ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΟΣΟΧΗ.....ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠΡΟΣΟΧΗ.....ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

analphabet30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
analphabetΜέλος
07/01/2005, 12:57:06
tpt θα το πώ άλλη μια φορά : Οι πολιτικοί στο 99% είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ! Οι σύμβουλοί τους είναι στο 100% ΦΤΑΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. Με επιστημονικά πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια κρίνανε πως ο λαός και οι τουρίστες ήταν προτημότερο να μην πανικοβληθούν, αλλά να πνιγούν. Η επιστήμη σήμερα δυστηχώς βοηθάει πιο πολύ τα λαμόγια της κονόμας παρά τους ανθρώπους.

ΑΖΩΕΛ κ ΚΑΤΙ πιστεύω πως θα σας βρώ σύμφωνες, η επιστήμη σήμερα βοηθά στο φακέλωμα και τη διανοητική μας χειραγώγιση, στο να γινόμαστε άβουλοι, ανεϋ κριτικής ικανότητάς. Και δεν είμαι αντίθετη της προόδου και των ερευνών. Αλλά για να γίνουν αυτές απαιτούνται χρήμματά και αυτοί που τα έχουν χρησιμοποιούν τους επιστήμονες και τις έρευνες για ίδια οφέλη και όχι για το σύνολο.

Αυτή η στείρα επιστήμη είναι καταστροφική !

BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!

katiΝέο Μέλος
07/01/2005, 16:32:23
αγαπητέ/ή analphabet, συμφωνώ απόλυτα. Η επιλογή τουσ κάθε φορά γίνεται με γνώμονα το τι θα τους γεμίσει περισσότερο τις τσέπες τους. Είμαι σίγουρη πως ο σκοπός των επιστημών εχει πλέον αλλάξει.
ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι η επιστήμη πρέπει χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο κι όχι ότι πρέπει να χρησιμοποιεί ανθρώπους!
Και πόσα ακόμα δε γνωρίζουμε...
07/01/2005, 22:50:06
ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΗΣΕΠΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ analphabet ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΛΕΙ...

ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ.....

ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ.....

ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΑΣΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Ε ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ)....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

UsagiΜέλος
08/01/2005, 09:56:00
Δεν ξέρω άν το είδατε στο ALTER. Ο σεισμός, λέει, προκλήθηκε, ή καλύτερα επιταχύνθηκε, από πυρινική δοκιμή που πραγματοποίησαν το Ισραήλ και η Ινδία στον Ινδικό. Πεθάναν, τόσοι όσοι σκότωσαν οι 2 ατομικές των αμερικανών στην ιαπωνία το 45. Αν είναι αλήθεια αυτό τότε είναι ανατριχιαστικότατο. Ο άνθρωπος, σπέρνει ανέμους και θερίζει θύελλες. Από το 50 που άρχισαν οι πυρινικές δοκιμές διπλασιάστικε η συχνότητα των μεγάλων σεισμών στον κόσμο.

Όσο για την κλίμακα Ρίχτερ και Μερκάλι παραθέτω κάποιες εξηγήσεις διότι είδα ότι είχε αναφερθει ο manos σε προηγούμενο post. Ελπίζω να καταλάβετε γιατί δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα μόνο από τα ρίχτερ για ένα σεισμό. Θα αναφέρω μόνο τα κύρια στοιχεία που επηρρεάζουν την εξέλιξη ενός σεισμού και όχι όλα (όπως μορφολογία εδάφους και τέτοια). Και αυτά που θα αναφέρω, τα αναφέρω με την απλή λογική και με απ' όσα θυμάμαι να έχω διαβάσει. Δεν είμαι και σεισμολόγος.

Με την Μερκάλι μετράμε, ας πούμε, την καταστροφικότητα του σεισμού. Τι έχει γκρεμίσει με απλά λόγια. Η Ρίχτερ μετράει την ενέργεια που εκλύεται όταν συμβεί ένας σεισμός. Θυμάμαι τον σεισμό της Νικομείδιας (7.4 ρίχτερ) και της Αθήνας (5.9) το '99. Μένω Άνω Λιόσια και τον σεισμό της Αθήνας τον έζησα από πρώτο χέρι. 1,5 χρόνο έξω από το σπίτι μου έμενα, σε γκαράζ και τροχόσπιτα. Ο σεισμός της Νικομείδιας ήταν πολλές φορές πιο ισχυρός (ενέργεια) από της Αθήνας. Νομίζω περίπου 70 φορές ισχυρότερος. Όμως, η ένταση του κουνήματος στην επιφάνεια του εδάφους ήταν η μισή από τον σεισμό της Αθήνας. Η μέγιστη επιτάχυνση στον σεισμό της τουρκίας ήταν 0,25G ενώ στον σεισμό της Αθήνας 0.5G. Κοινώς, στην Αθήνα η δόνηση ήταν ισχυρότερη απ' ότι στην Τουρκία.

Τώρα πως γίνεται με 5.9 να έχουμε δυνατότερο κούνημα απ'ότι με 7.4 είναι απλό.

