ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- σατανας ποιος ειναι ;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- σατανας ποιος ειναι ;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/08/2005, 01:06:10
quote:
Σωστά! και...
*Διαφθορέας αθώων κορασίδων!

Ε, ναι!
Την πήρε μπουμπούκι κα κοίτα πως την έκανε!
Σατανική κα δαιμόνισσα!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

07/08/2005, 05:00:49
Εάν σας δηλώσω ότι είμαι ο Σατανάς, θα με πιστέψει κανένας;
Αν όχι, γιατί;
KrisnnaΜέλος
07/08/2005, 06:46:27
quote:
Τα μεγαλύτερα ταλμουδικά κέντρα (Sura και Pumbeditha) στην Βαβυλωνία διατηρήθηκαν για 8 αιώνες, από το 200 μέχρι το 1040 μΧ.

Και για το Ταλμούδ, πολλά ακούγονται οτι ... τους το έγραψαν οι Πέρσες στα Αραμαικά, ή το έγραψαν με την καθοδήγηση των Περσών και των Βαβυλωνίων αφού οι ίδιοι δέν καταλαβαίναν και πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι οτι πρόκειται για μεταγενέστερο Εβραικό κείμενο που γράφηκε σε νεώτερους χρόνους.

quote:
Krisnna, εγώ μίλησα γενικά για την αναγκαία ύπαρξη του Κακού σε κάθε θρησκεία.

Σωστά αλλά ας δούμε λίγο και απο πού προήλθε και ο δικός μας Χριστιανικός σατανάς με τα κερατάκια

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

Edited by - Krisnna on 07/08/2005 07:00:47

leftΝέο Μέλος
07/08/2005, 11:38:07
κατα την γνώμη μου, σαφώς και είναι νοητικό δημιούργημα που φυσικά εξυπηρετεί πολύπλευρα.
στην απλοϊκή του μορφή είναι ο σκύλος που μαζεύει τα πρόβατα γύρω απο τον βοσκό (ποιμένα), η πλάκα είναι πως τα πρόβατα φοβούνται τον σκύλο και όχι τον βοσκό, ενώ θα έπρεπε να είναι το αντίθετο, ο βοσκός είναι αυτός που τα κάνει υπέροχα παϊδάκια...

στην πιο εσωτερική του άποψη ο σατανάς (βαβυλωνιακή κληρονομιά) έχει δύο όψεις: αυτή του διαβόλου (αυτού δηλαδή που διαβάλει) και του εωσφόρου (αυτού που φέρνει το φώς) ανάλογα λοιπόν τη στάση κάποιου μπροστά στον "πειρασμό" ο σατανάς παίρνει την μία ή την άλλη όψη. άλλα και σ' αυτή την περίπτωση είναι αυτός που κάνει την βρώμικη δουλειά... τραβάει όλο το κανάλι και στο τέλος τον βοσκό ευχαριστούμε που τα καταφέραμε.

07/08/2005, 11:38:11
quote:

Και για το Ταλμούδ, πολλά ακούγονται οτι ... τους το έγραψαν οι Πέρσες στα Αραμαικά, ή το έγραψαν με την καθοδήγηση των Περσών και των Βαβυλωνίων αφού οι ίδιοι δέν καταλαβαίναν και πολλά. Το μόνο σίγουρο είναι οτι πρόκειται για μεταγενέστερο Εβραικό κείμενο που γράφηκε σε νεώτερους χρόνους.

Αυτό δεν το γνώριζα. Αλλά δεν το αποκλείω...

Αίολε, δεν είσαι λέμε! Το αποκλείω!
Γιατί όχι; Επειδή φαίνεσαι "καλό παιδί"!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

07/08/2005, 12:36:17
quote:
Αίολε, δεν είσαι λέμε! Το αποκλείω!
Γιατί όχι; Επειδή φαίνεσαι "καλό παιδί"!

