- Παρακαλώ να διαγραφεί το θέμα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Τώρα για τα εγγλήματα των άγγλων ας μας τα πούνε οι φίλοι μας οι κύπριοι, εγώ πάντως δεν βλέπω να τους χαλάσανε καθόλου οι 10ετίες καταπίεσης από τους άγγλους, άμα κρίνω την αγάπη τους προς το αγγλικό στοιχείο. Και αν υπάρχει μίσος γιατί οι τούρκοι πυροβολήσανε τον Σωλομού (που το επιδίωξε εδώ που τα λέμε), τι θα έπρεπε να υπάρχει για τους άγγλους που κάψανε σαν ποντίκι τον Αυξεντίου ???? Άσε τώρα...
Ποιά αγάπη ρε??Αν εννοεις στην γλώσσα και στα δωδεκάνησα υπάρχουν ιταλικές λέξεις σημαίνει οτι τους αγαπούν??Για όνομα του θεού ρε.Κατακτητές ήσαν!Όταν δεν ξέρεις να μην μιλας!
quote:
Όταν δεν ξέρεις να μην μιλας!
Επειδή ξέρω - μιλάω. Και πίστεψέ με, ξέρω πολλά !!! Και άμα πω και άλλα θα γίνουμε μπουρλότο και δεν είναι το esoterica χώρος για τέτοιες αντιπαραθέσεις....
quote:
KERRY KING:
Φίλε europaios2 ο αφανισμός (και) των ελλήνων εβραίων δεν ανήκει στην κατηγορία "εθνοκάθαρση" ??? Εκτός και ανήκεις στους αρνητές του ολοκαυτώματος ή στην κατηγορία των ελληναράδων που θεωρεί τους εβραίους παρείσακτο κομματι και αιώνιους εχθρούς των ελλήνων.Τώρα για τα εγγλήματα των άγγλων ας μας τα πούνε οι φίλοι μας οι κύπριοι, εγώ πάντως δεν βλέπω να τους χαλάσανε καθόλου οι 10ετίες καταπίεσης από τους άγγλους, άμα κρίνω την αγάπη τους προς το αγγλικό στοιχείο. Και αν υπάρχει μίσος γιατί οι τούρκοι πυροβολήσανε τον Σωλομού (που το επιδίωξε εδώ που τα λέμε), τι θα έπρεπε να υπάρχει για τους άγγλους που κάψανε σαν ποντίκι τον Αυξεντίου ???? Άσε τώρα...
Δεν ήταν εθνοκάθαρση κατά των Ελλήνων περιορίστηκε σε αυτή των Εβραίων Ελλήνων, αυτό θα το λέγαμε εάν είχε πάρει αμπάριζα ο Γερμανός όλους τους Έλληνες, κάτι όμως που δεν έκανε.
quote:
KERRY KING:
Αυτό ισχύει για τους πάντες αγαπητέ μου, όχι μόνο για τους τούρκους. Όταν αποκτήσεις επαφές με τούρκους έλα να το ξανασυζητήσουμε, με υποθέσεις και λόγια του παππού εγώ θα έπρεπε να τρέμω τους κομουνιστές φίλε μου....
Σωστά αλλά ο Τούρκος έχει εδαφικές διεκδικήσεις και κατέχει το 40% της Κύπρου, ούτε ο Άγγλος ούτε ο Γερμανός, ούτε ο κομουνιστής.

"Μηνύστε με, μηνύστε με σε δίκες ξεφτιλίστε με"
Edited by - europaios2 on 17/08/2008 23:05:57
quote:,
Δεν ήταν εθνοκάθαρση κατά των Ελλήνων περιορίστηκε σε αυτή των Εβραίων Ελλήνων
Μάλιστα, ψιλοπράγματα δηλαδή......
quote:
Σωστά αλλά ο Τούρκος έχει εδαφικές διεκδικήσεις και κατέχει το 40% της Κύπρου
Εδαφικές διεκδικήσεις (φανερές και κρυφές) έχουνε και όλοι οι βαλκάνιοι γείτονές μας..... Είναι χαρακτηριστικό της περιοχής μας. Εμείς μήπως πάμε πίσω δηλαδή ??? Μέχρι πριν 30 χρόνια τρσγουδάγαμε για την Βόρεια Ηπειρο, το ξέχασες ??? Χώρια με τους νοσταλγούς του βυζαντίου που έχουμε γεμίσει, νέο φρούτο αυτο.....
quote:
KERRY KING:
Εδαφικές διεκδικήσεις (φανερές και κρυφές) έχουνε και όλοι οι βαλκάνιοι γείτονές μας..... Είναι χαρακτηριστικό της περιοχής μας. Εμείς μήπως πάμε πίσω δηλαδή ??? Μέχρι πριν 30 χρόνια τρσγουδάγαμε για την Βόρεια Ηπειρο, το ξέχασες ??? Χώρια με τους νοσταλγούς του βυζαντίου που έχουμε γεμίσει, νέο φρούτο αυτο.....
Στη Β. Ήπειρο υπάρχει Ελληνική μειονότητα η οποία στην περιοχή αυτή έχει τη συντριπτική πλειοψηφία, μία περιοχή καθαρά Ελληνική την οποία οι Μεγάλες Δυνάμεις τη χάρισαν στην Αλβανία. Τραγουδάγαμε και θα τραγουδάμε για αυτήν. Αυτό δεν είναι κακό.
Εκτός εάν πρέπει για χάρη δήθεν του "μη" Εθνικισμού να ξαναγράψουμε αλλιώς την ιστορία όπως θα την ήθελε η Ρεπούση.

quote:
Στη Β. Ήπειρο υπάρχει Ελληνική μειονότητα η οποία στην περιοχή αυτή έχει τη συντριπτική πλειοψηφία, μία περιοχή καθαρά Ελληνική την οποία οι Μεγάλες Δυνάμεις τη χάρισαν στην Αλβανία.
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, από την στιγμή όμως που ανήκει πλέον στην Αλβανία δεν μας βάζει λίγο πολύ στην ίδια κατηγορία με τους άρπαγες γείτονές μας ?
Ο καθένας από την σκοπιά του πάντα θα έχει διεκδηκήσεις, καιρός είναι να μπει μια ΤΕΛΕΙΑ και να ασχοληθούμε ο καθένας με την χώρα του.
Έλα που δεν εξυπηρετεί κάποιους αυτό όμως.....
quote:
Εκτός εάν πρέπει για χάρη δήθεν του "μη" Εθνικισμού να ξαναγράψουμε αλλιώς την ιστορία όπως θα την ήθελε η Ρεπούση.
Δεν υπάρχει λόγος το ένα να συνεπάγεται του άλλου.....
quote:
KERRY KING:
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου, από την στιγμή όμως που ανήκει πλέον στην Αλβανία δεν μας βάζει λίγο πολύ στην ίδια κατηγορία με τους άρπαγες γείτονές μας ?Ο καθένας από την σκοπιά του πάντα θα έχει διεκδηκήσεις, καιρός είναι να μπει μια ΤΕΛΕΙΑ και να ασχοληθούμε ο καθένας με την χώρα του.
Έλα που δεν εξυπηρετεί κάποιους αυτό όμως.....
Οι γείτονές μας είναι μογγολική φυλή η οποία λόγω της αγριότητάς της εκδιώχτηκε από τους λοιπούς Mογγόλους. Τα Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά τους τα απέκτησαν με τις επιμειξίες τους με τους Ευρωπαίους και κυρίως με εμάς τους Έλληνες.
