ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

alfa-omega30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
11/02/2010, 19:39:57
Φίλε μου ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ,η ιστορία του ανθρώπου, έχει δειξει τι πρέπει να κανει ο άνθρωπος, για να αυτοσυνειδητοποιηθεί,αλλά, μένει η ελικιρίνια και η καθαρότητα της προθεσης μας, για να το αναγνωρισουμε....Η αλήθεια υπάρχει γύρω μας, εμεις την αγνοούμε, γιατί κοιτάμε εντυπωσιακότερα πράγματα, δυστυχώς, ύλης, όταν η απλότητα της αλήθειας,δεν μας εντυπωσιάζει...
Και περί της ερωτήσεως σου,ακριβέστερα,συστήνεται η αποχή απο την κοινωνία,προκειμένου να απενδυθεί τον σάρκινο άνθρωπο,αλλά και να βλέπει τα πράγματα, διχως την επηροή της..Συστήνετε άσκηση του νου και του σώματος, ώστε να δούμε καθαρά, ποιοί ειμαστε....
Η αυτοσυνειδητοποίηση,περνά απο την ανακάλυψη της εσωτερικής φωνής του εαυτού μας, που υπάρχει μέσα μας...Όταν ο άνθρωπος, αισθανθεί αυτή τη φωνή να μιλά μεσα του, είναι κοντά...
11/02/2010, 22:48:49
quote:

Απεστάλη από Nemesi: 11/02/2010, 13:49:13
Όμως σε κάποια πράγματα τις απαντήσεις τις νιώθεις μέσα σου και ξέρεις ότι είναι και σωστές

Σε γενικές γραμμές πάντως και εγώ δεν γνωρίζω τίποτα, το μόνο που ξέρω είναι το ψάχνω, άρα είμαστε παρέα και ψάχνουμε απ' ότι κατάλαβα.

Σωστά κατάλαβες .
Ο Σωκράτης έλεγε , εν οίδα ότι ουδέν οίδα , εγώ ο κακόμοιρος για τι πράγμα να καυχηθώ ;

Για αυτά που πιστεύω ?
Τι πρόσφερα στην ανθρωπότητα ?
Στον συνάνθρωπο ?
Στην οικογένειά μου ?
Θα ήθελα ,αν δεν σου είναι δυσάρεστο και δεν σου κάνει ιδιαίτερο κόπο ,να γράψεις περισσότερα για τα πράγματα που τις απαντήσεις τις νιώθεις μέσα σου και ξέρεις ότι είναι σωστές .
Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό .
Κατά την ταπεινή μου γνώμη ,είναι κυρίως η διαίσθηση σου αυτή που σε καθοδηγεί σωστά σε κάποια πράγματα .

quote:

Απεστάλη από ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ: 11/02/2010, 16:06:47
Αυτό που έχω πει και πολύ παλαιότερα είναι ότι το άτομο που ζει με στην τρίτη κατάσταση συνείδησης ζει με άλλη ποιότητα .

Ναι ρε συ φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ αλλά μας φουντώνεις την περιέργεια .
Αν πράγματι είσαι ένα από αυτά τα άτομα , θα το καταλάβουμε από την περιγραφή σου ,για την άλλη ποιότητα .
Εύχομαι βέβαια αν είσαι, να σεβαστείς λιγότερο τον εσωτερικό κανόνα ,που λέει να μην περιαυτολογούμε και πολύ περισσότερο τα άτομα που θα βοηθήσεις , αν πράγματι κατορθώσεις να περιγράψεις σωστά την άλλη ποιότητα ζωής ,που έχω την αίσθηση ότι βίωσες .

11/02/2010, 23:18:02
quote:

Απεστάλη από trexagireve: 11/02/2010, 19:39:57
Η αυτοσυνειδητοποίηση,περνά απο την ανακάλυψη της εσωτερικής φωνής του εαυτού μας, που υπάρχει μέσα μας...Όταν ο άνθρωπος, αισθανθεί αυτή τη φωνή να μιλά μεσα του, είναι κοντά...

Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να διευκρινισθεί , το πόσο κοντά είμαστε ?
Σημασία έχει ,όταν ακούσουμε την φωνή αυτήν , να μπορέσουμε να αυτό προσδιορίσουμε , ότι δεν ήτανε μία αυθυποβολή ,αλλά η συνείδηση μας .
Ότι δεν ήτανε κάτι που επιθυμούμε τόσο πολύ ,ώστε να εξελίχθηκε σε έμμονη ιδέα ,αλλά η ίδια η θεία συνείδησή μας .

Πως ρε συ αγαπητέ φίλε Ευάγγελε θα καταλάβει κάποιος , ότι η φωνή αυτή μέσα του είναι θεϊκή ?
Μίλα για το άτομό σου ,έχεις βίωμα ,βιώματα ?

12/02/2010, 11:11:54

Άκουσα εχθές μία φωνή που πιθανότατα , να έχει σχέση με αυτήν που εννοεί ο αγαπητός φίλος trexagireve .
Την δημοσιεύω :

Κάποτε παλιά ,πολύ παλιά , αναπολούσε ένα αίσθημα την εξέλιξή του .
Όταν γεννήθηκε είχε ένα όνομα ,μα τώρα δεν μπορεί να θυμηθεί ,πως το φωνάζανε οι γονείς του.
Μα ούτε να δακρύσει μπορεί που αδυνατούσε να θυμηθεί το χρονικό του παρελθόν .
Ήθελε να θυμηθεί .
Δεν το επιθυμούσε όμως αρκετά .
Έλειπε το πάθος.
Αναζήτησε στο βασίλειο που βρισκότανε την οντότητα ιδέα .
Την βρήκε και την ρώτησε .
Αγαπημένη μου ιδέα ,θέλω να ταξιδεύσω στο παρελθόν .
Τι πρέπει να κάνω ?
Του απάντησε η ιδέα ,ότι πρέπει να αλλάξει συνείδηση .
Πήγε στην είδηση που διαχειριζότανε τις συνειδήσεις και αυτή σεβάστηκε την επιθυμία του και του έδωσε το ρούχο το κατάλληλο για να ταξιδεύσει .
Του είπε όμως , πρόσεξε , το ρούχο που σου έδωσα να φορέσεις , αν φθαρεί θα μείνεις στο παρελθόν και θα χρειαστεί να ξανά διανύσεις την εξέλιξη ,την οποία διένυσες κάποτε ,πριν πολύ, πολύ καιρό .
Το θέλεις αυτό πραγματικά ?
Κοντοστάθηκε για λίγο ,συλλογίστηκε μα η επιθυμία άρχισε να ξαναφουντώνει μέσα του .
Έγινε και πάλι αίνιγμα που έπρεπε να λυθεί .
Ναι απάντησε στην είδηση θέλω να θυμηθώ τον παλιό εαυτό μου .
Τότε φόρεσέ το .
Το φόρεσε και αμέσως χάθηκε από το βασίλειο ,μέσα στο οποίο υπήρχε .
Σήμερα μένει και κατοικεί μόνιμα εδώ μαζί μας στον πλανήτη γη .
Κάθε φορά που τον πλησιάζει άνθρωπος και συζητάει μαζί του , αδυνατεί να τον καταλάβει .
Λέει πράγματα τρελά .
Που δεν τα συλλαμβάνει ανθρώπινη διάνοια .
Το αποτέλεσμα ήτανε να τον κλείσουνε σε ένα ψυχιατρείο για να τον επαναφέρουνε και πάλι στον πραγματικό μας κόσμο .
Εκεί μέσα βρήκε την γαλήνη του .
Όλοι τον νοούσανε .
Κάποιος θεόμουρλος συνάδελφος μάλιστα ,του έδωσε μία παράξενη απάντηση που ζητούσε και δεν έβρισκε ,όταν συζητούσε με λογικούς ανθρώπους ,όταν βρισκότανε έξω εκεί στον κόσμο μας τον λογικό.
Του είπε :
Αν επιθυμείς να εξελιχθείς σε κάτι διαφορετικό από αυτό που είσαι τώρα ,πρέπει την επιθυμία σου να την κάνεις πάθος .
Τον ρώτησε με ποιον τρόπο, θα το κάνω ?
Του είπε , ότι μόνον ο ίδιος γνωρίζει και κανένας άλλος .
Άρχισε να εξασκείται και να χορεύει στους ρυθμούς των συναισθημάτων .
Και ένας ρυθμός του ράγιζε πάντα την καρδιά .
Δεν γνώριζε την ονομασία του ,αλλά κάθε φορά που διαισθανότανε κάτι που είχε σχέση με αυτήν την εξέλιξη που διένυε , τον έπιαναν λυγμοί .
Ήτανε τόσο δυνατοί και έντονοι που ανησυχούσανε όλοι ,τρελοί ,μουρλοί ,θεότρελοι και λογικοί ,μέσα στο ψυχιατρείο .
Ένας γιατρός ,ψυχίατρος τον ενστερνήθηκε .
Άρχισε να παρακολουθεί την περίπτωσή του με ενδιαφέρον .
Όταν κατά την διάρκεια της συζήτησης έβλεπε τον συνάνθρωπό του να πέφτει σε λυγμούς ,έτρεχαν και από τον ίδιο τον γιατρό βρύση τα δάκρυα δίχως τελειωμό και το παράξενο ήτανε ότι ένιωθε μετά καλά ο γιατρός ,ο ψυχίατρος δηλαδή που τον παρακολουθούσε .
Απόρησε με αυτό το φαινόμενο ,γιατί δεν μπορούσε να εξηγήσει στον εαυτό του , τι πραγματικά συνέβαινε ?
Μέχρι εκείνη την ημέρα που ο ασθενής που παρακολουθούσε θυμήθηκε .
Εκείνη την ημέρα δεν θα την ξεχάσει ποτέ στην ζωή του .
Πήγε στον ασθενή του και προς μεγάλη έκπληξή του ,είδε ένα άτομο τελείως διαφορετικό ,από εκείνο που είχε συνηθίσει να βλέπει καθημερινά .
Το πρόσωπο του ασθενή ,ήτανε φωτεινό όπως ο ήλιος .
Έλαμπε .
Αφού τελείωσαν την συζήτηση , αντιλήφθηκε ότι το άτομο που θεωρούσε ασθενή , λειτούργησε εκείνη την ημέρα πέρα ως πέρα λογικά .
Η συμπεριφορά του ήτανε άκρως φυσιολογική.
Η κατάσταση του ασθενούς του σταθεροποιήθηκε .
Άρχισε να τον βλέπει και να τον θεωρεί πλέον ως ένα λογικό ον.
Μα τι γίνεται εδώ πέρα ,αναρωτήθηκε ?
Πως είναι ποτέ δυνατόν να τον έχω γιατρέψει ?
Με τι, πως ,με ποιον τρόπο τον γιάτρεψα ?
Την απάντηση την πήρε από τον ίδιο τον ασθενή του .
Του είπε την άλλη ημέρα ,ότι τα δάκρυά σου γιατρέ , μου γιατρέψανε την καρδιά .
Δάκρυα & συναίσθημα βαδίζουνε μαζί .
Χαρά και λογική πάνε παρέα μαζί.

