ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΠAPNHΘA: Tο Mαγικό Bουνό της Aττικής Γης - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

zezmperg30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/05/2004, 11:20:26
Ας μην ξεχνάμε κιόλας...
Τώρα που "ανοίγει" ο καιρός...είχαμε υποσχεθεί να βρεθούμε για να κάνουμε κάποια πειράματα... Ας γίνουν τα πρώτα βήματα λοιπόν...

"Τάδε έφη Avallon"
ΨΥΧΗΜέλος
27/05/2004, 15:13:48
ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ
ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟ
Ολυμπος ειναι βουνο η πλανητης????? 1 2 3
PROBLHMATISMENOS 69 1628 12/05/2004
ΘΑ ΤΟ ΒΡΗΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 3 ΤΟΥ FORUM ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ

zezmpergΜέλος
07/07/2004, 21:02:37
Φίλοι της Πανίερης Πάρνηθας σας χαιρετώ.
Χαίρε καλέ μου Oannes.

Σήμερα με πήραν τηλέφωνο οι εθελοντές της δασοπυρόσβεσης για την Πάρνηθα....
<<Τρέχα έχει πιάσει φωτιά στο Μετόχι, μάζεψε όσους μπορείς... >>
Απάντησα <<Δεν ξέρω... πάντως είμαι πολύ κοντά στο νοσοκομείο Αγ.Ανάργυροι, πίσω από την Coca Cola...>>

Τα παράτησα όλα και έτρεξα...
ΤΩΡΑ....
Κάμποσα στρέμματα, καμένα 14 σπίτια, 5 με 6 αμάξια, 1 άνθρωπος και χελώνες... φωλιές απο πουλιά...

Και κάπου εκεί με τρεμάμενη φωνή να με καλά στο τηλ. η φίλη Avallon <<που είσαι, είμαι κοντά στο Πανόραμα βοηθάω όπως μπορώ τώρα τι κάνουμε;>>

Η φωτιά έσβησε σχεδόν, και εμείς το απόγευμα πήραμε το δρόμο του γυρισμού προς το σπίτι, με ένα γιατί πάντα στη σκέψη.
Γιατί κοντά στο ορεινό Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο;
Γιατί ο ανθρώπινους νους να είναι τόσο μπλοκαρισμένος στα θέλω του;
Γιατί να αγαπούμε τόσο λίγοι τη φύση;
Γιατί καλοί μου φίλοι;

Σας χαιρετώ με εκτίμηση.

08/07/2004, 00:23:06
Eυτυχώς η φωτιά ελέγχθηκε σύντομα και δεν είχαμε χειρότερα...
Ακουσα και αυτό το τρελλο στην ΕΤ3...
Ελεγε κάποιος:
"...που είναι τα πυροσβεστικά οχήματα? Δυο ώρες είμαι εδώ και δεν έχει έρθει κανένα. Στο τέλος του δρόμου έχω μια οικοδομή και έχει αρχίσει να καίγεται..."

Ο κύριος ήταν ή εργολάβος ή ιδιοκτήτης...ότι πάντως και να ήταν ήταν σίγουρα στα "δέντρα"... Εδώ ο κόσμος χανότανε,δέντρα γίνονταν κάρβουνο, φωλιές ζώων καταστρέφονταν, σπίτια κατοικημένα καιγόντουσαν με όλο το βιός,οικοσυσκευές, όλα τα προσωπικά και πολύτιμα μικροαντικείμενα (φωτογραφίες,αναμνηστικά)ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας και αυτός μιλούσε για μια ΑΔΕΙΑ οικοδομή...