1ον) Το εστιακό βάθος του σεισμού της Αθήνας ήταν από 3-15χλμ κάτω από την γή. Δηλαδή ένας πολύ επιφανειακός σεισμός. Ο σεισμός της τουρκίας έγινε σε βάθος περίπου 80χλμ. Το σεισμικό κύμα διαδίδεται στον χώρο και μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια εξασθενεί αρκετά. Όσο πιο κοντά στην επιφάνεια, τόσο περισσότερη ένταση έχει η δόνηση (μιλάμε για τα ίδια Ρίχτερ). Αν είχε γίνει 7.4 στην Πάρνηθα, η Αθήνα θα είχε ισοπεδωθεί ΟΛΗ.

2ον) Η διάρκεια του σεισμού παίζει ρόλο. Άν έχουμε 2 σεισμούς με τα ίδια ρίχτερ και το ίδιο εστιακό βάθος, τότε μεγαλύτερη δόνηση προκαλεί αυτός που διαρκεί λιγότερο. Η εξήγηση είναι και αυτή απλή. Τα ρίχτερ μετράν ενέργεια που εκλύεται είπαμε. Άλλο είναι να εκλυθεί ένα ποσό ενέργειας σε 15 δευτερόλεπτα και άλλο σε 2.5 λεπτά. Στην πρώτη περίπτωση θα έχουμε περισσότρο κούνημα στην μονάδα του χρόνου. Είναι ο κλασσικός τύπος της ισχύος P=W/t. Όσο λιγότερος χρόνος τόσο περισσότερη ισχύς, για σταθερή ενέργεια. Στην αθήνα τα 5.9 ρίχτερ εκλύθηκαν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα. Στην Τουρκία τα 7.4 εκλύθηκαν μέσα σε 2.5 λεπτά. Επομένως, ανα δευτερόλεπτο, είχαμε περισσότερη δόνηση στην Αθήνα απ' ότι στην Τουρκία.

Παρ' όλη την ισχυρότερη δόνηση όμως, είχαμε λιγότερες ζημιές. Και η εξήγηση και γι' αυτό είναι επίσης απλή.

1) Η ποιότητα κατασκευής των κτιρίων. Απλά στην Αθήνα είναι καλύτερη απ' ότι στην τουρκία, που τα φτιάχνουν με χώμα και σάλιο.

2) Το εστιακό βάθος παίζει ρόλο στην κατανομή της έντασης στην επιφάνεια. Όταν το υπόκεντρο είναι κόντα στην επιφάνεια τότε η δόνηση εξασθενεί πολύ γρήγορα όσο απομακρυνόμαστε από το επίκεντρο. Το μεγάλο ταρακούνημα της Αθήνας το φάγαν οι περιοχές ΠΑΝΩ από το ρήγμα. Περιοχές πέραν των 5 χιλιομέτρων πχ από το ρήγμα κουνήθηκαν σημαντικά λιγότερο απ' ότι αυτές που ήταν πάνω του. Αν πχ το υπόκεντρο είναι στα 3χλμ τότε το επίκεντρο απέχει από αυτό 3χλμ. Αν πάμε 10 χιλιόμετρα πιο πέρα από το επίκεντρο θα απέχουμε σχεδόν 11~12 χλμ από το υπόκεντρο. Αρκετά μεγάλη διαφορά σε σχέση μα τα 3χλμ που απείχε το επίκεντρο.

Όταν όμως το υπόκεντρο είναι πολύ βαθειά τότε τί να κάθομαι στο επίκεντρο, τι να κάθομαι 10χλμ πιο πέρα? Η απόσταση από το υπόκεντρο είναι πάνω κάτω η ίδια. Αν πχ το υπόκεντρο είναι στα 80χλμ τότε το επίκεντρο απέχει από αυτό 80χλμ. Αν πάμε 10 χιλιόμετρα πιο πέρα από το επίκεντρο θα απέχουμε σχεδόν 81~82 χλμ από το υπόκεντρο. Όχι μεγάλη διαφορά σε σχέση μα τα 80. Σε αυτή την περίπτωση η δόνηση εξασθενεί πολύ αργά όσο απομακρυνόμαστε από το επίκεντρο. Στην τουρκία την ισχυρή δόνηση την έφαγε πολύ περισσότερος κόσμος απ' ότι στην αθήνα διότι έφτασε μακρύτερα.

3) Η διάρκεια του σεισμού. Στην αθήνα ο σεισμός τέλειωσε πριν καλά καλά αρχίσει. 15" περίπου κράτησε και γκρέμισε ό,τι πρόλαβε να γκρεμίσει. Όχι πολλά. Κυρίως στις περιοχές του επικέντρου γκρέμισε. Αν κράταγε 1 λεπτό θα είχε γκρεμίσει δεκαπλάσια κτήρια λόγω συντονισμού και τέτοιων φαινομένων. Στην τουρκία αντίθετα ο σεισμός κράτησε 2.5 λεπτά και η κακή ποιότητα των κτηρίων σε συνδιασμό με φαινόμενα συντονισμού αλλά και κόπωσης των υλικών κατά την δόνηση οδήγησε στην καταστροφή που οδήγησε, παρ' ότι η ένταση της δόνησης ήταν η μισή.

