- Παράξενη Ιστορία... (Κρυμμένος θησαυρός σε σπίτι?) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια ιστορία που πριν απο λίγο καιρό μου έγινε πλήρως γνωστή. Αφορά το σπίτι στο οποίο ζουν ο παππούς και η γιαγιά μου.
Η ιστορία ξεκινά τα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα σε μια μικρή περιοχή της Πελ/σου. Οι Τούρκοι θέλωντας να επιβλέπουν τον Αργολικό κάμπο, χτίζουν ενα σπίτι-φρούριο σε ενα χωριό κοντά στο Ναύπλιο, σε θέση με στρατηγικό χαρακτήρα. Στο διόροφο κτίσμα μαζεύονται παράλληλα και οι φόροι της περιοχής* κοσμήματα, χρυσές λύρες, τρόφιμα και άλλοι πολλοι αμύθυτοι θησαυροί... Λέγεται ότι ήταν ο τελευταίος σταθμός των φόρων πριν καταλήξουν στην Τρίπολη, οικονομικό κέντρο της εποχής για τους Τούρκους.
Όλα αυτά σταμάτησαν με την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Μάλιστα, πριν οι Τούρκοι εγκαταλήψουν το σπίτι, μη μπορώντας να πάρουν πολλά απ' τα πλούτη που αποθήκευαν σε αυτό, έκρυψαν σημαντικό μέρος τους στο σπίτι ή γύρω απ' αυτό!
Τα χρόνια πέρασαν και η Ελλάδα πέρασε σε κατοχή απ' τους Γερμανούς. Ερχόμενοι στο χωριό οπου βρίσκεται το εν λόγω σπίτι, το επιτάσουν και το χρησιμοποιούν ως Διοίκηση της περιοχής για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Φήμες φτάνουν στα αυτιά τους για την ιστορία του σπιτιού και για τα κρυμμένα πλούτη του και αρχίζουν τις έρευνες. Σχεδόν αμέσως αρχίζουν και οι ανεξήγητοι θάνατοι των στρατιωτών που έπαιρναν μέρος στις έρευνες. Ο Γερμανός Διοικητής σταματά τις έρευνες λόγω των όσων συμβαίνουν. Για ακόμη μια φορά η ιστορία ξεχνιέται για μερικά χρόνια...
Πρίν ένα χρόνο η Αρχαιολογία ζήτησε το σπίτι. Η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική καθώς έχει τεράστια συναισθηματική αξία για τους δικούς μου. Άλλωστε οι πρόγονοι του παππού μου ήταν αυτοί που κατέλαβαν το σπίτι επί Τουρκοκρατίας και συνάμα ο παππούς μου έζησε και την κατοχή σε αυτό το σπίτι (...ήταν μικρό παιδί όταν το επίταξαν οι Γερμανοί...).
Άραγε να υπάρχουν πλούτη στο σπίτι? Οι Γερμανοί στρατιώτες απο τί πέθαιναν? Υπάρχει κατάρα???...
Θα ήθελα να μάθω εάν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά στον Ελλαδικό χώρο. Περιμένω τις τυχόν ερωτήσεις σας για το θέμα...
Καλές Γιορτές!
Φιλικά, Ghost
ΦΙΛΕ Ghost ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΙ ΤΗΝ ΘΗΒΑΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΧΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΤΕΤΙΑ ΔΡΟΜΕΝΑ ,,,,
ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
Close your eyes while you listening a chill out song,think the never ending space,think that you falling into this,think that your journay has already begin,feel like the conquerors of the new world,think that everything is true,feel the absolut nirvana.
Περιστατικά ή και συμβάντα σαν αυτό που περιέγραψες θα μπορούσα να πώ
ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΑ.Εξαρτάται βέβαια πολλές φορές και για λόγους σκοπι-μότητας διάφορες τοπικές ιστορίες να είναι εφυή δημιουργήματα των κα-
τοίκων της περιοχής.Βέβαια τέτοιες περιπτώσεις προκειμένου να διερευ-νηθούν σε βάθος απαιτούν -αν όχι ακριβά- κάποια όργανα μέτρησης ώστε
να δώσουν κάποιο τουλάχιστον αποτέλεσμα για την αξιολόγηση της περαι-
τέρω έρευνας.Μπορείς κάποια στιγμή να περιγράψεις τα συγκεκριμένα φαι-
νόμενα που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο σπίτι??
...Θυμάμαι κάποια χρόνια πίσω -περίπου στα 1974-είχαμε πάρει κάποια
σχετική αναφορά,για κάποιο σπίτι,σε περιοχή της Αττικής,όπου δημιουρ-
γούντο διάφορα "Παράξενα"....Δυστυχώς μετά από ΑΠΕΙΡΑ ξενύχτια δεν κα-
ταφέραμε να καταγράψουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
Κάποτε είχα δώσει μια εξήγηση για τον τρόπο με τον οποίο άψυχα αντι-
κείμενα "μπορούν" να "αναπαράγουν" φαινόμενα (Πχ.ήχους,φωνές,σκιές
κλπ).
Πάντως θα σου ήμουν ευγνώμων αν περιέγραφες τα ακριβή φαινόμενα που
συμβαίνουν στο σπίτι σας....
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Φιλικώτατα
Πετρος