- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Η διαφορετικότητα στις γνώμες είναι σκόπιμη αλλά δυστυχώς κάποιοι θέλουν να μας διαβρώσουν τη σκέψη όχι να δημιουργήσουν ποικιλία σκέψεων, αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ. Συμφωνώ με όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι η αποκοπή μας από τα πατροπαράδοτα θα μας καταστρέψει.
Παρεπιπτόντως, κοιμάσαι ποτέ?
Πύρρα
Πύρρα
ο μεταβολισμος μου ειναι λιγουλακι διαφορετικος ,κοιμαμαι πολυ λιγο,οι σκεψεις που κανω ειναι παρα πολλες,ειναι και το διαστημα που αναζητω και μια εργασια,προσπαθω ομως και ειμαι ηρεμος ,να ελεγχω το αγχος,οσο αυτο ειναι δυνατον:))))περασα δυσκολα για ενα παρα πολυ μεγαλο διαστημα,ομως ειμαι εδω,δυνατος,διπλα σας και εμπλουτιζω τις γνωσεις μου ,προσπαθωντας να καλυψω ολα τα μεγαλα κενα που ειχα και εχω
λουκα εισαι μαζι μας?
ετσι και εγινε,με αποτελεσμα να του δωθει και μεταλιο απο την ελληνικη κυβερνηση.στην συνεχεια προσπαθησαν να το επιχειρησουν και οι ισρηλινοι ,με το γνωστο αποτελεσμα.με απεραντη αγαπη και σεβασμο ,ο φιλος σας μανος
quote:
εξακολουθω να πιστευω πως τιποτα δεν ειναι τυχαιο,θυμαστε την περιπτωση του columbia,ανατρεξτε οχι μονο σε αυτην καθ'αυτην την ιστορια,αλλα πιο πισω ,οταν ενας ανθρωπος ελληνογεωργιανος ,ειχε ονειρο να γινει αστροναυτης και στην συνεχεια, να παει την ελληνικη σημαια στο μερος που ονομαστηκε ετσι προς τιμη διος (διαστημα).
ετσι και εγινε,με αποτελεσμα να του δωθει και μεταλιο απο την ελληνικη κυβερνηση.στην συνεχεια προσπαθησαν να το επιχειρησουν και οι ισρηλινοι ,με το γνωστο αποτελεσμα.με απεραντη αγαπη και σεβασμο ,ο φιλος σας μανος
Μάνο, δεν το ήξερα αυτό για τη λέξη διάστημα Ινόμιζω ότι εχει σχέση με το πρόθεμα δια-). Μήπως ξέρεις την ετυμολογία. Και αν δε σε πειράζει μπορείς να αναφέρεις περιλιπτηκά την ιστορία με του Ισραηλινούς γιατι με πιάνεις αδιάβαστη ενετλώς.
Πύρρα
ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΔΕΧΤΗΚΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗΣ.
ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ.
ΚΑΙ [ΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
ΦΙΛΕ ΕΝ-ΚΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ΝΑΙ ΜΕΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ.
ΦΙΛΕ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΠΛΗΡΩΣ.
ΦΙΛΗ ΠΥΡΡΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΟΥΔΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΕΝΕΣΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ.ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ.
ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ.
ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.Η ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
1 φεβρουαριου 2003,9 π.μ το κολουμπια ,αποτελει παρελθον για την n.a.s.a μαζι με το 7μελες πληρωμα του.ειδικος επι του φορτιου ,ο καλυτερος πιλοτος της i.a.f (ισραηλιτικης αεροποριας) ιλαν ραμον ,μετεφερε μαζι του την σημαια του ισραηλ καθως και ζωγραφια απο επιζωντα αιχμαλωτο των ναζι στο αουσβιτς.
