- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - No. 1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Οι Άγιοι για να ανακηρυχθούν Άγιοι, πρέπει πρώτα να έχουμε δείγματα αγιότητας απο αυτούς, όπως την ευωδία των οστών π.χ.
Τώρα για τον Άγιο (Μέγα) Κωνσταντίνο και άλλους έχουμε γνώμη απο αυτά που είπαν και άλλοι Άγιοι όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός.
Δηλαδή αν κάποιος Άγιος υποστηρίξει την μη αγιότητα κάποιου, τότε το δεχόμαστε και το αντίθετο βέβαια πάλι.
Κοσμάς ο Αιτωλός:
Τριακοσίους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού μας έστειλεν ο Θεός τον Άγιον Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν και το είχαν χριστιανοί το βασλιλειον 1150 χρόνους...
Επειδή το θέμα με τον Μέγα Κωνσταντίνο και άλλους μπερδεύει, "πως είναι δυνατόν ενας τόσο αμαρτωλός αυτοκράτορας να άγιασε". Να σου πω πως, όταν υπάρχει μετάνια, (ορθόδοξο ΔΟΓΜΑ) όλοι σώζονται.
Αλλά και ο λιστής στο σταυρό τι ήταν; Υπάρχει βέβαια και η ιστορία του δέντρου, που απο το ξύλο του έγινε ο τίμιος σταυρός. Και τόσα άλλα παραδείγματα ότι όλοι μπορούμε να σωθούμε.
Πάντως με τον Μέγα Κωνσταντίνο ίσως να μας κρύβουν κάποια στοιχεία αγιότητας (οι ιστορικοί). Γιατί οι άλλοι να μας κρύβουν μόνο τα αμαρτωλά; Αν τα κρύβουν.
Πάντως το παράδειγμα, του ξύλου του τιμίου σταυρού είναι χαρακτηριστικό. Για όποιον πιστεύει.
Όσο για την Ρωσσία, δεν ισχυρίζομαι ότι είναι φίλη μας, απλώς ότι τα συμφέροντά της είναι υπέρ μας (τώρα), τίποτα άλλο. Συμφωνώ με αυτά που λές.
Ο.κ. Dying_Incubus
Μιλας για το Ορθοδοξο Δογμα, και για οσους δεν πιστευουν σε αυτο, ειναι εντελως απιστοι. Ναι, το Ορθοδοξο Δογμα υπαρχει, ειναι η θρησκεια μου. Αλλα δεν μπορεις να λες για αλλους που δεν πιστευουν ή δεν θελουν να πιστευουν (δικαιωμα τους δεν ειναι στο κατω κατω, μιας και ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ, εδωσε σε μας, την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, οσο αφορα την θρησκεια μας???) Μην ξεχνας οτι, ακομα και ο Ισλαμισμος, ειναι μονοθεϊστικη θρησκεια, και πολυ πιθανον η "αντιστοιχη" του Χριστιανισμου γενικα (μαλλον εισαι και Σχησματικος, γιατι δεν αναφερεις τον Καθολικισμο) αφου, προσωπα οπως η ιδια η ΠΑΝΑΓΙΑ, λατρευονται ως ΑΓΙΟΙ...
Μαλλον εσυ εισαι ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, εσυ εισαι ο επικινδυνος... οχι εγω!
Εσυ μονος σου αποκαλεσες αυτα που λες "ηλιθιοτητες".... εγω απλα ειπα οτι ειναι οι περισσοτερες αβασιμες και ΑΣΤΟΧΕΣ γιατι εχουν αλλαξει πολλα...
Και αν νομιζεις, οτι με αυτα που γραφεις, δειχνεις οτι εισαι Πιστος κατα το Μεγιστο, δικαιωμα σου ειναι. Αλλα μην παρενοχλεις την πιστη του αλλου, ή καλυτερα, το πως πιστευει ο καθενας!
Ουτε η Ιερα Εξεταση εισαι, ουτε ο Δικηγορος ολων των Αγιων και των Οσιων. Ενας απλος ανθρωπος εισαι, που οπως δειχνεις σεβασμο στα Θεια (οπως οι περισσοτεροι) ετσι πρεπει να σεβεσαι και τους "γειτονες" σου...
