ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΟΡΑ - μία ανεπιθύμητη επίσκεψη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΜΟΡΑ - μία ανεπιθύμητη επίσκεψη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

iisius31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
iisiusΝέο Μέλος
17/05/2005, 17:31:24
εισαι στο κρεββατι και εισαι στη φαση να κοιμηθεις αλλα ακομη δε σε εχει πιασει ο υπνος.. εχεις κλεισει στα φωτα, ακους ακομα τους ηχους της πολης απο το παραθυρο σου και τα ματια σου κανουν ακομα "ταβανοθεραπεια"..

μετα απο λιγο, για καποιο ανεξηγητο λογο αισθανεσαι μια πολυ αρνητικη παρουσια μεσα στο δωματιο, ενω ξερεις οτι μονο εσυ εισαι εκει. παρολα αυτα, φοβασαι ακομα και να βγαλεις το κομματι του σκεπασματος σου που σε εμποδιζει. αδυνατεις να κουνηθεις, να αλλαξεις πλευρο ή και να σηκωσεις το κεφαλι σου να διαπιστωσεις αυτο που υποψιαζεσαι..

μεσα σε ολα αυτα, παρατηρεις οτι ηχοι της πολης δεν ακουγονται πλεον.. κι ας ξερεις οτι υπαρχουν.. και το χειροτερο? βλεπεις το σκυλι σου να γαυγιζει απ'εξω και να ορμαει πανω στο παραθυρο, αλλα να μην ακους τιποτα απο ολα αυτα... σα να εχουν μπει ολα σε mute!

να σημειωθει οτι τα ματια σου εχουν παγωσει σε ενα σημειο και φοβασαι να κουνησεις ακομα και αυτα..

λοιπον, για να μη πολυλογω, μου εχει τυχει αρκετες φορες αυτο το πραγμα. ενας γνωστος μου, ειχε παρομοια εμπειρια, με τη διαφορα οτι ειχε κλεισει τα ματια του καθ'ολη τη διαρκεια αλλα τα ανοιξε οταν αισθανθηκε κατι ακριβως απο πανω του. δεν του αρεσε καθολου αυτο που ειδε..

οποιος απο σας εχει παρομοια εμπειρια, ας τη μοιραστει μαζι μου..

ή εστω καποιος που γνωριζει κατι παραπανω, ας μου δωσει καποια εξηγηση.

ευχαριστω

tomorrow is not what it used to be

ixwrΜέλος
17/05/2005, 17:43:25
mou exei tyxei paromia empiria mono pou mou exei tyxei xwris to MUTE.

diladi na niotho mia arnitiki parousia sto domatio.

eimouna stin idia fasi....konta na me parei o ypnos kai ksafnika na niotha mia arnitikia avra na gemizei to domatio.

fisika...kimithika me to fos anikto.

iisiusΝέο Μέλος
17/05/2005, 17:58:32
xaxa!

κι εγω! πλεον κοιμαμαι με το φως του χωλ ανοικτο και τη πορτα μου επισης!

παντως τωρα διαβαζω καποια θεματα σχετικα... μολις μαζεψω υλικο θα το παραθεσω εδω..

LibrarianΝέο Μέλος
17/05/2005, 18:31:45
Καλησπέρα iisius.

εγώ πάντα κοιμάμαι με όλα τα φώτα σβηστά (εκτός απο το κερί που λέγαμαι...) ή΄, μάλλον, για να το θέσω καλύτερα, δεν μπορω να κοιμηθώ με τα φώτα ανοιχτά.
Συχνα λοιπόν,λίγο πριν κοιμηθώ ή στη μέση της νύχτας, ξυπνάω απο ένα αφόρητο βάρος στο στήθος και απο την αίσθηση οτι κάθε φλεβα του σώματός μου θα ακάσει.Όταν η "αίσθηση" με αφήνει, ανάβω φώτα και ανοίγω τα παράθυρα να πάρω αέρα και παρατηρώ οτι οι φλέβες μου (ειδικά στα χέρια) διαγράφονται ξεκάθαρα,ενίοτε δε προεξέχουν του δέρματος.

