ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ 2 ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ 2 ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

maraki830 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
maraki8Μέλος
26/10/2007, 09:19:43
quote:
Και άλλα;;;Εγώ "Ένα" είχα στα υπόψη μου!
Ε,εντάξει,βασικά εννοείται αυτό!

karma,από το μενού θα διαλέξω τις πέννες,το πιλάφι και την σαλάτα.Τα υπόλοιπα δεν θα πάρω,καθότι δεν είμαι καθόλου φαν του αρνιού και των τυριών(τα τυριά με λίγες εξαιρέσεις).

Αν ποτέ μαζευόμασταν για "συμπόσιο",μόνο φιλοσοφικές συζητήσεις δεν θα κάναμε!!Θα μιλάγαμε για τα πάντα εκτός από φιλοσοφία!!Ίσως να ήταν καλή ιδέα μια σύναξη.

Άντε,Παρασκευή επιτέλους!!!Αύριο και μεθαύριο ύπνος!!

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

26/10/2007, 09:58:17
Καλημέρα σε όλους .

Ώρα για το πρωινό μας ρόφημα…

26/10/2007, 11:24:42
Καλημερουδια...

quote:

Κarma:
Αν οργανώσουμε καμία φιλοσοφική συνάντηση... μετά συμποσίου, ευχαρίστως να σας μαγειρέψω (αγαπητέ OANNHSEA, κράτα όρεξη! Επί τη ευκαιρία, σε βλέπω να έχεις κάνει εγγραφή και στο Εν... Δελφοίς Έψιλον, άντε βάλε και κανένα θεματάκι)!

Το μενού θα περιλαμβάνει τα εξής (αυτό μήπως και δελεάσουμε τον αγαπητό Krios):

- Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες
- Σουφλέ, με τυριά και ζαμπόν
- Πένες με τυρί, μπέικον και κρέμα γάλακτος
- Πιλάφι με θαλασσινά ή με λαχανικά
- Σαλάτα με μαρούλι, ντομάτα, πιπεριά, αγγούρι και ελιές

Αν εξαιρεσεις το Αρνακι (δεν μου αρεσει πρωτον και δευτερον εχει πολλες πολλες θερμιδες), αν στις πενες συμπληρωσεις και μανιταρια, ή μαλλον καλυτερα τις κανεις παστιτσιο, τοτε ναι... θα ηταν καλα...

Γλυκα μπορει να φερει κανεις απο τον τοπο του... Εγω θα φερω τριγωνα Πανοραματος (Θεσσαλονικης φυσικα)...

Φιλε elo... τοση μπυρα θα μας κατσει στο στομαχι... ειδικα τοσο πρωι χωρις να εχουμε φαει και τιποτα!!!

26/10/2007, 12:53:13
Χαιρετώ την παρέα.
Γιατί δεν συμπαθείτε βρε παιδιά τον αμνό του Θεού;
Τι σας έκανε;

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

26/10/2007, 13:31:16
Καλημέρα και από εμενα.
26/10/2007, 14:03:06
quote:

Χαιρετώ την παρέα.
Γιατί δεν συμπαθείτε βρε παιδιά τον αμνό του Θεού;
Τι σας έκανε;

Δεν ξερω.. .δεν μπορω να φαω το κρεας του αρνιου...

τεσπα...

Χρονια Πολλα στους Δημητρηδες και στις Δημητρες... καθως και στην Θεσσαλονικη που γιορταζει!!!!

26/10/2007, 14:06:41
Τριπλός εορτασμός
Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη
Τελευταία ενημέρωση 12:55

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησαν την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέστησαν στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Παπούλιας επρόκειτο να παρακαθίσει σε δεξίωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία ωστόσο ματαιώθηκε και τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυηση των πυροπαθών.

Το Σάββατο στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση και την Κυριακή την ίδια ώρα η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, με την οποία και θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις. Παρόντες θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νωρίτερα την Παρασκευή, σε μια συγκινητική τελετή, κατά την οποία αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές, πραγματοποιήθηκε η έπαρση της ιστορικής σημαίας της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912.

Παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτη Τζίμα και βουλευτών της περιοχής, του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και τοπικών αρχών, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ύψωσε το ιστορικό κειμήλιο για πρώτη φορά στο Λευκό Πύργο. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος παρέλαβε τη σημαία από τον Μιχαήλ Καλό, εγγονό του Μακεδονομάχου συνονόματού του, ο οποίος στις 26 Οκτωβρίου 1912 την είχε υψωμένη στο σπίτι του, λίγο έξω από τα τείχη της πόλης, και ήταν η πρώτη που αντίκρισαν τα ελληνικά στρατεύματα κατά την είσοδο τους στη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αφού ευχήθηκε «χρόνια πολλά» σ' όλους τους Θεσσαλονικείς, αναφέρθηκε στο συμβολισμό της γαλανόλευκης, λέγοντας ότι εκφράζει την ενότητα του ελληνικού λαού και τα οράματά του.

Ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, στον οποίο παραδόθηκε αρχικά η σημαία από την οικογένεια Καλού, τόνισε: «Τη σημαία αυτή αντίκρισαν οι Έλληνες στρατιώτες ως ελευθερωτές, όταν έφταναν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Φυλάχθηκε περίπου έναν αιώνα ως κειμήλιο και βρέθηκε στη συλλογή μου. Αποφάσισα να την παραδώσω στην πόλη σε μια σημαδιακή ημέρα, την ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης».

