ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 4 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο 4 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Lock_Smith22 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/02/2012, 00:39:21
quote:
defkalion1
Μπορει ''κατα τας Γραφας'' ο Γιαχωβας να επλασε τους ανθρωπους απο χωμα,αλλα κατα τον Ηρακλειτο ''κοσμον τονδε,τον αυτον απαντων,ουτε τις θεων,ουτε ανθρωπων εποιησεν,αλλα ειναι αει,και εστιν,και εσται πυρ αειζωον,απτομενον μετρα,και αποσβεννυμενον μετρα''...ΠΥΡ ΑΙΩΝΙΟ ειναι ο κοσμος,και στο πυρ παραδιδομαστε στο τελος.

Φίλε defkalion1 καλως ήλθες στη συντροφιά μας , και καλή παραμονή . Απ' ότι φαίνεται εδώ , μάλλον ο μπάρμπα Ηράκλειτος είχε δίκιο .

*

glinaaeaΜέλος
12/03/2012, 10:36:41

Φίλοι μου καλή σας ημέρα.
Σας ζητώ συγνώμη για την σπάνια είσοδό μου (δεν έχω χρόνο)
Διάβασα μόνο το πρώτο κομμάτι αυτού του θέματος και δεν ξέρω τις απόψεις και τις θέσεις κανενός σας.
Απλά θα ήθελα να πω λίγα πράγμα που ίσως ρίξουν λίγο φως περισσότερο στο θέμα αυτό.
Αυτό που δέχομαι είναι ότι η Α.Γ δεν μιλάει επί λέξη για τα θέματά της αλλά περισσότερο χρησιμοποιεί (αλληγορίες?).
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα γνωστά σε εμάς ονόματα (Αδάμ και Εύα) δεν είναι ακριβώς ονόματα Αλλά αρχικά λέξεων (νομίζω στα Σανσκριτικά).
Τα αρχικά Α Δ Α Μ προέρχονται από λέξεις που μεταφράζονται ως : Δύναμη εξουσίας ανδρός στη Γη.
Τα δε Ε Υ Α δεν θυμάμαι ακριβώς την μετάφραση αλλά σημαίνουν κάτι σαν καταλύτης αυτής της δύναμης του άνδρα.
Η ΑΓ θεσμοθέτησε την παρουσία του Αδάμ και της Εύας στη Γη ως ξεκίνημα πλέον του ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ανθρώπου.
Είναι η χρονική περίοδος που αρχίζει να αποκτά ο άνθρωπος συνείδηση και ως εκ τούτου πλέον είναι εις θέση να μπορεί να ξεκινήσει μόνος ??? το ταξίδι του για την ένωσή του με τον θεό ??? βασιζόμενος πλέον στην κρίση του.
Φυσικά και υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι την εποχή αυτή.
Δεν ξέρω τι θέλει να ερμηνεύσει η ΑΓ ως αυτόν τον Παράδεισο του Αδάμ και της Εύας αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι από την περίοδο αυτή μπορεί πλέον ο άνθρωπος να ελέγξει την πρόοδό του αλλά και συγχρόνως σαν επακόλουθο άρχισε και η πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό (συνείδηση)
Αν δεχθούμε αυτά σαν κάποια βάση , τότε μπορούν να δοθούν κάποιες ερμηνείες για κάποια παρεπόμενα
Σας ζητώ συγνώμη Αλλά δεν ξέρω πότε θα ξαναμπώ και πότε.

Φιλικότατα καλή σας ημέρα.