ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- H ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ 'ΑΓΟΡΑ' (Χαιρετισμός) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- H ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ 'ΑΓΟΡΑ' (Χαιρετισμός) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

GANYMIDES9 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
GANYMIDESΝέο Μέλος
19/07/2005, 21:21:25
Αγαπητοί Συνομιλητές,
νεοεισερχόμενος στην παρούσα "Αγορά" θεωρώ χρέος μου να σας χαιρετίσω και να ευχαριστήσω τους φιλόφρονες Ξενιστές για την παρεχόμενη ευγενή φιλοξενία!
Δυστυχώς, είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω μιάν δυσκολία την οποία αντιμετωπίζω ΚΑΙ στον παρόντα Δικτυακό Τόπο: την δυσκολία της ταυτίσεως των αγαθών προθέσεων των κ.κ. Συνομιλητών με την προφανέστατη άγνοια χειρισμού της πληρέστατης Ελληνικής Γλώσσας.
Διακρίνοντας, κατ΄αρχήν, την αναπόκρυπτη σοβαρότητα των προθέσεων ενός εκάστου, αλλά και το νεαρόν των ηλικιών ομοίως, δεν μπορώ να μην επισημάνω τα σοβαρά κενά γνώσεως της Μητρικής μας Γλώσσας όπως τα κενά αυτά αποκαλύπτουν τις τραγικές διαστάσεις τους στον παρόντα Δικτυότοπο όπου, υποτίθεται ότι 'εγκαταβιούν' ελληνικές 'ανησυχίες'.
Προσωπικώς είμαι θιασώτης μιάς υπεραπλούστατης Ελληνικής η οποία σέβεται την επικοινωνιακότητά της με όλες τις αυξημένες απαιτήσεις της εξελικτικής των καιρών ανελίξεως χωρίς να υποκύπτει σε υπελικτικούς συμβιβασμούς 'μινιμαλιστικών' νευρώσεων συρμού ένεκεν...
Συνεπώς, μακράν 'καθαρευούσης' ή λοιπών δυσχερών γλωσσικών μορφωμάτων, ανέμενα ότι οι αγοραίοι του παρόντος Δικτυοτόπου τουλάχιστον δεν θα προέτασσαν τόσες δυσχέρειες εννοήσεως των κειμένων τους σε έναν ιδιαιτέρως "καλόβολο" (γλωσσικώς) αναγνώστη, όμως, φευ...
Παρακαλώ,εν μέσω απαξιωτικής των Παραδόσεων πορεύσεως του Ελληνισμού αλλά και της Ανθρωπότητος, ας κρατήσουμε τουλάχιστον το προνόμιο της ορθοτομούσας γλωσσικής επικοινωνίας εφ΄όσον ελάχιστα πλέον απομένουν...
Και τούτο ασχέτως "βαρύτητος" ή μη των εκφραζομένων μας...
ΕΝ ΖΗΝΙ ΤΟ ΦΑΙΔΡΟΝ!
20/07/2005, 00:13:15
Καλώς ήρθες GANYMIDES στα forums.

Θίγεις το ζήτημα της χρήσης της ελληνικής γλώσσας.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω.
Σε ποιούς απευθύνεσαι;
Σε αυτούς που τη χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, ή σε αυτούς που κατακερματίζουν τις λέξεις;

Εάν απευθύνεσαι στους πρώτους, τουλάχιστον γίνεσαι κατανοητός από αυτούς. Εάν όμως απευθύνεσαι στους δεύτερους, μήπως τα γραφόμενά σου δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά; Δηλαδή, εάν κάποιος δεν μπορεί - κατά τα γραφόμενά σου - να κάνει μία ακόμα και υποτυπώδη χρήση των ελληνικών, πως μπορεί να διαβάσει ένα μήνυμα, που είναι γραμμένο σε διάλεκτο "Παπαδιαμάντη";

Όπως γράφεις πάντως κι εσύ, ο πληθυσμός των μελών των forums, αποτελείται κι από άτομα νεαράς ηλικίας, που είναι πιθανόν πολλοί από αυτούς να μην είναι φιλόλογοι, και γενικότερα να μην τα πάνε και τόσο καλά με αυτό το σπορ
Λυπηρό βέβαια.
Εφόσον μιλάμε για ένα αντικείμενο, καλό θα είναι να γνωρίζουμε τη σημασία των λέξεων που χρησιμοποιούμε. Αλλιώς, είναι πιθανό να πέσουμε σε αντιφάσεις, ή και παρεξηγήσεις. Τελικά, ούτε κι εμείς οι ίδιοι μπορεί να μην καταλαβαίνουμε τι θέλουμε να επικοινωνήσουμε.
"Παν μέτρον άριστον" ωστόσο, κι εγώ θα πρότεινα μία απλή και προσεγμένη χρήση της δημοτικής, ως την πλέον ενδεδειγμένη διάλεκτο, για να μπορούμε να συννενοούμαστε εδώ μέσα.

Αν και, ξέρεις κάτι;
Πολλές φορές είναι αναγκαίο αυτός ο οποίος έχει μεγαλύτερη επιδεξιότητα στη χρήση της γλώσσας, να τη χρησιμοποιήσει όχι στο να γράφει λέξεις πολύπλοκες και με νόημα που πολύ λίγοι μπορούν να καταλάβουν, αλλά να μπορέσει να τη χειριστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι λειτουργική και να μπορέσει να αγγίξει αυτούς, στους οποίους απευθύνεται.
Αυτό - εν τέλει - είναι για μένα, το ζητούμενο.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Α-d-m-i-nΝέο Μέλος
20/07/2005, 05:25:45
Ρε ΓΑΝΥΜΗΔΗ να σε ρωτήσω κάτι παληκάρι μου?

το σηκώνεις λίγο το σακάκι ή μου φαίνεται?
Το γιαλίζεις το δελφίνι?
Βάζεις τη κάλτσα στο συρτάρι?

ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
amalia

GDS1Μέλος
20/07/2005, 10:28:12
amalia
"Πολλές φορές είναι αναγκαίο αυτός ο οποίος έχει μεγαλύτερη επιδεξιότητα στη χρήση της γλώσσας, να τη χρησιμοποιήσει όχι στο να γράφει λέξεις πολύπλοκες και με νόημα που πολύ λίγοι μπορούν να καταλάβουν, αλλά να μπορέσει να τη χειριστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι λειτουργική και να μπορέσει να αγγίξει αυτούς, στους οποίους απευθύνεται.
Αυτό - εν τέλει - είναι για μένα, το ζητούμενο."

Συμφώνώ απόλυτα με την Αμαλία. Αυτά που ανέφερε είναι και ο απόλυτος ορισμός της σωστής και αποτελεσματικής ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Α-d-m-i-n
"Το γιαλίζεις το δελφίνι?
Βάζεις τη κάλτσα στο συρτάρι?"

χαχαχαχαχαχαχαχαχα είσαι φοβερός Α-d-m-i-n

Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα

GANYMIDESΝέο Μέλος
20/07/2005, 17:39:59
Αγαπητή Αμαλία,
ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου.
Νομίζω, είμαι σαφής: η Γλώσσα ως λειτουργικό "εργαλείο" χρήζει ορθού χειρισμού. Ας φαντασθούμε ένα εργαλείο προοριζόμενο για την αφαίρεση επιχρισμάτων να χρησιμοποιείται στην αντικατάσταση ηλεκτρικών πηνίων! ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ...!
Παραλλήλως, λόγω της κρατούσας νεφελώδους πολυγλωσσίας, φρονώ ότι η καθιέρωση μιάς πλήρους και μη αφισταμένης των ριζών, Γλώσσας, είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Τούτο σημαίνει ότι, η μεν Καθαρεύουσα ως αδίδακτη στους νέους, καταδικάζεται σε αχρηστία (τουλάχιστον μέχρι να "ξαναεφευρεθεί, κάτι όχι βραδύνον)η δε αυτοσχεδιάζουσα, άναρχη και αστοιχείωτη Δημοτική, ευνοεί παρερμηνείες, ανοητολογίες, σολοικισμούς,παρασυνεννοήσεις και άλλα τέτοια νοσηρά (όπως καθένας και αναλόγως των νευρώσεών του "ευφυολογεί", π.χ.: "Το γιαλίζεις το δελφίνι?"!!).
Ασφαλώς διαπιστώνεις ότι τάσσομαι και χρησιμοποιώ μιάν ρέουσα Δημοτική η οποία εμπεριέχει όλους τους Ελληνικούς γραμματικούς κανόνες χωρίς νεολογισμούς μη συγγενείς προς τις γλωσσικές μας ρίζες. Πιστεύω δε ότι αυτή ακριβώς η Γλώσσα δεν είναι απλώς η πλέον χρηστική, η πλέον περιεκτική αλλά και η πλέον ευδίδακτη.
Κατά τα λοιπά, απευθύνομαι στους πάντες (και αυτό είναι το νόημα μιάς γλωσσικής επιλογής) αλλά στους πάντες έχοντες διάθεση εννοήσεως των περιρρεόντων ερεθισμάτων επικοινωνίας, διότι, οι λοιποί και να με ενδιέφεραν -ευτυχώς- δεν τους ενδιαφέρω.
Να είσαι καλά!
wendigoΜέλος
23/07/2005, 01:48:39
Δεν θεωρώ πως είμαι ο καλύτερος χειριστής των ελληνικών, αλλά πάλι δε νομίζω πως είμαι και ο χειρότερος.
Από αυτή τη θέση παρατηρώ:
quote:
Προσωπικώς είμαι θιασώτης μιάς υπεραπλούστατης Ελληνικής η οποία σέβεται την επικοινωνιακότητά της με όλες τις αυξημένες απαιτήσεις της εξελικτικής των καιρών ανελίξεως χωρίς να υποκύπτει σε υπελικτικούς συμβιβασμούς 'μινιμαλιστικών' νευρώσεων συρμού ένεκεν...

Και ερωτώ:
Υπεραπλούστατη; Δηλαδή κάτι πιο περίπλοκο και βερμπαλιστικό πώς θα ήταν;

No Method, No Guru, No Teacher

Deva_ParinitoΜέλος
23/07/2005, 11:18:15
Ganymides, καλώς όρισες.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6723

Τα δέοντα,
Deva Parinito

Έγινε, τα λέμε...
GANYMIDESΝέο Μέλος
23/07/2005, 16:44:01
Αγαπητέ μου wendigo ευχαριστώ για το σχόλιο. Η απάντηση ίσως, συμπληρώνοντας την υπογραφή σου "No Method, No Guru, No Teacher" θα ήταν"...Νο Communication!".
Αγαπητέ μου Deva_Parinito ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, αντευχόμενος το καλώς σας βρήκα όλους. Επεσκέφθην τον σύνδεσμό σου και βρήκα το περιεχόμενό του πολύ ενδιαφέρον.
Να είστε όλοι καλά!

Edited by - GANYMIDES on 23/07/2005 16:45:48

wendigoΜέλος
25/07/2005, 01:21:06
Αγαπητέ Ganymides, ποτέ δεν ξέρεις, το ...communication μπορεί να προέλθει από τις πιο απροσδόκητες πηγές. Ειδικά αν κάποιος πραγματεύεται "τα πάντα, πάντοτε και παντού".
Νά'σαι καλά κι εσύ.

No Method, No Guru, No Teacher