Οι γείτονές μας αφενός κατέχουν με τον τίτλο του κατακτητή Ελληνικά εδάφη, αφετέρου διεκδικούν και άλλα. Εμείς παρόλο που είμαστε τα θύματα ως επίσημο κράτος ποτέ δεν εγείραμε διεκδικήσεις ούτε καν για τις σκλαβωμένες πατρίδες μας στη νεώτερη ιστορία. Εκτός και αν ήθελες τα σύνορα της Ελλάδας να ήταν εκεί που ήταν πριν τους Βαλκανικούς πολέμους. Κανείς δε θέλει τον πόλεμο αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί είναι στη φύση του Τούρκου ο επεκτατισμός και κάποια στιγμή σίγουρα θα μας πολεμήσει. Αυτό συμβαίνει από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους στο Μικρασιατικό χώρο.
Εμείς δεν έχουμε πολιτικός εκφραστεί για ανάκτηση χαμένων εδαφών από την Αλβανία. Αντιθέτως οι Αλβανοί με τους δήθεν Τσάμηδες διεκδικούν και θα συνεχίσουν να το κάνουν και ίσως κάποια στιγμή το κάνουν αφού η Ελλάδα εδώ και χρόνια βρίσκεται σε "κρίση", με λίγα λόγια εάν ήσαν αντίστροφα τα πράγματα (η Αλβανία Ελλάδα και η Ελλάδα Αλβανία το ποιο πιθανόν είναι να μας είχαν περιορίσει σε ένα μικρό τμήμα της Βόρειaς όχι Ηπείρου!! αλλά Ελλάδας δηλαδή Αλβανίας, από τα Τίρανα και πάνω θα ήμασταν και θα λέγαμε και ευχαριστώ, η έλλειψη ατυχής ώριμης και σοβαρής εξωτερικής πολιτικής εδώ και χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να διεκδικούν ακόμη και οι Σκοπιανοί......είναι αυτό που λένε μάθανε πως αυτονόμαστε....πλακώσανε κι οι γύφτοι.
Δεν διεκδικούμε και δεν πρέπει να διεκδικούμε εδάφη από τα υφιστάμενα κράτη. Πρέπει όμως να τα γνωρίζουμε και να τα ξέρουμε στην ιστορία μας γιατί έχει αποδειχτεί ότι η ιστορία συνεχώς κινείται και επαναλαμβάνεται και όσοι νομίζουν ότι ζούμε σε μια γειτονιά με Αγγέλους αργά η γρήγορα θα καταλάβουν την ουτοπία τους.
Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα με άριστα το 10 τουλάχιστον στο 9! για το παν ενδεχόμενο με τον τρόπο μας και χωρίς τυμπανοκρουσίες αντ' αυτού η ετοιμότητά μας περιορίζεται κάτω από τη βάση με διαρκή πορεία προς τα κάτω.......αυτό όχι μόνο δε μας τιμά αλλά πρέπει να χτυπήσει και τον κώδωνα στα ώτα μας.........το ερώτημα είναι τα ώτα μας είναι ανοικτά..........αν κρίνω λοιπόν τόσο από τις ανησυχίες της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και των αντιπροσώπων της στη βουλή το σίγουρο είναι ότι έχουν φρακάρει από τη μαρμελάδα.........και φωνή βοώντος εν τη ερήμo παραμένει φωνή εν ερήμo........
Αν νομίζεις ότι οι Τούρκοι είναι τόσο σύγχρονοι 'Έλληνες (γιατί οι παλαιοί είχαν μπαλάκια από κάτω), για να υποκύψουν σε μια διπλωματική οδό που ναι μεν θα λύνει το Κυπριακό μιας και είναι το κυρίως θέμα μας, αλλά που θα τους θίγει είσαι γελασμένος. Αν νομίζεις ότι οι σύγχρονοι Τούρκοι έγιναν ξαφνικά Ευρωπαίοι......και πάλι είσαι γελασμένος.
Απόδειξη το survivor, αν το παρακολούθησες θα διαπίστωσες το μίσος που τρέφουν για τους Έλληνες........ο μόνος που ήταν φιλικός ο (Σελήμ νομίζω τον λέγαν?) μας έριξε ένα π.... κι έφυγε....και εμείς κατενθουσιασμένοι κάναμε τη Νάντια τηλεπαρουσιάστρια για να δείξουμε ότι όσο ποιο εύκολα ανοίγεις τα πόδια τόσο ποιο εύκολα θα προχωρήσεις.........αν αυτό δεν είναι κατάντια............. τότε τι είναι? Τις είδες τις Τουρκάλες ΚΥΡΙΕΣ με τα όλα τους!!! γιατί? γιατί έχουν επίπεδο και ξέρουν τι θέλουν.
Στον τελικό του παιχνιδιού είχαμε τα αγωνίσματα.........η διπλωματία του Τούρκου σ' όλη της το μεγαλείο. Έβαλε ένα αγώνισμα που δεν απαιτούταν δύναμη αφού ήταν εμφανές ότι θα έχανε....αλλά τέχνη!! που το ποιο πιθανό ήταν να κέρδιζε αφού αφενός απαιτούταν εμπειρία και ο Τούρκος του έριχνε του δικού μας καμιά 20αριά χρόνια και αφετέρου η κοπή! αλλά και η χρήση γενικά του μαχαιριού και εφόσον δεν είσαι αθλητής(σπαθιά), ή χασάπης είναι ποιο οικία στους παλαιότερους.
Μετά βάλανε τα πέναλτι......άσχετος ο δικός μας ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ο άλλος!!!!!! Αγωνία για την εξέλιξη........προσωπικά δεν είχα καμία........το μόνο που είχα ήταν νεύρα.........γιατί έβλεπα τον βλάκα τον δικό μας να χαριεντίζεται χωρίς να βλέπει το κλύσμα που του είχε κάνει ο πανέξυπνος Τούρκος..........αυτοί είναι οι Τούρκοι φίλοι φίλοι αλλά άμα λάχει σου γ..... και το καντήλι........

Όσο για τις τουρκάλες, πέρα του ότι είναι κούκλες, μην ξεχνάς πως είναι μουσουλμάνες και κακά τα ψέματα υπάρχουν άλλες ηθικές αξίες στην χώρα τους. Σε πληροφορώ πάντως ότι είναι φιλικότατες, ακομπλεξάριστες και εντελώς προσγειωμένες γυναίκες....
quote:
KERRY KING:
Δεν τα πολυκατάλαβα τα τελευταία που γράφεις, δεν παρακολουθώ τα ρεαλιτυ οπότε δεν βγάζω νόημα. Εκπλίσομαι όμως που κρίνεις ένα λαό από τα χαζο ρεάλιτυ και από τις αναμνήσεις του παππού σου. Εσύ ο ίδιος καμμία επαφή δεν έχεις (και ούτε θες - δικαίωμά σου), το θέμα είναι πως είναι άνευ ουσίας να συζητάμε παραπέρα την στιγμή που εσύ μιλάς θεωρητικά ενώ μιλάω από εμπειρία. Είναι σαν να προσπαθώ να πείσω κάποιον ότι είναι εύκολο να κόψει το τσιγάρο γιατί έτσι το διάβασα, ενώ εγώ ο ίδιος δεν έχω πάρει τζούρα στην ζωή μου....
Ούτε εγώ τα παρακολουθώ, μοναδική εξαίρεση το εν λόγο, αφού ήθελα να διαπιστώσω τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται σε εύκολες αλλά και δύσκολες στιγμές ο Τούρκος!!! και απ' ότι είδα δε διαφέρει στο ελάχιστο από αυτά που μου είπε ο παππούς μου. Εξάλλου ο μεγάλος αριθμός ατόμων που συμμετείχαν στο παιχνίδι δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των όσων λέω και για τυχαίο γεγονός.