Επομένως, τα ρίχτερ ΔΕΝ μας λένε την καταστροφικότητα του σεισμού. Είναι απλά η ενέργεια που εκλύεται. Τώρα, το πώς αυτή θα φτάσει στην επιφάνεια μέσω σεισμικών κυμάτων (πόση από αυτή, από πού θα ξεκινήσει, σε πόση ώρα θα εκλυθεί, θα εκλυθεί απότομα ή σιγά σιγα κτλ κτλ) θα μας δώσει και την ένταση της δόνησης στην επιφάνεια. Η ένταση, τώρα, σε συνδιασμό με την ποιότητα και την τοποθεσία (βράχος ή χώμα κτλ κτλ) των κτηρίων αλλά και την διάρκεια του σεισμού, θα μας δώσει και τις καταστροφές που θα προκληθούν. Τις οποίες μετράμε με την κλίμακα Μερκάλι.

quote:

Η ΓΗ, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΖΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ Η ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.

Αυτό θα το ‘θελα πιό λιανό πλιζ.
Τί είναι αυτό που μετατρέπεται σε μάζα και τσοντάρει στη γη;

Δεν είναι τίποτα περίεργο αυτό. Η γή και όλοι οι πλανήτες δεν υπήρχαν από πάντα. Δεν υπάρχει κάτι που μετατρέπεται σε μάζα και τσοντάρει όπως λες. Ο τρόπος δημιουργίας είναι απλός. Γύρω από τα άστέρια (όπως ο ήλιος) υπάρχει, μετα την δημιουργία τους, σκόνη (διάφορα υλικά) διάσπαρτη. Λόγω διαφορών πυκνότητας, σε κάποια σημεία αυτή η σκόνη αρχίζει να συσσωρεύεται, εξ αιτίας της βαρύτητας. Η ύλη που συσσωρεύεται αρχίζει να σχηματίζει μια σφαίρα. Και όσο περισσότερη ύλη συσσωρεύεται τόσο μαγαλώνει η βαρύτητα και η μάζα της σφαίρας. Και αυτό συνεχίζει επ' άπειρον. Μετά από ένα χρονικό σημείο όμως με μειούμενο ρυθμό. Έτσι και η γή άρχισε να δημιουργείται από την αστρική σκόνη που υπήρχε γύρω από τον ήλιο. Σήμερα αυτή η σκόνη έχει ελλατωθεί αρκετά επειδή έχει συσσωρευθεί στους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Αλλά υπάρχει και συνεχίζει να τραβιέται από την βαρύτητα της γής. Και όχι μόνο αυτή αλλά και διάφοροι κομήτες που κατα καιρους εισέρχονται στην ατμόσφαιρα. Αλλα και πάσης φύσεως αντικείμενα που τυχαίνει να βρεθούν στην τροχιά της γής έλκονται από αυτήν και πέφτουν πάνω της. Έτσι λοιπόν η μάζα της αυξάνεται συνεχώς. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να έιναι γύρω στους 20 τόνους την ημέρα (ή το δευτερόλεπτο? δεν θυμάμαι).

quote:

Πριν πενήντα χρόνια δεν ήξερες αν αύριο θα κάνεις ηλιοθεραπεία ή σκι.
Τώρα ξέρεις τί να φορέσεις για τον επόμενο μήνα.

Νομίζω ότι τα λές ανάποδα. Κάποτε ο καιρός ήταν σύμφωνος με τις εποχές.Ήξερες ότι το χειμώνα θα έχει χιόνια και το καλοκαίρι ζέστες. ΤΩΡΑ είναι που δεν ξέρεις, αν αύριο θα βρέχει, θα χιονίζει ή θα κάνει καιρο για μπάνιο, έτσι όπως έχουν τρελαθεί όλα με το περιβάλλον.

Δεν είμαστε αυθεντίες. Ας βάζουμε πάντα ένα ερωτηματικό σε κάθε μας σκέψη.

astral-projectΜέλος
08/01/2005, 10:07:42
για την βομβα.

εαν οντως ειχε συμβει κατι τετοιο, η θαλασσα γυρω απο τα νησια οπου εγινε ο σεισμος, θα επρεπε να ειναι νεκρη. αντιθετως ακομη και τωρα, υπαρχουν ψαρια. το κυμα ξεβρασε ψαρια στην στερια. οι επιστημονες λενε να μην τα τρωνε οι κατοικοι, γιατι εχουν φαει πτωματα και εχουν μολυνθει, κατι το οποιο βρισκω απολυτα λογικο. δεν μπορεις να φας τα ψαρια που χουν φαει τους συγχωριανους σου.

επισης θα το δουμε στο μελλον απο τους καρκινους στην περιοχη.

σεισμοι γινοντουσαν, γινονται και θα γινονται ανεξαρτητα της δραστηριοτητας του ανθρωπου.

αυτα τωρα ειναι φημες των συνομοσιολογων. βεβαια εαν βγαζαμε και εμεις τα λεφτα που βγαζουν οι κυριοι αυτοι μεχρι και την παρουσια εξωγηινων θα επιβεβαιωναμε....

------------------------

UsagiΜέλος
08/01/2005, 11:51:28
Το να προκλήθηκε απο βόμβα δεν είναι καθόλου απίθανο. Έχει ξανασυμβείστο παρελθόν.

