- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Επιτέλους τελείωσα με το διάβασμα όλων των σελίδω που έχετε γράψει μέχρι τώρα κι έτσι αποφάσισα να σας γράψω κι εγώ, για να σας περιγράψω το θαύμα που μου συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα και πως να σας το πω, βρε φωτεινούλιδες.....μ' αρέσει, αλλά με έχει αποσυντονήσει ελαφρώς!!!!
Κατ' αρχήν θα ήθελα να σας πω πόσο πολύ σημαντική είναι η παρουσία σας, αλλά και οι γνώσεις που απλόχερα μας προσφέρετε και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι' αυτό! Να είστε όλοι καλά και μαζί με ' σας και αυτοί που διαβάζουν και για κάποιους λόγους δεν συμμετέχουν!
Έχετε ''μπροστά'' σας ένα πρωτάκι του ρέικι. Κάνω την ασκησούλα μου κάθε μέρα (κάθε βράδυ για την ακρίβεια), μόνο που με το που βάλω τα χεράκια μου στην πρώτη θέση η χαλάρωση είναι τόσο μεγάλη που αισθάνομαι σα να έχω πάρει υπνωτικό και συνεχίζοντας δύσκολα κρατιέμαι για να μην με πάρει ο ύπνος! Χέρια και πόδια παθαίνουν υπερθέρμανση, άσπρα και γαλάζια φωτάκια πετάνε δεξιά και αριστερά....κι εγώ βρίσκομαι δεύτερο συννεφάκι όπως ανεβαίνεις....χα χα χα
Πάντως έχω την εντύπωση πως πρέπει όλο αυτό να το συνηθίσει το κορμάκι μου πρώτα, γιατί τώρα νομίζω πως παθαίνω overdose ένα πράγμα.
Εσείς τί λέτε;
Διαπιστώνω ένα πολύ θετικό και ζεστό κλίμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα, αν και δεν διάβασα τα πολύ τελευταία ποστ.
Ρωρ μπράβο που μας δίνεις πληροφορίες για συνέδρια, σεμινάρια, κλπ. να ξεστραβωνόμαστε λιγάκι.
Συννεφούλα ή Fra Le Nuvole ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του ρέικι είναι ότι δεν μπορείς να πάθεις overdose. Αφού ο οργανισμός λάβει ό,τι χρειάζεται, απλά σταματά η ροή ενέργειας. Είναι ωστόσο σημαντικό να τηρείς τη διαδικασία, να κάνεις δηλ. πλήρη συνεδρία στον εαυτό σου. Δεν είναι απαραίτητο να την κάνεις όλη μαζί, μπορείς να την κάνεις τμηματικά. Αν δηλ. κάνεις τις θέσεις του κεφαλιού το βράδυ προτού κοιμηθείς, μπορείς να συνεχίσεις με τις υπόλοιπες θέσεις το πρωί που θα ξυπνήσεις - και μάλιστα διακεκομμένα, κάθε στάση όποτε μπορείς. Απ' όσο γνωρίζω όμως, θα πρέπει να ολοκληρώσεις τη συνεδρία μέσα στο 24ωρο. Μολονότι το ρέικι δεν επιδρά άμεσα στα τσάκρας, έχω την εντύπωση ότι επιδρά στον χώρο γύρω από αυτά, δημιουργώντας ένα είδος ενεργειακού ανέμου που ίσως έχει να κάνει με την ευθυγράμμιση της κίνησής τους. Γι' αυτό είναι καλό να κάνει κανείς ολόκληρη τη συνεδρία.
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
Με αφορμή μία προσωπική μου αλληλογραφία, θα ήθελα να αναφέρω κάτι ακόμη. Κάποιο άτομο που, στο ξεκίνημα ακόμη της πνευματικής του αναζήτησης, ενδιαφέρθηκε για το ρέικι, ξαφνικά μου έγραψε ότι μίλησε με κάποιον γνωστό που του "εξήγησε για την επιβάρυνση του θεραπευτή" και έτσι το άτομο αυτό αποφάσισε να μην ασχοληθεί με την ενεργειακή θεραπεία.
Θα ήθελα λοιπόν να πω και δημοσίως ότι, απ' όσο ξέρω, μόνο η βιοθεραπεία μπορεί να επηρεάσει άμεσα (αρνητικά εννοώ) τον θεραπευτή, και πάλι εφόσον αυτός δεν λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Οι ενεργειακές θεραπείες, γενικά μιλώντας, είναι απολύτως ασφαλείς γιατί, εφόσον τηρείται το πρωτόκολλο της καθεμίας, βάζουν τον θεραπευτή μέσα σε μια ενεργειακή ομπρέλα προστασίας.
Όσον αφορά τη γενικότερη επιβάρυνση του κάρμα, ας σκεφτούμε: κάθε φορά που προσευχόμαστε για κάποιον ή τον παροτρύνουμε ή ευχόμαστε το καλό του, επιβαρυνόμαστε; Αν ήταν έτσι, θα είχαμε όλοι πεθάνει από την πολύ επιβάρυνση. Δεν νομίζω ότι οι ενεργειακές θεραπείες (ασφαλώς και το ρέικι μέσα σε αυτές) διαφέρουν, στο ουσιαστικό τους επίπεδο, πολύ από την προσευχή...
Σας χαιρετώ όλους
Ναι Unseen, τίποτα δεν μπορεί να πάθει ο "θεραπευτής". Γιατί το Ρέικι είναι θεϊκή ενέργεια μόνο για καλό!
Και καλά κάνεις και το ξεκαθαρίζεις! Γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη άγνοια. Και αυτό προέρχεται από το γεγονός, ότι κάποιος παίρνει τις μυήσεις του ρέικι, για να γίνει δάσκαλος και να τις δώσει στους επόμενους. Χωρίς να έχει σκύψει στον εαυτό του για να αντλήσει την γνώση που χρειάζεται να έχει κανείς, για να πλησιάσει τον άνθρωπο!
Πίσω από την λέξη "δάσκαλος" πρέπει να υπάρχει αγάπη, ταπεινότητα και ενδιαφέρον για το ανώτατο καλό του ανθρώπου! Το ρέικι αρχίζει να διαδίδεται και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Και πιστεύω ότι όποιος θέλει να προχωρήσει θα βρει τις δικές του παραμέτρους, ανεξάρτητα αν ο δάσκαλος που τον μύησε ήταν καλός, μέτριος ή κακός! Σημασία έχει ο ενδιαφερόμενος να έχει την ανάγκη να προχωρήσει. Καμία φήμη, κανένας δάσκαλος δεν μπορεί να αναχαιτίσει αυτήν την επιθυμία! Η αναζήτηση, το ξέρουμε, έχει και εμπόδια. Αλλά ποιός σταματά, όταν υπάρχει πρόθεση και θέληση; Και προς Θεού, ας μην υπάρχει φόβος! Γιατί όπου υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει αγάπη! Και χωρίς αγάπη, καμία ενέργεια δεν είναι ικανή για ουσιαστική "θεραπεία" του εαυτού και των άλλων!
Σας φιλώ όλους!
Γεια σας
Τι εννοεις θεϊκή ενεργεια ?????
Δοσε μου περισσοτερα στοιχεια
Ευχαριστω
ΙΩΑΝΝΗΣ
Edited by - astrol on 07/09/2006 01:08:29
Είναι δύσκολο να εξηγηθεί η έννοια «θεϊκός». Ο καθένας έχεις τις δικές του παραμέτρους για να αισθανθεί τον Θεό. Θα σου πω λοιπόν την δική μου άποψη, που δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκει σύμφωνους και τους άλλους. Σημαντικό όμως είναι να αισθάνεσαι και να πιστεύεις ό,τι σε «διευρύνει» και σε κάνει να εκδηλώνεις αγάπη και φως.
Η θεϊκή ενέργεια είναι αυτή η ενέργεια με υψηλές δονήσεις που προέρχεται από την Πηγή μας και διαρρέει τα πάντα.
Η χαμηλή δόνηση της ύλης μας κάνει να ζούμε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε το θεϊκό μας μέρος και να επικεντρωνόμαστε στο σώμα μας, σ’ αυτό που βλέπουμε.
Ο καθαρισμός των αυρικών μας πεδίων αυξάνει συνεχώς τις δονήσεις μας, έτσι ώστε (με συνειδητή εργασία) να ενωθούμε με το ανώτερο θεϊκό μας κομμάτι και να ζούμε με επίγνωση. ΄Όπου επίγνωση εδώ σημαίνει κατανόηση της ύπαρξής μας.
