ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Lost-οι αγνοούμενοι - - Κινηματογράφος -

- Lost-οι αγνοούμενοι - - Κινηματογράφος -

Ευστράτιος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
06/11/2006, 10:41:38
Για να μάθετε τώρα...

Αυτή την εβδομάδα που έλειπα, είδα το πέμπτο επεισόδιο του πέμπτου κύκλου.

Και δεν θα σας πω και τίποτα.

Όχι, θα σας άφηνα...

Στράτος

Ήρθα...Διάβασα...Έγραψα...Έφυγα...
06/11/2006, 13:05:15
quote:

Πέμπτο κύκλο???
Καλά, πόσοι κύκλοι υπάρχουν?
Για έναν αιώνα είναι αγνοούμενοι πια?

In anticipation of my resurrection...

06/11/2006, 13:27:27
quote:

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΤΑ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.
ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΟΥΚΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΞΕΝΕΡΩΝΕΙ.
ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΤΕΛΟΣ
ΓΙΑ ΤΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟ ΚΥΚΛΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ.
silverwhisperΜέλος
06/11/2006, 21:07:16
αγαπητοι φιλεσ και φιλες...
ο αξιαγαπητος φιλος μας Στρατος,λεγοντας οτι ειδε το πεμπτο επισοδειο του 5ου κυκλου προφανως ηθελε να ειρωνευτει της απελπισιαρικη κατασταση που επικρατει στο συγκεκριμενο θρεαντ,προκαλωντας αρκετεσ παρεξηγησεις.
λοιπον για να διευκρινησω,εχουν γυριστει 3 κυκλο.ο τριτος,ο οποιοσ παρουσιαζεται τωρα,εχει φτασει σε 5 αν δν κανω λαθοσ επισοδεια.

Do you hear the people sing, lost in the valley of the night? It is the music of a people who are climbing to the light. For the wretched of the earth there is a flame that never dies. Even the darkest night will end and the sun will rise.

07/11/2006, 09:50:19
silverwhisper και με "έπιασες" και με μαρτύρησες !!!

Στράτος

Ήρθα...Διάβασα...Έγραψα...Έφυγα...
GWGWΜέλος
07/11/2006, 11:26:23
εγω βλεπω ακομη τον πρώτο κύκλο...
πολυ λυπηθηκα...με τον μπουν...

07/11/2006, 12:22:27
ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΥΚΛΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.
07/11/2006, 19:48:59
quote:
silverwhisper και με "έπιασες" και με μαρτύρησες !!!

Ενώ εγώ πέρα βρέχει!

Εγώ πάντως, φίλοι μου, δεν έχω δει ούτε ένα επεισόδιο του πρώτου κύκλου και σκέφτομαι να νοικιάσω τα dvd να τα δω.
Η ιδέα όμως να το κάνω αυτό για 5 σεζόν επεισοδίων μου κάθισε πολύ πολύ περίεργα!

08/11/2006, 10:31:00
Eδω ακομα δεν γνωριζουμε αν υπαρξει 4ος Κυκλος... παμε για 5ο??

Aν και ποτε μην το αποκλειετε!

Το Χ-FILES ξεκινησε για 5 κυκλους και κατεληξε με 12 !!!!

GENUS PANTHERAS FELIDAE

...and the Predators will prevail...

sonnetiΝέο Μέλος
16/11/2006, 04:25:25
Στην αμερικη η σειρα βρισκεται στον 3ο κυκλο και στο 6ο επεισοδιο αυτης. ειναι αρκετα ευκολο να βρειτε τα επεισοδια, ειτε απο μεγαλα ελευθερα torrent site (τους υποτιτλους θα τους κατεβασετε χωριστα πχ απο greeksubs.com)ειτε απο το greek-tracker.com(οι υποτιτλοι ειναι πανω στα avi).το επομενο επεισοδιο τηα προβληθει στην αμερικη απο φεβρουαριο κα μετα,οποτε σας συμβουλευω να μην βιαστειτε να δειτε αυτα τα 6 επεισοδια γιατι θα σας αφησουν στη μεση της (νεας) ιστοριας. μολις βγουν 2-3 ακομα κατεβαστε τα ή δειτε τα,τοτε.
16/11/2006, 20:04:28
παει τώρα...
τα ειδαμε και περιμενουμε τον φλεβάρη να έρθει.....