Όσο για το ότι γίνονταν πάντα σεισμοί, εγώ δεν λέω όχι. Απο στατιστικά όμως στοιχεία, παρατηρείται ότι μετά το 50 διπλασιάστηκε η συχνότητα των μεγάλων σεισμών. Δεν τα λέω εγώ. Σεισμολόγος τα λέει και παρουσιάζει την αντίστοιχη μελέτη.

Και πίστεψέ με, τίποτα πια στον πλανήτη δεν είναι ανεξάρτητο της ανθρώπινης επέμβασης. Το λιώσιμο και μόνο των πάγων από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οδηγεί σε ανακατανομή της μάζας στον πλανήτη, και επομένως αλλαγή στις διάφορες τάσεις ανάμεσα στις τεκτονικές πλάκες. Δεν είπα ότι ο άνθρωπος θα δημιουργήσει σεισμούς. Απλά θα γίνουν, άλλοι γρηγορότερα, άλλοι αργότερα, άλλοι πιο έντονοι, άλλοι σε σημεία που δεν θα συνέβαινε άλλωτε σεισμος, κοκ. Δεν αλλάζει, αλλα επηρρεάζει ο άνθρωπος το περιβάλλον του.

Είναι πολύ εύκολο να προκληθεί σεισμός από πυρινική. Αν οι τεκτονικές πλάκες φτάσουν σε κατάσταση μεγάλης τάσης, αν δηλαδή συσσωρευθεί αρκετή ενέργεια, τότε η παραμικρη δόνηση μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία του σεισμού. Πόσο μάλλον η δόνηση μιας πυρηνικής έκρηξης που είναι ισχυρότατη, ιδιαίτερα μιας υπόγειας πηρινικής δοκιμής (στο υπέδαφος δηλαδή), όπως λένε ότι ήταν η συγκεκριμένη στον ινδικό ωκεανό.

Όσο για τα ψάρια... Απ' ότι ξέρεις το κύμα δεν μεταφέρει νερό αλλά ενέργεια. Το νερό απλά ανεβοκατεβαίνει. Δεν πηγαινει πουθενά. Μόνο όταν φτάσει στην ακτή μαζεύεται μέσα ώστε να επιστρέψει και να σκάσει με ορμή. Δηλαδή το νερό που σκάει στην ακτή δεν έρχεται από μακριά. Είναι αυτό που πριν λίγο είχει μαζευτεί προς τα μέσα. Κάθε κύμα έτσι λειτουργει. Είτε παλλοιριακό είτε ενα απλό μικρό κυματάκι, άμα το προσέξεις είναι το ίδιο, μόνο σε διαφορετική κλίμακα. Άρα, ακόμα και αν έχουν πεθάνει ψάρια στην περιοχή της δοκιμής (που δεν είναι ανάγκη σώνει και καλά να είναι πάνω στο ρήγμα) αυτά δεν θα μεταφέρθηκαν στην στεριά ακόμα. Με τον καιρό θα δουμε, αλλά και με τα ρεύματα του ωκεανού αν θα ξεβραστούν νεκρά ψάρια σε καμμιά ακτή. Τα ψάρια που λές ότι έσκασαν στην ακτή είναι αυτά που έτσι κι αλλιώς βρίσκονταν σε παράκτιες περιοχές και παρασύρθηκαν με το κύμα καθως όρμησε στην στεριά. Η πυρινική δοκιμή μπορεί κάλλιστα να συνέβη πολλά χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές ή το ρήγμα.

Βέβαια, δεν λέω ότι όντως συνέβη κάτι τέτοιο. Λέω ότι δεν είναι απίθανο. Έχει συμβεί και στον ειρινικό από δοκιμές της Γαλλίας. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, είναι βρώμα των αραβικών μέσων ενημέρωσης αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμα. Θα δούμε και τι διαστάσεις θα πάρει, και μετά θα κρίνουμε.

Δεν είμαστε αυθεντίες. Ας βάζουμε πάντα ένα ερωτηματικό σε κάθε μας σκέψη.

AZΩΕΛΜέλος
09/01/2005, 02:29:54
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ-ΣΤΟΝ ¨ΕΡΓΟΔΟΤΗ¨/ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ-′ΕΞΟΥΣΙΑ′ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΠΤΗ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΕΓΩ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΑΞΩ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΗ… ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΠΕΧΩ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΝ-ΠΡΑΤΩ.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ… ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ…
ΣΥΧΝΑ, ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΨΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΕΥΝΑΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΘΩΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ…
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ… ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ′ΞΑΦΝΙΚΟ′, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.
ΑΛΗΘΕΙΑ… ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ, 9 ΤΟΣΟ ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΟΛΟ… ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΤΙ; ΑΥΤΟ ΠΩΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ; ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΤΙ; ΜΜΜ;
ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΝΩ…

Η ′ΕΠΙΣΤΗΜΗ′… ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΣΥΧΝΑ, ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΕΡΑΤΑ! ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΕΙΝΑΙ Ο ′ΟΙΚΟΣ′. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΟΜΩΣ, ΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Η ΣΟΦΙΑ Η ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ…
ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ…
ΦΙΛΕ AVATARGR, MΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ-ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΕΠΙΣΤΗΜΗ»;

Kati ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ!
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΠΡΙΝ ′ΦΥΓΩ′, ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ANALPHABET… ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ;

ΤΑ ΨΑΡΙΑ… ΕΦΑΓΑΝ ΠΤΩΜΑΤΑ; ΠΑΡΑΚΑΛΩ; ΠΟΤΕ; ΠΩΣ; ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ;

ΗλιαςΡ… ΧΜ! ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ… ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ.
ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ, «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ!»;
Ε… ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ. ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ… ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ′ΔΟΥΛΕΙΑ′ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ; ΜΜΜ;

ASTRAL-PROJECT…
AYTO ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΕΡΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ. Η ΓΙΑΤΡΟΣ, ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΚΑΤΙ. ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΕΝΟΧΛΗΣΗ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΑΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΡΔΙΑ. ΧΜ!

ΑΠΕΙΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....

AZΩΕΛΜέλος
11/01/2005, 01:03:11
ΡΩΤΩ…….
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, ΓΕΜΙΣΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ…… ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ;
ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ, ΕΠΑΘΕ ΣΟΒΑΡΗ ΖΗΜΙΑ Η ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ;
ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ;

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΞΑΝΑ-ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΤΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ… ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΚΑΚΟ…… ΝΑΙ…… ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ! ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, ΟΣΟ ΤΟ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΒΗ ΠΟΤΕ, Η’ ΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΞΕΡΩ… Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ (ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΜΥΝΑ) ΝΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ. MA ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ! ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΤΑ… ΞΑΝΑΘΥΜΗΣΟΥΝ, ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ… ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟ!
ΚΑΙ TO ΛΕΩ ΑΥΤΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΒΥΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ.

ΑΠΕΙΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....

valgraphΜέλος
11/01/2005, 02:51:21
H ΠEPIOXH TΩN ΠΛHΓENTΩN ΓEMIΣE AMEPIKANOYΣ ΣTPATIΩTEΣ ΓIATI TO ZHTHΣE O OHE - O KAΦEΣ ANANAΣ ZHTHΣE THN ΣYNΔPOMH TOY US ARMY ΓIATI ΔIAΘETEI ΔHΛΩΣE TON AΠAPAITHTO ΠPOHΓMENO EΞOΠΛIΣMO ΓIA THN BOHΘEIA TΩN ΠΛHΓENTΩN.
TΩPA, TA XPHMATA ΠOY ΣYΓKENTPΩNONTAI ANA TON KOΣMO ΘA ΔΩΘOYN ΣTON OHE ΠOY ΠPOΦANΩΣ OI KAΛOI AMEPIKANOI ΘA ΦPONTIΣOYN NA MOIPAΣTOYN KAI ΘA TA ΔIAXEIPIΣTOYN ΓIA THN EΠOMENH 20ETIA ΣTHN ΠEPIOXH.
"AN ΔEN KATAΦEPEIΣ KATI ME ΠOΛEMO ΣKAPΦIΣOY KATI ME THN ΔIΠΛΩMATIA KAI TO HAPPY FACE"...

ValGraph

analphabetΜέλος
11/01/2005, 10:12:25
Επειδή απέχω τον τελευταίο καιρό απο το χώρο, δεν άκουσα κάτι σχετικό με τη στάση της εκκλησίας καλή μου ΑΖΩΕΛ. Θα ήθελες να με διαφωτήσεις, εσύ ή όποιος άλλος γνωρίζει σχετικά?

BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!

tptΜέλος
11/01/2005, 14:34:03
"ΤΑ ΨΑΡΙΑ… ΕΦΑΓΑΝ ΠΤΩΜΑΤΑ; ΠΑΡΑΚΑΛΩ; ΠΟΤΕ; ΠΩΣ; ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ;"
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΚΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΑΠΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ,Η ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΡΚΟΒΟΡΑ ΨΑΡΙΑ,ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ(ΠΑΝΩ ΑΠΟ 190 ΕΙΔΗ).

"Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ-ΣΤΟΝ ¨ΕΡΓΟΔΟΤΗ¨/ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ-′ΕΞΟΥΣΙΑ′ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΠΤΗ"
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!!!

"ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ;"
ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ!

"ΔΙΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΒΥΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ"
ΔΛΔ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ...?ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΤΑ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ...

COBRA21Νέο Μέλος
12/01/2005, 00:44:21
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ AZΩΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Usagi ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΤΑΝ 1)ΚΑΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟ 9R ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. 2)ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ 36 ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ,ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΙΣΜΟ 9,5 ΡΙΧΤΕΡ ΤΟ 1960 ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ. 3)ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΝΑ ΕΧΕΙ 360 ΜΟΙΡΕΣ?
junk95Μέλος
12/01/2005, 03:07:45
quote:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ AZΩΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Usagi ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΤΑΝ 1)ΚΑΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟ 9R ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Ούτε μία καταστροφή; Ούτε ΜΙΑ καταστροφή;
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Είστε απολύτως σίγουρος monsieur;

quote:

2)ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ 36 ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ,ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΙΣΜΟ 9,5 ΡΙΧΤΕΡ ΤΟ 1960 ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ.

