ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΘΕΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΘΕΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

VELISSARIOS61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
20/10/2010, 14:44:18
quote:
καλα τα λεγομενα σου αλλα δεν τα κανετε πραξη διοτι αν τα κανατε δεν θα ειχατε τετοια ορεξη να προσπαθητε να χαλευαζετε ολους τους υπολοιπους για τα πιστευω τους σωστα?
Προσωπικά χλευάζω τους ανόητους που πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι σωστοί κάι όλοι οι άλλοι λάθος.
Επίσης χλευάζω εκείνους που υποστηρίζουν εγκληματίες.
Επίσης χλευάζω τους πσέυτες και απατεώνες.
Επίσης χλευάζω τους ανόητους που αντιγράφουν ανεπεξέργαστα τις μαλακίες της ΟΟΔΕ.

Δεν θα χλεύαζες κι εσύ, για τους ίδιους λόγους;

Edited by - Αίολος on 20/10/2010 14:45:57

20/10/2010, 14:51:16
quote:

αθεε , υποκρυπτεις στοιχεια , τι "αρωμα" εχει η κλανια ? ειναι συμαντικο ... γιατι εαν μυριζει λιβανι ειναι αλλο , ενω εαν μυριζει θειαφι ειναι αλλο ... ΑΜ ΠΩΣ !!!

[ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».]

αυτό θα μας το πουν όσοι έχουν δεχτεί την "πνοή"

quote:
Οσο για τα δικα σου ερωτηματα αθεε μπορεις να βαλεις τονομα σου στην θεση του δικου μου για να απαντησεις πιο ευκολα στα ερωτηματα που θετεις.

δεν μπορώ να βάλω το όνομα μου στην θέση του δικού σου γιατί εγώ φτιάχτηκα με αγάπη και προδέρμ και λίγο ζαχαροκάλαμο γι αυτό με λένε και γλυκοτσούτσουνο

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen

VELISSARIOSΜέλος
20/10/2010, 14:56:19
η παιδεια μου δεν μου το επιτρεπει να χλευαζω κανεναν και τιποτα μονο να διαφωνω αν κατι δεν μου αρεσει Αιολε.Τωρα για σενα αθεε η γλυκοτσουτσουνε διαφημιση για το πουλι σου αλλου εκτος αν το περασες για σαιτ γνωριμιων οποτε παω πασο ολο και καποια -καποιος δεν ξερω και τα γουστα σου θα ενδιαφερθει.

http://www.youtube.com/watch?v=RCHErevvc84

Edited by - VELISSARIOS on 20/10/2010 14:57:07

20/10/2010, 15:02:39
...κι ένας αθεϊστής δεν πιστεύει ότι δεν υπάρχει θεός, αλλά δεν πιστεύει ΠΟΥΘΕΝΑ! Γι αυτό είναι αθεϊστης.
Προτιμά να γνωρίζει.

Κακό είναι;

Τι γνώμη έχει επ' αυτού η ΟΟΔΕ;

VELISSARIOSΜέλος
20/10/2010, 15:07:27
quote:

...κι ένας αθεϊστής δεν πιστεύει ότι δεν υπάρχει θεός, αλλά δεν πιστεύει ΠΟΥΘΕΝΑ! Γι αυτό είναι αθεϊστης.
Προτιμά να γνωρίζει.

Κακό είναι;

Τι γνώμη έχει επ' αυτού η ΟΟΔΕ;

μαλον θες να πεις οτι πιστευει οτι δεν υπαρχει Θεος σωστα?γιατι ααυτο που ετσι μεταφραζεται.Τωρα για την ΟΟΔΕ ειλικρινα δεν γνωριζω τον συγκεκριμενο οργανισμο μ εποιανεις αδιαβαστο.

20/10/2010, 15:07:34
quote:

Τωρα για σενα αθεε η γλυκοτσουτσουνε διαφημιση για το πουλι σου αλλου εκτος αν το περασες για σαιτ γνωριμιων οποτε παω πασο ολο και καποια -καποιος δεν ξερω και τα γουστα σου θα ενδιαφερθει.

δεν κάνω διαφήμιση απλά λέω με τι υλικά φτιάχτηκα, τώρα περί γούστου είμαι του κλασικού γυναίκες, για αγοράκια ή τίποτα μπετατζήδες... αυτά είναι γούστα του αγίου όρους και λοιπών συνοδοιπόρων

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen

20/10/2010, 15:09:52
quote:
Ποιος είναι "άθεος"; Αυτός που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. Και μόνο με τη διατύπωση αυτή, γίνεται εμφανές ότι ο αθεϊσμός, προϋποθέτει πίστη στην ανυπαρξία τού Θεού. Και εδώ, δεν παίζουμε με τις λέξεις, Όταν θα το αναλύσουμε λίγο ακόμα στη συνέχεια, θα γίνει εμφανές ότι είναι έτσι ακριβώς.
Κι εδώ λάθος!
Εάν ρωτούσες έναν άθεο έάν πιστεύει ότι δεν υπάρχει θεός, θα σου απαντούσε "δεν γνωρίζω".

