- Ροδόσταυροι - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Αγαπητέ φίλε Μαρτινιστή...
Φυσικά και ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ να διαστρεβλώσω τα γραφώμενά σου...
Αν έγινε κάτι τέτοιο ζητώ συγγνώμη, αλλά μου έκανε εντύπωση το "απόλυτο" του ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ και αυτός είναι και ο λόγος που παρέθεσα την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ, για το θέμα...
Βασικά ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ (τον οποίον "υπηρετώ" αρκετά χρονάκια, ΧΩΡΙΣ την εμπλοκή μου σε Μυστικά Τάγματα, Ομάδες κλπ κλπ), ΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ, ΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ...
'Αποψή μου είναι ότι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ (φυσικοϋλικό κόσμο), "υπάρχει" και "φαίνεται" ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή υπάρχει η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΤΙΑ και αυτή την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΙΤΙΑ είναι που έρχεται ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ να ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ - ΦΑΝΑΙΡΩΣΕΙ στο φυσικοϋλικό μας εγκέφαλο, ο οποίος με τη σειρά του ΕΡΕΥΝΑ και ΜΕΛΕΤΑ με τη βοήθεια της ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ως ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ...
Φυσικά το ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΜΕ μια συζήτηση είναι ΧΡΗΣΙΜΟ & ΑΝΑΓΚΑΙΟ...
Επίσης είναι ΟΡΘΟ το να δίνουμε την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ για το ΠΩΣ χρησιμοποιούμε τις ΕΝΝΟΙΕΣ - ΛΕΞΕΙΣ...
Είναι ένας τρόπος για να ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΒΕΛ που επικρατεί...
Ας συνεχίσουμε λοιπόν...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Βέβαια, ο σταυρός είναι ένα πανάρχαιο σύμβολο συνδεμένο με θρησκευτικές ή μυστικιστικές αντιλήψεις, σε παραλλαγές μορφών ως προς το σχήμα του και εννοιών.
Μεταφέρω:
Στο Χριστιανισμό ο σταυρός αντιπροσωπεύει τη σωτηρία μέσω της θυσίας του Χριστού, τη λύτρωση, την εξιλέωση, το μαρτύριο, την πίστη. Ο σταυρός σε σχήμα ύψιλον στα άμφια του ιερέα απεικονίζει τα απλωμένα χέρια του Χριστού στο σταυρό και την «ύψωση των χειρών». Ο σταυρός συμβολίζει επίσης την αποδοχή του θανάτου ή του μαρτυρίου και της θυσίας. Ο σταυρός του Αγ. Ανδρέα απεικονίζει το μαρτύριο και την ταπείνωση. Οι εκκλησιαστικοί σταυροί με δύο οριζόντιες γραμμές δηλώνουν τους αρχιεπισκόπους και τους πατριάρχες, ενώ με τρεις τον πάπα.
Στο μεσαιωνικό συμβολισμό εθεωρείτο ότι ο σταυρός του Χριστού κατασκευάστηκε από το ξύλο του Δέντρου της Γνώσης, αιτία της Πτώσης, που μ’ αυτό τον τρόπο έγινε όργανο λύτρωσης. Το δέντρο απεικονίζεται γεμάτο με καλούς και κακούς καρπούς (που συμβολίζονται επίσης από τον καλό και τον κακό ληστή), στις αντίθετες πλευρές, με τον Χριστό σαν τον κορμό του ενιαίου Δέντρου της Ζωής, σαν τον κεντρικό σταυρό από τους τρεις του Γολγοθά.
Οι δύο βραχίονες του σταυρού αναπαριστούν το έλεος και τη δικαιοσύνη. Στη χριστιανική τέχνη συχνά υπάρχει ο ήλιος και η σελήνη σε κάθε πλευρά, για να απεικονίσουν αυτές τις ιδιότητες καθώς επίσης και τις δύο φύσεις του Χριστού, που συμβολίζονται και από τον οριζόντιο (ουράνιο) και τον κάθετο (γήινο) άξονα του σταυρού.
Ο ανθισμένος σταυρός, ή ο «σταυρός με μπουμπούκια», θεωρείται και ως η βλάστηση της ράβδου του Ααρών και ακόμη ως η ανάσταση του Χριστού σαν ανάδυση της ζωής.
http://www.hellenicway.ca/july03/cross3.htm
Θυμίζω σχετικές αναφορές και σε προηγούμενες σελίδες του τόπικ.
Απο οτι βλεπω δεν είμαι ο μόνος που φεύγει το πρωί
και έρχεται το βράδυ.
Θαθελα τωρα με την σειρα μου να κανω μια ερώτηση στον καλό μας φιλο Κελσο,
για κατι που το επαναλαμβανει αρκετα συχνά
quote:
Βασικά ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ (τον οποίον "υπηρετώ" αρκετά χρονάκια, ΧΩΡΙΣ την εμπλοκή μου σε Μυστικά Τάγματα, Ομάδες κλπ κλπ),
Φιλε μου, από τον τροπο που γραφεις, και από την ορμητικότητα σου, μου θυμιζεις
δεκαοκταχρονο μαθητη, παντα σε χρονια εσωτερισμου.
Αν πραγματι είναι ετσι, για ποιο λογο δεν μπήκες σε μια σχολη, η σε ένα ταγμα?
Δεν τους έχεις εμπιστοσύνη???
Οσο για την Βαβελ...
quote:
Φυσικά το ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΜΕ μια συζήτηση είναι ΧΡΗΣΙΜΟ & ΑΝΑΓΚΑΙΟ...
Επίσης είναι ΟΡΘΟ το να δίνουμε την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ για το ΠΩΣ χρησιμοποιούμε τις ΕΝΝΟΙΕΣ - ΛΕΞΕΙΣ...