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα. Ερωτηθείς για δημοσιεύματα σχετικά με παρεξήγηση του ιδίου με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης αναφορικά με το ποιος θα κάνει την έπαρση της σημαίας, ο κ. Ψωμιάδης σημείωσε: «Είναι τιμή για τον πρώτο πολίτη του Δήμου Θεσσαλονίκης να κάνει την έπαρση της ιστορικής σημαίας. Δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση. Γιορτάζει η πόλη της Θεσσαλονίκης, όχι ο νομός. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είναι κομμάτι της ψυχής μου».

Newsroom ΔΟΛ

26/10/2007, 15:37:48
Καλησπέρα .Τι είδα δεν θέλετε να τιμήσετε το αρνάκι; ....Χαίρομαι, έτσι θα φάω και τις δικές σας μερίδες. Εγώ είμαι fun τών κοψιδιών !!!

Wolf
26/10/2007, 17:03:40
quote:
Καλησπέρα .Τι είδα δεν θέλετε να τιμήσετε το αρνάκι; ....Χαίρομαι, έτσι θα φάω και τις δικές σας μερίδες. Εγώ είμαι fun τών κοψιδιών !!!

Καλησπέρα
Είμαι και εγώ εδώ! φίλη keraynos!
Άφησε κάτι και για μένα!
Το αρνάκι το τιμώ ιδιαίτερα!
Να μας ζήσουν και οι εορτάζοντες.
Χρόνια πολλά και στη συμπρωτεύουσα!

26/10/2007, 21:07:59
Καλησπερα απο Θεσσαλονικη

26/10/2007, 21:14:53
Predator...
Tι κάνεις στην Θεσσαλονίκη βρε, θα παρελάσεις;;;

Και εγώ, αν και δεν τρώω πολύ κρεάς, υπάρχουν φορές που θέλω να χώσω τα δόντια σε ζεστή, καλοψημένη, τριφερή σάρκα...
Κεραυνός, σήμερα ήταν μία από αυτές τις ημέρες - οπότε μου άνοιξες την όρεξη, την οποία θα την φυλάξω για αύριο...
ΜΙΑΜ, ΜΙΑΜ, ΜΙΑΜ...
Λαιμός αρνιού, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα...

27/10/2007, 11:01:24
Καλημέρα και από μενα.

27/10/2007, 11:34:55
Χαιρετώ την παρέα!
Και κάτι για να δροσιστούμε

27/10/2007, 12:55:42
Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο!

Είμαι κι εγώ fan του αρνιού και γενικά του κοψιδιού!
Φυσικά και του τζατζικιού που λέει κι ο OANNHSEA!

Να μας ζήσουν οι χθεσινοί εορτάζοντες!

In anticipation of my resurrection...

27/10/2007, 14:00:54
Eιπα να κατεβω μια βολτα στην Θεσσαλονικη...

Φιλε OANNHSEA, καποτε εκανα παρελασεις στν Θεσσαλονικη, οταν ειμουν μαθητης... σημερα ειδα τα νεα παιδια, και τα παδια του σχολειου που πηγαινα...

χωρις μετριοφροσυνη...οσο πανε και χειροτερευουν... εμεις τοτε, καναμε πολλες "προπονησεις" και ειμασταν πολυ καλυτεροι απο οτι ειναι σημερα τα παιδια...

τοτε ηταν και θεμα γοητρου το ποιο σχολειο θα ειναι το καλυτερο, σε εκτελεση, παρουσιαστικο αλλα και ποσο δυνατο συνθημα...

27/10/2007, 14:03:12
quote:

Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο!

Είμαι κι εγώ fan του αρνιού και γενικά του κοψιδιού!
Φυσικά και του τζατζικιού που λέει κι ο OANNHSEA!

Να μας ζήσουν οι χθεσινοί εορτάζοντες!

Καλα, το τζατζικι, με οποιοδηποτε κρεατικο, ειναι το καταλληλο συνοδευτικο...

Οπως και κατι αλλο... Μπακαλιαρος+Σκορδαλια

27/10/2007, 14:11:19
Κρεατικό, πατάτες και τζατζίκι είναι ο καλύτερος συνδυασμός!
Και λίγο κρασί ή καμία παγωμένη μπύρα και την έχεις καταβρεί!

quote:
Οπως και κατι αλλο... Μπακαλιαρος+Σκορδαλια

Τα ψάρια - εκτός οστρακοειδών και μαλακίων - δεν θέλω ούτε να τα μυρίσω, πόσο μάλλον να τα φάω!
Οπότε πάρε εσύ το μπακαλιάρο να πάρω εγώ την σκορδαλιά!

27/10/2007, 14:19:39
quote:
Οπότε πάρε εσύ το μπακαλιάρο να πάρω εγώ την σκορδαλιά!

Ήμαστε και εμείς εδώ!

27/10/2007, 16:50:14
Nαι...αλλα Μπακαλιαρος ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ... δεν παει

Φιλε Krios εισαι??

μια μεριδα για σενα

μια για μενα

και η "σκετη" σκορδαλια για τον φιλο μας Incubus

27/10/2007, 16:55:18
quote:
Φιλε Krios εισαι??

Αν και δεν είμαι φίλος των ψαριών...