- Αρχαίος Λάβρυς (διπλός πέλεκυς) βρέθηκε στην Βουλγαρία - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
quote:
Χρυσέ Κλώνε, ο Κυνικός μπορούσε να πεί όσα είπε με πολύ πιο ήπιο κι ωραίο τρόπο.
Συγγνωμη, αλλα νομιζω οτι ο χαρακτηρισμος του ηταν πολυ επιεικης.
Τα οσα γραφτηκαν μεχρι την παρεμβαση του, ηταν εντελως εκτος πραγματικοτητας.
Δεν έχει νόημα.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΠΑΥΛΟΣ ΔΡΑΝΔΑΚΗΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ "Ο ΦΟΙΝΙΞ"
ΜΑ ΔΕΝ ΑΚΗΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΧΩ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ...
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΔΕΡΦΕ...
Για να καταλάβω κάτι, πρίν πώ κάτι λάθος ή παραπανίσιο...
Φίλε/η μου, όλα αυτά που λές, τι σχέση έχουν με το πόστ μου ?
Μήπως έχεις μπεί κάπου ανάμεσα σε κάτι, που δεν έχει σχέση με σένα ?
(επειδή εγώ έτσι το βλέπω, λέω, μήπως το βλέπω ... στραβά)
Αν θες, απάντησέ μου
quote:
Λοιπόν, όσοι και όσες δεν το ξέρουν, η ζωή, η κοινωνία, το πεδίο που ζούμε και κινούμαστε, είναι μια ζούγκλα. Άμα δεν μπορείς να κάνεις κάτι σωστά, θα σε φάνε και θα βγεί άλλος να κάνει αυτό που δεν κάνεις εσύ σωστά.
Ξέρω, τα αδύναμα "ζωάκια" έχουν βέβαια μια τάση να μαζεύονται σε μικρά "κοπαδάκια" για να νοιώσουν λιγότερο τρωτά, αλλά πιστέψτε με, κάποια στιγμή που δεν προσέχουν, είναι αφηρημένα ή χοροπηδάνε ανέμελα... *χράπ* πάει, τα έφαγε το δυνατότερο.
αυτο καλο αλλα εξαρτατε και απο τα κοπαδακια ...
ας μην εμβρυθησουμε παραπανω
πεταχτηκα γιατι μου αρεσει ως θεμα
-sorry για το ασχετο ...
-τα σεβη μου-
quote:
Για να καταλάβω κάτι, πρίν πώ κάτι λάθος ή παραπανίσιο...Φίλε/η μου, όλα αυτά που λές, τι σχέση έχουν με το πόστ μου ?
Μήπως έχεις μπεί κάπου ανάμεσα σε κάτι, που δεν έχει σχέση με σένα ?
(επειδή εγώ έτσι το βλέπω, λέω, μήπως το βλέπω ... στραβά)Αν θες, απάντησέ μου
Vril
quote:
τα υπερασπίζονται με λύσσα και με περισσό θράσσος, αλλά μόλις συναντήσουν κάποια αντίσταση, αρχίζει η ιστορία με τις συγνώμες και τα άλλα .. σάπια.Στο χωριό μου λένε, "από τότε που βγήκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο". Πολύ βαθιά φιλοσοφία, αν και δεν ανήκει σε καμιά σχολή...
ΑΓΑΠΗΤΕ Vril ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΟΡΓΗΣΕ ΚΑΘΩΣ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΑ ΟΤΙ , ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΕΡΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.![]()
ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΠΩ ΣΤΟ ΜΑΤΙ...
ΟΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΠΟΤΕ.
