ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 7 θανασιμα αμαρτηματα : λαιμαργια,ποσο πρεπει να τρωμε? - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- 7 θανασιμα αμαρτηματα : λαιμαργια,ποσο πρεπει να τρωμε? - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

mimosa30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
21/10/2008, 18:30:07
λοιπον πολυ σκοτεινο σχολιο αυτο Μιμοζα
mimosaΜέλος
21/10/2008, 18:57:58
Όλα μες τη ζωη ειναι.
Α, είμαι Η Μιμόζα.
22/10/2008, 19:21:45
quote:
....Φίλε μου δεν θέλω να ανοίξω συζήτηση για το πόσο
επηρέασε τη φύση και τα ζώα σε κακία ο άνθρωπος, αλλά αυτά τα
ένστικτα είναι του ζώου μέσα μας κι όχι του πνεύματος.

Συμφωνώ.. απολύτως...

22/10/2008, 19:24:27
quote:
Έχουμε εισβάλλει στο χώρο τους και έχουμε τον έχουμε περιορίσει Ασφυκτικά!
Τι περιμένεις να κάνουν?

Ακριβώς φίλε helios.
Aυτά θα αντιδράσουν ετσι οπως ακριβώς τους εχει ορίσει η Φύση.
Εμείς?

22/10/2008, 19:31:16
Dr Jekyll Mr Hyde
quote:
Φυσικα ο ανθρωπος ειναι ζωο. Οπως φτιαχτηκαν ολοι οι ζωντανοι οργανισμοι φτιαχτηκε και ο ανθρωπος.

Aγαπητέ μου φίλε Dr Jekyll Mr Hyde εχεις το δικαίωμα να πιστεύεις οτι θέλεις.
Η δική μου ταπεινή άποψη δεν οτι ο άνθρωπος είναι ζώο και δεν φτιάχτηκε οπως οι αλλοι ζωντανοί οργανισμοί.
Αυτό φυσικά φαίνεται, είναι οφθαλμοφανές μιας και ο άνθρωπος δεν ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ.
Δεν νομίζεις..
Απο τη στιγμή που πιστεύεις κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να παραδεχθείς του οτι είσαι και εσύ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ.
Δηλαδή θα πρέπει και εσύ να προστεθείς στην τροφική αλυσίδα.
Επειδή ομως διαθέτεις νοημοσύνη, κάτι τέτοιο είναι πολύ σπάνιο για δύο λόγους. Ο ενας είναι οτι δεν υπάρχουν πλέον θηρευτές για εσένα και ο δεύτερος είναι οτι εχεις τη νοημοσύνη να προφυλαχτείς.
Αν ομως κάποια μέρα βρεθούν θηρευτές για εσένα και οχι απλά θηρευτές αλλά νοήμονες θηρευτές, ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ φίλε μου.

ΥΓ Την ερώτηση αυτή στην εχω ξαναθέσει αλλά δεν απάντησες.

22/10/2008, 19:40:04
quote:
Λοιπόν, παρατηρώ ότι εσείς είστε φωτεινοί άνθρωποι. Προσπαθήστε να δίνετε το φώς σας και αφήστε τους σκοτεινούς να κάνουν ό,τι θέλουν. Υποψιάζομαι ότι δεν είναι και πολλά τα ψωμιά τους.

Εδώ είναι το πρόβλημα φίλη mimoza.
Οτι δεν γνωρίζουμε ποιοί είναι οι σκοτεινοί και πιοι οι φωτεινοί.

Ο Θεός να φυλά την Αμερική λέει ο Πρόεδρος της.
Τι καλός χριστιανός.
Τα παιδιά στα Εξάρχεια ζητούν ελεημοσύνη 1 ευρώ 25 χρονών παληκάρια για να πάρουν τη δόση τους. Πού είναι οι φωτεινοί.
Ο Θεός (μου είπε ο Πασχάλης) μάλλον κοιμάτε κύριε, αν επικοινωνήσετε πείτε του να ξυπνήσει πρίν φύγω απο τη ζωή. Δεν μου μένει πολύς καιρός. Οι κληρικοί μας οταν τους βλέπουν αλλάζουν πεζοδρόμιο. Η πολιτεία αδρανεί. Ποιοί είναι οι σκοτεινοί λοιπόν? Αυτοί που τους πουλούν ηρωίνη ή αυτοί που αλλάζουν πεζοδρόμιο

