ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Έλληνες: Ποιούς λαούς θεωρείτε συγγενείς - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Έλληνες: Ποιούς λαούς θεωρείτε συγγενείς - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΚΑΛΛΙΣΣΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/08/2004, 17:28:31
Εσείς σαν Θεσσαλονικείς εχετε δεχθεί ποτέ τέτοιου είδους κριτική ...??
Πως θα σας φαινόταν αν στην μειοψηφία τους εδώ στα forums σας χαρακτήριζαν ως ανεπιθύμητους...??? Προσέξτε στη μειοψηφία τους...
γιατί εδώ εμένα με αντιμετώπισαν στην πλειοψηφία τους...

15/08/2004, 18:24:45
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΙΩΣΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ Η ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Ρωτώ αν εσύ πρόσπαθεις να προσεγγίσεις κάτι θέτικα αλλά βλέπεις ρατσίσμο , τι κανεις ;

Βλέπεις τα πράγματα πιο κάθαρα;

Εγώ πιστέυω πως μαθένεις από τις εμπείριες σου σωστά .

Βλέποντας αδερφούς Ελλήνες (όχι είδικα σε αυτό το φορουμ , μιλώ ασχετά
και σχετικά για αυτους που τους χάρακτηριζουν) να μου σύμπεριφερονται ράτσιστικα με κάνουν να θέλω να σύμπεριφερθω το ίδιο . ¨Εχω βαρεθει τον ρατσίσμο όταν τα βλέπω δύστηχώς δεν κάνω τίποτε πλέον . έτσι δεν είμαι πια ελέυθερος. Είναι πολύ δύσκολος να είσαι δίκαιος μπροστα σε τέτοια πράματα. Πρέπει ελέυθερα να κάταδικαζουμε όλο τον ράτσισμο τώρα λέγω πως γνωρίζω πως πρέπει κατάματα να τον αντιμετωπίσεις.

Τελίωνω με αυτό που ίσως κάνει (χωρίς ο γραφών να έχει γνώση αν αλήθευει ) τους Θέσσαλονικεις να συμπέριφερονται έτσι στους Αθηνέους
, και κάνει και τους ¨Αθηνεους να συμπέριφερονται έτσι στους Θέσσαλονικεις.

Αυτό μου θυμίζει δυο ανθρώπους αδελφους οι οπίοι μετά από πολλά χρόνια χώριζουν συμβαίνουν πολλά πράγματα και κάπουν διαφώνουν στις επίλογες τους , για πολλά χρόνια δεν μιλλά κανενας στον άλλο ενώ κουτσομπολέυει ο ένας τον άλλο . Καμία πρόοδος δεν υπάρχει από αυτή την συμπερίφορα.

Ο δρόμος του σοφότερου αδέρφου θα είναι η πάραδοχη του λάθους του η θύσια κάτι που και οι δυό αδερφοι επιθημούν. Αν η θύσια του σοφού αδερφου είναι επύτηχης έχει σχέση με την θύσια και με τον αδέλφο του .
Ο σοφός αδέρφος στάματησε όμως να ένεργει λάνθασμενα η θύσια του ελέυθερωνει καταρχήν τον εαυτό του , όπως και τους άλλους (αυτό είναι από το πάιχνιδι warcraft 3 ), όσο οι άλλοι θέλουν να ελέυθερωθουν.

Φύσικα η αδίκια το δίκαιο οι εμπείριες πέριπλεκουν την ζώη .

Η θύσια του σόφου άδερφου είναι αντίθετη από το σχέδιο ανάν όμως γιατί αυτός δεν ανέχονταν την άδικια , πλέον.

Πόσο απλή και περίπλοκη είναι η κοινωνία !!!

Ο σεβασμός και η αποδοχή είναι οι βασικές αρχές της ελευθερίας

15/08/2004, 18:39:18
quote:
Ρωτώ αν εσύ πρόσπαθεις να προσεγγίσεις κάτι θέτικα αλλά βλέπεις ρατσίσμο , τι κανεις ;

Με εναν ρατσιστή .. δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα ακόμα και είσαι ομοιδεάτης του.
Ειδικά αν εσύ βλέπεις τα πράγματα πιο καθαρά...
Ειναι ακραία περίπτωση..