Τι λέει και επ' αυτού η ΟΟΔΕ;

VELISSARIOSΜέλος
20/10/2010, 15:15:21
quote:

quote:
Ποιος είναι "άθεος"; Αυτός που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. Και μόνο με τη διατύπωση αυτή, γίνεται εμφανές ότι ο αθεϊσμός, προϋποθέτει πίστη στην ανυπαρξία τού Θεού. Και εδώ, δεν παίζουμε με τις λέξεις, Όταν θα το αναλύσουμε λίγο ακόμα στη συνέχεια, θα γίνει εμφανές ότι είναι έτσι ακριβώς.
Κι εδώ λάθος!
Εάν ρωτούσες έναν άθεο έάν πιστεύει ότι δεν υπάρχει θεός, θα σου απαντούσε "δεν γνωρίζω".

Τι λέει και επ' αυτού η ΟΟΔΕ;

ρε Αιολε ειλικρινα εδω μεσα εχεις παρατηρησει ποτε αυτη την μετριοπαθ σταση απο τα παιδια που ισχυριζοντε οτι δεν πιστευουν?γιατι τουλαχιστον εγω το μονο που παρατηρω και οχι μονο τωρα απο το 2006 που ξεκινησα εδω μεχρι και σημερα που ξαναμπηκα μονο ειρωνικα σχολια καυγαδες και υποτιμητικα επιθετα ειδα να στολιζουν ολους αυτους που πιστευουν.Κανω λαθος και σε αυτο?

Υ.Γ στο γραφω και πιο πανω δεν κερω τι ειναι αυτη ο ΟΟΔΕ.

Edited by - VELISSARIOS on 20/10/2010 15:16:26

20/10/2010, 15:17:08
quote:
Τωρα για την ΟΟΔΕ ειλικρινα δεν γνωριζω τον συγκεκριμενο οργανισμο μ εποιανεις αδιαβαστο.
"Η διαφορά Αθεϊσμού και Αγνωστικισμού

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους "άθεο". Όμως απ' όλους αυτούς, ελάχιστοι έχουν κατανοήσει τη σημασία τής φράσης αυτής και τών λογικών αντιφάσεων που προϋποθέτει η αποδοχή της.

Πολλοί αθεϊστές λένε: "εγώ δεν πιστεύω στον Θεό, επειδή δεν έχω αποδείξεις γι' αυτό". Όταν όμως τους πεις: "Τι αποδείξεις έχεις για το αντίθετο;" τότε μόνο υποθέσεις έχουν να αντιτάξουν, χωρίς την παραμικρή απόδειξη. Έτσι, η αθεϊστική τους θέση, δεν είναι αποτέλεσμα αποδείξεων, αλλά απλώς ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ μεταξύ δύο αναπόδεικων θέσεων: τής ύπαρξης και τής μη ύπαρξη τού Θεού.

Κάποιοι απ' αυτούς, βλέποντας το παραπάνω αδιέξοδο, για να ξεφύγουν από τη λογική αυτή αντίφαση, λένε: "εγώ δεν απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού, απλώς δεν έχω κάποια απόδειξη για να πιστέψω στον Θεό".

Οι άνθρωποι αυτοί, είναι συνεπείς σε αυτό που λένε. Μόνο που ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΘΕΪΣΤΕΣ. ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΕΣ. Γιατί Αθεϊστής είναι εκείνος που απορρίπτει την ύπαρξη τού Θεού. Αγνωστικιστής είναι αυτός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει Θεός αλλά απλώς δεν έχει πειστεί. Στη σειρά τών θεμάτων αυτών λοιπόν, ασχολούμαστε με τους Αθεϊστές, και όχι με τους Αγνωστικιστές, οι οποίοι είναι λογικότεροι.

