- Δ.Κουφοντίνας - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
τα παντα ειναι θεμα συμφεροντος....
ο Μαρξ νομιζω ειπε ....
ελατε μαζι μας διοτι δεν εχετε να χασεται τιποτα...παρα μονο τις αλυσιδες σας....
εδωσε λοιπον ενα καλο κινητρο στην μαζα ετσι ωστε να οργανωθει και να ερθει η οκτ. επανασταση....
σπορος της Ελλ. επαναστασης ειναι οι γερμανοι ιστορικοι που με ανασκαφες και περιηγητικα ταξιδια επανακαλυψαν την δοξα της αρχαιας Ελλαδας μεσα στην τουρκοκρατουμενη Ελλαδα τον 17 αιωνα και τονωσαν τον εθνικισμο των Ελληνων .....
..και ο ραμαντισμος των ευρωπαιων..
Η ιστορια λοιπον που δημιουργειθηκε εκεινη την εποχη ηταν αυτη που εδωσε στους Ελληνες την αισθηση της διαφορετικοτητας τον Εθνικισμο που χρειαζεσαι για να κανεις επανασταση....
η διαφορα πλεον υπηρχε και με κινητρο μικροδιαφορες και παιχνιδια εξουσιας ειχαμε μικρο επαναστασεις τοπικες και.... λιγο μεγαλυτερες...
που οταν τα πραγματα σκουραιναν οι λιγοι αγωνιστες γυριζαν στα σπιτια τους...
η φιλικοι..οργανωσαν την κατασταση και δινοντας ψευτικες υποσχεσεις για τον μεγαλο.... ρουσο που θα κατεβει με τα καραβια του να σωσει τους χριστιανους....εβαλαν ολους του Ελληνες να σκεφτονται εκεινη την μερα...
η μικροεπαναστασεις επρεπε να περιμενουν την μια την μεγαλη ...τα τοπικα συμφεροντα επρεπε να μπουν στην ακρη και να περιμενουν...
και ετσι εγινε...και για να αρχισει η επανασταση επρεπε να "ψησουν" την αρχουσα ταξη ...(προκριτοι)..οτι στην νεα κατασταση θα ειναι στην μοιρασια...και δεν θα θιχτουν τα κεκτημενα τους... η προκριτοι και η καθε λογης τοπαρχες ελεγχαν τον κοσμο και μπορουσαν ευκολα να τον βγαλουν στο βουνο...ο λαος λιγα ηξερε και ακομα λιγοτερα για την αρχαια Ελλαδα...Υπηρχε κατι σαν φεουδαρχια ...στο ποιο ελληνικο του...
και ο λαος πολλες φορες την εκανε...οπως πχ οταν ο ημπραημ εισεβαλε στην Πελοπονησο και χρειαστηκε να συγκρατησει ο Γερος το πανικοβλημενο πληθος...
Η επανασταση λοιπον για να ερθω στο θεμα μας σε καθε εποχη ειναι περισοτερο ξαναμοιρασμα της τραπουλας...και τα παντα ειναι θεμα συμφεροντος....
και ο Κουφοντινας λοιπον για τα συμφεροντα του δουλευε... τα ειχε τοποθετησει σ ενα μεγαλυτερο συμφερον κατα του καπιταλισμου... και αρπαξε την μασκα του ζορο εκδηκητη να σωσει τον κοσμο.. ..beware.....
other people fantasies
τελικα δεν ξερω τιποτα love for what is comming and forgivness for the past...
ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΟΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΝ ΤΟ 8ΕΛΕΤΕ ΚΕ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ???ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ.Ο ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΓΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ?
ΔΡΟΠΗ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ...ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ,ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ,ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ "ΚΡΕΜΑΣΕΙ" ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΚΟΜΑ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.
ΦΙΛΙΚΑ
ΑΓΑΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΕΙΣ.

Edited by - Skies tou Fegariou on 14/03/2003 12:14:19
quote:
Φίλε avallon που το είδες το βρισίδι;
Το ξεκόλλα το θεωρείς βρισιά;
Οσο για το φασίστας το παίρνω πίσω .Νazi ειναι ο άνθρωπος το εχει πει καθαρά σε άλλο θέμα.(δεν το λέει όμως συχνά γιατί του χαλάει την προπαγάνδα)
Οσο για τα αυγά άργησες λίγο. Δυστυχώς τα έχουν σπάσει άλλοι πριν απο μας
Φίλε saman 2 τινά πρέπει να συμβαίνουν στην περίπτωσή σου:
είτε είσαι εκτός τόπου και χρόνου είτε διαβάζεις πολύ επιπόλαια και για να το τεκμηριώσω αυτό που λέω πες μου που διάβασες ότι έγραψα ότι θεωρώ βρισιά το δικό σου "ξεκόλλα" προς τον Παρμενίων. ![]()
Αντιθέτως είπα ότι θεωρώ υβριστικά τα γραφόμενα προς τον Αρη Βελουχιώτη (μια αναδρομή στα γραφόμενά μου θα σε πείσει...) ![]()
Το θέμα που με προβληματίζει είναι ότι αν διαβάζεις τις δικές μου 3 αράδες επιπόλαια πόσο προσεχτικά έχεις διαβάσει το "λογίδριο" του Παρμενίωνα ή την "έκθεση ιδεών" του φίλου drumx13 ή γενικότερα πόσο προσεχτικά διαβάζουμε εδώ ο ένας τα γραφόμενα του άλλου ![]()
Oσο τώρα για τα "αυγά που έχουν ήδη σπάσει" από κάποιους άλλους δεν καταλαβαίνω κατά πόσο είναι θεμιτό να συνεχίζουμε μια λανθασμένη τακτική τη στιγμή μάλιστα που το έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είναι λανθασμένη. Δηλαδή αν ακολουθώντας την ατραπό της Γνώσης κάποιος που προπορεύεται από σένα στρίψει δεξιά ή πέσει στον γκρεμό θα τον ακολουθήσεις?
Λες "λογίδριο" τα στοιχεία που παρέθεσα; Πες μου, πού είναι η ένστασή σου; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η τρομοκρατία και η βία είναι μέρος βασικό της κομμουνιστικής Ιδεολογίας; Τί λέει ο Λένιν για τη δράση και την πάλη, γνωρίζεις; Στο
"Ο αριστερισμός, παιδική αρρώστια του Κομμουνισμού", κάνει ιδιαίτερες αναφορές και καταδικάζει την.. αστικοποίηση των αριστερών κομμάτων που συμβιβάζονται με το αστικό κράτος, συμμετέχοντας στα κοινοβούλια με τους όρους του αστικού Συστήματος. Ας είμαστε σοβαροί. Και η δράση όλων των ενόπλων κομμουνιστικών ομάδων, αυτήν ακριβώς τη γραμμή ακολούθησαν και ακολουθούν. Τώρα, αν σε ενοχλεί ο αγώνας για "ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη" - που κι ο 'Αρης υποστήριξε σε λόγο του, ότι η Ελλάδα φτάνει μέχρι τη... Λαμία - δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στα αρχεία του ΚΚΕ, στα απομνημονεύματα του Ζαχαριάδη και στις αποφάσεις της 5ης Ολομέλειας του ΚΚΕ...
Είναι δυνατόν να λέγεται ότι η 17Ν δεν είχε σχέση με την Αριστερα, επειδή θίγονται οι..."λαϊκοί αγωνιστές" της της "σλαβομακεδονικής" ΣΝΟΦ;
Και κάτι άλλο. Ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι αποτέλεσαν τον ιδρυτικό πυρήνα της "17 Νοέμβρη" ήταν και κάποιος παλιός Καπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο οποίος πέθανε. Πρόκειται, όπως αναφέρουν στο βιβλίο τους οι Τέλλογλου, Παπαχελάς για τον παλαιό καπετάνιο του "δημοκρατικού στρατού" Γαλανόπουλο από τον Πύργο της Ηλείας. Γι’ αυτό έλεγαν και στα δελτία ειδήσεων ότι γίνονται έρευνες στην περιοχή του Πύργου της Ηλείας. Κατά τα άλλα η "17 Νοέμβρη" δεν έχει σχέση με την αριστερά…
Είναι επίσης γεγονός ότι στον ιδρυτικό πυρήνα της "17 Νοέμβρη" έπαιξαν σημαντικό ρόλο στελέχη της ακροαριστερής οργανώσεως "20 Οκτώβρη", στην οποία ανήκε και ο Γαλανόπουλος. Για όλους αυτούς τους λόγους, έγινε και η επίθεση εναντίον του βιβλιοπωλείου της "Εστίας". Γιατί το βιβλίο αυτό λέει πίσω από τις γραμμές του, πολλά σημαντικά πράγματα και κατ’ ουσίαν φανερώνει το όλο σκηνικό της υποθέσεως τρομοκρατία. Όπως φαίνεται και από το παρακάτω απόσπασμα:
ΒΙΒΛΙΟ "17" - ΣΕΛΙΔΑ 42:
''Το 1972, μία "θρυλική" φυσιογνωμία της αριστεράς, ο Γιάννης Γαλανόπουλος, αναλαμβάνει μία πρωτοβουλία για να συντονίσει τα πιο δυναμικά κομμάτια του αντιστασιακού χώρου. Ο Γαλανόπουλος ήταν καπετάνιος του ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου και έμεινε φυλακισμένος πάνω από είκοσι χρόνια. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ετέθη επικεφαλής της οργάνωσης Ανεξάρτητη Αριστερά, που είχε έδρα την Τεργέστη και το Μιλάνο και είχε συγκεντρώσει κινεζόφιλους, δυσαρεστημένους οπαδούς του ΠΑΚ και άλλα μέλη που αναζητούσαν ένα σχήμα που θα αναλάμβανε δυναμική δράση. Ο Γαλανόπουλος, τον οποίο αντιμετώπιζαν οι νεότεροι με δέος λόγω του παρελθόντος του, συγκάλεσε μία σύσκεψη οργανώσεων στο Τίμπινγκεν της Γερμανίας, από την οποία δεν προέκυψε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Στα μέσα του 1972, η ηγεσία του Κινήματος 20ής Οκτώβρη συναντιέται, έπειτα από παρέμβαση της Μελίνας Μερκούρη, με τον Ανδρέα Παπανδρέου, σε μία προσπάθεια συντονισμού της δράσης των δύο οργανώσεων. Η συνάντηση, σύμφωνα με μία αναφορά του Κινήματος 20ής Οκτώβρη, λήγει χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς το μικρότερο Κίνημα της 20ής Οκτώβρη φοβάται το "καπέλωμα", παρά το γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ζητά "κοινή ενέργεια υψηλού επιπέδου". Μία άλλη συνάντηση, λίγες εβδομάδες προηγουμένως, με την ομάδα Άρης του Ρήγα Φεραίου ήταν πιο αποτελεσματική''.
Κατά τα άλλα, δεν έχει σχέση η αριστερά...!!!
Edited by - ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ on 14/03/2003 13:40:30
Αλλωστε δεν θέλω να κουράσω τους υπόλοιπους φίλους μας και να συνεχίσω το λάθος σου και να κάνω το φόρουμ αυτό βήμα πολιτικών συζητήσεων(δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά είσαι εκτός θέματος μια και το θέμα μας είναι ο Κουφοντίνας)
Αν θέλω κάτι τέτοιο κατεβαίνω στα "πηγαδάκια" της Ομόνοιας
Edited by - Avallon on 14/03/2003 14:42:01
τις αντιμετωπιζω ως παιδικες αρωστιες...που καλο ειναι να της περνας σε μικρη ηλικια ... να σου αφηνουν αντισωματα..... το θεμα ειναι να μην σου αφηνουν κουσουρια....
τα λεμε.....
ΥΓ...Skies tou Fegariou το θεμα ειναι καθαρα πολιτικο...και μαλον ειναι σε λαθος φορουμ....
ΥΓ 2 Avallon... τι ενοεις οταν λες..."εκθεση ιδεων" του drumx13...καλο η κακο ειναι αυτο με συμφερει η οχι....."σπαστα και ξαναριξτα".... φιλε μου....
τελικα δεν ξερω τιποτα love for what is comming and forgivness for the past...
Kαι το εννοώ για όσα έχεις γράψει "έκθεση ιδεών" κ.λ.π.
Τυγχάνω γιός πρώην ανώτατου αξιωματικού ο οποίος υπηρέτησε σε 4 πολέμους. Εμφύλιο, Κορέα, Κύπρο 1957-1959, Κύπρο 1974. Ο πρώτος άνθρωπος που μου μίλησε για τα λάθη της δεξιάς στον εμφύλιο ήταν ο πατέρας μου. Ο ίδιος μου είπε ότι οι δεξιοί έπαιζαν το παιχνίδι των αμερικανών και οι αριστεροί το παιχνίδι των ρώσων... Ενώ ο Στάλιν είχε ήδη συμφωνήσει στην παραχώρηση της Ελλάδας στην Βρετανική σφαίρα επιρροής.
Διαβάζω λοιπόν εδώ κείμενα ανθρώπων οι οποίοι υπερασπίζονται εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, όπως ήταν ο Βελουχιώτης, οι οποίοι δεν είχαν καμία απολύτως ιδεολογία. Ήταν απλώς ανεγκέφαλοι φονιάδες και τίποτα περισσότερο.
Στην Πηγάδα του Μελιγαλά, στην οποία ορισμένοι θα έπρεπε να αναφέρεσθαι με περισσότερο σεβασμό, έχασα περίπου 25 μέλη της οικογένειάς μου. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΚΑΜΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ή ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Ήταν άνθρωποι από 14 - 65 ετών, αγρότες, οι οποίοι σφαγιάστηκαν ανηλεώς έπειτα από την κατάληψη της Καλαμάτας και του Μελιγαλά. Γιατί όμως ο Βελουχιώτης και το ασκέρι του ήρθαν από τη Λαμία - την πόλη που κατά σύμπτβση γεννήθηκα - στην Μεσσηνία;
15 ημέρες πριν την καταστροφή της Καλαμάτας, το 3ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ υπέστει ατιμωτική ήττα από την 4η Μοίρα Ορεινών Καταδρομών (μόλις 75 άτομα). Αυτό ήταν κάτι που η ηγεσία του ΕΛΑΣ δεν μπορούσε να το ανεχθεί. Έστειλε λοιπόν τους πλέον σκληρούς και αδίστακτους φονιάδες που ήταν ο Βελουχιώτης και το συνάφι του. Ακόμα και αυτός όμως δεν μπόρεσε να σταθεί απέναντι σε οργανωμένο στρατό. Και τότε, επειδή ο Μελιγαλάς και η Καλαμάτα θεωρούνταν "δεξιές" περιοχές, ο Βελουχιώτης αποφάσισε να σφάξει αμάχους ("Μπάσταρδοφασίστες" όπως τους αποκαλούσε).
Θέλετε να μάθετε το αποτέλεσμα αυτής της σφάγής; Η 4η Μοίρα Καταδρομών κατέλαβε το χωριό Τρύπη Λακωνίας (το επωνομαζόμενο και "Μικρή Μόσχα") και το μόνο που βγήκε ζωντανό από εκεί ήταν τα ποντίκια και οι γάτες...
Αν κάποιος ρωτήσει από που τα γνωρίζω αυτά, θα σας πω μόνο ότι ο πατέρας μου ήταν αξιωματικός της 4ης Μοίρας Καταδρομών εκείνη την περίοδο. Και όμως, ο πρώτος που καταδίκασε αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες της μονάδας του ήταν αυτός.
Αυτό κύριοι είναι το μεγαλείο της δεξιάς ιδεολογίας. Γνωρίζει πότε κάνει λάθη και τα παραδέχεται. Οι "προοδευτικοί" κύριοι που αγιοποιούν τον Βελουχιώτη, τον Ζαχαριάδη, τον Φλωράκη (Καπετάν Γιώτη) γιατί δεν έχουν το ιστορικό θάρρος να κάνουν το ίδιο και να προχωρήσει η χώρα παρακάτω?
Κρίμα....
Αλλά μιας κι έκανα τον κόπο να το διαβάσω, ας μου επιτραπεί να δώσω κι εγώ μια γνώμη/άποψη και να το φέρω πιο κοντά στον τίτλο του κατεβάζοντας παράλληλα τους "τόνους"...
Ο Κουφοντίνας, λοιπόν, είναι κατά τη γνώμη μου ένας πολύ συγκροτημένος, μορφωμένος,λογικός και έξυπνος άνθρωπος. Εχει κάποια πιστεύω και κάποιες βιοθεωρίες αλλά και απόψεις για την πολιτική, την κοινωνία, το "σύστημα",κλπ,κλπ, που δεν απέχουν και πολύ από τα αντίστοιχα πολλών ανθρώπων και δη Ελλήνων συμπεριλαμβανομένου και εμού.
Τα μανιφέστα της 17Ν, αν δεν σταθούμε τόσο στο φιλολογικό/λαϊκίστικο/πατερναλιστικό/κομμουνιστικό κλπ "παραγέμισμα-γαρνιτούρα", κατ'ουσίαν λένε ΑΛΗΘΕΙΕΣ τόσο για την κοινωνική όσο και για την πολιτικο-οικονομική κατάσταση της χώρας.
Όλα καλά και άγια.
Αλλά όλα αυτά μέχρι του σημείου ΠΡΙΝ το τράβηγμα της σκανδάλης!
Αυτό είναι το μόνο στοιχείο που χαλάει τη συνταγή. Αυτό είναι και το μόνο (και σοβαρό!) λάθος.
Όσο μ@λ@κας, όσο επαίσχυντος, όσο και λαμόγιο, όσο και ρουφιάνος ή ταγματασφαλίτης να είναι ο άλλος ΔΕΝ εχεις δικαίωμα να τον σκοτώσεις, επ'ουδενί (ιδεολογικό/συμβολικό) λόγο.
Εχεις δικαίωμα να τον κρίνεις, να του "την πεις", να τον βρίσεις, να τον ξεμπροστιάσεις, αλλά όχι να τον σκοτώσεις.
