ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

z_i_p30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/11/2015, 10:06:46
quote:
Πύρινος

Εγώ πιστεύω οτι η φύση μας προετοιμάζει για διαφορετικούς "σκοπούς".

Δηλ ... (;;;) εξήγησέ το πιο αναλυτικά για να καταλάβουμε τι λες ... π.χ όταν λες "η φύση μας προετοιμάζει, τι εννοείς ; πώς ακριβώς γίνεται αυτό ; (αυτή η προετοιμασία δηλ.), με ποιον τρόπο ; πότε γίνεται ; πόσο διαρκεί ; γιατί γίνεται ; κτλ.

Τι εννοείς όταν λες "φύση" ;;; το περιβάλον ; την ουσία των πραγμάτων ; το "είναι" των ανθρώπων ;;; το σύμπαν ;;; (θέλω να πω δηλ. εννοούμε και οι δυο μας το ίδιο πράγμα όταν εσύ αναφέρεσαι στην φύση. Βλέπεις πόσες ερμηνείες μπορεί να έχει η έννοια "φύση" ;;; Και υπάρχουν κι άλλες δηλ. ).

Μονάχα έτσι θα συνεννοηθούμε ... διαφορετικά, είναι δύσκολο να καταλάβει ο ένας τον άλλον.

"enlighted mind sees the endless emptiness"
08/11/2015, 10:23:29
Τώρα χρησιμοποιώ τον δικό σου ορισμό, δηλαδή το είναι των πραγμάτων, στην προκειμένη περίπτωση των ανθρώπων

08/11/2015, 10:42:12
Πρόσεξε λίγο κάτι :

Κατ' αρχήν, εγώ κάθε φορά που συνομιλώ με κάποιον στο φόρουμ, θεωρώ πως αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι κάνει, ξέρει τι γράφει δηλ. ξέρει τι λέει. [ μεγάλη κουβέντα αυτό θα μου πεις, αλλά, 'ντάξει, δεν μ' αρέσει να υποβαθμίζω τον συνομιλητή μου και πάντα τον βλέπω ως κάποιον που γνωρίζει τι κάνει. Διαφορετικά, ή δεν του απαντώ ή τον δουλεύω ].

Συνεπώς, θεωρώ πως κι εσύ ξέρεις τι γράφεις. Γράφεις λοιπόν :

quote:
Πύρινος

Εγώ πιστεύω οτι η φύση μας προετοιμάζει για διαφορετικούς "σκοπούς".

Πολύ σωστά το γράφεις. Εσύ πιστεύεις. Τι είναι όμως η πίστη ενός ανθρώπου και από που προέρχεται ; Η πίστη προέρχεται από την άγνοια. Συνεπώς, εγώ διαβάζοντας το ρήμα που χρησιμοποιείς, το "πιστεύω", αμέσως καταλαβαίνω πως στην πραγματικότητα αυτό που λες, δεν το γνωρίζεις. Απλά, το πιστεύεις. Καλά κάνεις και το πιστεύεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα σ' αυτό. Αν όμως εγώ [ όπως κάνω στο προηγούμενο post ], σου ζητήσω να αναλύσεις αυτήν την πίστη σου, θα μπορέσεις ; Εγώ γνωρίζω ήδη την απάντηση σ' αυτό το ερώτημα. Όχι, δεν θα μπορέσεις ή κι αν μπορέσεις να κάνεις μια κάποια ανάλυση, αυτή, αντί να βοηθήσει τον άλλον, θα τον μπερδέψει περισσότερο. Αν όντως λοιπόν αυτό το πράγμα το πιστεύεις, δηλ. στην πραγματικότητα δεν το γνωρίζεις, αλλά είναι μια πίστη, ένα "πιστεύω" που ξεκινάει από μια άγνοια, τότε τι θα αναλύσεις ; Την άγνοια σου ; Καταλαβαίνεις ;

quote:
Τώρα χρησιμοποιώ τον δικό σου ορισμό, δηλαδή το είναι των πραγμάτων, στην προκειμένη περίπτωση των ανθρώπων

Οk, θεωρώντας λοιπόν πως η φύση είναι το "είναι" των ανθρώπων, λες ότι

quote:
Εγώ πιστεύω οτι το "είναι" των ανθρώπων τους προετοιμάζει για διαφορετικούς "σκοπούς".

Ωραία. Πως ; Με ποιον τρόπο ; Γιατί ; Πότε ; Κάποιο παράδειγμα, έχεις ;

[ εγώ τώρα, πάλι σε ρωτάω, αλλά πάντα έχω στον νου μου πως αυτό που θα απαντήσεις, είναι "πιστεύω", όχι γνώση ]

Κατανοητό ;

08/11/2015, 10:43:57
quote:
Δηλ ... (;;;) εξήγησέ το πιο αναλυτικά για να καταλάβουμε τι λες ... π.χ όταν λες "η φύση μας προετοιμάζει, τι εννοείς ; πώς ακριβώς γίνεται αυτό ; (αυτή η προετοιμασία δηλ.), με ποιον τρόπο ; πότε γίνεται ; πόσο διαρκεί ; γιατί γίνεται ; κτλ.
Δηλαδή άλλος είναι σπόρος ντομάτας, άλλος είναι σπόρος πεύκου, άλλος είναι σπόρος κάκτου. Η προετοιμασία της φύσης είναι οτι κάνει τους σπόρους ανθεκτικούς ώστε να έχουν καιρό, με τον αέρα και τις βροχές, να βρούνε γόνιμο έδαφος.
Αλλά αυτό δε σημαίνει οτι όλοι θα βρουν γόνιμο έδαφος, οτι όλοι θα γίνουν δέντρα (εφόσον βρούνε) ή οτι όλοι θα βγάλουν καρπους.
Αυτό, περιεκτικά.
Δεν ξέρω αν είναι σωστό.

08/11/2015, 10:53:04
quote:
Πύρινος

Δηλαδή άλλος είναι σπόρος ντομάτας, άλλος είναι σπόρος πεύκου, άλλος είναι σπόρος κάκτου. Η προετοιμασία της φύσης είναι οτι κάνει τους σπόρους ανθεκτικούς ώστε να έχουν καιρό, με τον αέρα και τις βροχές, να βρούνε γόνιμο έδαφος.
Αλλά αυτό δε σημαίνει οτι όλοι θα βρουν γόνιμο έδαφος, οτι όλοι θα γίνουν δέντρα (εφόσον βρούνε) ή οτι όλοι θα βγάλουν καρπους.
Αυτό, περιεκτικά.

Και ποιος είναι αυτός που σπέρνει αυτούς τους σπόρους ; Ποιος είναι ο σπορέας τους ;

08/11/2015, 10:54:07
quote:
[ εγώ τώρα, πάλι σε ρωτάω, αλλά πάντα έχω στον νου μου πως αυτό που θα απαντήσεις, είναι "πιστεύω", όχι γνώση ]
Για αυτο χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη
Πριν έκανα μια συζητήση με τον KALACHAKRA στην οποία θα πρόσεξες οτι δεν χρησιμοποίησα πουθενά το ρήμα "πιστεύω", ο σκοπός ήταν ακριβώς για να περιοριστεί η συζήτηση στα "γνωρίζω". Όπως είπες και εσύ, δεν έχω πρόβλημα με τα "πιστεύω" (τα "πιστεύω" -στη βάση του οτι είναι "πιστεύω"- μπορούν να επιδεχτούν ανάλυση, κριτική κοκ) αλλά στην περίπτωση του KALACHAKRA δεν υπήρξε καθολου απο μεριάς του η χρήση αυτής της λέξης, οπότε και η ανάλυση που έκανα μαζί του δεν ήταν σε αυτή τη βάση
08/11/2015, 10:57:02
quote:

quote:
Πύρινος

Αυτό, περιεκτικά.

Και ποιος είναι αυτός που σπέρνει αυτούς τους σπόρους ; Ποιος είναι ο σπορέας τους ;

Ο σπορέας θα έλεγα οτι είναι το εκάστοτε δέντρο (π.χ. ντοματιά για την ντομάτα, λεμονιά για το σπόρο λεμονιού κοκ).
Η δύναμη όμως του σπόρου (όπως και η δύναμη του δέντρου) προέρχεται από το συνδυασμό του ήλιου και της γης.

08/11/2015, 11:11:31
Όπως καταλαβαίνεις έφυγα απ' το διανοητικό κέντρο
Έτσι, για να υπάρχει και μια "ισορροπία"
08/11/2015, 11:22:38
Ή μπερδεύτηκα ή το παράδειγμά σου δεν με βοηθάει. Πες μου αν έχω καταλάβει σωστά ... ok;

To "είναι" των ανθρώπων είναι ίδιο. Η ουσία τους δηλ. η φύση τους. Εσύ τώρα, εισάγεις στην θεώρησή σου μια άλλη έννοια, την έννοια της σποράς και του σπόρου. Λέγοντας όμως :

quote:
Δηλαδή άλλος είναι σπόρος ντομάτας, άλλος είναι σπόρος πεύκου, άλλος είναι σπόρος κάκτου.