quote:
Η "ερώτησή" μου είναι άσχετη. Την έγραψα έτσι, μόνο και μόνο για να προκελέσω. Ευχαριστώ που απάντησες.Vril Απεστάλη: 24/06/2004, 20:27:20
`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
υπάρχει κάποιο βότανο ή βιταμίνη για την φωτοευαισθησία που έχω στα μάτια μου? ευχαριστώ
Πάλι δεν μπορώ να αναφέρω συγκεκριμένες εταιρείες αλλά μπορείς να βοηθηθείς από αντιοξειδωτιά σκευάσματα που περιέχουν τις ακόλουθες ουσίες : Λουτείνη, Ζεαξανθίνη, Βιταμίνη C, και τα βότανα Eybright (Ευφρασία) και Bilberry (Μύρτιλος). Ένα καλό ξευγάρι γυαλιά θα βοηθήσει επίσης. ![]()
quote:
ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΩ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ????DEPPYS TOUCH
Τι είναι τελικά αυτό το περιβόητο ανοσοποιητικό σύστημα που όλοι θέλουν να ενισχύσουν; Κατα κυριολεξία είναι οι μηχανισμοί άμυνας κυρίως του αίματος απέναντι σε εισβολείς όπως μικρόβια, ιοί, παράσιτα, βακτηρίδια κλπ. Για παράδειγμα τα λευκά αιμοσφαίρια είναι βασικό στοιχείο του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Πρ όλα αυτά όταν κάποιος μιλάει περί 'ενίσχυσης ανοσοποιητικού' δεν εννοεί την αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων. Ο όρος αυτός λοιπόν είναι αδόκιμος και άστοχος και απορώ γιατί χησιμοποιείται ακόμη από γιατρούς και μη. Κατ ουσίαν μιλάμε για ενισχυση του οργανισμού στο σύνολό του. Θέλουμε ένα οργανισμό πιο λειτουργικό, πιο επαρκή, με πιο ισορροπημένες και αρμονικές λειτουργίες, πιο δυνατό και ανθεκτικό, πιο "φωτεινό". Άρα χρειάζεται να βελτιώσουμε όλο το βιο-χημικό και ενργειακό πεδίο του ανθρώπου και αυτό είναι κάτι πολύ ευρύτερο από το να υποστηρίξουμε το σύστημα αναοσοποίησης ή φαγοκύτωσης ...Αυτά περί του αστόχου της έκφρασης, κατά την γνώμη μου πάντα.
Πως βελτιώνουμε τον οργανισμό στο σύνολό του ; Αλλάζοντας το βιοχημικό πεδίο, και αλλάζοντας το ενεργειακό πεδίο. Όπως όταν΄τα ψαράκια μασ στο ενυδρείο αρωσατίνουν αλλάζουμε το νερο..
Στο βιοχημικό επίπεδο η διατροφή, το καθαρό περιβάλλον και οι σωστές συνήθειες ζωής προάγουν την αναβάθμιση του οργανισμού. Είναι κάτι συνολικό,είναι τρόπος ζωής και όχι το τάδε ή το δείνα στοιχείο ή δραστηριότητα. Εγώ ας πούμε τώρα κάνω πολύ καλη διατροφή αλλά ταυτόχρονα ξενυχτάω μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα βιοχημικής μου ανέλιξεις. Επίσης έχω ενοχές που ξενυχτάω και αυτό επιβαρύνει την όλη κατασταση. Όμως αύριο θα ξυπνήσω αργούτσικα, θα έχω 2 ραντεβού που θα μου δώσουν κάποια χρήματα και θα δω ένα καλό φίλο και αυτά θα ισορροπήσουν την κατάσταση. Συνεπώς σε γενικές γραμμάες το σύνολο των δράσεων στο βιοχημικό επιπεδο ανελλίσει ή εκφυλιζει τον οργανισμό. Αυτά σε γενικές γραμμές. Σε ειδικές θα μπορούσα να μιλήσω για μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, σε όσπρια και ίσως ψάρι και αναποφλοίωτα δημητριακά. Μία καλή πολυβιταμίνη, Η βιταμίνη C και ακόρεστα λιπαρά οξέα ποιότητας βοηθούν σημαντικά. Καθαρό νερό, ύπνος επαρκής, Κίνηση και ήπια άθληση, έκφραση της σεξουαλικότητας, ισορροπημένη κοινωνική ζωή καθώς και περιββάλον φιλικό στον άνθρωπο είναι βασικά για την ανέλιξη επίσης. Αυτά για το βιοχημικό πεδίο.
Στο ενεργειακό πεδίο θα έλεγα πως σε γενικές γραμές ανελίσουν οι ψυχονοητικές δράσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βοηθούν την ψυχή και τον νου να ενώνεται με τον περίγυρό της και να ηρεμεί και αποδέχεται την πραγματικότητα όποια και να είναι αυτή. Δηλαδή έκφραση των συναισθημάτων, αγάπη, αποδοχή στο ψυχικό πεδίο και ιδέες, αποδοχή δημιουργικότητα και επαφή με το Θείο στο νοητικο και πνευματικό πεδίο. Αυτά σε γενικές γραμμές. Σε ειδικές θα μπορούσα να μιλησω για την ομοιοπαθητική, για την επαφή με την υψηλή τέχνη και τη επαφή με τον εαυτό και τον θεό.
Βεβαίως όλα αυτά ίσως είναιαρκετά θεωρητικά, συνεπως σου προτείνω να ξεκινήσεις με την βιταμίνη C, 1 gram τη μέρα και να μειωσεις την ζάχαρη. 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καταπιέζουν τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού ( του orriginal ) κατά 25 % ακόμη και 4 ώρες μετά την κατανάλωσή της. Νομίζω για αρχή είναι μια χαρα, τι λες? ![]()
χε χοπ, Μαριος Πρωτόπαπας, Διατροφολόγος, peftopostapano@yahoo.gr
quote:
Σε ειδικές θα μπορούσα να μιλησω για την ομοιοπαθητική, για την επαφή με την υψηλή τέχνη και τη επαφή με τον εαυτό και τον θεό.
Διαβάζοντας τα οσα γράφονται σε αυτό το τόπικ διαπίστωσα οτι κάτι λείπει.
Βλεποντας την παραπάνω πρόταση θεώρησα οτι είναι αυτό που λείπει και πήρα την απόφαση να γράψω.
Αγαπητέ φίλε Μάριε θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα εαν αναφερόσουν για την επαφή με την υψηλή τέχνη και την επαφή με τον εαυτό-Θεό.
quote:
Σε ειδικές θα μπορούσα να μιλήσω για μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, σε όσπρια και ίσως ψάρι και αναποφλοίωτα δημητριακά.
Να ρωτησω και εγω τα φρούτα πρέπει να τα τρώμε με τα φλουδια η καθαρισμενα
quote:
έκφραση της σεξουαλικότητας
![]()
quote:quote:
Σε ειδικές θα μπορούσα να μιλησω για την ομοιοπαθητική, για την επαφή με την υψηλή τέχνη και τη επαφή με τον εαυτό και τον θεό.
Διαβάζοντας τα οσα γράφονται σε αυτό το τόπικ διαπίστωσα οτι κάτι λείπει.
Βλεποντας την παραπάνω πρόταση θεώρησα οτι είναι αυτό που λείπει και πήρα την απόφαση να γράψω.
Αγαπητέ φίλε Μάριε θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα εαν αναφερόσουν για την επαφή με την υψηλή τέχνη και την επαφή με τον εαυτό-Θεό.
Μία φορά ήταν 2 φίλοι. Ο ένας έπαιζε κιθάρα πολύ ωραία και ο άλλος τον άκουγε και εκστασιαζότανε. Κάποτε ο φίλος που άκουγε πέθανε. Τότε ο κιθαρίστας έσπασε την κιθάρα του και δεν ξαναέπαιξε.
Υψηλή τέχνη και επαφή με εαυτό και Θεό δεν μπορούν να οριστούν διότι βιώνονται καθαρά στην υποκειμενικότητα του κάθε ανθρώπου και σημαίνουν κάτι άλλο για τον κάθε ένα από μας. Η δική μου άποψη ως τώρα είναι πως υψηλή τέχνη είναι αυτή που δίνει μια γεύση της ένωσης με το σύμπαν, ή της αραίωσης του Εγώ. Επαφή με τον εαυτό είναι η βίωση της μοναχικότητας μου και αναζήτηση του ποιός αληθινά είμαι. Και επαφή με τον θεό είναι η ψυχική βίωση πως δεν είμαι και η αποδοχή πως πάντα γίνεται το θέλλημα Του.
Σε ειδικές θα μπορούσα να μιλήσω για μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, σε όσπρια και ίσως ψάρι και αναποφλοίωτα δημητριακά.Να ρωτησω και εγω τα φρούτα πρέπει να τα τρώμε με τα φλουδια η καθαρισμενα
Όταν τα φρούτα είναι βιολογικά και δεν μας πειράζει η φλούδα τους καλύτερα να τα τρώμε με φλούδα. Όταν τα φρούτα δεν είναι βιολογικά καλύτερα να τα πλένουμε πολύ καλά ή να τα ξεφλουδίζουμε. Σε Κολίτιδες, έλκος και άλλα πεπτικά προβλήματα οι φλούδες δεν βοηθάνε. Αυτα σε ΠΟΛΥ γενικές γραμμές.