Λαϊμπρέριαν

servatis a periculis,servatis a maleficum...denn die Todten reiten schell.

iisiusΝέο Μέλος
17/05/2005, 18:58:35
φιλε librarian χαιρομαι που τα ξαναλεμε

απο τη στιγμη που εθεσα το θεμα προς συζητηση, καθησα και εψαξα καποια πραγματα και αυτα βρηκα προς το παρον.

η Μορα λοιπον, φερεται να ειναι ενα πλασμα (σαν ξωτικο αναφερεται κυριως) που ερχεται μονο την ωρα την υπνου και καθεται πανω στους πνευμονες του ατομου που εχει βαλει στοχο με αποτελεσμα το υποκειμενο-στοχος να νιωθει τρομερο βαρος και δυσκολια να αναπνευσει....εδω και παρα πολλα χρονια υπαρχουν μαρτυριες που ξυπνησαν απο τον πονο τις επιθεσεις και το ειδαν να καθεται πανω τους....

υπαρχει ομως και μια αλλη εκδοχη, αυτη της Υπνικης Παραλυσης. προκειται για μια κατάσταση που λαμβάνει χώρα μόλις πριν αποκοιμηθούμε (υπναγωγικό στάδιο) ή ακριβώς πριν ξυπνήσουμε πλήρως από τον ύπνο ( υπνοπομπικό στάδιο). Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από την αδυναμία ομιλίας ή κίνησης. Συχνά ακολουθείται από μια αίσθηση ότι υπάρχει κάποια παρουσία στο δωμάτιο, μια αίσθηση που συχνά προκαλεί φόβο η οποία συνοδεύεται και από την ανικανότητα του να φωνάξει κάποιος. Η παράλυση αυτή μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα. Η περιγραφή των συμπτωμάτων της υπνικής παράλυσης ομοιάζει με την περιγραφή που δίνουν πολλά θύματα απαγωγής από εξωγήινους, όταν ανακαλούν την εμπειρία τους. Η υπνική παράλυση θεωρείται από πολλούς ότι δεν εξηγεί μόνο τις απαγωγές από τους εξωγήινους αλλά και πολλές άλλες παραισθήσεις που σχετίζονται με παραφυσικές ή υπερφυσικές εμπειρίες.

Η Υπνική Παράλυση είναι κάτι που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι μια ή δυο φορές στην ζωή τους, αλλά είναι συχνό φαινόμενο σε αυτούς που πάσχουν από ναρκοληψία (της οποιας τα συμπτωματα περιλαμβανουν μυικη παραλυση, πανικο αλλα και παραισθησεις).

παρολα αυτα, τα αιτια της παραμενουν αγνωστα προς την επιστημη..

για να δουμε λιγο πως την απεικονισε ο fuseli henry (1741-1825) το 1782?

για μπες εδω:
http://www.mcs.csuhayward.edu/~malek/Illusions/2cross-view/Femme/Fuseli/Fuselif1cv.html

TwilightfairyΜέλος
17/05/2005, 22:47:11
Χαιρετώ ,

Λοιπον μια ερωτηση (παρένθεση : δεν έχω προσωπική εμπειρία)

quote:
ειχε κλεισει τα ματια του καθ'ολη τη διαρκεια αλλα τα ανοιξε οταν αισθανθηκε κατι ακριβως απο πανω του. δεν του αρεσε καθολου αυτο που ειδε..

Φίλε iisius μπορείς να μας πεις τι είδε και αν κατα τη διάρκεια της Υπνικής παράλησης το άτομο έχει παραισθήσεις ;

Ad astra per Aspera

Edited by - Twilightfairy on 17/05/2005 22:49:37

LibrarianΝέο Μέλος
17/05/2005, 23:03:53
Ο κολλητός μου (και δυστυχώς όχι εγώ) είχε ξυπνησει με την γνωστή αίσθηση μα είχε δει μια γλυκιά,γυμνή, όμορφη, νεαρή κοπέλα καθισμένη στο στήθος του με τα πόδια της ανοιχτά γύρω απ΄το λαιμό του.
Συνέχισε φυσικά να νιώθει άχημα αλλά το θέαμα...
υπάρχει συσχέτιση της μόρα με incubi/succubi???
ελπίζω να βοήθησα....κάπως!
Librarian

