ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 3 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 3 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

crucifire30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/06/2007, 23:01:11
quote:
ες εναβλτρούι;

για να είμαι ακριβής: "εϊζενάβλ τρούι;"

19/06/2007, 23:04:12
Μέσα είσαι τέτοια ώρα;

Άντε τα λέμε!

A....τώρα που το θυμήθηκα. Η κατάληξη -ουι είναι στάνταρντ στα κυπριακά και πάει με όλα. -ουες είναι ο πλυθηντικός. (Πισινούες)

Edited by - A. Kircher on 19/06/2007 23:07:20

20/06/2007, 08:09:43
quote:
Dying σχετικά με την παρουσίαση των Impression of Winter που έλεγες εψαξα και βρήκα κάποιες αναφορές για αυτούς και μου φάνηκαν πολύ καλοί. Οπότε αναμένουμε!

Φίλε μου, είναι όντως ενδιαφέρον συγκρότημα!
Θα τους παρουσιάσω όταν βρω λίγο χρόνο για να συλλέξω τα στοιχεία.

quote:
Μετά μια γ@@@μημένη αμυγδαλίτιδα με 40 πυρετό, πάλι εδώ κοντά σας, αλλά χωρίς αμυγδαλές.

Περαστικά!

In anticipation of my resurrection...

20/06/2007, 13:50:57
quote:
λιοόν, ετοιμάζω κάτι αρκετά ενδιαφέρον για το τόπικ. πως σας φέναιτε μια συνέντευξη με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος "πλοκάμι του καρχαρία" ;;;

ΧΑΛΟΧΑ !!!

Πιάσανε γερά οι ζέστες....

Λοιπόν crucifire να την ρίξεις την συνέντευξη και πλάκα πλάκα η atlantis records έχει αρκετά ενδιαφέροντα ελληνικά Metal συγκροτήματα (βλέπε A.T.M. ).

Ίσως με αφορμή τον φίλο μας SAVAOTH να έπρεπε να ρίχνουμε πιό συχνές ματιές και στην ελληνική σκηνή.

'Ενα teaser που άκουσα από τον παρακάτω δίσκο, μου άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις

http://www.musical.gr/cddetails.scr?gui_language=1&CD_code=5203037015329

20/06/2007, 19:45:48
quote:
(Πισινούες)

αυτό το συγκεκριμένο μου διέφευγε!

λοιπόν, σχετικά με το πλοκάμι, επειδή είναι η πρώτη φορά που παίρνω συνέντευξη από μέλος συγκροτήματος, και μου φαίνεται λίγο κάπως [σε αντίθεση με τους πολιτικούς, που απλά τους αφήνεις και μιλάνε και να χαίρονται, και γεμίζεις άνετα τρίστηλο] μπορείτε να ρίξετε καμιά ιδέα σχετικά τι να ρωτήσω; στο μέιλ μου αν θέλετε...
η συνέντευξη, διός θέλοντος, θα γίνει το σάββατο...

λοιπόν, κοιτάξτε τι ανακάλυψα:
http://www.youtube.com/watch?v=bpV5InLw52U&mode=related&search=

είμαι βέβαια σίγουρος ότι οι υπόοιποι τους ξέρετε, καθώς είναι της εποχής σας, αλλά εμένα μου έκαναν τρελή εντύπωση. ζήτω η παράνοια των '70s!!!

quote:
πλάκα πλάκα η atlantis records έχει αρκετά ενδιαφέροντα ελληνικά Metal συγκροτήματα

ομολογουμένως, τα συγκροτήματα του atlantis μου είχαν κάνει τρομερή εντύπωση, σε βαθμό, εγώ που δεν ακούω ραδιόφωνο ούτε με σφαίρες, να διαβάζω για πανελλήνιες ακούγοντας "αλταντίχ"!!! και φυσικά να γνωρίσω όσο περισσότερους απ'το σταθμό, και τα συγκροτήματά του μπορούσα...

αλήθεια, μιας και στρεφόμεθα στα εγχώρια προϊόντα, POEM έχω παρουσιάσει;

21/06/2007, 01:56:55
quote:
είμαι βέβαια σίγουρος ότι οι υπόοιποι τους ξέρετε, καθώς είναι της εποχής σας, αλλά εμένα μου έκαναν τρελή εντύπωση. ζήτω η παράνοια των '70s!!!

Τι θα πει της εποχής σας ρε κουμπάρε! (καλό το Κυπριακό;)

Εγώ τότε ήμουνα στον παιδικό σταθμό και άκουγα το "Μια ωραία πεταλούδα"

Πάντως οι Focus είναι από τα πολύ καλά Ολλανδικά progressive του 70. Hocus Pocus ήτανε το μεγάλο τους σουξέ.

Εύγε μικρέ!!!

quote:
στο μέιλ μου αν θέλετε...

Ναι, θα σκεφτώ και θα σου πω....

quote:
Ίσως με αφορμή τον φίλο μας SAVAOTH να έπρεπε να ρίχνουμε πιό συχνές ματιές και στην ελληνική σκηνή.