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ?
Δεν βρίσκω και αυτό με ανησυχεί.
Μήπως τελικά είναι ολοι σκοτεινοί?

helios2012Μέλος
22/10/2008, 19:51:24
Εμείς???
Το'πα και παραπάνω.
Είναι απλό.
Κλείνουμε βάνες.
Αλλά για να τις κλείσουμε πρέπει πρώτα να βρούμε πόσες βάνες έχει ο καθένας, μετά να καταλάβουμε τί πηγάζει απ'την κάθε βάνα και μετά να επιλέξουμε ποιές θα κλείσουμε και ποιές θ'ανοίξουμε.
Μια βάνα είναι η λαιμαργία.
Άλλη βάνα η αγάπη.
Αυτό που ξεχωρίζει τον άνθρωπο απ'τα ζώα είναι το ότι μπορεί να διαχειρίζεται τις βάνες του και να τις ανοιγοκλείνει κατα βούληση.

Αρχικά, αυτή η πρακτική φαίνεται πολύ εγωκεντρική και ατομικιστική αλλά στην πορεία διαπιστώνουμε πως αν το κάθε άτομο λειτουργήσει αποκλειστικά πρός ιδίον ώφελος και αυτονομήθει απαλλάγμένο απ'οτιδήποτε του στερεί την ελευθερία του είτε αυτό είναι η λαιμαργία, είτε γενικότερα η έννοια της κοπαδοποίησης τότε το ίδιο το άτομο γίνεται ζωντανό παράδειγμα για όσους νιώθουν την ανάγκη της ελευθερίας χωρίς να χρειάζονται λόγια ούτε καν πράξεις...

22/10/2008, 19:59:41
quote:
Αυτό που ξεχωρίζει τον άνθρωπο απ'τα ζώα είναι το ότι μπορεί να διαχειρίζεται τις βάνες του και να τις ανοιγοκλείνει κατα βούληση.

Το θέμα φίλε helios είναι οτι ο άνθρωπος το κάνει συνειδητά.
Γνωρίζει και λέει.
Είμαι ενα ζώο και θα συμπεριφέρομαι οπως ενα ζώο.

helios2012Μέλος
22/10/2008, 20:08:15
Αγαπητέ μου Allzzaro γιατί υποτιμάς τον εαυτό σου?
Όχι βρε αδερφέ δεν είναι ταπεινή η άποψη σου.
Είναι αποτέλεσμα πνευματικού κόπου και ιδρώτα άρα δε μπορεί να είναι ταπεινή...Και είναι σεβαστή από όσους κοπιάζουν τοιουτοτρόπως.
Δεν χωράει ταπεινοφροσύνη και μεμψιμοιρία στις μέρες μας.

22/10/2008, 20:27:58
quote:
Όχι βρε αδερφέ δεν είναι ταπεινή η άποψη σου.
Είναι αποτέλεσμα πνευματικού κόπου και ιδρώτα άρα δε μπορεί να είναι ταπεινή...Και είναι σεβαστή από όσους κοπιάζουν τοιουτοτρόπως.

Tnks
Οφείλω να ομολογήσω οτι φίλε μου helios οτι το θέμα αυτό με εχει απασχολήσει απο τα παιδικά μου χρόνια, με απασχολεί τώρα και θα με απασχολεί εως το τέλος.
Οι απόψεις μου, οι αντιλήψεις μου, είναι αποτέλεσμα παρατηρήσεων, σκέψεων, ερευνών, ανταλλαγής απόψεων. Εκεί παρατηρώ οτι οι αντιλήψεις μου αυτές δεν συνάδουν με τις αντιλήψεις κάποιων, που τους εκτιμώ αφάνταστα, ανθρώπων που τους διακρίνει το κύρος, το δίκαιο, η αρετή, η σοφία, η δράση.
Για το λόγο αυτό θέλω να είναι εμφανής μια ταπεινότητα στις αντιλήψεις μου.