- Ελλάδα - "Εικόνα" των ξένων & αυτοκριτική - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Ο Junk95 έχει ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ οτι είναι Αλβανός κατα το ύμισυ στο topic Ελληνισμός vs Εβραισμός- η Αιώνια μάχη, για αυτό και το αναφέρω.
ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ
Δεν αντιληφθεις...δεν αμφισβητω την Ελληνικη καταγωγη μου,και ειμαι πολυ υπερηφανος γι αυτην! Το θεμα ειναι αλλο. Προσωπικα εχω γεννηθει και μεγαλωσει στην Ανατολικη Μακεδονια αλλα ο ενας παππους μου καταγεται απο την Ανατολικη Θρακη και ο αλλος απο περιοχη του Ολυμπου.Οι παππουδες μου ξεραν να μου πουνε για την καταγωγη τους 2-3 γενειες πριν απο αυτους.Οπως καταλαβαινεις δεν μπορω με βεβαιοτητα να ισχυριστω οτι ειμαι 'αιματολογικα 100%' ιδιος με του αρχαιους προγονουσ μου.Μιλαμε για καποιες χιλιαδες χρονια αποσταση απο τους 'τιτανες' προγονους μου.Σε ολα αυτα τα 2000-3000 χρονια μπορει το αιματακι μου να αναμειχθηκε ισως απο αλλα αιματακια.Παραδειγμα,ζω στο εξωτερικο και ισως να παντρευτω καποια αλλοδαπη δεσποινιδα,ισως κανουμε και παιδια.Αν το παιδι μου μεγαλωσει ως Ελληνας και επιστρεψει στην Ελλαδα,θα πρεπει να τον στειλουν πισω πακετο γιατι ειναι μονο 50% αιματολογικα Ελληνας?Να στο πω κι αλλιως,εστω οτι ερχεται αυτος ο γιος στην Ελλαδα και παντρευεται μια Ελληνιδα,τα εγγονια μου,που θα εχουν ενα γερο αλλοδαπο ποσοστο αιματος,θα ειναι λιγοτερο Ελληνες απο καποιων αλλων?Προσοχη δεν ισχυριζομαι οτι δεν υπαρχει σημαντικη φυλετικη συνεχεια στον Ελλαδικο χωρο,αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν πρεπει να μιλαμε για απολυτη (100% αιματα κτλ) γιατι ειναι εντελως βλακεια. Διαβασα καποιος σε αλλο ποστ ειπε οτι υστερα ερευνα που εκανε κατεληξε στο συμπερασμα οτι ειναι πελασγος,μπορει να ειναι μπορει και να μην ειναι,δεν μπορει να ισχυριζεται με βεβαιοτητα κατι τετοιο ομως.Αυτη η ερευνα που εκανε δεν γινεται να καλυψε 3000 χρονια με ακριβεια,αδυνατον.
Αδυνατω επισης να καταλαβω το σκεπτικο με το οποιο οι Αρβανιτες δεν είναι Ελληνες…Αυτό είναι διατυμπανισμος αλβανικης προπαγανδας. Αυτοι λενε ότι οι αρβανιτες δεν είναι Ελληνες αλλα αλβανοι, παραλληλα οικοιοποιουμενοι τους αρκετους αρβανιτες ηρωες που πηραν μερος στην εθνανασταση του ’21.
Οι αρβανιτες καταγοταν από την περιοχη που περιλαμβανει την σημερινη βορειο Ηπειρο και νοτια αλβανια. Αυτές οι περιοχες ιστορικα ηταν καθαρα Ελληνικες (ο μ. Αλεξ. ηταν 50% Ηπειρωτης..) Το ‘Ελληνικες’ το εννοω με τις πραγματικες του διαστασεις και όχι με τις βαυαρικες εξιδανικευσεις ότι Ελληνικο = Αθηνα του 5ου αιωνα. Τουλαχιστον το 1/3 του σημερινου αλβανικου πληθυσμου είναι απογονοι Ελληνων κατοικων της Ηπειρου.
Ευχαριστω
Τωρα οσον αφορα το πραγματικο θεμα το ποστ, σε γενικες γραμμες η αποψη μου ταυτιζεται με του athakandr, εχω όμως 1-2 ενστασεις...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η βρωμιά που κυριαρχούσε & κυριαρχεί στους Ελληνικούς δρόμους και στο περιβάλλον. Έχω αμέτρητες φορές δει και όλοι έχουν δει να πετάνε στους δρόμους σκουπίδια, τσιγάρα, κλπ.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Κι αλλοι πετανε αλλα φροντιζουν να τα καθαριζουν. Αν βρεθεις στην Αγγλια ποτε και βγεις εξω κατά τις 3-4 το πρωι στο δρομο παρασκευη-σαββατο θα καταλαβεις τι εννοω…μιλαμε για ζωωδεις καταστασεις, κοπροι αυγεια και βαλε…
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έτσι η Ελλάδα με τόσο μεγάλο πολιτισμό σήμερα να μην παίζει ρόλο ως χώρα στις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις και ούτε βέβαια να γίνονται επενδύσεις αφού δεν είμαστε χώρα ούτε έντασης εργασίας, ούτε έντασης κεφαλαίου, ούτε έντασης γνώσης.