Και μιλάω για τους πραγματικούς Αγνωστικιστές, εκείνους που αναγνωρίζουν τη διαφορά αυτή. Επειδή υπάρχουν και εκείνοι, που λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τής ύπαρξης τού Θεού, αλλά δηλώνουν "αθεϊστές", δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα έχουν πάρει θέση, και μόνο ως δικαιολογία λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης τού Θεού, για να μη φανεί η αντίφασή τους. Όμως γίνονται αντιληπτοί από το μίσος τους προς οτιδήποτε έχει σχέση με τον Θεό. Και μόνο όμως το ότι λένε πως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης Θεού, δείχνει ότι ή δεν είναι πραγματικοί αθεϊστές, αλλά βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση εννοιών, ή ότι είναι πράγματι αθεϊστές, και ψάχνουν να καλύψουν το φανατισμό τους πίσω από την κάλυψη τού αγνωστικισμού.

Είναι λοιπόν σημαντικό σε μια συζήτηση με αθεϊστές, να ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς εννοούν και ποια η σχέση τους με τον Αγνωστικισμό.

Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιος θα πει: "είμαι αθεϊστής", δηλώνει πίστη σε μία αναπόδεικτη δήλωση, ότι "δεν υπάρχει Θεός". Και είναι τόσο αναπόδεικτη, όσο και η παραδοχή ότι "υπάρχει Θεός". Ο αθεϊσμός λοιπόν, δεν συμβαδίζει με τον ορθολογισμό και τη λογική. Είναι απλώς μία ακόμα θρησκεία."

Αν νομίζεις ότι αντέγραπσα το εισαγωγικό σου κείμενο, πάλι κάνεις λάθος!
Από εδω το αντέγραπσα!!!

Μήπως είσαι πσέφτης και άκσιος χλευασμού;

20/10/2010, 15:19:00
quote:

VELISSARIOS:

...Τωρα για την ΟΟΔΕ ειλικρινα δεν γνωριζω τον συγκεκριμενο οργανισμο μ εποιανεις αδιαβαστο.

Εγώ αμέσως βρήκα πληροφορίες περί
ΟΟΔΕ!

Εδώ:
http://www.oodegr.com/

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

VELISSARIOSΜέλος
20/10/2010, 15:20:58
quote:
Μήπως είσαι πσέφτης και άκσιος χλευασμού;
εγω το αντεγραψα απο ενα μπλοκ σου παρεθεσα και την πηγη δεν ειμαι ουτε κλεφτης ουτε ψευτης να λειπουν τα σχολια δεν μου απαντησες ομως στην προηγουμενη ερωτηση μου περι μετριοπαθειας .
Τωρα ειδα την διευθυνση που κατεβασε η καποδιστρια οκ ειναι μια ομαδα απο οτι καταλαβα.Οχι δεν ανηκω σε τετοιες ομαδες και δεν με ενδιαφερουν.

Edited by - VELISSARIOS on 20/10/2010 15:22:18

11/08/2009, 18:04:14
Υπόκλιση από τον Βαλβέρδε
Ο ΟΣΦΠ θέλει να κάνει το κόλπο γκρόσο με Μαντσίνι

Ο Αρμάντο Μαντσίνι της Ίντερ είναι ο μεγάλος στόχος και ο παίκτης που θέλουν να φέρουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο λιμάνι. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» προσπαθεί να αποσπασει την θετική απάντηση των «νερατζούρι» για τον δανεισμό του Βραζιλιάνου, ο οποίος σε περίπτωση που φορέσει τα «ερυθρόλευκα» θα καλύψει το κενό των Τζόρτζεβιτς και Λέτο στην αριστερή πτέρυγα της ομάδας.

Το μοναδικό εμπόδιο δεν είναι η Ίντερ, αλλά και ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στα γραφεία της ιταλικής ομάδας κάποια πρόταση.

Ετσι, μπροστά στον... φόβο να μείνει «παροπλισμένος», στον Ολυμπιακό ελπίζουν ότι αυτό μπορεί να τον κάνει να αλλάξει γνώμη.

«Είναι ένας παίκτης που πράγματι τον θέλουμε πολύ, αλλά η περίπτωσή του ήταν και παραμένει δύσκολη. Έχουμε όμως χρονικά περιθώρια και θα δούμε τι θα κάνουμε», ισχυρίζονται άνθρωποι από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρωταθλητής».

Σε δεύτερο πλάνο είναι ο Βίκτορ Ομπίνα, καθώς ο Ολυμπιακός ψάχνει για μια καλύτερη περίπτωση στη θέση του επιθετικού.

Κετσπάγια: «Προχωράμε με αυτούς που έχουμε»

«Ηταν κέρδος η συμμετοχή κάποιων παιδιών που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια. Μπορεί να μην ήταν επίσημο παιχνίδι, αλλά επρόκειτο για ένα πάρα πολύ δυνατό ματς.

»Η Τότεναμ είναι πολύ γεμάτη ομάδα, με δυνατή επίθεση και παίκτες που είναι πολύ καλοί. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για τα μεταγραφικά. Αυτούς έχουμε τώρα, όπως έχω πει πολλές φορές, και με αυτούς θα προχωρήσουμε.

»Τουλάχιστον σε αυτό το διάστημα. Και να έρθουν τώρα οι νέοι παίκτες, δεν θα είναι έτοιμοι. Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι».

Μέλμπεργκ: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός»

«Ημασταν για προετοιμασία στην Ολλανδία και μπήκα για τα καλά στο κλίμα της ομάδας. Ημουν υγιής και έπαιξα σε όλα τα ματς. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο σύλλογο, με νέο προπονητικό κέντρο και γήπεδο, αλλά και πολύ καλή οργάνωση.

»Πέρασα καλά στη Γιουβέντους και έπαιξα πολύ. Αλλά προς το τέλος η απόδοσή μας έπεσε και ο Ρανιέρι απολύθηκε. Ηρθε νέος προπονητής, ο Φεράρα, άλλαξε ο τρόπος προπόνησης, ήρθε και ο Καναβάρο, οπότε ένιωσα ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για μένα.

»Θα ήταν δύσκολο ένας Ιταλός προπονητής να αφήσει έξω τον αρχηγό της εθνικής Ιταλίας σε χρονιά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν είναι ότι ήθελα να φύγω από τη Serie Α, αλλά υπάρχουν και άλλα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε άνοδο».

Βαλβέρδε: «Όνειρο ο Ολυμπιακός»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Το έφεραν έτσι οι καταστάσεις. Στην Ελλάδα τα πήγα πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός ήταν σαν όνειρο για εμένα.Το ελληνικό πρωτάθλημα στερείται οργάνωσης, σε αντίθεση με τον ισπανικό. Εδώ υπάρχει μεγαλύτερος ρυθμός και ένταση.

»Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ πάθος, στο γήπεδο γίνεται κάτι σαν πάρτι και είναι δύσκολο να παίξεις μακριά από την έδρα σου. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μάς βοήθησαν να κερδίσουμε τα παιχνίδια».

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
11/08/2009, 18:06:05
Εντός της εβδομάδας
Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει πρόταση στην Αρσεναλ για τον Φάμπρεγας

Μέσα στις επόμενες επτά ημέρες θα ξεκαθαρίσει οριστικά η πιθανή μετακίνηση του Σεσκ Φάμπρεγας στην Μπαρτσελόνα. Οι καταλανοί ήδη έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους εκπροσώπους του Ισπανού μέσου και έχουν διορία να τα βρουν με την Αρσεναλ στην οποία ανήκει μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Ο αρχηγός των «κανονιέρηδων» αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα η οποία θέλει να τον φέρει πίσω στο «Καμπ Νου», όπως έκανε πέρυσι με τον Ζεράρ Πικέ τον οποίο απέκτησε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Φάμπρεγας είναι απόλυτα θετικός στο να επιστρέψει στη Βαρκελώνη και οι εκπρόσωποι του διεμήνυσαν στον τεχνικό διευθυντή των «μπλαουγκράνα» Τσίκι Μπεγκιριστάιν να απευθυνθεί στην Αρσεναλ, η οποία είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τον παίκτη στην σωστή τιμή.

Τα 25 εκατομμύρια ευρώ, που φημολογείται ότι θα προσφέρουν οι καταλανοί στους λονδερέζους μάλλον δεν θα φτάσουν αλλά εάν η προσφορά τους ανέβει στα 30 δεν αποκλείεται ο Φάμπρεγας να επιστρέψει στη Βαρκελώνη.

11/08/2009, 18:09:06
«...τα κότερα με ζαλίζουν»
Ο Κυργιάκος ευχήθηκε στον Παναθηναϊκό «βρείτε στόπερ για να ησυχάσουμε όλοι»

Με τον πλέον κατηγορηματικό και... καυστικό τρόπο διέψευσε ο Σωτήρης Κυργιάκος δημοσίευμα του Τύπου, σύμφωνα με το οποίο είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα, συζητώντας το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι».

Με γραπτή δήλωση στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο αμυντικός της ΑΕΚ ξακαθάρισε ότι «...τα κότερα με ζαλίζουν», ενώ ευχήθηκε στον Παναθηναϊκό να βρει στόπερ «...για να ησυχάσουμε όλοι».

Αναλυτικά η δήλωση του Σωτήρη Κυργιάκου:

«Απαντώντας για πρώτη φορά σε δημοσίευμα εφημερίδας έχω να πω τα εξής: Σε κότερα δεν μπαίνω ποτέ γιατί ζαλίζομαι.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί την δικαστική διαμάχη που έχω με τον Παναθηναϊκό, και δεν έχει τελεσιδικήσει, ορισμένοι προσπαθούν να την 'περάσουν' ως πρόταση που δέχτηκα από τον Παναθηναϊκό.

Ουδέποτε είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό και απορώ ποιους εξυπηρετούν όλα αυτά τα δημοσιεύματα.

Γιατί κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός ψάχνει στόπερ πρέπει το δικό μου όνομα να 'παίζει' σε διάφορα σενάρια;

Ας βρει επιτέλους ο Παναθηναϊκός ένα στόπερ για να ησυχάσουμε όλοι.

Είμαι παίκτης της ΑΕΚ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια κι όχι ανταλλάξιμο προϊόν, και πιστεύω ότι έχω δείξει πως ξέρω να τιμώ τη φανέλα της ομάδας που φοράω».

11/08/2009, 18:14:42
Μέσα σε πενήντα ημέρες
Ο Πανθρακικός πήρε «διαζύγιο» με τον Βλάντιμιρ Μπουτ

Ηρθε στην Λιβαδειά με... τυμπανοκρουσίες και φεύγει... νύχτα. Ο λόγος για τον Βλάντιμιρ Μπουτ, ο οποίος μετά από πενήντα μέρες (σ.σ. ανακοινώθηκε η απόκτηση του στις 22/6) αποτελεί παρελθόν από το ρόστερ του Λεβαδειακού, καθώς δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και παράλληλα ήρθε σε ρήξη και με τον προπονητή του, Μόμτσιλο Βούκοτιτς.

Ο 32χρονος Ρώσος μέσος δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει επί χόρτου τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με την απόκτησή του στην Λιβαδειά και παρά την μακρά θητεία του στην Bundesliga, αλλά και την κατάκτηση ενός Champions League με την Ντόρτμουντ, δεν έδειξε σε αυτό το διάστημα παραμονής του στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Μπουτ δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην ομάδα, ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή του, που δεν τον χρησιμοποίησε δευτερόλεπτο στο τελευταίο φιλικό με τον Ατρόμητο το περασμένο Σάββατο (8/8), με τον Βούκοτιτς να εισηγείται την απομάκρυνσή του από τον Λεβαδειακό, όπως και έγινε, αφού ο Ρώσος δέχθηκε να λύσει το συμβόλαιό του με τους «πράσινους», δίχως να προβάλει αντιρρήσεις και έτσι αποτελεί παρελθόν από τους βοιωτούς.

Τελειώνει με Πάουλο Κόστα, ανανέωσε ο Μπλάζιτς

Αυτός που θα τον αντικαταστήσει στο ρόστερ της ομάδας είναι ο Πάουλο Κόστα. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός τα έχει βρει με τον Γιάννη Κομπότη και απλώς απομένει να πάρει στα αμέσως προσεχή 24ωρα στα χέρια του την ελευθέρας από την Ομόνοια, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο και να ανακοινωθεί από τον Λεβαδειακό.

Την ίδια ώρα, μετά από πολυήμερες συζητήσεις φαίνεται πως βρέθηκε λύση αναφορικά με το θέμα του Σερτζιαν Μπλάζιτς. Ο 27χρονος γκολκίπερ ήρθε εν τέλει σε συμφωνία με την διοίκηση του Λεβαδειακού για την επέκταση του συμβολαίου του για ακόμη τρία χρόνια και έτσι λύθηκε ένα θέμα που είχε εξελιχθεί σε «αγκάθι» για τους «πράσινους», με τον Μπλάζιτς να επιστρέφει ενεργά πλέον στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι βοιωτοί μπήκαν «σφήνα» στον ΟΦΗ για την απόκτηση του 24χρονου αμυντικού της Βέροιας Γιάννη Αλεξίου.

Πάντως ο παίκτης σε άτομα του περιβάλλοντός του τόνισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα απολύτως για το ενδιαφέρον του Λεβαδειακού και ότι όλα εξαρτώνται από τις προθέσεις της διοίκησης της Βέροιας.

