- ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ (Πάρνηθα) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Είχα πάει μόνος για περπάτημα. Πρέπει να ήταν Φθινόπωρο-δεν θυμάμαι. είχε βαριά συνεφιά και ψιχάλιζε ελαφρά με αραιή ομίχλη που και που.
Πήγα στην θέση Ντράσιζα όπου έχει ένα ωραίο λιβαδάκι. Οταν έφτασα στο λιβάδι είχα κουραστεί γιατί ψιλοέτρεχα στην διαδρομή (την είχα δεί αθηλητής τότε...) και ήθελα να ξεκουραστώ λίγο. Αραξα λοιπόν κάτω από ένα δέντρο στα νοτιανατολικά του λιβαδιού.
Παραδόξως, ενώ το λιβάδι αυτό (κοντά στην πηγή Γκούρα) είναι από τα αγαπημένα μου μέρη και είχα πάει πολλές φορές, εκείνη τη μέρα αγριέυτηκα μόλις έφτασα.
Εκατσα σε μία πέτρα και τέντωσα τα πόδια μου, αλλά δεν μπορούσα να συγκρατηθώ από το να κοιτάω ανύσηχος γύρω-γύρω. Ενοιωθα έντονη παρουσία.
Μετά από ούτε λεπτό ίσως και μέσα στην ησυχία που προκαλούσε η ελαφριά ομίχλη που φίλτραρε ήχους και εικόνες, άκουσα ένα μόνο χτύπημα καμπάνας.
Ενα μόνο. από καμπανάκι ξωκλησιού. Είχα ήδη αγριευτεί΄οπότε έφυγα σφαίρα.
Στην ίδια τοποθεσία έχω πάει από τότε καμιά 10αριά φορές, με τα πόδια, με ποδήλατο και με παρέα.
Εχω ψάξει έναν κύκλο ακτίνας 800-1000 μέτρων από το σημείο, για παρουσία καμπάνας χωρίς επιτυχία.
δεν ξέρω τι έγινε, αλλά είμαι 100% σίγουρος για αυτό που άκουσα.
Ποτέ μου δεν έιχα άλλη εμπειρία.
Αυτά,
φιλικά,
Μιχάλης.
Μ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ....ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΠΡΙΝ Η ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΙΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΛΗΘΕΙΣ.
ΕΠΕΙΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ,ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ...
ΜΗΠΩΣ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ,ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚ) ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ,ΕΠΑΙΞΑΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ,ΣΥΝΗΘΩΣ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΣΗ (ΚΙ ΕΓΩ ΑΘΛΟΥΜΑΙ) ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΒΟΥΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΗΧΟ ΣΑΝ ΚΑΜΠΑΝΑ!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
Ομως δεν κουράστηκα πρώτη μου φορά.
Κάνω ορειβασία από το ΄89, έκανα βαραθροσπηλαιολογία στον ΣΠΕΛΕΟ, αναρρίχηση, mountain bike, καταδύσεις και διάφορα άλλα άσχετα σπόρ.
Μου έχει τύχει το σφύριγμα που λες σε απότομες καταβάσεις αλλά ξέρω πια να το κουμαντάρω. Δεν ήταν αυτό που λες. Στο κάτω κάτω μιλάμε μόνο για μίαμιση ώρα γρήγορο περπάτημα σε περίοδο που ήμουν σε φόρμα.
Γιατί όμως θεωρείς την εμπειρια μου σημαντική;
Μ.
ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΜΠΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ..ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ...ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΤ΄ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ!ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ...
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ...ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΣ;ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΘΡΗΣΚΟΣ(ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ)..ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΡΙ;
ΜΗΠΩΣ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ;
ΕΚΕΙ ΘΕΩΡΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΟΥ!ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
ΦΙΛΕ ΜΟΥ michalispap ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.
ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΤΥΠΟΣ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΜΗΝΥΜΑ.
ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ.
1-ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ Η ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ ???
(ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ)
2-ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΣ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ Glorfindel
(ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΥΨΟΜΕΤΡΟΥ) ΝΑ ΕΙΤΑΝ ΒΟΥΙΣΜΑ Η ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Δυστυχώς δεν έχω να "συνεισφέρω" πάνω σε αυτό που γράφει ο φίλος Μιχάλης.
Έχει τύχει όμως (παλιά, όταν ήμουν στο Λύκειο νομίζω)να ακούσω να "φωνάζουν" το όνομά μου. Ένα πολύ γρήγορο, σιγανό αλλά καθαρό Ειρήνη, με ύφος επιτακτικό. Δεν ξέρω εάν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε κάποιον, όμως το βρήκα πολύ τρομακτικό.
