλαδή τρομοκρατία;

marina theodorΝέο Μέλος
23/03/2015, 12:08:05
Ναι.Προσπαθούν με απειλές και με επιθέσεις να σου κλείσουν το στώμα.Να εκφοβίσουν τον κόσμο για να μην μπορεί να μιλήσει.

23/03/2015, 12:11:46
Μα, κρίνοντας από την ανάρτησή σου, δεν σε τρομοκράτησε κάποιος, αλλά δεν σου επέτρεπαν να πεις την άποψή σου.
Αυτό δεν είναι τρομοκρατία...

marina theodorΝέο Μέλος
23/03/2015, 12:14:52
Όπως ανέφερα,μετά την αποχώρηση μου με απείλησαν και έγινε δύο φορές επίθεση με χρήση βίας.Αυτό προφανώς είναι τρομοκρατία και εκφοβισμός.
Και καλώ και άλλα άτομα με παρόμοιες εμπειρίες να τις εκθέσουν εδώ.

23/03/2015, 12:18:10
Το κατήγγειλες στη αστυνομία;

marina theodorΝέο Μέλος
23/03/2015, 12:20:38
φυσικά.το θέμα πλέον πάει δικαστικά.Αλλά πέρα απο αυτό θέλω να ενημερώσω τον κόσμο για το τι γίνεται.Αλλά και να βγου΄ν να πουν και άλλα άτομα για παρόμοιες εμπειρίες τους.Δεν μπορούμε να αφήνουμε τέτοια περιστατικά να συμβαίνουν.

23/03/2015, 12:27:03
Δηλαδή, η οργάνωση αυτή στερήται μελών;
Διότι ότι έγινε μ' εσένα, θα έχει συμβεί και με όλους τους άλλους.

marina theodorΝέο Μέλος
23/03/2015, 12:50:53
Δεν γνωρίζω αν στερείται μελών ή όχι η Νέα Ακρόπολη.Δεν ασχολούμαι με την ποσότητα των μελών της αλλά σίγουρα γνωρίζω από την εμπειρία μου ότι στερούνται μελών που έχουν το θάρρος της γνώμης τους.Αλλά γι' αυτό άνοιξα το θέμα για να δουν και οι υπόλοιποι αυτό το παράδειγμα και να μιλήσουν και αυτοί ελεύθερα χωρίς φόβο.Ας αφήσουμε λοιπόν τους ανθρώπους να εκφραστούν.

23/03/2015, 13:02:05
Με ποία κριτήρια συμμετήχες στην εν λόγω οργάνωση;
Διότι, αν ήθελες να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου, υπάρχουν πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις που σιτίζουν απόρους, φροντίζουν για ρουχισμό κλπ.
Σπανίζουν αυτές οι οργανώσεις στην Πάτρα;
Είναι πιο διαδεδομένη η εν λόγω οργάνωση;

marina theodorΝέο Μέλος
23/03/2015, 13:16:50
Η ερώτηση είναι άσχετη με το θέμα μας.Ας επικεντρωθούμε στο θέμα του BULLYING που είναι σοβαρό.Ας αφήσουμε χώρο και στους άλλους ανθρώπους να τοποθετηθούν καίρια επί του θέματος.

23/03/2015, 13:53:51
Σε παρακαλώ, οχι ξενόφερτες και ακαταλαβίστικες λέξεις (BULLING).
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ να λες...
Δεν είναι καθόλου άσχετη με το θέμα μας ερώτηση, αν δεν θέλεις να προπαγανδίσεις...
Αν δεν προπαγανδίζεις, θα απαντούσες...

Edited by - Αίολος on 23/03/2015 14:02:58

23/03/2015, 14:03:03
Marina, η θέση μου για αυτήν την οργάνωση, γενικά για αυτού του είδους τις οργανώσεις, είναι μία: Μακριά! Αλλά ας κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου: Αφού έχεις ανοίξει νομικό κεφάλαιο μαζί τους, γιατί καταφεύγεις σε δημοσιότητα μέσω των φόρουμ και μάλιστα με ηχηρούς χαρακτηρισμούς και καταγγελίες για επίθεση (σωματική; ), που δεν είσαι/είμαστε σε θέση να αποδείξουμε;
Να σε πληροφορήσω οτι αν τα στοιχεία του ονόματος που βλέπω να έχεις δώσει είναι αληθινά (Μαρίνα Θεοδώρου; ), κάποιος απο αυτούς μπορεί να σκεφτεί να ανταπαντήσει, επίσης νομικά, για συκοφαντική δυσφήμιση. Μήπως θα ήταν καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε τα φορουμ για αυτού του είδους τις διαμάχες; Αναφέρομαι και σε κάποιον άλλο χρήστη, που επαναλαμβάνει σαν κολλημένο πικάπ τα ίδια και τα ίδια καθε λίγο στο θέμα για την Ν.Α.