Εσύ τι νομίζεις? ότι σε ένα εργασιακό περιβάλλον θα γνωρίσεις την αληθινή πλευρά του Τούρκου? Η θα τη γνωρίσεις στο παζάρι στην Πόλη όπου ο μεροκαματιαρής Τούρκος πασχίζει να πουλήσει την πραμάτειά του?

quote:
Εσύ τι νομίζεις? ότι σε ένα εργασιακό περιβάλλον θα γνωρίσεις την αληθινή πλευρά του Τούρκου? Η θα τη γνωρίσεις στο παζάρι στην Πόλη όπου ο μεροκαματιαρής Τούρκος πασχίζει να πουλήσει την πραμάτειά του?
Την έχω γνωρίσει μέσα στην Τουρκία, χωρίς καν να γνωρίζουνε την ιδιοτητά μου, την έχω γνωρίσει σε ουδέτερο έδαφος (Γερμανία) και ύστερα από αρκετά λίτρα μπύρας, οπου η γλώσσα λύνεται ξέρεις και δεν μπορείς να κρύψεις πολλά-πολλά (και δεν μιλάω για Τούρκους μετανάστες). Την έχω γνωρίσει σε αρκετά chat rooms στο παρελθόν και την βλέπω στην επαγγελματική μου καθημερινότητα όπου η πίεση της δουλειάς μπορεί άνετα να βγάλει πάθη και μίση. Μακάρι να την γνώριζες κι εσύ.....
quote:
Την έχω γνωρίσει μέσα στην Τουρκία, χωρίς καν να γνωρίζουνε την ιδιοτητά μου,
Εννοείς την ιδιότητα του Έλληνα?
quote:
την έχω γνωρίσει σε ουδέτερο έδαφος (Γερμανία) και ύστερα από αρκετά λίτρα μπύρας, οπου η γλώσσα λύνεται ξέρεις και δεν μπορείς να κρύψεις πολλά-πολλά (και δεν μιλάω για Τούρκους μετανάστες) .
Τι κάνατε δηλαδή? Φύγατε από την Τουρκία και πήγατε σε ουδέτερο έδαφος για να πιείτε και να τα πείτε? Εσύ είσαι σίγουρος μετά από τα αρκετά λίτρα μπύρας, οπού η γλώσσα λύνεται, τι άκουγαν τ' αυτιά σου?
quote:
Την έχω γνωρίσει σε αρκετά chat rooms στο παρελθόν Μακάρι να την γνώριζες κι εσύ.....
Σε ποια όπως σε αυτά του www.bulgarmak.org?
quote:
και την βλέπω στην επαγγελματική μου καθημερινότητα όπου η πίεση της δουλειάς μπορεί άνετα να βγάλει πάθη και μίση.
Λες όταν θα είχατε επαγγελματικές διαφορές! να βγάζαν τη φωτογραφία του Κεμάλ κι ένα γιαταγάνι να σε σφάξουν?

Κοίτα, αν είναι να ποστάρουμε μόνο και μόνο για νά έχουμε την τελευταία κουβέντα σου κάνω την χάρη να σταματήσω εδώ.
πάρε-δώσε λόγω δουλειάς και ήταν άψογοι, αλλά γνώρισα και Τούρκους που ήταν καθάρματα και ήταν όπως τους μάθαμε απ'το σχολείο.
Μην τρελλαθούμε τώρα. Υπάρχουν σαφώς και οι καλοί και οι κακοί , οπότε τα συμπεράσματά σου δεν είναι καν ενδεικτικά, επειδή έκατσες
με μια παρέα δεν σημαίνει πως είναι όλοι σαν αυτούς.
Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι αυτοί είναι στην πλειοψηφία τους αγράμματοι και πρόβατα (ζώα) που τους κυβερνάει το Ισλάμ ή ο
στρατός εννίοτε. Ελεος δηλαδή. Οι γκρίζοι λύκοι είναι τόσοι πολλοί που κοντεύουν τον πλυθησμό της Αττικής όχι της απλά της Αθήνας,
οπότε μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα και άλλες καταστάσεις. Είναι φανατισμένοι μέχρι εκεί που δεν πάει και θρησκευτικά και
πολιτικά οπότε μην ξεγελιέσαι, ακόμη δεν το έχουν χωνέψει πως δεν είμαστε πια δούλοι τους κι επαρχία τους. Ποιος πολιτισμένος
λαός θα είχε κατοχή σε ξένο κράτος 400 χρόνια? Πάντως όχι εμείς.
Και θα πω και για το θέμα, έξω απ' τον χωρό πολλά τραγούδια λέμε.
Υπάρχουν αγνοούμενοι που εικάζεται πως είναι ζωντανοί. Φαντάζεσαι φίλε μου τι θα έχουν τραβήξει αυτοί οι άνθρωποι εδώ και
35 χρόνια που είναι αιχμάλωτοι? Τι βασανιστήρια θα έχουν υποστεί από τους φίλους "γείτονες" απ' την στιγμή που κανείς δεν
ξέρειπου είναι αυτοί οι άνθρωποι κιόλας, φαντάσου, φαντασου τι τους φύλαγε η μοίρα, για να πιαστούν αιχμάλωτοι στα 20 τους χρόνια
και μέχρι τα 75 τους ας πούμε να τους βασανίζουν και να είναι απλά φυλακή φαντάσου , αλλά με τι συνθήκες. Δες αν δεν έχεις
δει το εξπρές του μεσονυκτίου και θα καταλάβεις τι εννοώ. Είναι η αληθινή ιστορία του τύπου και άσχετα που φέτος μετά από τόσα
χρόνια που γυρίστηκε το έργο βγήκε και είπε πως εγώ ποτέ δεν τα' έζησα αυτά, κατόπιν πιέσεων της Τουρικική κυβέρνησης φυσικά.

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει
Φίλε seirios12a η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Μιας και έχεις κι εσύ την εμπειρία της συναναστροφής με Τούρκους, διαπίστωσες πως δεν είναι απαραιτήτως όλοι τους εχθροί.
quote:
γνώρισα και Τούρκους που ήταν καθάρματα και ήταν όπως τους μάθαμε απ'το σχολείο
Υπάρχουν και αντίστοιχα καθάρματα ελληνικής καταγωγής, μην το ξεχνάμε αυτό. Έχει σημασία ποιά είναι περισσότερα ???
quote:
Υπάρχουν σαφώς και οι καλοί και οι κακοί , οπότε τα συμπεράσματά σου δεν είναι καν ενδεικτικά, επειδή έκατσες με μια παρέα δεν σημαίνει πως είναι όλοι σαν αυτούς.
Τα συμπεράσματά μου είναι καθαρά προσωπικά και αντέκρουσα αντιλήψεις ανθρώπων που δεν έχουνε ανταλλάξει ούτε μία λέξη με τούρκο. Το τι είναι ενδεικτικό μόνο μια γενικότερη έρευνα μπορεί να καταδείξει. Υπάρχει καμμία να την παραθέσουμε ?
quote:
Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι αυτοί είναι στην πλειοψηφία τους αγράμματοι και πρόβατα (ζώα) που τους κυβερνάει το Ισλάμ ή ο
στρατός εννίοτε. Ελεος δηλαδή. Οι γκρίζοι λύκοι είναι τόσοι πολλοί που κοντεύουν τον πλυθησμό της Αττικής όχι της απλά της Αθήνας,
Νομίζω πως τα ισοπεδώνεις εδώ. Στοιχεία υπάρχουν για να το στηρίξεις αυτό ? Τι ποσοστό αναλφαβητισμού υπάρχει στην Τουρκία ? Καλό θα είναι να μιλάμε πιό συγκεκριμένα... Έχεις επίσημα στοιχεία για τους γκρίζους λύκους ? Σε ένα chat-room κάποιος υποστήριζε πως η Χρυσή Αυγή απαριθμεί 2.500.000 μέλη.... Σου φαίνεται λογικό ???
