- ΑΘΕΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ο Γουέιφερ υπέγραψε και έρχεται για τον Ολυμπιακό
Αυτό που είχε προαναγγείλει πριν λίγες ημέρες ο ίδιος ο παίκτης, επιβεβαίωσε επισήμως την Τρίτη ο Ολυμπιακός. Η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Βον Γουέιφερ για τα επόμενα δύο χρόνια, κάνοντας γνωστό ότι ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε το συμβολαίο του και τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Ελλάδα, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις.
Το βιογραφικό του:
ΟΝΟΜΑ: Βον Γουέιφερ
ΥΨΟΣ: 1.96
ΗΜ. ΓΕΝ.: 21/7/1985
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: Χόμερ, Λουιζιάνα
ΘΕΣΗ: Γκαρντ
ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: Φλόριντα Στέιτ, Λος Άντζελες Λέικερς (2005-06), Φορτ Γουόρθ Φλάιερς (2006), Κολοράντο Φορτίνερς (2007), Λος Άντζελες Κλίπερς (2007), Ντένβερ Νάγκετς (2007-08), Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (2008), Χιούστον Ρόκετς (2008-09).
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Νούμερο 39 στο ντραφτ του 2005 από τους Λος Άντζελες Λέικερς
Τα Στατιστικά του
2008-09
Χιούστον: 9,7π., 88/117 (75%) Β., 165/348 (47%) 2π., 64/164 (39%) 3π., 113 (1,8ρ.), 1,1ασ., 0,6κλ., 0,1τ. σε 63 αγώνες και 19,4 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
2007-08
Ντένβερ: 1,3π., 6/8 (75%) Β., 9/23 (39%) 2π., 1/15 (10%) 3π., 310 (0,5ρ.), 0,2ασ., 0,1κλ., 0,1τ. σε 21 αγώνες και 4,3 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
Πόρτλαντ: 2,4π., 2/4 (50%) Β., 4/12 (33%) 2π., 3/11 (27%) 3π., 9 (1,1ρ.), 0,3ασ., 0,0κλ., 0,2τ. σε 8 αγώνες και 8,0 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
2006-07
Λος Άντζελες Κλίπερς: 0π., 0/0 (0%) Β., 0/0 (0%) 2π., 0/1 (0%) 3π.,0 (0ρ.), 0ασ., 0κλ., 0τ. σε 1 αγώνες και 1 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
2005-06
Λος Άντζελες Λέικερς: 1,3π., 6/8 (75%) Β., 4/21 (19%) 2π., 2/17 (12%) 3π., 8 (0,5ρ.), 0,3ασ., 0,2κλ., 0τ. σε 16 αγώνες και 4,6 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
Newsroom ΔΟΛ
www.in.gr

Διαψεύδει την ύπαρξη επικοινωνίας με Ολυμπιακό ο μάνατζερ του Γκουτιέρες
Ο μάνατζερ του Γιόνας Γκουτιέρες, Πένδρο Μπράβο Χιμένεθ όχι απλώς διαψεύδει ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 26χρονου χαφ, αλλά και το ότι έχει δεχθεί κρούση από τους «ερυθρόλευκους».
Σε αντίθεση, λοιπόν, με τα όσα ισχυρίζεται ο Γκουτιέρες στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail περί γνώσης του ενδιαφέροντος των Πειραιωτών, ο Χιμένεθ τονίζει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει ενοχληθεί από τους «ερυθρόλευκους».
«Κανείς από τον Ολυμπιακό δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μας. Δεν μας έχει γίνει οποιαδήποτε πρόταση από την ελληνική ομάδα» δήλωσε κατηγορηματικά ο Ισπανός μάνατζερ.
«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ περαιτέρω στο συγκεκριμένο θέμα. Ο Ολυμπιακός δεν μας έχει καταθέσει σε καμία περίπτωση κάποια πρόταση» συμπλήρωσε.
Στο κατά πόσο ο άσος της Νιουκάστλ θα ήταν διατεθειμένος να αγωνιστεί στη χώρα μας αρκέστηκε να πει:
«Δεν ξέρω, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».
Σχετικά με το ενδεχόμενο συμφωνίας του Γκουτιέρες από άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, ο Χιμένεθ κράτησε... και πάλι κλειστά τα χαρτιά του κλειστά:
«Δεν μπορώ να απάντησε σε αυτή την ερώτηση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο παίκτης ανήκει στην Νιουκάστλ».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

Η Γιουβέντους κρατά ανοιχτή την πόρτα για τον Ραφίνια
Ο κύκλος των αποχωρήσεων στη Γιουβέντους έχει ανοίξει για τα καλά και έτσι μετά τους Μέλμπεργκ (Ολυμπιακός) και Ζανέτι (Φιορεντίνα) δεν αποκλείεται να ακολουθήσει ένας εκ των Ζντένεκ Γκριγκέρα και Χασάν Σαλιχάμεσιτς. Η «Γηραιά Κυρία» πάντως για να είναι καλυμμένη σε κάθε περίπτωση ήδη εξετάζει την απόκτηση του Ραφίνια από την Σάλκε.
Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ είναι στα…μαχαίρια με τον νέο τεχνικό της Γερμανικής ομάδας Φέλιξ Μάγκατ ο οποίος πολύ ευχαρίστως θα έδινε άμεσα τη συγκατάθεση του για να παραχωρηθεί ο παίκτης.
Η Σάλκε ζητά σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον δώσει όμως η Γιουβέντους εκτός των κακών του σχέσεων με τον Μάγκατ θα εκμεταλλευτεί ένα ακόμα στοιχείο για να ρίξει την τιμή του.
Ο Ραφίνια έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Ντιέγκο και έτσι η «Γιούβε» υπολογίζει ότι μπορεί να πάρει τον παίκτη γύρω στα 4-5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς δεν είναι διατεθειμένη να ξοδέψει μεγαλύτερα ποσά.

Τους Πάουλο Κόστα και Γιάννη Αλεξίου απέκτησε ο Λεβαδειακός
Σε διπλό μεταγραφικό χτύπημα προχώρησε την Τρίτη ο Λεβαδειακός, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση τόσο του Πάουλο Κόστα, που έμεινε ελεύθερος από την Ομόνοια, όσο και του Γιάννη Αλεξίου με μεταγραφή από την Βέροια.
Οι «ακρίτες», μετά το διαζύγιο με τον Βλάντιμιρ Μπουτ, φούλαραν τόσο για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, όσο και για τον Έλληνα αμυντικό.
Όπως γνωστοποίησε η «πράσινη» ΠΑΕ, ο Πάουλο Κόστα υπέγραψε για δύο χρόνια, ενώ ο Γιάννης Αλεξίου θα φοράει τη φανέλα της ομάδας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
«Συμβόλαιο συνεργασίας για τα δύο επόμενα χρόνια υπέγραψε σήμερα ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ με τον Πορτογάλο μέσο Πάουλο Κόστα. Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ απέκτησε επίσης με μεταγραφή από τη Βέροια τον αμυντικό Γιάννη Αλεξίου, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο» αναφέφει η ανακοίνωση του Λεβαδειακού.

Ο Φερναντίνιο προστέθηκε στη λίστα του Ολυμπιακού
Καλύπτει τη θέση του αριστερού χαφ, σκοράρει με άνεση και διαθέτει... δολοφονικές εκτελέσεις φάουλ. Το «πακέτο» από κάθε άποψη δείχνει και είναι ελκυστικό για τον Ολυμπιακό, που σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει την περίπτωση του Βραζιλιάνου Φερνάντο Λουίς Ρόσα, γνωστότερου ως Φερναντίνιο, της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς αναμένονται δύσκολες...
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρωταθλητής», ο Βραζιλιάνος άσος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν έρθει σε επαφή με τους ατζέντηδές του για το ενδεχόμενο απόκτησης του 24χρονου μέσου.
Η τιμή του ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, αλλά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι κάνει τους ανθρώπους των πειραιωτών να πιστεύουν ότι μπορεί να αποκτηθεί με τα μισά χρήματα.
Ο Φερναντίνιο μεταγράφηκε στην ομάδα της Ουκρανίας το 2005, προερχόμενος από την Ατλέτικο Παραναένσε. Με τη φανέλα της Σαχτιάρ αριθμεί μέχρι τώρα 98 συμμετοχές και 19 γκολ.
Έχει κερδίσει δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Ουκρανίας καθώς και ένα κύπελλο UEFA. Παράλληλα, σε ατομικό επίπεδο έχει αναδειχθεί παίκτης της χρονιάς τη σεζόν 2007-08, κερδίζοντας μάλιστα τη «χρυσή μπάλα» Ουκρανίας.
Ωστόσο, πρώτο όνομα στη λίστα για τη θέση του αριστερού χαφ παραμένει αυτό του Αμαντίνο Μαντσίνι, αν και ο Βραζιλιάνος της Ίντερ δεν δείχνει να ψήνεται με την ιδέα να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και προτιμάει να πάει στην Πρέμιερ Λιγκ.
Πάντα υπάρχει στο προσκήνιο ο Γιόνας Γκουτιέρεζ της Νιούκαστλ και ο Γκαμστ Πέντερσεν της Μπλάκμπερν.
Στα υπόψιν και ο Κάνγκα Ακαλέ της Λανς, που έχει προταθεί και στον Αρη.
Παράλληλα, από Γαλλία προέκυψε ότι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού βρίσκονται ο Ιβάν Κλάσνιτς της Ναντ και ο Σαμπανί Νοντά της Γαλατάσαραϊ...
«Αν επισημοποιήσει το ενδιαφέρον για Ντένις τότε το συζητάμε...»
Όσον αφορά το μέτωπο Χερμάν Ντένις, ο ατζέντης του 28χρονου επιθετικού της Νάπολι, Λεονάρντο Ροντρίγκες με δηλώσεις του στο «Goal», επιβεβαίωσε ότι έχει δεχθεί «κρούση» για τον πελάτη από άνθρωπο που λειτουργούσε για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αν και δεν υπάρχει για την ώρα επίσημη πρόταση. Αν αυτή γίνει, τότε ο Ντένις θα την σκεφτεί...
«Με πλησίασε κάποιος και μου μετέφερε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ρωτώντας με αν θα συζητούσε ο Ντένις το ενδεχόμενο να πάει δανεικός στην ελληνική ομάδα. Αυτό μπορώ να το πω, αλλά από την άλλη πλευρά δεν έχω στα χέρια μου κάποια επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό», ξεκαθάρισε ο μάνατζερ του λατινοαμερικάνου άσου και πρόσθεσε:
«Αν η ελληνική ομάδα επισημοποιήσει το ενδιαφέρον της και η πρόταση που θα κάνει στον Ντένις είναι καλή, τότε είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε το ενδεχόμενο μεταγραφής. Νομίζω ότι ο Ντένις δεν θα είχε πρόβλημα να έρθει στην Ελλάδα, γιατί ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και, όπως όλα δείχνουν, θα παίξει στο Champions League, κάτι που φυσικά είναι πολύ σημαντικό».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.g

«Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ» ξεκαθάρισε ο Γκαρσία
Να μείνει στον ΠΑΟΚ, καθώς η καρδιά του χτυπά δυνατά για τον «Δικέφαλο» και τον κόσμο του, τόνισε ο Πάμπλο Γκαρσία βάζοντας τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να παίρνει μεταγραφή στην Ανκαραγκουτσού, σε μια υπόθεση, πάντως αρκετά μυστήρια. Παράλληλα, κύκλοι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, διαψεύδουν ότι υφίσταται θέμα παραχώρησης του Ουρουγουανού, που είναι το αγαπημένο παιδί των οργανωμένων οπαδών και κάπου εκεί το θέμα φαίνεται να λαμβάνει -για την ώρα- τέλος.
«Εγώ θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ» τόνισε ο Πάμπλο Γκαρσία στην εφημερίδα «ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ» και πρόσθεσε: «Η καρδιά μου χτυπά δυνατά για την ομάδα και τον κόσμο». Αυτή ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του Ουρουγουανού άσου για τα όσα κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα στην Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, και η πλευρά της Τουρκικής ομάδας διέψευσε ότι έστειλε αντιπροσωπεία στην Θεσσαλονίκη για να συζητήσει με τον ΠΑΟΚ την παραχώρηση του 32χρονου μέσου.
Όπως λεγόταν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το όλο θέμα είναι «παιχνίδια» μάνατζερ, οι οποίοι άγνωστο για ποιο λόγο προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και την στιγμή που ο «Δικέφαλος» επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Αμεση και καίρια ήταν η αντίδραση του κόσμου του ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί του «Δικεφάλου»... έσπασαν τα τηλεφωνικά κέντρα στα ΜΜΕ της συμπρωτεύουσας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα και παραπέμποντας στα αλλήστου μνήμης «πανό», που είχαν αναρτηθεί σε αγώνες της ομάδας στην Τούμπα, περί... «NO GARCIA, NO PARTY»
Ταξίδι Βρύζα στη Βουλγαρία
Στο μεταξύ, η απουσία του Ζήση Βρύζα από την Σουρωτή και την προπόνηση της ομάδας την Τρίτη γέννησε ερωτηματικά μεταγραφικού χαρακτήρως.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στην Βουλγαρία για μεταγραφική υπόθεση του «Δικεφάλου». Περισσότερα για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά.

«Περήφανος που είμαι ΑΕΚ» δήλωσε ο Ίσμαελ Μπλάνκο
Πρόκειται για τον παίκτη «σημαία» της ΑΕΚ, όπως έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ο πρόεδρος της ομάδας Νίκος Θανόπουλος. Ο κόσμος τον λατρεύει, και εκείνος ανταποδίδει την αγάπη του, πυροβολώντας κατά ριπάς τα αντίπαλα δίχτυα. Ο λόγος για τον Ισμαελ Μπλάνκο, ο οποίος με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ανανέωση του συμβολαίου με τον «Δικέφαλο» μέχρι το 2013.
«Είμαι πολύ χαρούμενος από τη διάθεση που δείχνει η ΑΕΚ να ανανεώσει από τώρα το συμβόλαιό μου. Η συζήτηση του προέδρου με τον μάνατζέρ μου έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και στις 29 Αυγούστου θα γίνει η τελική συνάντηση για να ολοκληρωθεί το θέμα.
»Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, καθώς αυτή είναι και η πρόθεση της ΑΕΚ και η δική μου. Μέχρι τώρα η ΑΕΚ μου έχει φερθεί άψογα, είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι μέλος της ομάδας.
»Εχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, αλλά και η δική μου πρόθεση είναι να μείνω περισσότερα χρόνια», είπε αρχικά ο Μπλάνκο στην «Εξέδρα των Σπορ».
Για το αν αποτελεί σημαία για την ΑΕΚ, δήλωσε με σαφήνεια: «Αυτό το είχε πει ο πρόεδρος και στον Γκουστάβο Οναΐντια (ο άλλος μάνατζέρ του), στη συνάντηση που είχαν κάνει στις αρχές Ιουλίου. Σίγουρα με γεμίζει υπερηφάνεια το γεγονός ότι η ΑΕΚ με θεωρεί 'σημαία' της.
»Είναι μια επιβράβευση για εμένα ο τρόπος που με αντιμετωπίζει η ομάδα μου. Ολοι στην ΑΕΚ μου έχουν φερθεί πολύ καλά και με έχουν κάνει να νιώθω ευτυχισμένος που βρίσκομαι σε αυτό το κλαμπ».
Τέλος, ο Μπλάνκο μίλησε και για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ενωσης, τον Λεονάρντο:
«Σιγά σιγά έχει αρχίσει να βρίσκει τον ρυθμό του. Είμαστε λίγες ημέρες μαζί στις προπονήσεις, όμως, δείχνει ότι έχει τα προσόντα για να προσφέρει πολλά στην ομάδα. Εύχομαι και ελπίζω να του πάνε όλα καλά, να βρει γρήγορα τη φόρμα του και να προσφέρει στην ΑΕΚ αυτά που περιμένει από εκείνον».

«Χαώδης διαφορά με τον Ολυμπιακό» λέει ο αθλητικός διευθυντής της Μπέτις
Περίπου δύο μήνες πέρασαν από τότε που το όνομα του Μαρκ Γκονζάλες βρισκόταν στην επικαιρότητα και στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Δεν χωράει αμφισβήτηση ότι ο χιλιανός αριστεροπόδαρος χαφ ήταν ο υπ' αριθμόν ένας στόχος των «ερυθρολεύκων». Όμως, επί της ουσίας ουδέποτε ο Ολυμπιακός πλησίασε τις απαιτήσεις της Μπέτις, όπως παραδέχτηκε ο αθλητικός διευθυντής των σεβιγιάνων, Μανουέλ Μομπαρλέτ.
Ο Ολυμπιακός προφανώς περίμενε υπομονετικά προκειμένου να ρίξει τις απαιτήσεις της η Μπέτις. Ίσως οι διοικούντες στον Ολυμπιακό θεωρούσαν ότι οι άνθρωποι του ισπανικού συλλόγου βλέποντας τη σφοδρή επιθυμία του Γκονζάλες να αποχωρήσει από την Ανδαλουσία, θα τον πούλαγαν «όσο-όσο».
Τελικά, αυτή η στρατηγική του Ολυμπιακού αποδείχθηκε λανθασμένη. Με την προσφορά που έκανε στην Μπέτις (το δανεισμό του παίκτη με οψιόν αγοράς, σύμφωνα με τους Ισπανούς), δεν μπορούσε να περιμένει και πολλά πράγματα.
Οι δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της Μπέτις:
-Κύριε Μομπαρλέτ, η μεταγραφή του Γκονζάλες στην ΤΣΣΚΑ ολοκληρώθηκε;
«Από την Ελλάδα δεν μου είπατε ότι είστε;»
-Ναι…
«Τις τελευταίες μέρες με καλούσατε για να σας μιλήσω για τον Ολυμπιακό. Τώρα θέλετε να μιλήσουμε για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας;»
-Δεν έχει κλείσει δηλαδή ο παίκτης στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας;
«Δεν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Απλώς μου προκαλεί εντύπωση. Όσο για το αν έχει κλείσει στην ΤΣΣΚΑ, μπορώ να πω πλέον πως συμφωνήσαμε την ρωσική ομάδα και ο Μαρκ θα συνεχίσει την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ.
-Να μιλήσουμε τότε για τον Ολυμπιακό; Τι ακριβώς συνέβη με την περίπτωση της ελληνικής ομάδας; Ακούγαμε για πρόταση τριών εκατομμυρίων ευρώ. Τι ισχύει από όλα αυτά;
«Η διαφορά με τον Ολυμπιακό ήταν χαώδης. Και απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, ουδέποτε έκανε πρόταση τριών εκατομμυρίων ευρώ».
-Οι φήμες που ακούστηκαν για δανεισμό του παίκτη;
«Πράγματι, είχαμε μία ενημέρωση από τον Ολυμπιακό ότι τον ήθελε δανεικό τον Γκονζάλες. Εμείς όμως δεν συζητήσαμε καν αυτό το ενδεχόμενο. Ή θα έμενε στην Μπέτις ή θα έφευγε με μεταγραφή».
-Δύο μήνες ασχολούμασταν με τον Γκονζάλες. Ακούγαμε ότι συζητούσατε με τον Ολυμπιακό. Είναι ψέματα όλα αυτά;
«Και εμένα μου τηλεφωνούσαν Έλληνες δημοσιογράφοι και τους εξηγούσα ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον Ολυμπιακό για τον Μαρκ. Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία, γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός δεν έκανε ποτέ μία προσφορά που να πλησίασε τις απαιτήσεις μας».
-Και τότε πώς διέρρεαν οι πληροφορίες από τον ισπανικό Τύπο ότι υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ σας;
«Εμένα ρωτάτε; Ρωτήστε τους συναδέλφους σας. Εγώ έλεγα συνεχώς ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση με τον Ολυμπιακό».