*** Φιλικό αγώνα στο Καυτανζόγλειο θα δώσει την Τετάρτη (12/8, 20:00) ο Λεβαδειακός με αντίπαλο τον Ηρακλή.

12/08/2009, 11:22:33
Καταλήγουν στα δικαστήρια
Έγινε η συνάντηση αλλά όχι για μεταγραφή, απαντά η ΠΑΕ ΠΑΟ στον Κυργιάκο

Μετά την κατηγορηματική διάψευση του Σωτήρη Κυργιάκου περί συνάντησής του με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα στο κότερο του τελευταίου, η «πράσινη» ΠΑΕ με επίσημη τοποθέτησή της απάντησε στον αμυντικό της ΑΕΚ, αναφέροντας ότι όντως υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο θέμα συζήτησης δεν ήταν η μεταγραφή του παίκτη στο «τριφύλλι», αλλά η μεταξύ τους διαμάχη.
Αναλυτικά η επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Πριν από ένα μήνα ο ποδοσφαιριστής Σωτήρης Κυργιάκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα γραφεία του. Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσης στην οικονομική απαίτηση που έχει ο Παναθηναϊκός από τον ποδοσφαιριστή. Παρότι η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά την εκκρεμοδικία.

» Ως εκ τούτου η διαφορά θα λυθεί μέσω της δικαστικής οδού. Ουδεμία συζήτηση έγινε περί μεταγραφής του ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό, μιάς και είναι σαφές ότι όσο υπάρχει οικονομική διαφορά και δικαστική διαμάχη με έναν ποδοσφαιριστή, ο Παναθηναϊκός δεν διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του».

Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

12/08/2009, 11:27:38
Μήνυμα στους συμπαίκτες του...
Ο Ίλιε Ιορντάκε προειδοποιεί την ΑΕΚ για τη Βασλούι

Την προσοχή των συμπαικτών του εφιστά ο Ίλιε Ιορντάκε, ενόψει του αγώνα της ΑΕΚ με τη Βασλούι για τα πλέι οφ του Europa League.

O Ρουμάνος άσος της Ενωσης, με δηλώσεις του στην «Prosport» της πατρίδας του, έπλεξε το εγκώμιο της προσεχούς αντιπάλου της ΑΕΚ, γνωρίζοντάς την καλύτερα από τον καθένα στον Δικέφαλο.

«Είπα σε όλους στην Ελλάδα πως αντιμετωπίζουμε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ρουμανίας. Πάντα θεωρούσα τη Βασλούι πολύ δυνατή ομάδα και έχει πλεονέκτημα απέναντί μας επειδή αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την ΑΕΚ. Έχουμε μία ευκαιρία, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο.

»Σίγουρα πρέπει να προσέξουμε πολύ τον Ουέσλεϊ και τον Ζέρλεμ, ενώ υπάρχει και ο Μπουρντουγιάν. Θα πρέπει να αποδώσουμε πολύ καλά για να προκριθούμε. Στόχος μας είναι η νίκη στη Ρουμανία».

12/08/2009, 11:35:09
Παίζει παιχνίδια η Μαμελόντι
Τελεσίγραφο της ΑΕΚ για Γκάκα και φιλικό με τη Μαγιόρκα στο ΟΑΚΑ

Ακόμα μία ημέρα θα πρέπει να περιμένουν οι φίλοι της ΑΕΚ, προκειμένου να μάθουν εάν ο Σιμπονίσο Γκάκα θα αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό χτύπημα της «Ένωσης». Μολονότι την Τρίτη αναμενόταν να ανακοινωθεί η απόκτησή του, αυτό τελικώς δεν συνέβη, επειδή η Μαμελόντι Σαντάουνς ανέβασε τις οικονομικές απαιτήσεις της για τον Νοτιοαφρικανό μπακ.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της δεν είναι διατεθειμένη να δώσει περισσότερα από 400.000 ευρώ για να αποκτήσει τον Γκάκα και έδωσε διορία μέχρι την Τετάρτη στο σύλλογό του, ώστε να απαντήσει εάν δέχεται ή όχι την προσφορά της.

Διοικητικοί κύκλοι της «Ενωσης» εκφράζουν την αισιοδοξία τους για αίσιο τέλος της υπόθεσης, αλλά αυτό απομένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

Νέο τεστ με Μαγιόρκα

Ένα ακόμη δυνατό φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την έναρξη του πρωταθλήματος δίνει την Τετάρτη (19:45) η ΑΕΚ που υποδέχεται την Μαγιόρκα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του επτά διεθνείς (Κυργιάκος, Μάκος, Ταχτσίδης, Παυλής, Χετεμάι, Τζιμπούρ, Μαϊστόροβιτς) και τους τραυματίες Καφέ, Καράμπελα (ακολούθησαν θεραπεία) και Ενσαλίβα (ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα και έβγαλε μαγνητική).

