ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Άγιος Σπυρίδωνας Κερκυρας - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Άγιος Σπυρίδωνας Κερκυρας - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ksenitia31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ksenitiaΜέλος
31/08/2004, 02:27:24
Xairetw apo ta ksena!
Molis shmera moy eipan oi Ispanoi kati poy den gnwriza, gia thn istoria toy Agioy Spyridwna sthn Kerkyra, kai 8a h8ela na me "fwtisete".
Eipan oti exoyn tarixeymenh th "moymia" toy mesa se ena koyti xryso h kati tetoio telws pantwn, kai toy bazoyn mesa sto koyti kati papoytsia, me ta opoia bgainei 4 fores to xrono kai perpataei. Kai meta, otan toy xronoy anoi3oyn to koyti oi papades, briskoyn ta papoytsia xrhsimopoihmena, ews liwmena.
Exei akoysei kapoios apo sas kati, h moy to lene gia na me doylepsoyn, epeidh asxoloymai kai kanw synexws syzhthseis me 8ema to para3eno? Ean ontws yparxei ayth h fhmh, yparxei kapoia martyria, h to lene oi giagiades toy nhsioy mono?
Eyxaristw! Kante me bre na niwsw ligotero asxeth....

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

ZARKOSΜέλος
31/08/2004, 11:57:27
ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ KSENITIA...ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΕ ΦΩΤΙΣΩ.ΕΧΩ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΥΧΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ...

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ,ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΛΟΙΩΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟ:Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΙΩΣΕΙ!!ΤΟΤΕ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΣΥΝΕΛΛΕΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΛΑΞΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΟΡΘΙΟ(!!!!!),ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!!!!ΤΟΥ ΦΟΡΑΝ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΕΠΙΚΑΛΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑΞΩΤΟ ΕΠΙΚΑΛΥΜΑ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΘΑΡΜΕΝΟ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...

ΕΛΠΙΖΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΣΧΕΤΗ...!!!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΕΥΘΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ...

beyondΜέλος
31/08/2004, 13:29:19
ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

ChameleonΝέο Μέλος
31/08/2004, 13:58:07
quote:

ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ...

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Φίλε μου,
το παραπάνω είναι γεγονός...! Έχω πάει πολλές φορές στην Κέρκυρα και ακόμη περισσότερες στον Αγιο Σπυρίδωνα. Σε διαβεβαιώ πως όταν ανοίγουν την γυάλινη κάσα για να του αλλάξουν πασουμάκια, αυτά είναι φθαρμένα και στο πάτωμα της κάσας βρίσκονται σωροί απο φύκια...!!! Αυτό γιατί λέγεται πως ο Άγιος περπατάει στην θάλασσα και βοηθάει όσους έχουν ανάγκη, συνήθως ναυτικούς... Το είχα ακούσει και δεν το πίστευα, εώς ότου το είδα με τα ίδια μου τα μάτια...

Και πίστεψέ με δεν ήμουν άνθρωπος που "έτρωγε" ότι του πάσαραν... Τώρα όμως έχω ανοίξει το μυαλό μου και την καρδιά μου και δεν είμαι πιά τόσο αρτηριοσκληρωτικός...

Δεν φοβάμαι να αντικρύσω τις αλήθειες που βρίσκονται στον κόσμο (μας...?)

ksenitiaΜέλος
02/09/2004, 01:07:46
Mprrrr.... perito na sas pw oti twra poy to diabasa einai mesanyxta kai exw katatroma3ei. Pragmatika einai fobero!!!!Ki egw h xazh, poy koynoysa to kefali moy stoy Ispanoys otan moy to legane, kai toys koroideya, nomizontas oti me doyleyoyn....
Pantws, pragmatika a3io8aymasto, gia to pws ginetai enan nekro meta apo polla polla xronia na ton shkwnoyn kai malista ola ayta poy moy eipate!!!!!!!! ZARKOS kai CHAMELEON : Sas eyxaristw pragmatika poy moirasthkate thn empeiria sas mazi moy!!!!! Ontws, twra ki egw mporw na pw oti to pisteyw, asxeto ean den to ezhsa me ta idia moy ta matia. Omws, 3erw na sebomai an8rwpoys poy dihgoyntai mia proswpikh empeiria, poy exoyn dei me ta dika toys matia, kai ayto me ikanopoiei!
Mia fora malista ekana to "la8os" na pw mia proswpikh moy empeiria se kapoioys, poy kontepsan na me ... lyntsaroyn. Egw omws eimai enta3ei me ton eayto moy, mias kai to eida kai kaneis den mporei na moy to amfisbhthsei.
(Na dw twra.... me ti moytra 8a toys zhthsw sygnwmh toys an8rwpoys Ispanoys poy oyte ligo oyte poly toys ebgala xazoys.... pw pw h ermh...).

beyondΜέλος
02/09/2004, 07:41:49
ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ..
ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ?
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ Κ.Λ.Π
ΚΑΙ ΤΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ? ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ?
ΓΙΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ?
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ? ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ? Η ΓΥΡΙΖΕΙ ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ?
ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΓΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ) ΕΦΟΣΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΩΣ ΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ ?

ChameleonΝέο Μέλος
02/09/2004, 14:30:00
Απ'όσο ξέρω, το φέρετρο είναι κλειδωμένο και σε μια κρύπτη μέσα στο Ιερό του Ναού... Ξεκλειδώνεται το πρωϊ ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνα τον Αύγουστο για να του αλλάξουν πασουμάκια και να το καθαρίσουν απο τα φύκια που υπάρχουν... Τώρα για το πώς βγαίνει το σώμα και ξαναμπαίνει αυτό είναι ενα μυστήριο... Άλλωστε για μυστήρια δεν μιλάαμε εδώ...? Άλλωστε εάν όλα εξηγούνταν με την κοινή λογική δεν θα είχαμε αυτή τη συζήτηση τώρα...

Δεν φοβάμαι να αντικρύσω τις αλήθειες που βρίσκονται στον κόσμο (μας...?)

ZARKOSΜέλος
03/09/2004, 02:12:49
quote:
ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ?
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΑ ΦΘΑΡΜΕΝΑ Κ.Λ.Π

TA ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑΚΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ...ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΑΧΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ...

quote:
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ?
ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΓΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ) ΕΦΟΣΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΩΣ ΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ ?

ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΑΣ"ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΠΩΣ ΜΙΛΩ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ...?"Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ,ΔΕΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΕΥΘΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ...

naryaΜέλος
03/09/2004, 08:26:35
Μία μικρή διόρθωση μόνο...
Η γιορτή του Α. Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα είναι τον Δεκέμβριο.
Οι Κερκυραίοι έχουν κι ένα πολύ ωραίο έθιμο εκείνη την ημέρα,
μοιράζουν λουκουμάδες σε διάφορες γειτονιές της πόλης.

Αγαπητή ξενιτιά, έχω ζήσει λίγα χρόνια στην Κέρκυρα, τις έχω ακούσει κι εγώ όλες αυτές τις ιστορίες. Μία φορά πήγα ανήμερα της γιορτής στην εκκλησία, θυμάμαι ότι το φέρετρο ήταν "ανοιχτό" (με γυάλινη βιτρίνα για να βλέπεις) για προσκύνημα από την μέση και πάνω όμως.
Το υπόλοιπο φέρετρο ήταν κλειστό και καλυμμένο με λουλούδια. Να σου πω την αλήθεια βρήκα το όλο σκηνικό κάπως τρομακτικό και επίσης με τόσο συνωστισμό που επικρατεί, μόνο προσκύνημα δεν είναι. Έτσι από τότε δεν ξαναπήγα ανήμερα, προτιμούσα να ανάβω κανένα κεράκι τα πρωινά που δεν πατούσε ψυχή.

osalΜέλος
03/09/2004, 14:54:33
Το μόνο παράξενο εδώ είναι πόσο αφελείς είναι ορισμένοι...
Δυστυχώς ακόμα ζούμε σε ένα πνευματικό μεσαίωνα
Κάποιοι "έξυπνοι" το εκμεταλλεύονται αυτό
και θησαυρίζουν εις βάρος τους εδώ και χιλιάδες χρόνια...