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

05/07/2007, 03:35:05
Τέλειωσα κι εγώ τον 3ο κύκλο.
Και μετά... η πίκρα!
Ο 4ος κύκλος αρχίζει τον επόμενο Φλεβάρη.
Θα υπάρξουν συνολικά ακόμα 48 επισόδεια, που θα παιχτούν σε 3 κύκλους των 16 επισοδείων (έτσι για να μας κρατούν σε μεγαλύτερη αγωνία).
Το Lost θα τελειώσει το... 2010!
Ελπίζω να ζούμε μέχρι τότε και να μην έχουμε κάψει τον πλανήτη

Ο 3ος κύκλος αρχίζει κάπως χλιαρά, με πολλά πολλά flash-back, να μη μείνει κανείς ηθοποιός παραπονεμένος. Σε κάποια επισόδεια το παρατραβάνε, αλλά τουλάχιστον μαθαίνει κανείς περισσότερα για τη ζωή των άλλων. Από τη μέση και μετά τα πράγματα καλυτερεύουν αισθητά. Ερωτήματα του πρώτου και του δεύτερου κύκλου που έμοιαζαν σα να τα έχουν ξεχάσει, τα θίγουν και στον τρίτο κύκλο.
Πάντως στο τέλος, εύχεσαι να είχε ανακαλυφθεί η μηχανή του χρόνου, να μπορείς να πας κατευθείαν στο 2010. Μεγάλη ζημιά αυτό το Lost

Η εν λόγω ζημιά μάλιστα, έχει αποτελέσει φαινόμενο και για επιστημονική μελέτη.
Στον παρακάτω σύνδεσμο, διαβάζουμε τα εξής:

πηγή: http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=26480900

Η ζωή είναι εδώ

Οι αγνοούμενοι πάνε πανεπιστήμιο

Ενας ασυνήθιστος κύκλος σπουδών στο Ταφτς της Βοστόνης

Το Πανεπιστήμιο Ταφτς της Βοστόνης θεωρείται ένα από τα 100 καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο, σύμφωνα με τις διεθνείς λίστες, και το καλύτερο για να αποκτήσει κανείς μια σφαιρική άποψη για τον κόσμο, σύμφωνα με το «Newsweek».

Στην Ελλάδα έγινε ιδιαίτερα γνωστό κυρίως λόγω των σπουδών του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή εκεί και της ανάδειξής του σε επίτιμο διδάκτορα. Το μεταπτυχιακό της συζύγου του πρωθυπουργού, Νατάσας, στο Ταφτς και οι ημερομηνίες των σπουδών της εκεί αποτέλεσαν ακόμα και αντικείμενο ερωτήσεων στη Βουλή και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ωστόσο, το φημισμένο πανεπιστήμιο απέκτησε ιδιαίτερη δημοσιότητα πρόσφατα χάρη σε έναν νέο και ασυνήθιστο -για εκπαιδευτικό ίδρυμα τέτοιου επιπέδου- κύκλο σπουδών. Ακόμα και φοιτητές από άλλα τμήματα εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να παρακολουθήσουν το νέο μάθημα, δημιουργώντας μια μεγάλη λίστα αναμονής.

Τίτλος του κύκλου σπουδών είναι ο εξής: «Lost-Oι αγνοούμενοι: Ο οικονομικός, κοινωνικός και τεχνολογικός αντίκτυπος ενός καλτ (και πολιτιστικού) φαινομένου». Το μάθημα διδάσκεται από έναν τελειόφοιτο φοιτητή και από έναν απόφοιτο -επίτιμο λέκτορα- του Ταφτς.

Το συγκεκριμένο μάθημα μπορεί να είναι προαιρετικό και να εντάσσεται στο πειραματικό τμήμα του πανεπιστημίου, ωστόσο όσοι το επιλέξουν, δεν μπορούν να πάρουν το πτυχίο τους αν «κοπούν» στη... Lost-ολογία.

Ωστόσο, κάνουν μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι είναι εύκολο. Ο κύκλος περιλαμβάνει άρθρα πάνω σε μελέτες για τη σχέση της τηλεόρασης με τον πολιτισμό, προβολή ειδικών ντοκιμαντέρ, καθώς και βιβλία πάνω στην κυρίαρχη υποκουλτούρα και στην επίδρασή της στον τρόπο ζωής της νεολαίας. Σύμφωνα με τους διδάσκοντες, οι φοιτητές τούς ξαφνιάζουν ευχάριστα, καθώς γύρω από έναν φανταστικό κόσμο αναβιώνουν παραδοσιακές φιλοσοφικές και πολιτικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην ιδεαλιστική και την υλιστική φιλοσοφία, την επιστήμη και τη θρησκεία, τον ντετερμινισμό και την αντίληψη ότι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τη μοίρα και το μέλλον του.

Ο τελειόφοιτος του Τμήματος Ανθρωπολογίας τού Ταφτς εξηγεί ότι η ιδέα για τον κύκλο σπουδών δημιουργήθηκε από την κατάπληξή του για το πόσο γρήγορα μια απλή τηλεοπτική σειρά μετατράπηκε σε πολιτιστικό φαινόμενο και για τη διαδραστικότητα μεταξύ των συντελεστών του προγράμματος και της κοινότητας των υποστηρικτών της. Στο Λονδίνο έγινε πρόσφατα ένα «κυνήγι θησαυρού», όπου οι φαν των «Αγνοουμένων» έψαχναν σε όλη την πόλη να βρουν κρυμμένα κομματάκια χαρτιού, όπου έγραφαν κωδικούς οι οποίοι στην ιστοσελίδα της σειράς έδιναν πρόσβαση σε αρκετά από τα «μυστικά» της. «Αυτό που μας εμπνέει δεν είναι το μυστήριο ή τα μυστικά της σειράς - είναι το πώς κινητοποιούνται οι άνθρωποι ώστε να ψάξουν για απαντήσεις στην πραγματική ζωή βασισμένοι σε ένα έργο φαντασίας».

Ο τρίτος κύκλος επεισοδίων των «Αγνοουμένων» μπορεί να σημείωσε μια μικρή κάμψη όσον αφορά τις θεαματικότητες, αλλά η βάση οπαδών της σειράς και οι αντίστοιχες ιστοσελίδες αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Οι συντελεστές της σειράς κολακεύτηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό πανεπιστήμιο ασχολείται σε τέτοιο βαθμό με το έργο τους, ώστε ο δημιουργός και οι βασικοί σεναριογράφοι της σειράς δέχτηκαν να εμφανιστούν δύο φορές σε τηλεδιάσκεψη με το αμφιθέατρο, ώστε να συνομιλήσουν με τους φοιτητές και να απαντήσουν σε ορισμένα από τα βασικά ερωτήματά τους. Ο δημιουργός της σειράς, Τζ. Αμπρααμς, εξεπλάγη από το βάθος και το περιεχόμενο των ερωτήσεων και δεσμεύτηκε να μελετήσει καλύτερα τις ερωτήσεις και τις θεωρίες των φοιτητών, ώστε να μπορέσει να απαντήσει πιο εμπεριστατωμένα την επόμενη φορά.

Ορισμένοι θεωρούν το γεγονός ότι τα αμερικανικά ιδιωτικά πανεπιστήμια διοργανώνουν μαθήματα και ειδικούς κύκλους σπουδών γύρω από την ποπ κουλτούρα ως φαινόμενο εκφυλισμού. Αν κάποιο μάθημα έχει περιεχόμενο, δεν χρειάζεται να επιστρατεύσεις το πρόσωπο της Πάρις Χίλτον, τους σταρ αθλητικών ομάδων και τηλεοπτικών σειρών για να του δώσεις ενδιαφέρον. Ισως με τη δημιουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων να δούμε και αντίστοιχους «μοντέρνους» κύκλους σπουδών στην Ελλάδα για το «Παρά Πέντε» ή τα «Παρατράγουδα».

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν ο επίτιμος διδάκτορας του Ταφτς, Κώστας Καραμανλής, δίδασκε και αυτός στους φοιτητές της Βοστόνης το συγκεκριμένο μάθημα. Σίγουρα θα είχε πολλά να τους πει, με την πείρα που έχει να «αγνοείται» συνεχώς ύστερα από τα πολλαπλά «ανεξήγητα φαινόμενα» που συμβαίνουν στη χώρα μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΑΝΤΖΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/07/2007

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

05/07/2007, 08:45:48
Παιδιά, εμένα δεν το θέλει φαίνεται ούτε ο Θεός να δω κάποιο επεισόδιο!

Κάθισα εχθές να δω για πρώτη φορά τον πρώτο κύκλο της σειράς που προβάλλεται καθημερινά από τη ΝΕΤ στις 20:00 κι είχε αλλάξει το πρόγραμμα λόγω απεργίας των υπαλλήλων...

06/07/2007, 12:04:38
Φίλε Dying_Incubus, δεν λέει να μπεις στον κόπο να τα δεις τηλεοπτικά.

