ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Esotericoσταυρόλεξα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Esotericoσταυρόλεξα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

thoth35 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
thothΙδρυτικό Μέλος
16/01/2004, 23:10:58
Μμμμμ... αν πιρισσιέψουν και τίποτις κουραμπιέδις Καρβάλης, valnta (=βάλτα) στην άκρη να τα ιέχουμι καβάντζα.

Πουλί τα γουστάρ' πουλί σ' λιέου.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

09/02/2004, 02:00:50
Τρισμεγιστε χαιρε!....δεν ξερω τι επαθες και μιλας με τετοια προφορα...(αντι γερμανικων για παραδειγμα...-χμμμ!-)τα εσωτερικοσταυρολεξα ομως ακομη τα περιμενω...
(αληθεια, εγινε κατι "καθοριστικο" στην προγουμενη σελιδα και μιλας τιουτοτροπως;)

ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ
ΑΤΜΑ

...the soul of the rose...

thothΙδρυτικό Μέλος
09/02/2004, 10:42:58
quote:
Τρισμεγιστε χαιρε!....δεν ξερω τι επαθες και μιλας με τετοια προφορα...(αντι γερμανικων για παραδειγμα...-χμμμ!-)τα εσωτερικοσταυρολεξα ομως ακομη τα περιμενω...
(αληθεια, εγινε κατι "καθοριστικο" στην προγουμενη σελιδα και μιλας τιουτοτροπως;)

Γεια σου ΑΤΜΑ με τις σπόντες σου...

Όχι δεν έγινε τίποτε ιδιαίτερο. Απλά θυμήθηκα μια προηγούμενή μου ζωή με την Valnta που ήμασταν σε χωριό, και είπα να επικοινωνήσουμε με τον παλιό τρόπο.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

26/02/2004, 06:58:49
Ξαναπέρασα ακόμα μια φορά από το site σας και είδα πως η κοπέλλα που θα έλυνε το σταυρόλεξό μου λέει ότι οι εικόνες μου (τα post μου) αναφέρουν την διαδρομή ως τον υπολογιστή μου-χελώνα, δηλαδή εννοεί ότι δεν φαίνονται. (Τι ελληνικά είναι αυτά, μάλλον μιλά το τοπικό ιδίωμα "ενοχή", εκτός αν μεταφράζει από τα αγγλικά/αμερικάνικα).
Αλλά τότε πώς είπε για το πρώτο μου σταυρόλεξο "καλά, θα λύσω και το δικό σου;"
Aπό τον δικό μου υπολογιστή-χελώνα οι εικόνες των σταυρολέξων μου φαίνονται καλά.
Πήγα όμως σε ένα ιντερνετάδικο να ελέγξω και από κει δεν φαίνονται.
Ο admin σας μάλλον παραγονάτισε από τους αφέντες της ύλης και καλύτερα να μην τον κουράζω με δημοσιεύσεις παλιών και ξεπερασμένων υποθέσεων.
Θα κάνω μια καινούρια αρχή που το ακόλουθο είναι το πρώτο και το τελευταίο της σταυρόλεξο (το Α και το Ω).

Oριζοντίως
1. ...του Ιωάννη. Γράφτηκε στην Πάτμο.
2α. Νησί του Αιγαίου πελάγους (καθαρεύουσα, αιτιατική, αντιστρόφως).
2β. Αρχή μινωικού λατρευτικού δοχείου.
2γ. Αρχή μεταλλικού εργαλείου καλλωπισμού και αποδράσεων (αντιστρόφως).
3. Όταν δεν το κάνω λελογισμένα, κινδυνεύω από πλημμύρες.
4α. Κτητικό επίθετο της αρχαίας (θηλυκό, ενικός, γενική).
4β. Εισπράττει χρήματα (αιτιατική ενικού).
5. Μεγαλόσωμα υδρόβια θηλαστικά.
6. Φαρμακευτικό φυτό που κατάγεται από την Κρήτη και αλλοιώς λέγεται 'στοράκι'.

Καθέτως
1. Έχει αρχή, αλλά όχι τέλος και σύμβολό του το βέλος (μαθημ., φυσική).
2. Αλλοιώς, η Κων/πολη.
3. Αναφορική αντωνυμία καθαρευούσης (ενικός, αρσενικό, ονομαστική).
4. Αρχή διαταραχής της επιφάνειας της θάλασσας.
5. Αρχαία λέξη για κείνον που οργώνει, συνήθως συνοδεύει το βόδι (βους...), (oνομαστική ενικού).
6. Υγρά απόβλητα που αν διοχετευθούν στη θάλασσα χωρίς ειδική επεξεργασία, συνήθως τη μολύνουν.
7α. Άψητη, αλλά και απροσχημάτιστη, βάναυση (γενική ενικού).
8. Ένα σύμφωνο.
9. Προφήτης που ονομάζει παρεκκλήσια στην κορυφή βουνών ή λόφων.

Oριζόντια τετράγωνα 9, κάθετα 6, τα μαύρα είναι:
2 οριζ.: 4 και 7
3 οριζ.: 8
4 οριζ.: 4
5 oριζ.: 2,3 και 8
6 οριζ.: 8 και 9

Έτσι χωρίς εικόνα, είναι σταυρόλεξο για σκληρά πνευματικά εργαζόμενους.
Αν έκανα κανένα λαθάκι (στο σταυρόλεξο), συγγνώμη.

06/03/2004, 00:57:20
quote:

Ξαναπέρασα ακόμα μια φορά από το site σας και είδα πως η κοπέλλα που θα έλυνε το σταυρόλεξό μου λέει ότι οι εικόνες μου (τα post μου) αναφέρουν την διαδρομή ως τον υπολογιστή μου-χελώνα, δηλαδή εννοεί ότι δεν φαίνονται. (Τι ελληνικά είναι αυτά, μάλλον μιλά το τοπικό ιδίωμα "ενοχή", εκτός αν μεταφράζει από τα αγγλικά/αμερικάνικα).
Αλλά τότε πώς είπε για το πρώτο μου σταυρόλεξο "καλά, θα λύσω και το δικό σου;"
Aπό τον δικό μου υπολογιστή-χελώνα οι εικόνες των σταυρολέξων μου φαίνονται καλά.
Πήγα όμως σε ένα ιντερνετάδικο να ελέγξω και από κει δεν φαίνονται.
Ο admin σας μάλλον παραγονάτισε από τους αφέντες της ύλης και καλύτερα να μην τον κουράζω με δημοσιεύσεις παλιών και ξεπερασμένων υποθέσεων.

ξαναπερασα κι εγω λοιπον και μπορεινα κουραστηκα να μιλαω λεγοντας τα ιδια...αλλα σε σενα δεν ειπα ακομη τιποτα.
μεχρι τωρα να που προσπαθω να μεταφρασω τα αγγλικα σε αμερικανικα και αποφασισα να σου δωσω μιαν απαντηση στο μαλλον δικο σου προβλημα σε σχεσημε το pc....και οχι του αντμιν με τους κυριαρχους της υλης...
(!_!)...

ο υπολογιστης σου αν και χελωνα δειχνει τη διαδρομη που εδωσες για να εμφανιστουν οι εικονες αλλα εμφανιζονται επιλεκτικα μοναχα σε σενα επειδη τις εχεις αποθηκευμενες εκει..ενω εμεις δεν τις εχουμε!
(θυμαμαι εκεινο το πολυξερο ερπετο τωρα που του ελεγα πως δεν φιανονται/υποθετοντας οτι γνωριζει-ΤΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ...+ μου ειπε :
"εισαι χαζη ,δεν γινεται αυτο που λες αφου οι εικονες ειναι δικες του!..."- δεν φαινονται σε σενα/επειδη μαλλον το προκαλεις !!!!!!"

μα εξηγησα....η ερμη..
ο καθενας καταλαβαινει ο,τι θελει -ναι,το εχω ξαναπει-....αλλα ειναι επικινδυνο οταν πειθει και αλλους πιο ασχετους...απο εκεινον οτι εχει δικιο....
(μιλαω για τα υποκειμενικα βεβαια και οχι για την αντικειμενικοτητα πολυποθητη για πολλους αντικειμενικοτητα:)

Γι' αυτο λοιπον δεν ειναι διαθεσιμες και μου αρεσει που κι εσυ σκεφτηκες να μου τη βγεις με κοκκινο αντι ν'αναρρωτηθεις μηπως κατι παραπανω γνωριζω απο εικονες...αντι σταυρολρξων χωρις αυτες που με "ξεπερνας"(!)...

ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΩ.ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣΤΕΛΙΩΣΕ ΜΕΙΛ..ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ...ΕΙΚΟΝΑ...(ΤΥΦΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ..:)

(ΔΕ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΩ..ΑΠΛΑ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΗ ΔΟΝΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑ...

quote:

Θα κάνω μια καινούρια αρχή που το ακόλουθο είναι το πρώτο και το τελευταίο της σταυρόλεξο (το Α και το Ω).

Oριζοντίως
1. ...του Ιωάννη. Γράφτηκε στην Πάτμο.
2α. Νησί του Αιγαίου πελάγους (καθαρεύουσα, αιτιατική, αντιστρόφως).
2β. Αρχή μινωικού λατρευτικού δοχείου.
2γ. Αρχή μεταλλικού εργαλείου καλλωπισμού και αποδράσεων (αντιστρόφως).
3. Όταν δεν το κάνω λελογισμένα, κινδυνεύω από πλημμύρες.
4α. Κτητικό επίθετο της αρχαίας (θηλυκό, ενικός, γενική).
4β. Εισπράττει χρήματα (αιτιατική ενικού).
5. Μεγαλόσωμα υδρόβια θηλαστικά.
6. Φαρμακευτικό φυτό που κατάγεται από την Κρήτη και αλλοιώς λέγεται 'στοράκι'.

Καθέτως
1. Έχει αρχή, αλλά όχι τέλος και σύμβολό του το βέλος (μαθημ., φυσική).
2. Αλλοιώς, η Κων/πολη.
3. Αναφορική αντωνυμία καθαρευούσης (ενικός, αρσενικό, ονομαστική).
4. Αρχή διαταραχής της επιφάνειας της θάλασσας.
5. Αρχαία λέξη για κείνον που οργώνει, συνήθως συνοδεύει το βόδι (βους...), (oνομαστική ενικού).
6. Υγρά απόβλητα που αν διοχετευθούν στη θάλασσα χωρίς ειδική επεξεργασία, συνήθως τη μολύνουν.
7α. Άψητη, αλλά και απροσχημάτιστη, βάναυση (γενική ενικού).
8. Ένα σύμφωνο.
9. Προφήτης που ονομάζει παρεκκλήσια στην κορυφή βουνών ή λόφων.

Oριζόντια τετράγωνα 9, κάθετα 6, τα μαύρα είναι:
2 οριζ.: 4 και 7
3 οριζ.: 8
4 οριζ.: 4
5 oριζ.: 2,3 και 8
6 οριζ.: 8 και 9

Έτσι χωρίς εικόνα, είναι σταυρόλεξο για σκληρά πνευματικά εργαζόμενους.
Αν έκανα κανένα λαθάκι (στο σταυρόλεξο), συγγνώμη.

Listen to the rythm of the Universe

OgygosΜέλος
19/04/2004, 20:26:37
Από το άρθρο του Κων. Χ. Κωνσταντινίδη "Τα Ταξίδια του Δία στην <<Αιθιοπία>>(;)" στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Δαυλός αντιγράφω την μετάφραση του αποσπάσματος της Ιλιάδος:

Ιλιάδα:
"Γιατί ο Ζεύς χθές μαζί με όλους τους Θεούς, πήγε στον Ωκεανό προσκαλεσμένος σε συμπόσιο από τους Αιθίοπες. Όμως σε δώδεκα ημέρες θα γυρίσει πάλι στον Όλυμπο και τότε θα τρέξω στα χαλκοστρωμένα ανάκτορα του να πέσω στα πόδια του και θαρρώ πως θα τον πείσω".

