- Η δολοφονία της Υπατίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Δεδομένης της όχι και τόσο μεγάλη γκάμας πηγών για το θάνατο της Υπατίας το πιθανότερο είναι το θέμα να παραμείνει στο σκοτάδι εκτός συνταρακτικού απροόπτου και ο καθένας δέχεται την εξήγηση που θεωρεί λογικότερη ή που είναι εναρμονισμένη με τις δικές του (ιστορικοθρησκευτικές) πεποιθήσεις.
Σωστή τοποθέτηση!
Σίγουρα, καλό θα ήταν να υπάρξει μια τοποθέτηση πέρα από την θρησκευτική προσέγγιση. Που βέβαια...
quote:
...Στην περίπτωση της δολοφονίας της Υπατίας , υπάρχει σαφής αναφορά και περιγραφή για το ποιοι και πως την δολοφόνησαν , από τον χριστιανό ιστορικό της εποχής Σωκράτη Σχολαστικό
Ειρωνία ε; Καταγραφή από Χριστιανό για το ποιοί την "εξαϋλωσαν".
quote:
Οι φανατικοί χριστιανοί , οι οποίοι για μένα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους ισλαμιστές ταλιμπάν.
Οι τότε "φανατικοί" και μόνο Χριστιανοί ίσως να μην διέφεραν αλλά δεν νομίζω στα χρόνια μας να είδαμε χριστιανό να Σφάζει κανέναν μουσουλμάνο http://www.youtube.com/watch?v=I9984oQ8bKM&bpctr=1349521743
Σύμφωνα με το http://rethimniotes.blogspot.gr
"Προσφάτως ισλαμιστές στην Τυνησία αποκεφάλισαν άνδρα ο οποίος είχε ασπαστεί τον Χριστιανισμό.
Σύμφωνα με το Ισλαμ ο προσυλητισμός σε άλλες θρησκείες είναι θανάσιμο αμάρτημα και τιμωρείται με θάνατο."
Εδώ οι μουσουλμάνοι που "διαδείλωσαν" και κάναν γυαλιά καρφιά την Ομόνοια απείλησαν τους Χριστιανούς με ΣΦΑΓΗ!
Ο Φανατισμός ΔΕΝ οδηγεί πουθενά!
Edited by - AgentMulder on 06/10/2012 14:00:49
Edited by - AgentMulder on 06/10/2012 14:07:41
Εάν είναι αλήθεια ότι οι χριστιανοί σφάξανε την Υπατία, τί θα έπρεπε να κάνουμε; Να σφάξουμε κάθε Χριστιανό; Και δεν νομίζω ότι ο Χριστιανισμός είναι απειλή, για να μιλήσουμε σοβαρά. Μάλιστα αυτή την κρίσιμη περίοδο προσφέρουμε και έργο στον φανατικό ισλαμισμό, μισώντας τον Χριστιανισμό. Πιστεύω ότι χτυπάτε ένα πτώμα. Εντάξει, φταίξανε οι ηγέτες της ορθοδοξίας αλλά δεν θα πανηγυρίσω την καταστροφή τους από τους μασώνους. Θα μείνω ουδέτερος.
Είναι σαν τους "αντιεξουσιαστές". Ισχυρίζονται ότι πρεσβεύουν μια θεωρία την οποία καν δεν έχουν καταλάβει και χτυπώντας την Ελλάδα, προσφέρουν υπηρεσίες στους ξένους ρατσιστές.
Και μου φάνηκε περίεργη η φράση "φρικιαστική" δολοφονία. Χωρίς να αναιρώ το ενδεχόμενο να πρόκειται για φρικιαστικό έγκλημα(πάρα πολύ πιθανό), όταν θέλεις να κάνεις μια αληθινή μελέτη δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τέτοιες φράσεις, γιατί ο άλλος μπορεί να νομίζει ότι κάνεις προπαγάνδα.
Αν και είμαι κατά των θρησκειών,συντάσσομαι με το post σου.
Είναι τίμιο και έχει και παραδοχές.
Φτάνει να τις κάνουμε όλοι αυτές τις τελευταίες.
Κάποια στιγμή πρέπει να λειτουργήσουμε μαζί.
Το έχει ανάγκη και ο τόπος και εμείς.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
Μπράβο Χρίστος! Θα συμφωνήσω και με ΑΜΕΙΝΙΑΣ.
Πάντως ΔΕΝ είναι τυχαίο που οι "αρχαιοελληνιστές/ δωδεκαθεΪστές ή ότι άλλο είναι..'τρώγονται' ΜΟΝΟ με τον Χριστιανισμό και με καμία άλλη θρησκεία βλ. φαγούρα στα περισσότερα τεύχη "Φαινόμενα"
)
quote:Εδώ μάλλον μας προτείνει ο φίλος μας να καταργήσουμε την ιστορία. Γιατί;
Η γνώμη μου ήταν και θα είναι να πάψουμε να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα. Δεν μας βοηθούν στην ηθική μας βελτίωση, αλλά προσφέρουν περισσότερα δεινά στον πόνο και τη δυστυχία μας.
Προσωπικά πάντως, η ιστορική γνώση κάθε άλλο παρά δεινά και πόνο μου δημιουργεί.
Αηδία για τα παραμύθια που μας διδάσκουν αισθάνομαι.
quote:Για να μιλήσουμε σοβαρά, σου παρέθεσα απόσπασμα του χριστιανισμού που δείχνει ότι δεν φταίει το ιερατείο, για να σε προλάβω, αλλά το αγνόησες προκλητικά.
Εάν είναι αλήθεια ότι οι χριστιανοί σφάξανε την Υπατία, τί θα έπρεπε να κάνουμε; Να σφάξουμε κάθε Χριστιανό; Και δεν νομίζω ότι ο Χριστιανισμός είναι απειλή, για να μιλήσουμε σοβαρά.
Και είναι απειλή. Κατέστρεψε οτιδήποτε ελληνικό.
Για να μιλάμε σοβαρα...
quote:
Πιστεύω ότι χτυπάτε ένα πτώμα.
"πιστεύεις" αλλά δεν γνωρίζεις. Να σου πω να μάθεις: Ενα "πτώμα" που απλώς ζήτησε να μην μειωθούν οι μισθοί των και σαν από θαύμα, ΔΕΝ μειώθηκαν, σε αντίθεση με άλλους που, παρ' όλο που ξεσκίζονται σε απεργίες, και μειώνονται και τρώνε ξύλο.
Πολύ θα ήθελα να είμαι "πτώμα"...
quote:Γιατί σου φάνηκε περίεργη η φράση "φρικιαστική";
Και μου φάνηκε περίεργη η φράση "φρικιαστική" δολοφονία. Χωρίς να αναιρώ το ενδεχόμενο να πρόκειται για φρικιαστικό έγκλημα(πάρα πολύ πιθανό),
Με όστρακα την κομάτιασαν. Σου φαίνεται φυσιολογικό;
Και δεν είναι "ενδεχόμενο", είναι ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
Αυτές είναι οι σοβαρές θέσεις που επικροτείτε;;;

quote:Δηλαδή τι τίμιο υπάρχει σε μια εξ' ολοκλήρου ανακρίβεια;
Αν και είμαι κατά των θρησκειών,συντάσσομαι με το post σου.
Είναι τίμιο και έχει και παραδοχές.
Αν θέλεις, θα σου διατυπώσω ανασκευάζοντας το κείμενο του Χρίστου (γιατί με γιώτα;) στο ακριβές και με παραδοχές για να δούμε την διαφορά.
Για παράδειγμα η πρώτη παράγραφος: Η γνώμη μου ήταν και θα είναι να πάψουμε να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα. Δεν μας βοηθούν στην ηθική μας βελτίωση, αλλά προσφέρουν περισσότερα δεινά στον πόνο και τη δυστυχία μας.
Η γνώμη μου ήταν και θα είναι να ασχολούμαστε με την ιστορία μας και να πάψουμε νά παίρνουμε σοβαρά το επίσημο παραμύθι.