Δεν ξέρω. Ίσως να το ρωτάγαμε (το έδαφος)[*]. Στο μεταξύ τι ανθρώπινα όπλα έχεις υπόψη σου που θα μπορούσαν να μετατοπίσουν ένα νησί 10 φορές μεγαλύτερο από την Ελλάδα κατά 36 μέτρα; Συνειδητοποιείς ότι η ενέργεια που εκλύθηκε ισοδυναμεί με μερικές δεκάδες υδρογονοβόμβες, ή αν προτιμάς με μερικές δεκάδες χιλιάδες Χιροσίμα; Γιατί δεν έχει πεθάνει το μισό Νότιο Ημισφαίριο από τη ραδιενέργεια; Γιατί υπήρξαν μετασεισμοί αφού ήταν ανθρωπογενές το φαινόμενο;

quote:

3)ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΝΑ ΕΧΕΙ 360 ΜΟΙΡΕΣ?

Τι εννοείς; "Πώς γίνεται οποιαδήποτε διατάραξη στο μέσο μιας τεράστιας επιφάνειας υγρού να προκαλέσει κυκλικά κύματα"; Ε, έτσι είναι. Έτσι λειτουργεί αυτό το σύμπαν. Τι να κάνουμε;

ΥΓ: Δέχομαι ότι οι πυρηνικές δοκιμές στον Ειρηνικό ενδεχομένως έχουν αποσταθεροποιήσει το τεκτονικό σύστημα. Μπορώ να το συζητήσω. Αλλά η άποψη ότι το φαινόμενο της 26ης Δεκεμβρίου ήταν άμεσο και επιδιωκόμενο αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας είναι απλά γ-ε-λ-ο-ι-α. Let's face it: είμαστε ΠΟΛΥ ασήμαντοι για να καταφέρουμε να προκαλέσουμε κάτι τέτοιο.

[*] Άσε που και στο σεισμό της Χιλής η ακτογραμμή (δηλαδή η ήπειρος της Ν. Αμερικής) μετακινήθηκε κατά 10-30 μέτρα σε μήκος πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων, ποταμοί άλλαξαν πορεία, βουνά ψήλωσαν ή κόντυναν κλπ.

Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett

junk95Μέλος
12/01/2005, 03:08:57
quote:

tpt θα το πώ άλλη μια φορά : Οι πολιτικοί στο 99% είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !

Σιγά. Συνήθως είναι το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή δικηγόροι.

junk95Μέλος
12/01/2005, 03:26:42
quote:

Με επιστημονικά πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια κρίνανε πως ο λαός και οι τουρίστες ήταν προτημότερο να μην πανικοβληθούν, αλλά να πνιγούν.

Και αυτό που λες πολύ απλά δεν ισχύει και δεν καταλαβαίνω πόθεν προέκυψε αυτός ο βλακώδης μύθος. Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και της Αμερικής και γενικά των σοβαρών χωρών φυσικά και ήξεραν για την πιθανότητα τσουνάμι. Δεν ξέρω αν 0.5-2 ώρες (αναλόγως την περιοχή) είναι αρκετός χρόνος για να ειδοποιήθούν 8 κυβερνήσεις και να εκκενωθούν μερικές δεκάδες χιλιάδες παράκτιες περιοχές και νησάκια-παρανησάκια χωρίς καν τηλέφωνο όταν δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα ειδοποίησης και ο πληθυσμός δεν είναι εκπαιδευμένος, αλλά μου φαίνεται τουλάχιστον τερατωδώς αδύνατο.

Αν θες να κατηγορήσεις για κάτι τους πολιτικούς των χωρών αυτών, κατηγόρησέ τους για το ότι δεν είχαν θεωρήσει συμφέρουσα την εγκατάσταση συστήματος ειδοποίησης γιατί είχαν θεωρήσει εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο τσουνάμι. Και είχαν και κάποιο δίκιο: συμβαίνει μια φορά στα 50-100 χρόνια και σπανιότατα σε τόσο καταστροφική έκταση.
Κι ας λέγανε οι επιστήμονες ότι "μικρή πιθανότητα" δεν είναι καθόλου το ίδιο με "ποτέ".

Αδυνατείς να καταλάβεις μάλλον ότι οι πολιτικοί είναι άνθρωποι σαν εμάς. Ειδικά στις δημοκρατικές χώρες, όπου ψηφίζονται από ανθρώπους σαν εμάς. Εσένα άμα σου πω ότι χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό σου ή καταναλώνοντας άσκοπα ρεύμα ενισχύεις το φαινόμενο του θερμοκηπίου και μπορεί να προκαλέσεις σε 10 χρόνια Εποχή των Παγετώνων, ξαφνικά θα σε πιάσει το οικολογικό σου; Μήπως σκοπεύεις να μην κάνεις παιδιά, παρ' όλο που ξέρεις ότι ο υπερπληθυσμός είναι το #1 πρόβλημα της ανθρωπότητας (και μην ακούσω για υπογεννητικότητα: μιλάμε σε πλανητικό επίπεδο. 1 άνθρωπος παραπάνω είναι 1 άνθρωπος παραπάνω).

Σιγά. Και το αυτοκινητάκι σου θα χρησιμοποιήσεις, και τα παιδάκια σου θα κάνεις και γενικά θα ακουμπήσεις το λιθαράκι σου στην αυτοκαταστροφή μας. Και θα παρηγορηθείς από το γεγονός ότι το λιθαράκι σου είναι αμελητέο, ένα από 6 δις λιθαράκια. Μετά θα σου φταίνε οι πολιτικοί και οι επιστήμονες, φαντάζομαι. Τα παντοδύναμα και πάνσοφα τέρατα που παρ' όλα αυτά προτιμούν να σε πνίξουν παρά να σε πανικοβάλλουν...

tptΜέλος
12/01/2005, 08:41:06
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ "ΜΕΡΙΚΟΙ" ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ....ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 9 ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΥΜΑ ΠΟΥ ΕΠΕΤΑΙ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ.ΟΝΤΩΣ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ,ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΩΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΤΑΝ "ΑΣΤΑΘΗΣ" ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΙΝΔΙΑ ΣΤΗΝ "ΚΟΝΤΡΑ" ΤΗΣ ΜΕ ΑΛΛΑ "ΠΥΡΙΝΙΚΑ" ΚΡΑΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ,ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΕΣ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΦΑΝΙΣΗ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΤΟΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ,ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΘΡΗΝΟΥΣΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΝΟΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ FAX .ΑΝΤΕ ΤΡΕΧΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΑΡΑ,ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ Η ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΨΙΘΥΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΤΙ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ.ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ...ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑΚΙΑ ΔΛΔ.
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΩΝ 360 ΜΟΙΡΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΦΙΛΤΑΤΕ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ?
junk95Μέλος
12/01/2005, 15:51:14
Μια και δε μπορώ να κάνω edit, θέλω να πω ότι ναι μεν έχεις τρομερό άδικο σε αυτά που λες φίλη analphabet -προφανώς λόγω εσφαλμένης ενημέρωσης-, αλλά κι εγώ είχα τρομερό άδικο που χρησιμοποίησα τόσο αυστηρό και κακό τόνο. Ζητώ συγνώμη.

Δημήτρης

Edited by - junk95 on 12/01/2005 16:01:55

lamogioΜέλος
12/01/2005, 16:35:06
Δεν είναι οι πολιτικοί επιστήμονες;

Τί λες τώρα junk;

Είναι κατ’ εξοχήν επιστήμονες και δεν αναφέρομαι στις «πολιτικές επιστήμες» που είναι αντικείμενο εκπαίδευσης.
Είναι επιστήμονες στον τομέα τους αφού έχουν αναγάγει (δεν είναι κακό) την πολιτική ή «πολιτική» σε επιστήμη.
Ως χωρίς «» εννοείται η λαμογιά, η οποία επίσης έχει αναγορευτεί σε επιστήμη.
Ετσι, ένας κακός επιστήμονας (αποτυχημένος δικηγόρος ας πούμε) μπορεί κάλλιστα να είναι άψογος «επιστήμονας» (επιτυχημένος πολιτικάντης ας ξαναπούμε).
Εξ’ άλλου και η δημαγωγία επιστήμη είναι (ενίοτε και η απάτη).

AZΩΕΛΜέλος
12/01/2005, 19:40:36
VALGRAPH…
ΣΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ;
Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ Η ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΟΡΑ; Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ;
ΠΑΛΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ Ο ‘ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ’ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΠΙΣΗΣ ΗΘΕΛΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ, ΘΑ ΚΙΝΟΥΣΕ ΥΠΟΨΙΕΣ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ, ΟΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ.

……ΚΥΚΛΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΤΩΝ ‘ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ’, ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ!

ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕΤΑ. ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΒΙΖΙΤΑ!
(ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ… ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΙΝΔΙΕΣ! )
ΚΑΦΕ ΑΝΑΝΑ (ΠΟΥ ΛΕΣ, ΧΕ!) … ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΩΤΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ! (ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ!)
ΜΑ ΑΛΛΟΣ ‘ΣΠΑΕΙ’ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

JUNK95…
ΤΟ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΚΟ ΚΥΜΑ, ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ 360 ΜΟΙΡΩΝ. ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ, Η ΡΗΨΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΔΡΑ ΚΥΚΛΩΤΙΚΑ. ΑΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΥΜΑΤΙΣΜΟ 360 ΜΟΙΡΩΝ.
ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ, ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΡΟΤΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ. ΤΑ ΠΕΡΙ ΛΑΜΨΕΙΣ… ΠΡΟΣΕΧΩΣ!
KATI ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΣΕ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΕΤΟΙΩΝ…’ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ’, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΆΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ… ΤΑ ΕΧΟΥΝ! ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ.
Ο ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΛΛΑΞΕ. ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΣ.
ΧΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η’ ΟΧΙ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ; ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ; Η’ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΖΑΝ, ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ!) ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΚΟ ΚΥΜΑ. ΑΥΤΟ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ; Η’ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ;

Tpt…
ΣΥΝΘΗΚΗ; ΣΥΝΘΗΚΗ; ΠΟΙΟΣ ΗΡΘΕ; ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ. ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΣΥΝΘΗΚΕΣ! ΠΟΙΕΣ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ; ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ!
ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΣΕ Η ΘΑΛΑΣΣΑ Η’ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΨΑΡΕΥΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ; ΜΟΛΙΣ ΧΩΝΕΨΟΥΝ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ; Η’ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΝΕ ΨΑΡΙΑ; Η’ ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ; ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ… ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ! ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ‘ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ’. ΑΠΟ ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!