Θυμάσαι Ostria, τι μας έλεγαν για τον σατανά στο σχολείο;
Οτι μας πλησιάζει με τα πρόσωπο του αγγέλου κλπ;
Τους εαυτούς των μας περιέγραφαν...
Κι αν δεν με πιστεύετε, γιατί πιστεύετε τους άλλους;

Ο "Σατανάς" είναι αποκύημα της αρρωστημένης φαντασίας κάποιων, για να μας πείσουν ότι μας είναι απαραίτητοι.
Διότι χωρίς τον "Σατανα" είναι παντελώς άχρηστοι.
"Ειναι καλός αυτός διότι διώκει το κακό", λένε όλοι, αλλά κανείς δεν μας λέει σε τι θα μας χρησίμευε ο "καλός", αν δεν υπήρχε το "κακό".

Καλός, δεν είναι αυτός που δεν κάνει "κακό", ούτε αυτός που το διώκει (αυτόκλητος συνήθως).
Καλός είναι αυτός που προάγει, διδάσκει κάτι χρήσιμο στην κοινωνία.
Αυτός που κάνει καλό δηλαδή.

Γεμίσαμε αυτόκλητους "σωτήρες"!
"Προστασία χωρίς αίτημα, είναι δίωξη", λένε κάποιοι νομικοί.
"Προστασία χωρίς αίτημα, είναι κατοχή", είναι η γνώμη μου.

07/08/2005, 12:44:08
Μόνο ένα διεστραμένο μυαλό θα έβαζε εικόνες "σατανά" και "κόλασης" στο μυαλό ενός ετοιμοθάνατου, έγραφε στο "Ελληνικά" ο Λιαντίνης...
07/08/2005, 13:09:33
quote:
Ο "Σατανάς" είναι αποκύημα της αρρωστημένης φαντασίας κάποιων, για να μας πείσουν ότι μας είναι απαραίτητοι.
Διότι χωρίς τον "Σατανα" είναι παντελώς άχρηστοι.
"Ειναι καλός αυτός διότι διώκει το κακό", λένε όλοι, αλλά κανείς δεν μας λέει σε τι θα μας χρησίμευε ο "καλός", αν δεν υπήρχε το "κακό".

Πάντα έτσι ήταν, φίλε μου!
Ο Σατανάς κι όλες αυτές οι Γιαχβεστικές βλακείες βόλευαν το κάθε παπαδαριό για να ελέγχει τους ανθρώπους, να κάνουν κουμάντο στα πάντα με τη μάσκα των απεσταλμένων του Γιαχβέ και να τρομοκρατούν τους πιστούς τους οτι αν δεν είναι σύμφωνα με τα μέτρα τους θα πάνε στη Κόλαση.
Τώρα, αν αυτοί οι διάφοροι τρομοκρατημένοι ήταν άκληροι ηλικιωμένοι με περιουσία, τόσο το καλύτερο.
Πώς λές να βρήκε τόσο μεγάλη Εκκλησιαστική περιουσία η Ελληνική Εκκλησία...?
Βλέπεις να τη μοιράζει?
Όχι βέβαια!
Την τρώνε αυτοί...

07/08/2005, 13:18:20
quote:
Πάντα έτσι ήταν, φίλε μου!
Ο Σατανάς κι όλες αυτές οι Γιαχβεστικές βλακείες βόλευαν το κάθε παπαδαριό για να ελέγχει τους ανθρώπους, να κάνουν κουμάντο στα πάντα με τη μάσκα των απεσταλμένων του Γιαχβέ και να τρομοκρατούν τους πιστούς τους οτι αν δεν είναι σύμφωνα με τα μέτρα τους θα πάνε στη Κόλαση.

Γι' αυτό διατηρούν και αναπαράγουν το "κακό", φίλε Dying_Incubus.
Κοίταξε γύρω σου, στην κοινωνία μας...

Βλέπεις τις προεκτάσεις αυτής της νοοτροπίας σε πολιτικό επίπεδο;
Καταλαβαίνεις το κακό που κάνουν;

07/08/2005, 13:34:14
Φίλε μου εγώ τα λέω αλλά εγώ τα ακούω!
Κοίταξε τι φανατικοί υπάρχουν και θα καταλάβεις!