Χαιρετώ.

12/02/2010, 13:51:59
Όταν ακούσεις τη φωνή,δίχως λέξεις, αλλά να την καταλαβαίνεις, φίλε μου alfa-omega, τότε είναι η φωνή που λέμε....Πρέπει, όμως, να μάθεις να μην ακούς φωνές, ή σκέψεις, για να την ακούσεις....Είναι πολύ σιγανή και ήρεμη...Δεν θέλει να επιβληθεί,απλά διαπιστώνει και μιλάει...
12/02/2010, 14:47:35

Ρε συ Ευάγγελε για μια στιγμή :
Αυτήν την Φωνή (την Πανέμορφη γκόμενα ) από κάπου την ξέρω.
Νομίζω την λένε ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
12/02/2010, 16:16:25
quote:
Ναι ρε συ φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ αλλά μας φουντώνεις την περιέργεια .
Αν πράγματι είσαι ένα από αυτά τα άτομα , θα το καταλάβουμε από την περιγραφή σου ,για την άλλη ποιότητα .
Εύχομαι βέβαια αν είσαι, να σεβαστείς λιγότερο τον εσωτερικό κανόνα ,που λέει να μην περιαυτολογούμε και πολύ περισσότερο τα άτομα που θα βοηθήσεις , αν πράγματι κατορθώσεις να περιγράψεις σωστά την άλλη ποιότητα ζωής ,που έχω την αίσθηση ότι βίωσες .

