- ο ανθρωπος της διπλανης πορτας - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
AstriaΝέο Μέλος
Κάποιος ανέφερε σε ένα ποστ του, ότι «άνθρωποι της διπλανής πόρτας…» μπορούμε να είμαστε και όλοι μας. Εγώ θα ‘κοιτάξω’ το θέμα από μία διαφορετική οπτική γωνία… Πριν χρόνια, όταν ήμουν μαθήτρια του δημοτικού αν θυμάμαι καλά, συζητούσαμε με την τότε παρέα μου σχετικά με την εγκληματικότητα και την παράνοια που υπάρχει στον κόσμο, με λίγα λόγια. Μας έκαναν εντύπωση που ακούγαμε για τόσους σκοτωμούς κτλ. καθημερινά από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ένας φίλος μου τότε, έθεσε το εξής ερώτημα, στο οποίο έδωσε και απάντηση, όσον αφορά εκείνον βέβαια: «Αν κάποιος σκότωνε/δολοφονούσε π.χ. την μητέρα σας, σε τι σημείο θα μπορούσατε να φτάσετε για να πάρετε εκδίκηση?» Το παιδί απάντησε ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, όταν θα έβρισκε το δολοφόνο, θα πατούσε την σκανδάλη…
This world we love comes down in pain
With hate and bloody games
A question-mark up in the sky...
Ένας φίλος μου τότε, έθεσε το εξής ερώτημα, στο οποίο έδωσε και απάντηση, όσον αφορά εκείνον βέβαια: «Αν κάποιος σκότωνε/δολοφονούσε π.χ. την μητέρα σας, σε τι σημείο θα μπορούσατε να φτάσετε για να πάρετε εκδίκηση?» Το παιδί απάντησε ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, όταν θα έβρισκε το δολοφόνο, θα πατούσε την σκανδάλη…
This world we love comes down in pain
With hate and bloody games
A question-mark up in the sky...
Edited by - Astria on 28/01/2007 01:50:39
Edited by - Astria on 28/01/2007 01:51:38
maraki8Μέλος
quote:
Κάποιος ανέφερε σε ένα ποστ του, ότι «άνθρωποι της διπλανής πόρτας…» μπορούμε να είμαστε και όλοι μας. Εγώ θα ‘κοιτάξω’ το θέμα από μία διαφορετική οπτική γωνία… Πριν χρόνια, όταν ήμουν μαθήτρια του δημοτικού αν θυμάμαι καλά, συζητούσαμε με την τότε παρέα μου σχετικά με την εγκληματικότητα και την παράνοια που υπάρχει στον κόσμο, με λίγα λόγια. Μας έκαναν εντύπωση που ακούγαμε για τόσους σκοτωμούς κτλ. καθημερινά από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Γράφτηκε σε προηγούμενο μήνυμα παρόμοιο παράδειγμα,και η απάντηση ήταν αναμφισβήτητα αυτή που έδωσε και ο φίλος σου.Το θέμα είναι αγαπητή μου,το τέρας που κρύβουμε μέσα μας,όχι μόνο για τις περιστάσεις υπεράσπισης/εκδίκησης για αγαπημένα πρόσωπα,αλλά και στην περίσταση ενός απλού θυμού,ή ενός καβγά,μια απογοήτευσης κλπ...
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Αγαπητή Astria, είναι πολύ δύσκολο τις περισσότερες φορές να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη.
Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς θα πούμε οτι το σωστό θα ήταν να καταπνίξουμε τον "σκοτεινό" μας εαυτό, την πλευρά αυτή του εαυτού μας που προσπαθούμε να κρατήσουμε στις σκιές.
Όταν όμως σκεφτούμε ακόμα το ενδεχόμενο να μας έχουν συμβεί κάποιες τραγωδίες πολύ μεγάλες τότε νιώθουμε ήδη μια έντονη συναισθηματική φόρτιση και διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό μας.
Αυτός ο σκοτεινός εαυτός δεν είναι ανάγκη να εξαλειφθεί, ίσως να μη μπορεί να γίνει ποτέ αυτό.
Απλά θέλει περιορισμό...
Κι όπως λέει η φίλη maraki8:
Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς θα πούμε οτι το σωστό θα ήταν να καταπνίξουμε τον "σκοτεινό" μας εαυτό, την πλευρά αυτή του εαυτού μας που προσπαθούμε να κρατήσουμε στις σκιές.
Όταν όμως σκεφτούμε ακόμα το ενδεχόμενο να μας έχουν συμβεί κάποιες τραγωδίες πολύ μεγάλες τότε νιώθουμε ήδη μια έντονη συναισθηματική φόρτιση και διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό μας.
Αυτός ο σκοτεινός εαυτός δεν είναι ανάγκη να εξαλειφθεί, ίσως να μη μπορεί να γίνει ποτέ αυτό.
Απλά θέλει περιορισμό...
Κι όπως λέει η φίλη maraki8:
quote:
Το θέμα είναι αγαπητή μου,το τέρας που κρύβουμε μέσα μας,όχι μόνο για τις περιστάσεις υπεράσπισης/εκδίκησης για αγαπημένα πρόσωπα,αλλά και στην περίσταση ενός απλού θυμού,ή ενός καβγά,μια απογοήτευσης κλπ...
Υ.Γ. Αγαπητή Astria, στην Ψηφιακή Υπογραφή στο προφίλ σου μάλλον έχεις βάλει πολλές διαχωριστικές παύλες με αποτέλεσμα να χαλάει το format της σελίδας.
Θα μπορούσες να αφαιρέσεις μερικές?

In anticipation of my resurrection...
maraki8Μέλος
Ένα καινούριο περιστατικό "ανθρώπου της διπλανής πόρτας";Ο δολοφόνος του Βαρθολομαίου(δεν θυμάμαι και πώς λέγεται τώρα)..Ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης,που είχε υπόνοιες ότι η γυναίκα του τον απατά,βάζει ντετέκτιβ,σχεδόν τους πιάνει στα πράσα,και η συνέχεια είναι γνωστή...Δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει,αλλά τον σκότωσε...
καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη