- ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Απο την άλλη ομως,αυτή η συμπεριφορά μοιάζει με υπεκφυγή του πόνου.Το βούνο όντως θα γίνει πεδιάδα με τον χρόνο,αλλα μήπως έτσι φιμώνουμε τον πόνο αντι να το αντιμετωπίζουμε?
Τον πόνο φίλε μου [ τώρα βέβαια, αυτό είναι άλλο θέμα, δεν αφορά την κοπέλα, αλλά μου δίνεις την αφορμή να μιλήσω ] για να τον αντιμετωπίσεις, πρέπει να ξέρεις πως να το κάνεις. Αφ' ενός γιατί υπάρχουν διαφορετικά είδη πόνων [ αλλιώς πονάς άμα φας ένα απλό χαστούκι, αλλιώς άμα φας κλωτσιά στα γκογκόβια, έτσι ;], αφ' ετέρου γιατί ο ψυχολογικός πόνος για να έρθει, πρέπει με κάποιον τρόπο να προσκαλεσθεί από μας τους ίδιους. Απρόσκλητος ποτέ δεν έρχεται. Έτσι και καταφέρεις να βρεις τι ήταν αυτό που τον προσκάλεσε, βρήκες και τι είναι αυτό που θα τον διώξει. ![]()
![]()
quote:
Ναι, θα μπορούσε κάποιος να το πει κι έτσι ...αν αυτό που αισθανόταν η φίλη μας ήταν στην πραγματικότητα πόνος. Δεν είναι όμως. Είναι κάτι άλλο.
Αυτό δεν το ξέρει κανένας,παρα μόνο εκείνη.
quote:
Συνειδητοποιείς τι λες ; ... Δεν νομίζω. Η κοπελίτσα είναι μόλις 21 ετών! Αυτό που λες, προϋποθέτει ... εκπαίδευση, εκπαίδευση στον πόνο. Λες ότι ένα άτομο 21 ετών έχει προλάβει να εκπαιδευτεί στον πόνο ; ε ; πως το κόβεις ; Πάντως ρε φίλε ... μη λες τέτοια, μη τα πετάς έτσι δηλ. όπου να 'ναι ... χαλάρωσε. Εσύ δηλ. τι της λες ; Να ενδώσει στον πόνο. Δηλ. κλαίει που κλαίει, να τσουρομαδιέται κιόλας, να σπαράζει, να χτυπιέται. Όχι ρε φίλε ... όχι ... χαλάρωσε. 21 χρονών είναι
21 χρονών,ε και? Πρέπει να γίνει 36 για να μάθει κάποιος να απελευθερώνει τον πόνο? Γιατί αυτό πρέπει να γίνεται με τον πόνο.Και εδω που τα λέμε,απλά αφήνεσαι,παραδίνεσαι που λέμε,τον αφήνεις να ρέει μέσα σου μέχρι να τελειώσει,γιατί δεν είναι άπειρος.Δεν απαιτείται κάν εκπαίδευση.Αυτό δεν σημαίνει όμως να τον προκαλεί η ίδια.
quote:
Αυτό που περνάει είναι μια απλή, συνηθισμένη ερωτική απογοήτευση. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Μπορεί αυτήν την ώρα που μιλάμε, να το έχει ξεπεράσει κιόλας δηλ. Και η απογοήτευση για να φύγει, φεύγει μόνο από μια άλλη ... γοήτευση, μια άλλη γοητεία δηλ. Έτσι και η φίλη μας γοητευθεί από κάτι άλλο, από κάποιον άλλον άνθρωπο [ όχι απαραίτητα ] ίσως ή από μια άλλη ασχολία, κάτι άλλο ρε παιδί μου, ξέρεις που θα πάει ο "πρώην" ;
Μπορεί να ναι και έτσι.
quote:
Τον πόνο φίλε μου [ τώρα βέβαια, αυτό είναι άλλο θέμα, δεν αφορά την κοπέλα, αλλά μου δίνεις την αφορμή να μιλήσω ] για να τον αντιμετωπίσεις, πρέπει να ξέρεις πως να το κάνεις. Αφ' ενός γιατί υπάρχουν διαφορετικά είδη πόνων [ αλλιώς πονάς άμα φας ένα απλό χαστούκι, αλλιώς άμα φας κλωτσιά στα γκογκόβια, έτσι ;], αφ' ετέρου γιατί ο ψυχολογικός πόνος για να έρθει, πρέπει με κάποιον τρόπο να προσκαλεσθεί από μας τους ίδιους. Απρόσκλητος ποτέ δεν έρχεται. Έτσι και καταφέρεις να βρεις τι ήταν αυτό που τον προσκάλεσε, βρήκες και τι είναι αυτό που θα τον διώξει.
Οκ. Εγω πάντως πιστεύω οτι ο πόνος,θα έρθει θές δεν θές,γιατί πολύ απλά αυτό είναι το κάρμα σου.
quote:
21 χρονών,ε και? Πρέπει να γίνει 36 για να μάθει κάποιος να απελευθερώνει τον πόνο?