ANALPHABET… Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…
Ο ΘΕΟΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΕ, ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ… ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ!
Ε ΡΕ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ...
ΣΤΟ 'ΕΜΠΟΡΙΟ' ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ...

ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥΣ!

ΑΠΕΙΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ....

junk95Μέλος
12/01/2005, 20:03:04
quote:

JUNK95…
ΤΟ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΚΟ ΚΥΜΑ, ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ 360 ΜΟΙΡΩΝ. ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ, Η ΡΗΨΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΔΡΑ ΚΥΚΛΩΤΙΚΑ. ΑΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΥΜΑΤΙΣΜΟ 360 ΜΟΙΡΩΝ.

Με συγχωρείς αλλά το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα προκαλεί και μια πέτρα που αναδεύεται μέσα στο νερό. Γενικά αν έχεις πολύ νερό προς όλες τις κατευθύνσεις, θα δημιουργηθεί κυκλικό κύμα, ανεξαρτήτως της αρχικής διαταραχής. Η μόνη περίπτωση ένα παλιρροϊκό κύμα να έχει κατεύθυνση είναι να πρόκειται όντως για παλιρροϊκό κύμα, π.χ. όταν δημιουργείται από την παλίρροια στις εκβολές ενός ποταμού (όπως συμβαίνει κάθε μέρα κάπου στην Ινδοκίνα, δε θυμάμαι λεπτομέρειες) ή όταν δημιουργείται χαοτικά από τη συμπτωματική ταύτιση των κατευθύνσεων χιλιάδων μικρών κυμάτων.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, οποιαδήποτε διατάραξη προκαλεί κυκλικά κύματα και αυτό ανεξάρτητα από το αν η διατάραξη είναι φυσική, αφύσικη, απ' έξω, από μέσα κλπ. Το ότι συχνά βρίσκεται κάποιο νησί στη μέση και "κόβει" κάμποσες μοίρες από το μέτωπο του κύματος (όπως εξάλλου συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση με το νησί της Σουμάτρας) δεν αναιρεί ότι το κύμα είναι κυκλικό όταν ξεκινάει. Αυτά είναι βασική κυματική.

quote:

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ, ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.

Φυσικά, γιατί ο σεισμός ήταν τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή, με εξαίρεση αν θυμάμαι καλά 1-2 νησάκια τα οποία αγνοούνται τελείως.

Τα περί λάμψεων αρνούμαι να τα σχολιάσω. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα εμφανιστεί και κάποιος που είδε το Χέρι του Θεού να τα κάνει όλα αυτά.

quote:

KATI ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΣΕ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

απλά. ένα. νησί. Μιλάμε για τη Σουμάτρα. ΟΚ; Δεν είναι ό,τι πιο μικρό. Ζυγίζει μερικά τρισεκατομμύρια τόνους. Και μην προσπερνάς έτσι απλά το γεγονός ότι ο πυθμένας του ωκεανού ανέβηκε μερικές δεκάδες μέτρα σε έκταση χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων μόνο και μόνο επειδή δεν είναι τόσο άμεσα ορατό.

quote:

ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΕΤΟΙΩΝ…’ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ’, ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Όχι, δεν είναι καθόλου εύκολο.

quote:

ΆΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ… ΤΑ ΕΧΟΥΝ! ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ.

Προτιμώ να μη συμπληρώνω με τη φαντασία μου πάνω από το 1-2% των δεδομένων που μου λείπουν και το αυτό θα επιθυμούσα και δι υμάς.

quote:

Ο ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΛΛΑΞΕ. ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΗΣ.

Σου έχω νέα: αυτά (με εξαίρεση τη βαρύτητα όπου το συμπέρασμά σου είναι εντελώς αβάσιμο) αλλάζουν σ-υ-ν-έ-χ-ε-ι-α. Και πάω στοίχημα ότι είχαν αλλάξει ακόμα πιο πολύ στο σεισμό της Χιλής Απλώς ήταν μόλις η πρώτη φορά που είχαμε τα επιστημονικά μέσα να καταγράψουμε το γεγονός live.

quote:

ΧΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η’ ΟΧΙ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.

Ε, ωραία και τι να κάνουμε δλδ;

quote:

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ; ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ; Η’ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΖΑΝ, ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ!) ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΚΟ ΚΥΜΑ. ΑΥΤΟ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ; Η’ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ;

Η επιστήμη δεν είναι ακόμα σε θέση να προβλέψει σεισμούς με ακρίβεια καλύτερη από 20-30 χρόνια. Ακόμα και όταν υπάρχουν ενδείξεις για ένα σεισμό, κανείς δε μπορεί να ξέρει με ακρίβεια το πώς και το πού. Live with it.

Το συγκεκριμένο σεισμό πάντως τον κατέγραψαν πάρα πολλά παρατηρητήρια σε όλον τον κόσμο και το τσουνάμι το είχαν αντιληφθεί στη Χαβάη σχεδόν από το 1ο μισάωρο.

Edited by - junk95 on 12/01/2005 20:04:38