«Παναθηναϊκός όπως Αρσεναλ» προειδοποίησε ο Ρέγες τους συμπαίκτες του στην Ατλέτικο
Με την ίδια σοβαρότητα που θα αντιμετώπιζε την Αρσεναλ, αν κληρωνόταν η Ατλέτικο Μαδρίτης με τους «κανονιέρηδες», κάλεσε τους συμπαίκτες του να δουν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες.
Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός των «ροχιμπλάνκος», τόνισε πως το πρώτο ματς με τους «πράσινους» είναι πολύ κρίσιμο και πως θα πρέπει οι μαδριλένοι να προσέξουν ιδιαίτερα την ομάδα του «τριφυλλιού».
«Το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι ο αντίπαλός μας είναι δυνατός. Θα μπορούσαμε βέβαια να είχαμε αντιμετωπίσει την Αρσεναλ ή τη Λιόν.
»Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό με την ίδια σοβαρότητα όπως θα αντιμετωπίζαμε και την Αρσεναλ», τόνισε αρχικά ο Ισπανός άσος.
Όσο για την αγωνιστική κατάσταση στη οποία βρίσκεται ο ίδιος συμπλήρωσε: «Κάθε μέρα αισθάνομαι και καλύτερα. Πρέπει να βρω ρυθμό. Είναι σημαντικό για μένα να αγωνίζομαι και είχα την ευκαιρία να το κάνω απέναντι στη Λα Κορούνια την Κυριακή. Η νίκη μας σε αυτό το φιλικό δεν ήταν εύκολη και μας τόνωσε την ψυχολογία».
Ετοιμοπόλεμος ο Φορλάν
Κατά τα άλλα, στη διάθεση του Αμπέλ Ρεσίνο για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τέθηκε οριστικά ο Ντιέγκο Φορλάν ο οποίος ξεπέρασε το μυικό τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε από το φιλικό με την Λίβερπουλ.
Ο διεθνής Ουρουγουανός επιθετικός των «ροχιμπλάνκος» θα δώσει κανονικά το «παρών» στην αναμέτρηση της Τετάρτης (19/8) μιας και πήρε κανονικά μέρος στην τελευταία προπόνηση της Ισπανικής ομάδας και έκανε τον τεχνικό των Μαδριλένων, Αμπέλ Ρεσίνο, να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Ο Αρης «τσεκάρει» τον Ακαλέ και η Γουίγκαν τον Γιάχιτς
Την περίπτωση του Κάνγκα Ακαλέ εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες από την Γαλλία ο Αρης.
Ο 28χρονος Ιβοριανός αριστεροπόδαρος μέσος προτάθηκε στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης και η υπόθεση του ξεχωρίζει, μιας και πρόκειται για έμπειρο ποδοσφαιριστή, που διαθέτει πλούσιο βιογραφικό με «γεμάτες» χρονιές στις ομάδες που έχει αγωνιστεί, ενώ στα συν του, συγκαταλέγεται το γεγονός ότι είναι κάτοχος Γαλλικού διαβατηρίου και ως εκ τούτου δεν πιάνει θέση ξένου.
Ο αφρικανός δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2011, όμως, όπως σημειώνεται, αυτό δεν είναι αποτρεπτικό, διότι η Λανς –όπου ανήκει ο παίκτης- φαίνεται διατεθειμένη είτε να τον αφήσει ελεύθερο, είτε να τον παραχωρήσει δανεικό, όπως ακριβώς έκανε δηλαδή τα τελευταία δύο χρόνια, αφού δεν υπολογίζεται στα αγωνιστικά πλάνα της.
Ο Ακαλέ μπορεί να ανήκει στη Λανς από το 2007, ωστόσο έχει φορέσει τη χρυσαφί φανέλα μόλις εννιά φορές, καθώς την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μαρσέιγ (19 συμμετοχές, 1 γκολ) και την χρονιά που πέρασε στην ισπανική Ουέλβα (26 συμμετοχές).
Το όνομα του το «έφτιαξε» στην Οσέρ, όπου τη τετραετία 2003-2007 διέπρεψε στο Γαλλικό πρωτάθλημα, μετρώντας 112 συμμετοχές και 24 γκολ. Είναι 33 φορές διεθνής (3 γκολ) με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού, την οποία μάλιστα ενίσχυσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας το 2006.
Γιάχιτς: Ανοικτό το ενδεχόμενο της μεταγραφής μου
Εν τω μεταξύ, το ενδιαφέρον της αγγλικής Γούιγκαν για την απόκτησή του, επιβεβαίωσε με δηλώσεις στην ιστοσελίδα της χώρας του, «sportin.ba» ο βόσνιος αμυντικός του Αρη, Σάνελ Γιάχιτς:
«Οι άνθρωποι της Γουίγκαν με είδαν στα δύο φιλικά που δώσαμε με τον Αρη στην Ιταλία, απέναντι στη Λιβόρνο και τη Σιένα και ικανοποιήθηκαν πολύ από την απόδοση μου. Συζητήσαμε για τις πιθανότητες να γίνει η μεταγραφή, ωστόσο ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο. Πάντως τα δεδομένα δείχνουν ότι δεν θα αργήσει να ολοκληρωθεί το ζήτημα, είτε έτσι, είτε αλλιώς», δήλωσε ο Γιάχιτς.
Από την «κίτρινη» ΠΑΕ, βέβαια, δεν επιβεβαιώνεται καμία συζήτηση με ανθρώπους της Γουίγκαν, την ίδια στιγμή που η διοίκηση της ομάδας ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση επέκτασης της συνεργασίας της με τον διεθνή ποδοσφαιριστή, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος στις δηλώσεις του:
«Μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή του Αρη, ο οποίος μου είπε να περιμένω γιατί θα μου κατατεθεί πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου μου. Αν γίνει αυτό θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά και θα αποφασίσω για το μέλλον μου».

Ατομικό ο Σισέ, πονοκέφαλος για τον Χένκ Τεν Κάτε
Μετά το διήμερο ρεπό που είχε δώσει στους παίκτες του ο Χενκ Τεν Κάτε από την επιστροφή της ομάδας από την Βουδαπέστη και το φιλικό με την Χόνβεντ, οι «πράσινοι» συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στις αθλητικες εγκαταστάσεις της Παιανίας για την πρώτη εκ των δυο προπονήσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τετάρτης.
Φυσικά απουσίαζαν οι διεθνείς της ομάδας, που δεν είναι και λίγοι (σ.σ. Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μουν και Τζόρβας), αλλά αυτός δεν ήταν ο μοναδικός λόγος για τον οποίο «πονοκεφαλιάζει» ο τεχνικός του «τριφυλλιού», καθώς είδε τον Τζιμπρίλ Σισέ να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, εξαιτίας ενοχλήσεων.
Ο Γάλλος σούπερ σταρ της ομάδας, παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και για αυτό το λόγο, αποφασίστηκε να γυμναστεί σε χαλαρούς ρυθμούς.
Οι υπόλοιποι παίκτες ξεκίνησαν με ζέσταμα και στην συνέχεια επιδόθηκαν μέχρι το τέλος του προγράμματος σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Νέα προπόνηση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα.
Έλειπε ο Φαν Ντερ Λεμ, που «τελειώνει»
Στα αξιοσημείωτα της προπόνησης ήταν η μη παρουσία του Γκέραρντ Φαν Ντερ Λεμ.
Ο βοηθός του Τεν Κάτε, για τον οποίο εδώ και καιρό φημολογείται ότι «τελειώνει», πληρώνοντας το... μάρμαρο για την ελλιπή «κατασκοπεία» της Σπάρτα Πράγας.
Αυτό είχε σαν συνέπεια η ομάδα να πάει χαλαρή και με τουπέ στην Τσεχία και να θέσει σε κίνδυνο την πρόκριση, που ήρθε μετά... κόπων και βασάνων στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ, δεν έδωσε το «παρών» στην Παιανία και φαίνεται πως μετράει... ώρες στο «τριφύλλι».
Μάλιστα, ο ίδιος ο Ολλανδός είχε πει στους παίκτες του β' γκρουπ (Κλέιτον, Μάντζιο, Τζιόλη, Δημούτσο) το περασμένο Σάββατο (8/8) ότι θα λυθεί η συνεργασία του με την ομάδα.