Γίνεται συχνά αναφορά στην Ιλιάδα, για το πώς από τον Όλυμπο οι θεοί ταξίδευαν προς τον Ουρανό, και όπως έχω δείξει, και ο Όλυμπος και ο Ουρανός κωδικοποιούν την επιτάχυνση της βαρύτητας. Τι γίνεται λοιπόν εδώ με την Αιθιοπία και τον Ωκεανό; Πρόκειται απλώς για αυτό που υποδηλώνουν ή κρύβεται κάτι άλλο;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η επιτάχυνση της βαρύτητας σε μέσους ογκομετρικούς δακτύλους (μδ) ανά sec^2 είναι:
g = 890,417 μδ/sec^2 = ΟΛΥΜΠΟΣ μδ/sec^2

Μετατρέπω σε μέσα ογκομετρικά Στάδια (μΣ) ανά λεπτό στο τετράγωνο:
g = 890,417 μδ/sec^2 = 60 x 60 x 890,417/28/600 μΣ/min^2 = 190,8 μΣ/min^2

όμως:
ΑΙΘΙΟΠΙΑ = 1 + 10 + 9 + 10 + 70 + 80 + 10 + 1 = 191
΄
Έστω λοιπόν ότι g = ΑΙΘΙΟΠΙΑ στάδια ανά λεπτό στο τετράγωνο.

Ας το μετατρέψουμε τώρα σε πλέθρα (πλ) ανά λεπτό στο τετράγωνο:
g = ΑΙΘΙΟΠΙΑ Σ/min^2 = 191 x 6 πλ/min^2 = 1146 πλ/min^2

όμως:
ΩΚΕΑΝΟΣ = 800 + 20 + 5 + 1 + 50 + 70 + 200 = 1146

Αλλά ο Όμηρος μας λέγει ότι μείνανε στην Αιθιοπία 12 ημέρες. Ας υπολογίσουμε λοιπόν της επιτάχυνση της βαρύτητας σε μέσες Γήινες περιφέρειες ανά 12 ημέρες στο τετράγωνο:

g = 890,255 μδ/sec^2 = 190,804 μΣ/min^2 = 19,0804 1'μοίρας/min^2 =
19,0804 x 24 x 24/360 μέσες περιφέρειες/ημέρα^2 = 30,5232 μέσες περιφέρειες/ημέρα^2 = 30,5286 x 12 x 12 μέσες περιφέρειες/(12 ημέρες)^2 =
= 4396,1 μέσες περιφέρειες/(12 ημέρες)^2

η τιμή αυτή ίσως σχετίζεται με το πλάτος της μεγάλης πυραμίδος:
w = 440 βασιλικοί πήχεις

Είναι όμως έτσι; Ας δούμε. Υπολογίζουμε το ακριβές μήκος των 4396,1 μέσων περιφερειών:

4396,1 x π x 2 x 6371,01 km = 175977648 km

Ας υπολογίσουμε τώρα την περιφέρεια της μεγάλης πυραμίδος σε βασιλικούς πήχεις (c) ακριβώς:

w = 439,998 c x 4 = 1759,992 c

Τις σχεδίασαν άνθρωποι; Όχι, μα τον ΔΙΑ!

Edited by - Ogygos on 19/04/2004 20:44:32

junk95Μέλος
19/04/2004, 20:55:39
quote:

= 4396,1 μέσες περιφέρειες/(12 ημέρες)^2

η τιμή αυτή ίσως σχετίζεται με το πλάτος της μεγάλης πυραμίδος:
w = 440 βασιλικοί πήχεις

Πράγματι. Είναι "ακριβώς" 9,9914 φορές το πλάτος της μεγάλης πυραμίδας (αφήνω προς στιγμήν ασχολίαστο ότι τα μεγέθη εκφράζονται αυθαίρετα σε άγνωστες μονάδες και το ένα είναι επιτάχυνση ενώ το άλλο μήκος).

quote:

Μια άλλη εξήγηση είναι ότι αν γυρίσει σε 12 ημέρες ίσως κωδικοποιείται το ήμισυ δηλαδή 6 ημέρες(6 να πάει 6 να γυρίσει). Στην περίπτωση αυτή αν υπολογίσουμε το συνολικό μήκος που θα διένυε ένα σώμα θα βρούμε ότι είναι 43994412 km.

Θα σταθώ λιγάκι σε αυτό. Ο Άρης απέχει περίπου 55.000.000km (όταν βρίσκεται πιο κοντά στη Γη, μια φορά στα 5000 χρόνια δηλαδή). Συνήθως κινείται γύρω στα 170.000.000 κατά μέσο όρο. Η Σελήνη απέχει περίπου 400.000km. Η Αφροδίτη καμιά ενενηνταριά εκατομμύρια (άσε που είναι σκέτος φούρνος). Το ερώτημα είναι πού ακριβώς πάει κάποιος με 26.000.000 χιλιόμετρα (το μισό του 43 που δίνεις); Γιατί όπως το βλέπω εγώ, πάει στο απόλυτο κενό.

Εχέμβροτε, μην εξάπτεσαι. Αυτό που είπα είναι ότι οι θρησκείες κατά κανόνα αντανακλούν την εποχή τους, αλλά συνήθως έχουν μια διαφορά φάσης. Και οι άνθρωποι σε γενικές γραμμές δεν εγκαταλείπουν τόσο εύκολα μια θρησκεία ακόμα και αν οι διδαχές της έχουν καταρριφθεί προ πολλού. Έτσι μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό οι ιστορικοί Έλληνες να εξακολουθούσαν να πιστεύουν σε μια θρησκεία που σχηματίστηκε σε προϊστορικούς χρόνους, με διδαχές που θα "έτρωγε" ένας προϊστορικός χωρικός αλλά όχι ένας ιστορικός φιλόσοφος.