Εχεις δικαίωμα να προβάλεις τις θεωρίες και τις ιδέες σου και μέσω αυτών (αν είναι "καλύτερες" ή έχουν περισσότερη απήχηση από του άλλου) να δικαιωθείς και να υπερισχύσεις.
Αν λοιπόν εξέλιπε το στοιχείο των (συγκεκριμένων) φόνων, τότε επάξια ο Κουφοντίνας, και ο κάθε Κουφοντίνας θα έφερε μεταξύ άλλων και τον τίτλο του επαναστάτη/αντιδραστικού,κλπ.
Για "ήρωες" και "τρομοκράτες" δεν θέλω να μιλήσω
γιατί αφενός η "ηρωωποίηση" και ο υπέρμετρος θαυμασμός και τιμή σε ανθρώπινα όντα/κοινούς θνητούς που απλώς βρέθηκαν σε κατάλληλο τόπο και χρόνο και αναδείχθηκαν σε συγκεκριμένα πεδία εκμεταλευόμενοι αυτό το timing δεν συνιστά λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να θεωρούνται "ήρωες" ή οτιδήποτε άλλο παρεμφερές, και αφετέρου η λέξη "τρομοκρατία/τρομοκράτης" έχει τόση "ελαστικότητα" στην αποδιδόμενη έννοια και ερμηνεία που ξεπερνάει και το πιο ξεχειλωμένο καλτσόν της Μιχαλούς...
Και για να γίνει λίγο σαφέστερο αυτό το στοιχείο που "χαλάει τη σούπα" στον Κουφοντίνα και στους συν αυτώ,
θα αναφέρω το πιο πρόσφατο παράδειγμα των περίφημων αδελφών Παλαιοκώστα:
Είναι δυνατόν να μη βγάλει κανείς το καπέλο σε αυτά τα άξια παιδιά?
α) ΔΕΝ έχουν σκοτώσει ποτέ κανέναν
β) ΔΕΝ κλέβουν/χτυπούν/κακοποιούν γιαγιάδες,σύνταξη παππούδων,χαρτζιλίκι παιδιών,και λοιπών ευπαθών ομάδων
γ) Κλέβουν μόνο από τράπεζες (απρόσωπα και όχι τόσο "αθώα" ιδρύματα, που έτσι κι αλλιώς έχουν ασφαλισμένο το ισόποσο των χρημάτων που διαθέτουν ανά πάσα στιγμή, και κανείς πολίτης/καταθέτης δεν χάνει μία!)
δ) Εχουν αξίες και ιδανικά ανεπτυγμένα όπως της ομόνοιας/ομοψυχίας, αδελφικής αγάπης [ποιος άλλος θα ήταν τόσο μάγκας ώστε να οργανώσει απόδραση με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό για να βγάλει έξω το φυλακισμένο αδερφό του? ποιος άλλος δεν μπορεί να ησυχάσει αν νιώθει ότι ο αδερφός του ενδέχεται να κακοπερνά και να υποφέρει?]
ε) (Φημολογείται ότι) είναι φιλέσπχλαχνοι και ευεργέτες ιδίως στα μέρη πλησίον του τόπου καταγωγής τους (somewhere arround Trikala/Karditsa) καθώς μέρος από τα "κλοπιμαία" φέρεται να έχει δοθεί ως "ευγενική χορηγία" σε άπορους και φτωχαδάκια της περιοχής
στ) Εχουν στυλ και χιούμορ που έχει αποδειχθεί από διάφορα περιστατικά (πχ το κομπολόι ενθύμιο στον πιλότο του ελικοπτέρου για να θυμάται ότι "ταξίδεψε" με τον Παλαιοκώστα, ο χαρακτηρισμός "ψιλών" ενός ποσού γύρω στις 200.000 δραχμές τις οποίες άφησε ως πουρμπουάρ σε υπάλληλο τράπεζας του χωριού του,και άλλα πολλά)
Η διαφορά νομίζω είναι εμφανής
και εγώ προσωπικά αν ήμουν Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τους έδινα ΧΑΡΗ ασυζητητί.
Πάντως για να επιστρέψουμε στα του Κουφοντίνα,
ένα πράγμα δεν μπορώ να ακούω:
Ότι είναι ένας απλός δράστης που υπάγεταιστο κοινό ποινικό δίκαιο.
Στο γενικότερο πλαίσιο θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με αυτά που γράφει ο φίλος drumx13 για τις επαναστάσεις και δη την Ελληνική,
και θα διαφωνήσω στο πνεύμα αλλά και στο ύφος του φίλου "Σκιές του Φεγγαριού" που μπαίνει στο θέμα με μια απαράδεκτη "πολεμική" συνθηματολογία...