Εδώ μιλάμε και για εσωτερική διχόνοια.. οπως και στην Ιταλία...
και οχι μόνο στην Ιταλία...
Βλέπω πολλούς Ελληνες ρατσιστές οπου τάσσονται κατά των Βορειοηπειρωτών... ενω η καταγωγή τους είναι ``Αρβανίτες``.

Edited by - allzzaro on 15/08/2004 19:13:23

15/08/2004, 19:57:57
quote:
Θεσσαλονικιά
Χμ... δεν καταδίκασα κανέναν..
Εγώ καταδικάσθηκα , κρίθηκα, λογοκρίθηκα, χωρίς να με γνωρίζουν.
Ενοιωσα ξένος ..

Οι Θεσσαλονικείς με έκαναν να αναθεωρήσω τις απόψεις μου που είχα για την πόλη αυτή και τους κατοίκους της...

Αγαπητέ allzaro,

1ον είμαι αρσενικός

2ον αν και βορειοελλαδίτης δεν είμαι θεσσαλονικιός

3ον αυτα που είπα, δεν τα είπα αποκλειστικά για σενα

4ον Δεν γνωρίζω τι τους είπες και τι σου είπαν σ' αυτο το φορουμ, τι είδους φορουμ ήταν ούτε τι άτομα γράφουν σ' αυτο το φορουμ οποτε δε μπορω να εκφέρω γνώμη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος αδικο,

αλλά πολύ αμφιβαλω ΟΛΗ η Θεσσαλονίκη να γράφει σ' αυτο το φορουμ. Προφανώς είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία, ενα φορουμ, μια ομάδα δηλαδη ανθρώπων και μάλλον σαν ομάδα μοιράζονται καποιες κοινές μεταξύ τους απόψεις.

Αυτό δε σημαίνει οτι όλη η Θεσσαλονίκη συμμερίζεται τις απόψεις αυτες.
Πως αναθεωρείς λοιπόν τοσο εύκολα απόψεις για "την πόλη αυτή και τους κατοίκους της". Όλοι στο ίδιο τσουβάλι δηλαδή απο ένα μεμονομένο περιστατικό. Πιστεύεις οτι αυτο δεν είναι ρατσισμός;

Προσεχετε γιατι οι σκέψεις γινονται λέξεις και οι λέξεις πραξεις, είχε πει ο Γκαντι

Μολις είδα οτι δεν έχεις παει ποτέ Θεσσαλονίκη! Δε νομίζεις οτι είναι λίγο επιπόλαιο να βγάζεις συμπεράσματα για ένα μερος που δεν έχεις πάει ποτέ;

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος

Edited by - 1900 on 15/08/2004 20:02:19

Edited by - 1900 on 15/08/2004 20:03:57

15/08/2004, 20:13:03
quote:
1ον είμαι αρσενικός

Σου ζητώ συγνώμη..
Είχα την εντύπωση...

quote:
3ον αυτα που είπα, δεν τα είπα αποκλειστικά για σενα

οκ... αλλά μάλλον ταιριάζουν με την περίπτωσή μου..

quote:
Πως αναθεωρείς λοιπόν τοσο εύκολα απόψεις για "την πόλη αυτή και τους κατοίκους της".

Να σου πώ.. Εαν αγαπάς κάτι πολύ εύκολα μπορεί να σε πειράξει κάτι που παρατηρείς σε σχέση με κάτι που δεν αγαπάς...

Θα μπορούσα να ξαναμπώ στο τόπικ και να κάνω copy τη συζήτηση αλλά δεν θέλω να ξαναμπώ σε αυτό το τόπικ...
Ας το ξεχάσουμε ..σίγουρα έχετε δίκιο...

quote:
Αλήθεια έχεις μείνει ποτέ Θεσσαλονικη

Οχι .. μια νύχτα μόνο απο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πήγα Κατερίνη... πρίν απο 30 χρόνια.. αλλά ξέρω πολλά.. τα έχω δεί σε όνειρα.. εχω δεί οτι μένω στο Καραμπουρνάκι... ή στην Τούμπα..

quote:
αλλά πολύ αμφιβαλω ΟΛΗ η Θεσσαλονίκη να γράφει σ' αυτο το φορουμ.

