ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

moebius61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
old tigerΜέλος
28/03/2003, 11:45:22
Καλημέρα φίλοι μου,
κάποιοι συνδέουν την συγκεκριμένη περιοχή του Ειρηνικού με την μυθολογία Κθούλου του Lovecraft.
Σύμφωνα με αυτήν, ο μέγας Κθούλου...κοιμάται στην υποβρύχια πόλη της Ρ'λυέ...περιμένοντας κάποιον από τους πιστούς του να τον ξυπνήσει....

Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...

ΤΑΣΟΣΜέλος
28/03/2003, 12:03:30
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΟΥ & ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ & ΠΩΣ
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙ,ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ
ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ,ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΡΕΥΝΑ.
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΙΝΕΙ,ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET Κ.Λ.Π.?

Τ.Σ.

ReoΜέλος
28/03/2003, 12:17:19
Για τα νησιά του Πάσχα λέγεται ότι ακόμα και σήμερα οι ντόπιοι έχουν τις παραδοσιακές γνώσεις να σμιλέψουν τέτοια αγάλματα, όμως έχουν πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουν. Άλλωστε οι τουρίστες δεν μπορούν να τα πάρουν μαζί τους για σουβενίρ… :)

Υπάρχει όμως και μια πιο γοητευτική υπόθεση, ως υπόθεση όχι τεκμηριωμένη. Ότι οι παλιοί, έχοντας πιο άμεσες σχέσεις με τη φύση, αισθάνονταν καλύτερα τα στοιχεία της, μεταξύ των οποίων τα τελλούρια ρεύματα ή γραμμές ley ή όπως κι αν λέγονται ή λέγονταν τότε. Δηλαδή, με απλοϊκά λόγια, γραμμές μαγνητισμού που περνούν από το εσωτερικό της γης και αντιστοιχίζονται με συμπαντικές. «Ό,τι επάνω, και κάτω». Οι κατασκευές με ρόλο κεραίας (αγάλματα, ντόλμεν, πυραμίδες, πύργοι, γοτθικά καμπαναριά και τέτοια) δημιουργούνταν σε «κομβικά» τελλουρικά σημεία λειτουργώντας ως πομποί και δέκτες αστρονομικών, μετεωρολογικών και κλιματολογικών στοιχείων. Φοβερό. Η πιο προχωρημένη άποψη λέει ότι η «χρήση» τους μπορούσε να προκαλέσει φυσικά φαινόμενα.

Μιας και το φέρνει ο λόγος, επιτρέψτε μου να κάνω και λίγη διαφήμιση στο topic που έχω ανοίξει και χρειάζεται το ενδιαφέρον σας. Ρίξτε μια ματιά και εδώ:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1072

Edited by - Reo on 28/03/2003 12:22:09

ΤΑΣΟΣΜέλος
28/03/2003, 12:24:31
ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Κ.Α.ΣΤΟ GOOGLE.COM ME ΕΝΔΕΙΞΗ: VON DANIKEN.ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ E-MAIL ΤΗΛ/ΝΑ Κ.Λ.Π.

Τ.Σ.

moebiusΜέλος
28/03/2003, 13:06:05
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (2)

Σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι, πριν από εξακόσια χρόνια περίπου, μια ομάδα πολυνησίων πήγε να κατοικήσει στο νησί.
Φυσικά το νησί είχε κατοίκους και πριν το 12ο αιώνα, αλλά λίγα πράγματα είναι γνωστά γι' αυτούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διασώθηκαν προφορικά, ''πριν έρθει στο νησί ο Χότου-Ματούα, κατοικούσαν εδώ ψηλοί άνθρωποι, που όμως δεν ήταν γίγαντες''.

Συνεχίζεται...

Moebius

moebiusΜέλος
28/03/2003, 13:38:37
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (3)

Στις πλαγιές του σβησμένου σήμερα ηφαίστειου, που οι ντόπιοι ονομάζουν Ράνο-Ραράκου, βρίσκονται 193 αγάλματα με τέτοιο τρόπο τοποθετημένα, ώστε να κοιτούν προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα. Το ύψος αυτών των γιγάντων φτάνει συχνά τα δέκα μέτρα και παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές αοό τα αγάλματα που βρίσκονται κοντά στις παραλίες του νησιού. Ο ερευνητής Πιερ Λοτί, που επισκέφτηκε το νησί το 1870, έγραψε: ''Υπάρχουν δυο λογιών αγάλματα. Αυτά που βρίσκονται στις παραλίες και είναι όλα σπασμένα και αναποδογυρισμένα. Κι έπειτα τα άλλα, τα φοβερά, με το διαφορετικό πρόσωπο που αντιπροσωπεύουν μια άλλη εποχή''.
Σήμερα, ξέρουμε πως τα πρώτα, αυθεντικά αγάλματα, κατασκευάστηκαν σε κάποια πανάρχαιη εποχή και, πολύ αργότερα, οι λαοί της Πολυνησίας που κατοίκησαν στο νησί, αντιγράφοντας τους πρώτους τεχνίτες, κατασκεύασαν τα δικά τους αγάλματα, τα οποία, -όπως κάθε αντίγραφο- υστερούν σε καλλιτεχνική αξία από τα πρώτα.

Σύντομα η συνέχεια

Moebius

28/03/2003, 14:27:23
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ..
ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ!

ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

ΜΑΤΕ ΚΙΤΕ ΡΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΜΑΤΙΑ ΚΟΙΤ-ΟΥΝ ΟΥ-ΡΑΝ-Ο.

(ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ)

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

moebiusΜέλος
28/03/2003, 14:46:22
Φίλε AVATAR καλησπέρα

Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Γεωργανάς που αναφέρεις, αλλά πράγματι, στην τοπική διάλεκτο του νησιού η λέξη ΜΑΤΑΚΙΤΕΡΑΝΙ σημαίνει ''τα μάτια που κοιτούν τον ουρανό''.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω και κάτι άλλο: Η λέξη ''Πολυνησία'' ήταν από πανάρχαιες εποχές η ονομασία της περιοχής και βέβαια είναι μια λέξη καθαρά ελληνική. Στην Πολυνησία υπάρχουν κάποια νησιά με ελληνικές ονομασίες. Αυτά τα στοιχεία ενισχύουν την άποψη ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ταξιδέψει ως την αμερικανική ήπειρο κι ακόμα μακρύτερα.

Moebius

moebiusΜέλος
28/03/2003, 17:02:14
Αγαπητοί Φίλοι

Παρασκευή σήμερα και θέλω να ευχηθώ σε όλους σας ένα ευχάριστο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο. Από Δευτέρα θα επικοινωνήσουμε πάλι, φρέσκοι και ανανεωμένοι με καινούρια ταξίδια στο χώρο του μυστηρίου. Μέχρι τότε να είστε καλά!

Moebius

bladerunnerΜέλος
29/03/2003, 12:09:20
Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν στο μήνυμα μου για το αν υπάρχουν πλέον στην αγορά βιβλία του Νταίνικεν.

LoucasΜέλος
29/03/2003, 12:20:27
ΦΙΛΕ bladerunner

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

pankyfishΝέο Μέλος
26/12/2004, 15:57:16
Πως μπορούν να τεκμηριωθούν:

1) Η "αυτόματη" δημιουργία ζωής

2) ότι η "φυσική επιλογή" μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιου εύρους αναδομήσεις της ύλης, ώστε να δημιουργηθούν εκ' του μηδενός μηχανισμοί; Πως δηλ. η φυσική επιλογή λειτούργησε και δημιουργήθηκαν τα θηλαστικά, ενώ πριν δεν υπήρχε τίποτα; Πως λειτούργησε στον μηχανισμό της νόησης, ενώ πριν δεν υπήρχε τίποτα; Και βέβαια αν ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί, γιατί δεν είμαστε όλοι άνθρωποι και υπάρχουν ακόμα κατώτερα είδη ζωής, που υπήρχαν και εκκατομύρια χρόνια πριν, όπως τα κάποια είδη ψαριών, οι σαύρες κλπ;

Τέλος ποια ευρήματα αποδεικνύουν την μετάβαση από τον πίθηκο στον άνθρωπο;

---p---

KrisnnaΜέλος
26/12/2004, 16:33:28
quote:
Σκληρή άποψη σίγουρα, όμως έχει διαμορφωθεί παρατηρώντας μερικά πολύ εξωφρενικά φαινόμενα αυτού του κόσμου. π.χ. παιδεραστία, εμπόριο οργάνων άστεγων/ορφανων παιδιών πολέμου, βασανιστηρια, κ.τ.λ. Φανόμενα που είναι έξω από την θεωρία ενός ανθρωπιστή θεού. Κάτι άλλο συμβαίνει και είμαι στον δρόμο της αναζήτησης.

Aφού υπάρχει κάποιος Θεός έστω και λίγο Ανθρωπιστής γιατί δέν έχει δώσει ποτέ την παραμικρή ένδειξη εναντίων όλων αυτών των φαινομένων?
Μιά παρουσία του τουλάχιστον οι δράστες να συνετιστούν, να καταλάβουν οτι αυτό που θα κάνουν δέν θα περάσει ατιμώρητο και να ματαιώσουν τουλάχιστον τα χειρότερα Σχέδια τους!
Δέν νομίζω για κάποιον Θεό ο οποίος παρακολουθεί κάθε στιγμή τον Άνθρωπο θα ήταν τόσο δύσκολο να το κάνει.
Δέν έχει υπάρξει ποτέ και όλες οι περιγραφόμενες Θεικές εμφανίσεις έχουν αποδειχτεί Παραμύθια.
... και όσοι πλασάρουν στα πλήθη το φάντασμα ενός ψεύτικου Θεού για να τα τρομοκρατήσουν και να ασκήσουν εύκολα πάνω τους όλες τις Εξουσίες διαπράτουν "Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας"!
Είναι βαρύ αυτό που λέω αλλά Αληθινό, και αναφέρεται σε οποιαδήποτε Θρησκεία οποιουδήποτε Θεού ο οποίος είναι "Εκτός πραγματικότητας".
Εκτός και άν η Θρησκεία που διδάσκουν (λέω Θρησκεία όχι Θεός), έχει κάποια δόση Αλήθειας, και για να περιέχει Αλήθεια πρέπει να περιέχει και Φιλοσοφία που μας οδηγεί πιό κοντά στην Γνώση!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗ

junk95Μέλος
26/12/2004, 17:29:55
quote:

1) Η "αυτόματη" δημιουργία ζωής

Οι έμβιες αντιδράσεις δεν είναι παρά πολύπλοκες οργανικές αντιδράσεις. Οι οργανικές αντιδράσεις δεν είναι παρά χημικές αντιδράσεις. Οι φυσικές αντιδράσεις δεν είναι παρά φυσικά φαινόμενα. Το μόνο που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις ζωή είναι ένας πλανήτης με κατάλληλο χημικό περιβάλλον και μερικά εκατομμύρια χρόνια αναμονής.

Δεν είναι προφανές ότι κάποια πολύπλοκη χημεία μπορεί να οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε ζωντανούς οργανισμούς. Εξίσου μη προφανές όμως είναι ότι ένα και μόνο μακρομόριο περιέχει όλες τις "οδηγίες" για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει για 70-100 χρόνια ένα ανθρώπινο σώμα, χωρίς καμία μεταφυσική επέμβαση οποιουδήποτε τύπου και επιπλέον χρησιμοποιώντας αποκλειστικά άβιη ύλη.

Φυσικά δεν είναι εφικτό να τεκμηριωθεί η άβια προέλευση της ζωής, όμως είναι αρκετά λογικό. Ξέρουμε ότι σε συγκεκριμένες φυσικές/χημικές συνθήκες (που ξέρουμε ότι επικρατούσαν στη γη πριν μερικά δισεκατομμύρια χρόνια) τείνουν να δημιουργούνται πολύπλοκα οργανικά μόρια. Ξέρουμε επίσης ότι στατιστικά, αργά ή γρήγορα τα πολύπλοκα οργανικά μόρια θα δώσουν ένα ή περισσότερα αυτοαναπαραγωγικά μόρια. Και είναι ηλίου φαεινότερον ότι από τη στιγμή που έστω και ένα αυτοαναπαραγωγικό μόριο καταφέρει να παράγει πάνω από ένα αντίγραφο του εαυτού του πριν διαλυθεί, the sky is the limit.

quote:

2) ότι η "φυσική επιλογή" μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιου εύρους αναδομήσεις της ύλης, ώστε να δημιουργηθούν εκ' του μηδενός μηχανισμοί; Πως δηλ. η φυσική επιλογή λειτούργησε και δημιουργήθηκαν τα θηλαστικά, ενώ πριν δεν υπήρχε τίποτα;