Υ.Γ. Δειτε ποιος είναι ο μεγαλύτερος (και πλουσιοτερος) ιδιοκτήτης γης στην Ελλάδα και θα καταλάβετε πολλά...

erriettaΜέλος
03/09/2004, 15:57:59
quote:

Το μόνο παράξενο εδώ είναι πόσο αφελείς είναι ορισμένοι...
Δυστυχώς ακόμα ζούμε σε ένα πνευματικό μεσαίωνα
Κάποιοι "έξυπνοι" το εκμεταλλεύονται αυτό
και θησαυρίζουν εις βάρος τους εδώ και χιλιάδες χρόνια...

Υ.Γ. Δειτε ποιος είναι ο μεγαλύτερος (και πλουσιοτερος) ιδιοκτήτης γης στην Ελλάδα και θα καταλάβετε πολλά...

Για μένα η μόνη αφέλεια είναι να απορρίπτει κανείς παραδόσεις, ιδέες, απόψεις, εμπειρίες κλπ μόνο και μόνο επειδή δε χωνεύει τη πηγή τους και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που ΘΕΩΡΕΙ πηγή τους, χωρίς στην ουσία να έχει ιδέα πότε, πως και από ποιον αρχικά ξεκίνησε αυτή η ιστορία του Άγιου Σπυρίδωνα.

Υ.Γ. Οι Γερμανοί έχω ακούσει ότι έχουν αγοράσει και εκμεταλλεύονται τη μισή Ελλάδα αλλά φυσικά δε φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι σ'αυτούς.
Δείτε ακόμη ποιος είναι πίσω από τις περισσότερες αγαθοεργίες, δωρεές κλπ και θα καταλάβετε ακόμη περισσότερα.

osalΜέλος
03/09/2004, 17:44:22
quote:
Για μένα η μόνη αφέλεια είναι να απορρίπτει κανείς παραδόσεις, ιδέες, απόψεις, εμπειρίες κλπ μόνο και μόνο επειδή δε χωνεύει τη πηγή τους

Χάρη σε αυτή την "αφέλεια" μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της σύγχρονης τεχνολογίας και επιστήμης... με την δικιά σου λογική θα κοιτούσαμε ακόμα φοβισμένοι την φωτιά μέσα από τις σπηλιές μας !!!
Είτε το θέλουν κάποιοι είτε οχι, ο κόσμος προχωρεί...
όποιος δεν μπορει να ακολοθήσει ας μείνει να πιστεύει σε αγίους ζομπι με ικανότητες david copperfield...
Δεν έχω κάτι προσωπικό με τους "αγίους"... το αντίθετο μάλιστα,
αυτό που δεν ανέχομαι είναι η εκμετάλλευση της πίστης ή αφέλειας των συνανθρώπων μας.

ALOSΜέλος
04/09/2004, 00:33:44
Τώρα που διάβασα τα παραπάνω έχω σίγουρα έναν λόγο να πάω στην
Κέρκυρα...Να δοκιμάσω τους λουκουμάδες και να δώ και το θέαμα.

'Αρτος και θεάματα...