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν έκανε δίτερμα στην προπόνηση της Τρίτης, ωστόσο έφτιαξε μια ενδεκάδα, με την οποία δούλεψε στην τακτική και πιθανότατα αυτή είναι που θα παρατάξει κόντρα στην Μαγιόργκα. Σε αυτή δεν υπήρχε ο Σκόκο, αφού ο Αργεντίνος είναι τιμωρημένος για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς με την Βασλούι και ο «Ντούσκο» θέλει να δοκιμάσει στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό, τους παίκτες που θα έχει στην διάθεση του στο ματς της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τα όσα δοκίμασε στην άσκηση τακτικής, από την οποία δεν έλειψαν οι παρατηρήσεις, στο ματς με τους Ισπανούς θα αγωνιστούν ο Σάχα κάτω από τα γκολπόστ, ο Γεωργέας δεξιά, ο Χουναφράν αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ζεράλντο-Μανωλάς. Τα δύο αμυντικά χαφ στο 4-2-3-1 που δοκίμασε ο Μπάγεβιτς ήταν οι Γιαχάγια, Γκέντσογλου, με τον Ιορντάκε μπροστά τους, τον Μαντούκα αριστερά και τον Λεονάρντο δεξιά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης επανήλθε ο Ίσμαελ Μπλάνκο.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέλεξε τους 18 παίκτες που θα αγωνιστούν στο φιλικό με τη Μαγιόρκα. Αυτοί είναι οι: Σάχα, Σκόκο, Ζεράλντο, Μπερνς, Μαντούκα, Λεονάρντο, Γιαχάγια, Ντιούφ, Ιορντάκε, Ρίκκα, Χουάνφραν, Μπλάνκο, Λάγος, Γεωργέας, Αραμπατζής, Γκέντσογλου, Μάνωλας, Κουτρομάνος.

12/08/2009, 11:36:49
Εύκολες αποστολές για τους ισχυρούς
Χωρίς ντέρμπι τα πέντε ματς για προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Συνεχίζονται την Τετάρτη, χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον, τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στην ευρωπαϊκή ζώνη. Διεξάγονται πέντε αναμετρήσεις για τη διοργάνωση, με το μεγάλο ντέρμπι να απουσιάζει.

Ξεχωρίζει ο αγώνας ανάμεσα στη Λευκορωσία και την Κροατία, ο νικητής της οποίας θα απολαύσει τη... μοναξιά της δεύτερης θέσης στον έκτο όμιλο. Από εκεί και πέρα, θεωρητικά εύκολη αποστολή έχουν στον 4ο όμιλο η πρωτοπόρος Γερμανία, η οποία θα αντιμετωπίσει στο Μπακού το Αζερμπαϊτζάν, και στον 7ο η Γαλλία, που θέλει το «τρίποντο» στο Τόρσαβν απέναντι στα Νησιά Φερόε, προκειμένου να αποκτήσει προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο γκρουπ.

Το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες των ομίλων

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Στο Μάριμπορ: Σλοβενία-Σαν Μαρίνο

ΑΓ. Β.

Σλοβακία 6 15

Β. Ιρλανδία 7 13

Πολωνία 6 10

Τσεχία 6 8

Σλοβενία 6 8

Σαν Μαρίνο 7 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Στο Μπακού: Αζερμπαϊτζάν-Γερμανία

ΑΓ. Β.

Γερμανία 6 16

Ρωσία 6 15

Φινλανδία 6 10

Ουαλία 7 9

Αζερμπαϊτζάν 5 1

Λιχτενστάιν 6 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Στο Μινσκ: Λευκορωσία-Κροατία

ΑΓ. Β.

Αγγλία 7 21

Κροατία 6 11

Ουκρανία 6 11

Λευκορωσία 5 9

Καζακστάν 7 3

Ανδόρα 7 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Στο Τόρσαβν: Νήσια Φαρόε-Γαλλία

ΑΓ. Β.

Σερβία 7 18

Γαλλία 5 10

Λιθουανία 7 9

Αυστρία 6 7

Ρουμανία 6 7

Νήσοι Φαρόε 5 1

9ος ΟΜΙΛΟΣ

Στο Οσλο: Νορβηγία-Σκωτία

ΑΓ. Β.

Ολλανδία 7 21

Σκωτία 5 7

ΠΓΔΜ 6 7

Ισλανδία 7 4

Νορβηγία 5 3

Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

12/08/2009, 11:38:22
«Προσοχή στις στημένες φάσεις»
Οργανωμένη και με υπομονή ομάδα χαρακτήρισε ο Κετσπάγια τη Σερίφ

Προσοχή και σοβαρότητα συνιστά στους παίκτες του ο Τιμούρ Κετσπάγια ενόψει της αναμέτρησης με τη Σερίφ Τιρασπόλ την Τρίτη 18 Αυγούστου για τα πλέι οφ του Champions League.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την προσεχή αντίπαλο των «ερυθρόλευκων» στο νικηφόρο για αυτήν αγώνα της Δευτέρας κόντρα στην Ίσκρα για το πρωτάθλημα Μολδαβίας.