Edited by - Heretic on 23/03/2015 14:04:15

marina theodorΝέο Μέλος
23/03/2015, 15:07:42
Προεχει η ενημερωση των συνανθρωπων μας και κυριως των νεων και ανυποψιαστων.σκοπος ειναι η αναφορα του περιστατικου απο το οποιο ο καθενας μπορει να βγαλει ελευθερα τα δικα του συμπερασματα.Και δευτερον ειναι σημαντικο να καταπολεμηθει ο εκφοβισμος που ασκει αυτη η οργανωση στους πολιτες χρησιμοποιωντας το νομικο πλαισιο της Ελληνικης Δημοκρατιας στην προσπαθεια αφαιρεσης της ελευθεριας του λογου μας.Μετα απο πολυ σκεψη καταφερα να κανω αυτη την κινηση και ελευθερη απο καθε ειδους φοβο που ειχαν σπειρει στη ψυχη μου.Οταν εχεις ελευθερωθει απο το φοβο του κινδυνου να σε ξαναξυλοκοπησουν μεσα στο δρομο δεν μπορει να σε φοβησει τιποτα αλλο.

23/03/2015, 16:03:50
quote:
ειναι σημαντικο να καταπολεμηθει ο εκφοβισμος που ασκει αυτη η οργανωση στους πολιτες χρησιμοποιωντας το νομικο πλαισιο της Ελληνικης Δημοκρατιας στην προσπαθεια αφαιρεσης της ελευθεριας του λογου μας
Α, μάλιστα...
Ποίος είναι αυτός ο νόμος;

23/03/2015, 16:16:21
marina theodor
Κατ'αρχην καλώς ήρθες στα φόρουμ του eoterica.gr
Αν κάνεις μια αναζήτηση στο χώρο μας, θα δεις οτι έχουν γραφεί τόσα πολλά για την συγκεκριμένη οργάνωση,
και πάντα η θέση μας, προς αυτή και οποιαδήποτε άλλη οργάνωση
που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα,
για καταγγελίες υπεύθυνη είναι η Δικαιοσύνη και οχι τα φόρουμ
στα οποία οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να πει το οτιδήποτε,
όπως πολύ σωστά είπε το μέλος Heretic

Το ότι έχει γίνει νομική κίνηση απο μέρους σας, αρκεί.
Τα φόρουμ του esoterica.gr δεν αποτελούν λαϊκά δικαστήρια
αντιθέτως ασχολούνται με την φιλοσοφία τον εσωτερισμό και τα "παράξενα" που συμβαίνουν γύρω μας.

23/03/2015, 16:49:10
quote:

Προεχει η ενημερωση των συνανθρωπων μας και κυριως των νεων και ανυποψιαστων.σκοπος ειναι η αναφορα του περιστατικου απο το οποιο ο καθενας μπορει να βγαλει ελευθερα τα δικα του συμπερασματα.Και δευτερον ειναι σημαντικο να καταπολεμηθει ο εκφοβισμος που ασκει αυτη η οργανωση στους πολιτες χρησιμοποιωντας το νομικο πλαισιο της Ελληνικης Δημοκρατιας στην προσπαθεια αφαιρεσης της ελευθεριας του λογου μας.Μετα απο πολυ σκεψη καταφερα να κανω αυτη την κινηση και ελευθερη απο καθε ειδους φοβο που ειχαν σπειρει στη ψυχη μου.Οταν εχεις ελευθερωθει απο το φοβο του κινδυνου να σε ξαναξυλοκοπησουν μεσα στο δρομο δεν μπορει να σε φοβησει τιποτα αλλο.

Έχεις δίκιο απ'την πλευρά σου - αλλά κανείς δεν σε κρατούσε εκεί (και έφυγες χωρίς πρόβλημα) - το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν τους κακολόγησες (δίκαια ή άδικα άλλο θέμα).

Δεν είναι έτσι απλό. Αν τις ιδέες τους τις έχουν δημόσια τότε όποιος/α διαφωνεί ας πάει αλλού και άδικα τους κακολογείς.
Αν έκρυψαν τις ιδέες τους για να σε ελκύσουν και μετά στις φέσωσαν τότε δίκαια τους κακολόγησες αφού πρακτικά σε εξαπάτησαν.

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ

23/03/2015, 16:52:38
marina theodor απο περιέργεια, να σε ρωτήσω κάτι;

Η οργάνωση αυτή έχει αναγνωριστεί σαν θρησκεία; (θρησκευτικό νομικό πρόσωπο)
Και αν όχι, γιατί δεν το έχει κάνει;

Edited by - Πύρινος on 23/03/2015 16:53:19