Η έννοια καλό-κακό έχει σημασία μόνο για το υλικό πεδίο. Γιατί μέσα από την αντίθεση κατανοείς και τις δύο. Στα ανώτερα πνευματικά επίπεδα δεν υπάρχουν αντίθετες ενέργειες. ΄Έτσι το ρέικι είναι η ενέργεια αυτή που με τις υψηλές της δονήσεις καθαρίζει τα αόρατα πεδία μας και μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε την ουσία της ύπαρξής μας . Η έννοια καλό-κακό απομυθοποιούνται. Η συνειδητότητα μας διευρύνεται, ώστε να αντιληφθούμε ποιοι είμαστε. Σ’ αυτήν την αντίληψη δεν χωράει το «κακό» με την έννοια που του αποδίδουμε εδώ στον φυσικό κόσμο.
Από αυτήν την άποψη, θεωρώ πως η ενέργεια ρέικι δεν μπορεί να κάνει κακό
Δεν εννοώ βέβαια ότι όποιος πάρει τις μυήσεις του ρέικι, αυτόματα γίνεται «καλός». Αλλά το ρέικι λόγω της υψηλής του δόνησης «ανοίγει» την πόρτα της αντίληψης. Η συνειδητή εργασία είναι η πρόθεση του καθενός μας, ώστε να εκμεταλλευθούμε την ενέργεια ρέικι και να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της αγάπης και του φωτός και της επανένωσής μας με τον Ανώτερο Εαυτό μας.
Φιλιά σε όλους
Πολύς κόσμος χθες στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ρέικι. Ήθελα να μείνω να σε ακούσω, αλλά δυστυχώς ο χρόνος με πίεζε. Απ’ όσο πρόλαβα ωστόσο να δω, ήταν μια πολύ καλή πρώτη προσπάθεια με μεγάλη συμμετοχή. Εύχομαι φως, φως, φως.
Με πολλή αγάπη,
Unseen
ΥΓ Καλή επιτυχία και στο βιβλίο σου.
΄Ηταν πολύ μεγάλη συμμετοχή! Κι εγώ δεν την περίμενα! Και όχι μόνο:
υπήρχε αγάπη και ενότητα! ΄Ημουν πολύ χαρούμενη εχτές, με αυτό που διαπίστωσα. Γιατί όλοι μας έχουμε εισπράξει και αρνητικά από τον κόσμο του ρέικι, έτσι; Εχτές έγινε σαν ένα θαύμα και το φως επικράτησε!!! Και εύχομαι για πάντα! Λέμε να ξαναγίνει!!! Δύο φορές τον χρόνό! Καλό;;
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές για το βιβλίο!
Φιλιά σε όλους
Ενα αντίγραφο παρακαλώ.......μόλις κυκλοφορήσει.
Οι κάρτες ειδα αυξήθηκαν τον τελευταίο καιρό!!
Ευχομαι το φως να διαχεεται παντου και παντα!
Να είστε καλα!
Κάτι για βιβλίο άκουσα -διάβασα- και θα ήθελα πολύ να έχω κι εγώ λίγες πληροφορίες γι' αυτό.
Χριστινούλα-Ανσινούλα, κι εγώ θα ήθελα να ήμουν εκεί για να πηγαίναμε μαζί στο Φεστιβάλ, αλλά εύχομαι να είμαστε καλά και να πάμε του χρόνου!
Ξέρετε, έχω να σας πω, πως από τότε που έλαβα τον πρώτο βαθμό στο Ρέικι έχω γλυτώσει πολλά λεφτά, γιατί δεν χρειάζεται πιά να τηλεφωνώ στην μητέρα μου για να με ξεματιάσει. Μην γελάτε (αν γελάτε), γιατί είχα πρόβλημα αρκετά σοβαρό. Ήμουν συνεχώς άρρωστη και κακόκεφη!
Τώρα, όταν αρχίζω να αισθάνομαι κάπως περίεργα...χεράκια σε θέση ''μάχης'' και ''μπλούπ στην μαρμίτα με το μαγικό φίλτρο''!!! χα χα χα!!![]()
Πολλά φιλιά και αγκαλιές!!
Κάτι έλεγε η Λίλιαν για μύηση σε πρώτο βαθμό ολόκληρου χωριού...αλλά που χρόνος για τη βόρεια Ελλάδα...σνιφ σνιφ
Πολύ θα ήθελα να συμβεί, αλλά οι καλές μου νεράϊδες είναι στην Αθήνα.
Αλήθεια Ανσινούλα μου, αισθάνομαι πως θα ήθελα να προχωρίσω λιγάκι στο μονοπάτι του Ρεϊκι...
Καλή επιτυχία και από 'μένα για το βιβλίο που ετοιμάζεις Ρωρ
Φιλιά πολλά
και πολύ φως
Τοξοτάκι

Το βιβλίο της Ρωρ έχει κυκλοφορήσει, galazia sfaira μου, εγώ πάντως το αγόρασα στο Φεστιβάλ. Δεν αφορά το ρέικι ακριβώς, όμως είναι αναμφισβήτητα ρέικι. ![]()
Βεβαίως fra le nuvole, εάν επαναληφθεί το Φεστιβάλ και βρίσκεσαι στην Ελλάδα, εξυπακούεται ότι θα πάμε παρέα.
Τοξοτίνα, δυστυχώς δεν έχω να σε παραπέμψω σε κάποιον reiki master στη Θεσσαλονίκη, ίσως να ξέρει η Ρωρ κάποιον εκεί. Διαφορετικά... περίμενε όταν θα συναντηθούμε! ![]()
Με πολλή αγάπη,
Unseen
τι καλά που μαζευτήκαμε!
Ναι μια μαθήτριά μου ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη για ρέικι.
Τοξοτίνα μου αν θέλεις να μιλήσουμε για να σου δώσω το τηλέφωνό της. Στείλε μου e-mail στο προσωπικό μου.
Κανένας τόπος δεν πρέπει να μείνει εκτός. Το ρέικι δεν φθάνει μόνο στην Αθήνα! ΄Ελεος. Θα βρούμε λύσεις.΄Εχω ήδη "μήνυμα" για μοίρασμα σε ανθρώπους και σε άλλες πόλεις. Θα το ήθελα πάρα πολύ. Αλλά δεν ξέρω πως να το πραγματοποιήσω! Και καλό θα ήταν οι μυήσεις να γίνονται από ανθρώπους που εμπιστευόμαστε. Και το σεμινάριο επίσης. Γιατί έχω ακούσει ότι μπορείτε να φανταστείτε!!!
Είμαι σίγουρη πως θα βρεθεί λύση. Το ίδιο το ρέικι θα την βρει! Γιατί δεν γίνεται να αποκλείεται η υπόλοιπη Ελλάδα από το "άνοιγμα" και την "ενέργεια". ΄Ηδη το πρωϊ μιλούσαμε γι' αυτό με την Γαλάζια σφαίρα!
Σας φιλώ
και σας στέλνω την ομορφιά
που αντικρύζω τώρα έξω από το παράθυρο
ασημένια-λευκά σύννεφα που δημιουργούν
έναν "δικό" μας Ουρανό!!!
Θα επικοινωνίσω Ρωρ!
Αλήθεια πως λέγεται το βιβλίο σου?

Θα είναι σε λίγες ημέρες στα βιβλιοπωλεία. Μπορώ όμως, επειδή πήρα μερικά για το φεστιβάλ, να σου το ταχυδρομήσω, αν θέλεις.
και περιμένω με αγωνία τα νέα από το Ρεϊκι στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο που μας πέρασε!
Πάλι ατυχία είχα, αλλά που θα πάει τουλάχιστον τώρα με ένα βάρος λιγότερο θα μπορώ να βρίσκω χρόνο για όσα με ενδιαφέρουν προσωπικά. Μετά από ολόκληρο μαραθώνιο καταφέραμε να εκλέξουμε νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο.

"Το ξαναλεω οι ΑΗΔΙΕΣ ΠΕΡΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΙΤΕ ΒΛΑΠΤΙΚΗΣ ΕΙΤΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.
Edited by - medtech on 04/08/2006 01:14:51"
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7855&whichpage=44&ARCHIVE=
Αν είναι δυνατόν τέτοια ισοπέδωση για χάρη της "πρεσβευόμενης" ψυχρής
λογικής και του σκεπτικισμού... ![]()

Με αγάπη
Αγαπημένη μου Τοξοτίνα
Μην αγανακτείς με όσους έχουν αντίθετη άποψη. Υπάρχουν τα αντίθετα για να μας κάνουν να κατανοήσουμε το Ενα. Και μέσα από αυτήν την γνώση αντιλαμβανόμαστε ότι μία είναι η Ενέργεια που περιέχει τα πάντα, απλά εκδηλώνεται διαφορετικά. Μέσα σ' αυτήν την Ενέργεια υπάρχουν και οι ορθολογιστές. Εμείς δεν κάνουμε debate γιατί σεβόμαστε τις επιλογές των ανθρώπων και είμαστε υπέρμαχοι της ελευθερίας να επιλέξουν την αγάπη ή τον φόβο. Δεν υπάρχουν άλλες κατευθύνσεις. Η Ενέργεια περιέχει φως και αγάπη. Και εμείς είμαστε αυτή η ενέργεια. ΄Ολοι αντιλαμβάνονται την αγάπη, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν το θάρρος να το παραδεχτούν. Αν εμπιστεύεσαι, αν αντιλαμβάνεσαι, αν αισθάνεσαι, αν ακούς, αν βλέπεις την ομορφιά παντού και πάντα, δεν χρειάζεσαι επιβεβαιώσεις από άλλους!!!