Ο Κετσπάγια, που επέστρεψε το πρωί από την Μολδαβία και το απόγευμα επέβλεψε την προπόνηση στου Ρέντη, μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις του από τη Σερίφ:

«Κατ' αρχήν θα ήθελα να πω ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα, της οποίας το χαρακτηριστικό, στον αγώνα που είδαμε, ήταν το γεγονός ότι έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, τον οποίο δεν αλλάζει ανεξάρτητα με το πως πηγαίνει το αποτέλεσμα, αλλά και ανεξάρτητα από το ότι γνωρίζουν τη διαφορά που έχουν από τις υπόλοιπες ομάδες στη χώρα τους» δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του Πειραιά.

Και συνέχισε:

«Απέναντι στην Ίσκρα, η οποία ήταν τρίτη στο περυσινό πρωτάθλημα Μολδαβίας, περίμενα, όπως ξεκίνησε ο αγώνας, ότι ίσως αντιμετωπίσει δυσκολίες, όμως όπως εξελίχθηκε κέρδισε εύκολα, πράγμα που φαίνεται και στο τελικό 5-0.

» Είναι θα έλεγα μια οργανωμένη ομάδα, η οποία, όπως είπα και πριν, δεν ξεφεύγει σε καμία περίπτωση από το αγωνιστικό πλάνο που έχει. Στο παιχνίδι της έχει υπομονή, δεν είναι δηλαδή η ομάδα που θα σε πιέσει, όμως περιμένει την ευκαιρία για να εκμεταλλευτεί τα όποια λάθη κάνει ο αντίπαλός της.»

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, προκειμένου να πετύχει το στόχο της πρόκρισης, ο Τιμούρ Κετσπάγια απάντησε:

«Πρέπει σίγουρα να είμαστε προσεκτικοί, να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και να προσέξουμε τα μαρκαρίσματα στις στημένες φάσεις. Πρέπει να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη, ειδικά όταν η ομάδα είναι στην επίθεση, καθώς ο αντίπαλός μας έχει καλούς και γρήγορους παίκτες μπροστά και προσπαθεί με αντεπιθέσεις να εκμεταλλευτεί την όποια έλλειψη συγκέντρωσης παρουσιαστεί στο ανασταλτικό παιχνίδι του αντιπάλου της, ενώ είναι πολύ καλή και στις στημένες φάσεις.

» Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο πρώτα της γκολ, στο παιχνίδι με την Ίσκρα, τα πέτυχε από στημένες φάσεις.»

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» κατέληξε:

«Είναι σίγουρα καλή ομάδα, όμως ο καλός και σοβαρός Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την πρόκριση, η οποία είναι ο στόχος μας.»

Ατομικό ο Γκαλέτι

Με τον Γκαλέτι να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, λόγω στομαχικών διαταραχών, διεξήχθη η προπόνηση της Τρίτης.

Ο Λεντέσμα ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γήπεδο, ο Ντουντού ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία, πισίνα και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο, ενώ ο Γ. Παπαδόπουλος έκανε θεραπεία.

Οι Ντάρμπισιρ και Τοροσίδης συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν. Από την προπόνηση απουσίασαν οι διεθνείς Ζεβλάκοφ, Ζαϊρί, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος και Μήτρογλου, καθώς και οι Νικλητσιώτης, Κατσικογιάννης, Βασιλόγιαννης, οι οποίοι αγωνίζονται με την ομάδα κάτω των 21 ετών σε τουρνουά στη Θεσσαλονίκη.

Συμφωνία της Μπέτις με ΤΣΣΚΑ Μόσχας για Μαρκ Γκονζάλες

Στη Ρωσία φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μαρκ Γκονζάλες, καθώς η διοίκηση της Μπέτις ανακοίνωσε ότι έφτασε σε συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την απόκτηση του Χιλιανού μεσοεπιθετικού, ο οποίος βρισκόταν στο μεταγραφικό «στόχαστρο» του Ολυμπιακού.

Ο σύλλογος της Σεβίλης, που υποβιβάστηκε πέρυσι από την primera division, απέκτησε το 2007 από τη Λίβερπουλ, έναντι έξι εκατομμυρίων ευρώ, τον 25χρονο διεθνή, ο οποίος, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, μετακομίζει στη ρωσική πρωτεύουσα για ένα παρόμοιο ποσό.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