- Αριστεροχειρία - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΤΑΡΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ
ΠΟΔΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΛΟΒΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΟΥ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΩΡΑ ?
quote:ο φιλαθλος
ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΤΑΡΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ
ΠΟΔΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΛΟΒΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΟΥ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΩΡΑ ?
αυτα τα ευτραπελα δημιουργουνται απο την μανια των γονεων να κανουν τα παιδια τους να χρησιμοποιουν το "καλο" χερι
και το μονο που καταφερνουν ειναι να ζορισουν/βασανισουν τα παιδια τους κανοντας τα κατι που δεν ειναι
δεξιοχειρες δηλαδη

we'll all take turns
i'll get mine, too
Βρήκα κάποια ενδιαφέροντα links.
http://www.indiana.edu/~primate/left.html
Ναι λοιπόν ο Μ.Αλέξανδρος ήταν αριστερόχειρας! Για να δούμε θα το προβλέψουν στην ταινία τους οι Αμερικάνοι;
http://www.nibs.com/Left-hand%20writers.htm
Εσείς με ποιο τρόπο γράφετε; Εγώ πάντως με τον πρώτο.
http://www.left-handersday.com/
Το ξέρατε ότι υπάρχει ΄΄μέρα των αριστερόχειρων΄΄ (left handers day)
Άντε ένας λόγος για ένα δώρο παραπάνω ![]()

Φτου!!! Την χάσαμε!!!
ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ
Θα με ενδιέφερε να ξέρω τον συγγραφέα για να το βρω πιο εύκολα.
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ=ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΣΤΩΣΟΥΝ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ ΜΕΣΟ ΤΕΣΤ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ
Έχω παιδάκι[:), και σίγουρα θα αγοράσω το βιβλίο. Αν και μάλλον από ότι έχω αντιληφθεί και το μικρό μου αριστερόχειρας θα γίνει.
Είναι μια καλή πρόταση δώρου και ξέρω σε ποιον θα απευθυνθώ.
''Ο Θεός είναι ένας κύκλος που το κέντρο του είναι παντού και η περιφέρεια του πουθενά''
Αυτο που θα ήθελα να πω είναι ότι αριστερόχειρες ή δεξιόχειρες όλοι οι άνθρωποι έχουμε προσαρμοστικότητα. Εγώ, για παράδειγμα, ενώ γράφω αποκλειστικά με το αριστερό (όπως και τα περισσότερα πράγματα που κάνω), το ποντίκι δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω με το αριστερό με τίποτα, μάλλον γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς από την αρχή και δεν συνάντησα καμία δυσκολία στον χειρισμό του. Επίσης, αντίθετα με τα χέρια, όσον αφορά τα πόδια, έχω περισσότερη δύναμη στο δεξί (είμαι ένα τέρας της φύσης?). Δυσλεκτική δεν υπήρξα ποτέ, ίσα ίσα ήμουν η "σπασίκλας" της ορθογραφίας και της "ρητορικής" στο δημοτικό, (καλλιτεχνική φύση μάλλον είμαι όμως). Επίσης, ο αδελφός μου και τα 2/3 από τα ξαδέλφια μου είμαστε αριστερόχειρες ενώ οι μαμάδες μας δεξιόχειρες!!Σίγουρα η κληρονομικότητα παίζει ρόλο λοιπόν, αλλά σε μας με ποιό τρόπο?
Οσο για το γράψιμο, γυρίζω το τετράδιο 90 μοίρες για να γράψω άνετα χωρίς να μουτζουρωθώ. Αλλωστε είναι η μόνη στάση που με βολεύει (και εδώ ακόμα προσαρμόσθηκα)!!
quote:
το ποντίκι δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω με το αριστερό με τίποτα,
το ποντικι ειναι αμαρτωλη ιστορια
προσωπικα το χρησιμοποιω μονο με το αριστερο
ομως μερικες φορες πρεπει να αλλαζω και τα κουμπια (κλικ με το δεξι κουμπι) οχι γιατι δεν με βολευει αλλα επειδη παταω συνεχεια το λαθος κουμπι
και οταν δεν κουμπωνει το κουμπι ξεκινουν τα νευρα.
quote:μαλλον εμεις οι αριστεροχειρες θα πρεπει να χαραζουμε σε πηλινες πλακες για να μην γεμιζουμε μελανια
Οσο για το γράψιμο, γυρίζω το τετράδιο 90 μοίρες για να γράψω άνετα χωρίς να μουτζουρωθώ.
αλλα τωρα που το σκεφτομαι ισως οι υπολογιστες να δημιουργηθηκαν για να μην λερωνομαστε με μελανια
απλα οι υποχθονιοι δεξιοχειρες διαμορφωσαν τα πληκτρα αναποδα για να μας μπερδεψουν.
quote:δεν ξερω
Επίσης, ο αδελφός μου και τα 2/3 από τα ξαδέλφια μου είμαστε αριστερόχειρες ενώ οι μαμάδες μας δεξιόχειρες!!Σίγουρα η κληρονομικότητα παίζει ρόλο λοιπόν, αλλά σε μας με ποιό τρόπο?
κανενας απο τους γονεις μου δεν ειναι αριστεροχειρας και ομως εγω βγηκα "αναποδος"
το ιδιο και ο αδερφος μου
το ιδιο συμβαινει με αρκετα ξαδερφια μου
μυστηρια πραγματα

we'll all take turns
i'll get mine, too
quote:
το ποντίκι δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω με το αριστερό με τίποτα, μάλλον γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς από την αρχή και δεν συνάντησα καμία δυσκολία στον χειρισμό του.
Θα συμφωνήσω με τον αγαπητό endorama, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το ποντίκι με το δεξί χέρι καθόλου. Μάλιστα στο σπίτι και στην δουλεία μοιράζομαι το pc με δεξιόχειρες και έτσι για να μην τσακονώμαστε έμαθαν να χρησιμοποιούν το ποντίκι με το αριστερό.
quote:
μαλλον εμεις οι αριστεροχειρες θα πρεπει να χαραζουμε σε πηλινες πλακες για να μην γεμιζουμε μελανια
Πολύ καλό!!!
quote:
Επίσης, ο αδελφός μου και τα 2/3 από τα ξαδέλφια μου είμαστε αριστερόχειρες ενώ οι μαμάδες μας δεξιόχειρες!!
Εγώ είμαι η μοναδική αριστερόχειρας σε ένα σόι δεξιόχειρων!

ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠ ΤΟ
ΣΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΑ ΑΠΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΧΕΙΡΑΣ