ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

εμβιος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/03/2004, 11:46:18
Πολυ σωσστα ΟΑΝΕΣ εκει ελαβε χωρα ο γνωστος ΔΕΚΕΛΕΙΚΟΣ πολεμος.
Οσο για τις κολωνες και τα κιονοκρανα που αναφερει ο φιλος εμβιος αν μιλα για αυτα που ειναι κοντα στο μαυσωλειο (οχι το εκκλησακι) ειναι νεωτερα και προοριζοταν για την κατασκευη ενος ακομα μαυσωλειου.
Παντως σωστα ανεφερε οτι εκει ειναι η ακροπολη της αρχαιας ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ.
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ
Λες να αναστηθουν οι βασιλιαδες ΑΒΑΛΟΝ; Τυχαια δεν γινεται τιποτα σε αυτους τους κυκλους.

εμβιοςΝέο Μέλος
11/03/2004, 15:43:52
Γεια και χαρά σας

Φίλε ΦΩΤΟΓΡΑΦΕ όχι οι κολώνες (τμήματα) και τα κιονόκρανα ήταν κοντά στο εκλησάκι (αν θυμάμαι καλά βορειοδυτικά ). Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μερικοί τάφοι ήταν σχετικά πρόσφατοι π.χ. 1993 , ενώ δεν θυμάμαι στα χρόνια εκείνα να υπήρξε Βασιλική επίσκεψη και ταφικές εκδηλώσεις (που νομίζω ότι αναπόφευκτα θα έγιναν) δεν είναι περίεργο ή μήπως δεν θυμάμαι καλά ?

Ναστε καλά

Ποιος ξέρει αν η μεν ζωή είναι θάνατος, ο δε θάνατος ζωή;
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

11/03/2004, 16:30:48
Εχεις δίκιο έμβιε...
Αναφέρεσαι βέβαια στην πριγκήπισσα της Ελλάδος και βασίλισσα της Γιουγκοσλαβίας Αλεξάνδρα που γεννήθηκε κατά φοβερή σύμπτωση την ίδια μέρα με μένα 25/3 (1921) και απεβίωσε στο Λονδίνο στις 30/1/1993.
Περιέργως η ταφή της έγινε κάτω από απόλυτη μυστικότητα εκτός αν κάποιος άλλος θυμάται κάτι...

Εχω και γω χαρτογραφίσει την περιοχή των τάφων γιατί κάτι μου έλεγε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίος ο τρόπος που είχαν τοποθετήσει τους τάφους... Το περίεργο είναι ότι ο σχηματισμός που προκύπτει είναι ένα 9 κάτι που μοιάζει κιόλας με κλειδί...

"Τάδε έφη Avallon"
11/03/2004, 17:59:25

Μια και μιλαμε για τους βασιλικους ταφους σας παραθετω ενα αποσπασμα απο το αρχαιολογικο περιοδικο ΠΟΛΕΜΩΝ της Θ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ σχετικα με το βασιλικο σημα οπως το αποκαλει.
Λεει λοιπον... Ουτως η Δεκελεια αποτελει το συγχρονον βασιλικο σημα της Ελλαδος οπερ ¨τηρουμενων των αναλογιων¨ δυναται να παραβληθη προς το εν Κωνσταντινουπολει βασιλικον πολυανδριον το υπο του Μ.Κωνσταντινου ιδρυθεν εν τω ναω των αγιων Αποστολων εν ω ειχον ταφη οι αυτοκρατορες του Βυζαντιου αι αυτοκτρατειραι οι βασιλοπαιδες και οι Οικομενικοι πατριαρχες.

Και κατι για το εκκλησακι της Αναστασης απο το ιδιο περιοδικο

...Το σχεδιον του εκκλησιδιου εξεπονησεν ο αρχιτεκτων Αναστασιος Μεταξας εις τον συνηθην τυπον σταυροειδους κτισματος μετα τρουλου λαβων ως υποδειγμα τον παρα την Μητροπολιν των Αθηνων Βυζαντινων ναισκον της Παναγιας Γοργοεπηκοου(Παλαιαν Μητροπολιν νυν αγιον Ελευθεριον). Ο θεμελιος λιθος κατετεθη υπο της βασιλισσης ΟΛΓΑΣ στις 6 Αυγουστου του 1899.

Γεια χαρα

zezmpergΜέλος
12/03/2004, 08:15:17
Λάτρεις της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.