* Irene *
~ Love is the only truth ~
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ,ΠΝΕΥΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ...
ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
Ευχαριστώ που μου απάντησες! Ξέρεις επειδή τρόμαξα πολύ τότε, ρώτησα την γιαγιά μου για το τι μπορεί να ήταν. Περιέργως μου απάντησε το ίδιο πράγμα, δηλαδή να μην απαντήσω. Ξέρεις ή έχεις ακούσει περισσότερα?
Πάντως σ' ευχαριστώ πολύ.
* Irene *
~ Love is the only truth ~
Είμαι ένα νέο μέλος του esoterica.gr και με αφορμή τα παραπάνω θα ήθελα να παρέμβω. Δεν έχω τέτοιου είδους προσωπική εμπειρία αλλά επειδή έχει τύχει σε κάποιους φίλους μου (και απ' ότι ξέρω,συμβαίνει σε πολύ κόσμο) το έχω ψάξει λιγάκι.
Υπάρχει λοιπόν ένα πνεύμα, εν ονόματι "Μόρα",το οποίο ευθύνεται συνήθως για παρόμοια περιστατικά.Λένε ότι κάποιες φορές ακούς το όνομά σου απ'το πουθενά και ότι τότε δεν θα πρέπει να απαντήσεις γιατί θα χάσεις τη μιλιά σου, ούτε και θα πρέπει να γυρίσεις να κοιτάξεις γιατί θα χάσεις την όρασή σου.Ή ότι αν κάποια στιγμή είσαι μισοκοιμισμένος, ξαπλωμένος μπρούμυτα και νόιώσεις μια δύναμη να σε πιέζει κάπου στην πλάτη και να μη σε αφήνει να γυρίσεις πλευρό τότε δεν θα πρέπει να αντισταθείς στην πίεση γιατί μπορεί να πεθάνεις.Λένε ότι όλα αυτά τα προκαλεί η "Μόρα".Όσο για την καμπάνα του "michalispap", πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο αλλά δεν μου φαίνεται απίθανο.
Η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία δέχεται την ύπαρξη πνευμάτων που έχουν εκπέσει (doppelganger?)καθώς και την ύπαρξη του διαβόλου,του οποίου η δουλειά είναι αυτή ακριβώς,να προσπαθεί δηλ. να μας διαβάλει.
Μπορεί, λοιπόν, να μην είναι η Μόρα, αλλά κάποιο άλλο κακό πνεύμα.Μπορεί να μην είναι κάτι κακό αλλά κάτι καλό.Μπορεί,τέλος, να ισχύει και κάποια από τις μεγάλες θεωρίες συνωμοσίας (που η ανάλυσή τους κουράζει).Σε περίπτωση πάντως που αντιμετωπίσετε κι εσείς κάτι παρόμοιο, θα σας συμβούλευα να προσπαθήσετε να μείνετε όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμοι και να ακολουθήσετε το ένστικτό σας.Και κάτι τελευταίο για να αναρρωτηθούμε(όλοι μαζί): αξίζει τελικά να είμαστε περίεργοι και να προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε την αλήθεια σε ένα τέτοιο περιστατικό ή είναι καλύτερα να το βάλουμε στα πόδια και να αφήσουμε άλυτο το μυστήριο;
Όσον αφορά στο φαινόμενο του να είσαι
μισοκοιμησμένος, και να μη μπορείς να
κινηθείς, έχει συζητηθεί απ' ό,τι
ξέρω στο forum "Η Ψυχή -> Αστρική
Προβολή". Είναι ένα φυσικό φαινόμενο
που εξηγείται επιστημονικά και δε πρέπει
να φοβίζει κανένα, περνάει γρήγορα.
Δεν έχω ακούσει ποτέ πως κάποιος έχασε
τη φωνή του, ή την όρασή του έτσι απλά.
Καμιά φορά η φαντασία μας, μας παίζει
περίεργα παιχνίδια, νομίζοουμε πως ακούμε
ή βλέπουμε διάφορα πράγματα, χωρίς εν τέλει
να θέλω να αποκλείσω την περίπτωση πνευμάτων
που θέλουν να παίξουν μαζί μας.
Πάντως ο Θεούλης μας, μας προστατεύει και
έτσι απλά δε μας παίρνει κανείς τη φωνή μας. ![]()
Είμαι σίγουρος γιαυτό.
~Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο~