ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τα Πιο Παραξενα των Παραξενων... No1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Τα Πιο Παραξενα των Παραξενων... No1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

keraynos60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
Smokin_7Μέλος
19/08/2005, 10:11:12
Τωρα τι θέλετε ναμας πείτε οτι έγινε σαμποτάζ απο μερικους ξένους και να μας καλλιεργήστε το μίσος, οτι τάχα κάποιοι θελουν ναμας καταστρέψουν? Και ο μηχανικός που είπε τόσες φορες οτιχε το αεροπλάνο βλάβη και κινδίνευε σε πιθανή πτήση και η εταιρία Εlios τον εγραψε στα α...δια της να μηχάσει τακέρδη!!!!!!!!
Οι πιλότοι της αεροπορίας ταέριξαν μην τυχόν πέσει σε κατοικημένες περιοχές και έχουμε εκατόμβες νεκρών. Για το άν έκαναν καλά η όχι δέ παίρνω θέση.
ALOSΜέλος
19/08/2005, 12:59:40
quote:

Τωρα τι θέλετε ναμας πείτε οτι έγινε σαμποτάζ απο μερικους ξένους και να μας καλλιεργήστε το μίσος, οτι τάχα κάποιοι θελουν ναμας καταστρέψουν? Και ο μηχανικός που είπε τόσες φορες οτιχε το αεροπλάνο βλάβη και κινδίνευε σε πιθανή πτήση και η εταιρία Εlios τον εγραψε στα α...δια της να μηχάσει τακέρδη!!!!!!!!
Οι πιλότοι της αεροπορίας ταέριξαν μην τυχόν πέσει σε κατοικημένες περιοχές και έχουμε εκατόμβες νεκρών. Για το άν έκαναν καλά η όχι δέ παίρνω θέση.

Πέστα πέστα!!!

Αφού έσταζε το air condition και έκανε κρύο.
Μύριζε το φουρνάκι και πετούσε τυπικά παράνομα
5.900 πόδια πιο πάνω...

Ο πιλότος φταίει που ήταν απο την Ανατολική Γερμανία.
Ο ψυκτικός δεν έφτιαξε το air condition και έσταζε...
Η εταιρεία που έφτιαξε το φουρνάκι και μύριζε...

Απο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 18/8/2005 ΣΕΛ.42
ανασημιοσίευση απο το Associated Press

ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μπολόνιας
προέβη χθές (17/8/2005) αεροσκάφος της εταιρείας <<Easyjet>>
εξαιτίας μιάς μυρωδιάς καπνού. Το Αίρμπας με 119 επιβάτες
και 6 μέλη πλήρωμα είχε αναχωρήσει απο το αεροδρόμιο Στανστεντ
του Λονδίνου και είχε άλλα δέκα λεπτά για να ολοκληρώσει το
ταξίδι του, όταν μια μυρωδιά καμένου οδήγησε τον πιλότο να
αναφέρει πιθανό τεχνικό πρόβλημα κινώντας έτσι την διαδικασία
αναγκαστικής προσγείωσης στο Ιταλικό αεροδρόμιο. Το αεροσκάφος
προσγειώθηκε και εκκενώθηκε χωρίς πρόβλημα, ενώ η πυροσβεστική
ομάδα που το εξέτασε δεν βρήκε κανένα ίχνος φωτιάς ή καπνού.

Η περίεργη μυρωδιά ενδέχεται να οφείλεται απλώς σε υπερθέρμανση
ενός ηλεκτρικού φούρνου αλλά όπως δήλωσε εκπρόσωπος της
εταιρείας <<με δεδομένα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες
είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί>>

Τώρα ξέρετε οτι άν το φουρνάκι υπερθερμανθεί και αρπάξει το
κρουασάν απο πάνω και μυρίσει δεν θα πάτε στον προορισμό σας.

Το ίδιο άν πιτσιλάει το aircondition λόγω διαφοράς θερμοκρασίας
κανένα σωληνάκι απο πάνω σας. Τί και άν όλοι οι τεχνικοί
δήλωσαν οτι αυτό είναι φυσιολογικό.

Τσεκάρετε επίσης άν ο πιλότος είναι απο την πρώην Ανατολική
Γερμανία...Δέν θέλετε ύποπτους πράκτορες να οδηγούν το
αεροσκάφος που πετάτε...ε;

19/08/2005, 13:19:39
Βλέπω οτι σε αυτό το τόπικ έχουν μαζευτεί όλοι οι "ειδικοί", οι "εμπειρογνώμωνες" και όλοι αυτοί που "γνωρίζουν" και από κάτι.

Δεν πειράζει παιδιά, τέτοια πρότυπα έχετε, έτσι κάνετε...

Να έχετε υπ΄όψη σας, ότι όσοι έχουν κάποιες ειδικές εκπαιδεύσεις, εμπειρείες ή αξιώματα, όλα αυτά δεν μετράνε τίποτα μπροστά σε αυτά που λένε οι "κάτοικοι", οι "ντόπιοι", οι "συγγενείς" ή οι "δημοσιογράφοι".

Προβλέπω οτι τις επόμενες μέρες θα βγούν και διάφορα άλλα σενάρια και θα κατευθύνεστε πάλι, σαν το κοπάδι ρέγγες, μια από δώ και μια από κεί και με ελιγμούς που κόβουν την ανάσα.
Όποιος έχει δεί κοπάδι από ρέγγες να το κάνει αυτό, ξέρει για τί πράγμα μιλάω.

Για να ολοκληρώσω, αυτό που αρχικά έιχε πει ο Απεριττος εμπεριέχει και το 99,99% της ουσίας. Αλλά λόγω ανεπάρκειας, πιστεύετε οτι όντως υπάρχει σοβαρός λόγος, ο ψαροντουφεκάς να εξηγεί επακριβώς τους λόγους και τα κίνητρά του, όταν συναντά το κοπάδι ρέγγες...

νιντζαΜέλος
19/08/2005, 14:45:57
πλακα εκανα οταν ελεγα οτι ο απεριττος λεει περιττα λογια διαβαστε καλυτερα και οχι στα γρηγορα το ποστ απλως αυτο που ειπα και μπορει να μην καταλαβατε ειναι οτι πολλες φορες οταν θελουμε στη ζωη να κρυψουμε την αληθεια να λεμε αδεξια ψεματα.αλλα πριν απαντας απεριττε με αλλο ψευδωνυμο να προσεχεις τι γραφω.
ανήσυχη7Μέλος
19/08/2005, 15:01:07
Κάποιες απορίες και σκέψεις για αυτά που συζητάμε:

Όσον αφορά το σενάριο (αφού δεν μπορεί να αποδειχθεί), που θέλει τον φροντιστή που ταξίδευε με την αρραβωνιαστικιά του στο αεροπλάνο - ο οποίος σημειώστε ότι, όπως είπαν, είχε δίπλωμα για αεροπλάνου "ελαφρού τύπου" - να προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροπλάνου, πώς δεν σκέφτηκε κατευθείαν να βάλει τα ακουστικά στα αυτιά του για να του δοθούν οι σχετικές οδηγίες; Αν υποθέσουμε λοιπόν τα εξής:

1ον: Είχαν χαλάσει τα συστήματα επικοινωνίας του αεροπλάνου. Ναι αλλά το συγκεκριμένο αεροπλάνο, από ότι είπαν οι διάφοροι πιλότοι, έχει αφενός πολλές δικλείδες ασφαλείας για να μην "πέσουν" όλα τα επικοινωνιακά συστήματα συγχρόνως (ώστε να μπορείς να επικοινωνήσεις μέσω κάποιου από τα 3, αν δεν κάνω λάθος, που είπαν ότι υπάρχουν στα 737-300) κι αφετέρου, υπάρχει και πομποδέκτης για έσχατες περιπτώσεις (προφανώς όπως η συγκεκριμένη).
2ον: Πανικός ή έλλειψη χρόνου για την επικείμενη-ενδεχόμενη πρόκρουση, που οπωσδήποτε θα είχε ο άνθρωπος τη δεδομένη στιγμή. Οκ, όμως τα F-16 κουνούσαν χέρια και πόδια όντας δίπλα ακριβώς, δεν τα είδε; Κι αν δεχθούμε ότι πάλευε επί 23 περίπου λεπτά να επαναφέρει το αεροπλάνο, αφού κατάφερε και το κατέβασε κάποιες χιλιάδες πόδια (τώρα πως ξαναπήρε ύψος μετά, άγνωστο), βλέποντας ότι δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα δεν είδε τα μαχητικά να τους κάνει κάποιο σήμα κάτι;
3ον: (που έχει αναφορές στο 2ον): Ακούστηκε ότι τα επικοινωνιακά συστήματα ήταν συντονισμένα σε συχνότητα Λάρνακας ή αλλού, τελοσπάντων, ώστε δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, είτε με τα μαχητικά είτε με το "Ελ. Βενιζέλος" (αυτό χωρίς να είμαι ειδική έχω την εντύπωση ότι είναι μεγάλη βλακεία). Εξάλλου υπάρχουν και μεγάφωνα με τα οποία θα μπορούσε να "μιλήσει" με τα F-16, ή έστω βρε αδελφέ, να κάνει κάποια νοήματα.

Εμένα, συγχωρήστε με, αλλά αυτά μου "φέρνουν" σε επιστημονική φαντασία και σε hollywoodιανή υπερπαραγωγή ή αλλιώς "άλλα λόγια να αγαπιώμαστε". Τώρα, γιατί φέρνουν αυτό το σενάριο στο προσκήνιο δεν μπορώ να ξέρω. Μπορεί όντως να ήταν αλήθεια αυτό αλλά, πάλι, μπαααααααα...

