ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η τυραννία των μεγάλων αριθμών, ως ένδεια διάνοιας. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Η τυραννία των μεγάλων αριθμών, ως ένδεια διάνοιας. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
maria3Μέλος
23/03/2013, 20:22:18
κάπως έτσι, εμείς οι χριστιανοί δεν ξέρουμε που να σταματήσουμε συγνώμη για το topic, αλλά έπρεπε να διαβάσεις όλο τον συνειρμό και όχι μόνο το περί θεού, για όλα αυτά που περνάμε εξαετίας των ισχυρών συμφερόντων των ανθρώπων.

ΙαπετόςΜέλος
23/03/2013, 20:38:03
Maria3

quote:
κάπως έτσι, εμείς οι χριστιανοί δεν ξέρουμε που να σταματήσουμε συγνώμη για το topic, αλλά έπρεπε να διαβάσεις όλο τον συνειρμό και όχι μόνο το περί θεού, για όλα αυτά που περνάμε εξαετίας των ισχυρών συμφερόντων των ανθρώπων.

Συμφωνώ Maria3!!

All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)

23/03/2013, 21:40:13
quote:
DSM:

maria3

Από όλα τα posts, με τον regulus βρήκες να ασχοληθείς? Πες μου σε παρακαλώ πως το έκανες για πλάκα. Έτσι δεν είναι?

Αν πάντως παίξουνε τίποτα μπυρίτσες, εγώ πίνω McFarland και παγωμένη.

23/03/2013, 21:45:37
Maria3

Νομίζω πώς κι εσυ όπως και πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μας,είσαι αντιπροσωπευτικό δείγμα της τυραννίας των αριθμών.

Κοίτα τι γράφει εδω ο ΑΜΕΙΝΙΑΣ:

quote:

Όλοι εδώ χρησιμοποιούμε όμορφα τις λέξεις,και κάνουμε τρίπλες γύρω από τα νοήματα,προκειμένου να αποφύγουμε να πούμε ότι:

Η βλακεία είναι υπεύθυνη με την ευπιστία της,(μεταξύ άλλων),που ο κόσμος κυβερνάται από καθήκια.

Επίσης η βλακεία νικιέται δύσκολα.Αυτό είναι το πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε.

Και δεν μπορούμε να το λύσουμε επειδή μισούμε την βλακεία,ΟΧΙ τους ανθρώπους,που τους διακατέχει.

Ψάχνουμε τρόπους να ξεπεράσουμε τον εαυτό όλων, και να καταστήσουμε το κοινωνικό σύνολο πεπαιδευμένο καλύτερα.

Εμένα με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.Εσένα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

23/03/2013, 21:48:17
quote:
Αμαλία
Αν πάντως παίξουνε τίποτα μπυρίτσες, εγώ πίνω McFarland και παγωμένη.

Ευχαρίστως να συμμετέχεις στο στοίχημα, αλλά υπο έναν όρο.

Θα ξεκινήσεις απο το -2.
Δηλαδή ξεκινάς έχοντας ήδη χάσει 2 μπύρες.
Και αυτό επειδή:

quote:

Εν τέλει, δεν πιστεύω ότι η ίδια η ένδεια διάνοιας είναι το βαρίδι πρώτης τάξης, που λέει ο @ΑΜΕΙΝΙΑΣ. Βαρίδι θεωρώ την ομοιογένεια, την ισοπέδωση της διαφορετικότητας.

Είσαι μέσα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

maria3Μέλος
23/03/2013, 21:58:41
Συμφωνώ απόλυτα που γράφεις, αλλά έχω μάθει να μιλώ με παραδείγματα και όχι με ωραία λόγια δεν είμαι τόσο καλοί στο λόγο ενδεχομένως όπως κάποιοι άλλη προλαλήσαντες και ίσως έγινα λίγο πιο ωμή, έχω μάθει όμως να παίζω με τους αριθμούς αν και άνθρωπος καταρρίπτει όλες τις θεωρίες.
Ο κάθε άνθρωπος βέβαια μπορεί να εκφράζει την γνώμη του έστω και στην ανιδεότητα του.

23/03/2013, 22:10:14
quote:
Far-fighter :

"Βγείτε από τον έλεγχο του μυαλού. Αποσυνδεθείτε. Αποδεσμευτείτε".
Αυτά θα μας έλεγε ο Τέσλα σήμερα.
Θα μας έλεγε επίσης ότι αν δεν ενωθούμε σε ένα Καθολικό Πνεύμα Φώτισης και Μοναδικότητας, εγκαταλείποντας την κοσμοθεωρία του διαχωρισμού και των απατηλών συνόρων, δεν θα φτάσουμε ποτέ στον στόχο της Ελεύθερης Ενέργειας.

Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να στραφούμε μέσα μας, εσωτερικά.
Εξυπηρετούν τα συστήματα πεποιθήσεών μας αυτό που είμαστε και αυτά που ΛΕΜΕ ότι θέλουμε.
Ή υπάρχει εσωτερική αντίθεση σε σχέση με τις εξωτερικές επιθυμίες μας;

Όλα εξαρτώνται από εμάς. Στο χέρι μας είναι.
Η απάντηση βρίσκεται στον καθρέφτη μας.
Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Ας κοιτάξουμε μέσα μας.
Ας αναπτύξουμε τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση που θα μας οδηγήσουν στην απελευθέρωση του μυαλού μας.
Όταν το κάνουμε αυτό, τότε κυριολεκτικά δεν θα υπάρχουν όρια για την ανθρώπινη φυλή παρά μόνο ο ουρανός και τα αστέρια.

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

Καταρχάς, ας πάμε στον Τέσλα. Ήταν όντως μεγάλος επιστήμονας/εφευρέτης, παρεξηγημένος και αδικημένος. Εάν είχαν ακούσει αυτά που έλεγε ίσως να είμασταν όντως σε καλύτερη κατάσταση από ενεργειακής απόψεως. Βέβαια, έτσι θα άλλαζαν χέρια τα χρήματα (δηλαδή ο βαθμός εξουσίας που έχει κάποιος στη ζωή του και στους άλλους) με τρόπο μη αρεστό σε κάποιους. Ίσως γι' αυτόν και για άλλους λόγους, η μεγαλοφυΐα του Τέσλα πήγε κάπως άκλαυτη.

Αλλά υπήρξαν άλλες τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις που όντως έκαναν καλό στην ανθρωπότητα και που τις απολαμβάνουμε σήμερα όλοι μας. Όπως η αντιμικροβιακή επανάσταση και η διάδοση των φαρμάκων (έστω και αν όχι σε ολόκληρον τον κόσμο) που χάρη σε αυτές δεν πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι στα 10 και στα 20, οι γυναίκες μπορούν να γεννήσουν και μετά τα 30, κ.λπ. Επίσης το Διαδίκτυο που έχει καταλύσει τις αποστάσεις και τα σύνορα. Και τόσα άλλα. Δεν μπορώ να θεωρήσω γι' αυτά ότι επιτράπηκε να γίνουν επειδή συνέφερε τη συνομωσία των λίγων.

Πάμε τώρα στο "Καθολικό Πνεύμα Φώτισης και Μοναδικότητας" και στην εγκατάλειψη της κοσμοθεωρίας του διαχωρισμού και των απατηλών συνόρων, που γράφεις. Δηλαδή, τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Να γίνουμε όλοι ομοιόμορφα καλοπροαίρετα αγγελάκια; Που να μη μας ενδιαφέρει το προσωπικό μας συμφέρον, να μην θέλουμε να διαφέρουμε από τους άλλους; Να μη συγκρουόμαστε; Να μην προσπαθούμε να αμυνθούμε αλλά ούτε και να καταπατήσουμε τα συμφέροντα των άλλων όταν έχουμε την ευκαιρία;

Αν αυτό εννοείς, τότε μάλλον κάποιο άλλο εξωγήινο είδος έχεις στο μυαλό σου και όχι τον άνθρωπο. Αλλά και αυτό το ομοιόμορφα ειρηνόφιλο εξωγήινο είδος, μάλλον δε θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει γιατί ο εξελικτικός μηχανισμός της σύγκρουσης είναι προαπαιτούμενο για να υπάρξει ακόμα και ο πιο εξευγενισμένος πολιτισμός.

23/03/2013, 22:16:25
Ηράκλειτος.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

23/03/2013, 22:22:27
Σε συνδυασμό με Φλας Γκόρντον.

Δεν τα είχα σκεφτεί έτσι τα πράγματα...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

Edited by - DSM on 23/03/2013 22:23:05

23/03/2013, 22:24:23
quote:
maria3
Συμφωνώ απόλυτα που γράφεις,

Το ήξερα ότι θα συμφωνήσεις.
Ημουν σίγουρος ότι θα διάβαζες προσεκτικά την τοποθέτησή μου και θα έδινες την ανάλογη απάντηση.Κρίμα που δεν έπαιξα δυο μπύρες ακόμη.

quote:

Ο κάθε άνθρωπος βέβαια μπορεί να εκφράζει την γνώμη του έστω και στην ανιδεότητα του.

Εδώ maria3 να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Θα έλεγα το ακριβώς αντίθετο.
Αν ο κάθε άνθρωπος ήταν γνώστης της ανιδεότητάς του,θα ήταν καλύτερα να σιωπούσε.Τι λές?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.