Μας βοηθά στην ηθική μας βελτίωση διότι μαθαίνουμε να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας. Η ιστορία μας διδάσκει, άλλο Ελληνας και άλλο χριστιανός.
Προχοχή όμως: η γνώση της ιστορίας μας προκαλεί πόνο και λύπη για τα όσα τράβηξαν οι προγονοί μας από την θρησκεία της "αγάπης".
Ανασκευασμένο. Μήπως είναι άτιμο και δεν έχει παραδοχές;;;

Οι παραδοχές που κατά την άποψή μου, έκανε ο Χρίστος Έλ,είναι οι παρακάτω:
α."φταίξανε οι ηγέτες της ορθοδοξίας"
β."σαν τους "αντιεξουσιαστές". Ισχυρίζονται ότι πρεσβεύουν μια θεωρία την οποία καν δεν έχουν καταλάβει και χτυπώντας την Ελλάδα, προσφέρουν υπηρεσίες στους ξένους ρατσιστές."
γ."το ενδεχόμενο να πρόκειται για φρικιαστικό έγκλημα(πάρα πολύ πιθανό"(λέει μεν ενδεχόμενο,αλλά πολύ πιθανό.Κάνει βήμα να πάρει η ευχή,είναι παραδοχή-δες το καλόπιστα.)
Στις δικές σου αναφορές τώρα.
quote:
Αυτές είναι οι σοβαρές θέσεις που επικροτείτε;;;
Η δική μου θέση υπάρχει λίγο πιο πάνω στο 05/10/2012, 23:35:50.
Αν διαφωνείς με αυτήν είμαι πρόθυμος να το συζητήσουμε.
Την θέση του Χρίστου Έλ την σχολίασα θετικά,διότι παρατηρώ ειλικρινή προσπάθεια σύγκλισης από μέρους του,που είναι στοιχείο απαραίτητο από όλους μας.
Δεν βρίσκεις περίεργο που ενώ ιδεολογικά οι θέσεις μας είναι συγγενέστερες(εννοώ εσένα και εμένα),διαφωνούμε σε επίπεδο σχολιασμού;
Μήπως ενώ κατά βάση οι θέσεις σου είναι σωστές,η κριτική σου διάθεση είναι από αυστηρή έως λάθος; π.χ. χαρακτηρίζεις την άποψη του Χρίστου Έλ άτιμη...
Με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται συζήτηση και δεν θα επέλθει ποτέ ομόνοια μεταξύ των Ελλήνων.
Από ιστορία θεωρώ ότι γνωρίζεις αρκετά για να ξέρεις τις επιπτώσεις της διχόνοιας στο Ελληνικό έθνος που δεν έχω καμμιά αμφιβολία ότι αγαπάς.
Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που δεν το αγαπούν κι ας δηλώνουν Έλληνες(ΜΑΖΙ ΣΟΥ σ'αυτό).
Πιστεύεις όμως στα σοβαρά, ότι ας πούμε ο Χρίστος Ελ είναι από αυτούς; ΑΔΥΝΑΤΩ και να φανταστώ κάτι τέτοιο αδερφέ.
quote:
Πάντως ΔΕΝ είναι τυχαίο που οι "αρχαιοελληνιστές/ δωδεκαθεΪστές ή ότι άλλο είναι..'τρώγονται' ΜΟΝΟ με τον Χριστιανισμό και με καμία άλλη θρησκεία βλ. φαγούρα στα περισσότερα τεύχη "Φαινόμενα"
Επαναλαμβάνω ότι είμαι κατά όλων των θρησκειών.
Παρά ταύτα θα σου θυμίσω ότι όταν κυνηγήθηκε(διότι κυνηγήθηκε) η αρχαιοελληνική θρησκεία,αυτό έγινε και για πολιτικούς και για θρησκευτικούς λόγους.
Όσον αφορά τους θρησκευτικούς,κατά το πρώτο μισό της ύστερης αρχαιότητας(μέχρι και το 500μ.χ.) δεν υπήρχε Ισλάμ.
Το όποιο κυνηγητό(όπως βλέπεις οι εκφράσεις μου είναι επίτηδες ήπιες),έγινε από την κυρίαρχη θρησκεία (από το 330μ.χ και μετά) της εποχής,δηλαδή το Χριστιανισμό.
Αν η επίσημη Χριστιανική θρησκεία του σήμερα,έκανε κι αυτή παραδοχές σαν του Χρίστου Έλ,αντί να εμμένει στο πόσο αγαπούσαν το Ελληνικό έθνος κάποιοι ιεράρχες που το κυνήγησαν και το μείωναν με όποιο τρόπο μπορούσαν,ίσως να κατευναζόταν και η άλλη πλευρά για τα λάθη και εγκλήματα του παρελθόντος.Τότε μπορεί και να συμβίωναν αρμονικά οι μεν και οι δε,και κάτω από τη λογική της ανεξιθρησκείας,να εργάζονταν όλοι μαζί για το καλό του Ελληνικού έθνους που όλοι διατείνονται ότι αγαπάνε.
Να μην αναφέρω ότι και κάποιοι σήμερα,προσπαθούν στο όνομα της υπεράσπισης του Χριστιανισμού να διαστρεβλώσουν την ιστορία.Αυτό δημιουργεί το φαύλο κύκλο των συνεχόμενων αντεγκλήσεων Χριστιανομάχων και υπερασπιστών του Χριστιανισμού,σε μια αέναη παπαριά,που τη βαριέμαι να τη βλέπω κάθε τρεις και λίγο.
Η λύση απλή: Παραδοχή των εγκλημάτων από όπου και αν έγιναν.Σίγουρα δεν ήταν ισόποσα και ισοβαρή.Αλλά νισάφι πια.
Ας σώσουμε την σημερινή Ελλάδα.
Ας κοιτάξουμε την υστεροφημία των σύγχρονων γενεών επιτέλους.
Τιμώ τους Έλληνες προγόνους μας,αλλά θα ήθελα τηρουμένων των αναλογιών να συγκριθούμε κάποια στιγμή μαζί τους.
Προς το παρόν θα ντρεπόμουν.
Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 08/10/2012 13:25:54
quote:Προσπαθώ να διατυπώνω τις θέσεις μου ολιγόλογα διότι σιχαίνομαι τις σάλτσες φίλε μου.
Μήπως ενώ κατά βάση οι θέσεις σου είναι σωστές,η κριτική σου διάθεση είναι από αυστηρή έως λάθος; π.χ. χαρακτηρίζεις την άποψη του Χρίστου Έλ άτιμη...
Ωμό θα μπορούσες να με χαρακτηρίσεις χωρίς ν΄απέχεις και πολύ.
Λάθος όμως;
Δεν είπα πουθενά ότι είναι άτιμος, αλλά εσύ, έμμεσα, χαρακτηρίζοντας τίμιο κάτι στο οποίο είμαι αντίθετος, αυτομάτως χαρακτηρίζεις άτιμο οτιδήποτε αναιρεί το τίμιο.
Επομένως χαρακτήρισα άτιμο το κείμενό μου ή, έμμεσα, του Χρίστου.
Μάλλον λάθος χαρακτηρισμός ε;
Επρεπε να γράψεις "αληθές", αλλά και πάλι...

Edited by - Αίολος on 08/10/2012 14:06:01
quote:Βεβαίως, αλλά το θέμα μας δεν πραγματεύεται αυτό.
Η λύση απλή: Παραδοχή των εγκλημάτων από όπου και αν έγιναν.Σίγουρα δεν ήταν ισόποσα και ισοβαρή.Αλλά νισάφι πια.Ας σώσουμε την σημερινή Ελλάδα.
Κάνεις λάθος για το νισάφι.
Νισάφι για 'μένα θα είναι όταν γραφτεί η ελληνική ιστορία στα σχολικά βιβλία.
Μέχρι τότε, δεν υπάρχει νισάφι για 'μένα φίλε μου.

Edited by - Αίολος on 08/10/2012 14:23:33