Κάτι άλλο που μου έχει κάνει εντύπωση και το είδα στα παραθυροκάναλα αλλά και το διάβασα σε εφημερίδα κι έχει να κάνει με τα παραπάνω: Ενώ στην αρχή (1-2 μέρα δηλαδή) στις δηλώσεις του ο Ρουσόπουλος ανέφερε ότι οι πιλότοι των F-16 έκαναν νοήματα στα άτομα που είδαν στο πιλοτήριο, εκείνα δεν τους απαντούσαν. Χθες στο Mega, νομίζω, αλλά και σήμερα, συγκεκριμένα στα ΝΕΑ, αναφέρεται ότι οι πιλότοι έκαναν νόημα στα άτομα του πιλοτηρίου αυτά τους είδαν και κάτι χειρονόμησαν αλλά στην ουσία φαινόταν σα να μην καταλάβαιναν. Άλλο παράδειγμα (να το πω "καθοδηγούμενης πληροφόρησης;): στην αρχή ο Ρουσόπουλος έλεγε ότι είδαν οι πιλότοι των μαχητικών 1 ή 2 άτομα στο πιλοτήριο (άλλο πάλι κι αυτό, δεν ξέρουν να μετράνε οι άνθρωποι, ήμαρτον). Εκεί που όλοι απορούσαμε ποιοι ήταν αυτοί, "βγαίνει" αυτό για τον φροντιστή που ήξερε να "πιλοτάρει" ελαφρού τύπου αεροπλάνα. Κάποιοι μας λένε ότι είδαν να φοράει γιλέκο, βγαίνουν άλλοι και λένε ότι είτε ήταν τα ρούχα του, είτε φόραγε το χαρακτηριστικό κίτρινο γιλέκο των αεροπλάνων. Μου φαίνεται σα να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Ειδική δεν είμαι, αλλά και οι ειδικοί όμως, με αυτά που λένε, μας μπερδεύουν περισσότερο.

Επίσης, σήμερα στον Αντέννα ο Θ. Δρούγος, (διεθνολόγος - αναλυτής του ΝΑΤΟ σε θέματα τρομοκρατίας, ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων σχετικό με το ΝΑΤΟ), ανέφερε ότι οι εν λόγω πιλότοι των F-16 ανήκουν στη Νατοϊκή δύναμη της περιοχής (). Ο δημοσιογράφος Γ. Ντάσκα, εύστοχα για μένα, (βγάζει και περιοδικό με τίτλο "Πολιτικά Θέματα), ρώτησε αν όντας μέλη της Νατοϊκης δύναμης οι πιλότοι, εφόσον τους καλέσει εισαγγελές να καταθέσουν για το θέμα, αν τους επιτρέπεται να καταθέσουν. Η απάντηση του κύριου με τα πάρε -δώσε στο ΝΑΤΟ ήταν ότι θα το έπρατταν μόνον υπό προϋποθέσεις (στις οποίες δεν επεκτάθηκε). Εικάζοντας μόνο τι μπορεί να σημαίνει το παραπάνω, ενισχύεται η άποψη κάποιων φίλων εδώ (και η δική μου, επίσης) ότι οι ΗΠΑ ξέρουν περισσότερα...

Alea jacta est...
Ο κύβος ερρίφθη...

s_telios86Νέο Μέλος
19/08/2005, 15:34:54
Παιδία δυστυχώς οτι και να λέμε οι 121 ψυχες δεν γυρνάνε πίσω!

Το καταρίψανε, δεν το καταρίψανε. Γιατί ο πιλότος δεν ήταν στην θέση,γιατί το αφήσανε να πετάξει και όλα τα άλλα δεν μ ενδιαφέρει! Το μόνο που σκέφτομαι είναι οι οικογένεις που έμειναν πίσω και οι ψυχες που χάθηκαν! RIP

Για να γνωρίσεις καλύτερα τους άλλους, γνώρισε πρώτα τον εαυτό σου

ALOSΜέλος
19/08/2005, 15:40:00
quote:

Βλέπω οτι σε αυτό το τόπικ έχουν μαζευτεί όλοι οι "ειδικοί", οι "εμπειρογνώμωνες" και όλοι αυτοί που "γνωρίζουν" και από κάτι.

Αγαπητέ Vril το συγκεκριμένο κείμενό σου είναι η επιτομή του
ΕΙΔΙΚΟΥ (όλα κεφαλαία) οπου κατακρίνει τους "ειδικούς", τους
"εμπειρογνώμονες", αυτούς που "γνωρίζουν", τους "δημοσιογράφους",
τους "κατοίκους", τους "συγγενείς", τους "ντόπιους".

Έτσι λοιπόν οι "κάτοικοι" θα πρέπει να είναι ψυκτικοί οι
"ντόπιοι" μηχανικοί αεροσκαφών, οι δημοσιογράφοι Ελεγκτές
Εναέριας κυκλοφορίας, οι "μοναχοί" ιατροδικαστές, οι "συγγενείς"
εμπειρογνώμονες, για να μπορέσει να ακουστεί ο λόγος τους, αλλιώς
είναι καταδικασμένοι για σένα να έχουν εισαγωγικά...