Όποιος δεν το έχει αγοράσει ακόμα να το κάνει αμέσως και να πάρετε το limited edition έχει και DVD. Παρουσίαση είχαμε κάνει με τον crucifire στο 2.

21/06/2007, 09:38:11
quote:
Εγώ τότε ήμουνα στον παιδικό σταθμό και άκουγα το "Μια ωραία πεταλούδα"

δέχονταν και εικοσάρηδες τότε στον παιδικό σταθμό; ή ως εκπαιδευτικός;

quote:
Όποιος δεν το έχει αγοράσει ακόμα να το κάνει αμέσως και να πάρετε το limited edition έχει και DVD.

από αυτούς γιατί δεν πήρα συνένταυξη γαμώτο... δύο ώρες τους είχα δίπλα μου...

21/06/2007, 19:46:17
quote:
δέχονταν και εικοσάρηδες τότε στον παιδικό σταθμό; ή ως εκπαιδευτικός;

Δεν θα κατέβω καμιά φορά Ελλάδα; Τα λέμε τότε μικρέ!

quote:
από αυτούς γιατί δεν πήρα συνένταυξη γαμώτο... δύο ώρες τους είχα δίπλα μου...

Έλα μου ντε!

Να σας πω τώρα. Αν γίνει η συνέντευξη και πάει καλά τι λέτε να το συνεχίσουμε; Για τους Rotting Christ δεν ξέρω, μπορεί να είναι μούρες, αλλά υπάρχουν πολλά καλά Ελληνικά συγκροτήματα που μπορούμε να βάλουμε συνεντεύξεις. Έτσι για να δώσουμε και νόημα στην άχαρη ζωή μας.

Έχω υπόψη μου πολλά ονόματα.

Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε και ένα ξεχωριστό θέμα με συνεντεύξεις. Δεν ξέρω όμως πως θα κολλάει με την γενική θεματολογία του esoterica.

Απλά σκέφτομαι και γράφω, όπως λένε σκέφτομαι φωναχτά.

ΥΓ. Ο υπολογιστής μου είναι ετοιμοθάνατος, αν με δείτε να εξαφανίζομαι για μερικές μέρες σημαίνει πως πέθανε.

22/06/2007, 06:48:26
Μερικές νέες προτάσεις από το χώρο του progressive metal για τον οποίο έχω ιδιαίτερη συμπάθεια αν και δεν ακούω το είδος συστηματικά.

Threshold - Dead Reckoning

O ένατος δίσκος των καταπληκτικών Threshold από την Αγγλία. Υψηλού επιπέδου progressive με πολύ τραβηχτικές μελωδίες και στίχους γραμμένους με αμεσότητα.

Dream Theater - Systematic Chaos

Για τους Dream Theater δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο. Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά και αξιόλογα progressive metal συγκροτήματα. Στον τελευταίο δίσκο τους συνεχίζουν με αρκετή ενέργεια την στροφή προς πιο μοντέρνο progressive που άρχισε με το Octavarium αν και το Systematic Chaos πάει περισσότερο προς το Images and Words. Δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα αλλά φαντάζομαι ότι οι οπαδοί τους θα είναι περισσότερο από ευχαριστημένοι.

Porcupine Tree - Fear of a Blank Planet

Όχι ακριβώς metal αλλά το απόλυτο progressive rock συγκρότημα της εποχής μας επέστρεψε με μια καταπληκτική δουλειά. Ο τίτλος παίζει με το Fear of a Black Planet των Public Enemy μόνο που αναφέρεται σε ένα κόσμο άδειο μέσα από τον τεχνοκρατισμό και την τεχνολογία. Με σπέσιαλ καλεσμένους τον Alex Lifeson των Rush και τον επι γης θεό της progressive κιθάρας Robert Fripp (King Crimson) o δίσκος αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα του σύγχρονου progressive.

Rush - Snakes & Arrows

Για τους Rush τώρα τι να πω; Οι Καναδοί πατέρες του progressive metal συνεχίζουν τα 39 χρόνια καριέρας με μια σημαντική και αξιόλογη δουλειά με αναφορές στο metal, folk, led zeppelin-rock. To τρίο των Lee, Lifeson, Pearl βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και η δημιουργικότητα δεν σταματάει να ρέει στα 62 λεπτά του cd.
Αξιοθαύμαστοι!!!

22/06/2007, 07:52:06
Παιδιά, δεν σας προλαβαίνω με τις παρουσιάσεις!

Φίλε A. Kircher, τα συγκροτήματα των οποίων προτείνεις κάποια albums τα γνωρίζω ονομαστικά μόνο αλλά δε νομίζω να είναι για μένα, ε?
Τίποτα για μας δεν έχει?

quote:
Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε και ένα ξεχωριστό θέμα με συνεντεύξεις. Δεν ξέρω όμως πως θα κολλάει με την γενική θεματολογία του esoterica.

Θα μπορούσαμε επίσης να κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα με αυτό που κάναμε στο 2ο μέρος του θέματος στις clickable παρουσιάσεις συγκροτημάτων κι albums.
Δεν ξέρω, let me think!

In anticipation of my resurrection...