Φίλε Α-Ω

Έχω μιλήσει πολύ για όλα αυτά…

Σου είπα να κανείς μια άσκηση για να δεις αν μπορείς να είσαι εσύ ο κύριος του μυαλού σου ή το μυαλό σου ο κύριος σου. Έχω πει και σε άλλους να κάνουν κάτι παρόμοιο ..εσύ ήσουν ο μόνος που δοκίμασε και μου έγραψε τα αποτελέσματα του. Δηλ μπήκες στον κόπο να δεις από πρώτο χέρι. Τώρα αυτό που σου λέω είναι.. Μπορείς να διατηρήσεις την αίσθηση του παρατηρητή ..σε ότι κάνεις μέσα στην ημέρα; Δηλ υπάρχει μια σιωπηλή επίγνωση που κοιτά το ότι κάνεις , μοιάζει με αυτή την εσωτερική φωνή που λες, μόνο που αντί για φωνή ..τώρα είναι..«όραση»

Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι «κοιτάς», κοιτάς σιωπηλά έχοντας επίγνωση ότι κοιτάς.

Πχ. Αν μιλάς με κάποιον δεν πρέπει να ξεχνάς την αίσθηση του παρατηρητή. Όταν μιλάς και δεν έχεις την αίσθηση του παρατηρητή..τότε η συνείδηση σου κοιμάται και δεν έχεις κανένα πραγματικό σημείο που να σου λέει ότι ΕΙΣΑΙ.

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ είναι μια σιωπηλή επίγνωση αυτού που ΕΙΣΑΙ.

Αρχικά είναι μια ΠΑΡΟΥΣΙΑ η οποία όσο πιο πολύ την διατηρείς, τόσο πιο πολύ αυξάνει σε επίγνωση και κατανόηση μέχρι που φτάνει στην καθαρή επίγνωση η οποία δεν έχει κανένα νοητικό περιεχόμενο. Μέσα σε αυτήν την επίγνωση της επίγνωσης βρίσκετε αυτό που ΕΙΣΑΙ. Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι πες μου.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 12/02/2010 16:32:48

12/02/2010, 17:16:20
Όχι αγαπητέ μου alfa-omega, δεν εννοώ την συνειδηση....Αλλά, μια φωνή, που υπάρχει μέσα μας,αν σταματήσουν οι αντιδράσεις μας,σε ότι ειναι γύρω μας,αν προσπαθήσουμε, την ακούμε,γιατί είναι δική μας..Απλά, πρέπει να σβύσουν όλες οι άλλες φωνές, φιλε μου...Να ειναι μια...Και να μιλάει μόνη της...
13/02/2010, 11:27:29
Αγαπητέ trexagireve , τον εσωτερικό παρατηρητή εννοείς όπως ο φίλος μας ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ;
13/02/2010, 12:42:41
Το σκέφτομαι άρα υπάρχω του Descartes δεν αναφέρεται στο φυσικό μας σώμα .
Καλύτερα θα ταίριαζε αναπνέω άρα υπάρχω.
Είναι μεταφορική η έννοιά του .
Προσπαθεί να μεταφέρει την ύπαρξή , στο είναι ,την ουσία μας .
Η οποία ύπαρξη ταυτίζεται με το είναι ,την ουσία μας , όταν η σκέψη μας ξεπεράσει την συναισθηματική και φτάσει την ποιότητα την νοητική .
Η ενέργεια που μπορεί να απελευθερώνει η νοητική σκέψη , μπορεί να φτάσει μέχρι τον στοχαστή ,δηλαδή την ψυχή .

Όταν ο νους σιωπά….,
Απελευθερώνονται οι αισθήσεις .
Αν πράγματι ο νους είναι άδειος θα το καταλάβουμε από την διαίσθηση ότι δεν υπάρχει χρόνος .
Ελλείψει χρόνου γίνεται αντιληπτός ο σιωπηλός εσωτερικός παρατηρητής μέσα μας .
Όταν φαίνεται να μιλάει, εξωτερικά διαπιστώνουμε ότι μιλάμε με το φυσικό μας σώμα .
Εσωτερικά πρέπει να διαπιστώνουμε ,ότι μιλάμε μέσω της αυτοκριτικής , της βεβαρημένης συνείδησης , με ένα κομμάτι του άπειρου εαυτού μας .