διαφοροποιείς το "είναι" των ανθρώπων. Του δίνεις μια ιδιότητα σπέρματος, σπόρου, που σαφώς μπορεί να είναι διαφορετική στον καθένα μας, γιατί όπως λες άλλος είναι σπόρος ντοματιάς, άλλος είναι σπόρος λεμονιάς. Δεν είναι όμως έτσι, όλοι είμαστε σπόροι ανθρώπων, σπέρματα ανθρώπων δηλ.

Γι' αυτό σου είπα, πως η έννοια της "φύσης", έχει πολλές ερμηνείες. Μια από αυτές είναι και αυτής του σπόρου. Ο σπόρος είναι η απαρχή μιας οντότητας. Και μιλάμε πάντα, για μια ζωντανή οντότητα γιατί ο σπόρος νοείται μόνο όταν είναι ζωντανός. [ δηλ. άμα φυτέψεις έναν σάπιο σπόρο, ακόμη και στο πιο εύφορο χωράφι, δεν πρόκειτε να γίνει τίποτε ].

Συμφωνούμε πως η φύση των ανθρώπων είναι ίδια για όλους ;

Edited by - z_i_p on 08/11/2015 11:24:31

08/11/2015, 11:37:46
Λοιπόν, η πρόταση είναι η εξής (ως στιγμής) :

Η φύση [ φύση = το "είναι" τους, η ουσία τους, ο σπόρος τους ] των ανθρώπων είναι ίδια αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει* διαφορετικό σκοπό [ σκοπός > ρόλος ].

*τώρα ... πώς προκύπτει αυτό το "έχει" ;

Για να το απαντήσουμε αυτό, θα πρέπει να εισάγουμε ακόμη μία έννοια. Την έννοια της προσωπικότητας [ προσωπικότητα > χαρακτήρας, εικόνα του εαυτού του, εικόνα που έχουν οι άλλοι για εκείνον, σκέψεις, ιδέες και ιδεοληψίες, πεποιθήσεις, "πιστεύω", στερεότυπα, επιστήμη, θρησκεία κτλ, κτλ, κτλ ]. Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ουσία. Είναι και προσωπικότητα. Το "έχει" προέρχεται από την προσωπικότητά του. Επειδή ο καθένας είναι διαφορετικός χαρακτήρας, έχει διαφορετική προσωπικότητα δηλ, συνεπώς έχει και διαφορετικό σκοπό. Η προσωπικότητά του είναι αυτή που του τον επιβάλλει.

Tώρα ... ποιος είναι ο σκοπός που επιβάλλει στον άνθρωπο, όχι η προσωπικότητά του, αλλά η ουσία του ; Η ουσία του ανθρώπου, δεν μπορεί να επιβάλλει τίποτε στον ίδιο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως σκοπός για την ουσία.

Και πιο ... καλλιτεχνικά :

Σκοπός της ύπαρξής μας είναι να απελευθερώσουμε το πνεύμα μας προς εκείνον τον Δρόμο της Εκτυφλωτικής Λάμψης και να συμφιλιωθούμε με το αρχέγονο Φίδι. Να κάτσουμε κάποια στιγμή παρέα στο ίδιο τραπέζι με την Παρθένα και τον Σατανά, να πιούμε ένα ποτηράκι τσίπουρο με τον πιο μισητό εχθρό μας και να στήσουμε τους υπολογιστές μας κάτω από μια άγρια μηλιά.

Και πιο ... προσωπικά [ ή πεζά ή ανθρώπινα ]:

Σκοπός μου είναι (σ' αυτήν την φάση της ζωής μου) η αναπαραγωγή, να φέρω δηλ. στον μάταιο τούτο κόσμο μια ακόμη ανθρώπινη ζωή, ένα πλασματάκι ακόμη δηλ., να του χαρίσω όλη την αγάπη μου και να του μάθω όλα όσα γνωρίζω, με την ελπίδα και την ευχή να γίνει ένας καλός άνθρωπος στην κοινωνία των ανθρώπων.

Edited by - z_i_p on 08/11/2015 12:19:19