ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Μαγικά Γριμμόρια-Επικλήσεις-"The Heptameron" - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

F.R.C30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
F.R.CΜέλος
16/07/2007, 13:55:34
Κάτι είναι κι αυτό

Έχεις καμιά άλλη απορία μέχρι τώρα πάνω στο κείμενο του "Επτάμερον";
Θέλω πολύ να ξεκινήσω να μελετώ το "The fourth book of occult philosophy" αλλά θέλω ακόμα χρόνο για να οργανωθώ είναι η αλήθεια. Πρέπει να διαβάζεις τακτικά και όχι σπασμοδικά...

Η Ζωή είναι ωραία...αλλά τα έχει με άλλον!

17/07/2007, 08:37:45
quote:
Όσο για την Fortune έχω διαβάσει(κι αυτό όχι ακόμα όλο) μόνο το βιβλίο της για την Καμπαλά και θεωρώ ότι οι πληροφορίες που έχει είναι πολύ κατατοπιστηκές ειδικά για όποιον ξεκινά να ασχολείται με το θέμα.Βέβαια ο όγκος των δεδομένων είναι πολύ μεγάλος αλλά αν κάποιος κρατήσει στην αρχή τα βασικά έχει κάνει μια πολλή καλή εισαγωγή στο θέμα.

Φίλε F.R.C, το συγκεκριμένο βιβλίο της Dion Fortune είναι όντως αρκετά καλό και παρέχει έναν καλό και κατατοπιστικό όγκο πληροφοριών.
Προσωπικά δεν την θεωρώ new age αλλά ok!
Απόψεις είναι αυτές!

Θα σε συμβούλευα να ψάξεις και κάποια άλλα βιβλία της που είναι καλά:

"Ψυχική αυτοάμυνα, Πρακτική μαγεία, Η εκπαίδευση και το έργο ενός μυημένου"

Τα συγκεκριμένα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ιάμβλιχος.

In anticipation of my resurrection...

F.R.CΜέλος
17/07/2007, 10:38:26
Αααα!Να και κάποιος που έχει καιρό να περάσει από τα μέρη μας!

Βασικά εγώ δεν μπορώ να πω αν είναι new age η Fortune η όχι. Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι δεν ανήκει στο παλιό σύστημα μαγείας.Όχι πως αυτό είναι τίποτα κακό, απλά το σύστημα που προτείνει είναι άλλο και θα πρέπει να το ξέρουμε αυτό ώστε να μην μπερδέψουμε τα συστήματα μεταξύ τους(κάτι στο οποίο αρέσκονται οι φαφλατάδες "μεγάλοι Μάγιστροι" και που έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα)

17/07/2007, 11:45:11
quote:
Αααα!Να και κάποιος που έχει καιρό να περάσει από τα μέρη μας!

Εδώ είμαι εγώ, δεν χάνομαι αγαπητέ!

Ίσως έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, δεν ξέρω.
Εγώ ήθελα απλώς να σου προτείνω κάποια βιβλία της που είναι καλά κι ενδιαφέροντα για να τα διαβάσεις.

In anticipation of my resurrection...

F.R.CΜέλος
17/07/2007, 14:11:22
Και καλά έκανες!

Το μόνο που λέω είναι να μην μπερδεύουμε τα συστήματα. Η Fortune ήταν στη Χρυσή Αυγή άρα το σύστημά της δεν εφαρμόζεται σε καμία περίπτωση όταν κανείς ασχολείται με το παλαιό.
Πχ η συνήθεια να βάφουμε τα Όργανα της Τέχνης με χρώματα που αντιστοιχούν σε διάφορες Σεφίρες στην Καμπαλά είναι τελείως καταστρεπτική αν ασχολείσαι με το παλαιό σύστημα.Επιπλέον τα Όργανα που χρησιμοποιούνται στο σύστημα της Χρυσής Αυγής δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χρησιμεύσουν σε κάτι όταν ασκείς το παλαιό σύστημα.
Παρόλα αυτά δεν σημαίνει ότι όλα τα βιβλία των νεότερων συγγραφέων είναι άχρηστα.Δίνουν και πληροφορίες που είναι σημαντικές αρκεί ο μαθητευόμενος στο παλαιό σύστημα να μπορεί να τις ξεχωρήσει και να χρησιμοποιήσει μόνο εκείνες που είναι απαραίτητες για το σύστημά του.