quote:
ακόμη δεν το έχουν χωνέψει πως δεν είμαστε πια δούλοι τους κι επαρχία τους. Ποιος πολιτισμένος λαός θα είχε κατοχή σε ξένο κράτος 400 χρόνια
Σε αποκαλέσανε "γκιαούρη" δηλαδή ? Εμένα πάντως κανένας δεν μου φαίρεται σαν να είμαι δούλος του. Μην σου πω πως υπήρξαν στιγμές που μου φέρθηκαν υπερβολικά φιλόξενα. Ο πολιτισμός τι σχέση έχει με την κατοχή ???
Για τα υπόλοιπα που αναφέρεσαι (βασανιστήρια - αγνούμενοι) μην πας μακρυά... Γκουντανάμο φίλε μου, σου λέει τίποτα αυτή η λέξη ? Made In USA και μην μου πεις πως τα αμερικανάκια είναι απολίτιστοι... Να θημηθούμε την ένδοξη σοβιετική ένωση με την σηβηρία της ? Θα μου πεις τι σχέση έχουνε αυτά με εμάς, απλά δεν νομίζω η θηριωδία του παρελθόντως χαρακτηρίζει τον Τούρκο του σήμερα. Βέβαια δεν θα ήθελα σε καμμία περίπτωση να βρεθώ σε τούρκικη φυλακή....
Δεν διαφωνούμε σε πολλά, ούτε προσπαθώ να την δω φιλότουρκος. Με ενδιαφέρει να έχω ειρήνη και πρόοδο στην χώρα μου και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ευρωπαϊκή προοπτίκή της τουρκίας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουνε και να δούμε μπροστά πως θα συνυπάρξουμε....
quote:Αυτό ακόμα και αν δεν το θέλουμε εμείς θα το καταφέρει η εξέλιξη της εποχής...
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αφήσουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουνε και να δούμε μπροστά πως θα συνυπάρξουμε....
quote:
Φίλε seirios12a η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.
Φίλε KERRY KING, η αλήθεια είναι όντως κάπου στη μέση και πολλές φορές είναι σχετική κι εξαρτάται από ποιά σκοπιά της θα την προσεγγίσει κάποιος.
Σαφώς κι υπάρχουν Τούρκοι που ως άνθρωποι θα έχουν περισσότερα προτερήματα και θα υπάρχουν Τούρκοι που θα έχουν περισσότερα εμφανή ελαττώματα.
Σίγουρα θα υπάρχουν κι ακραίοι εθνικιστές, αυτό όμως το χαρακτηριστικό είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο οποιασδήποτε υπηκοότητας.
Για μένα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η εθνική ταυτότητα κάποιου όταν προσπαθώ να ψυχολογήσω έναν άνθρωπο, εάν είχα κάποια τέτοια τάση θα κατέληγα να εξάγω συμπεράσματα πολύ βιαστικά και στερεοτυπικά οπότε θα κινδύνευα να γίνομαι άδικος.
Υπάρχουν Τούρκοι οι οποίοι είναι θετικά διακείμενοι προς τους Έλληνες και το αντίθετο.
Όμως υπάρχουν κι Έλληνες οι οποίοι έχουν θετικά κι άλλοι που έχουν αρνητικά συναισθήματα για τους Τούρκους.
Όσο δεν γίνεται κάποια προσπάθεια να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα κι όσο συνεχίζουν να υπάρχουν τα ακραία συναισθήματα κι από τις δύο πλευρές, πάντοτε θα υπάρχουν φωνές κι από τους μεν κι από τους δε ότι ο γειτονικός τους λαός είναι εχθρικός. ![]()
Στην ουσία, μπορεί να έχουμε και περισσότερα κοινά μεταξύ μας απ' όσο νομίζουμε. ![]()

In anticipation of my resurrection...