Για τα λοιπά,
οψόμεθα...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Φίλε PY8AGORAS σε λίγο θα παρουσιάσουμε τον Παλαιοκώστα και σαν σύγχρονο Ρομπέν των Δασών.... Για όνομα του Θεού, μην ηρωποιούμε κοινούς εγκληματίες.....
δόθηκε το βήμα σε ένα σωρό αριστεριστές της πλάκας
να βγαίνουν και να γράφουν σε κάθε "προοδευτική"
φυλλάδα,
ή,
να καταθέτουν την άποψή τους στο γυαλί,
σε στυλ κακαουνάκη και τράγκα.
όλοι αυτοί με τον παπανδρέου τον παπάρα κάνανε καριέρα
και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε
τις βαρυσήμαντες δηλώσεις τους, για ψύλλου πήδημα.
έλεος με τον βελουχιώτη και τους λοιπούς αντάρτες !
μονός καυγάς δε γίνεται και απορώ με την αγιοποίησή τους !
Το θέμα είναι να πάμε μπροστά. Ο καθένας κουβαλά μια ιστορία η οποία απλά πρέπει να μένει χαραγμένη μέσα μας. Το αν οι δικοί μου υποφέραν από τους συμμορίτες δεν μου δίνει κανένα δικαίωμα να κοιτάω τον "αριστερό" με μισό μάτι. Και αυτουνού το σόι σίγουρα θα υπέφερε από τους δεξιούς, όλο και κάποια φυλακή και βασανιστήρια θα φάγανε οι πρόγονοί του.
Εμείς όμως τι θέλουμε και μιλάμε ? Τι θέλουμε και κοντραριζόμαστε ? Μας κυνήγησε κανένας ? Μας στέρησε κανένας το δικαίωμα να ασπαστούμε την ιδεολογία που μας εκφράζει ?
Είμαστε απλά ένας ηλίθιος λαός, που ψάχνει στο παρελθόν του να βρίσκει άλοθι προκειμένου να μένει κολλημένος και να μην προχωράει, αυτό έχω μόνο να πω... ![]()
Μην πολιτικοποιείς το θέμα, δεν πρέπει να ξεπέφτουμε σε τέτοιες αντιπαραθέσεις. Αλλού είναι η ουσία........
Edited by - KERRY KING on 29/07/2006 13:11:38
Αριστεροί και δεξιοί δέν υπάρχουν πιά, υπάρχουν μονάχα αρπαχτές και συμφέροντα. Μας αρέσει να το παίζουμε στα λόγια προοδευτικοί ενώ κατα βάθος είμαστε όλοι συντηριτικοί.
http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
quote:
Αριστεροί και δεξιοί δέν υπάρχουν πιά, υπάρχουν μονάχα αρπαχτές και συμφέροντα. Μας αρέσει να το παίζουμε στα λόγια προοδευτικοί ενώ κατα βάθος είμαστε όλοι συντηριτικοί.
Δεκτόν ως θέση και ως πραγματικότητα, αλλά το "συντηρητικοί" πώς το εννοείς?
Ίσα -ίσα που οι πιο "προοδευτικοί" είναι αυτοί που έχουν και "προοδευτικότερες" ιδέες στο πώς να τα αρπάζουν καλύτερα και αποδοτικότερα...
Πάντως το σύνηθες είναι να έχουμε όλοι
"αριστερό" μυαλό
"κεντρώα-σοσιαλιστική" καρδιά
και "δεξιά" τσέπη...
(και καλά κάνουμε εδώ που τα λέμε...αλλά στην ουσία ούτε αυτό το πετυχαίνουμε όλοι και πάντα...)
quote:
Το θέμα είναι να πάμε μπροστά. Ο καθένας κουβαλά μια ιστορία η οποία απλά πρέπει να μένει χαραγμένη μέσα μας. Το αν οι δικοί μου υποφέραν από τους συμμορίτες δεν μου δίνει κανένα δικαίωμα να κοιτάω τον "αριστερό" με μισό μάτι. Και αυτουνού το σόι σίγουρα θα υπέφερε από τους δεξιούς, όλο και κάποια φυλακή και βασανιστήρια θα φάγανε οι πρόγονοί του.
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο φίλε KERRY KING
όσο για το :
quote:
Εμείς όμως τι θέλουμε και μιλάμε ? Τι θέλουμε και κοντραριζόμαστε ?
είναι το συλλογικό "εθνικό" μας χόμπυ, βλέπεις...
quote:
Φίλε PY8AGORAS σε λίγο θα παρουσιάσουμε τον Παλαιοκώστα και σαν σύγχρονο Ρομπέν των Δασών.... Για όνομα του Θεού, μην ηρωποιούμε κοινούς εγκληματίες.....