Όλα αυτά τα κωδικοποιημένα και τα ιερατεία πάντως δεν τα δέχομαι, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη (το ότι δεν υπάρχει απόδειξη και εναντίον τους δε συνιστά απόδειξη).

19/04/2004, 21:03:29
---------------------------------------------------------------------------------------------------
//Φυσικα ολες οι διαθεσιμες τιμες για ολα αυτα τα μεγεθη (M,r,G,g κτλ) ειναι τιμες ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ και κανεις δεν μπορει να ισχυριστει οτι μιλα για απολυτες τιμες.Για αυτο το λογο υπαρχουν οπι διαφορες επιτροπες που θετουν στανταρντ για αυτες.//
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Νομίζω ότι με αυτά που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα μου κάλυψα το γεγονός ότι η επιτάχυνση της βαρύτητας δεν μπορεί να είναι ίδια σε 2 διαφορετικά σημεία στην γη. Και γι αυτό το λόγο κάνουμε την βαριά υπόθεση στα διάφορα μοντέλα ότι η γη είναι τέλεια σφαίρα

Φυσικά και δεν αμφισβητώ ότι οι τιμές της νασα και του νιστ είναι «έγκυρες», («έγκυρες» και όχι «απόλυτα σωστές» μιας και υπάρχει διαφορά μεταξύ των 2).

Ριξε έναν οφθαλμο….εδω
http://physics.nist.gov/cgi-bin/cuu/Value?gn|search_for=adopted_in!

Οπότε ο υπολογισμός σου είναι λάθος….και πρόσεξε γιατί…

-------------------------------------------------------------------------------------------
ότι η επιτάχυνση της βαρύτητας εκτός από το υψόμετρο(ύψος από την επιφάνεια του εδάφους) εξαρτάται και από το γεωγραφικό πλάτος λόγω της διαφορετικής ακτίνας της Γης σε κάθε γεωγραφικό πλάτος(μεγάλο στον Ισημερινό, μικρό στους πόλους). Επίσης επηρεάζεται και από την περιστροφή της Γης κατά διαφορετικό βαθμό ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος. Επειδή όμως μπορεί να πάρει κανείς οποιαδήποτε ακτίνα θέλει ή και να πάει σε οποιοδήποτε γεωγραφικό πλάτος θέλει εμείς για να δουλεύουμε σωστά, πρέπει να παίρνουμε πρωταρχικά, την μέση ογκομετρική ακτίνα, οπότε εξισώνουμε την Γη με μια σφαίρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Να ‘σαι σίγουρος ότι επηρεάζεται και από χίλιους δυο άλλους παράγοντες και ουσιαστικά είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βρεθεί η απόλυτη τιμή τέτοιων μεγεθών, και εκεί έρχονται να μας λύσουν τα χέρια τα διάφορα «θεωρητικά μοντέλα»….

Έτσι λοιπόν έρχεται «κάποιος» επιστήμονας και φτιάχνει ένα μοντέλο (ένα πλαίσιο αναφοράς) για την διεξαγωγή των υπολογισμών του. //Ακόμη και οι ασκήσεις φυσικής που λύναμε στο σχολείο περιείχαν την έννοια του «μοντέλου» (έστω και στην απλούστερη του μορφή).//Ανάλογα με το ζητούμενο και την εφαρμογή κάποιος χρειάζεται και την κατάλληλη ακρίβεια. Οι εφαρμογές που χρειάζονται ακρίβεια είναι κατά κύριο λόγο οι αεροδιαστημικές. Να γιατί οι τιμές (προερχόμενες από τα μοντέλα της) της Νασα είναι αρκετα «έγκυρες».
Επίσης και για πάμπολλα άλλα μεγέθη που πολλοί νομίζουν ότι είναι απόλυτα χρησιμοποιούνται μοντέλα. Και για να μην γίνεται χάβρα και Βαβέλ η επιστημονική κοινότητα έχει δημιουργήσει μια σειρά από οργανισμούς με στανταρντς προς χάριν ομοτυπίας. (βλέπε Νιστ κτλ κτλ). Αυτοί οι κοινοί συμβιβασμοί μέσω οργανισμών και στανταρντς συναντώνται σε κάθε τομέα των θετικών επιστήμων.
Φυσικά το καλύτερο μοντέλο είναι αυτό που λαμβάνει υπ’όψιν τις περισσότερες παραμέτρους και συνθήκες, και αυτό που κάνει τις λιγότερες υποθέσεις. Ένα τέτοιο μοντέλο λοιπόν είναι αποδεκτό από όλους και σημείο αναφοράς για άλλες έρευνες.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ότι η επιτάχυνση της βαρύτητας ανήκει στην κατηγόρια των «ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ» ΣΤΑΘΕΡΩΝ…..γιατί ακριβώς κανείς δεν μπορεί ούτε θα μπορέσει να προσδιορίσει με ακρίβεια μιας και είναι ένα μέγεθος που η τιμή του εξαρτάται από πάμπολλες παραμέτρους γνωστές αλλά και άγνωστες.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με ΝΙSΤ το οποίο επικαλείσαι, και καλά κάνεις γιατί είναι το ινστιτούτο που καθορίζει αυτές τις σταθερές κατά κύριο λόγο, το είναι g = 9.806 65 m/s^2 και είναι υιοθετημένη τιμή, η οποία αντιπροσωπεύει την γενική υπόθεση ότι το g είναι το ίδιο παντού στην γη,……..υπόθεση που είναι απαραίτητη για διεξαγωγή υπολογισμούς.

Οπότε καταλαβαίνεις ότι το επιχείρημα σου να υπολογίσεις μια τιμή που δεν υπολογίζεται απόλυτα αλλά υιοθετείται……., με τον παρακάτω τύπο του γυμνάσιου των 3 μεταβλητών….