Oannes την ίδια αγάπη έχουμε για το Πανίερο βουνό της Πάρνηθας, ίσως οι εμπειρίες να μην είναι ίδιες...
Μα τώρα τελευταία μου έχει "μπει" μια ιδέα στο μυαλό. Άκου λοιπόν:
Λέω πως θα πρέπει να προχωρήσουμε μαζί στο βουνό - και όποιος άλλος θέλει- για να "καταλάβουμε" τους κραδασμούς της....
Εσύ τι λες;

Καλοί μου φίλοι επειδή δεν ήμουν για τρις ημέρες κοντά σε pc, δεν μπορούσα να παρακολουθήσω εκείνα που γράφετε για τις τάφες στο Παλαιόκαστρο...Όντως είναι ένα μεγάλο μυστήριο η επιλογή του βασιλικού νεκραταφίου εκεί, στο κάστρο που λέγετε ότι ήταν η αρχαία πολί της Δεκέλεια μια και δεν έχουν βρεθεί, δεν υπάρχουν αλλού αρχαία εκεί κοντά!!!
Λέγονται πάρα πολλά για παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές από τους τεως εκεί... Για κάποιο τάφο που οδηγεί σε κάποια μυστική στοά, κ.τ.λ.
Όμως φίλοι μου ανεβαίνοντας από τον χωματόδρομο προς τον λόφο του Παλαιόκαστρου, δεξιά μας θα δούμε πολλά αρχαία τοιχία που μαρτηρούν αλλοτινές δόξες...
Σας χαιρετώ.

zezmpergΜέλος
14/03/2004, 06:50:05
Φίλοι της Πανιέρης Πάρνηθας σας χαιρετώ.

Ο Καλός μας Εμβιος ζήτησε κάποιες κοντινές διαδρομές (μικρής χρονικής διάρκειας) γύρω απ' την Αγ.Τριάδα στα Κυκλάμινα ή αλλιώς Παλιοχώρι.
Φυσικά καλέ μου φίλε, προσωπικά θα σου συνιστούσα αν μπορούσες να πας στον Αγ.Πέτρο του Μόλα όπου εκεί, στα πολύ όμορφα λιβάδια του, να κάνεις πολλές διαδρομές στα σηματοδοτημένα μονοπάτια.
Από Αγ,Τριάδα είναι περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Σας χαιρετώ.

zezmpergΜέλος
17/03/2004, 05:44:29
Φίλοι της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.

Το Σαββάτο το πρωϊ 20/03/04 όποιος θελήσει, θα βρίσκόμαστε γύρω στις 10π.μ. στα Κυκλάμινα περιοχή Αγ.Τριάδας για μια βολτούλα.

Πιστεύω να τα πούμε. Για καλό και για "κακό" ας έχετε λίγο χρόνο μπροστά σας....Πάρνηθα είναι ετούτη και ΠΛΑΝΕΥΤΡΑ....

Σας χαιρετώ φιλικά.

Υ.Γ.
Το e-mail μου δεν λειτουργεί παρακαλώ επικοινωνήστε με τον καλό μας Oannes, ευχαριστώ.

εμβιοςΝέο Μέλος
17/03/2004, 08:34:44
Καλοί μου φίλοι(ες) γειά σας

Δυστυχώς είναι αδύνατον το Σάββατο να είμαι στο βουνό μας . Αν πάνε όλα καλά (θα προσπαθήσω) για την Κυριακή . Αν δεν πάρω την δόση μου μου πως θα βγάλω την βδομάδα που έρχεται ???
Ευχαριστώ την καλή φίλη zezmberg για τις προτάσεις της, απέδειξε (άλλη μια φορά) ότι είναι η ψυχή αυτού του topic (και δυστυχώς παλεύει σχεδόν μόνη) .
Φίλοι ας προσπαθήσουμε να μην αφήσουμε αυτό το topic να πεθάνει.

Να στε καλά

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Edited by - εμβιος on 17/03/2004 08:36:24

zezmpergΜέλος
18/03/2004, 21:07:33
Φίλοι της μαγικής Πάρνηθας σας χαιρετώ.
quote:

Καλοί μου φίλοι(ες) γειά σας

Δυστυχώς είναι αδύνατον το Σάββατο να είμαι στο βουνό μας . Αν πάνε όλα καλά (θα προσπαθήσω) για την Κυριακή . Αν δεν πάρω την δόση μου μου πως θα βγάλω την βδομάδα που έρχεται ???
Ευχαριστώ την καλή φίλη zezmberg για τις προτάσεις της, απέδειξε (άλλη μια φορά) ότι είναι η ψυχή αυτού του topic (και δυστυχώς παλεύει σχεδόν μόνη) .
Φίλοι ας προσπαθήσουμε να μην αφήσουμε αυτό το topic να πεθάνει.

Να στε καλά

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Edited by - εμβιος on 17/03/2004 08:36:24

Σε χαιρετώ Εμβιε, θα τα πούμε κάποια άλλη φορά...
Σαββάτο θα είμαστε επάνω.
Σας χαιρετώ φιλικά.

pelagosΜέλος
20/03/2004, 11:09:08
Αν ημουν Ελλαδα θα ημουν σιγουρα και κοντα σας σημερα...
Ελπιζω να τα περασετε υπεροχα
Φιλη μου zezmperg οι πρωτοβουλιες που παιρνεις παντα θαυμασιες..
Μαρια