Ε όχι και δεν υπήρχε τίποτα! Πρώτα υπήρξαν αυτοαναπαραγωγικά μακρομόρια, μετά μονοκύτταροι οργανισμοί, μετά συμβιωτικοί οργανισμοί, μετά πολυκύτταροι οργανισμοί, μετά 17 ολόκληρες οικογένειες πολυκύτταρων οργανισμών (από τις οποίες επέζησαν μόνο δύο ή τρεις), μετά από μία από αυτές υπήξαν τα ερπετά, μετά κάποια ερπετά με διάφραγμα και μόνο δύο σειρές δοντιών, μετά κάποια ερπετά που γεννούσαν αβγά αλλά θήλαζαν τα μικρά τους και αρκετά αργότερα τα θηλαστικά όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Στην πορεία χρειάστηκε να υποστούν χοντρό πλήγμα τα πιο mainstream ερπετά (όπως οι δεινόσαυροι) ώστε να ανοίξει ο χώρος για εξελικτικούς πειραματισμούς καθώς και μερικές εποχές παγετώνων για ξεδιάλεγμα των πιο κατάλληλων.

quote:

Πως λειτούργησε στον μηχανισμό της νόησης, ενώ πριν δεν υπήρχε τίποτα;

Γιατί η νόηση -όπως και η ικανότητα αναπαραγωγής- είναι μια ιδιότητα που αν και μπορεί να προκύψει με συνεχή τρόπο, στη συνέχεια σε πάει ένα σκαλί πιο πάνω. Για να έχεις νόηση χρειάζεσαι μόνο έναν αρκετά εξελιγμένο εγκέφαλο και ένα μέσο επικοινωνίας όπως η γλώσσα. Από εκεί και πέρα με αυτά τα δύο μπορείς να κάνεις θαύματα. Μέσα σε 30 χρόνια ένα μωρό που δεν ξέρει τίποτα μπορεί γίνει αστροναύτης. Πριν 1000 χρόνια αποκλείεται κάποιος να τα κατάφερνε, παρ' όλο που πριν 1000 χρόνια ο εγκέφαλος των ανθρώπων ήταν από βιολογικής άποψης σχεδόν ολόιδιος με σήμερα.

quote:

Και βέβαια αν ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί, γιατί δεν είμαστε όλοι άνθρωποι και υπάρχουν ακόμα κατώτερα είδη ζωής, που υπήρχαν και εκκατομύρια χρόνια πριν, όπως τα κάποια είδη ψαριών, οι σαύρες κλπ;

Γιατί προσπαθείς να μεταφέρεις κατασκευάσματα του μυαλού σου (ανώτεροι-κατώτεροι, "σκοπός") στο πώς λειτουργεί ο κόσμος; Φαντάζεσαι ότι το μοντέλο της εξέλιξης περιγράφει έναν αγώνα 2 δις χρόνων που βρήκε την τελική του δικαίωση και σκοπό σε εμάς; Το μοντέλο της εξέλιξης είναι εξοργιστικά απλό:

α) Οι ζωντανοί οργανισμοί αναπαράγονται.
β) Σε κάθε γενιά, συμβαίνουν μεταλλάξεις.
γ) Ανάλογα με το περιβάλλον, τα μεταλλαγμένα άτομα μπορεί να αποδειχθούν καταλληλότερα ή λιγότερο κατάλληλα για:
δ) Επιστροφή στο (α).

Οι "απλοί" οργανισμοί δεν προσπαθούν να γίνουν "πολύπλοκοι". Οι "απλοί" οργανισμοί, όπως και οι "πολύπλοκοι", απλά αναπαράγονται. Εφ' όσον κάποια μετάλλαξη δεν τους προσφέρει εξελικτικό πλεονέκτημα, μοιραία τα μεταλλαγμένα άτομα χάνονται και το είδος παραμένει σχετικά αναλλοίωτο. Ή μπορεί τα μεταλλαγμένα άτομα να δημιουργήσουν σιγά-σιγά το δικό τους είδος, που θα είναι πιο κατάλληλο ας πούμε για τη διπλανή κοιλάδα όπου το νερό σπανίζει πιο πολύ, ενώ το αρχικό είδος θα παραμείνει στη δική του κοιλάδα όπου δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να εξαφανιστεί.