Ε λοιπόν οι "ντόπιοι" είναι ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ και έχουν λόγο και
καταθέτουν στις αρχές σαν όλους τους άλλους πολίτες.
Ο Κ.Αθανάσουλας με την Γαλλίδα σύζυγό του είδε έκρηξη και λάμψη
στα 800-1000 μέτρα.

Ε λοιπόν οι "συγγενείς" δεν είναι με εισαγωγικά αλλα ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ
ΘΥΜΑΤΩΝ όπως ο ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ με ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
στοιχεία οτι το φτερό και άλλα μέρη έχει τρύπες απο "πυρομαχικά"

Ε λοιπόν οι "κάτοικοι" όπως ο Κώστας Μίχας δεν είναι με
εισαγωγικά αλλα ΚΑΤΟΙΚΟΙ που πήγαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση
της πυρκαγιάς για να μήν καεί και αυτονών το σπιτάκι τους.
Εκεί με το που αρχίζει κάποιος να σώζει τα θύματα του λένε
άστο κάτω και τα 50 ασθενοφόρα φεύγουν άδεια!!!!

Τα ίδια ή και περισσότερα χρειάζεται να έχουν και αυτοί που
απλώς αντιπαραθέτουν τεχνικά στοιχεία απλής αναφοράς όπως πχ.
για τα "μαυρα κουτιά" απο την Επιτροπή Ασφάλειας Πτήσεων που
είναι η ΜΟΝΗ ειδική για αυτά ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, όταν αντιπαρατίθεται
σε αυτή η λογική ενός προέδρου επιτροπής στην Ελλάδα που
αναφέρει οτι ένα τέτοιο κουτί άνοιξε σαν κονσέρβα, ενώ υπάρχει
η ιστορία που δείχνει το αντίθετο...

http://www.l-3ar.com/html/history.html

Ολη η παγκόσμια κοινότητα δεν βγάζει ακρη με αυτά όταν πλέον
και οι πιλότοι (δεν είναι και λίγοι - κάμποσες εκατοντάδες
χιλιάδες παγκοσμίως) δεν βγάζουν άκρη με τα τεκτενόμενα.

Είμαστε στην εποχή της πληροφόρίας αγαπητέ Vril και όποιος
ψάχνει βρίσκει. Όποιος σκέφτεται βλέπει αντιφάσεις. Όποιος
δεν γνωρίζει έστω και αυτό το "κάτι" που λές δεν θα μπορέσει
να έχει το δικαίωμα της σκέψης και σύγκρισης ή εμφάνισης
των δοθέντων απο τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ (εδώ) ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ που δεν
βγάζουν νόημα παγκοσμίως και όπως λές σωστά απο ένα σημείο
και μετά πηγαίνουν σαν κοπάδι ρέγγες.

osalΜέλος
19/08/2005, 16:00:08
Εντοπίστηκε και το δεύτερο «μαύρο κουτί» του κυπριακού Boeing

τη διάθεση των Αρχών βρίσκεται πλέον και το δεύτερο «μαύρο κουτί», στο οποίο έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες του πληρώματος του μοιραίου κυπριακού αεροπλάνου. Εντοπίστηκε σε χαράδρα νότια από το σημείο που είχε βρεθεί η ουρά του αεροπλάνου.

Τα συνεργεία που επιχειρούν στην περιοχή του Γραμματικού είχαν από τις πρώτες μέρες εντοπίσει το κέλυφος του λεγόμενου voice recorder. Τις προηγούμενες ημέρες είχε βρεθεί το προστατευτικό κέλυφος του δεύτερου μαύρου κουτιού και ως εκ τούτου είχε τότε δηλωθεί πως πιθανόν το κουτί -που περιέχει τις επικοινωνίες των πιλότων- να μην είναι σε καλή κατάσταση.

Το πρώτο «μαύρο κουτί» με την καταγραφή των οργάνων του αεροπλάνου βρίσκεται ήδη στη Γαλλία και εξετάζεται. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Νέα Ελληνική Τηλεόραση από τη μελέτη του προκύπτει ότι περίπου 15 λεπτά από την απογείωση, χτύπησε συναγερμός στο εσωτερικό, λόγω αποσυμπίεσης.

Εμπειρογνώμονες που εξέτασαν το «μαύρο» κουτί της πτήσης οδηγούνται κατά πληροφορίες στο συμπέρασμα πως η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε έλλειψη καυσίμων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος άρχισε να χάνει γρήγορα ύψος λόγω έλλειψης καυσίμων, ενώ στις 11:50 σταμάτησε ο αριστερός του κινητήρας και στις 12:00 ο δεξιός, με αποτέλεσμα να συντριβεί.

