- Τι γιορτάζουμε τελικά στις 25 Δεκεμβρίου;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
(πέρα απ' αυτά που μου μάθανε),
θα γιορτάσω όμως την συμπλήρωση 1 μήνα συμμετοχής,
διαμόρφωσης νέων απόψεων και ολοκλήρωσης παλαιότερων,
μέσα από το esoterika...
Νά 'στε καλά να σας αγαπάμε...
Υ.Γ. Και Καλά Χριστούγεννα!![]()

(Anana μου να τους εκατοστήσεις τους μήνες!!)
Επιτρέψτε μου να παραθέσω κάτι που είχα γράψει σε άλλο topic:
<<Αν κάτι αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων και χαρίζει γαλήνη και ελπίδα,λίγη σημασία έχει αν λέγεται Βούδας,Σίβα,Ρα,Δίας και ούτω καθ'εξής...>>
Χριστούγεννα τα λέμε τώρα,μπορεί κάποτε να λέγονταν αλλιώς και αύριο να τ' αποκαλέσουμε διαφορετικά....τί σημασία έχουν τα ονόματα άλλωστε?
Η ουσία είναι αυτό που μετράει.Θα ήθελα να σταθώ σε κάτι που είπε ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣ κέλσος:
quote:
χμμμ αναρωτιέμαι, έχει ανάγκη ο Άνθρωπος ανάγκη θρησκείας;;; Και αν ναι, ποιό είδος ανθρώπου είναι αυτού;;;
Είναι το είδος του ανθρώπου που δεν έχει αναγωρίσει τον εντός θεό του και τον ψάχνει εκτός του...(προσωπική άποψη)
Όσο για τη δοκιμή φίλε ΤΗΟΤΗ είναι απόλυτα πετυχημένη...
Ανεξαρτήτως ημέρας,σας εύχομαι
Ο Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Οι ημερες των Χριστουγεννων στη Χριστιανικη Ευρωπη και κατ' επεκταση σ'ολη την Ευρωπαικη Φυλη , αποτελουν καθε χρονο ενα σημαντικο γεγονος. Τα Χριστουγεννα, η Πρωτοχρονια , τα Θεοφανεια, αποτελουν ημερες χαρας, συντροφικοτητος και οροσημο καθορισμου των νεων επιδιωξεων των Λαων και των Εθνων μας μετα απο απολογισμους των πεπραγμενων.
Στην μεταπολεμικη εποχη της υλοκρατιας που ζει σημερα η ανθρωποτητα, στη δινη της κερδοσκοπιας , του συμφεροντος και της διεθνοποιησης , οι γιορτες αυτες κρατουν ακομη μια σπιθα μαγειας, μεθεξης και εσωτερικης χαρας. Τελικα οι ψιθυροι του Αρχεγονου Παρελθοντος μενουν ασιγαστοι, ασχετα απο την εμπορευματοποιηση και τον υλιστικο τροπο ζωης...Ο Ανθρωπος νοιωθει πως αναζητει την επαφη του με το κοσμικο Ενα. Οταν αποφασιστηκε να τοποθετηθουν οι χριστιανικες αυτες γιορτες στις ιδιες περιπου ημερες με τις παναρχαιες παγανιστικες γιορτες των προγονων μας , εξυπηρετουσαν (μαλλον ακουσια) την επιβιωση της Ψυχικης ακεραιοτητος της Φυλης. Η νεα θρησκεια αφανισε πολλα στοιχεια του Ευρωπαικου Πολιτισμου. Ομως καμια απειλη, καμια σκοπιμοτητα δεν σταθηκε ικανη να ξεριζωσει το μυχιο ρευμα της Ιερης Παραδοσεως.