Πάρε τους κροκόδειλους: λες και έχουν έρθει κατ' ευθείαν από το Ιουράσιο. Κι όμως είναι οργανισμοί του σήμερα, εξίσου "ανώτεροι" -από εξελικτικής πλευράς- με τον άνθρωπο, την κατσαρίδα, την πέστροφα, την πεταλούδα κλπ. Και για το περιβάλλον τους είναι τέλεια κατασκευασμένοι.

Ας καταφέρουμε κι εμείς ως είδος να επιζήσουμε από 10 εποχές παγετώνων, μερικές πτώσεις αστεροειδών και κυρίως για πάνω από 5 λεπτά μέσα στο Νείλο χωρίς μηχανική υποβοήθηση, και μετά τη λέμε στους κροκόδειλους.

Τώρα βέβαια εμείς ως είδος τα έχουμε πραγματικά καταφέρει πολύ καλά (κατ' άλλους πολύ άσχημα) χάρη στη νόηση. Και είδη που τη γλίτωσαν από 10 εποχές παγετώνων φαίνεται πως οδεύουν προς την εξαφάνιση. Άλλα όμως προσαρμόζονται τέλεια στο νέο περιβάλλον: οι ιοί, τα βακτήρια, οι κατσαρίδες, τα ποντίκια. Καταλαβαίνω ότι φιλοσοφικά ένα βακτήριο δεν είναι ακριβώς ανώτερος οργανισμός, εξελικτικά όμως ικανότητες όπως να παράγεις μερικές δεκάδες χιλιάδες αντίγραφα του εαυτού σου σε μία ώρα και να μπορείς να γίνεις "σπόρι" για να αντέξεις ένα εχθρικό περιβάλλον για μερικές δεκαετίες ενώ κανονικά ζεις 3 ώρες, είναι διαολεμένα ανώτερες.

quote:

Τέλος ποια ευρήματα αποδεικνύουν την μετάβαση από τον πίθηκο στον άνθρωπο;

Δεν υφίσταται μετάβαση από τον πίθηκο στον άνθρωπο. Υφίσταται κοινή προέλευση όλων των πρωτευόντων. Τα απολιθώματα δίνουν κατά τη γνώμη μου μία αρκετά συνεκτική ιστορία, όμως πολύ καλύτερα αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν από αναλύσεις DNA και ιδιαίτερα mtDNA. Όταν για παράδειγμα το 95% του DNA του ανθρώπου και του χιμπατζή είναι κοινά, ε δε μπορεί, κάποια κοινή προέλευση θα υπάρχει.

Εξάλλου τα μωρά του ανθρώπου και των μεγάλων πιθήκων μοιάζουν πάρα πολύ.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

MercuryΜέλος
26/12/2004, 20:26:40
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους σας.

Θα ήθελα να ρωτήσω τον φίλο junk95 (ή όποιον άλλο γνώστη αυτών των θεμάτων),ποιά είναι η τελευταία άποψη της επιστήμης πάνω στα εξής θέματα:

α- Πολλαπλές διαστάσεις ή Κόσμοι μέσα σε Κόσμους.- Λεπτοφυείς μορφές υλικότητας που εξαιτίας αυτής της ιδιότητας δεν είναι δυνατό να γίνουν αντιληπτές ακόμα και με τα πιο μοντέρνα επιστημονικά όργανα παρατήρησης αλλά αποτελούν αντικείμενο επιστημονικών υποθέσεων στη βάση της παρατήρησης μη εξηγήσιμων φαινομένων ή δράσεων.

β- Χρόνος και σχετικότητα του - Ποιά είναι η τελευταία λέξη της επιστήμης πάνω στο θέμα του Χρόνου? - Πως θα βίωνε το Χρόνο μια υποθετική ύπαρξη που θα ζούσε σε κάποια διαφορετική υποθετική πάντα 5η ή 6η διάσταση? Είναι δυνατόν 1 εκατομμύριο γήινα χρόνια να "εμπειριώνονται" σε χρόνο 1 ώρας απο κάποιο υποθετικό ον που ζεί σε μια τέτοια διάσταση?