Όχι. Απλώς πρέπει να έχει κάποιες εμπειρίες, κάποια βιώματα. Μια κοπελίτσα [ που τώρα ουσιαστικά ξεκινάει το υπέροχο ταξίδι της ζωής της ], ε, τι εμπειρίες να έχει ; Δεν έχει προλάβει ρε παιδί μου ακόμη να ζήσει, αυτό εννοώ. Ένα χρόνο λέει "τα είχε" με αυτόν τον άνθρωπο. Δηλ. ουσιαστικά στα 20 του χρόνια ξεκίνησε μια σχέση. Απολύτως φυσιολογικό. Ε, φυσιολογικό είναι και να απογοητευτεί. Ακόμη τώρα αρχίζει και διαμορφώνει τα "θέλω" της, της επιθυμίες της, συνεπώς ... μέσα στο παιχνίδι είναι και η απογοήτευση.
Οι ανθρώπινες σχέσεις ρε alex22, έχουν γίνει σκατά. Και η κοινωνία μας δηλ. είναι τέτοια αλλά και οι απαιτήσεις πλέον είναι αυξημένες.
quote:
,απλά αφήνεσαι,παραδίνεσαι που λέμε,τον αφήνεις να ρέει μέσα σου μέχρι να τελειώσει,γιατί δεν είναι άπειρος.Δεν απαιτείται κάν εκπαίδευση.
Σωστό είναι αυτό που λες. Απλώς σου λέω πως και γι' αυτό, για να το κάνεις δηλ. αυτό, πρέπει να ξέρεις πώς.
quote:
Εγω πάντως πιστεύω οτι ο πόνος,θα έρθει θές δεν θές,γιατί πολύ απλά αυτό είναι το κάρμα σου.
Εγώ νομίζω πως το κάρμα ενός ανθρώπου δεν είναι να ... πονά. Ο πόνος, ο ψυχολογικός δηλ. πόνος, αυτό που λέμε "πονάει η ψυχή μου" ρε παιδί μου, εγώ νομίζω πως είναι στην ουσία πολλά αρνητικά συναισθήματα μαζί. Τα οποία φυσικά αναλύονται, υπάρχουν αιτίες που δημιουργούνται αλλά και ... λάθη, δικά μας δηλ. λάθη που τα προκαλούν.
quote:
Εγώ νομίζω πως το κάρμα ενός ανθρώπου δεν είναι να ... πονά.
Όντως δεν είναι,για αυτό και ο πόνος πάντα φεύγει.Μένει μέχρι να πληρωθεί το κάρμα σου.Μιλάω για συγκεκριμμένα πράγματα,συγκεκριμμένα λάθη που φέρνουν το κάρμα,όχι γενικά για την ζωή του ανθρώπου.Ο άνθρωπος δικαιούται να είναι ευτυχισμένος.
quote:
Όχι. Απλώς πρέπει να έχει κάποιες εμπειρίες, κάποια βιώματα. Μια κοπελίτσα [ που τώρα ουσιαστικά ξεκινάει το υπέροχο ταξίδι της ζωής της ], ε, τι εμπειρίες να έχει ; Δεν έχει προλάβει ρε παιδί μου ακόμη να ζήσει, αυτό εννοώ. Ένα χρόνο λέει "τα είχε" με αυτόν τον άνθρωπο. Δηλ. ουσιαστικά στα 20 του χρόνια ξεκίνησε μια σχέση. Απολύτως φυσιολογικό. Ε, φυσιολογικό είναι και να απογοητευτεί. Ακόμη τώρα αρχίζει και διαμορφώνει τα "θέλω" της, της επιθυμίες της, συνεπώς ... μέσα στο παιχνίδι είναι και η απογοήτευση.
Ναι,το καταλαβαίνω αυτο που λές,και μάλλον είναι και το πιθανότερο να συμβαίνει.Απλά δηλαδή να είναι μια απογοήτευση και τίποτα άλλο,πάμε για άλλα που λέμε. Ωστόσο υπάρχουν παιδιά που απο τα 16 γνωρίζουν την αγάπη και πληγώνονται.Απο μικρά στα βάσσανα.Θέλω να πώ με αυτό,οτι υπάρχει και αυτή η περίπτωση.Αλλα όπως είπα,το πιθανότερο είναι να μιλάμε για κάτι το απλό και εφήμερο.Μια απογοητευσούλα ![]()
Γενικά συμφωνώ
![]()
quote:
Ναι,το καταλαβαίνω αυτο που λές,και μάλλον είναι και το πιθανότερο να συμβαίνει.Απλά δηλαδή να είναι μια απογοήτευση και τίποτα άλλο,πάμε για άλλα που λέμε. Ωστόσο υπάρχουν παιδιά που απο τα 16 γνωρίζουν την αγάπη και πληγώνονται.Απο μικρά στα βάσσανα.Θέλω να πώ με αυτό,οτι υπάρχει και αυτή η περίπτωση.Αλλα όπως είπα,το πιθανότερο είναι να μιλάμε για κάτι το απλό και εφήμερο.Μια απογοητευσούλα
Απογοητευσούλα είναι και για μία 21 χρονη, απογοητευσούλα είναι και για μια 36 χρονη
Δεν αλλάζει κάτι Άλεξ...
Αν είμαστε υποχείρια του πόνου, φταίνε τα γεγονότα για αυτό;Τα κακά γεγονότα;
Άτιμα γεγονότα... εσείς φταίτε.. εσείς καθορίζετε τη ζωή μας...
Εκτός και αν είχαμε ελεύθερη βούληση.. τότε σαφώς τα γεγονότα δε καθόριζαν τη ζωή μας.. ή όχι Άλεξ;
Τροφ(ες) για σκέψη.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 26/07/2012 19:20:02
quote:
Όντως δεν είναι,για αυτό και ο πόνος πάντα φεύγει.Μένει μέχρι να πληρωθεί το κάρμα σου.Μιλάω για συγκεκριμμένα πράγματα,συγκεκριμμένα λάθη που φέρνουν το κάρμα,όχι γενικά για την ζωή του ανθρώπου.Ο άνθρωπος δικαιούται να είναι ευτυχισμένος.
Εγώ πάλι έχω αυτή την απορία: Αν κάποιος έχει χάσει τη δυνατότητα να πονάει. Πώς θα ξεπληρώσει κάρμα;
Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα...
(Που λέει και ο Ζιπ)
quote:
Απογοητευσούλα είναι και για μία 21 χρονη, απογοητευσούλα είναι και μια 36 χρονη
Δεν αλλάζει κάτι Άλεξ...
Μήπως θές να πείς και "για μια 36 χρονη"
Δεν πιάνω το νόημα,εγω αυτό που είπα πάνω κάτω είναι οτι δεν έχει σχέση η ηλικία για την διαχείρηση του πόνου ώς προς το να τον αφήνεις ελευθερο.
quote:
Εκτός και αν είχαμε ελεύθερη βούληση.. τότε σαφώς τα γεγονότα δε καθόριζαν τη ζωή μας.. ή όχι Άλεξ;
Μπορώ να διαφωνίσω σε αυτό![]()
![]()
quote:
Εγώ πάλι έχω αυτή την απορία: Αν κάποιος έχει χάσει τη δυνατότητα να πονάει. Πώς θα ξεπληρώσει κάρμα;Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα...
(Που λέει και ο Ζιπ)
Οταν φτάσω εκεί θα σου πώ.
quote:
quote:
Εκτός και αν είχαμε ελεύθερη βούληση.. τότε σαφώς τα γεγονότα δε καθόριζαν τη ζωή μας.. ή όχι Άλεξ;Μπορώ να διαφωνίσω σε αυτό
Σε ο,τι θες
quote:
Σε ο,τι θες
sorry,εννοούσα οτι δεν μπορώ να διαφωνίσω επειδή είναι ξεκάθαρο
.
Συννενόηση μπουζούκι απο δύο μεγάλα πνεύματα ![]()
![]()
![]()
Edited by - alex22 on 26/07/2012 19:26:54
(Κρύψε λόγια, θα χάσει την εμπιστοσύνη του ο.. λαός μας
)
ΕΦ'ΟΣΟΝ ΟΜΩΣ Η ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΑΣ ΘΕΣΩ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
ΟΙ ΝΟΜΟΙ , ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΥ , ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ.
ΕΤΣΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ (ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟ) ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΕΣ.
ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΧΩΡΙΣ ΦΟΥΣΤΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΩΣ ΙΕΡΕΙΕΣ ΚΤΛΠ).
Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΠΡΟ ΑΙΩΝΩΝ ΣΥΜΠΕΦΩΝΗΜΕΝΑ Η ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΑΥΤΗ Η ΑΓΚΥΛΩΣΗ?
ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ?
ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 'Η ΘΑ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΟ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΩΣ ΤΟΤΕ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΛΟΥΜΠΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ ( ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ).
Μην κοιτάς το δάχτυλο όταν σου δείχνουν το φεγγάρι
και χριστιανος να σουν
παλι ρητορικα θα ηταν τα ερωτηματα σου.
μια ιδεολογια εφοσον δεν προσαρμοζεται
στην πραγματικοτητα πεθαινει.
Η ορθοδοξια με την σημερινη εικονα της,
ειναι μια αγκυλωμενη δογματικη πιστη,
μια πηγη συγκρουσεων και ψυχοπαθολογικων
φαινομενων στην κοινωνια μας.
Η προβλεψη μου ειναι οτι θα εφαρμοστουν οι
εξελικτικοι κανονες και θα αφανιστει
ως μη προσαρμοζομενη στην σημερινη εποχη.
(οι εποχες που προσαρμοζε την πραγματικοτητα στα μετρα της περασαν)
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!