Είναι ένας τρόπος για να ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΒΕΛ που επικρατεί...
Την Βαβελ δεν νομιζω να μπορέσουμε να την καταπολεμήσουμε, ο καθενας εχει
τον τροπο του να καταλαβαίνει τα πράγματα.
Τελευτεο παραδειγμα, το αστρικο ταξιδι για τον Γαλαξια είναι τεχνικος Θανατος,
για μενα όχι..ισος για σενα είναι ατι άλλο.
DIM
ΥΓ Ε οχι και τεχνικός Θανατος Γαλαξιακέ μας...
Ζητώ συγγνώμη για την απουσία μου, αλλά οι υποχρεώσεις για μια αυριανή εκπομπή στον Αlpha T.V με κράτησαν μακριά απο μια γωνιά των forums γεμάτη απο ΣΟΦΙΑ, ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ & ΑΓΑΠΗ...
Αγαπητέ μου Μαρτινιστή, δε νομίζω να ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ κάπου και ΟΥΤΕ ανάφερα κάτι τέτοιο...
Απλά ΕΣΥ δείνεις τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ οπτική και εγώ τη δική μου...
Αλλά ΔΕ διαφωνούμε...
Επίσης ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ στα περί ΑΛΗΘΕΙΑΣ...
Ουδέποτε έχω ισχυρηστεί ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, απεναντίας είμαι υπέρμαχος της ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ακριβώς επειδή ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ...
Καλέ μου Dim...
Με ρωτάς κάτι που ΙΣΩΣ να ΜΗΝ το κατανόησα ορθά...
quote:
Φιλε μου, από τον τροπο που γραφεις, και από την ορμητικότητα σου, μου θυμιζεις
δεκαοκταχρονο μαθητη, παντα σε χρονια εσωτερισμου.
Αν πραγματι είναι ετσι, για ποιο λογο δεν μπήκες σε μια σχολη, η σε ένα ταγμα?
Δεν τους έχεις εμπιστοσύνη???
Με κολακεύει το γεγονός ότι ΔΕΙΧΝΩ 18χρονος ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ και ΟΡΜΗΤΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ...
Η "αλήθεια" είναι πώς ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ 18ΧΡΟΝΟΣ, αλλά να που ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ...
Ο λόγος που ΔΕΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ, είναι πολυσύνθετος και μάλλον όχι επι του παρόντος...
Αλλά να σε ρωτήσω κάτι ΑΠΛΟ που σίγουρα θα βοηθήσει τον ΔΙΑΛΟΓΟ...
Κάτι που θα ρωτούσε ένας 18χρονος;;;
ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;;;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΗ;;;
ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΗΤΙΡΙΟ;;;
Βοήθησε με στο ΔΙΑΛΟΓΟ και να δείς που θα βγάλουμε "λαβράκι"...
Αναφέρεις λοιπόν για την Βαβέλ...
quote:
Την Βαβελ δεν νομιζω να μπορέσουμε να την καταπολεμήσουμε, ο καθενας εχει τον τροπο του να καταλαβαίνει τα πράγματα.
Φυσικά αναφέρομαι στη Βαβέλ των Εννοιών που κατα κόρον χρησιμοποιώ ως παράδειγμα μέσα στα forums...
Παράδειγμα;;;
Η ΨΥΧΗ...
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ...
Ο ΝΟΥΣ...
ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...
ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ...
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ...
Εννοιες που ΠΟΛΛΟΙ τις χρησιμοποιούν, αλλά ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΟΥΝ...
Αποτέλεσμα;;;
Να μιλάμε για τη ΨΥΧΗ και ξαφνικά να πετιέται κάποιος και να δίνει χαρακτηριστικά του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...
Αντε να ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΣ λοιπόν για να καταορθώσεις να ΧΤΙΣΕΙΣ και να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ το Οικοδόμημα, τον Εντος ΣΟΥ Ναό της Αρετής...
Ημιτελ΄ςη ΘΑ μείνει και ΠΑΛΙ...
'Ετσι λοιπόν, θεωρώ ότι το να "...ΟΡΙΟΘΕΤΟΥΜΕ μια συζήτηση είναι ΧΡΗΣΙΜΟ & ΑΝΑΓΚΑΙΟ...
Είναι ΟΡΘΟ το να δίνουμε την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ για το ΠΩΣ χρησιμοποιούμε τις ΕΝΝΟΙΕΣ - ΛΕΞΕΙΣ...
Ελπίζω ΤΩΡΑ να έγινα πιο κατανοητός...
Περιμένω τις δικές ΣΟΥ απαντήσεις σε αυτά που σε ρώτησα για να κάνουμε έναν ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Καλο δρομο σε ολους.
quote:Ζητώ συγγνώμη για την απουσία μου, αλλά οι υποχρεώσεις για μια αυριανή εκπομπή στον Αlpha T.V με κράτησαν μακριά απο μια γωνιά των forums γεμάτη απο ΣΟΦΙΑ, ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ & ΑΓΑΠΗ...
A, ποια εκπομπή; Έπρεπε να το ξέρουμε...
Καλό δρόμο σε όλους, αγαπητή Tao.
Πάντως μου άρεσες πάρα πολύ και ας μην κατάλαβα ποιος ήσουν απ’ όλους.
....
....
....για το υστερόγραφο
Galaxy
Edited by - Galaxy on 17/09/2003 21:10:06
Μα καλα,εσυ Spiral τι τη θες, την AGB?
Υπαγε οπισω μου........
...φιλε Κελσο,
...εννοούσα πόσα χρόνια ασχολείσαι με τον Εσωτερισμό.
DIM