toxotisΜέλος
17/05/2005, 23:33:16
Εγω δεν έχω ζήσει η ίδια κάτι τέτοιο αλλά έχω τις μαρτυρίες δύο συγγενικών μου προσώπων.
Ο πατέρας μου είχε μια τέτοια εμπειρία. Κοιμόταν στην κρεββατοκάμαρα, όταν ξύπνησε απο μια τέτοια αρνητική αίσθηση. Ξύπνησε και δεν μπορούσε ούτε να κουνηθεί, άλλα ούτε και να μιλήσει.
Αυτό που τόνιζε είναι πως όσο κι αν προσπαθούσε δεν μπορούσε να κουνήσει το χέρι του. Το φως του μπάνιου το είχε ξεχάσει αναμμένο και μπροστά στην πόρτα της κρεββατοκάμαρας έβλεπε πεντακάθαρα μια γριά με άσπρα μαλλιά. Θυμάμαι πως την "έβρισε" νοερά και τη προκαλούσε αν κάτι κακό να πάει απο εκεί που ήρθε. Μόνο όταν αυτή εξαφανίστηκε μπόρεσε να κινηθεί αλλά και να αναπνεύσει ελεύθερα. Ήταν όμως η μοναδική φορά που του έτυχε κάτι τέτοιο.

Από την άλλη έχω μία εξαδέλφη, η οποία συχνά έβλεπε στον ύπνο της ένα μαύρο άντρα που προσπαθούσε να την πνίξει. Πολλές φορές την έριχνε και από το κρεββάτι.
Ακόμη και όταν ξυπνούσε από την πάλη δεν μπορούσε άμεσα να ελευθερωθεί. Σίγουρα δεν ήταν απλός εφιάλτης, όπως λέει η ίδια.
Οι παλαιότεροι λένε πως αυτό συμβαίνει γιατί το σπίτι τους ήταν χτισμένο πάνω σε πολύ παλιά νεκροταφεία και ίσως κάποιος από τους νεκρούς, ή μια "κακή" ψυχή "ζητούσε" κάτι.

Φιλικά Τοξότης

ksenitiaΜέλος
18/05/2005, 00:22:01
Ακριβως το ιδιο μου συνεβη κι εμενα καποτε, αλλα με τη διαφορα οτι, εκτος του οτι δεν μπορουσα ουτε να μιλησω ουτε να κουνηθω, με διαπερασε ενα ριγος κατα μηκος ολου του κορμιου. Αλλα παρα πολυ γρηγορα. Σαν να λεμε οτι κατι διαπερασε απο μεσα μου. Κι αμεσως μετα απο αυτο το ριγος καταφερα να κουνη8ω και να φωναξω τους φιλους που ηταν εκεινη την ωρα σε αλλο δωματιο.
Στην αρχη νομισα οτι απλα ειχα μουδιασει στον υπνο μου, ισως απο τη σταση που κοιμομουν. Αλλα μου φανηκε περιεργο, γιατι κοιμομουν στο πλαι οπως παντα, και επισης, αν οντως ηταν μουδιασμα, τοτε γιατι δεν μπορουσα να μιλησω καν? Μολις το ανεφερα στους φιλους, τοτε καποιος απο αυτους μου ειπε οτι σιγουρα ηταν Μορα. Παντως ηταν τελειως τρομακτικο, και μετα αφου μου ειπαν και για Μορα, ακομη πιο πολυ...

Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...

agathiroblotΝέο Μέλος
18/05/2005, 01:47:35
Αγαπητέ iisius .Όταν ήμουν 19 χρονών έζησα μια παρόμοια κατάσταση. Ενώ κοιμόμουν με μιά φίλη μου, ξαφνικά ξύπνησα και ένοιωσα όλο το σώμα μου μουδιασμένο. Όσο κι αν προσπαθούσα ήταν αδύνατον να κουνήσω κάποιο μέλος του σώματός μου και συγχρόνως όσο κι αν φώναζα , δεν έβγαινε κανένας ήχος από το στόμα μου.Κοίταζα προς την ανοιχτή πόρτα . Εκεί στεκόντουσαν δύο παιδάκια πολύ όμορφα και αγνά , τυλιγμένα σε σύννεφα και κρατούσαν κάτι στα χέρια τους ( ποτέ δεν κατάλαβα αν ήταν βιβλία ή κάτι άλλο). Προχωρούσαν προς το μέρος μου, χωρίς να με βλέπουν,αλλά παραμέναν πάντα στο ίδιο σημείο. Δεν ξέρω αν συνήλθα επιδεί ξύπνησε η φίλη μου ή για κάποιον άλλο λόγο. Πάντως με το που μου μίλησε η φίλη μου , έφυγε το μούδιασμα, βρήκα την φωνή μου και φυσικά εξαφανίστηκαν και τα παιδάκια.
Ποτέ δεν το έψαξα. Είχα σκεφτεί, τότε, πως ίσως να ήταν κάποιο όραμα, τώρα όμως που διαβάζω πως το έχουν πάθει τόσοι πολλοί, πραγματικά με προβληματίζει. Θα ήθελα κι εγώ να μάθω περισότερα. Ευχαριστώ.

a. robl

iisiusΝέο Μέλος
18/05/2005, 03:22:20
Twilightfairy: η Υπνικη Παραλυση με το φαινομενο της Μορας δεν ειναι το ιδιο, απλα, η πρωτη προσπαθει να εξηγησει επιστημονικα τα συμπτωματα που βιωνει το υποκειμενο κατα το φαινομενο της δευτερης.

ο φιλος μου δε μου ειπε ποτε ακριβως τι ειδε, φοβοταν να το αναφερει γιατι αν θα μιλαγε γι αυτο θα ηταν σα να το ξαναζουσε. το μονο που μου ειπε ηταν οτι ειδε κατι πολυ μα πααααρα πολυ ασχημο!

μπορει να ειναι η Μορα, μπορει να ειναι και παραισθηση, δε ξερω. απλα υπαρχουν τοσες αναφορες, που πλεον δε μπορει να μεινει κανεις αδιαφορος. και ειναι αναφορες αιωνων, δεν ειναι κατι καινουριο.

απλα εγω δυσκολευομαι να εξηγησω το γιατι δεν ακουγα τιποτα καθ'ολη τη διαρκεια, ενω θα επρεπε να ακουω το γαυγισμα του σκυλου μου...

iisiusΝέο Μέλος
18/05/2005, 03:24:29
Α! και ναι, Twilightfairy, απο ο,τι διαβασα το ατομο εχει παραισθησεις..τα συμπτωματα περιλαμβανουν σιγουρα προσωρινη μυικη παραλυση και πανικο, και καμια φορα παραισθησεις

iisiusΝέο Μέλος
18/05/2005, 03:38:33
agathiroblot: ειχα διαβασει καποτε ενα βιβλιο δε θυμαμαι τιτλο, αλλα ηταν ενα βιβλιο που απο πρωτη εντυπωση δε λεει και πολλα.. αλλα σιγουρα ειχε ενδιαφερουσες αναφορες.
αυτο που βιωσες δεν εχει να κανει με τη Μορα. υποθετω πως ηταν ενα οραμα...

δε θυμαμαι να σου πω ακριβως ορολογιες κτλ.. αλλα εχει να κανει με το οτι καποια στιγμη στο παρελθον, αυτα τα παιδακια, παιζει να ειχανε περασει καποια στιγμη απο κει περα και απλα αυτο που ειδες να ηταν μια αντανακλαση του χρονου... τι εννοω με αυτο?
θα σου φερω ενα παραδειγμα:

το 1970 (περιπου) δυο γυναικες εκαναν βολτα σε ενα παρκο κοντα στη τοποθεσια του παλατιου των Βερσαλιων. σε καποια φαση προσεξαν απο μακρια μια γυναικα ντυμενη με ρουχα "εποχης" να στεκεται και να μιλαει με εναν κυριο, επισης με ρουχα "εποχης". οι δυο γυναικες αναρωτηθηκαν, επειδη δεν ηταν η εποχη του Καρναβαλιου ας πουμε, ωστε να δικαιολογησουν τις στυλιστικες επιλογες του ζευγαριου, κι ετσι θεωρησαν οτι μπορει να ηταν μελη καποιου θιασου ή καποιας τουριστικης ατραξιον της περιοχης... οταν πλησιασαν να τους ρωτησουν, προσεξαν οτι οσο πλησιαζαν τοσο το ζευγαρι "χανοταν" απο τα ματια τους..
φρικαρισμενες, ρωτησαν -με οση υπομονη τους ειχε μεινει- τον ξεναγο για εκεινη τη περιοχη. τους ειπε οτι σε εκεινη τη περιοχη συνηθως "βολταρανε" τα μελη της "βασιλικης αυλης"..