έκφραση της σεξουαλικότητας
Εκφράζομαι σημαίνει απελευθερώνω την δική μου αντίληψη. Όταν απελευθερώνω την δικη μου σεξουαλική αντίληψη και πραγματική ανάγκη η ενέργειά ισορροπείται. Αυτό έιναι υγιεινό. Το θέμα είναι να έιναι δική μου έκφραση και όχι της όποιας ασυδοτικής ή καταπιεστικής κοινωνίας ή παιδείας.
quote:
Η δική μου άποψη ως τώρα είναι πως υψηλή τέχνη είναι αυτή που δίνει μια γεύση της ένωσης με το σύμπαν, ή της αραίωσης του Εγώ. Επαφή με τον εαυτό είναι η βίωση της μοναχικότητας μου και αναζήτηση του ποιός αληθινά είμαι. Και επαφή με τον θεό είναι η ψυχική βίωση πως δεν είμαι και η αποδοχή πως πάντα γίνεται το θέλλημα Του.
3 ερωτήματα αγαπητέ Μάριε.
Θεωρείς τέχνη την ένωση με το σύμπαν?
Γνωρίζεις αλήθεια ποιός αληθινά είσαι?
Γνωρίζεις το θέλημα του Δημιουργού?
quote:
Το θέμα είναι να έιναι δική μου έκφραση και όχι της όποιας ασυδοτικής ή καταπιεστικής κοινωνίας ή παιδείας.
Και τι διαφορά εχει η δική σου σεξουαλική εκφραση απο αυτή της καταπιεστικής κοινωνίας?
Η δική μου άποψη ως τώρα είναι πως υψηλή τέχνη είναι αυτή που δίνει μια γεύση της ένωσης με το σύμπαν, ή της αραίωσης του Εγώ. Επαφή με τον εαυτό είναι η βίωση της μοναχικότητας μου και αναζήτηση του ποιός αληθινά είμαι. Και επαφή με τον θεό είναι η ψυχική βίωση πως δεν είμαι και η αποδοχή πως πάντα γίνεται το θέλλημα Του.3 ερωτήματα αγαπητέ Μάριε.
Θεωρείς τέχνη την ένωση με το σύμπαν?
Γνωρίζεις αλήθεια ποιός αληθινά είσαι?
Γνωρίζεις το θέλημα του Δημιουργού?
Αγαπητή Νιόβη. Ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος να γνωρίζει αλλά απλώς να εμπειρούται. Να έχει βίωση των καταστάσεων που συμβαίνουν. Τι βιώνει ; Το θέλλημα του Δημιουργού. Ποιο είναι αυτο; Δεν ξέρω αλλά κινούμαι προς την εμπειρία του με τα δικά μου μέσα αντίληψης όπως ο καθένας. Όσο αφορά την σεξουαλική έκφραση, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την κοινωνία μέχρις ώτου το άτομο αρχίσει να καταλαβαίνει τον εαυτό του. Αν η κοινωνία είναι καταπιεστική καταιέζεται. Αν είναι ασυδοτική, ασυδοτεί. Και τα δύο οδηγούν σε ανισορροπία στο τέλος.
Αγαπητέ Marios 1
Eπέτρεψε μου σε παρακαλώ.
Αν και δηλώσες διατροφολόγος, περισσότερο θα έλεγα να δήλωνες Γνωστικιστής.
quote:
Και επαφή με τον θεό είναι η ψυχική βίωση πως δεν είμαι και η αποδοχή πως πάντα γίνεται το θέλλημα Του.
quote:
; Το θέλλημα του Δημιουργού. Ποιο είναι αυτο; Δεν ξέρω αλλά κινούμαι προς την εμπειρία του με τα δικά μου μέσα αντίληψης όπως ο καθένας.
Αν και δεν συμβαδίζουν τα λεγόμενα σου διότι αφενός λές οτι είσαι γνώστης σε οτι αφορά το μέλλημα του Δημιουργού αφετέρου λές οτι ``δεν γνωρίζεις απλά κινείσαι με τα δικά σου μέσα αντίληψης``
Θα ήθελα σε παρακαλώ να ακούσω απο ενα άτομο του επιπέδου σου εστω και με τα δικά σου μέσα αντίληψης το θέλλημα του Δημιουργού.
Edited by - Νιόβη on 08/06/2006 17:12:59
quote:
Όσο αφορά την σεξουαλική έκφραση, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την κοινωνία μέχρις ώτου το άτομο αρχίσει να καταλαβαίνει τον εαυτό του. Αν η κοινωνία είναι καταπιεστική καταιέζεται. Αν είναι ασυδοτική, ασυδοτεί. Και τα δύο οδηγούν σε ανισορροπία στο τέλος. Εσύ πως τα βλεπεις όμως ;
Εγώ πως τα βλέπω.
Αν και δεν βλέπω το λόγο γιατί η σεξουαλική έκφραση να συνάδει με την υπεραντίληψη , με τη πνευματική διαύγεια καθώς και με την σωματική υγεία οπως δηλώνεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση και πάλι δεν συμφωνώ οτι η κοινωνία είτε με κακταπιεστικό τρόπο είτε με κάποιον αλλον να συμβάλλει στην σεξουαλική εκφραση κάθε ανθρώπου.
quote:Αγαπητέ Marios 1
Eπέτρεψε μου σε παρακαλώ.
Αν και δηλώσες διατροφολόγος, περισσότερο θα έλεγα να δήλωνες Γνωστικιστής.quote:
Και επαφή με τον θεό είναι η ψυχική βίωση πως δεν είμαι και η αποδοχή πως πάντα γίνεται το θέλλημα Του.quote:
; Το θέλλημα του Δημιουργού. Ποιο είναι αυτο; Δεν ξέρω αλλά κινούμαι προς την εμπειρία του με τα δικά μου μέσα αντίληψης όπως ο καθένας.
Αν και δεν συμβαδίζουν τα λεγόμενα σου διότι αφενός λές οτι είσαι γνώστης σε οτι αφορά το μέλλημα του Δημιουργού αφετέρου λές οτι ``δεν γνωρίζεις απλά κινείσαι με τα δικά σου μέσα αντίληψης``Θα ήθελα σε παρακαλώ να ακούσω απο ενα άτομο του επιπέδου σου εστω και με τα δικά σου μέσα αντίληψης το θέλλημα του Δημιουργού.
Edited by - Νιόβη on 08/06/2006 17:12:59
Καταρχήν γιατί όταν κάνω quote μου βγαίνει με μεγάλλα γράμματα και όχι με μικράκια όπως των άλλων; Κάτι δεν πατάω καλα. Επίσης πως μπορώ να βάλω ένα νέο θέμα σε ήδη υπάρχουσα θεματική ενότητα; Εννοώ να μην φτιάξω καινούρια αλλά ούτε να απντήσω σε προηγούμενο.
Είπα πως δεν γνωρίζω το θέλλημα του Θεου αλλά πως η αντίληψη μου - όταν είναι βαθεία και καθαρή - μου δείχνει πως πάντα γίνεται το θέλλημά Του. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω διότι δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να εμπεριέχει μια αλήθεια η οποία τον εμπεριέχει. Είναι σαν να θέλω να φτιάξω ένα καρβέλι ψωμί το οποίο να έχει επίγνωση του ποιός το κατασκεύασε και ποιοι έιναι οι σκοπί του. Φυσικά οι άνθρωποι δεν είναι καρβέλια (εκτός ίσως από τον Καρβέλα) αλλά προσπάθώ να σου μεταφέρω σαν άισθηση ή εικόνα για το πως νοιώθω πως είναι η γνώση που μπορεί να αποκτησει ποτέ ο άνθρωπος για το Πνεύμα. Εξάλλου κάτι ωραίο έχει πει και ο Αινστάιν (δεν τον θαυμάζω αλλά είπε κάνα - δύο καλα).. "Τι ξέρει το ψαράκι για το νερό στο οποίο κολυμπάει; " ....
Σε ευχαριστώ πολύ για τα κολακευτικά σου λόγια. Θα φροτίσω να απομυθοποιήσω την εικόνα μου συντόμως ώστε να ισορροπήσουμε στην γη με ηρεμία.
Εσύ τι δηλώνεις για σένα;