"Τάδε έφη Avallon"
Ntavelis666Μέλος
08/07/2004, 01:45:54
Μεγάλη λύπη με κυρίεψε όταν είδα τις φλόγες να τυλίγουν στην πύρινη αγκαλιά τους τα ονειρικά δάση της Πάρνηθας.
Ας μην ξαναβρεί άλλη πυρκαγιά την περήφανη Κυρά του Αττικού Βορρά.
Ας προσευχηθούμε να περάσει ανώδυνα για όλα τα Αττικά βουνά μας αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.
Φίλοι της Ιερής Πάρνηθας, σας χαιρετώ.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

zezmpergΜέλος
08/07/2004, 20:50:13
Φίλοι της Ιερής Πάρνηθας σας χαιρετώ.

quote:

Μεγάλη λύπη με κυρίεψε όταν είδα τις φλόγες να τυλίγουν στην πύρινη αγκαλιά τους τα ονειρικά δάση της Πάρνηθας.
Ας μην ξαναβρεί άλλη πυρκαγιά την περήφανη Κυρά του Αττικού Βορρά.
Ας προσευχηθούμε να περάσει ανώδυνα για όλα τα Αττικά βουνά μας αυτό το δύσκολο καλοκαίρι.
Φίλοι της Ιερής Πάρνηθας, σας χαιρετώ.

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

Χαίρε αδερφέ Ntavelis666
Ο πόνος είναι ταιράστιος για κάθε κομματάκι γης που χάνετε.
Είθε οι Θεοί να είναι προστάτες της Ελληνική φύσης.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.

SkydancerΝέο Μέλος
08/07/2004, 21:03:40
ellhniki fush??? pia fush??? ta tis petres kai tous thamnous??? kati metafusiko prepei na ephrease thn ellhniki fush kai auth na kanei parea stous deinosaurous twra ston ADH........

OannesΜέλος
09/07/2004, 14:17:58
Να θυμίσω ένα παλαιό post στην αρχή του topic

quote:
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΧΗ...
Τον πρωθυπουργό ενημέρωσε το πρωϊ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας για το δασικό νομοσχέδιο. Ο υπουργός Γεωργίας δήλωσε οτι στόχος του νομοσχεδίου το οποίο γίνεται κατ' επιταγή του νέου Συντάγματος είναι η προστασία των δασών, η οριοθέτηση όλων των εκτάσεων που είναι δάσος και η απόλυτη προστασία τους.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ...
Αποχαρακτηρισμός δασών. Έγκλημα κατά της φύσης και της κοινωνίας, που μεθοδεύεται με τον αποχαρακτηρισμό 6.5 εκατομμυρίων στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων.

Σε μία χώρα που χρόνο με τον χρόνο χάνει τεράστιες ποσότητες πολύτιμου εδάφους, εξαιτίας της αποδάσωσης και της εκτεταμένης διάβρωσης που αυτή προκαλεί, αντί η πολιτεία να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση και προστασία του φυσικού κεφαλαίου, εμπορεύεται και εκχωρεί τα δάση, τον σπουδαιότερο φυσικό πόρο.

Κερδισμένοι από τον επερχόμενο εφιάλτη, δεκάδες χιλιάδες καταπατητές δημόσιας δασικής γης και περισσότεροι επίδοξοι οικιστές των δασών που περιμένουν στις λίστες αναμονής των οικοδομικών συνεταιρισμών.

Χαμένη, η ελληνική κοινωνία και κυρίως οι μελλοντικές γενιές, που θα πρέπει να τα καταφέρουν να ζήσουν σε μια μεταλλαγμένη χώρα, χωρίς την παρουσία των ...«ενοχλητικών» δασών.

Οι κυβερνήσεις άλλαξαν αλλά ο αφανισμός των δασών καλά κρατεί

Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
lacrimeΝέο Μέλος
08/10/2004, 17:09:46
Πάρνηθα!!!
Φλαμπούρι-πηγή κυράς-πηγη κορομιλιας-φλαμπουρι.
2 ωρες πανεμορφης πεζοποριας.
Μονοπάτι προς το σπηλαιο του Πανος, μοναδικη διαδρομη.
Ξεκουνηθειτε απο τον καναπε σας.
Στο καταφυγιο θα σας περιμενει ζεστη σοκολατα,καρυδοπιτα και το τζακι αναμμενο.

ΆδηςΝέο Μέλος
01/02/2005, 03:08:24
quote:
Ξέρει κανείς σχετικά με το 'μάτι' όπως το αποκαλώ εγώ της Πάρνηθας;