Εγώ δεν ηρωωποιώ κανέναν. Το έχω πει: Είμαι ΚΑΤΑ της ηρωωποίησης του ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ, δεδομένου ότι η κάθε, ας πούμε, "extreme" ενέργεια/πράξη/θέση που υποτίθεται ότι διακρίνει τον "ήρωα" είναι αποτέλεσμα ενός γενικότερου πλαισίου συνθηκών και προϋποθέσεων, αιτιών και καταστάσεων που οδήγησαν εκεί (το "timing" που λέγαμε? κάποιοι θα το έλεγαν "συγχρονικότητα"
.... )
Σίγουρα όλοι δεν έχουμε ούτε τις ίδιες δυνατότητες/ικανότητες/επιδόσεις σε διάφορους τομείς.
Άλλος είναι πιο μάγκας στο τρέξιμο, άλλος στο σκάψιμο και άλλος στο κολύμπι.
Όμως όλοι είμαστε άνθρωποι, εκπρόσωποι του ίδιου είδους (Homo sapiens sapiens αν δεν απατώμαι) με 2 πόδια, 2 χέρια, 2 μάτια, κλπ,κλπ, με ίδιες ή έστω παρόμοιες/παραπλήσιες ανάγκες, επιθυμίες, φόβους, ανησυχίες,κλπ,κλπ
Σε δεδομένες στιγμές και με δεδομένες συμπεριφορές όλοι μπορούμε να γίνουμε "ήρωες".Καλοί ή κακοί.
Αυτό που θα ήθελα εγώ να ψάξω περισσότερο, είναι ο ορισμός του "κοινού εγκληματία".
Και κατά βάση, του "εγκληματία".
Γιατί χαρακτηρίζεις τον Παλαιοκώστα έτσι πχ?
Επειδή λήστευε τράπεζες?
Σε πληροφορώ ότι από τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων
τα 9 εκατομμύρια θα το έκαναν χωρίς καμία τύψη εάν είχαν τις εγγυήσεις ότι δεν θα τους μπουζουριάσουν οι μπάτσοι ή οι σεκιουριτάδες ή αν είχαν τις φυσικές/σωματικές αλλά και οργανωτικές ικανότητες να το πράξουν χωρίς να πάθουν κάτι "κακό" αργότερα από το "κράτος".
Το 1 εκατομμύριο δεν θα το έκανε γιατί απλώς δεν έχει την ΑΝΑΓΚΗ να το κάνει, χωρίς να σημαίνει ότι δε θα μπαινε στον πειρασμό και αυτό έτσι από πλεονεξία/απληστία...
Άρα τι σημαίνει αυτό? Ότι είμαστε έθνος -εν δυνάμει- "εγκληματιών"?
quote:
Μην πολιτικοποιείς το θέμα, δεν πρέπει να ξεπέφτουμε σε τέτοιες αντιπαραθέσεις. Αλλού είναι η ουσία........
Ακριβώς, η ουσία αλλά και η ΑΠΟΡΙΑ μου είναι πώς ο κοσμάκης κάθεται και ανέχεται τον κάθε καραγκιόζη/βολεμένο/ματσό επιχειρηματία/πολιτικό/"σταρ"-προβεβλημένο πρόσωπο να λέει το κοντό του και το μακρύ του και εκείνος να πρέπει να τα φέρει βόλτα με ένα μισθό των 600 Ευρώ (ή ακόμα χειρότερα με μια σύνταξη των 400 Ευρώ).![]()
![]()
Η απορία μου είναι πώς αντί να έχουμε 3.000.000 Παλαιοκώστηδες έχουμε μόνο αυτούς τους 2!
Πώς, αντί να έχουμε κάθε μέρα πορείες και απεργίες διαρκείας έχουμε 5-10 διάσπαρτες μέσα στο χρόνο έτσι για "φολκλόρ" και τις υπόλοιπες μέρες όλοι "τα κεφάλια μέσα (και κάτω...)"
Πώς το 1/3 της Ελληνικής κοινωνίας που ΖΕΙ ΚΑΤΩ ή ΠΛΗΣΙΟΝ του ορίου της φτώχειας και πώς το άλλο 1/3 που, θεωρητικά, ανήκει στην (διαρκώς μειούμενη και φθίνουσα κοινωνικο-οικονομικά) "μεσαία"/αστική τάξη
δεν έχουν πάρει ακόμα τα βουνά και τους κάμπους αλλά συμβιβάζονται και αγκομαχούν ασθμαίνοντας στο Γολγοθά τους ακούγοντας μάλιστα τους διάφορους Γκαργκάνηδες και Αλογοσκούφηδες να λένε με στόμφο ότι πρέπει να σφιχτεί και άλλο το ζωνάρι και ότι πολλά "δικαιώματα" απολαμβάνουν αυτοί οι "καλοπερασάκηδες" εργαζόμενοι!
Και πριν κλείσω, να γυρίσω για λίγο στον ορισμό του εγκληματία:
Για τη δική μου θεωρία και κοσμοαντίληψη εγκληματίας θεωρείται αυτός που κάνει μια πράξη την οποία θα καταδίκαζε και θα απεχθανόταν η μέγιστη πλειοψηφία των ανθρώπων και στατιστικά αυτή ΔΕΝ θα έπραττε υπακούοντας απλώς και ΜΟΝΟ σε συνειδησιακά/εσώτερα "ηθικά" στοιχεία(αρχές,αξίες,ιδανικά), χωρίς την ύπαρξη έξωθεν συστήματος καταστολής.
Mε άλλα λόγια κάνω την εξής πολύ απλή "υπόθεση εργασίας" πριν χαρακτηρίσω οτιδήποτε ως "έγκλημα":
Παίρνω μία πράξη,
έστω πχ. "να σκοτώσω το γείτονα, γιατί μου προλαβαίνει πάντα τη θέση του parking απεναντι από το σπίτι μου".
Δέχομαι ότι δεν υπάρχουν αστυνομίες, φυλακές, δικαστήρια,και τα συναφή και ότι κανένας δεν πρόκειται να ενοχληθεί/διαμαρτυρηθεί αν το κάνω.
Παίρνω ως δείγμα όλον τον πληθυσμό της Γης ανεξαρτήτως θρησκείας, φύλου,χρώματος,κουλτούρας,κλπ,κλπ. Και τους ρωτάω όλους ποιοι θα το έκαναν και ποιοι όχι.
Η απάντηση είναι ότι εκτός από κανέναν ψυχάκια Αμερικανό ή κανέναν παρανοϊκό μάγο της φυλής Ζουντού-Βουλού και μερικούς με τα μυαλά αυτονών ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι θα λέγανε ΟΧΙ.
Συμπέρασμα: Το να σκοτώσω το γείτονα, για αυτό το λόγο είναι ΕΓΚΛΗΜΑ καταδικασθέν από τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ "ηθική" και "συνείδηση".
Ομοίως, και όπως είπα παραπάνω, κάνω το ίδιο και για την πράξη: "ληστεία της τράπεζας".
Εκεί βλέπω αντίστροφα αποτελέσματα...
Όλοι, ελλείψει τιμωρίας και καταστολής λένε απερίφραστα ΝΑΙ, εκτός από 5-10 που μάλλον δεν κατάλαβαν την ερώτηση....
Συμπέρασμα: Η πράξη "ληστεία τράπεζας" δεν είναι έγκλημα, γιατί δεν χαρακτηρίζεται ως τέτοιο από τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ "ηθική" και "συνείδηση".
Αν εφαρμόσετε αυτή τη μεθοδολογία και σε πολλούς άλλους "νόμους"
θα διαπιστώσετε πολύ απλά ότι το όλο "σύστημα" όχι απλώς είναι ΑΔΙΚΟ, ΑΝΙΣΟ και με υφέρποντα ιδιοτελή συμφέροντα, αλλά έχει και σκοπιμότητες κατευθυντικότητας προς ένα μοντέλο και τρόπο ζωής των "μαζών" που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω για ποιο λόγο προωθείται και επιδιώκεται να διατηρηθεί...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
quote:
Δεκτόν ως θέση και ως πραγματικότητα, αλλά το "συντηρητικοί" πώς το εννοείς?
Ίσα -ίσα που οι πιο "προοδευτικοί" είναι αυτοί που έχουν και "προοδευτικότερες" ιδέες στο πώς να τα αρπάζουν καλύτερα και αποδοτικότερα...
Οι προοδευτικοί ισχυρίζονται οτι είναι προοδευτικοί επειδή συμπαρίστανται τάχα στον φτωχό λαό πηγαίνοντας κόντρα στους πλούσιους που τον εκμεταλλεύονται.
Στην πραγματικότητα όμως θέλουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν να κάνουν όλον τον υπόλοιπο κόσμο φτωχό εκτός απο τον εαυτό τους, αυτή είναι μιά απο τις έννοιες![]()
http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ
εφαρμόζει βλέπεις τις αρχές του κομμουνισμού
για ισότητα και ίσες ευκαιρίες γενικότερα
κοάλα μου θυμίζει !