Από τα δεδομένα της πτήσεως καταγράφεται ότι η πρόσκρουση έγινε υπό γωνία 15 μοιρών, γεγονός που κατά τους ειδικούς υποδεικνύει πως το άτομο που ανέλαβε τα πηδάλια του αεροσκάφους επιχείρησε να κάνει προσγείωση ή ότι κάποιος ή κάποιοι προσπάθησαν να ανακόψουν την πορεία του αεροσκάφους, καθώς το αεροπλάνο δεν έπεσε με την «μύτη» και σύρθηκε με την «κοιλιά» για 300 μέτρα περίπου.

Ο διάλογος μηχανικού - πιλότου

Εν τω μεταξύ, διαβιβάζεται στην Αθήνα από τη Λευκωσία ο διάλογος του πιλότου του μοιραίου Boeing με τον αρχιμηχανικό της εταιρείας. Τα στοιχεία θα παραδοθούν στον πρόεδρο της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων Ακριβό Τσολάκη.

Ο διάλογος μεταξύ πιλότου και αρχιμηχανικού είναι το κύριο θέμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος. Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται:

«Απομαγνητοφωνημένος στο χαρτί αλλά και αποτυπωμένος σε ηχητικό μέσο βρίσκεται ενώπιον των ερευνητικών αρχών ο τελευταίος διάλογος μεταξύ του Βρετανού αρχιμηχανικού της Helios Αλαν Αϊγουιν που βρισκόταν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και του κυβερνήτη του μοιραίου Boeing Mαρτεν Χανς Γιούργκεν , που έγινε ενώ ακόμα το αεροσκάφος βρισκόταν σε ύψος 14.000 ποδών βόρεια της Πάφου.

» Προηγήθηκε η αναφορά Γιούργκεν προς Αϊγουιν με την ανακοίνωση του προβλήματος: 'Έχω πρόβλημα ψύξης στα κομπιούτερ'.

» Η εντολή του αρχιμηχανικού ήταν: 'Κλείσε το σύστημα ψύξης και ξεκίνα το εφεδρικό'.

» Ακολούθησε σειρά οδηγιών προς τον κυβερνήτη για το πού βρίσκονταν οι σχετικοί διακόπτες στο πιλοτήριο. Εξηγούσε ότι είναι πάνω και ακολουθούσαν περιγραφές διακοπτών.»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Βρετανός αρχιμηχανικός και ο Γερμανός κυβερνήτης «δεν τα έβρισκαν».

Χαρακτηριστικά ήταν τα τελευταία λόγια του Βρετανού προς τον Γερμανό: «Word confuse» και η ραδιοσύνδεση διακόπηκε με τον Βρετανό αρχιμηχανικό να συνεχίζει: «Κάλεσέ με στα VHF, να μιλήσει ο μηχανικός μας (αναφέρει το όνομα του Κυπρίου μηχανικού που βρίσκεται δίπλα του) για να εξηγηθεί με τον Πάμπο (συγκυβερνήτη) στα ελληνικά».

Ωστόσο πέραν του «word confuse» διαπιστώνεται ότι τα υπόλοιπα λόγια δεν έφτασαν στο αεροσκάφος.

Στους διαλόγους δεν γίνεται οποιοσδήποτε λόγος ούτε για διακοπή της πτήσης και επιστροφή του αεροσκάφους, αλλά ούτε και για συνέχισή της.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=644199&lngDtrID=244

Φιλικά, osalonikios...

19/08/2005, 16:11:37
quote:

Αγαπητέ Vril το συγκεκριμένο κείμενό σου είναι η επιτομή του
ΕΙΔΙΚΟΥ (όλα κεφαλαία) οπου κατακρίνει τους "ειδικούς", τους
"εμπειρογνώμονες", αυτούς που "γνωρίζουν", τους "δημοσιογράφους",
τους "κατοίκους", τους "συγγενείς", τους "ντόπιους".

Στην αρχή καλά το ξεκίνησες. Διάβασα προσεκτικά το συλλογισμό σου. Κάπου στην πορεία σου έκανες κάποιο σοβαρό λάθος και μετά ξέφυγες. Κρίμα.
Ίσως, αν ξαναδιάβαζες λίγο το δικό μου πόστ, ίσως λαμβάνοντας υπ΄όψη και το σχεδιάκι που παρέθεσες εσύ και τις ακριβώς λέει αυτό, ίσως να επανέλθεις σε αυτό το θέμα και να διαπιστώσεις κάτι.
Λές ?

Α, και κάτι άλλο. Πρίν αρκετά χρόνια είχε βγεί μια χολυγουντιανή ταινία (ίσως αρκετοί από τους συμμετέχοντες εδώ να ήταν αγένητοι ή σε στο νηπιακό σταθμό) νομίζω οτι λεγόταν "ο ήρωας" και είχα σαν θέμα την κατασκευή ενός "ήρωα" μεσα από τα καιόμενα συντίμια μιας αεπροπορικής τραγωδίας. Η πραγματικότητα ήταν άλλη, ο αληθινός ήρωας, ενας τυχαία παραβρισκόμενος (έστω κάτοικος) ήταν ο αληθινός ήρωας. Κάποιοι όμως, για προσωπικούς λόγους προτιμούν να είναι αθέατοι, όπως κάποιοι άλλοι προτιμούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Προσωπική μου άποψη, που έχει επαληθευεί πολλές φορές και έχει τεκμηριωθεί από αναρίθμητα ανέκδοτα σχετικά με αυτό, είναι να είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός σε εξιστορήσεις, απ όπου και αν προέρχονται, χωρίς να έχω λάβει υπ΄όψη μου το εξής απλό. Γιατί το λέει αυτός/αυτή ? Τι έχει να κερδίσει και τι να χάσει ?

Για να σε απογοητεύσω τελείως, για το υποτιθέμενο μεγαλείο κάποιων "εθελοντών", λάβε υπόψη σου, οτι ότι θύματα και να βρεθούν, πνιγούν, καούν, τρακάρουν κλπ. ΠΟΤΕ δεν φοράνε ρολόι, σταυρούς, βέρες κλπ. και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που όλοι φοράμε, συνήθως.
Εσύ φοράς ρολόι ?

Edited by - Vril on 19/08/2005 17:03:05

ανήσυχη7Μέλος
19/08/2005, 16:26:16
ALOS θα συμφωνήσω μαζί σου και θα προσθέσω ότι όσον αφορά τουλάχιστον στα δικά μου "πρότυπα":

1ον Δεν με ξέρεις, κύριε Vril, για να γνωρίζεις ούτε τις καταβολές μου, ούτε τα πρότυπά μου κι επομένως να με ψέγεις για αυτά! Και σίγουρα δεν σε ενδιαφέρει να τα μάθεις, αλλά ούτε κι εγώ ενδιαφέρομαι να στα κατονομάσω,

2ον Όσον αφορά στο χαρακτηρισμό σου "κοπάδι με τις ρέγγες", αυτόν στον επιστρέφω.

Alea jacta est...
Ο κύβος ερρίφθη...

19/08/2005, 16:35:50
quote:

ALOS θα συμφωνήσω μαζί σου και θα προσθέσω ότι όσον αφορά τουλάχιστον στα δικά μου "πρότυπα":

1ον Δεν με ξέρεις, κύριε Vril, για να γνωρίζεις ούτε τις καταβολές μου, ούτε τα πρότυπά μου κι επομένως να με ψέγεις για αυτά! Και σίγουρα δεν σε ενδιαφέρει να τα μάθεις, αλλά ούτε κι εγώ ενδιαφέρομαι να στα κατονομάσω,

2ον Όσον αφορά στο χαρακτηρισμό σου "κοπάδι με τις ρέγγες", αυτόν στον επιστρέφω.

Πρίν συνεχιστεί αυτό, αν μας υποδείξεις ΑΚΡΙΒΩΣ που είδες εσύ οτι αναφέρομαι εγώ σε εσένα.

ανήσυχη7Μέλος
19/08/2005, 16:53:39
"Όποιος έχει μάτια βλέπει" κι "όποιος έχει δίχτυ ψαρεύει":

"Δεν πειράζει παιδιά, τέτοια πρότυπα έχετε, έτσι κάνετε..."

"Προβλέπω οτι τις επόμενες μέρες θα βγούν και διάφορα άλλα σενάρια και θα κατευθύνεστε πάλι, σαν το κοπάδι ρέγγες, μια από δώ και μια από κεί και με ελιγμούς που κόβουν την ανάσα".

Σου απαντώ με τα δικά σου λόγια υπογραμμίζοντας την κατάληξη στο "κάνετε" και "κατευθύνεστε" (-ε-) και με δεδομένο ότι λέγονται τα παραπάνω εδώ, όπου είμαστε 10 άνθρωποι και συζητάμε, έστω και υποθετικά, χωρίς να ανήκουμε στις ομάδες των "ειδικών" και των "εμπειρογνωμόνων".

Alea jacta est...
Ο κύβος ερρίφθη...

ανήσυχη7Μέλος
19/08/2005, 16:57:10
Από τη στιγμή λοιπόν που κι εγώ μετέχω στη συγκεκριμένη συζήτηση θίγεις κι εμένα απευθυνόμενος με τις παραπάνω φράσεις. Είναι απλό απλούστατο!

Alea jacta est...
Ο κύβος ερρίφθη...

19/08/2005, 17:00:08
Και πού είδες εσύ συγκεκριμένα οτι αναφέρομαι σε γραπτά δικά σου (που σίγουρα ΔΕΝ κάνω, γιατι δεν έχω λόγο)

και πώς μπορείς να πείς με σιγουριά οτι δεν έκανες λάθος να αναφερθείς με αυτόν τον τρόπο σε μένα

και πώς κατάλαβες οτι εγώ απεύθυνα τον "χαρακτηρισμό ρέγγες" σε εσένα και πιστεύεις οτι πρέπει να μου τον επιστρέψεις ?

Άσε που τελικά δεν κατάλαβες ΚΑΝ τι είπα.

Και όσο το γιατί, άστο, ας μείνουμε στα βασικά πρώτα...

19/08/2005, 17:07:06
quote:

Από τη στιγμή λοιπόν που κι εγώ μετέχω στη συγκεκριμένη συζήτηση θίγεις κι εμένα απευθυνόμενος με τις παραπάνω φράσεις. Είναι απλό απλούστατο!

Alea jacta est...
Ο κύβος ερρίφθη...

Κοίταξε, να στο πώ ευθέως και χωρίς καμία παρεξήγηση ή παρανόηση.

Τα δικά σου κείμενα ΔΕΝ τα διαβάζω, άρα και δεν αναφέρομαι σε εσένα. Ο λόγος είναι απλός, απλούστατος. Δεν έχεις να μου πείς τίποτα.

Λές τα δικά σου, καλά κάνεις, απλά με αφήνουν αδιάφορο.

Εξάλλου, το αρχικό νόημα είναι, οτι κατα βάθος δεν ξέρετε τίποτα και κάθεστε και κάνετε αναλύσεις. Οξύμωρον.

Και κάτι άλλο. Δεν ξέρεις να διαβάζεις και η κατάληξή σου είναι πάντα αυτή. Χτυπάς πολύ αφρό.

ανήσυχη7Μέλος
19/08/2005, 17:10:46
Να με συγχωρείτε, λοιπόν, κύριε Vril (γιατί το συγγνώμη πότε πότε δεν είναι κακό!) αφού δεν απευθυνόσαστε σε εμένα. Συγγνώμη, επίσης, που διέκοψα τον ειρμό (χωρίς να καταλαβαίνω κιόλας τι θέλατε να πείτε) των ενδιαφέροντων σκέψεων σας.

Alea jacta est...
Ο κύβος ερρίφθη...

19/08/2005, 17:14:48
quote:

Να με συγχωρείτε, λοιπόν, κύριε Vril (γιατί το συγγνώμη πότε πότε δεν είναι κακό!) αφού δεν απευθυνόσαστε σε εμένα. Συγγνώμη, επίσης, που διέκοψα τον ειρμό

οκ.

quote:

(χωρίς να καταλαβαίνω κιόλας τι θέλατε να πείτε) των ενδιαφέροντων σκέψεων σας.

Εντάξει. Πώς να σου απαντήσω εγώ τώρα, μια που το γύρισες στην ειρωνία.
Θα σου κάων την εξής απλή ερώτηση.
Ξέρειες εσύ ή όποιος άλλος τι ΑΚΡΙΒΩΣ είδαν ή έκαναν οι δύο πιλότοι των μαχητικών. Πιστεύεις ότι σου λένε.
Ποιοί ? Το λένε οι ίδιοι οι πιλότοι ? Κάποιοι, που θέλουν να άκουσαν τι είδαν οι πιλότοι. Και ού το καθεξής.

Παράλληλα, κάθε μέρα εμφανίζεται και ένα άλλο "συμπέρασμα" ή "πόρισμα". Τη μιά μέρα λένε "ήταν παγωμένοι", την άλλη μέρα λένε "όχι δεν ήταν παγωμένοι". Αυτή η τακτική λέγεται "ελιγμός". Πώς τη μιά μέρα στέκει και το έιδαν και "μάρτυρες" και την άλλη διαψεύδεται λόγω εξετάσεων, στοιχείων κλπ. ?

Μετά, λάβε υπ΄όψη σου οτι εμπλέκονται και πολιτικές σκοπιμότητες μέσα στο όλο παιχνίδι. Πολιτικές παρατάξεις παίρνουν ενα κομάτι του όλου πάζλ και συνθέτουν ολόκληρη επιχειρηματολογία πάνω σε αυτό και ειδικά στους λόγους που οδήγησαν σε αυτό.

Προσεξε, δεν λέω επουδενή να συνθηκολογήσουμε και να μην ασχολούμαστε με το θέμα. Απεναντίας. Εδώ είναι που συμφωνώ 1.000% με τον Απέριττο, που λέει να μην καταπίνουμε ότι μας σερβίρεται. Η διαμέτρου όμως αντίθετη θέση είναι αυτό που βλέπω και εδώ μέσα, ο καθένας πιστεύει οτι ξέρει και πιστεύει οτι έχει και το δικάιωμα να πουλάει το προϊόν της αχαλίνωτης φαντασίας του έτσι, ώστε να γίνεται ο "αρχηγός του κοπαδιού" με τους φοβερούς "ελιγμούς".