Η Νιούκαστλ έβαλε πωλητήριο στον Κολοτσίνι και ο Παναθηναϊκός το σκέφτεται
Παρά τα όσα ειπώθηκαν από στέλεχος του Παναθηναϊκού στον Αγγλικό Τύπο την Τρίτη, ότι οι «πράσινοι» δεν κινούνται για άλλη μεταγραφή και ότι δεν τους ενδιαφέρει η περίπτωση του Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι, εντούτοις οι ιθύνοντες του «ριφυλλιού» εντείνουν τις αναζητήσεις τους για την απόκτηση ενός πρωτοκλασσάτου στόπερ, έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο την περίπτωση του Αργεντίνου διεθνούς αμυντικού της Νιούκαστλ.
Οι «ανθρακωρύχοι» επιβεβαίωσαν ότι ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός είναι στην λίστα με τους ύπο παραχώρηση παίκτες και όρισαν σαν τιμή εκκίνησης για την πώληση του Κολοτσίνι το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ, που ναι μεν φαίνεται κάπως υψηλό για τα δεδομένα της εποχής, ωστόσο, όχι και απαγορευτικό.
Το κασέ του παίκτη είναι γύρω στα 2 εκατ. ευρώ ετησίως και ενδεχομένως αν οι «πράσινοι» το αποφασίσουν, μπορούν να τον κάνουν δικό τους.
Στα υπόψη και ο Ντίαζ
Στον Παναθηναϊκό, βέβαια, κοιτάζουν και άλλες 2-3 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών για το κέντρο της άμυνάς τους. Μια από αυτές είναι και εκείνη του Ντάνιελ Ντίαζ της Χετάφε. Ο 30χρονος διεθνής αργεντίνος αγωνίζεται στον Ισπανικό σύλλογο από το 2007 (63 συμμετοχές, 1 γκολ).
Τα δύο προηγούμενα χρόνια φορούσε τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς (67 συμμετοχές, 7 γκολ), ενώ προηγουμένως είχε παίξει σε Κολόν, Κρουζ Αζούλ και Ροζάριο Σεντράλ.
Οπως και να έχει, στον Παναθηναϊκό αναμένεται να κάνουν την τελική τους κίνηση για την απόκτηση του αμυντικού, όταν και εφόσον προχωρήσουν οι πωλήσεις των υπό παραχώρηση παικτών του (Μάντζιος, Κλέιτον, Τζιόλη, Μάτος) και μπουν λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ...
Και στο βάθος... Γιούρκας
Παράλληλα, ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να παίξει τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Από το περιβάλλον του διεθνούς δεξιού μπακ προκύπτει πως ο Γιούρκας δεν έχει κλείσει την πόρτα στους «πράσινους» και εφόσον δεν βρει την πρόταση που ψάχνει στο εξωτερικό, τότε δεν αποκλείεται να διαβεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του τις πύλες της Παιανίας.
Από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όσες φορές προέκυψε σενάριο για τον γιαννιώτη μπακ διαψεύστηκε, αν και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί τίποτε όσο περνάει ο καιρός και ο παίκτης δεν κλείνει σε κάποια ομάδα του εξωτερικού.
Ραντεβού για «Σάλπι»
Στο μεταξύ, με αφορμή την κάθοδο του ΠΑΣ Γιάννινα στην Αθήνα για το φιλικό αγώνα το απόγευμα της Τετάρτης (12/8) με τον Ατρόμητο, το στέλεχος της ηπειρωτικής ΠΑΕ και παράλληλα ατζέντης του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Βαγγέλης Αγγελής θα συναντηθεί με τον football manager του Παναθηναϊκού, Κώστα Αντωνίου, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση πρόωρης ανανέωσης του συμβολαίου του βραχύσωμου επιθετικού.
Οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να κάνουν μια αύξηση 100.000€ ετησίως συν κάποια μπόνους στον μακεδόνα φορ και απομένει να δούμε αν θα την αποδεχθεί η πλευρά του παίκτη, αν και το θέμα δεν πρόκειται να κλείσει στο ραντεβού της Τετάρτης, αφού θα πρέπει να είναι «παρών» και ο παίκτης, που τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται με την Εθνική στην Πολωνία.

Προς «ναυάγιο» οδηγείται η περίπτωση Γκάγκα
Απομακρύνεται από την ΑΕΚ με το πέρασμα των ημερών ο Σιμπονίσο Γκάκα. Και αυτός καθώς η Μαμελόντι Σαντάουνς δείχνει απρόθυμη να τηρήσει την αρχική συμφωνία και πλέον έχει απαιτήσεις που οδηγούν την μεταγραφή του παίκτη σε... ναυάγιο.
Ο Νοτιοαφρικανός αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο του Ντούσαν Μπάγεβιτς για το δεξί άκρο της άμυνας και η ΑΕΚ βρέθηκε μία ανάσα από την απόκτησή του. Η προσφορά του Θανόπουλου προέβλεπε 400.000 ευρώ για το 60% των δικαιωμάτων του, προσφορά που φερόταν έτοιμη να αποδεχθεί η Μαμελόντι.
Η στάση όμως του συλλόγου άλλαξε ξαφνικά και οι απαιτήσεις της ανέβηκαν κατά 300.000 ευρώ. Οχι βέβαια για το 60% αλλά για το 100% των δικαιωμάτων του, ζητώντας παράλληλα η πληρωμή να γίνει άμεσα και με μετρητά.
Κάτι που βρίσκει αντίθετους τους ανθρώπους της ΑΕΚ που είχαν δώσει διορία μέχρι και την Τετάρτη για να λάβουν οριστική απάντηση. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία της «Ένωσης» για την απόκτηση του παίκτη, προσθέτοντας όμως ότι «καμία μεταγραφή στον κόσμο δεν γίνεται με τέτοιες απαιτήσεις. Ολες οι μεταγραφές στον κόσμο γίνονται με δόσεις».
Αν η Μαμελόντι επιμείνει σε αυτές τις απαιτήσεις και η περίπτωση Γκάκα έχει αρνητική κατάληξη, η ΑΕΚ θα εξετάσεις τις εναλλακτικές λύσεις που έχει στην λίστα του ο Μπάγεβιτς. Οι Κάρλος Λουτσιάνο Αραούχο (έχει και ισπανικό διαβατήριο) και Σερτζίνιο Γριν είναι δύο από αυτές.