-------------------------------------------------------------------------------
g = 5.9736x10^24 kg x 6.6742 x 10-11 m3/(6371010 m)^2/sec^2/kg = 9,82242635813 m/sec^2
-------------------------------------------------------------------------------

είναι κάπως…. εξωφρενικό….

Τι είναι ο φυσικός φωτονικός δάκτυλος ? Τι μετρά αυτή η μονάδα ? Που χρησιμοποιείται ? ποιος την ανακάλυψε ? Ποια η σχέση της με τα μέτρα τα οποία αντικαθιστά στον ακόλουθο τύπο ???

-----------------------------------------------------------------------------------
g = 9,82242635813 m/sec^2 = 890,625 δ/sec^2
-----------------------------------------------------------------------------------

Και το κυριότερο…..δεν σχολίασες την παρατήρηση μου στο προηγούμενο μήνυμα μου περί αφαίρεσης του ίδιου μεγέθους από τον εαυτό του…..

Ούτε βέβαια και το γεγονός ότι το κέντρο βάρους ενός βουνού δεν βρίσκεται στο μέσο του ύψους του…

Επίσης τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αρχαίοι είχαν διαφορετική μονάδα μέτρησης μόνο για τα μήκη και όχι και για το χρόνο?….γιατί μόνο μίνιουτ και σεκόντ βλέπω και από ότι ξέρω στο 60αδικο μετρούσαν μόνο οι βαβυλώνιοι κτλ και τα 60 λεπτα,60 δευτ. κτλ τα υιοθετήσαμε από αυτούς σήμερα….

Ελεος επιτελους!

OgygosΜέλος
19/04/2004, 21:18:22
>>αφήνω προς στιγμήν ασχολίαστο ότι τα μεγέθη εκφράζονται αυθαίρετα σε άγνωστες μονάδες και το ένα είναι επιτάχυνση ενώ το άλλο μήκος).<<
Ο ορισμός του μέσου ογκομετρικού ποδός (μf) είναι ο εξής:
μf = 1/100 του ενός δευτερολέπτου της μοίρας της μέσης ογκομετρικής Γήινης περιφέρειας:
μf = 0,308875281 m
Πλάτος Παρθενώνα: 30,88 m

>>Θα σταθώ λιγάκι σε αυτό. Ο Άρης απέχει περίπου 55.000.000km (όταν βρίσκεται πιο κοντά στη Γη, μια φορά στα 5000 χρόνια δηλαδή). Συνήθως κινείται γύρω στα 170.000.000 κατά μέσο όρο. Η Σελήνη απέχει περίπου 400.000km. Η Αφροδίτη καμιά ενενηνταριά εκατομμύρια (άσε που είναι σκέτος φούρνος). Το ερώτημα είναι πού ακριβώς πάει κάποιος με 26.000.000 χιλιόμετρα (το μισό του 43 που δίνεις); Γιατί όπως το βλέπω εγώ, πάει στο απόλυτο κενό.<<

Έκανα κι εγώ μια τέτοια διερεύνηση αλλά δεν πρόσεξα την τιμή της περιφέρειας της Μεγάλης πυραμίδας. Έτσι δεν χρειάζεται να μοιράσουμε τις μέρες. Βλέπε την διόρθωση στο προηγούμενό μου μήνυμα, ο Όμηρος ήξερε τι έλεγε. Επίσης σημείωσε την εγγύτητα Αιγύπτου - Αιθιοπίας. Άρα ο Δίας επισκέφτηκε την Αίγυπτο.

junk95Μέλος
19/04/2004, 21:39:00
quote:

Επίσης τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αρχαίοι είχαν διαφορετική μονάδα μέτρησης μόνο για τα μήκη και όχι και για το χρόνο?….γιατί μόνο μίνιουτ και σεκόντ βλέπω και από ότι ξέρω στο 60αδικο μετρούσαν μόνο οι βαβυλώνιοι κτλ και τα 60 λεπτα,60 δευτ. κτλ τα υιοθετήσαμε από αυτούς σήμερα….

Βασικά οι αρχαίοι δε χρησιμοποιούσαν καν τα γράμματα για αριθμούς (τα γνωστά Α=1, Β=2 κλπ). Πρόκειται για αλεξανδρινή επινόηση και ειλικρινά κάτι με τα πνεύματα, κάτι με τον αττικισμό τους, κάτι με τις παρετυμολογίες τους, κάτι με τους αριθμούς τους αυτοί οι αλεξανδρινοί φιλόλογοι έχουν αρχίσει να μου τη σπάνε πάρα πολύ. Η δε αριθμολογία είναι έτη φωτός μακριά από την ελληνική σκέψη, θα τη βρεις για πρώτη φορά στη μελέτη της Τορά. Όπως πάντα, οι αρχαιογκαγκά αντιγράφουν βλακωδώς.

Και βέβαια ξέρω την απάντηση: η αριθμολογία ήταν κωδικοποιημένη στην ελληνική γλώσσα 1.000.000 χρόνια πριν και περίμενε τους αλεξανδρινούς να ανακαλύψουν το κλειδί (αν δεν τους το "αποκάλυψε" κανένα ιερατείο, από αυτά που ήταν -ως "γνωστόν"- σε απ' ευθείας σύνδεση με τη Γαλαξιακή Αυτοκρατορία και δίνουν στους λαούς τις πληροφορίες με το σταγονόμετρο, μη μας πάθουνε και τίποτα [οι λαοί]). Και υπάρχει και επιχείρημα: "ποιος μας λέει ότι δεν είναι έτσι"; Έλα ντε! Ποιον να πρωτοεπικαλεστώ: Τη λογική μας; Το γεγονός ότι ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη και όχι στον Όλυμπο(sic); Τον Αριστοτέλη (επιτέλους, έναν original Έλληνα που κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει για κρυφοσιωνιστή) που δε δέχεται ότι από δυο αρνήσεις προκύπτει μια κατάφαση; Τα μαθηματικά και τη γλωσσολογία για τα οποία η αριθμολογία αποτελεί κατάφωρη προσβολή; Ομολογώ πως έχω απογοητευτεί από το πώς κάποιοι καίνε τον εγκέφαλό τους και πρσβάλλοντας την ελληνική σκέψη νομίζουν μέσα στην αμάθειά τους ότι την αποκαθιστούν.