γ- Εμφυία. Έχει καταλήξει η επιστήμη στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος βρίσκεται στο ανώτατο σκαλοπάτι της κλίμακας της Δημιουργίας? Έχει αποκλείσει την δυνατότητα ύπαρξης ανωτέρων του ανθρώπου μορφών Συνειδητής Εμφυίας?

Συγνώμη αν έκανα κάποιο λάθος στην ορολογία,δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με τη φυσικοχημεία. Θα το εκτιμούσα αν κάποιος είχε να μου προτείνει κάποιο βιβλίο που να πραγματεύεται αντικειμενικά τα παραπάνω θέματα.

Καλό βράδυ.

αγνοώνΜέλος
26/12/2004, 20:52:29
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!
Δύο ερωτήσεις γαι τον πολυ-μαθή φίλο μας junk95.
α)Πως φαντάζεται το ανθρώπινο είδος σε
1000 χρόνια από τώρα?Θα μοιάζει με το σημερινό ?
Θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό ?
Θα είναι καλύτερο ή χειρότερο ?
Και ποια θα είναι η "μοίρα" του,ο τελευταίος σταθμός του ??
Αν ΔΕΝ υπάρχει θεός για να φροντίσει γι'αυτό,που θα οδηγηθεί
(το ανθρώπινο είδος) ??
και
β)Οι κροκόδειλοι "μοιάζουν" να πρόέρχονται κατευθείαν από την Ιουράσιο
ή,ΕΙΝΑΙ από την Ιουράσιο ??
Το δεύτερο ερώτημα είναι καθαρά προς διαφώτισή μου.
Το πρώτο είναι κρίσεως.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων φίλε junk95.
demoΜέλος
27/12/2004, 06:58:16
Θα ήθελα και εγώ να κάνω κάποιες ερωτήσεις στον πολύξερο Άθεο και Υλιστή Junk95! Πώς εξηγεί τα θαύματα, τα παραφυσικά φαινόμενα, την διαίσθηση;!;! Πώς εξηγεί τις Ανθρώπινες ανεξήγητες μυστικές δυνάμεις οι οποίες εκδηλώνονται παντού και μας αφήνουν άφωνους;!;
Μόνο με την Ύλη και χωρίς καμιά παρουσία Θεού πώς μπορεί να τις εξηγήσει!! Kαι πώς εξελίχθηκε ο Άνθρωπος τόσο γρήγορα απο ζώο σε πλήρες λογικότατο όν ενώ τόσα δισεκατομμύρια χρόνια παρέμενε πιθηκοειδές χωρίς καμιά παρουσία Θεού;;
Το τόσο μυαλό που σκέφτεται για να τα γράφει αυτά απο πού το πήρε ... απο πολύπλοκους Χημικούς συνδυασμούς;!;
Χρόνια Πολλά κατα τα άλλα και ο Θεός να μας βοηθήσει
junk95Μέλος
27/12/2004, 19:35:27
quote:

Θα ήθελα και εγώ να κάνω κάποιες ερωτήσεις στον πολύξερο Άθεο και Υλιστή Junk95! Πώς εξηγεί τα θαύματα, τα παραφυσικά φαινόμενα, την διαίσθηση;!;! Πώς εξηγεί τις Ανθρώπινες ανεξήγητες μυστικές δυνάμεις οι οποίες εκδηλώνονται παντού και μας αφήνουν άφωνους;!;

Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι εκδηλώνονται τόσο... παντού ή ότι αφήνουν τους πάντες τόσο άφωνους, όμως στη θέση σου δε θα έπεφτα στην παλιά παγίδα του να θεοποιούμε ό,τι δε μπορούμε για την ώρα να εξηγήσουμε.

quote:

Kαι πώς εξελίχθηκε ο Άνθρωπος τόσο γρήγορα απο ζώο σε πλήρες λογικότατο όν ενώ τόσα δισεκατομμύρια χρόνια παρέμενε πιθηκοειδές χωρίς καμιά παρουσία Θεού;;

Τι είναι αυτά που λες; Έχουμε μία αλυσίδα προγόνων που φτάνει μέχρι τα πρώτα αμφίβια που βγήκαν από τη στεριά. Μια πολύ καλή "ανοδική" ας πούμε πορεία που διαρκεί εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Μόνο τα τελευταία 10-20 "γίναμε" πιθηκοειδή και ως είδος υπάρχουμε 100.000 χρόνια που δεν είναι πάρα πολύ αλλά ούτε και λίγο για να φτάσεις από τα λίθινα εργαλεία στους υπολογιστές. Και σκέψου ότι είχαμε και τους ιερείς να καίνε κατά καιρούς όποιον προωθούσε την οποιαδήποτε εξέλιξη. Δε νομίζω ότι τα πήγαμε άσχημα και κυρίως νομίζω ότι στο Θεό -ή τουλάχιστον στους επί γης αυτοαποκαλούμενους αντιπροσώπους του- οφείλουμε μάλλον επιβράδυνση της όποιας εξέλιξης.

quote:

Το τόσο μυαλό που σκέφτεται για να τα γράφει αυτά απο πού το πήρε ... απο πολύπλοκους Χημικούς συνδυασμούς;!;

Σε παραπέμπω σε προηγούμενη απάντησή μου στο ίδιο θέμα, για το emergence.

Κατά τα άλλα:
Οι κροκόδειλοι δεν είναι κατ' ευθείαν από το Ιουράσιο, δεν ξέρω καν αν υπήρχαν παρόμοια ζώα στο Ιουράσιο. Πάντως και τα 14 είδη τους είναι σχετικά πρόσφατα.

Όσο για το πώς φαντάζομαι τον άνθρωπο σε 1000 χρόνια... Δεν ξέρω. Βιολογικά δε θα πρέπει να υπάρχουν ιδιαίτερα ορατές αλλαγές (30 γενιές είναι λιγότερο από μια στιγμή), αλλά ποτέ δεν ξέρεις τώρα που αρχίσαμε να παίζουμε με το DNA, τρέχα γύρευε...

Πνευματικά φαντάζομαι θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, το ίδιο και πολιτισμικά. Αλλά κανείς δε μπορεί να πει πώς.

Φυσικά υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα χάρη στην καταστροφική μανία μας για το περιβάλλον σε 20-30 χρόνια να μην υπάρχει τίποτα, αλλά δε θέλω να το σκέφτομαι.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

KaiserΜέλος
27/12/2004, 20:05:55
quote:
Δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι εκδηλώνονται τόσο... παντού ή ότι αφήνουν τους πάντες τόσο άφωνους, όμως στη θέση σου δε θα έπεφτα στην παλιά παγίδα του να θεοποιούμε ό,τι δε μπορούμε για την ώρα να εξηγήσουμε.

Πάντως, ακόμα δεν έχει σταθεί δυνατό να εξηγηθούν φαινόμενα όπως η θεραπία αρρώστων που έπασχαν απο καρκίνο χωρίς ιατρική παρέμβαση( πχ. ο Παίσιος στο Άγιο Όρος), και ούτε νομίζω πως πρόκειται.
Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως χάνετε το χρόνο σας. Η θρησκευτική πίστη είναι θέμα προσωπικών βιωμάτων. Αν πχ. κάποιος έχει δει( ή νομίζει πως έχει δει) έναν άγιο, δεν υπάρχει περίπτωση να τον αποσπάσεις απο τη χριστιανική θρησκεία, ακόμα και αν του διαβάσεις εκατοντάδες βιβλία φυσικής και βιολογίας.
Εξάλου, πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες ήταν και βαθιά θρησκευόμενα άτομα.
Αφήστε τον καθένα να πιστεύει ότι θέλει, όσο δεν ενοχλεί τους άλλους. Προσωπικά, θεωρώ την Αθεία εντελώς παράλογη, τόσο φιλοσοφικά όσο και επιστημονικά. Γνωρίζω επίσης πως η ύπαρξη ή η ανυπαρξία του Θεού δεν μπορεί να τεκμηριωθεί επιστημονικα ή φιλοσοφικά.
Κατα συνέπεια, όλοι αυτοί οι καυγάδες δεν οδηγούν πουθενά, αφού δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να αλλάξει απόψεις επι του θέματος.
Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο οτι ο μέσος όρος ζωής είναι τα 75 χρόνια, αργά ή γρήγορα... όλοι θα μάθουμε την αλήθεια!

ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ

KaiserΜέλος
27/12/2004, 20:07:12
quote:
θεραπία

θεραπεία

ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