πριν φυγει τον ειχε κινηματογραφισει στο σπιτι τους ο αδερφος του,η κορουλα του ιλαν καθοταν στα ποδια του πατερα της και ζωγραφιζε το διαστημοπλοιο,ξαφνικα η μικρουλα αρχισε να μουτζουρωνει την ζωγραφια,ολοι την ρωτησαν με απορια γιατι το εκανε,με απαλο υφος και σαν να εχει πληρη επιγνωση η μικρουλα τους λεει "διαστημοπλοιο μπουμ παει διαστημοπλοιο" ολοι παγωσαν και γελασαν αμηχανοι.το εδειξε η τηλεοραση,εμεινα αναυδος ,δεν πιστευα οτι το εδειξαν στις ειδησεις μας αυτο και ομως.
για την λεξη διαστημα θα το ερευνησω καλυτερα,εχω την εντυπωση πως εχεις δικαιο και εισαι πιο κοντα στον ορο απο οτι εγω:)))
χαιρομαι που ειστε διπλα μου,με σεβασμο ,το φιλαρακι σας ο μανος
ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΣΟΤΕΡΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ(ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ)ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ,
ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ,ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ.
ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ,ΜΠΟΡΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ,ΜΠΟΡΕΙ,ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΦΥΣΙΚΑ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Μάνο, διάβασα την ιστορία σου και θέλω απλά να αναφέρω ότι δεν είσαι μοναδικός (αν επιτρέπεται και η λίγο πιο προσωπική συζήτηση). Ευτυχώς σε μια άλλη ιστορία, οι ημικρανίες ήταν μάλλον μικρότερες αν και σε αυτή την ιστορία τα νοσοκομεία και οι φόβοι ήταν πολλοί. Και μετά από αυτό άλλα, πιο άσχημα, και αυτά άγνωστα σε όλους τους γιατρούς. Και σε αυτήν την ιστορία καθυστέρηση στις σπουδές και στη ζωή. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σου απόλυτα. Τα μοιράζομαι όλα αυτά για να ενισχύσω την ιδέα του Λουκά ότι όντως γινόμαστε μια καλή παρέα και για μην μοιράζεσαι μόνο εσύ.
Δεν είναι κακό να γνωριστούμε και λίγο μεταξύ μας.
Έτσι για να ξέρετε με ποια μιλάτε, είμαι 28 χρονών και είμαι μηχανολόγος μηχανικός που εργάζεται ως μελετητής-ερευνητής. Γεννήθηκα και ζώ στη Θεσσαλονίκη. Αγαπάω τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό, είμαι περήφανη και για τα δύο. Αν ποτέ ακουστώ εκνευρισμένη ή φανεί να ειρωνεύομαι συγχωρήστε με, θα γίνει άθελα μου.
Ευχαριστώ για την παρέα και τη συζήτηση.
Να είστε όλη καλα (σα γιαγιά ακούγομαι)...παιδάκια μου ![]()
Πύρρα
Πύρρα
Πύρρα
καλη συνεχεια,καλο βραδακι οτι και αν κανετε παιδια,θα ακουσω λιγη μουσικουλα και μετα θα προσπαθησω να κανω νανακια:))))
Ο άνθρωπος έχει αρκετές γνώσεις μεταφυσικής και στα βιβλία του αυτό φαίνεται, ξεκάθαρα.
Σας τα συστήνω.

quote:
Υπάρχουν 3 βιβλία ετυμολογίας του Ν. Βαρδιάμπαση (δεν θυμάμαι τις εκδόσεις)Ο άνθρωπος έχει αρκετές γνώσεις μεταφυσικής και στα βιβλία του αυτό φαίνεται, ξεκάθαρα.
Σας τα συστήνω.
"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"
Ναι Toth τα ξέρω αυτά, έχω ενα από τους τόμους του. Είναι όντως εκπληκτικός και αναλυτικότατος. Δυστυχώς ο Βαρδιάμπασης δεν ασχολείται με το σύνολο της ετυμολογίας, ούτε αναφέρεται στους κανόνες του, αλλά ετυμολογεί σε κάθε βιβλίο κάποιες συγκεκριμένες λέξεις. Έχω ψάξει αρκετά στην αγορά και ο Βαρδάμπασης ήτανότι καλύτερο βρήκα. Αναζητάω ενα πλήρες ετυμολογικό έργο ή έστω έναν οδηγό.
Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα
Έχουμε και οι δύο την ίδια πορεία , αναλύουμε τις λέξεις μέσα από τα λεξικά .
Ένα τέτοιο πολύ καλό είναι το λεξικό της αρχαίας Ελληνικής γλώσσης του Σταματάκου .
Ακόμα μέσα σε αρχαία κείμενα γίνετε τέτοιου είδους ανάλυση λέξεων και ονομάτων , π.χ. στο ΚΡΑΤΥΛΟΣ ( ή περί ορθότητος ονομάτων ) του Πλάτωνα .
Αν Πύρρα μου εσύ είσαι γιαγιά τους εγώ τι είμαι προπάππους ;
Βάλε +10 .
Καλημέρα σας με χαμόγελα .
Ο κακός λύκος
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μάνο αν το διαβάσεις το email, ρίξε μια ματιά στο Γεωργιάδη να δεις τι είναι, μια που θα πάς.
ΦΙΛΩΝ
"Βούλει γονείς πρώτιστον εν τιμαίς έχειν"
Πριν από κάθε τι άλλο να θέλης να τιμάς τους γονείς σου
ΖΗΝΩΝ
"Δει δη τας πόλεις ουκ αναθήμασιν, αλλά ταις των οικούντων αρεταίς κοσμείν"
Πρέπει λοιπόν να διακοσμούμε τις πόλεις όχι με μνημεία αλλά με τις αρετές των κατοίκων
ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ
"Μέγιστον εν ελαχίστω εστί φρένες αγαθαί εν σώματι ανθρώπου. Τοσούτον δ 'εις αρετήν προσθήσεις, όσον αν υφέλης των ηδονών"
Μέγιστον πράγμα εντός ελαχίστου είναι το καλό πνεύμα εις το ανθρώπινον σώμα. Τόσον δε εναρετώτερος θα γίνης, όσον περισσότερον απέχεις των ηδονών
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
"Αισχρόν δε μήδεν πράττε, μηδέ μανθάνε"
Ούτε να πράττης ,ούτε να μανθάνης κάτι το αισχρόν
ΠΛΑΤΩΝ
"Ου το ζην περί πλείστου ποιητέον, αλλά το ευ ζην "
Δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει περισσότερον το να ζώμεν απλώς, αλλά τον να ζώμεν εναρέτως
ΣΟΦΟΚΛΗΣ
"Ταμείον αρετής εστί σωφροσύνη μόνη. Ψυχής επιμελού της σε αυτού, καθ' α δύνη. Αρετής βέβαιοι δι' εισίν αι κτήσεις μόναι "
Πηγή της αρετής είναι μόνο η σωφροσύνη. Φρόντιζε δια την ψυχήν σου, όσο ημπορείς. Της αρετής τα αποκτήματα είναι τα μόνο ασφαλή
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
"Το νικάν αυτόν εαυτόν πασών νικών πρώτη και αρίστη, Το δε ηττάσθαι αυτόν υφ' εαυτού αίσχιστον και κάκιστον"
Το να επιβάλλεται κανείς εις τον ίδιον τον εαυτόν του είναι η πρώτη και άριστη από όλας τας νίκας. Ενώ η ήττα στην μάχη με τον εαυτόν του είναι κάκιστον φαινόμενον
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
"Ου το κάλλος, ω γύναι, αλλ' αρεταί τέρπουσι τους ξυνευνέτας"
Ω, γυναίκες, όχι το κάλλος αλλά οι αρετές ευχαριστούν τους συζύγους
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
"Ην μη πολλών επιθυμέης, τα ολίγα τοι πολλά δόξει"
Εαν δεν επιθυμής πολλά - τότε - τα ολίγα θα σου φαίνονται πολλά
Κάποια από αυτά είναι ίδια με του Χριστιανισμού και κάποια δηλώνουν γιατί ο Χριστός είπε κάποια άλλα.
θα κοιταξω αυτα που αναφερατε και θα προμηθευτω ενα ,γιατι θελω να εχω στην βιβλιοθηκη μου,να ειστε καλα και να προσεχετε:)))με απεραντο σεβασμο και αγαπη ,ο φιλος σας μανος