Όποιος δεν καταλαβαίνει οτι παίζει έτσι το παιχνίδι αυτών που θέλουν να συγκαλύψουν την πραγματική αιτία, αυτοί είναι που γίνονται ΑΘΕΛΑ τους κάτι σαν το μεταφορικό κοπάδι με τις ρέγγες.

Όσο αφορά την αιτία ή την πιθανή αιτία, δεν θα αναμειχθώ σε καμία "συζήτηση" γιατί για μένα προσωπικά το θέμα αυτό είναι καλοδεχούμενο γεγονώς για όσους θέλουν να συνομωτολογήσουν και να τερατολογήσουν. Σέβομαι το ΚΑΚΟ όνομα που έχω εδώ μέσα, πλήν όμως σοβαρό (και άυτό άκου το και ας μην σου αρέσει), γιατί χοντράδες και παραμύθια δεν έχετε και ούτε και θα ακούσετε από μένα.

Ξέρω οτι η ανθρώπινη βλακεία είναι ατελείωτη και επίσεις τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Edited by - Vril on 19/08/2005 17:30:27

ανήσυχη7Μέλος
19/08/2005, 17:15:56
Προσπερνώ την αλαζονεία και την έπαρσή σου μιας ki όλα αυτά είναι γνωστά και μη εξαιρετέα από σένα και σε άλλες περιπτώσεις, όσο τουλάχιστον, μπαίνω στο forum.

Να με συγχωρήσουν οι συντονιστές και οι συντονίστριες αν υπερέβην τα εσκαμμένα!

Alea jacta est...
Ο κύβος ερρίφθη...

ALOSΜέλος
19/08/2005, 17:26:45
quote:

Για να σε απογοητεύσω τελείως, για το υποτιθέμενο μεγαλείο κάποιων
"εθελοντών", λάβε υπόψη σου, οτι ότι θύματα και να βρεθούν, πνιγούν,
καούν, τρακάρουν κλπ. ΠΟΤΕ δεν φοράνε ρολόι, σταυρούς, βέρες κλπ.
και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που όλοι φοράμε, συνήθως.
Εσύ φοράς ρολόι ?

Tα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχω φορέσει ούτε σταυρούς, ούτε βέρες,
ούτε ρολόι έχω, ούτε άλλα μεταλλικά αντικείμενα...Κάνω για θύμα
δηλαδή ???

quote:

Προσωπική μου άποψη, που έχει επαληθευεί πολλές φορές και έχει
τεκμηριωθεί από αναρίθμητα ανέκδοτα σχετικά με αυτό, είναι να είμαι
πάρα πολύ επιφυλακτικός σε εξιστορήσεις, απ όπου και αν προέρχονται,
χωρίς να έχω λάβει υπ΄όψη μου το εξής απλό. Γιατί το λέει αυτός/αυτή ?
Τι έχει να κερδίσει και τι να χάσει ?

Συμφωνώ.

Η διαφορά στις απόψεις μας βρίσκεται έτσι όπως το βλέπω στο οτι
για σένα μόνο οι ΕΙΔΙΚΟΙ ενός θέματος είναι οι μόνοι που θα
έπρεπε να μιλάνε για αυτό το θέμα ενώ η δικιά μου άποψη είναι οτι
οποιοσδήποτε έχει μία γνώση επάνω στο θέμα όχι μόνο μπορεί να
μιλάει αλλα να δίνει και τα αντικρουόμενα στοιχεία που έχουν
πάρει απο τις αντίστοιχες ΕΙΔΙΚΕΣ πλευρές...

Τώρα επι του θέματος έχω μια απορία που ΔΕΝ εχω τις ΕΙΔΙΚΕΣ
γνώσεις και λογικα ΣΤΕΚΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣ.

(Οι 3 στις 5 άλλες μου λυθήκαν)...

Άκουσα σήμερα λοιπόν την ΕΚΔΟΧΗ ενός σεναρίου οτι ο κυβερνήτης
δήλωσε οτι έχει πρόβλημα ψύξης στο "electronic compartment".
Στην αρχή βέβαια δήλωσε πρόβλημα ψύξης, λόγω αποσυμπίεσης,
λόγω υπερβολικού ύψους αλλα καθώς περνάνε οι μέρες το πρόβλημα
ψύξης αλλάζει...

Όπως και να έχει λοιπόν αναφέρεται απο παντού οτι το electronic
compartment το μέρος με τα ηλεκτρονικά που έχει τις ψύκτρες
δηλαδή και τους ανεμιστήρες χάλασε με αποτέλεσμα να αρχίσουν
τα ηλεκτρονικά να έχουν υπερθέρμανση και όλα τα ηλεκτρονικά
να κόλησαν...

Αν αυτό ισχύει ας απαντήσει κάποιος ειδικός ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕ Ο
ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ αφού και αυτός μέρος του ηλεκτρονικού
συστήματος. Την απορία την θέτω καθότι δεν βρήκα σαφείς
απαντήσεις απο το site της boeing...