Διότι αγαπητοί ηλίθιοι όταν λέτε π.χ. ΓΑΜΜΑ = ΟΙΔΑ = φ2/α = 85
(όπου φ2=0,618... ο χρυσός λόγος - 1 γιατί δε μας πολυβολεύει και 1/α = 137 η σταθερά λεπτής υφής), κατ'αρχήν φ2/α = 84,6 και κατά δεύτερον στα αρχαία ήταν Fοίδα,
κάτι που βέβαια είχε χαθεί στην αλεξανδρινή εποχή (γι' αυτό και το F δεν υπάρχει ως αριθμός) αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο υπαρκτό. Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι ο "κώδικας" έπεται της δημιουργίας της γλώσσας και όχι το αντίστροφο.

ΥΓ: Είμαι σχεδόν σίγουρος ωστόσο ότι οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα αν και όχι ακριβώς όπως τα ορίζουμε σήμερα
(sec = ο χρόνος που κάνει το φως να διανύσει τρέχα-γύρευε-μέτρα). Ο λόγος είναι ότι οι αρχαίοι Έλληνες πήραν τις μονάδες για το χρόνο από τους Βαβυλώνιους, όπως όλοι οι πολιτισμοί της δυτικής Ευρασίας.

OgygosΜέλος
19/04/2004, 22:26:55
>>Νομίζω ότι με αυτά που ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα μου κάλυψα το
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
είναι κάπως…. εξωφρενικό….<<

Από το βιβλίο Φυσική του Halliday - Resnick:
"Η σταθερά G έχει διαστάσεις L^3/MT^2 και είναι βαθμωτή ποσότητα. το g έχει διαστάσεις L/T^2, είναι διάνυσμα και δεν είναι ούτε παγκόσμιο ούτε σταθερό."
Μερικές σελίδες πιο πέρα:
g(0 μοίρες) = 9.78039 m/sec^2
g(45 μοίρες) = 9.806 m/sec^2
g(90 μοίρες) = 9.83217 m/sec^2

Το βιβλίο είναι παλαιό (1976) αλλά καταλαβαίνεις ότι η τιμή του NIST είναι απλώς η παραπάνω μεσαία τιμή.

Δεν μπορείς να υπολογίσεις μία παγκόσμια σταθερά από μία τοπική(σχετική) σταθερά όπως είναι το g. Η μεθοδολογία η δική μου μπορεί να είναι θεωρητική (ογκομετρική μέση ακτίνα) αλλά είναι απόλυτα συνεπής επιστημονικά. Χρησιμοποιώ δε την ογκομετρική μέση ακτίνα της Γης πάνω στον οποία είναι βασισμένος ο βασιλικός πήχης των Ελληνο-Αιγυπτίων.

>>Τι είναι ο φυσικός φωτονικός δάκτυλος?<<

28 φυσικοί φωτονικοί δάκτυλοι = 28 δ = 1 κοσμικό φωτονικό πόδι
κοσμικό διότι: ΚΟΣΜΟΣ = 600 και
600 κοσμικά φωτονικά πόδια = 1 φωτονικό στάδιο

Γιατί φυσικός;
H ταχύτητα του φωτός:
c = 2,718297 x 10^10 δ
Ο Νεπέρειος (φυσικός) λογάριθμος:
e = 2,718281828
Έτσι οδηγούμαστε στην προσεγγιστική σχέση:
e/φ = 2,718281828/1,618034 = 42/25
Η ακρίβεια είναι πολύ καλή

>>Τι μετρά αυτή η μονάδα ?<<
Ότι μετράνε όλες οι άλλες μονάδες inch, cm, etc. μήκος.

>>Που χρησιμοποιείται ?<<
Πυραμίδες - θολωτούς τάφους => μυθολογικά κωδικοποιημένη

>>Ποια η σχέση της με τα μέτρα τα οποία αντικαθιστά στον ακόλουθο τύπο ???<<
1 δ = 1,1028686 cm

>>Και το κυριότερο…..δεν σχολίασες την παρατήρηση μου στο προηγούμενο μήνυμα μου περί αφαίρεσης του ίδιου μεγέθους από τον εαυτό του<<
Πουθενά δεν υπάρχει αυτό. Παίρνω σαν υπόθεση ότι g = ΟΛΥΜΠΟΣ δ/sec^2 και υπολογίζω την ακτίνα η οποία είναι η ογκομετρική μέση ακτίνα συν το υψόμετρο. Ξέροντας την ογκομετρική μέση ακτίνα υπολογίζω το υψόμετρο και το συσχετίζω με το ύψος του Ολύμπου.

>>Ούτε βέβαια και το γεγονός ότι το κέντρο βάρους ενός βουνού δεν βρίσκεται στο μέσο του ύψους του…<<
Άμα θέλεις θεώρησε ότι βρίσκεται στο ένα τρίτο του ύψους, βρίσκεις πάλι:
890.35 δ/sec^2 πάλι ΟΛΥΜΠΟΣ είναι όμως

>>Επίσης τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αρχαίοι είχαν διαφορετική μονάδα μέτρησης μόνο για τα μήκη και όχι και για το χρόνο?….γιατί μόνο μίνιουτ και σεκόντ βλέπω και από ότι ξέρω στο 60αδικο μετρούσαν μόνο οι βαβυλώνιοι κτλ και τα 60 λεπτα,60 δευτ. κτλ τα υιοθετήσαμε από αυτούς σήμερα…<<
Οι Βαβυλώνιοι δεν είναι αρχαίοι; Την μέτρηση αυτή δεν την πήραμε από τους Βαβυλώνιους αλλά από τους θεούς όπως την πήραν και η Βαβυλώνιοι και οι Αιγύπτιοι.

19/04/2004, 22:28:27
Junk95 που παρατήρησες έξαψη! εκ μέρους μου;
Είναι προφανές πως παρεξήγησες τα λόγια και το ύφος μου.

19/04/2004, 22:51:02
Επειδη δεν μπορω αλλο να σπαταλησω το χρονο μου για να αποδεικνυω τα αυτανοητα...

Πεταει ο γαιδαρος?
Πεταει...Πεταει...
και ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι...

Χαιρετε!

NerioΝέο Μέλος
19/04/2004, 22:59:46
Πολλή επιστήμη έχει πέσει περί του θέματος...

Σημ.:Περιττό βέβαίως να πω ότι κάποιοι από μας δεν καταλαβαίνουμε το Χριστό μας... Εγώ μόνο το g, την επιτάχυνση της βαρύτητας ξέρω που έμαθα πρόπερσι στην Γ΄ Γυμνασίου. Όχι ότι κατηγορώ κανέναν βέβαια αλλά από μία μπαρούφα (sorry για τη λέξη αλλά από εκεί ξεκινήσαμε) κατέληξε το θέμα να είναι πλέον πέρα του κατανοητού.

The only certain thing about the future is uncertainty.

Edited by - Nerio on 19/04/2004 23:02:31

OgygosΜέλος
19/04/2004, 23:29:47
>>Πρόκειται για αλεξανδρινή επινόηση και ειλικρινά κάτι με τα πνεύματα, κάτι με τον αττικισμό τους, κάτι με τις παρετυμολογίες τους, κάτι με τους αριθμούς τους αυτοί οι αλεξανδρινοί φιλόλογοι έχουν αρχίσει να μου τη σπάνε πάρα πολύ.<<
Μίλησέ μας για τον αλεξανδρινό Εμπεδοκλή...

>>Η δε αριθμολογία είναι έτη φωτός μακριά από την ελληνική σκέψη, θα τη βρεις για πρώτη φορά στη μελέτη της Τορά.<<
Επειδή μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις: Εγώ ονομάζω αριθμολογία την πραγματική κωδικοποίηση επιστημονικής γνώσης εντός της γλώσσας, δεν αλλάζω τον όρο αυτό διότι:
ΑΡΙΘΜΟΣ = π x [1/α] = π x 137 = π x ΑΡΚΑΔΙΑ = 430
ΛΟΓΟΣ = e/α = 373
Ποιά Torah; Θες λίγο QΑΒΒΑΛΑΙ:
http://www.geocities.com/thiva20/Hellenic/Zain.htm

>>Και βέβαια ξέρω την απάντηση: η αριθμολογία ήταν κωδικοποιημένη στην ελληνική γλώσσα 1.000.000 χρόνια πριν<<
Αφού το λες εσύ έτσι θα είναι...

>>και περίμενε τους αλεξανδρινούς να ανακαλύψουν το κλειδί<<
Κόλλημα κι αυτό με τους αλεξανδρινούς. Οι λεξάριθμοι είναι πολύ παλαιότεροι.

>>(αν δεν τους το "αποκάλυψε" κανένα ιερατείο,από αυτά που ήταν -ως "γνωστόν"- σε απ' ευθείας σύνδεση με τη Γαλαξιακή Αυτοκρατορία και >>δίνουν στους λαούς τις πληροφορίες με το σταγονόμετρο, μη μας πάθουνε και τίποτα [οι λαοί]).<<
Όπα! και μαρξίζουσα ανάπτυξη για ένα προ-Μαρξισμού θέμα...

Εγώ δεν μίλησα για Γαλαξιακές Αυτοκρατορίες και τα τοιαύτα. Απλώς δεν εθελοτυφλώ ότι είμαστε "μόνοι στον κόσμο", και ότι οι Γήινοι πολιτισμοί αναπτύχθηκαν μόνοι τους. Τα στοιχεία φοβάμαι δεν οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ξέρω όταν κάτι μας βολεύει είναι ατράνταχτο στοιχείο, στην αντίθετη περίπτωση είναι μύθος(σαν τις Μυκήνες και την Τροία), φαντασία, ανεξήγητο(που απλώς θα εξηγηθεί το μέλλον). Οι παρωπίδες δεν συνάδουν με την λογική είτε την ονομάζεις Αριστοτέλεια είτε οτιδήποτε άλλο.

>>Και υπάρχει και επιχείρημα: "ποιος μας λέει ότι δεν είναι έτσι"; Έλα ντε! Ποιον να πρωτοεπικαλεστώ: Τη λογική μας; Το γεγονός ότι ζούμε σε αυτόν τον πλανήτη και όχι στον Όλυμπο(sic);<<
Oύτε στον Τιτάνα ή τον Πλούτωνα ζούμε αλλά υπάρχουν. Αν δεν αποδεχτούμε την πιθανότητα να υπάρχει κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη έχουμε αποδείξει ότι υπάρχει δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε τίποτα στο μέλλον, θα ζήσουμε ένα νέο Μεσαίωνα με θέσφατα ιερά μη αμφισβητήσιμα κείμενα. Αν τα έθνη δεν καταλάβουν την αληθινή προέλευση των θρησκειών και εθίμων τους πως μπορούν να έρθουν σε επαφή και να συνυπάρξουν με του γειτόνους τους; Με το Jahobah ή με τον ΙΕΒΕ;

>>Τον Αριστοτέλη (επιτέλους, έναν original Έλληνα που κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει για κρυφοσιωνιστή) που δε δέχεται ότι από δυο αρνήσεις προκύπτει μια κατάφαση;<<
Ποιος μίλησε για ΖΙΟΝΙΣΤΕΣ; Ο Σιωνισμός όπως και κάθε άλλου είδους ρατσισμού και ολοκληρωτισμού πρέπει να μην αγγίζει του Έλληνες και Φιλέλληνες.

>>Τα μαθηματικά και τη γλωσσολογία για τα οποία η αριθμολογία αποτελεί κατάφωρη προσβολή;<<
Αυτό που βασίζεται αλήθεια...

>>κατ'αρχήν φ2/α = 84,6 και κατά δεύτερον στα αρχαία ήταν Fοίδα,
κάτι που βέβαια είχε χαθεί στην αλεξανδρινή εποχή (γι' αυτό και το F δεν υπάρχει ως αριθμός) αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο υπαρκτό. Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι ο "κώδικας" έπεται της δημιουργίας της γλώσσας και όχι το αντίστροφο.<<

Οι λεξάριθμοι είναι ακέραιοι αριθμοί (αναγκαστικά). Δεν ανκτικαθιστούν τα μαθηματικά απλά τα χρησιμοποιούν όπως άλλες επιστήμες. Γιά την χρυσή τομή του α υπάρχει άλλη κωδικοποίηση πιό ακριβής(πυραμιδΑΛΦΑ). Δεν χάθηκε το Δίγαμμα την αλεξανδρινή εποχή αλλά νωρίτερα. Το FΟΙΔΑ είναι μυστήρια περίπτωση που δεν μπορώ να αναπτύξω εδώ.

>>Ο λόγος είναι ότι οι αρχαίοι Έλληνες πήραν τις μονάδες για το χρόνο από τους Βαβυλώνιους, όπως όλοι οι πολιτισμοί της δυτικής Ευρασίας.<<
Όλοι τα πήραν από του Θεούς εκπολιτιστές.

PerseusΜέλος
20/04/2004, 00:10:53

Ισως αναφερονται σε αυτο το τμημα....που δεν μοιαζει με το βουνο
"No wind ever shakes the untroubled peace of Olympus; no rain ever falls there, or snow; but the cloudless firmament stretches around it on all sides and the white glory of sunshine is diffused upon its walls" -

OgygosΜέλος
20/04/2004, 00:44:12
quote:

"No wind ever shakes the untroubled peace of Olympus; no rain ever falls there, or snow; but the cloudless firmament stretches around it on all sides and the white glory of sunshine is diffused upon its walls" -

Ναι ταιριάζει με διαστημικό σταθμό.

Όσον αφορά την επιτάχυνση της βαρύτητας. Ίσως να μην έχει κωδικοποιηθεί το φωτονικό πόδι αλλά το Σεληνιακό πόδι(από τις διαστάσεις της Σελήνης). Πρόκειται για το πόδι που εξάγεται από το αγωνιστικό Αθηναϊκό στάδιο.

Έτσι:
σΣ = 3474200/137,03599911^2 μ = 185,006 m => σf = 185,006/600 m = 0.308343093 m => σδ = 0.308343093/28 m = 1.1012253 cm

Έτσι υπολογίζοντας της επιτάχυνση της βαρύτητας στο ακριβές γεωγραφικό πλάτος του Ολύμπου (40 μοίρες) σε σεληνιακούς δακτύλους βρίσκουμε:
g = 890,073 σδ/sec^2
αρκετά κοντά στο ΟΛΥΜΠΟΣ = 890

Edited by - Ogygos on 20/04/2004 00:52:57

junk95Μέλος
20/04/2004, 16:40:12
quote:

Γιατί να μη δεχθούμε την πιο απλή εξήγηση ότι αναφέρεται στην κατοικία των θεών και όχι σε όλο το βουνό; Στο κάτω-κάτω για τοίχους μιλάει. Έχουν τοίχους οι πλανήτες; Η κατοικία των θεών μπορεί να είναι και αόρατη και στάνταρ κανείς δεν προσπαθούσε να τη δει από κοντά (δεκάδες οι μύθοι για άτομα που παραβίασαν την ιδιωτική ζωή των θεών και το σκυλομετάνοιωσαν). Εξάλλου θα μου φαινόταν χαζό για θεούς που μεταξύ άλλων ελέγχουν τον καιρό να μη μπορούν να ελέγξουν τις κλιματολογικές συνθήκες του σπιτιού τους. Δεν είναι απλά λογικό άλμα να συμπεράνουμε από αυτό το απόσπασμα ότι ο Όλυμπος είναι πλανήτης, είναι άλμα (ελληνιστί: πήδημα) της λογικής .

20/04/2004, 23:10:02
Ήρθε να πάρω και εγώ μέρος στο topic...
Για πείτε μου αγαπητοί φίλοι ο Όλυμπος είναι δυνατόν να είναι πλανήτης; Ακόμη και αν υπάρχουν μερικές αποκλίσεις και ανωμαλίες στο ενεργειακό πεδίο οφείλεται στην γεωμορφολογία του εδάφους και στις βαρυτικές-γεωμανγητικές επιδράσεις της γης.
Όσο για τους αρχαίους δεν πιστεύω να ήξεραν κάτι παραπάνω από εμάς για τον Όλυμπο.

Επίσης όταν κοιτούσαν ψηλά στον ουρανό όταν αναφέρονταν σε αυτόν το έκαναν από σεβασμό και δέος. Θεωρούσαν τους θεούς πολύ ανώτερους από αυτούς και έτσι η κατοικία τους ήταν φυσικό να θεωρείται ότι βρίκεται σε πολύ μεγάλο ύψος...

Νομίζω ότι όλα είναι λογικά...

OgygosΜέλος
21/04/2004, 03:18:27
Ας συγκρίνουμε την επιτάχυνση της βαρύτητας σε φωτονικούς δακτύλους/sec^2 στην κορυφή του Ολύμπου σε σχέση με αυτή σε ένα τυπικό δορυφόρο(ύψος: 620 μίλια):

g(ΟΛΥΜΠΟΥ) = 887,952 δ/sec^2
ΙΗΣΟΥΣ = 888
g(δορυφόρου) = 666,072 δ/sec^2
ΙΑΠΕΤΟΣ = 666

Η διαφορά Ολύμπου - δορυφόρου είναι η διαφορά Χριστού - Αντιχρίστου!