Πρώτον θα σε πιάσει και εσένα μανία και μόλις θα τελειώνει το ένα επεισόδιο θα θες να δεις το επόμενο.

Δεύτερον και κυριότερο, επειδή πολλοί έχουνε ήδη δει τον τρίτο κύκλο (εμένα μου έχουνε μείνει τα τελευταία 3 επεισόδια και δυστυχώς δεν μου τα φέρνουνε ακόμα ) θα γίνει καμμία στραβή να πέσεις σε καμμιά σχετική κουβέντα και θα χάσεις όλο το σασπένς !!!

Οποτε νοίκιασέ το καλύτερα σε DVD και απόλαυσέ το, είναι πραγματικά αξιόλογη σειρά !!!

06/07/2007, 12:54:30
Λέω ένα χρόνο να το κάνω αυτό αλλά το αμελώ κι ας μου το έχουν προτείνει και διάφοροι φίλοι...
Απλά με τη ΝΕΤ είναι επίσης καλή ευκαιρία γιατί τα επεισόδια προβάλλονται κάθε βράδυ.

06/07/2007, 13:29:51
Ένα = Κανένα !!!

Βρε θα πορωθείς και θα σε φάει η αγωνία !!!

Χώρια που σου δεσμεύει και τα βράδυα σου αυτό το σύστημα....

06/07/2007, 13:46:53
Κι άλλοι ήταν διστακτικοί στην αρχή, μα μόλις το είδανε κολλήσανε!!

Ψυχή μου,

07/07/2007, 09:36:56
Παιδιά γνώμη μου είναι ότι αυτές οι σειρές, οι οποίες δεν αποτελούνται από αυτοτελή επεισόδια, είναι καλύτερα να τις βλέπεις μονορούφι για να μην ξενερώνεις και χάνεις το ενδιαφέρον σου.

Αυτό τώρα μπορεί να γίνει είτε κατεβάζοντας τες από το internet και βρίσκοντας ελληνικούς υπότιτλους είτε δείχνοντας μεγαλύτερη υπομονή περιμένοντας να τις βρεις σε video club.

Στράτος

μέτρον άριστον
ΓιώργοςΜέλος
08/07/2007, 02:15:28
έχω βρει το τέλειο δώρο*** για γενέθλια και Γιορτές ...

DVD ....πρώτος κύκλος του Lost... (είναι σχετικά δύσκολο να το παρακολουθήσεις από την μέση..)

<<έλα μωρέ δεν κάθομαι και βλέπω τηλεόραση.... >>
- δύο μέρες μετά...
<<υπάρχουν και άλλα επισόδεια....>> I want more...!!!!

ακόμα δεν εχω καταλάβει τι γίνεται.. ειδικά μετα το τελευταίο επεισόδιο της 3 σειράς...

Γιώργος
Τζουλιέτ rules !!!.. έτσι μου αρέσουν.. ξανθιές ,επιστήμων και κουκλάρες...

***βέβαια ... για τους ποιο ψαγμένους .. που "βλέπουν" τηλεόραση .. τους παίρνω το Galactica

08/07/2007, 04:01:08
quote:
Γιώργος:
Τζουλιέτ rules !!!

δαγκωτό στη Τζουλιέτ

Εμένα μου αρέσει πολύ και ο Μπένζαμιν. Καταπληκτικός χαρακτήρας. Παίζει καλά και ο ρόλος του είναι πολύ ενδιαφέρον.

Βασικά, το τοπ-3 μου είναι:
Λοκ
Μπέντζαμιν
Τζουλιέτ

και αναπληρωματικοί παίζουν ο Σαίντ και ο Σόγιερ

quote:
Ευστράτιος:
Αυτό τώρα μπορεί να γίνει είτε κατεβάζοντας τες από το internet και βρίσκοντας ελληνικούς υπότιτλους είτε δείχνοντας μεγαλύτερη υπομονή περιμένοντας να τις βρεις σε video club.

Πάντως και χωρίς καθόλου υπότιτλους να το δεις Ευστράτιε, είναι ακόμα καλύτερα. Η αγωνία και το ενδιαφέρον να μάθεις τι γίνεται επιτέλους σ' αυτό το &^$&%#^% νησί, καθιστούν την παρακολούθηση 24 επεισοδίων της σειράς πιο αποτελεσματική από το να παρακολουθείς τουλάχιστον έναν κύκλο μαθημάτων της Linguaphone. Και σίγουρα φθηνότερη!

Ψυχή μου,