------------------------------------------------------------------------------------------
Εν μερει σωστο. Ως Ελλαδα τεχνολογικα ειμαστε ένα ολοστρογγυλο μηδενικο. Ως Ελληνες όμως η κατασταση είναι διαφορετικη. Αμετρητοι οι Ελληνες επιστημονες στο εξωτερικο, και μιλαμε για επιστημονες κυρους και όχι μ...ς. Σε Ο-Λ-Α τα μεγαλα πανεπηστημια αυτου του κοσμου θα βρεις Ελληνες.φυσικα στην Ελλαδα ουτε ακουστα εχουν κανενα από αυτους…εδώ εχουν ακουστα αλλους ‘μεγαλους Ελληνες’ εθνοπατεραδες…
Γενικα η αποψη μου είναι ότι η συγχρονη Ελλαδα εχει να επιδειξει καποια σημαντικα πραγματα,όπως επισης και ότι τα τελευταια χρονια εχουμε κανει σημαντικα βηματα προς τα εμπρος.Παρ όλα αυτά πιστευω ότι δεν εχουμε ξεφυγει από την ζωνη των κρατων-μπανανιων και φροντιζουμε να το αποδεικνυουμε σχεδον καθημερινα ολοι μας.
inandabove....Ε-Γ-Ρ-Α-Ψ-Ε-Σ!!!!!!
'Φωτογραφικη' η περιγραφη σου! ![]()
Σήμερα, απο επιστημονικής άποψης, δεν μπορεί πλέον να υπάρξει πλέον καμιά αμφιβολία για το οτι ο Falmerayer είχε άδικο.
Και όμως, οι θέσεις του εξακολουθούν να γίνονται (συνειδητά ή ασυνείδητα) αποδεκτές απο τη μεγαλύτερη μερίδα του μη επιστημονικού κόσμου του πλανήτη μας, δίνοντας με έξοχη λαβή στην ανθελληνική προπαγάνδα των Σκοπίων.
Ο Γκαίμπελς έλεγε <,ρίχνε λάσπη, κάτι θα μείνει>>. Και οι τόνοι λάσπης που έγραψε ο Εβραίος αυτός ανθέλληνας έχουν μείνει και είναι τρομερά δύσκολο να ξεπλυθούν.
Όσον αφορά τώρα τους Αλβανούς. Είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσει την Ελληνικότητα των ηρώων που ζουν στη Βόρεια Ήπειρο, αυτή την περιοχή που είναι σάρκα απο τη σάρκα της Ελλάδας. Αλλά για τους υπόλοιπυς Αλβανούς δεν θα συμφωνήσω.
Παρότι οι αρχαίοι τους πρόγονοι ήταν αδιαμφησβήτητα Έλληνες, εκτουρκίστηκαν σε τέτοιο βαθμό κατα τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, που πλέον δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν Έλληνες.
Το τι πιστεύουν οι ίδιοι για την Ελλάδα που τους ταίζει και τον Ελληνισμό είναι ολοφάνερο πιστεύω...
Γιατί πολλά άτομα αλβανικής καταγωγής που διεκδικούν τον τίτλο του Έλληνα, λένε ''εμείς δεν είμαστε Αλβανοί, είμαστε Αρβανίτες''.
Επειδή κατάλαβα που το πας, μάλλον στην δήθεν αλβανική καταγωγή κάποιων ηρώων της Ελληνικής επανάστασης, σου επαναλαμβάνω πως οι αλβανοί είναι εκτουρκισμένοι Έλληνες. Ο Σκεντέρμπεης, ο δήθεν Αλβανός εθνικός ήρωας, ήταν Έλληνας! Και αυτό γιατι την εποχή εκείνεη οι Αλβανοί ήταν ακόμα Έλληνες, και πιο συγκεκριμένα ελληνικής (και όχι μόνο) καταγωγής άτομα που ζούσαν στην επαρχία του Υλιρικού.
Την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης, υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή της Αλβανίας ορισμένοι Έλληνες, οι οποίοι δεν είχαν εκτουρκιστεί. Δεν είχαν ΚΑΜΙΑ σχέση με τους σημερινούς Αλβανούς. Αν αυτούς θεωρείς σαν αρβανίτες σου απαντώ πως αυτοί ΝΑΙ, είναι Έλληνες!
Αυτοί όμως ήταν λίγοι και οι απόγονοι τους ακόμα λιγότεροι. Έτσι, το να δηλώνει κανείς σήμερα ''αρβανίτης'' για να καπηλευτεί τον τίτλο του Έλληνα είναι τουλάχιστον φαιδρό.
Οταν λεω αρβανιτες εννοω αρβανιτες,και οταν λεω αλβανους εννοω αλβανους.
Δεν θα διαφωνησω οτι μερικοι αλβανοι σημερα προσπαθουν να 'περασουν' ως αρβανιτες,αλλα οι αρβανιτες Ελληνες δεν ειναι ελαχιστοι,ειναι παρα πολλοι.Ποσα αρβανιτοχωρια υπαρχουν στην Αττικη (και σε ολη την υπολοιπη Ελλαδα κατ'επεκταση)? Λιγα?
Είναι ΕΛΛΗΝΕΣ και η ονομασία ''αρβανίτες'' θα πρέπει κάποτε να εκλείψει, γιατί μόνο κακό προκαλεί.
Δυσκολευομαι να καταλαβω το σκεπτικο σου.
Κυρίως όμως γιατί η ίδια η λέξη παραπέμπει στην Αλβανία.
Πιστεύω πως η ονομασία θα πρεπε να εκλείψει. Οι Αρβανίτες αυτοί μπορούν να λένε για τους προγόνους τους πως ήταν Έλληνες που ζούσαν στην Αλβανία, και αυτό εμένα με καλύπτει απόλυτα.\