Γι' αυτό γλυκειά μου τοξοτίνα ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΘΥΜΩΝΕΙΣ!
Μια μεγάλη αγκαλιά με αγάπη για σένα
και πολλά φιλιά σε όλους
Ας μου επιτρέψεις να σου διευκρινίσω ορισμένα πράγματα για το ρέικι.
Κατ’ αρχήν τα σύμβολα έχουν κατά τι διαφοροποιηθεί, λόγω του ότι η Τακάτα που έφερε το ρέικι στην Δύση δεν επέτρεπε τα σύμβολα να δίνονται γραπτά.
Ο Frank Peter Arjawa όταν βρήκε τον τάφο του Ουσούι, ανακάλυψε και τα σωστά σύμβολα και οι δάσκαλοι του ρέικι που είναι παγκοσμίως γνωστοί (Lee Rand, Luebeck, Arjawa) αποφάσισαν να τα χρησιμοποιούν ως αυθεντικά.
΄Όμως πίστεψέ με η διαφορροποίηση δεν έφερε και μεγάλη ανατροπή γιατί τα σύμβολα λειτουργούν μόνο με την καθαρή και αγνή πρόθεσή μας και πάντα για το Ανώτατο καλό. Εγώ πήρα στο πρώτο μάστερ το ένα, το οποίο μια χαρά έκανε την δουλειά για την οποία το επικαλούμουν και στο δεύτερο μάστερ πήρα το σύμβολο του Arjawa που κι αυτό μια χαρά λειτουργούσε. Τώρα για να στείλω ρέικι δεν χρησιμοποιώ κανένα σύμβολο!!!
Φτάνει η πρόθεσή μου για να λάβει ο άλλος το καλύτερο.
Δεν υπάρχουν επικλήσεις στον Σατανά, μέσω των συμβόλων του ρέικι! Το ρέικι είναι η θεϊκή ενέργεια του φωτός και της αγάπης και αν παραμείνεις σ’ αυτήν την ενέργεια δεν υπάρχει περίπτωση να πάθεις κακό. Ο Σατανάς είναι στο μυαλό μας και στην κακή μας πρόθεση να χειριστούμε την δύναμή μας για κακό. Μα την δύναμη αυτην την έχουμε όλοι οι άνθρωποι έτσι κι αλλιώς, είτε το γνωρίζουμε, είτε όχι. Η πρόθεση παίζει σημαντικό ρόλο στις επιλογές μας. Σε όλες τις επιλογές μας.
Το ότι πιάστηκε ο λαιμός της κοπέλας, δεν ήταν από την χρήση συμβόλου. Αλλά η ενέργεια ρέικι καθαρίζει μπλοκαρίσματα και φυσικό είναι να πονά ο λαιμός όταν αυτό το τόσο σημαντικό κέντρο καθαρίζει από την αρνητική ενέργεια που έχει συσσωρευτεί εκεί. Νευρολογικές διαταραχές δεν έρχονται από την ενέργεια ρέικι. ΄Ερχονται από την ανικανότητα ορισμένων δασκάλων, που δεν στέκονται με σεβασμό κοντά στους «μαθητές» τους, και δεν τους δίνουν να καταλάβουν τι ακριβώς κάνει το ρέικι, παρά επικεντρώνονται στην θεραπεία του σώματος.
Γι’ αυτό καταθέσαμε σ’ αυτό το φόρουμ, την προσοχή που χρειάζεται στην επιλογή δασκάλου, που πρέπει πρώτα απ’ όλα ο ίδιος να έχει αντιληφθεί την ενέργεια και την αγάπη και αυτή μόνο να δίνει.
Μην φοβάσαι λοιπόν το ρέικι! Γιατί βγαίνεις από την ενέργεια της αγάπης. Και αυτό από μόνο του δεν σε βοηθά να αντιληφθείς και να αισθανθείς την ενέργεια και το καλό που κάνει!
Αν έχεις οδηγό την αγάπη, σίγουρα δεν θα κάνεις λάθος!
φιλιά πολλά