Ο Λεονάρντο «όαση» της ΑΕΚ στην ήττα από τη Μαγιόρκα
Η ΑΕΚ ηττήθηκε στο τελευταίο φιλικό της αγώνα κόντρα στην Μαγιόρκα με 3-1 στο ΟΑΚΑ, προβληματίζοντας εν όψει της αναμέτρησής της με την Βασλούι για το Europa League. Η «Ένωση» - που παρατάχθηκε με αρκετές ελλείψεις εξαιτίας της απουσίας διεθνών και τραυματιών - παρουσίασε προβλήματα στη δημιουργία φάσεων και έδειξε αρκετές αμυντικές αδυναμίες. Μοναδική... όαση ήταν ο Λεονάρντο του πρώτου ημιχρόνου, καθώς από τα πόδια του ξεκίνησε το οτιδήποτε δημιουργικό για την ΑΕΚ.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, με τον Σάχα κάτω από τα γκολπόστ, τον Γεωργέα δεξιά, τον Χουναφράν αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ζεράλντο-Μανωλά. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Γιαχάγια, Γκέντσογλου, με τον Ιορντάκε μπροστά τους, Μαντούκα και Λεονάρντο αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν ο Ισμαελ Μπλάνκο.
Οι παίκτες της «Ένωσης» προσπάθησαν από το ξεκίνημα του αγώνα να εφαρμόσουν πιστά τις εντολές του Σερβοέλληνα προπονητή, δηλαδή πίεση ψηλά και στρωτό παιχνίδι κυρίως από τα πλάγια. Η ΑΕΚ φαινόταν πιο ζωηρή από τα άκρα, με τους Λεονάρντο και Μαντούκα να αλλάζουν συνεχώς πτέρυγες, όμως δύσκολα «πατούσε» στην περιοχή της Μαγιόρκα και η μπάλα σπάνια έφτανε στον Μπλάνκο.
Από την άλλη πλευρά, οι Ισπανοί δεν έκαναν τίποτα το σποδαιότερο, καθώς και αυτοί αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου με ελάχιστες επισκέψεις στην εστία του Σάχα.
Πινελιά... Λεονάρντο
Ο πιο... ζωηρός παίκτης του πρώτου ημιχρόνου, ο Λεονάρντο ανταμείφθηκε για τις προσπάθειές καθώς στο 24', έστω και με τη βοήθεια του Σουάρεθ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μαγιόρκα. Ο Βραζιλιάνος μέσος γενικά έδειξε διάθεση, αν και ήταν εμφανές ότι ακόμα δεν μπορεί να βρεθεί με τους συμπαίκτες του όπως θα ήθελε ο ίδιος και ο Μπάγεβιτς.
Πάντως και την ωραία κάθετη μπαλά έβγαλε στον Μαντούκα στο 44' ενώ είχε στο ενεργητικό του και μια... φιλόδοξη εκτέλεση φάουλ στην ίδια φάση. Πολύ καλή στιγμή είχε η «Ένωση» λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνο όταν ο Ιορντάκε έβγαλε ωραία πάσα στον Μαντούκα, ο οποίος προσπάθησε να βρει τον Μπλάνκο, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει την μπάλα ο Αργεντινός και να γίνει απειλητικός για την εστία της Μαγιόρκα.
Οι Ισπανοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 28' όταν δυνατό σουτ του Σουάρεθ έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σάχα.
Μπλάκ άουτ και λάθη
Η «Ένωση» άρχισε χαλαρά το δεύτερο ημίχρονο, γεγονός που πλήρωσε με το... καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αντούριθ εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της ΑΕΚ βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Σάχα ο οποίος τον ανέτρεψε μέσα στην μεγάλη περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαρτί, αρχικά απέκρουσε ο Σάχα, αλλά στην συνέχεια ο παίκτης της Μαγιόρκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν... φουριόζοι και άρχιζαν να δημιουργούν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο με την «Ένωση» να παρουσιάζει αμυντικά κενά.
Από το 55' και μετά η ΑΕΚ προσπάθησε και πάλι να ανακάμψει έχοντας ως πρωταγωνιστή και πάλι τον Λεονάρντο, αλλά και πάλι εξακολουθούσε να είναι ακίνδυνη επιθετικά.
Το... καινούργιο στοιχείο των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο είναι ότι παρουσίαζαν αρκετά αμυντικές αδυναμίες. Το αποτέλεσμα ήταν για ακόμα μια φορά ο δαιμόνιος Αντούριθ (65') να βρεθεί στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και με ωραίο πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα.
Οι πολλές αλλαγές του Μπάγεβιτς έριξαν κι άλλο το ρυθμό της «Ένωσης» με την ΑΕΚ πάντως να χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 87' όταν ο Ντιουφ με φοβερό σουτ ύστερα από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Μαγιόρκα.
Το... κερασάκι στην νίκη της Μαγιόρκα πέτυχε ο Βίκτορ στις καθυστερήσεις γράφοντας το τελικό 3-1 για την ομάδα του.
Σίγουρα ο Μπάγεβιτς θα περίμενε περισσότερα πράγματα από ορισμένους παίκτες και καλείται πλέον στο διάστημα μέχρι την αναμέτρηση με την Βασλούι να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Άλβες, Μανωλάς, Χουανφράν, Γεωργέας (66' Κουτρομάνος), Γιαχάγια, Γκέντσογλου (84' Ντιουφ), Ιορντάκε (66' Λαγός), Μαντούκα (57' Μπερνς), Λεονάρντο (80' Ρίκκα), Μπλάνκο
ΜΑΓΙΟΡΚΑ (Γκρεγκόριο Μανθάνο): Λουξ, Χοσέμι (79' Καστεγιάνο), Ράμις (46' Βίκτορ), Βαρέλα (46' Κρέσπι), Νούνες, Αγιόθε (46' Κοράλες), Σουάρεθ (76' Λόπεθ), Μαρτί, Αντούριθ, Τρέχο (62' Τεχέρα), Κάστρο (62' Τούνι)

Ήττα της Ξάνθης με 1-0 από τη Δόξα στη Δράμα
Αθήνα
Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στη Δράμα, η τοπική Δόξα επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 παρουσία περίπου 1.500 φιλάθλων. Το γκολ που έκρινε την συνάντηση πέτυχε ο Σαμαράς στο 81ο λεπτό της συνάντησης με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ των Δραμινών και συγκεκριμένα του Μαχαιρούδη. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της Ξάνθης, μετά το 2-1 από την Νέα Σαλαμίνα.
Δόξα Δράμας: Καρατζιοβαλής (46' Τοπαλίδης), Παπαθανασίου (46' Μουρατίδης), Ρομπίνιο, Πακαλτσής (63' Παπαδόπουλος), Σαμαράς, Γκίκας (63' Εντούρ), Τσιμπλίδης, Γκονζάλες (37' Μαχαιρούδης), Μουρατίδης, Πινδώνης (46' Τσουκαλάς), Χλωρός (Αντώνοφ).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάκι, Στρμπα, Αμπένα (60' Φλίσκας), Αλ Σάιφι, Μάνδαλος (67' Κιντάνα), Ζιέντσιουκ (46' Πόι), Στίβαρ (46' Λουτσιάνο).
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πλήρωσε» το δεύτερο ημίχρονο η εθνική Ελπίδων στη Σλοβακία
Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε 1-0 από την αντίστοιχη ομάδα της Σλοβακίας, σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Ζλάτε Μόραβτσε. Η ελληνική ομάδα ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η Σλοβακία απείλησε περισσότερες φορές στο δεύτερο.
Στο 55' ο Γκρένταλ δέχθηκε στην αντεπίθεση όμορφη πάσα από τον Λάτσνι και με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η ελληνική ομάδα πίεσε τους αντιπάλους και στο 62' έφτασε κοντά στο γκολ με τον Νίνη (η μπάλα έπειτα από το σουτ του νεαρού μέσου βρήκε την τελευταία στιγμή στο σώμα του Γιάνοσικ και απομακρύνθηκε). Στη συνέχεια του αγώνα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικό για την εστία της Σλοβακίας.
Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι είχαν στο 85' την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως ο Λάμπρου νίκησε στο τετ-α-τετ τον Μακ.
ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Ντούμπραβκα (46' Χούντι), Τσίκος, Γιάνοσικ, Τσεχ (46' Γιαράμπιτσα), Γιούχαρ, Πρόχατσκα, Μπάραν (46' Ντόμπιας), Γκρένταλ (66' Κούσμα), Σιλβέστρ (46' Μακ), Ντιούρις (88' Κλέστσικ), Σκούτκα (46' Λάτσνι)
ΕΛΛΑΔΑ: Λάμπρου, Μπουκουβάλας, Τ. Παπάζογλου (64' Σιάκκας), Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης (83' Σοϊλέδης), Σιόβας, Νίνης (64' Γιάντσης), Πλιάτσικας (83' Βλασόπουλος), Μήτρογλου (46' Θ. Παπάζογλου), Δημούτσος (46' Ταχτσίδης), Κουτσιανικούλης (46' Παυλής)

Φιλική επικράτηση του Ηρακλή επί του Λεβαδειακού με 3-1
Ικανοποιώντας κατά διαστήματα με την απόδοση του ο Ηρακλής επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού, στο πρώτο σε ελληνικό έδαφος φιλικό παιχνίδι του.
Στο 16' ο Γιάκομπ άνοιξε το σκορ για το «Γηραιό» και στο 78' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Βασιλείου. Δύο λεπτά αργότερα ο Βέλλιος έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους «κυανόλευκους» και στο 85' ο Κονέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Την Κυριακή, οι Θεσσαλονικείς θα αναμετρηθούν στα Γιαννιτσά με την τοπική Αναγέννηση.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπαντής, Μάρτος (61' Σαρακατσάνος), Λέκι (79' Κατσικάς), Κατσαμπής, Γιαννούλης, Φούφουλας (61' Αγρίτης), Παπαστεριανός (61' Κονέ), Μιλάνο (72' Βουτσιάς), Ντίκα (79' Βέλλιος), Μπόσνιακ (75' Καρλόπουλος), Γιάκομπ (67' Παπαζαχαρίας).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Καρακώστας, Μουλόπουλος (82' Μαχαίρας), Μαρτορέλ (46' Καψής), Ζησόπουλος, Κόλτζος (85' Λεμονής), Μπράνκο (61' Κόλτζης), Ταραλίδης, Σερτζίνιο, Μπάρκογλου (65' Τζωρμπατζάκης), Βασιλείου, Μπούσι.

Όμορφο θέαμα με γκολ στο φινάλε για ΠΑΟΚ, Εργοτέλη
Ιδανικό συμπλήρωμα στο καλό θέαμα, που παρουσίασαν στην Τούμπα ΠΑΟΚ και Εργοτέλης ήταν το πανέμορφο γκολ του Ολιβιέ Σορλέν στις καθυστερήσεις, που διαμόρφωσε το τελικό 1-0 υπέρ του «Δικεφάλου».
Οι επιθετικές τάσεις των δυο ομάδων φάνηκαν από νωρίς, αφού στο 11' ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο ανοίξει το σκορ. Το εκπληκτικό σουτ του Φιλομένο έξω από την περιοχή βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια φάνηκε πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή, αλλά ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Με τη συμπλήρωση του πρώτου 20άλεπτου ο Βιεϊρίνια έκανε εκπληκτική ενέργεια από τα πλάγια βρίσκοντας τον Κονσεϊσάο στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, όμως ο πορτογάλος μέσος έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Ο Εργοτέλης, αφού πρώτα απείλησε στο 22' την εστία του Κρέσιτς, που μπλόκαρε τελευταία στιγμή, σκόραρε με κεφαλιά του Σιασασβίλι, αλλά ο το τέρμα ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ.
Οι Κρητικοί έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, αλλά το σουτ του Μπουντιμιρ στο 58' σταμάτησε στο δοκάρι . Ο ΠΑΟΚ απάντησε αμέσως, αλλά ο Φιλομένο στην αντεπίθεση δεν βρήκε το στόχο.
Από εκεί και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τους δυο προπονητές να κάνουν αρκετές αλλαγές. Όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο στο 0-0, αλλά ο Ολιβιέ Σορλέν είχε διαφορετική άποψη.
Ο Γάλλος επιθετικός του ΠΑΟΚ, που είχε περάσει αλλαγή στο παιχνίδι με ένα φοβερό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε τον Δασκαλάκη και έδωσε την νίκη στους Θεσσαλονικείς «γράφοντας» τον επίλογο της αναμέτρησης με τον καλύτερο τρόπο.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σαβίνι (46' Αναστασάκος), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Μπιζέρα (λ. τρ. 40' Αποστολόπουλος), Βερόν (46' Αμπουμπακάρι), Γκαρσία (46' Βιτόλο), Ίβιτς, Βιεϊρίνια (46' Λίνο), Κονσεϊσάο (46' Σορλέν), Φιλομένο.
Εργοτέλης: Πόσα (46' Δασκαλάκης), Γιαλούσης (54' Γελαδάρης), Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Βίσιο, Ρουμπάκης (74' Κοιλιάρας), Τζούνιορ (70' Καρέλης), Μπέτο (78' Κορδουνούρης), Ρομάνο (54' Λεάλ), Ορφανός, Μπουντιμίρ (70' Φραγκουλάκης).

Ανατροπή από την Ισπανία, ρεκόρ ο Καναβάρο, ο Ντεφόε «μίλησε» για την Αγγλία
Η Ελβετία, επόμενη αντίπαλος της Εθνικής μας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, ανεδείχθη ισόπαλη 0-0 με την Ιταλία, ο αρχηγός της οποίας, Φάμπιο Καναβάρο πραγματοποίησε την 127η εμφάνιση του με τη φανέλα της και έγινε ο έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της «σκουάντρα ατζούρα», ξεπερνώντας τον Πάολο Μαλντίνι.
Η Ισπανία βρέθηκε να χάνει από την ΠΓΔΜ με 2-0 στο 33' χάρη σε δυο γκολ του Γκόραν Πάντεφ, αλλά με τρία γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε το παιχνίδι. Πρώτα ο Φερνάντο Τόρες στο 51' μείωσε το σκορ και τρία λεπτά αργότερα ο Ζεράρδ Πικέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια για να έρθει ο Ριέρα στο 59' και να ολοκληρώσει την ανατροπή γράφοντας το τελικό 3-2.
Στο Άμστερνταμ, Ολλανδία και Αγγλία αναμετρήθηκαν στο ποιο δυνατό από τα φιλικά της Τετάρτης. Οι «οράνιε» προηγήθηκαν πολύ γρήγορα 2-0 χάρη στα τέρματα των Ντιρκ Κάιτ και Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ στο 10' και το 38', αντίστοιχα, όμως οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο απάντησαν με τον Ζερμέιν Ντεφόε στο δεύτερο μέρος. Ο επιθετικός της Τότεναμ πέρασε αλλαγή στο παιχνίδι με την έναρξη του δεύτερου μέρους και «χτύπησε» τέσσερα λεπτά αργότερα μειώνοντας σε 2-1. Στο 77' ήρθε και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα το οποίο χάρισε την ισοπαλία στους Αγγλους.
Βαριά ήττα με 6-1 γνώρισε η Κύπρος στο φιλικό που έδωσε στην Αλβανία.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 25' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σκέλα, αλλά στο 37' ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης ισοφάρισε για λογαριασμό των Κυπρίων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο 44' και πάλι ο Σκέλα, με τον ίδιο τρόπο (πέναλτι) έκανε το 2-1 για τους Αλβανούς.
Στην επανάληψη, η Κύπρος... κατέρρευσε και μέσα σε 10 λεπτά δέχτηκε 4 γκολ! Στο 66' ο Μπογκντάνι έκανε το 3-1 και στο 69' ο Μιχαήλ με αυτογκόλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-1. Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι και ολοκλήρωσαν τον θρίαμβό τους με γκολ των Αγκόλι στο 72' και του Βίλα στο 76'.
Τα σημαντικότερα φιλικά της Τετάρτης
Τσεχία-Βέλγιο 3-1 (27' Χούμπνικ, 41' πεν. Μπάρος, 79' Ρόζεναλ / 12' Βερτόνγκεν)
Αρμενία-Μολδαβία 1-4 (74' Αρακελιάν / 34', 64' Γκολοβατσένκο, 82' Αντρόνικ, 90' Επουρεάνου)
Ρωσία-Αργεντινή 2-3 (17' Σεμσόφ, 78' Παβλιουτσένκο / 45' Αγουέρο, 46' Λισάντρο Λόπες, 59' Ντατόλο)
Αλβανία-Κύπρος 6-1 (26' πεν.,44' πεν. Σκέλα, 65' Μπογκντάνι, 68' αυτ. Μιχαήλ, 71' Αγκόλι, 75' Ντάλκου / 37' Χαραλαμπίδης)
Νότια Αφρική-Σερβία 1-3 (56', 77' Τόσιτς, 69' Λάζοβιτς / 90' Μφέλα)
Εσθονία-Βραζιλία 0-1 (43' Λουϊς Φαμπιάνο)
Σουηδία-Φινλανδία 1-0 (42' ΕΛμάντερ)
Βουλγαρία-Λετονία 1-0 (54' Ρανγκέλοφ)
Λουξεμβούργο-Λιθουανία 0-1 (40' Ντανιλεβίτσιους)
Τυνησία-Ακτή Ελεφαντοστού 0-0
Μάλτα-Γεωργία 2-0 (64', 73' Μιφσούντ)
Ουκρανία-Τουρκία 0-3 (57' Τουντσάι, 63' Σερβέτ, 66' Αλτιντόπ)
Ουγγαρία-Ρουμανία 0-1 (42' Γκιοάνε)
Δανία-Χιλή 1-2 (63' Σκόνε / 61' Παρέδες, 68' Σάντσες)
Λιχτενστάιν-Πορτογαλία 0-3 (15', 28' Αλμέιδα, 24' Μεϊρέλες)
Αυστρία-Καμερούν 0-2 (28', 35' Γουέμπο)
Ιρλανδία-Αυστραλία 0-3 (39', 44' Κέιχιλ, 90' Κάρνι)
Μαυροβούνιο-Ουαλία 2-1 (31' πεν. Γιόβετιτς, 45' Τζάλοβιτς / 52' Βόουκς)
Ολλανδία-Αγγλία 2-2 (10' Κάιτ, 37' Φαν ντερ Φάαρτ / 49', 77' Ντεφόου)
Β.Ιρλανδία-Ισραήλ 1-1 (18' ΜακΚάν / 26' Μπαρντά)
Ελβετία-Ιταλία 0-0
Newsroom ΔΟΛ

Στην έλλειψη παιχνιδιών απέδωσε την ήττα ο Ρεχάγκελ
Προβληματισμένος παρουσιάστηκε ο Οτο Ρεχάγκελ μετά την ήττα από την Πολωνία. Ο Γερμανός τεχνικός απέδωσε την κακή εμφάνιση στην έλλειψη παιχνιδιών από πλευράς διεθνών, τονίζοντας όμως πως θα πρέπει να παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι στο ματς με την Ελβετία.
Παραδέχτηκε πως οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι αλλά κατάφερε να βγάλει τα συμπεράσματα που ήθελε με την χρησιμοποίηση ορισμένων παικτών.
Σε ό,τι αφορά στους Τοροσίδη και Σεϊταρίδη, συνέστησε υπομονή γιατί ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν κατά της Ελβετίας.
«Η Πολωνία είναι μία πολύ καλή ομάδα και ορμητική. Η διαφορά είναι ότι το αντιμετώπισαν ως επίσημο και όχι φιλικό, όπως κάναμε εμείς. Ηταν δυνατοί στις μονομαχίες, μάς πίεσαν ψηλά και δίκαια νίκησαν. Πρέπει να τονίσουμε όμως πως ορισμένοι παίκτες μου δεν είναι σε φουλ ρυθμούς, αφού δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Και αυτό φάνηκε» είπε αρχικά ο Ρεχάγκελ.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τους Ελβετούς:
«Θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι με την Ελβετία. Κάναμε αρκετές αλλαγές γιατί ήθελα να δω κάποια πράγματα και τελικά τα είδα. Για την απόδοσή μας θα το συζητήσουμε μόλις επιστρέψουμε.
» Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή σχετικά με τους Τοροσίδη και Γιούρκα. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν είναι έτοιμοι και αν μπορούμε να τους υπολογίζουμε».
Αμανατίδης: «Μπορεί να μάς ξυπνήσει η ήττα»
Ο Γιάννης Αμανατίδης στάθηκε στα λάθη που έγιναν, τονίζοντας πως με τέτοια εικόνα δεν υπάρχει ελπίδα κόντρα στην Ελβετία. Ωστόσο, ελπίζει πως η ήττα αυτή μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά.
«Παίζαμε πολύ αργά και δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα. Κάναμε πολλά λάθη και ηττηθήκαμε δίκαια. Το μόνο καλό είναι πως ήταν φιλικό και δεν μετράει. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας, καθώς με τέτοια εικόνα δεν έχουμε ελπίδα στην Ελβετία» τόνισε ο άσος της Αϊντραχτ και πρόσθεσε:
«Θα πρέπει να μπούμε διαφορετικά στον αγώνα και σαφώς πιο σωστά από ότι σήμερα. Ίσως να βοηθήσει η σημερινή ήττα για να ξυπνήσουμε. Θα είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 1-2 ευκαιρίες, στο δεύτερο μόλις μία, του Κυργιάκου. Από κει και πέρα κάναμε πολλά λάθη. Να το ξεχάσουμε και να μπούμε γερά και δυνάτα και ομαδικό στο κρίσιμο παιχνίδι».
Μπενάκερ: «Δεν μάς απείλησε καθόλου η Ελλάδα»
Ικανοποιημένος ήταν ο προπονητής της Πολωνίας, Λίο Μπενάκερ με την εξέλιξη του αγώνα και την εικόνα της ομάδας του, καθώς οι παίκτες του τα κατάφεραν περίφημα απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όπως σχολίασε ο ίδιος την εθνική μας.
«Η Πολωνία είναι ένα έθνος που μπορεί να παίρνει χαρές από την ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας. Παίξαμε απέναντι καλύτερες ομάδες Ευρώπης. Πρεσάραμε ψηλά, δεν μας απείλησαν και είχαμε υψηλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο και μετά το 1-0 θέλαμε να κρατήσουμε το σκορ, αλλά πάλι εμείς ήμασταν η ομάδα που έκανε ευκαιρίες. Η Ελλάδα δεν μας απείλησε καθόλου».
Newsroom ΔΟΛ