Ο Χριστος , σαν αλλος Απολλωνας, αναδυθηκε μεσα απο το εβραικο σκοτος, ως Νεος Ηλιος. Ο χρυσομαλλης Χριστος - Φοιβος - Μιθρας , ενσαρκωνεται στη Γη για να διωξει το σκοταδι και το κακο...Δεν ειναι καθολου τυχαια η καθιερωση των Χριστουγεννων , στις ημερες της παναρχαιης Yule ( julletinde-jullfest), που επεζησε στον Βορειοευρωπαικο χωρο τιμωντας με πολυποικιλους τροπους το Χειμερινο Ηλιοστασιο - τα Γενεθλια του Ηλιου.
Το Ελατο, θαυμαστο καταλοιπο της παναρχαιας δενδρολατρειας, στολιζεται , οντας μια εικονα της Φυσεως που πανηγυριζει τον ερχομο Εκεινου. Το Ελατο, αυρα των βουνων, εικονα της αρχεγονης πρωτοπατριδας, σαν βελος σημαινει τον δρομο προς τον Ουρανο και λαμπει ακτινοβολωντας τις Δυναμεις του Φωτος και της Ζωης - αιωνιο συμβολο της μυστικης Ygdrasil.
Ο Χριστος - SOL INVICTUS κατερχεται για να βοηθησει στον Αγωνα της Ανοδου.
Αυτη , φιλοι μου , ειναι η μυστικη, μυχια ψυχικη εμπειρια που ξυπνα στα βαθη της ψυχης μας, τις ημερες αυτες. Η αθανατη Γιορτη του Ανικητου Ηλιου.
Ειναι ενα καλεσμα της Φυλετικης μας Ψυχης !
"Η γη μας, γη των αφθαρτων
Αερικων και ειδωλων,
Πασιχαρος και υπερτατος
Θεος μας ειναι' ο Απολλων"
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ
quote:quote:
<<Αν κάτι αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων και χαρίζει γαλήνη και ελπίδα,λίγη σημασία έχει αν λέγεται Βούδας,Σίβα,Ρα,Δίας και ούτω καθ'εξής...>>Έχει μεγάλη σημασία, επειδή ο καθένας από αυτούς που ανέφερες πρεσβεύει διαφορετική κοσμοθεωρία.
Ένα πολύ καλό δώρο για τον ευτό σας ή για κάποιο φίλο είναι το βιβλίο που τωρα διαβάζω και βρίσκω υπέροχο
ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ -- TIMOTHY & PETER GANDY -- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΑΛΙΟΣ
Καλές γιορτές σέ όλους μας..
Βασίλης

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
Ο Ιησους γεννηθηκε στις 21 Αυγούστου, το μεσημερι του έτους 7 πΧ. (αυτό ειναι το έτος της απογραφής του Ηρώδη).
Η μετακινηση ομως των ημερομηνιων για διαφορους λογους (οικονομικούς , θρησκευτικους κλπ) ειναι πολυ συνηθισμένο φαινόμενο. Και το Πασχα -μην ξεχνας- πηγαινοερχεται αναλογα το.. φεγγαρι!
Αν και πιστευω οτι το δικο σου ερώτημα αφορα κυρίως την ουσία της γιορτής και όχι την ημερομηνια .Και επι της ουσίας ο καθενας εχει τη δικη του απαντηση,την δικη του αληθεια.Και το πως γιορταζει ο καθενας μας τη δικη του αληθεια ειναι προσωπικη του υποθεση...
Εκείνος πάντως δεν ζητησε απο μας ΤΙΠΟΤΕ για αυτόν.Δεν ζητησε ουτε να τον πιστεψουμε, ουτε να τον λατρευουμε,ουτε να τον γιορταζουμε.
Απλά ζήτησε να αγαπαμε ο ενας τον αλλον οπως μας αγαπησε αυτός.
Τώρα για ποιο λόγο επέλεξαν οι Χριστιανοί να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα την ίδια ημερομηνία με την γιορτή του Μίθρα, νομίζω είναι φανερό. Στα πρώτα χρόνια που η νέα θρησκεία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να απλωθεί, είναι λογικό να επιλεγεί μια κοινή ημερομηνία με μια ήδη ευρέως διαδεδομένη θρησκεία.
Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε μια θρησκεία για τις επιλογές των ΑΝΘΡΩΠΩΝ που πιστεύουν σ' αυτήν. Και πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε για τις παραποιήσεις και για τις παρεμβάσεις των ανθρώπων σ'αυτήν, που προέρχονται από ιδιοτελή και ύποπτα κίνητρα, αλλά και από άγνοια ή ανθρώπινα λάθη. Ποιος μπορεί να βεβαιώσει ότι όσα διδάσκονται σήμερα ως διδασκαλία του Χριστού, και ιδίως όλα αυτά που ξεσηκώνουν τόσες συζητήσεις, είναι πραγματικά λόγια του Χριστού; Δεν είναι δυνατόν να έχουν παραποιηθεί ή εξ ολοκλήρου προστεθεί μετέπειτα από άλλους; Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αμφισβητήσεις για την ιστορικότητα της ύπαρξης του Χριστού.
Από την άλλη επίσης είναι φανερά τα κοινά σημεία όταν ο Χριστός δηλώνει "Εγώ Είμαι το ΦΩΣ". Άλλωστε η έννοια του φωτός στο σύνολο των θρησκειών, αλλά και στην καθημερινή μας γλώσσα και πρακτική, ταυτίζεται με την έννοια της γνώσης. ΦΩΣ σημαίνει ΓΝΩΣΗ. Φωτισμένος είναι αυτός που έχει γνώση. Άρα η παραπάνω φράση μπορεί και να διατυπωθεί "Εγώ Είμαι η ΓΝΩΣΗ". Και είναι απόλυτα λογικό αυτός που δηλώνει Θεός, να δηλώνει και Γνώση. Ο Θεός είναι Γνώση, ξέρει τα πάντα, είναι τα πάντα. Ίσως λοιπόν η επιλογή αυτής της ημερομηνίας, και όχι κάποιας άλλης, να έχει και αυτό το νόημα.
Καλοί μου φίλοι, μην φοβάστε να προσεγγίζετε τα πράγματα με μια ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΤΙΑ και όχι να τα κοιτάτε ΜΟΝΟ με την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ...
Μην "φοβάστε" να σηκώσετε τον Πέπλο της 'Ισιδας...
Εκεί είναι κρυμένα όλα και μην ξεχνάτε οτι:
ΟΥΔΕΝ ΚΕΝΟΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ...
Ας γίνουμε όλοι ΗΛΙΟΙ λοιπόν...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
ΑΤΜΑ
Edited by - ΑΤΜΑ on 31/12/2002 03:53:45
Φίλε Kelsos έγραψες:
quote:
Στις 21 Δεκέμβρη λοιπόν η Μέρα με τη Νύχτα διαρκούν το ίδιο
Νομίζω πως μπερδεύτηκες σε αυτό το σημείο.
Στις 21 Δεκεμβρίου έχουμε την μικρότερη μέρα.
quote:
Μήμπως λοιπόν εδώ κρύβεται ένας Πανάρχαιος συμβολισμός που θέλει τον Ηλιακό Ήρωα (Χριστό), να γεννιέται τότε που το "Σκοτάδι" μικρένει την παραμονή του στο ουράνιο στερέωμα, λόγο της γεννήσεως του Ήρωα του Φωτός;;; Άλλωστε ο ίδιος ο Χριστός μας λέει:
"...Εγώ είμαι το Φώς του κόσμου, ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήσει εν τη σκοτία, αλ΄έξει το φώς της ζωής..." και αλλού,
Αυτό που αναφέρεις υποστηρίζετε από το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα.

quote:Στις 21 Δεκεμβρίου έχουμε την μικρότερη μέρα.
Ακριβώς και γι' αυτό το λόγο θεωρείται ημερομηνία γέννησης του ήλιου. Από κει και πέρα σιγά-σιγά το ΦΩΣ κυριαρχει του ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ.