- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
-Αν οι άνθρωποι διψούν, ας πάνε να πιουν στην πηγή του Ελληνισμού.
ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
-Αν οι άνθρωποι διψούν, ας πάνε να πιουν στην πηγή του Ελληνισμού.
ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Απορείς γιατί δεν συμμετέχουν και άλλοι για να πούνε την άποψή τους για το θέμα;
Εγώ προσωπικά κουράστηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια σε δεκάδες topics με παρόμοιο θέμα που, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, δημιουργούνται.
Σε συμβουλεύω να διαβάσεις καλά τα παρακάτω topics. Θα δεις ίσως γιατί δεν έχουμε κουράγιο, μερικοί από εμάς, να ξανασυζητήσουμε αυτό το θέμα. Σε αυτά υπάρχουν πολύ αξιόλογα στοιχεία και πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν στην αναζήτησή σου. Υπάρχουν βέβαια και ανοησίες.
"Ξεφλούδισε"
τα topics και φάε μόνο τον καρπό τους.
Καλό κουράγιο

Εγώ σου έδωσα μια ερμηνεία στο γιατί ίσως δεν υπάρχει, πια, συμμετοχή σε αυτό το θέμα. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό.
Σίγουρα αυτά τα topics δεν είναι παρόμοια με το δικό σου. Έτσι δεν σε συμβουλεύω να κλείσεις το δικό σου για να συνεχίσεις σε άλλο topic.
Απλά στα έδειξα για να πάρεις στοιχεία και να φρεσκάρεις το δικό σου με νέα ερωτήματα και νέες σκέψεις. Ίσως αυτό βοηθήσει να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή.
Δεν συνηθίζουμε να κλειδώνουμε εύκολα topics γιατί ίσως θιχτούν τα μέλη που συμμετείχαν και που αισθάνονται ότι έτσι τους αποκλείουμε από το να δώσουν απαντήσεις ή να τοποθετηθούν. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που κλειδώθηκαν θέματα, είχαμε πάντα παρεξηγήσεις και αποχωρήσεις μελών. Έτσι το αφήνουμε για έσχατη λύση. Αν ο δημιουργός του topic το αφήσει και συνεχίσει αλλού την συζήτηση, τότε δεν έχουμε πρόβλημα αλλά δύσκολα θα κλειδώσουμε εμείς το topic.
Καλή συνέχεια.

Χαίρομαι για την επιμονή σου να διεκδικήσεις απαντήσεις.
Ειλικρινά. ![]()
Μου αρέσει και ο τρόπος που συλλέγεις τις ιδέες!
Να σου μεταφέρω λοιπόν και εγώ τις δικές μου σκέψεις.
Πηγαίνουμε προς την Αλήθεια και Αυτή προς εμάς.
Δεν Την κατέχουμε, δεν μας κατέχει.
Η πνευματική διαδρομή της Ανθρωπότητας μέσα στους αιώνες είναι αργή και βασανιστική μέσα από τις εμπειρίες της.
Σκληρότητα, εγωισμός, φόβος, πόνος, καταστροφές.
Και ανάμεσα από αυτό το γενικό (αρνητικό) κατεστημένο, υπάρχουν και στιγμές ή σημεία Φωτός, Ζωής, Αρμονίας και Αγάπης.
Πιστεύω λοιπόν πως υπάρχουν ιδέες, ή έννοιες που αγγίζουν την Αλήθεια.
Την ψηλαφούν και Την περιτριγυρίζουν.
Κάποιες δηλαδή ανθρώπινες αντιλήψεις εντάσσονται μέσα σε Νομοτέλεια και εκφράζονται μέσα από Αυτή.
Ας ξεκινήσουμε από τις πιο πρωτόγονες και παιδικές.
ΦΩΣ- ΣΚΟΤΟΣ.
Πόσες όμως φιλοσοφικές ιδέες δεν έχουν στηριχθεί σε αυτό το Αρχέτυπο!
Ξεκινάει από την βρεφική μας ηλικία, και εντοπίζεται και στις πιο χοντροκομμένες θρησκευτικές δοξασίες.
Και όμως ενσωματώνεται σε όλα σχεδόν τα φιλοσοφικά συστήματα ιδεών.
Υπάρχει στην μουσική, στην ζωγραφική, στην ποίηση, ακόμη και στο 01010101 των υπολογιστών! ![]()
Μήπως είναι μεταφυσικά τα pc μας και μπορούν να μας δίνουν «θείες εμπνεύσεις»;
Να προσευχόμαστε μήπως σε αυτά;
Κατανοείς τον τρόπο σκέψης μου;
Πολλοί άνθρωποι, ακόμα και σε αυτό το Βήμα, διατείνονται για την διαστρέβλωση της Αλήθειας, ή την πατρότητα των Ιδεών, που έχουν κάποιες, συγκεκριμένες αντιλήψεις.
Κατηγορούν πως οι μεν «κλέψανε» τις ιδέες από τους άλλους, και πως οι άλλοι δεν είναι οι «άλλοι» αλλά «κρυμμένοι κάποιοι» που γνώριζαν την «αλήθεια» αλλά οι «πολλοί» δεν την άντεχαν, και πως οι «απόλυτες αλήθειες» κάποιων άλλων είναι ακλόνητες και κατευθείαν από την «πηγή» ή «τον Θεό», που ο «Θεός» δεν είναι αυτό που νομίζουν αυτοί, αλλά είναι «οι Δυνάμεις» που γνώριζαν οι άλλοι, και τις γνώσεις τους τις κατέστρεψαν «αυτοί που ακολούθησαν» για να μην μαθευτεί η «αλήθεια» κλπ.
Σε κάποια άλλοι χώρα βέβαια, μια καταπιεσμένη φυλετικά πλειοψηφία, πιστεύει και αυτή στα αρχαία της μεγαλεία, που ποτέ δεν καταγράφηκαν στην ιστορία, γιατί «κάποιοι» είναι κλέφτες των πολιτισμών, που τους ενσωματώνουν και παρουσιάζουν τις «αρχαίες αλήθειες» ως «δικές τους αλήθειες», ενώ πίσω από αυτές κρύβονται «αρχέγονα μυστικά», που λίγοι μόνο μπορούν να τα διακρίνουν και πλησιάζει επιτέλους η «Ώρα», ή το «Δευτερόλεπτο» όπου «όλα» θα αποκαλυφθούν κλπ, κλπ.
Προσωπικά λοιπόν Καλέ μου Φίλε πιστεύω πως τις περισσότερες γνώσεις τις συσσωρεύουμε για να ικανοποιούμε τον «εγωισμό» μας.
Όσο για την Αλήθεια, πολλά εκδηλώνονται γύρω μας με συγκεκριμένη Αρμονία.
Ήταν 12 οι Θεοί και οι Απόστολοι.
Είναι 12 οι μήνες και 12 οι ώρες του Φωτός και του Σκοταδιού (ας πούμε
)
Είναι 12 τα Ζώδια και 12 τα ενεργειακά Κέντρα (τσάκρας) στον άνθρωπο.
Είναι 60 τα λεπτά και τα δεύτερα του λεπτού (12*5) και πάρα πολλά μπορούμε να γράψουμε για την «γλώσσα των αριθμών».
Αρκεί;
Είναι Αλήθεια;
Είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ;
Αυτή και πέρα από Αυτήν το Χάος;
Να μην πολυλογώ.
Τμήματα (ή αρμονικές συχνότητες) της Αλήθειας κατανοούμε.
Λίγο-λίγο κάθε φορά.
Ας προσπαθήσουμε τελικά να δούμε την Αλήθεια ως μια Άπειρη Ενότητα που κανένας δεν Την κατέχει!
Με Σεβασμό και Αγάπη Φώτης.
Edited by - ΦΩΤΙΟΣ on 11/03/2003 11:20:51
έρχονται και παρέρχονται.
Ο Άνθρωπος είναι που μετράει.
Σε Φιλώ.
Edited by - ΦΩΤΙΟΣ on 11/03/2003 10:56:44
Καλημέρα!
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ.ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΙΕΣ.ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ.ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΒΑΜΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΦΟΡΤΩΜΕΝΕΣ ΑΡΩΜΑΤΑ, ΝΤΥΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΠΑΝΤΏΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΓΑΜΟ.ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΟΚΙΝΑΔΙΑ.ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ.ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ.ΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΕΣΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΓΝΩΣΗ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΝΞΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΥΤΟ???
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ.
ΜΕ ΦΙΛΙΑ ΛΟΥΚΑΣ
Συμφωνώ και εγώ με τις θέσεις σου.
Κάποιες φορές όμως "η γνώση φυσιεί τον άνθρωπο", φουσκώνει το εγώ του ![]()
Αυτά ![]()
Οι Δέκα Εντολές του Σόλωνος
I. ΚΑΛΟΚΑΓΑΘΙΑΝ ΟΡΚΟΥ ΠΙΣΤΟΤΕΡΑΝ ΕΧΕ
II. ΜΗ ΨΕΥΔΟΥ
III. ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΕΛΕΤΑ
IV. ΦΙΛΟΥΣ ΜΗ ΤΑΧΥ ΚΤΩ ΟΥΣ Δ’ΑΝ ΚΤΗΣΗΙ ΜΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕ
V. ΑΡΧΕ ΠΡΩΤΟΝ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΣΘΑΙ
VI. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ ΜΗ ΤΑ ΗΔΙΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΑ
VII. ΝΟΥΝ ΗΓΕΜΟΝΑ ΠΟΙΟΥ
VIII. ΜΗ ΚΑΚΟΙΣ ΟΜΙΛΕΙ
IX. ΘΕΟΥΣ ΤΙΜΑ
X. ΓΟΝΕΑΣ ΑΙΔΟΥ
---------------------------
οι γνωστές μας Δελφικές εντολές
Γνώθι σαυτόν ( "Γνώρισε τον εαυτόν σου")
Μηδέν άγαν ("Τίποτε υπερβολικό").
Έπου Θεώ (ακολούθα τον Θεό)
Νόμω πείθου (να πειθαρχείς στον Νόμο)
Θεούς σέβου (να σέβεσαι τους Θεούς)
Γονείς σέβου (να σέβεσαι τους γονείς)
Χρόνου Φείδου (μην σπαταλάς τον χρόνο σου)
Υιούς παίδευε (εκπαίδευε τους νέους)
Φόνου απέχου (μην φονεύεις)
Αγαθούς τίμα (τίμα τους αγαθούς)
Γλώττης άρχε (να κυριαρχείς στην γλώσσα σου)
Φιλίαν φίλατε (τίμα τους φίλους σου)
Γονείς αιδού( να σέβεσαι τους γονείς σου)
Μέτρον άριστον (να τηρείς το μέτρο)
Νόμους πείθου (να σέβεσαι τους νόμους)
Μελέτει το πάν (μελάτα το παν)
Κακίαν μίσει (να μισείς την κακία)
Κρίνε δίκαια
AYTO ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΞΗ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΛΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΑΝΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ?ΕΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΞΗΓΑ ΜΟΥ ΤΟ.ΞΕΤΥΛΙΞΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ.
ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ![]()
![]()
Η απόλυτη ομάδα του ελληνικού μεταφυσικού:GATEWAY TEAM:Επισκεφθείτε μας στο www.metafysiko.cjb.net
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΡΕΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΟΜΩΣ.
ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΟΙ ΣΤΟ ΕΜΑΙΛ ΜΟΥ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ.
ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ(ΚΟΙΝΩΣ ΠΑΠΑΔΕΣ)ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ 1821.
ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 1821 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.ΟΤΙ Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ(ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ) ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΧΕΡΕΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ. ![]()
![]()
ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΕΜΑΙΛ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ...
_________________________________________________________________________________
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.
ΑΥΤΟ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΠΝΙΞΙΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
__________________________________________________________________________________
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
1)ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ?
2)ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ?
3)ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ?
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΝΩΜΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ....
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ.
ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΜΗΝ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΒΡΕΦΟΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΕΡΕΩΝ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΓΝΩΜΕΣ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ![]()
Edited by - Loucas on 27/03/2003 20:19:26
TELOS PANTON.THA MOU PEIS ARGOTERA
OLES OI THRISKIES EINAI EXTROI THS ALITHIAS.AYTO EINAI TO MONO SIGOURO.
KATHE THRISKIA EXEI THN DIKH THS ALITHIA.ME TON DIKO THS XEXORISTO TROPO.PIA OMOS EINAI H PRAGMATIKH ALITHIA?
STON XRISTIANISMO? STON BOUDISMO? STON INDOUISMO? KTLP.
O ELLINISMOS DEN EINAI THRISKIA.AYTO PREPEI NA XEKATHARISTEI.
EINAI H ELEFTHERIA VOULISHS,SKEPSHS,LOGOU,PISTEUO,KAI YPOSTIRIZEI
APOLITA THN ANAZITISH THS ALITHIAS.AYTH EINAI KAI H DIAFORA.
DEN MAS PAROUSIAZEI THN ALITHIA OS KATI DEDOMENO ME KANONES KAI MONOPATIA.MAS PROSFEREI THN MELETH.
MA THA PEI KAPIOS,POSOI KAI POSOI ELLINES FILOSOFOI DEN DIAFONOUSAN?
FISIKA KAI DIAFONOUSAN.GIATH O ENAS SYNPLIRONE TON ALON,H DIAFOROPIOUSE APOPSHS KAI THEORIES.AYTOS EINAI O ELLINISMOS.
DILADI TIPOTA STASIMO.EXELIKSH KAI PROODOS.
O ELLINISMOS EINAI ENA MYKRO PAIDAKI.POU OSO MEGALONEI MATHENEI EPIREAZETE APO PARAGONTES GYRO TOU.ROTAEI SYNEXIA ''GIATH'' KAI DEN
FOVATE NA VALEI TO DAXTILO STHN MPRIZA.OSPOU FTANEI SE MIA HLIKIA
POU VLEPEI MPROSTA TOU ENAN DROMO.THA TON DIASXIZEI MEXRI NA PETHANEI.MAZEYONTAS MIKRA LOULOUDAKIA,POU TO KATHENA TOU EXEI DIAFORETIKO XROMA.GNOSH.
NAI,AYTO EINAI O ELLINISMOS.H PERIPETIA THS GNOSHS GIA THN ANAZITISH
TOU GNOTHIS EAYTON.DILADH THS ALITHIAS.
H THRISKIA EINAI KATI STASIMO.DEN PROXORA.APORIPTEI OTIDIPOTE DEN
ENTASETE STOUS KOLPOUS THS.
H THRISKIES DIMIOURGOUN POLEMOUS.RATSISMO KAI ETHNIKISMO.
O ANTHROPOS EINAI ENA PAN-OMORFO ON.
ORISMENOI MPERDEUOUN TON ELLINISMO ME TON ETHNISMO.(DILADI THRISKIA)
KAMIA MA KAMIA SXESH DEN EXEI TO ENA ME TO ALO.AS MHN DIMIOURGOUNTE
PARAXIGISEIS EKEI POU OUSIASTIKA DEN XORANE.