Ο Λώτ, ανιψιός του Αβραάμ, κατοικούσε στα Σόδομα ή στα Γόμορρα μαζί με τις κόρες του (3 νομίζω ήταν) και τη γυναίκα του. Μετά απο επίσκεψη αγγέλων πείστικε ότι ο Θεός θα κατέστρεφε τις πόλεις αυτές γι' αυτό και έφυγε. Η ιστορία με λεπτομέρειες είναι γνωστή. Αφού έφυγαν απο εκεί οι κόρες του νομίζοντας πως μετά απο τέτοια καταστροφή είχαν μείνει μόνο αυτοί στη γη μέθυσαν τον πατέρα τους και έκαναν έρωτα μαζί του ώστε να κυοφορίσουν παιδιά. Βλέποτας αυτό ο Λώτ ταράχτηκε (εδώ έχω κενά της ιστορίας). Πήρε απο άνωθεν πληροφορία ότι για να συγχωρεθεί απο το αμάρτημα αυτό έπρεπε να ποτίζει 3 μικρά δεντράκια για όλη του τη ζωή και ίσως ο Θεός να των συγχωρούσε κάποτε όταν μεγάλωναν. Το νερό που θα τα πότιζε ήταν πολύ μακριά και έπρεπε να περπατάει κάθε μέρα αυτή την απόσταση, αλλά αν έβρισκε κάποιον στο δρόμο που του ζήταγε να πιέι, έπρεπε να του δώσει και μετά να χύσει το υπόλοιπο νερό. Αυτό ώσπου να μεγαλώσουν τα δέντρα και να συγχωρεθεί. Τα δέντρα μεγάλωσαν και έσμιξαν σαν ένα. Απο αυτό το δέντρο που θεωρούταν "καταραμένο" πήραν και έκαναν τον Σταυρό του Χριστού. Συμβολίζει ότι η Σταύρωση έγινε πάνω στις αμαρτείες των ανθρώπων. Όποιος έχει την ιστορία ας την βάλει αυθεντική. Είναι όμως άσχετη με το θέμα.
Ο Μέγας Κωνσταντίνος πάντως σχετίζεται με τον Τίμιο Σταυρό, με τον Πανάγιο Τάφο, με το διάταγμα των Μεδιολάνων (Μιλάνο) της ανεξιθρησκείας και άλλα πολλά χριστιανικά έργα.
quote:
PREDATOR
Μιλας για το Ορθοδοξο Δογμα, και για οσους δεν πιστευουν σε αυτο, ειναι εντελως απιστοι.
Όσοι δεν ανήκουν στο ορθόδοξο ΔΟΓΜΑ είναι αιρετικοί μαζί και οι καθολικοί του Πάπα. Όχι άπιστοι. Και δεν το λέω εγώ, το λέει το ορθόδοξο ΔΟΓΜΑ.
quote:
PREDATOR
Ναι, το Ορθοδοξο Δογμα υπαρχει, ειναι η θρησκεια μου.
Αφού είσαι ορθόδοξος γιατί δεν πιστεύεις έστω τον Πάτερ Παΐσιο άλλα και τους άλλους πως τους κάνεις πέρα;
Είσαι ορθόδοξος χωρίς να αναγνωρίζεις τους Αγίους; Εδώ με ΚΟΥΦΑΝΕΣ!
quote:
PREDATOR
Αλλα δεν μπορεις να λες για αλλους που δεν πιστευουν
Δεν λέω για τους άλλους, έχουν ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Και όχι μόνο αυτό αλλά έχω διαβάσει βιβλίο απο έξοδους ψυχής, που ήταν άθεοι και σώνονταν.
quote:
PREDATOR
Μαλλον εσυ εισαι ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, εσυ εισαι ο επικινδυνος... οχι εγω!
Μπορεί να είμαι επικίνδυνος, αλλά είσαι και εσύ στον ευατό σου, έτσι όπως σκέφτεσε. Νομίζω, δεν με ακουμπά εμένα τόσο πολύ.
quote:
PREDATOR
Εσυ μονος σου αποκαλεσες αυτα που λες "ηλιθιοτητες".... εγω απλα ειπα οτι ειναι οι περισσοτερες αβασιμες και ΑΣΤΟΧΕΣ γιατι εχουν αλλαξει πολλα...
Παντού συνωμοσίες αλλαγών προφητειών φαντάζεσε, αλλά κανένας Άγιος και φωτισμένος δεν τα αναίρεσε. Αν είσαι ποιό φωτισμένος εσύ....
quote:
PREDATOR
Και αν νομιζεις, οτι με αυτα που γραφεις, δειχνεις οτι εισαι Πιστος κατα το Μεγιστο, δικαιωμα σου ειναι. Αλλα μην παρενοχλεις την πιστη του αλλου, ή καλυτερα, το πως πιστευει ο καθενας!