lousipanΜέλος
18/07/2007, 11:08:37
Καλημερα και στους δυο.Φιλε F.R.C προσωρινα δεν εχω καποια απορια ακομη.Εχεις δικιο για τον τροπο του διαβασματος.Τελικα απο το Σαββατο θα εχω αδεια οποτε θα εχω αφοθνο χρονο και ησυχια για μελετη.Επειδη η κοπελα μου εχει να παραδοσει εργασια για το μεταπτυχιακο της και επειδη το αρκουδο σκυλο που εχω δεν το δεχονται πουθενα μαλλον δεν θα παω πουθενα και θα την βγαλω στο χωριο μου.
lousipanΜέλος
18/07/2007, 11:54:48
Φιλε F.R.C επειδη φευγεις για διακοπες και μαλλον δεν θα τα πουμε για τις επομενες μερες σου ευχομαι ειλικρινα να περασεις οσο πιο ομορφα γινεται να ξεκουραστεις και να χαλαρωσεις και οτιδηποτε αλλο επιθυμεις για τις διακοπες σου.Τα λεμε φιλε.
F.R.CΜέλος
18/07/2007, 12:02:17
Κρίμα το σκυλάκι....ακούς εκεί να μην το δέχονται!

Εγώ την Παρασκευή την κάνω με ελαφρά στις 7:30 το πρωί για Νάξο. Όταν γυρίσω στις 29/07 θα πρέπει να αρχίσω διάβασμα για το τελευταίο μάθημα που χρωστάω.Λέω στις διακοπές να πάρω κανένα βιβλίο(όχι από τα βαριά) αλλά δεν ξέρω πιο.Πήγα και είδα μερικά. Ένα είναι best seller και λέγεται "Το Σμήνος". Είναι φαντασίας και η ιστορία είναι ότι τα ζώα αποκτούν συνείδηση και στρέφονται μαζικά κατά του ανθρώπου.Ένα άλλο που είδα είναι η δίκη για τους Ναϊτες Ιππότες. Είναι ένα βιβλίο ενός ιστορικού που περιγράφει όλα όσα ξέρουμε για τη δίκη εκείνη και για την εντολή του Πάππα να εξολοθρευτούν. Δεν είναι μυθιστόρημα.Περισσότερο σαν παράθεση γεγονότων και ανάλυση μέσω της επιστήμης της Ιστορίας(ντοκουμέντα, μαρτυρίες ιστορικών της εποχής κτλ). Έχεις καμιά πρόταση;

lousipanΜέλος
18/07/2007, 12:56:16
Ενα βιβλιο που διαβασα τελευταια ηταν οι σιωπες του θεου.Αρκετα ελαφρυ αστυνομικο και μεταφυσικο μυθιστορημα που σε απορροφα και το διαβαζεις πολυ ευκολα.Νομιζω οτι ο συγγραφεας λεγεται Ζιλμπερ Σινουε.Εχει και καποιες αναφορες στην Καμπαλα ενω πρωταγωνιστουν Αγγελοι διαφορες βιβλικες προσωπικοτητες.Εισαι φοιτητης εργαζεσαι ταυτοχρονα και μελετας και την τεχνη χαρα στο κουραγιο σου φιλε.Φανταζομαι οτι οι σπουδες σου σχετιζονται με την δουλεια σου.Με κοροιδευεις για το σκυλακι η ετσι νομιζω ενταξει ειναι καμια 40αρια κιλα οποτε λογικο ειναι που δεν τον δεχονται.Οποτε αν παμε θαλασσα θα κανουμε το προσφιλες μας ελευθερο καμπινγ σε καμια μερια οπου ουτε η3η ΕΜΑΚ δεν μας βρισκει.
F.R.CΜέλος
18/07/2007, 13:08:40
Για το δκυλάκι δε σε κοροϊδεύω καθόλου.Θεωρώ ξενέρωτους αυτούς που δε θέλουν κατοικίδια στο δωμάτιο που νοικιάζουν ή όπου αλλού.

Εργάζομαι εδώ και 2,5 χρόνια και αυτή είναι η τρίτη δουλειά μου. Σπουδάζω Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων αλλά ούτε κι εγώ δεν ξέρω γιατί το διάλεξα αυτό!Εγώ αγαπώ τον κινηματογράφο και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με τις επιστήμες σχετικά με τον άνθρωπο. Τι ήθελα κι έμπλεξα με τα οικονομικά και τα managment

Μου μένει άλλο ένα μάθημα για Σεπτέμβρη και τελειώνω. Τον Φλεβάρη χρωστούσα 9.Τα έδωσα όλα, πέρασα τα 8 και μου έμεινε μόνο αυτό το ένα γκαμώτο...

Τώρα όσον αφορά την ενασχόληση με την Τέχνη είναι από τα πιο απολαυστικώς κουραστικά πράγματα!
Μόνο που δεν είναι κάτι που το κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου όπως έκανα μέχρι τώρα.Θέλει αφοσίωση και εντατικότητα.
Τι ράτσας είναι ο σκυλάκος;Αγίου Βερνάνδου;