ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
20/10/2005, 10:07:48
quote:
Ευχαριστούμε την Οστρια για τα ηδη γνωστά.)

Παρακαλώ Ατμα μου. Δεν τα έγραψα για αυτούς που τους είναι ήδη γνωστά, αλλά για όσους δεν γνωρίζουν και θέλουν να μάθουν.

quote:
Αυτό μου θυμίζει το γνωστό "η ιστορία γράφεται πάντα από τους νικητές".
Όχι τόσο σχετικό με το θέμα, αλλά αποτελεί μεγάλη ιστορική αλήθεια.

Ετσι είναι. Ο έξυπνος τρόπος της παραπλάνησης είναι όχι να αλλοιώνεις τα ίδια τα γεγονότα ή το αποτέλεσμα, αλλά να τα παρουσιάζεις ως έχουν, χρησιμοποιώντας λέξεις που αλλοιώνουν το νόημα των γεγονότων ή του αποτελέσματος.

quote:
Ηράκλειτος και Αϊνστάιν, και οι δυο μιλούσαν δύσκολα.

Καλημέρα Πλάτωνα.

Από αυτή την πρόταση που εμπεριέχει μία αλήθεια τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε;

Ηράκλειτος + Αϊνστάιν.....> μιλούσαν δύσκολα.
μιλούσαν δύσκολα........> επειδή ήταν ο Ηράκλειτος + ο Αϊνστάιν
ή
μιλούσαν δύσκολα.....> γι αυτό ήταν ο Ηράκλειτος + ο Αϊνστάιν
ή
μιλούσαν δύσκολα...> επειδή ως Ηράκλειτος + Αϊνστάιν δεν μπορούσαν να μιλήσουν πιό απλά
ή
μιλούσαν δύσκολα....> επειδή ως Ηράκλειτος + Αϊνστάιν δεν ήθελαν να μιλούν πιό απλά (γνωρίζουμε ότι ο Ηράκλειτος τουλάχιστον αυτό έκανε έτσι;)

Και αυτή την αλήθεια μπορούμε να την γενικεύσουμε;

Ολες οι σπουδαίες προσωπικότητες....> μιλούν δύσκολα
ή
Μιλάω δύσκολα ......> είμαι σαν Ηράκλειτο + Αϊνστάιν

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Edited by - Ostria on 20/10/2005 10:16:28

20/10/2005, 10:51:03
quote:
Από αυτή την πρόταση που εμπεριέχει μία αλήθεια τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε;

Αγαπητή Όστρια, ψάχνοντας για συμπέρασμα, εχω την εντυπωση πως χάθηκες περισσότερο από τον κύριο Johnson!

Βλέπεις, στον Ηράκλειτο ασκήθηκε κριτική από τον Αριστοτέλη (που χρησιμοποιούσε πολυ σωστά τη γλώσσα) πάραυτα, ο Ηράκλειτος, ουδέποτε είπε πως είμαστε το κέντρο του σύμπαντος.

Και οι δυο τους,(Ηρακλειτος/Αινσταιν) από ότι γνωρίζω, σκεφτόντουσαν με εικόνες.

Δεν χρησιμοποιούσαν ούτε ουσιαστικά, ούτε επίθετα ούτε ρήματα.

Ήσαν αδύνατοι, η μήπως χαθήκανε?