Ουτε η Ιερα Εξεταση εισαι, ουτε ο Δικηγορος ολων των Αγιων και των Οσιων. Ενας απλος ανθρωπος εισαι, που οπως δειχνεις σεβασμο στα Θεια (οπως οι περισσοτεροι) ετσι πρεπει να σεβεσαι και τους "γειτονες" σου...
Φίλε μου δεν θεωρώ τον εαυτό μου τον καλύτερο πιστό, θα ήμουν καλός πιστός αν τα άφηνα αυτά και προσευχόμουν για σένα και για όλους τους άλλους, καθώς και για τον εαυτό μου.
Μόνο που είναι βαριά η καλογερική και με πολύ κόπο. Αυτό που κάνω είναι μικρό και ίσως να κρύβει παγίδες αλλά αφού τα πιστεύω ότι θα γίνουν και τα έχουν πεί και Άγιοι, λογικά κάνει να τα αναφέρουμε (τις προφητείες).
Την εμονή σου να πιστεύεις ότι παρενοχλώ την πίστη του άλλου δεν την καταννοώ. Ας μου πεί κάποιος άλλος αν γίνεται αυτό.
quote:
PREDATOR
Το πραγμα εχει ξεχειλησει. Τοσες μερες, προκαλεις και προβοκαρεις
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////ooo/////////////////////////////////////////////////////
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////oooooo////////////////////////////////////////////////////
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////oooooooo/////////////////////////////////////////////////////
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////ooooooooo//////////////////////////////////////////////////////
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////ooooooooo///////////////////////////////////////////////////////
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////ooooooooo//////////////////////////////////////////////////////////
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////oooooooo////////////////////////////////////////////////////////////
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////oooooo///////////////////////////////////////////////////////////////
//////////////////////////////////////////oooooooooo///////////////////oooo////////////////oooooooooo////////////////////////////
///////////////////////////////ooooooooooooooooooo//////////////////////////ooooooooooooooooooo////////////////
////////////////////////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo///////////
//////////////////////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo/////////
///////////////////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo///////
////////////////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo//////////
/////////////oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo///////////////
///////////oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo/////////////////
////////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo///////////////////////
//////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo/////////////////////////
//////oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo///////////////////////////
/////oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo////////////////////////////
/////oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo////////////////////////////
/////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo//////////////////////////
//////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo/////////////////////////
///////oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo/////////////////////
////////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo//////////////////
/////////oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo///////////////
///////////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo//////////
////////////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo/////
/////////////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo////
//////////////oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo/////
////////////////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo//////////
////////////////////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo///////////////
////////////////////////oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo//////////////////
////////////////////////////ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo/////////////////////
//////////////////////////////////ooooooooooooooooooooo/////ooooooooooooooooooooo/////////////////////////
/////////////////////////////////////ooooooooooooooo///////////////////////////////ooooooooooooo////////////////////////////
/////////////////////////////////////////oooooooooo///////////////////////////////////////////ooooooooo////////////////////////////////
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΑΠΙΣΤΟΙ, ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ WINDOWS
ΕΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ APPLE
Και, το χαρμόσυνο γεγονός που θα πραγματοποιηθεί, είναι η απελευθέρωσεις της Μ. Ασίας, αφού πρώτα σημειωθεί η καταστροφή και η διάλυση του σημερινού τούρκικου κράτους. Γεγονός, το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα, την επιστροφή της Κων/πολης στους Έλληνες. Γιατί, αυτό εννοούσε ο Γέροντας Παΐσιος, όταν έλεγε το Καλοκαίρι του 1994, στον οσιολογιώτατο μοναχό Θεόκλητο Διονυσιάτη, ότι: "Θα ήθελα να ζήσω δέκα χρόνια ακόμα, για να δώ τη δόξα της Ελλάδος. ... μετά απο λίγο η Ελλάδα θα γίνει το κέντρο του κόσμου"! (σελ. 206, 207)
Η γερόντισσα, σήμερα, Αικατερίνη Λύτρα...............είχε δεί σε οπτασία τον Άγιο Ραφαήλ, ο οποίος της συνέστησε ... κάτι παράδοξο για την ηλικία της και τη τότε μορφωτική της κατάσταση.
-"Να μάθεις ελληνικά, τούρκικα, ιταλικά και αγγλικά", είπε χαρακτηριστικά ο Άγιος Ραφαήλ στη Αικατερίνη Λύτρα.
-"Γαιτί να μάθω τούρκικα;" Ερώτησε έκπληκτη τον Άγιο η Αικατερίνη Λύτρα.