Παραλίγο να το ξεχάσω... εκεί γράφει ολη η Θεσσαλονίκη αποκλειστικά Βόρειος Ελλάδα.

Edited by - allzzaro on 16/08/2004 15:58:05

16/08/2004, 00:43:23
Όταν οι Αυστριακοί πανηγυρίζουν κατά χιλιάδες με ελληνικές σημαίες πιστεύω ότι το κάνουν στα πλαίσια του οπαδισμού και μόνο! Όπως εμείς υποστηρίζουμε την εθνική Βραζιλίας ή Αργεντινής.
Επαναλαμβάνω: δε γνωρίζω εάν όλοι οι Κύπριοι θρεύουν τα ίδια συναισθήματα για τους Έλληνες. Εγώ λέω για αυτούς που έχω γνωρίσει. Η αλήθεια πάντως είναι ότι το ελληνικό κράτος δίνει πολύ περισσότερες ευκαιρίες στους Κύπριους από ότι το κυπριακό στους Έλληνες.
Οι Βίσση, ΟΝΕ κ.λ.π. στην εΕλλάδα έγιναν μεγάλοι και τρανοί! Άρα εμείς είμαστε οι κακόγουστοι!

Τώρα για τον τοπικισμό: δεν είναι αυτό το κατάλληλο topic. Ούτε είναι μόνο στην Ελλάδα.
Αλλά θα πω και μια άλλη πικρή εμπειρία: όσους κρητικούς γνώρισα στο στρατό, ονειρεύονταν την ανεξαρτησία του νησιού.

ZephyrΜέλος
16/08/2004, 18:27:20

quote:
Βλέπω πολλούς Ελληνες ρατσιστές οπου τάσσονται κατά των Βορειοηπειρωτών... ενω η καταγωγή τους είναι ``Αρβανίτες``.

Φίλε allzzaro,εσύ τον Έλληνα τον ξεχωρίζεις από τα γονίδια;Δηλαδή το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι δηλώνουν"Έλληνες",δακρύζουν όταν ακούν για την Ελλάδα και έχουν υποστεί τα πάνδεινα τόσα χρόνια από τους αλβανούς,δεν τους κάνει άξιους να συμπαράστασης και στήριξης από εμάς,τους "γνήσιους" Ελλαδίτες;

17/08/2004, 00:53:03
Για τους Αρβανίτες: υπάρχουν σχετικά θέματα στο site πάνω σε αυτό το θέμα. Γενικώς όμως δεν είναι διαπιστωμένο κατά πόσο οι Αρβανίτες είναι γνήσιοι Αλβανοί που -εν μέρει- εξελληνίστηκαν, παρόλο που πέρασαν στην Ελλάδα από την περιοχή αυτή με αποτέλεσμα να πάρουν κάποιες λέξεις από την αλβανική γλώσσα, να κάνουν κάποιους μικτούς γάμους με αλβανούς νομάδες και να αποκτήσουν τον τίτλο "αρβανιτόβλαχοι" που αργότερα απλοποιήθηκε σε αρβανίτες.

17/08/2004, 12:58:15
quote:
Φίλε allzzaro,εσύ τον Έλληνα τον ξεχωρίζεις από τα γονίδια;Δηλαδή το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι δηλώνουν"Έλληνες",δακρύζουν όταν ακούν για την Ελλάδα και έχουν υποστεί τα πάνδεινα τόσα χρόνια από τους αλβανούς,δεν τους κάνει άξιους να συμπαράστασης και στήριξης από εμάς,τους "γνήσιους" Ελλαδίτες;

Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς...
Ειπα και επαναλαμβάνω οτι... στην καταγωγή τους Αρβανίτες που ζουν στην Ελλάδα σήμερα καταδικάζουν τους Βορειοηπειρώτες.
Δηλαδή οι Αλβανοί οι οποίοι κατάγονται απο το ``Αρβανον`` καταδικάζουν τους Βορειοηπειρώτες.

Πάει αυτό...
Πάμε παρακάτω...

quote:
Δηλαδή το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι δηλώνουν"Έλληνες",δακρύζουν όταν ακούν για την Ελλάδα

Για ποιούς μιλάς??
Για τους Βορειοηπειρώτες??
Οι πιο πολλοί είναι ανθέλληνες.. Ειδικά απο Χειμμάρα και επάνω.
Απο Χειμάρα και κάτω ναί δακρύζουν για την Ελλάδα...
Βέβαια η Ελλάδα άνοιξε την αγκαλιά της σε αυτούς τους ανθρώπους που ειναι πραγματικά Ελληνες OXI OΛΟΙ.
Μία μεγάλη μερίδα απο Βορειοηπειρώτες είναι Αλβανοί... έχουν πάρει εθνικότητα ελληνική με πλαστούς τρόπους...
Υπάρχουν ομως και πολλοί ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ που η Ελλάδα τους φταίει για όλα.. εδώ δουλεύουν , εδώ έχουν ιατρική περίθαλψη, εδώ φέρνουν και τους συγγενείς τους για τους γιατρούς, απο εδώ θα πάρουν σύνταξη, απο εδώ παίρνουν δάνεια, εδώ έγιναν άνθρωποι , όλα εδώ αλλά η καρδιά τους είναι στην Αλβανία...

Εγώ φυσικά και τους στηρίζω οχι μόνον τώρα αλλά ανέκαθεν...
Φυσικά και τους θεωρώ Ελληνες αναγνωρίζω οτι έχουν υποστεί τα πάνδεινα απο τους Αλβανούς, αλλά μην μου κατηγορείς την χώρα μου.. εκεί μου την δίνει...

Edited by - allzzaro on 17/08/2004 13:17:26

17/08/2004, 14:05:58
Άσχετο με το θέμα αλλά αυτό μάλλον είναι το καλύτερο τοπικ για να το πω , πριν καιρό επισκέφθηκα την Ελλάδα και πήγα σε διάφορα μέρη , πήγα Θεσσαλονίκη και Αθήνα και οι Θεσσάλονικεις ήταν πιο ευγενείς πιο άνθρωποι , από τους Αθηνέους. Ϊσως να ήταν το νέφος ίσως να ήταν μόνο οι ταξιτζηδες , φύσικα πήγα σε μια οικόγενεια οι οπίοι με φίλοξενισαν στον βόλο και ήταν καλοί αλλά είμουν φιλοξενούμενος .

Κάθε περίοχη έχει την δίκη της νοοτροπία , θετική και αρνητίκη με θετικά σήμεια και αρνητικα (πχ εμείς οι Κύπριοι είμαστε πολύ πονόκαρδοι και βόηθαμε αυτούς που χρείαζονται όταν μας το θύμισουν .

Η νοότροπια καλίεργιετε λόγο ίδιετερων σύνθηκων και έξελισετε , όσο η νόοτροπια μας πρόσεγγιζει την αμερικάνικη πίστευω πήγαινει πίσω.

Φύσικα η αμέρικανικη νόοτροπια έχει την δίκαιολογια της αφού είναι οι κάταπιεστες του κόσμου . Εμείς όμως (όλοι οι ¨Ελληνες) δεν είμασταν ποτέ καταπίεστες γιατι έτσι διαλέξαμε έτσι ; Νόμιζω πως η αντίληψη του δίκαιου πάντα υπήρχε σε εμάς ίσως από το πάρελθον να είχεδήμιουργηθει αυτή η αντίληψη.

Τώρα δημιουργίετε μια νέα νοοτρόπια από την Κύπρο και Ελλάδα αλλήλοκατηγοριες που έχουν στάθμους λόγικης αλλά δεν μας παίρνουν πουπότε . Ο καθένας βλέπει τον άλλο δίαφορετικα λόγο αυτών των νόοτροπιων . Δεν το θέωρω αυτό σωστή εξέλιξη πρώτα για την Κύπρο όπου δεν αντίμετωπιζουμε τον εχθρό (Αρχίζει από α , τ, και Μ Β και αλλοι πολοί) ενώ ο κίνδινος για την Κύπρο είναι μεγάλος . από την άλλη το μίσος αυτό παίρνει πίσω όλη την τεράστια συνεργασία των δύο χωρών .

Ας δούμε το μέλλον λοιπόν αυτή η νοότροπια σε πιον κάνει καλό η λογική της εκδίκησης σε πιο κάνει καλό , σε πιο , οι ¨Ελληνες από Ελλάδα κάπιος θα πει που ήταν το 74 . Που ποτε θα του πω αλλά υπήρχε ένας ¨Ελληνας στράτηγος που πόλεμισε Κύπριοι φοίτητες που πέθαναν αν ο άλλος φταίει για τη δίκη του άγνοια , δίκο σου καθήκον είναι να του μεταφέρεις γνώση τι συμβαίνει αν και από τις δυό πλευρές υπάρχει ρατσισμος αδιέξοδο λέω εγώ .

Αυτό που με εκνευρίζει είναι πως όπου και αν σύζητησω για τα θέματα της Κύπρου με Ελλάδιτες είναι ""όλοι"" τους εχθρικοί σαν να τους φταίω ο ράτσισμος από Ελλάδας φτάνει σε ανύποπτα σημεία .

¨Εχω ακούσει πράγματα όπως να σας σφάξουν όλοι οι Τούρκοι , δεν μας νοίαζει εμάς η Κύπρος και άλλα τέτοια ενώ ""κανείς"" δεν το βλέπει από την πλέυρα του δίκαιου . Φύσικα τα κάτηγορω μου είναι για την μείοψηφεια αλλά μείωψηφεία ισχυρότατη όπου βράζουν την Κύπρο και τους
Κύπραιους σαν να σας φταίμε , είμαστε πλούσιοι λεες αυτό είναι το πρόβλημα μας , δεν νοιαζόμαστε για την Κύπρο για αυτό τον λόγο λεες .Δεν είμαστε πλούσιοι και ουτέ όσο πλουσιότεροι από εσάς νομίζεις ενώ τα πράγματα είναι χειρότερευουν αφού μπαίνουμε στην Ευρώπη .
Τότε δείξε μας που σφάλουμε και να σας δείξουμε και εσείς . Εγώ αυτή την αντιπάθεια θέλλω να καταστρέψω γίατι αν κάποιος από την Ελλάδα έρθει φιλικά πολοι θα τον δίωξουν όπως και από την Κύπρο προς τι αυτό , που θέλουμε να πάμε τι συμφέρον αυτή η αντιπάθεια εξυπηρετεί και είναι ενα βήμα μπροστά η πίσω .

¨Αρα φταιν και οι μεν και οι Δεν , είναι λάθος και δίορθονεται με πιο κάθαρη βλέψη και άλαγη συμπέρηφορας μη αμερικανοποίησης και ξένομανιας
να βλέπουμε το δίκαιο και να πρόσπαθησουμε να ένημερωθουμε και να κάταπολεμησουμε την άγνοια εκεί που σφάλαμε να το πάραδεχτουμε και εκει που μας έσφαλαν να μη σφάλουμε και εμείς το συμπέρασμα είναι αυτό του σόφου αδερφού , είναι ο μόνος τρόπος για ένα βήμα εποίκηνωνιας . Το πρόβλημα είναι πως η θυσία του σοφού αδερφού είχε ανταπόκριση γιατί ο αδέρφος του ήθελε αυτήν την θυσία ,Τώρα φοβάμαι πως κανείς από τους δυο τώρινους αδερφούς είναι σοφός αρκετά φταίν και οι δύο.

Ο σεβασμός και η αποδοχή είναι οι βασικές αρχές της ελευθερίας