το παραπανω περιστατικο, επειδη εχω χρονια που το εχω διαβασει, σου το λεω εντελως περιληπτικα, και μπορει να σε καποια σημεια του να ειναι ανακριβες. το νοημα ομως παραμενει το ιδιο. ο χρονος λογω του πολυδιαστατου της φυσης του, εχει την ιδιοτητα να κανει αντανακλασεις. αυτο που ειδαν οι γυναικες δλδ, παιζει να ηταν κατι το οποιο συνεβη ακριβως τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη, μονο αιωνες πριν.

ελπιζω να ημουν κααααπως διαφωτιστικη!

xifomaxosΜέλος
18/05/2005, 07:50:45
Πολύ ενδιαφέρον θέμα...Προσωπικά έχω βιώσει παρόμοιο συναίσθημα όταν κοιμόμουν, στην μέση της νύχτας, και συνοδευοταν από ένα αρκετά άσχημο όνειρο... Όσο για ρίγος αυτό μου συμβαίνει κατα την διάρκεια της ημέρας , λές και με χτυπάει ηλεκτρισμός...

ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ

LibrarianΝέο Μέλος
18/05/2005, 08:13:36
δεν ξέρω κατα πόσο και αν βοηθώ πάντως περισσότερο για την μόρα έχω ακούσει απο ανθρώπους που ζουν σε υψόμετρο...
Έχει να κάνει με τη λειτουργία του σώματος κατα το ύπνο;;;
Κανένας βιολόγος ρε παιδιά να μας διαφωτίσει;!

tptΜέλος
18/05/2005, 08:42:04
TO ΠΑΘΑΙΝΩ ΑΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΩ,ΧΩΡΙΣ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΠΤ.Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΑΙ.
- 3 ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ :
1-ΥΠΝΟΠΑΡΑΛΥΣΗ,ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΡΚΟΛΗΨΙΑ
2-ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ.ΕΝΩ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΞΥΠΝΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ
3-ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΟΤΕΡΟΙ - ΜΟΡΑ .
ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ
oneiric1Μέλος
18/05/2005, 09:16:14
Συγνώμη που θ’ αναγκαστώ να το πω αλλά βρε παιδιά έλεος! Το θέμα έχει συζητηθεί τουλάχιστον 10 φορές, τον τελευταίο χρόνο.

Τα νέα μέλη, που είναι φυσικό να μην το γνωρίζουν, ας επιλέξουν την επιλογή της Αναζήτησης και αν ακόμα έχουν απορίες μπορούμε να τις συζητήσουμε σ’ ένα από τα ήδη υπάρχοντα θέματα.

Μερικά από τα θέματα:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3355&SearchTerms=Μόρα

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=459&SearchTerms=Μόρα

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

LibrarianΝέο Μέλος
18/05/2005, 10:57:52
Συγχωρεμένη Είρήνη,Συγχωρεμένη!
καυ συγγνώμη που θα το πω και εγώ αλλά και εσύ και η αμαλία μας ξενερώνετε...ελαφρώς
τεσπά,την δουλειά σας κάνετε και σεις,τι φταίτε;
librarian

oneiric1Μέλος
18/05/2005, 11:06:20
Ευχαριστώ φίλτατε Librarian, αν και εγώ δεν κάνω καμία «δουλειά»! Η Αμαλία σαν συντονίστρια το καταλαβαίνω, αλλά εγώ... απλά το λέω γιατί όσο να 'ναι είναι λιγουλάκι εκνευριστικούλι ν’ ανοίγονται 10 ίδια θέματα όταν με ένα θα βρίσκουμε συγκεντρωμένες όλες οι πληροφορίες που χρειαζόμαστε!

Φιλικά! ΠΑΝΤΑ!

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

LibrarianΝέο Μέλος
18/05/2005, 11:30:45
συμφωνώ μαζί σου αν και το συγκεκριμένο θέμα ΚΑΙ εχει ΚΑΙ τραβάει ενδιαφέρον εν αντιθέσει με άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν!
ενιγουέι,ανταποδίδω φιλικούς χαιρετισμούς
Librarian