-"Σε λίγα χρόνια, δεν θα προλαβαίνετε στη Μυτιλήνη να βαπτίζετε τους Τούρκους σε Χριστιανούς"! (σελ. 218)
(Τα παραπάνω κείμενα είναι απο το βιβλίο "Το μεγάλο μυστικό του Γέροντα Παΐσιου")
(Λάθη στην αντιγραφή να γίνουν καταννοητά, καθώς και σε όλα όσα έχω βάλει μέχρι τώρα και που σκοπεύω.)
Είπε ο Χαρισματούχος Αρχιμανδρίτης Σίμωνας, ότι μετά από αυτά, ο Θεός θα δοξάσει πολύ την Ελλάδα σε όλη την γή. Αυτό θα γίνει, διότι εκείνη την εποχή, η Ελλάδα θα γίνει παγκοσμίως πνευματικός φωτοβόλος φάρος.
Είπε επίσης ο Χαρισματούχος αυτός Γέροντας, ότι η Ελλάδα τότε δεν θα γίνει αυτοκρατορία, με την κοσμική και υλική έννοια που το σκέπτονται πολλοί, αλλά θα δοξαστεί πολύ παγκοσμίως, για πνευματικούς λόγους.
quote:
έπρεπε να ποτίζει 3 μικρά δεντράκια
Δέν ήταν δεντράκια, αλλά οι 3 ράβδοι των αγγέλων.
το ετος 2012 ειναι Ετος Εκεχειριας...
λογω Ολυμπιακων Αγωνων... στο Λονδινο
το ετος 2008 ειναι Ετος Εκεχειριας...
λογω Ολυμπιακων Αγωνων... στη Κίνα
Νομίζεις πολύ που τους ένιαξε. Την παραβλέπουν αν θέλουν.
quote:
Γιατί, αυτό εννοούσε ο Γέροντας Παΐσιος, όταν έλεγε το Καλοκαίρι του 1994, στον οσιολογιώτατο μοναχό Θεόκλητο Διονυσιάτη, ότι: "Θα ήθελα να ζήσω δέκα χρόνια ακόμα, για να δώ τη δόξα της Ελλάδος. ... μετά απο λίγο η Ελλάδα θα γίνει το κέντρο του κόσμου"!
Επεσε μεσα ο Παισιος...10 χρονια μετα το 1994...δηλαδη το 2004 η εθνικη ομαδα ποδοσφαιρου με τους ηρωες της πηρε το ευρωπαικο και εκανε την Ελλαδα το κεντρο του κοσμου για ενα διαστημα...Ηταν ενα θαυμα.

Διαχειριστης του δικτυου IRCNET
quote:
Μα πότε είπα για 2012; Για 2008 είπα.
Δεν ειπες εσυ για το 2012, αλλα επειδη ειναι ενα "κομβικο" ετος, ολοι λενε οτι θα γινει κατι το 2012... ή μαλλον πολλα μαζι.
Αλλα οσο αφορα το 2008... ειμαστε στο 1/3 του Ετους, και δεν υπαρχει "κινητικοτητα"...
Τώρα αυτά τα 2 δεν συνδέονται τόσο με δόξα, αλλά με άκουσμα της χώρας μας στο εξωτερικό. Ποιά χώρα είχε "Ολυμπιακούς" και δοξάστηκε με την ευρεία έννοια;
Ας το πάμε όμως μαθηματικά:
(Έστω) ότι ο Πάτερ Παΐσιος εννοούσε αυτά, δεν σημαίνει ότι ήταν προφήτης; Τι έλεγα ποιό πάνω, όποιος έλεγε ότι θα πέρναμε το EURO, 1 βδομάδα πρίν θα τον είχαν για τα γιαούρτια.
Πάντως η στίριξη μου, στο 2008, είναι και πάνω σε άλλες πηγές όπως:
1) Την βεβαίωση του χαρισματικού γέροντα ότι σε 2,5 χρονια (9/2005) θα γίνει μέγας πόλεμος.
2) Την παλιά παράδοση των τούρκων στα 555 χρόνια απο το 1453.
3) Στην βεβαίωση πολλών Γερόντων ότι αυτά θα τα ζήσουν ανθρωποι που είναι σε μεγάλη ηλικία τώρα.
4) Στην βεβαίωση πολλών Γερόντων ότι θα ζήσουν ανθρωποι που είναι σε μεγάλη ηλικία (90+) τώρα για να δούν τον Αντίχριστο (ο Αντίχριστος θα έρθει μετά τον πόλεμο και διάβασα ότι θέλει τον ναό του έτοιμο το 2008).