04/09/2004, 19:45:14
Αγαπητοι φιλοι καλισπερα.Ειμαι της γνωμης οτι με καποια θεματα οπως ειναι τα Ωσια και τα Ιερα της πατριδος μας πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι.Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για παραδοση πολλων αιωνων για Ιερα που λατρευτηκαν απο χιλλιαδες πιστους ανα τους αιωνες για τους Αγιους μας που αμετρητες ψυχες ανεκαθεν με ενα κερακι στηριζαν τις ελπιδες τους.Χωρις να θελω να γινω αντιδημοκρατικος πιστευω πως αυτο το λεπτο και ευεσθητο ζητημα των Ιερων μας και των ΑΓΙΩΝ μας ειναι καπως ακομψο και προκλητικο και καμια φορα προσβλητικο να το σχολιαζουμε οπως π.χ ο παραπανω φιλος μιλησε προσβλητικα για <<ζομπι>>.Δεν σκεφτηκε ομως οτι με την αποψη του μπορει να προσβαλει και να προκαλεσσει μεγαλο μερος πιστων κατηγωροντας τον για ασεβεια.Φιλε ksenitia θα σε παρακαλουσα την επομενη φορα αν υπαρχει λογος να αναφαιρεσαι στο <<Ιερο Σκηνωμα >>του Αγιου Σπηριδωνα και οχι στο ασεβες μ.....α.Επισης φιλε beyond δεν λεμε <<το φερετρο>> αλλα η Ιερη Λαρνακα του Αγιου.Θεωρω λοιπον οτι καποια πραγματα πρεπει να τα αφησουμε στην ησηχια τους γιατι δεν υμαστε καν ετοιμοι να τα σχολιασουμε.Νομιζω λοιπον πως αν συνεχισουμε την συζητηση υπαρχει περιπτωση να προβουμε σε λογης ΑΣΕΒΕΙΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ αν δεν εχουμε ηδη ξεκινισει και να προκαλεσουμε οργη και αντιδραση σε μελη του φορουμ αλλα και στην ιδια την Εκκλησια.Να κατηγορηθουμε καποιοι απο μας η και το ιδιο το ΦΟΡΟΥΜ για προσβολη των θειων.Για τους παραπανω λογους ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΚΛΗΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ.Τελος θελω να ξερεται οτι δεν θελω να σας περασω τον εαυτο μου για ηθικο στοιχειο ουτε να σας κανω κηριγμα.τουναντιον!πολλοι απο εσας μπορει να ειστε πολλυ πιο ηθικοι!Πιστευω στην ερευνα που δεν προσβαλει και οπως οι κανονες ετσι και η ερευνα πρεπει να υπαρχουν και σε αυτην καποιες εξερεσεις.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΤΗ ΓΗ!

osalΜέλος
05/09/2004, 01:29:13

ΑΔΔΑΡ ΑΣΟΥΡ βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος...
Σε ενόχλησαν οι δικοί μου χαρακτηρισμοί (που όντως περιέχουν δόση σαρκασμού, αλλά όχι προς τον "άγιο")... και όχι όλοι οι απίστευτοι ισχυρισμοί που προσβάλουν την νοημοσύνη κάθε λογικά σκεπτόμενου νου αλλά και την μνήμη του "αγίου".
Γιατί δεν μπορούμε απλά να δεχτούμε τους "αγίους" για αυτό που πραγματικά υπήρξαν ?
...απλοί θνητοί σαν όλους μας που είχαν την δύναμη και το κουράγιο να πεθάνουν για τις ιδέες και τα ιδανικά τους. Τόσο λίγη αξία έχει η αυτοθυσία μπροστά στα "θαύματα" ?
Πρέπει να μυθοποιούμε τα πάντα για να περνάμε τα πιστεύω μας στον απλό λαό και μετά να τον εκμεταλλευόμαστε ?

Τα περι κλειδώματος του θέματος γιατι προσβάλει τις πεποιηθήσεις κάποιων νομίζω πως και εσύ καταλαβαίνεις σε ποιά προσφατη μαύρη περιοδο της ιστοριας μας παραπέμπει...
Με την ιδια λογική κάποιοι θα προσβάλλονταν απο συζητήσεις για τους αρχαίους φιλοσόφους, τους ολυμπιακους αγώνες, άλλες θρησκείες, ιδέες, την επιστήμη....κλπ.

(το "αγιος" ειναι σε "" γιατι προυποθέτει πίστη σε αγίους και θρησκείες)

ksenitiaΜέλος
05/09/2004, 19:33:13
Ma giati ka8e fora poy anoigw ena 8ema moy to kanete kommatia....
Sygnwmh, alla den nomizw na xreiazetai kleidwma....

ThiosΜέλος
05/09/2004, 20:56:50
quote:
Ma giati ka8e fora poy anoigw ena 8ema moy to kanete kommatia....

Κακό κάρμα...

ksenitiaΜέλος
06/09/2004, 01:38:15
Kako tiiii???

beyondΜέλος
06/09/2004, 07:21:37
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ,ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ..

ΑΛΛΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ..Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΜΕ ΠΙΚΡΑ..
ΤΟ ΑΠΟΡΕΙΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ...
ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ,ΤΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ..ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ..

ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ (ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΕΒΑΙΑ π.χ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Η ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ) ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ..ΟΠΟΤΕ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ..

ThiosΜέλος
06/09/2004, 08:26:34
quote:
Kako tiiii???
Κάρμα βρε! Πληρώνεις αμαρτίες από περασμένες ενσαρκώσεις (και μεγαλεία).