5) Εν πέντε και πεντήκοντα έτοι το τέλος των θλίψεων, την δε εβδόμην ουκ έστι ταλαίπωρος, ουκ έστιν εξόριστος, επανερχόμενος εις τας αγκάλας της μητρός, αγαλλομένης.
(η γενιά είναι 25 χρόνια: 25 Χ 22 = 550, σαν να λέει σε 22 γενιές απο το 1453.)
Αλλιώς θα νόμιζα και εγω άλλες χρονιές 2009, 2010, 2012 κ.τ.λ. (οπότε δεν θα έλεγα χρονιά)
Την γνώμη μου για το αν θα γίνουν ξαφνικά ή όχι την έχω αναλύσει ποιό πάνω.
Δεν εννοούσε να μην κάνουμε την διοργάνωση τότε, αλλά ότι το 2008 δεν θα έχει τούρκους! (κάτι ήξερε και ας δεν ήξερε).
Ειναι 75.000.000 Λαος (μονο στην Τουρκια) και αλλα 50.000.000 στις υπολοιπες χωρες! Πολυς λαος...
Οι Τούρκοι δεν είναι 75.000.000, αλλά έχουν Κούρδους, Αρμένιους, κρυπτοέλληνες (Πόντιους κ.α.) και άλλους που ίσως δεν μας λένε οι επίσημες πηγές. (δεν τους βρίσκεις εύκολα κιόλας)
Ο Ιωσήφ Βατοπαιδινός είχε πεί ότι στα σύνορα του τότε Βυζαντίου θα πεθάνουν 600.000.000 κόσμος, τι λέμε τώρα.
Εξάλου ποιός σου είπε ότι θα εξαφανιστούν. Το κράτος τους θα εξαφανιστεί, οι Τούρκοι (1/3) θα πάνε στη "Κόκκινη Μηλιά" (μάλλον η Μέκκα είναι). Το άλλο 1/3 θα βαπτιστεί. (δεν είδες που τα έβαζα;)
Μόνο το 1/3 θα πεθάνει. Αν και εδώ δεν έχω καταλάβει αν θα πεθάνει (το 1/3) μετά τον πόλεμο (απο τον Βασιλιά Ιωάννη) ή κατα την διάρκεια του και μετά, συνολικά δηλαδή.
Κοσμάς Αιτωλός:
"Μετα τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο για να βρίσκουν άνθρωπο και να τον κάνουν αδελφό."
"Πολλά χωριά θα καταστραφούν, οι τρείς χώρες θα γίνουν μία."
"Στην πόλη θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλεύσει."
Πολύς λαός...
Οι Τουρκοι τοτε ηδη εφταναν τα 40.000.000 λαος
Αλλα μιας και κολλησες με τους Ρωμιους (Ρωμαιους), γιατι δεν βοηθησαν τους αδερφους-Χριστιανους? Γιατι το 1204 ειχαν σκοτωσει 50.000 Αδερφια-Χριστιανους... γιατι το 1054 ζητησαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ το ΣΧΗΣΜΑ???
Με τους Κουρδους, τους Κρυπτοχριστιανους και με τις αλλες εθνικοτητες (Αθιγγανοι, Αλβανοι, Κοσοβαρροι, κ.λ.) Ξεπερναει τα 100.000.000 (μονο στην Τουρκια)...
Καλά το Βυζαντινό κράτος τότε ήταν μικρό, αλλά δεν υπολογίζεις ότι υπήρχε λαός και εκτώς αυτού κυρίως.
40.000.000 λαός;
quote:
Eπισημες πηγες έχεις για αυτά που λές;
Καλά το Βυζαντινό κράτος τότε ήταν μικρό, αλλά δεν υπολογίζεις ότι υπήρχε λαός και εκτώς αυτού κυρίως.
40.000.000 λαός;
O άνθρωπος σου έγραψε οτι είχε τον πληθυσμό των 500.000 κατοίκων την εποχή της άλωσης απο τους Τούρκους. Τότε όλο το Βυζάντιο ήταν μιά λωρίδα γύρω απο την Πόλη που δέν είναι δυνατό με κανένα τρόπο να περιλαμβάνει 40.000.000 κατοίκους.
Τα δεσποτάτα του Μυστρά, και της Τραπεζούντας ήταν ανεξάρτητα κρατίδια που έπεσαν λίγο αργότερα, απορώ πώς δέν τα γνωρίζεις είναι στοιχειώδεις ιστορικές καταγραφές.
quote:
A και το άλλο, οι Σταυροφόροι ήταν Χριστιανοί; Ωραίο ανέκδοτο.
Τότε τί ήταν?
![]()
Αεί ο Θεός γεωμετρεί